A sada nešto sasvim drugačije.....

leopold_lady RSS / 18.10.2009. u 23:41

Preuzeto sa sajta www.vecernji.hr 

 

link   http://www.vecernji.hr/lifestyle/in-memoriam-klaus-kinski-clanak-35975

 

Klaus Kinski: 18.10.1926. – 23.11.1991.

In memoriam: Klaus Kinski Klaus Kinski je bio jedan od najboljih glumaca svog vremena, no mnogi ga neće pamtiti po njegovim filmskim ulogama već po njegovim izljevima bijesa koje su svako malo zabilježile kamere.

18.10.2009 00:34

Klaus Kinski je bio jedan od najboljih glumaca svog vremena, no mnogi ga neće pamtiti po njegovim filmskim ulogama koje su uveseljavale ogroman broj filmofila već po njegovim izljevima bijesa koje su svako malo zabilježile kamere.

<a href='http://ad.vecernji.hr/www/delivery/ck.php?n=ac17e0bf&amp;cb=1255820759' target='_blank'><img src='http://ad.vecernji.hr/www/delivery/avw.php?zoneid=327&amp;cb=1255820759&amp;n=ac17e0bf' border='0' alt='' /></a> Nakon što je Kinski zarobljen na zapadnom bojištu, svoje prve glumačke korake učinio je upravo u jednom britanskom zatvoru uveseljavajući suborce na improviziranoj pozornici. Nakon zarobljeništva, ekstcentrični je Kinski brzo našao svoj put do široke publiku.

Nakon svog prvog filma, Morituri, kojeg je režirao njemački televizijski i filmski redatelj, Eugen York, Kinski se ponovno vratio kazališnoj pozornici. Recitirajući djela Nitschea, Tucholskyja pa čak i Novi zavjet, Kinski je stekao ugled kod mnogih ljubitelja kazališnih predstava.

Pojavljivanjem u filmskim adaptacijama Edgara Wallacea, Kinski je započeo zavidnu filmsku karijeru, a srca gledatelja u potpunosti je osvojio glumeći u filmu Doctor Zhivago, uz velikane kao što su: Omar Sharif, Geraldine Chaplin i Julie Christie.

Unatoč velikim međunarodnim uspjesima u Italo-Western klasicima kao što su For a Few Dollars More ili Il grande silenzio, u zenit svoje glumačke karijere ušao je tek kada je započeo suradnju sa slavnim njemačkim redateljem Wernerom Herzogom.

 

Uz Herzoga, Kinski, je probio led te postao jedan od velikana svjetske glumačke scene. Legendarnim filmovima Aguirre, Fitzcarraldo, Nosferatu, Woyzeck i Cobra Verde, Klaus Kinski je dao ono što niti jedan drugi glumac ne bi mogao, sebe. Fantastična glumačka dostignuća Kinskog nisu umanjivali ni njegovi izljevi gnjeva koji su u to doba (70-ih i 80-ih godina) već postala legendarna.

 

Klaus Günter Karl Nakszynski rođen je na današnji dan prije 83 godine u poljskom gradu Sopotu. 1979. godine Kinski je dobio zlatnu vrpcu, najveće kulturno priznanje koje se dodjeljuje u Njemačkoj, za ulogu Drakule u filmu Nosferatu.

Posljednji veliki pothvat Kinskog bila je ekranizacija Kinski-Paganini. Za taj je film preuzeo ulogu redatelja, montažera, scenarista i glavnog glumca, no struka ga je odbacila. Klaus Kinski je umro 23.11.1991. godine u svojoj kući u kalifornijskom Lagunitasu.

Sudeći prema obdukcijskim nalazima Kinski je preminuo od zatajenja srca. Iza sebe je ostavio troje djece, među njima i najpoznatiju nasljednicu, Nastasiju te Polu i Nikolaija.

 

 
I još jednom.... 
 
 
 
Najjubedljivije ostvarenje. ....  
 
Divlji,neobuzdan,talentovan,svestan sebe i svojih moći,želeo je mnogo više od sveta nego što je svet bio spreman da mu pruži..... Podseća li vas na nekoga ???
 
 

 



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana