Politika

politiko ne vjeruje ti niko..sem

dali76 RSS / 11.10.2009. u 19:19

 

 Iz druge ruke saznao sam da sudija  američkog vrhovnog suda Burger nije mogao da podnese da pogleda pornić jer bi danima poslije toga bio bolestan. Stoga je za  ovaj nesvakidašnji dio posla jednog vrhovnog sudije zadužio svog pomoćnika koji bi mu film predočio u pismenoj formi, pretpostavljam s biranim riječima. Nepotrebno je reći  da nisam sudija američkog vrhovnog suda  pa i nemam svog pomoćnika, a tako bih želio imati bar jednog da umjesto mene odgleda FOX  NEWS  pa da mi predoči šta je video u pismenoj formi, biranim riječima, naravno. 

Čovječe fizički se razbolim kad gledam FOX!!!  U ponedeljak je svjetski priznata a nama itekako poznata Christiane Amanpour ugostila dva člana Obaminog kabineta- state secretary Hillary Clinton i sekretara odbrane  Robert Gates-a. Ovog puta dakako u pitanju je CNN.

Sa jedne strane bezbroj "razloga" da se pošalje dodatnih 40000 američkih vojnika u Afganistan a sa druge dva ministra Obaminog kabineta. CNN se baš sad, dakako sasvim slučajno, pridružio sveopštoj kampanji- šta je sve predsednik Obama obećao a nije ispunio. Valjda i CNN hoće da prikaže slabog predsednika koji ne ispunjava obećanja? Sve u cilju uvjeravanja da mu je ovo dodatno slanje vojnika možda šansa da se izvuče i ne ispadne baš toliki slabić.

 Već pomislih da ću za drugačije tj. alternativno mišljenje kao prvi korak morati prvo isključiti TV,  kad eto ti ga surprise. Švedska... standard. Ko će ako NOBEL neće. Samo je l' ovo usluga  ili što bi se narodski reklo medveđa usluga? Ako ne pošalje vojsku  ispast će slabić i kriv za rat koji btw nije započeo. Ako  pak pošalje vojnike? Hej čovječe ispast će prevarant. Čovjek dobio oreol mirotvorca, čestitali mu svi mogući svijetski lideri i predsjednici a on poslao novih 40000 vojnika u rat!!!!   

Nije lako, predpostavljam kad imaš pritiske sa svih strana, sa svih vodećih medija, kad, vjerovatno, sanjaš sveznajuće generale kako upiru prstom u tebe a onda te u prohladno oktobarsko jutro  probude sa- Predsjedniče, dobro jutro, kaži dragička!! 

 Nešto razmišljam. Ako ne dočekam svoj 84 rođendan, valjda tamo na onom svijetu  postoji  internet konekcija. Mislim "Nobelovci" su pametno smislili da nam tek otkriju nakon pedeset godina ko je to nominovao dobitnike Nobelove nagrade.  FOX news? Talibani? Poznati konzervativac Rash Limbo?  

Što se mene tiče, ja bih više volio da je predsednik dobio Nobelovu iz ekonomskih čuda prirode. Ove mirotvorne me nešto ne dotiču. Ako je diplomata i bivši finski predsednik gosn Martin zaslužio oreol dobitnika Nobelove nagrade za mir, e onda ebešga ništa nas ne smije iznenaditi. Mislim, tu i tamo može.

 Nakon tristotinjak pročitanih stranica svašta se čovjeku priviđa. Meni se tako prividio naslov artikla kog sam otvorio odlučan samo da  virnem o čemu se radi pa da nastavim sutra- "Zašto je toliko malo novca u američkoj politici"? Čekaj stani. Znao sam da je već četiri ujutro. Bjele miševe još nisam počeo da viđam a onda ovaj naslov. Čitao sam i klimao glavom. Došlo mi je da skočim kroz prozor, al znam imamo onu mrežu protiv komaraca. Čitao sam kao da predhodno ništa nisam čitao. Brojke su mi se smijale sa ekrana komputera.

 U dvogodišnjem izbornom ciklusu 1998-2000 ukupno je na kampanje potrošeno 3000000000 dolara!!! Naravno to su samo vidljivi novci. Nema poklona, nisu računali te lobističke sitnice. Pare u američkoj politici znače gotovo ništa.

Stigao je ponedeljak nekako. Sreo sam kolegu čiji je red bio da nam predstavi petnaestominutni izvještaj o zadatim artiklima nakon koga, kao i svakog puta, sljedi trosatna rasprava. Robert, prije nego što je započeo svoje doktorske studije, je devet godina radio u izbornim  kampanjama Demokratske stranke.

-E reci mi šta ti misliš o ovom naslovu koji me je izbacio sa stolice?

-Isto što i ti- odgovorio mi je uvijek nekako hladni i smireni kolega.

Počeo je seminar. Veliki stol, nas šestoro i profesor. Robert je smirenim glasom, pojma nemam kako mu ide od ruke, govorio o artiklima. O uticajima u američkoj politici.  Osvrnuo se i na famozni artikal. Glas mu se nije promjenio i dok je citirao brojke, teoriju iza svega....Profesor ga je prekinuo-

Vidite ovaj artikal. Kojoj god osobi na svijetu, vašoj majci, koja vam predpostavljam ponajviše vjeruje, sestri, bratu, kome god da date da pročita reći će da je sve ovo gomila lupetanja.

E, pomislih u sebi- uze mi riječ iz usta. Profesor je nastavio- U ovo ne vjeruje niti jedna osoba sem... sem onih što se zovu political scientist.

 Znači tako. Zato političari, pardon, politički naučnici, moraju prvo sebe da  ubijede u ova lupetanja pa je onda lako kazti- Samo je tri milijarde potrošeno u kampanji... Samo je tridesetak  miliona bez  zdravstvenog osiguranja.

Samo nas je dvojica iz grupe na postdiplomskim, svi ostali će  nastaviti dalje do svojih PHD titula iliti doktorata. Naravno oni koji izdrže.

 Aljoša me zvao. On je u zgradi do moje. Manje stresa, manje učenja. Rade srednjovjekovnu istoriju Evrope. Idemo na pivo. Pitam ga- zašto je toliko malo novca u američkoj politici?

-Je l' me to zajebavaš... kako malo?

Pa samo tri milijarde u izbornom ciklusu 1998-2000- odgovaram. Dobro, danas je sigurno više od tog, al' opet je malo jer pogledaj odnos uloženog novca i ono što dobiju oni koji taj "sitniš" ulože. Novac ne znači gotovo ništa u politici- uporan sam.

 -Čekaj Dalibore, ako novac ništa ne znači je l' su  oni što ulažu milione onda ustvari idioti?

Profesor je u pravu. U ovo niko ne vjeruje. Eto ni kolega sa istorije. Drago mi nekako što sam i ja, još uvijek, među tim nevjernim Tomama.

Gđe smo ono stali? Kod Obame a da... samo  40000 američkih vojnika i bit će sve OK.



Komentari (45)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

miloradkakmar miloradkakmar 19:49 11.10.2009

Prvi

mislim da je zanimljivo. Odoh da čitam.
miloradkakmar miloradkakmar 20:13 11.10.2009

Re: Prvi

Zanimljivo je. Posebno onih 40.000 vojnika. Da li je dovioljno 1,42 miliona dolara da se oni otpreme u Avganistan ? Čitam juče da će Obama doniratu celokupan iznos u humanitarne svrhe.
I pored toga , sve mi se manje sviđa
dali76 dali76 20:14 11.10.2009

Re: Prvi

veliki pozdrav Milorade. nagrada? Ebesga slabo baratam sa tim, al kad u decembru budem do Subotice isao,skrnucu, pa na pice.
miloradkakmar miloradkakmar 20:18 11.10.2009

Re: Prvi

dali76
veliki pozdrav Milorade. nagrada? Ebesga slabo baratam sa tim, al kad u decembru budem do Subotice isao,skrnucu, pa na pice.

Hvala ti Dalibore na nagradi . Čekam decembar.
jecullence jecullence 19:41 12.10.2009

Re: Prvi

Hej, svrati i do mene :)) mislim na piće
dali76 dali76 18:30 13.10.2009

Re: Prvi

E Jeco kad ce godisnjica mature?
jecullence jecullence 19:11 13.10.2009

Re: Prvi

E pojma nemam, mene ni prosli put nisu zvali. Možda da pitaš Nadu? A inače, ove godine je 13 godina :)
Kazezoze Kazezoze 20:32 11.10.2009

pobogu dali

jesi ti naivan...pa tih 40 000 vojnika ne idu u rat nego da obezbede MIR.
ccccc pa to zna svaki amerikanac + sybil & srki
treba zasluzhiti nobelovu nagradu za MIR, a ovih 40 000 vojnika ce mu u tome pomoci, zato ih i shalju... miru se u zube ne gleda
dali76 dali76 21:45 11.10.2009

Re: pobogu dali

Ma slusaj prijatelju nisam ja bas toliko naivan.
Politicka nauka je postala prlicno kvantitativna .
Ne kazem da nije dobro,sem sto meni metode zagorcavaju zivot.
Das am dobar sa brojkama isao bih za bankara.
Medjutim ono sto se zaboravlja da u politicidoduse nekad ,kao u filozofiji uvijek, 1+1 nije uvijek 2.
Oni su uzeli brojku,recimo lobby grupe koje podrzavaju defence contracts dale su u dve godine 12miliona dolara a kolac cod ovakvih ugovora prelazi milijarde.
Pa iz toga sljedi zasto toliko malo novca ulozenog vs koliki je dobitak. Kao da je politika cist market, cista matematika.
Moram nesto da priznam.
Fascinira me zluradost evropskih politicara.
Nekad su se,doduse tajno, takmicili u pljuvanju Amerike tj bivseg predsednika.
Ovim sportom se nisu prestali baviti samo sto je nacin malcice drugaciji.
Prije dve nedelje u Pitsburg/u ratni jastrebovi letjeli sui z zemlje pjetlova.
Sarkozi, a pogotovo britanski premijer takmicili su se ko ce glasnije zatrubiti u ratne trube sto se tice Irana.
Kao d aim fali Bush pa da jelda novog predsednika obaveste sta vole.

Da, Amerika je pravila sranja do sad ,ali eto ocekujemo da to tako I dalje radi.
Pa sad ovo licimerno cestitanje ,prilicno cudne odluke Nobelove komisije …
Sto god da uradi Obama ce biti da izvines fucked up.
Poslje decenije smeca koju nam je Bush stavio na ledja , trebalo je samo devet mjeseci da sad bude kriv I Obama.
Kao da je Obama dosao na cist teren sa pokosenom travom I njegovo je samo da igra.
Slicno nesto ponasali su se I sa Kenedijem. Mlad, neiskusan , …nadam se d ace ovog puta ipak biti drugacije.
Nisam protiv kritika Obame, naprotiv , al ovo sto se radi, skriveno doduse, od strane EU politicara I ,javno, konnzervativaca koji su naprasno zaboravili sta su nam ostavili iza sebe je ipak druga stvar.

srdjan.pajic srdjan.pajic 05:27 13.10.2009

Re: pobogu dali

Kazezoze
jesi ti naivan...pa tih 40 000 vojnika ne idu u rat nego da obezbede MIR.
ccccc pa to zna svaki amerikanac + sybil & srki


Pa ok, barem ne idu da pljackaju televizore i ves masine, ko neki koje smo znali iz nasih pravednih ratova. Ajde da prekstimo prste da nadju onu zivotinju Osamu, pa da malo riba parket u supermaksu u Florence, CO. Eno mu ga onaj pajtas Jusef postao posvecen hriscanin samo nakon 2 godine u samici.

Kazezoze Kazezoze 13:11 13.10.2009

Re: pobogu dali

srki
Pa ok, barem ne idu da pljackaju televizore i ves masine, ko neki koje smo znali iz nasih pravednih ratova. Ajde da prekstimo prste da nadju onu zivotinju Osamu, pa da malo riba parket u supermaksu u Florence, CO. Eno mu ga onaj pajtas Jusef postao posvecen hriscanin samo nakon 2 godine u samici.

ne, ne, njih avganska marka televizora ne interesuje, a ni pokojni bin laden (ako ce mo pravo)...ono shto njih interesuje je OPIJUM, mada deda zbignjev ima i drugih idejica (sa susednim pakistanom) koje treba njegov miljenik, nobelovac, da realizuje
dali76 dali76 17:33 13.10.2009

Re: pobogu dali

Ja Srki ne primjetih da iko spominje Osamu?
Senator John McCain neku vece u lancu razloga pomenuo prvi: lose tretiranje zena od strane Talibana(ko u to vjeruje svaka mu cast.
Vidim da se Kaz zajebava s novi Nobelovac.
Eto kako je “Holandija” mirna, miroljubiva na istoj strani kao recimo I konzervativno
konzervativni Rash Limbo
dusanovaiivanovamama dusanovaiivanovamama 20:33 11.10.2009

sve oko

mene je na zalost politika, a ja je mrzim. Sad ce dvadeset godina da mi je promenila zivot i ne mogu pricam o njoj. Javila sam se samo zbog tebe, da sam te procitala i naravno dala preporuku. Kazes: "Osvrnuo se na famozni artikal", kod nas bi rekli, u Srbiji, da ste sa profesorom radili na projektu. Ovde ti je, kad dodjes u decembru, da znas, sve projekat, i sve se vrti oko projekta. Od pevaca, politicara, mog kucnog saveta, svi imaju neke projekte, tako da kad oni pocnu da se realizuju...Gde ce nam biti kraj.
dali76 dali76 21:47 11.10.2009

Re: sve oko

znaci da se spremim za projekte hehe joj nemogu..trebam pauzu..
aleksandarz92 aleksandarz92 21:59 11.10.2009

Re: sve oko

dali76
znaci da se spremim za projekte hehe joj nemogu..trebam pauzu..


Ma ništa ne brini. Ovde prvo treba da se napravi komisija za ostvarivanje projekta, a da bi se napravila komisija treba prvo da se napravi projekat o osnivanju komisije, a za to treba još jedna komisija....
dusanovaiivanovamama dusanovaiivanovamama 22:33 11.10.2009

Re: sve oko

aleksandarz92
dali76
znaci da se spremim za projekte hehe joj nemogu..trebam pauzu..


Ma ništa ne brini. Ovde prvo treba da se napravi komisija za ostvarivanje projekta, a da bi se napravila komisija treba prvo da se napravi projekat o osnivanju komisije, a za to treba još jedna komisija....



Ma aleksandre toliko mi se smucila ta rec, da sam nedavno pred ukucanima oterala kuma, ej rodjenog kuma, kad mi je rekao da zuri da krene jer mora do zavoda da preda projekat. Covek bre arhitekta, a ja mu celu familiju po spisku,sad me moji zezaju samo tako. A tek rec transparentno....

Nego ta Amerika dali, bas ima zeludac za raznorazne projekte... Verovali ili ne? Apsurdi ili ne? Bezobrazluk ili ne? Lova ili NE? Rat ili ne? Mir ili ne? Odavno sam se slozila sa jednim drugom da je harley devidson najbolja stvar koja je odatle dosla. Za njega
dusanovaiivanovamama dusanovaiivanovamama 22:33 11.10.2009

Re: sve oko

ups, sta bi? Dupliralo se.
dali76 dali76 06:49 12.10.2009

Re: sve oko

e aleksandar zbuni me s ovim komisijama i projektima.;
Ma ne brini DiIMod viska glava ne boli...
ma ima SADipak nesto vise od tih motora, ad ti kazem..
srdjan.pajic srdjan.pajic 05:30 13.10.2009

Re: sve oko

dusanovaiivanovamama
Odavno sam se slozila sa jednim drugom da je harley devidson najbolja stvar koja je odatle dosla. Za njega


Njah, nije, mnogo galami a i trosi... BMW je zakon za Harlija ;-). Ma i moja Jamahica.


Vojislav Stojković Vojislav Stojković 23:30 11.10.2009

Obama

Nisam siguran, ali čini mi se da u poslednje vreme svaki američki predsednik započnne po jedan novi rat i bude izabran još jedna mandat. Ne znam da li je to u kauzalnoj vezi, ali mi se čini da jeste.
Obama je mlad, ambiciozan....
dali76 dali76 06:41 12.10.2009

Re: Obama

Vojislave znamo svi da SAD,ne racunajuci svjetske ratove, uvijek je imala neki svoj “rat”.
O tome zasto I kako trebalo bi dosta vremena,
Francuzi I Englezi su radili sto I Amerikanci danas.
Dok su ,naravno, imali mjesto supersile.
Kad su Hrvati pocinili zlocin? Kad su imali moc.
Kad su Srbi svoje zlocine cinili? Isto, kad su bili vojno nadmocni.
Da ne idem dalje.

Cesto je moc ustvari lakmus papir za nasu ljudsku prirodu.
I Ameri nisu nikakvi vanzemaljci.
Ali ono sto cudi je ta brzina da se osudi Obama.
Da, mlad ,ambiciozan , treba mu rat.
Sto je najgore I oni kojima je dosta ratova, I oni koji su za rat udruzili su svoje snage( neprijatelj mog neprijatelja je moj neprijatelj.)
Pa tako sad imamo logiku
“Sve plavuse su glupe “ zasto bi ova bila drugacija.
Svi americki predsednici hoce rat, zasto bi ovaj bio drugaciji?
Dovoljno je devet mjeseci da se dijete rodi, a valjda je toliko isto dovoljno da damo ocjenu Obami?

Istorija moze da bude uciteljiz proslosti , al cesce je samo pravdanje onog sto slijedi sutra.
dunja73 dunja73 11:09 12.10.2009

Re: Obama

Istorija moze da bude uciteljiz proslosti , al cesce je samo pravdanje onog sto slijedi sutra.


Istorija Sveta je napredovanje u svesti o slobodi .
Hegel

naprimer....more i vako ...
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 21:05 12.10.2009

Re: Obama

dali76

“Sve plavuse su glupe “ zasto bi ova bila drugacija.


Čak i da je ta plavuša pametna, čak i da je crnka, nje se ne pita mnogo.

Naravno, da nemam ništa protiv Obame, (kao i svi uspešni političari on je vešt iluzionista, koji od vode pravi vino, uliva nadu u bolje sutra). Imam protiv euforije koja je vezana za njegov izbor, kako u SAD tako i u svetu. Prvi globalni predsednik, govore, spasiće svet od ekonomskog kolapsa, atomskog naoružanja... Pa, nije ovaj svet Galileja od pre dvadeset vekova, pa da u sve to poverujemo. A čak i da smo svi na nivou Izraelaca iz vremena Rimske imperije, Obama nije Isus.

Po, mom skromnom mišljenju, moguće su dve opcije:
1).Obama će pokušati da ostavri deo predizbornih obećanja, neće uspeti, pa će posle njega doći neko gori od Buša.
2). Obama će raditi slično kao Buš, Klinton.... pa će biti izabran još jedan mandat.
U obe opcija, ništa se bitno ne menja, imperija nastavlja po svome.
mariopan mariopan 16:32 13.10.2009

Re: Obama

I Ameri nisu nikakvi vanzemaljci

Naravno da nisu . samo žele da budu, eto ih u vasioni , traže državnog neprijatelja br 1.
A za te "artikle" koje pominješ i priče oko istih imam osećaj "već viđenog"
Kao da su prepisivali na času od nas - te priče u koje prvo oni ne veruju ...ali ako dugo i uporno o tome budu talambasali poverovaće bar oni. A ako oni poveruju - e onda je već lako
dali76 dali76 17:15 13.10.2009

Re: Obama

I ta sva euforija oko Obame pomogla mu je koliko I ta Nobelova nagrada.
Sto se tice opcije 2 Vojislave…. postoji problem.
Ako postoji takav sablon nijedan americki predsjednik ne bi izgubio drugi termin sem,naravno, ako isti ne bi zelio.
S druge strane postoje ratovi zbog kojih sui Demokrate I Republikanci gubili vlast.
Cak I ako je krenulo dobro po americku stranu. To je najbolje “okusio”LBJ.
Zasto su,eto recimo evropljani glumili u Pitsburg- ratne jastreboe?
Pogotovo Britanski premijer kojem se usta zapjenise od “vojne opcije sto se tice Irana ”.
Kome je potreban novi rat?Kome fali George W Bush?
Mislis Obami? Mozda. Politicari dodju na vlast kad se spoje dve stvari; Kad je ljudima vise preko glave politike onih koji su bili predhodno na vlasti I kad je ono sto pricaju novi politicari odista novo.
Zato vracati se na staru politiku (tvoja opcija 2), po mome vodi u opciju 1.
dali76 dali76 17:55 13.10.2009

Re: Obama

slazem se Dunja, mislim s citatom.
Blade Runner Blade Runner 03:39 12.10.2009

Obama

kao i svi pre njega, mora da radi ono šta krupan kapital odluči. Tačka.
dali76 dali76 06:54 12.10.2009

Re: Obama

ipak je tu "mutual interest" pa mozda i nije tacka Blade.
Uvijek postoji prostor za zarez poslije.
Poz za sjeverni komsiluk
Blade Runner Blade Runner 16:34 12.10.2009

Re: Obama

Možda imaš pravo. Mislim da iza svakog političara stoji neki biznis koji ga plaća. Bilo njegov sopstven ili tudji.
Pozdrav i tebi. Nije te dugo bilo.
drug.clan drug.clan 15:12 13.10.2009

Re: Obama

Blade Runner
Možda imaš pravo. Mislim da iza svakog političara stoji neki biznis koji ga plaća. Bilo njegov sopstven ili tudji.
Pozdrav i tebi. Nije te dugo bilo.



evo sta kazu neki ljudi cak i iz njegovog tabora o tome ko vuce glavne konce

link

dali76 dali76 18:28 13.10.2009

Re: Obama

sve je to OK. to da se Amerika bori protiv vlastitih bogatasa koji nas ubjedjuju da je njihov interes isti interesu drzave.
Meni e bitno da ta borba postoji jer znaci ma sanse. Da sukoba nema sutra bi malo AMA ulagala milione da nas ubijede kakoj reforma zdravstvenog osiguranja protiv interesa naroda.
Koliko god para imali, ni svoje pare ne bacaju igre radi.
drug.clan drug.clan 15:54 14.10.2009

Re: Obama

dali76
sve je to OK. to da se Amerika bori protiv vlastitih bogatasa koji nas ubjedjuju da je njihov interes isti interesu drzave.
Meni e bitno da ta borba postoji jer znaci ma sanse. Da sukoba nema sutra bi malo AMA ulagala milione da nas ubijede kakoj reforma zdravstvenog osiguranja protiv interesa naroda.
Koliko god para imali, ni svoje pare ne bacaju igre radi.


oni se samo bore za razlicite interese koji su svi protiv interesa drzave i naroda a u toj borbi najvise naj... sirotinja, kao sto ce to biti slucaj sa health care-om
malasneki malasneki 10:01 12.10.2009

dali

ajde bogati sta je ta sica od para a ja ni stan nemam

salim se, ali u stvari je tuzno na sta se sve bacaju pare u politickim kampanjama a toliko je gladnih i beskucnika...

p.s. nadam se da se vidimo u decembru onda?
dali76 dali76 17:59 13.10.2009

Re: dali

Cek ne ogu da te hvatim. Od stambenog problema do gladi?
Eto ti se jedina koju znam koja medj nama obicnim imas mnogo vise prostora pokrenuti nesto.
Eto cuo sam da postoji iniciativa ili ampanja ?strajkom gladju protiv gladi...nisam iguran o cemu se bas radi....
libkonz libkonz 17:39 12.10.2009

politika je kurva

ali dobro plaćena kurva.
možda ti je zanimljiv podatak da SVI mediji u Srbiji imaju posebne cenovnike za reklamiranje političkih stranaka, koji su duplo veći od redovnih cenovnika i nema popusta, koji se daju drugim oglašavačima.
vidim da simpatišeš Obamu. Za mene je sve to šarena laža, ali vreme će pokazati. Nobelova nagrada je tek smejurija.
dali76 dali76 17:45 13.10.2009

Re: politika je kurva

Samo se cudim sarolikoj koaliciji protiv istog.
Imeni smeta visak retorike.
Pokusavam,ipak sagledati neke stvari prije nego sto priljepim etiketu “sarena laza” mada razumijem totalno da je poslje svega sto se dogadja to nekako dodje kao logican odgovor .
Sto se tice kurve politike?
Mozda je to vise stvar kako ko zeli da vidi.
Il to ipak objasnjava zasto muskarci vise od zena vole politiku?
Pazi Lib ides protiv vlastitog nick/ hehe
mladen.mladen mladen.mladen 21:12 13.10.2009

Moj Glas Amerike

eto to imam da kazem o ovom postu - volim na nevidjeno tu zemlju i Dali je Moj Glas Amerike.
dali76 dali76 21:44 13.10.2009

Re: Moj Glas Amerike

thanks..
Ako Dali prezivi sve ove stranice i stranice, lepo se indoktrinira pardon odskoluje mozda mu dadnu i glas amerike; neka piskara..a do tad ovakoje super....
baka Evdokija i unuka Djina baka Evdokija i unuka Djina 12:11 14.10.2009

Ah...

Unuku od unuke, preporuka i pozdrav...

I piši bre nešto što mogu da komentarišem, man' se dete politike, nikom to nije dobra donjelo!!! (citat moje bake)

Djina
dali76 dali76 04:14 16.10.2009

Re: Ah...

Baka je sto posto u pravu... Obecavam necu vise oko politike :)
veliki pozdrav i cestitam, znam znam kasnim al
baka Evdokija i unuka Djina baka Evdokija i unuka Djina 13:11 16.10.2009

Re: Ah...

Među prijateljima nema kasno....
Hvala!
I daj bre ženi se više, imam 5 lampi 3 pegle i 2 tostera viška!! Treba to razdeliti!!

Djina
dali76 dali76 17:04 16.10.2009

Re: Ah...

O pa to i nisi rekla...evo samo da se dogovorim oko datuma a onda te cekam sa poklonima..
Nego jel stizes ti u komsiluk u oktobru? Ja bas sljedece nedelje idem kod kuma u Dallas
baka Evdokija i unuka Djina baka Evdokija i unuka Djina 18:47 16.10.2009

Re: Ah...

Jok, i moja firma se vadi na SEKU i BATU i ostalu familiju pa nam ne daju da maknemo o trošku kompanije... Tek u februaru, što i nije loše ako uguram i Rio i karneval....

Pozdrav

Djina
nivano nivano 17:52 14.10.2009

HTV=FOX


meni se zeludac okrene kad pogledam neku politicku emisiju na hrt..ako hrt nije dotakao dno,uskoro ce...

tako svaka drzava ima svoj fox, samo sto na balkanu, to su po pravilu najjace, drzavne televizije!!

pozdrav iz zavicaja dali
dali76 dali76 04:10 16.10.2009

Re: HTV=FOX


ja kad ih gledam, nekad Fox i CNN, sjetim se one :smejem se smejem se a plakao bih, il sog autora e "pomagajte drugovi ocu da se ubijem zbog nje zbog nje TV TV

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana