Izgubljeni Glas...

wuyah RSS / 06.10.2009. u 23:04

Ova pricha je starija od svih isprichanih i neisprichanih pricha.Starija i od samog postanka ljudi i civilizacije,kakvu danas poznajemo.Pricha u koju su verovale i veruje sve nacije i kulture.Najtrazhenija pricha,ljubomorno chuvana.Ona ide otprilike ovako…
Lucifer je bio najlepshi Andjeo.Andjeo,koga su sa odushevljenjem posmatrali svi Andjeli,kao i sam Bog.Svi su se divili njegovoj lepoti i umecu…
Njegova moc dolazila je od njegovog glasa.Najlepshe je prichao,znao je kako se pricha,dobro je koristio dar koji mu je dao Bog.
Poshto su ga drugi Andjeli uzdigli svojim hvalisanjem,on je pocheo da sebe uzdizhe iznad Boga.Zheleo je da on bude Bog.To mu je bila najveca greshka.
Svojim ponashanjem,navukao je gnev samoga Boga.Bog je znao da za svoje postupke mora biti kazhnjen,kao primer drugim Andjelima,da bi se znalo Ko je Ko.
Tako Bog prokle Lucifera,oduze mu glas,izbaci iz Raja na Zemlju i po kazni mu dade da vlada Zemljom 6000 godina.Od tada od ovoga Glasa,ni traga ni glasa.Bio je izgubljen…
Naravno,bez svog glasa,on vishe nije bio isti.Od prelepog Andjela,postao je spodoba i tako ja nastao Satana,Shejtan,Vrag,ili Djavo.
On vlada Zemljom,ali ne mozhe direktno da utiche na ljude,da se pojavljuje i vrshlja po Zemlji kako on zheli.Ne mozhe da hoda zemljom,samo da indirektno utiche na ljude,kako bi oni chinili zlodela.
Novi izgled mu se uopshte nije dopao.Sve shto je zheleo,je taj glas nazad.Zheleo je da bude onakav,kakav je ranije bio.
Kao mnoge kulture koje su kasnije nastale,tako i Satana veruje da je glas bachen na Zemlju,zajedno sa njim.Satana se nada,da niko nece naci taj Glas pre njega.
Pre nego shto mu istekne kazna od 6000 godina,kada ce moci da sheta Zemljom i pronadje Glas koji mu je oduzet.
Ta kazna,uskoro istiche…
Od tog dogadjaja,krenula je trka za Glasom.Sve nacije i kulture su tragale za njim,pod izgovorom da tragaju za nechim drugim.Svi su zheleli taj Glas.
Onaj koji bi doshao do Glasa,bio bi neverovatno privlachan,pametan,dobar,prelep,veoma zgodan,imao bi jaku harizmu i bio bi nagradjen najboljom ljudskom osobinom,a to je Skromnost.
Mogao bi glasom da smiruje ljude,uspavljuje one kojima se ne spava,svojim glasom donosi srecu…Gde god bi se pojavio,pratilo bi ga Sunce…
Jedini zapis o Glasu,postojao je na Centralnom Trgu Atlantide,ugraviran na Zlatnoj plochi.
Kazhu da je tamo pisalo:
“Glas se nalazi na Ostrvu Istine,koje se nalaziti u moru lazhi,zlobe i pakosti.Tamo gde Sunce jache sija sa Zapada,nego sa Istoka.”
Kada je Atlantida potonula,sa njom je nestao i ovaj jedini zapisani trag.Filozofski zapis,koji niko nije mogao da odgonetne.
Ono shto je bilo zapisano,nastavilo je usmeno da se preprichava.Trka za Glasom je pochela.
Prvi koji su istovremeno pocheli da trazhe glas,bili su naslednici Atlantide,koji su uspeli da pobegnu sa nje dok je tonula.To su bili u Africi Egipcani,a u srednjoj i juzhnoj Americi,Maje i Inke.
Odmah su naselili piramide,koje su tu bile od kad je sveta i veka,nadajuci se da ce u njima naci Glas.Chak su i svoje mrtve vladare sahranjivali u njima,verujuci da ce tako Glas uci u njih,i da ce ponovo ustati prosvetljeni i vladati svetom.
Medjutim,Glas nije bio tamo.
Njega su potajno zheleli i Jevreji,koji su bili robovi u Egiptu.Oni su tamo chuli za tu prichu i iznad svega su zheleli Glas,koji bi im pomogao da celom narodu krene na bolje.
Uvidevshi da Glas nije tamo,Mojsije pokrece svoj narod da odu iz Egipta.
Pod izgovorom da trazhe “Obecanu Zemlju”,on je,ustvari,trazhio Izgubljeni Glas.Zato je i poveo svoj narod kroz Crveno More,trazheci ostrvo.Ali,ovo je bilo pogreshno more.
Kasnije i Abraham nastavlja sa potragom i tako Jevreji i do danashnjih dana,tragaju za Glasom.Ali,josh uvek ga nisu nashli.
Verovali su da se on krije u Zavetnom Kovchegu,ali njega ni tamo nije bilo.Kovcheg se danas nalazi u Etiopiji,ali Glas nije u njemu.On je prazan.
Posle toga nastale su mnoge vere i narodi,ali sve vere povezivala je ista pricha.
Pricha o Izgubljenom Glasu.
Posebne jedinice japanskih nindzi,obuchavane su za potragu za Glasom.
Istovremeno u drevnoj Kini,u hramu Shaolin,obuchavani su i Monasi,sa istim ciljem.
Oni su verovali,da je Izgubljeni Glas,u Izgubljenom Gradu.
Monasi su stigli pre nindzi,i uvidevshi da Glasa tamo nema,krenuli su nazad.Dok su izlazili iz grada,naishli su na nindze.Nastao je pokolj,jer su nindze verovale da je glas kod njih.Za njima su ostale krvave zidine grada,a od Glasa,opet,ni traga ni glasa.Nije bio nadjen.
Kasnije veliki mongolski vojskovodja,Dzingis Kan,pokrece najvecu vojsku svih vremena u potrazi za ovim blagom.Verovao je da su Monasi koji su pobedili nindze,odneli glas za Peking.Sravnio je sa zemljom Peking kao i celu Kinu i pola Azije,ali sve je bilo uzalud.
Nije nashao,ono shto je trazhio.Umro je u mukama,jer nije dobio,ono shto je zheleo.
Josh jedan vojskovodja koji je zheleo Glas,bio je Aleksandar Makedonski.Poshto je porobio pola sveta tada znanog,krenuo je na Aziju,verujuci da Persijanci imaju Glas.
Verovao je da je tamo negde u Aziji.Tamo gde se i prethodnik sapleo,sapleo se i on.Pogreshili su obojica.
Josh jedan od izgovora u potrazi za Glasom,bili su i Krstashki ratovi.
Pod izgovorom da trazhe Sveti Gral,i da zhele da oslobode Svetu Zemlju,Krstashi su tragali za drugim najvecim blagom.Oformljeni su i Templari,koji bi chuvali Glas,sa izgovorom da ce chuvati Sveti Gral.
Zheleli su da chuvaju Glas,za onog pravog,koji ce ih osloboditi svih muka i patnje.Oni i dan danas postoje i najazhurniji su u potrazi za ovim blagom.
Sledeci ratnik koji je verovao da ce doci do Glasa,bio je Atila Bich Bozhiji.
On je verovao,da je ovo blago sakriveno negde medju visokim zidinama Rima.Zheleo je da bude najmocniji chovek na svetu,snazhniji i od samog Rima.
Krenuo je na Rim,ali nikad nije uspeo da ga osvoji.Umro je nevidevshi da li se Glas krije tamo.
I tako su vodjeni mnogi ratovi pod drugim izgovorima.
Ustvari,svi su trazhili ovaj Glas.
Spartanci su napali Troju,Persija je napala Spartu i celu Grchku,sve sa ovim ciljem.Kasnije je Bonaparta ratovao zbog tog Glasa,kao i Hazburzi,Hitler,pa sve do danashnjih dana.
Neki su Glas trazhili u krvlju,neki u miru.Ali,svi su zheleli jedno isto…
Problem je bio taj,shto su svi trazhili na pogreshnom mestu.
Neki i u pogreshno vreme.Sve je vec bilo recheno,samo je trebalo odgonetnuti.
Trebalo je chitati i tumachiti zapis.Mada,mnogi u to vreme nisu ni mogli odgonetnuti,jer je bilo prerano.Trazhili su tamo,gde nikako nije mogao biti nadjen.
“More lazhi,zlobe i pakosti”,je ustvari Internet.”Ostrvo Istine”je jedan sajt na Netu.
Gde je Zapad,a gde Istok,ako je planeta okrugla?
Gde je Zapadu Istok,a Istoku Zapad?
Gde pochinje Istok,a gde se zavrshava Zapad?
To su pitanja,na koja niko ne zna odgovor.Ali se jedno zna.
Sajt je ustvari na Zapadu,gledano odavde.A Sunce jache sija sa Zapada,zato shto je Glas na Zapadu…
Izgleda da je onome koga zovu WuYah bilo sudjeno,da nadje ovaj Glas.Dzaba tolka frka,metezh i ostalo.Jednostavno,nekome je sudjeno,a nekom ne.Jedini problem je taj,shto je Glas vec  bio nadjen,kada ga je on pronashao.
Zakasnio je,ali za razliku od prethodnika,bio je najblizhe.
I mada bi on voleo da ga nekako ukrade,uzme za sebe,ali to nije moguce.
Onaj koji poseduje taj Glas,on je samo njegov,a dobio ga je kao dar na rodjenju.Ali njemu je  drago,shto je imao privilegiju,da chuje taj prelepi Glas.
Sve u svemu,ni to nije loshe.Nashao je onog kod koga je Glas.I srecan je shto ovo nije bila samo legenda,nego istinita pricha.I shto je potraga zavrshena,sada svi mogu mirno da spavaju…
Glas koji donosi najvece vrline…
Glas koji smiruje,ako vam se ne spava,uspavljuje…
Glas koji zrachi toplinom…
Glas koji vishe nije,Izgubljeni Glas…

Ovaj Post je posvecen jednoj izvanrednoj osobi,mojoj drugarici Kristini…

WuYah…

The Last Shall Be First…

Tagovi



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana