Društvo

I više neće biti nikakve prokletinje

alexlambros RSS / 16.10.2009. u 18:42


AleXandar Lambros

 
Propaganda je za demokratiju ono što je nasilje za diktaturu - negde sam pročitao ovo, pojma nemam ko je rekao, al ko god da je rekao, dobro ga je sročio. E sad, postoji propaganda, koja (s pravom) računa s prosečnom pameću stanovništva, a postoji i demagogija (definišimo je kao "propaganda dok se ne usereš od slatkog") koja računa na ozbiljno oštećenje mozga biračkog tela, da se poslužim ovim političkim korektnim izrazom, mada, zapravo, mislim na debilitet.
Mada daleko od toga da je demagogija nekakav srpski specijalitet, ne može se ipak poreći da je ova jedna od disciplina u kojima obilujemo šampionima svetskog kalibra. Ja lično, ranije bih na svetsko prvenstvo iz bullshitinga, da nacionalne boje brani, poslao Aleksandra Draga Antonela Vučića, bez trunke razmišljanja.

 
Koji bi mu žiri, pitam vas, odoleo kad bi sa svojim napućenim „made to praise the Lord" usnicama krenuo da tugaljivim but yet muževnim glasom lamentira nad sudbinama nezaštićene nejači, nezbrinutih izbeglica, gladnih i ugnjetenih, nezaposlenih i neplaćenih, odbačenih i ugoženih (minus pederi, praise the Lord), postradalih i okrvavljenih, posrnulih i bolesnih, prevarenih i opljačkanih, izneverenih i od svih napuštenih? I taman kad bi ste se našli na ivici suza (ili nervnog sloma), nastupio bi zaokret u režiji najboljih PR agencija koje je ova zemlja iznedrila - Vučić bi s mojsijevskim, starozavetnim gnevom pravednika zagrmio da opravda svoje junačko, srpskototemsko prezime -

 „A strašljivima i nevjernima, i poganima i krvnicima, i kurvarima, i vračarima, i idolopoklonicima, i svima lažama, njima je dijel u jezeru što gori ognjem i sumporom" ....

To kad dođe na vlast.

DS program
DS program
I, kako i doliči jednom pravom kabareu, da ne kažem cirkusu, Aleksandar Draga Antonela Vučić će za closing act odabrati jednu plesnu tačku. To što ima dve leve noge i osećaj za ritam ko gluvi morž samo je plus. Kak ne kužite? Koji to pravi muškarac zna da igra? A nećemo valjda dozvoliti da nama vlada neka muzikalna seka persa? Drugo, ako je spreman da se tako izblamira pred milionskom publikom zarad osmeha nade jednog deteta kako li je tek spreman da se žrtvuje za naciju?

Dojmovito, dojmovito.

I mada je Aleksandar Antonela rođeni talenat, nema spora, u poređenju s predsednikom Smorisom deluje ko najobičniji amater. Sa sedima počešljanim tako da estrogen proradi svakoj prosečnoj srpskoj očajnoj domaćici, Smoris će šmekerskim cat walk pokretima najpažljivije svoj profil i ležeran osmeh izlagati fotoobjektivima sedme sile. Imidž je sve.

A onda, ovim redom, slede:

- Naglašavanje privrženosti evroatlantskim integracijama
- Još jedno naglašavanje (šta je već u datom trenutku aktuelno)
- Isticanje
- Lično zalaganje

master Smoris
master Smoris
Nakon čega sledi slovo o neophodnosti (čega već) te principijelnosti i neodustajanju od ciljeva i evropske budućnosti, pa kraći osvrt na produbljivanje odnosa i jačanje saradnje, te podsećanje na ostvarene grandiozne rezultate a sve to u najnepovoljnijem geopolitičkom i ekonomskom trenutku od kako je sveta i veka ....

E sad, ako se neko iz publike baš i doseti da uzvikne RES, NON VERBA, predsednik će mu dostojanstveno i odlučno odbrusiti - Nećete mu, valjda, vi soliti pamet kako će da vodi državu?! Nije Srbija tamo neki Sudan pa da mu vi delite savete šta će i kako će .... Imamo mi zakone!

Je l' javni tužilac podneo prekršajnu prijavu protiv predsednika koji je srknuo šampanj u svojoj loži na stadionu (a po slovu Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama)? Jeste. Niko nije iznad zakona u ovoj zemlji. Kad se tako bez pardona postupa s predsednikom, kuku lele, šta li će tek da bude sa poganima i krvnicima, i kurvarima, i vračarima, i idolopoklonicima, i svima lažama?

Blago glupima, njihovo je carstvo nebesko.

 

 

 

 






Atačmenti



Komentari (17)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

zeks92 zeks92 18:56 16.10.2009

a ti kao - mislish - da si pametan ...

Propaganda je za demokratiju ono što je nasilje za diktaturu ...

Blago glupima, njihovo je carstvo nebesko.



... pa mnogo patish?
alexlambros alexlambros 19:15 16.10.2009

Re: a ti kao - mislish - da si pametan ...

... pa mnogo patish?


u toplini sjajnog sunca,
pamet moja rije, bunca:

sve shto traje - sigurno ce proci ...
trenutak svaki ce u vechnost doci.
zeks92 zeks92 19:21 16.10.2009

e bash mi odgovori ...

... eto, citiraju me i VIP blogeri!
alexlambros alexlambros 19:22 16.10.2009

Re: e bash mi odgovori ...

eto, citiraju me i VIP blogeri!


happy now?
zeks92 zeks92 19:30 16.10.2009

Da ...

... replika me naslika ...

... al' da znash, u neku ruku, i ja sam bajinobashtanin ... tako da smo, na neki nachin, ti i ja - zemljaci-seljaci ...
aramon aramon 00:12 17.10.2009

Re: a ti kao - mislish - da si pametan ...

Blago glupima, njihovo je carstvo nebesko


Isus jeste rekao "blago siromasnima duhom, njihovo je carstvo nebesko".
krkar krkar 20:05 16.10.2009

Draga Antonela

Videh juče, u brzinskom skenu, Napućenog Saosećajnika ... i odskenirah još brže dalje. Nešto nisam bio mazohistički nastrojen.

Sad mi žao, ne videh to igranje. Pretpostavljam da je bio bečki valcer.

PS. Je li imao bedž sa Racingerom?
radica963 radica963 20:45 16.10.2009

propaganda je za demokratiju isto sto i na

E ovo ti je prava stvar. podrzavam. Ali setih se jos jedne izreke davno od nekoga nekada cute, moram se izviniti na izrazima. Sta je demagogija? Demagogija je kad star muskarac ubedjuje mladu devojku da od tvrde muske stvari moze dobiti rak grlica materice. E to mi je onako palo da dodam .
sinergija92 sinergija92 00:50 17.10.2009

Ilustracija...

Samo da primetim da su slike u tekstu iz serije "South Park", (mozda najbolja) epizoda je o Bonu U2...
mirjana_kovacevic mirjana_kovacevic 01:29 17.10.2009

Estrogen

Nemoj tako o srpskim ocajnim domacicama... Nismo mi tako naivne
vlatko_makedonec vlatko_makedonec 09:28 18.10.2009

Ma nije nikakav problem, rešićemo

Slušam ovih dana razne komentare na predsednikovo ispijanje šampanjca (USRED EKONOMSKE KRIZE I DODATNIH ZADUŽIVANJA PREZADUŽENE NAM ZEMLJICE, POVOLJNIH KREDITA, BUDŽETSKOG DEFICITA PREKO GRANICE RASTEGLJIVOSTI, OTPUŠTANJA PREKOBROJNIH U LOKALNOJ I DRŽAVNOJ ADMINISTRACIJI). Jedan od visokih političkih odlučilaca reče otprilike ovako: Pa ako je predsednik prekršio zakon pijući šampanjac (Podsećam da zakon JESTE prekršio, pitanje je samo na koga se tačno taj zakon odnosi), predsednik će postpupiti po kazni. A onda voditelj kaže "A jel znate da zakon predviđa i zatvorsku kaznu", na šta će gost emisije "Siguran sam da tu postoje i neke novčane kazne".
Šta sad ja da zaključim- da se zakoni i na mene odnose SAMO AKO JA TO ŽELIM, i da mogu da biram kakvu kaznu želim. Ako budem želeo i imao, platiću nešto malo (mada para nemam, a i da imam odakle mi), a možda i ništa ne platim. A mogu da biram i da se taj zakon na mene ne odnosi. Ko zna šta sve tu može, samo da proverim sve opcije pa ću videti. Ako može predsednik, pa valjda mogu i ja, i ja sam nečije dete, i mene majka rodila, a imam i ja ovaj crveni pasoš sa kojim mogu u Evropu bez vize, šta me briga.
maricacarica maricacarica 16:48 18.10.2009

Demagogija

elise elise 10:27 19.10.2009

Ne pipaj

Što dirati čoveka ako je pio Moet, oko njega sigurno postoje nabildovani
za rešavanje bilo kakvog ekscesa, tako da su navijači bezbedni i svi zadovoljni...
oort oort 19:36 19.10.2009

:-)

i da dodam obredne reči:

He is not the record holder.
He IS the record!

e sad... ko je He... ne bik se usudil komentarsat....
alexlambros alexlambros 19:39 19.10.2009

Re: :-)

He is not the record holder.
He IS the record!


u ovako gustoj konkurenciji tesko se odluciti, mada je jasno koga ja drzim za record itself.

nego, gde si ti covece?

oort oort 19:47 19.10.2009

Re: :-)

tu sam, samo... i to ne u smislu rekorda... RETKO...
mnogo nervoze oko malog, a previše rekorda na sve strane - šta da komentarišem kad se rekordi obaraju lakše i brže nego u ženkom skoku s motkom......
pratim koliko mogu, drago mi je što si u formi, samo napred!
alexlambros alexlambros 19:53 19.10.2009

Re: :-)

mnogo nervoze oko malog, a previše rekorda na sve strane - šta da komentarišem kad se rekordi obaraju lakše i brže nego u ženkom skoku s motkom......


a tako znaci, mogu misliti ... a ja se bas pitao ...
ovde je zaista na sceni "give me the record and I'll break it" (prepoznaces citat), samo u pogresnim disciplinama ... to je nas brend


greets for both!

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana