Pilgrimage

partizanka.mira RSS / 23.10.2009. u 10:49

Pilgrimage (n.), a journey to a sacred place

 

U poslednje vreme osecam rastuću frustraciju svaki put kada pomislim na eventualni odlazak u Meku i Medinu kupoholičarkog Beograda s ciljem trošenja bilo koje količine novca.

Iz više razloga:

1. strah od finansijske propasti - neki podmukli strah od toga da će kupovina bilo čega, koliko god mi to bilo neophodno dovesti neizbežne propasti...tripujem da sam bahata u svojoj kupovini i da će me zbog toga stići zaslužena kazna. Ovde moram da napomenem da nisam usamljena u ovim strahovima - ima nas još kojima je Kupovina, koje je nekoć bila vrhunski stress relief, sada postala noćna mora.

E, sad, jeste da imam tendenciju da se zanesem u troškarenju, ali to uglavnom predupređujem tako što u kupovinu idem sa najboljom drugaricom koja surovo viče "fuj to!" svaki put kada ja naumim da kupim neku glupost koja mi u suštini ne treba. Mislim da sam tu njenu funkciju prigrlila kao sastavni deo svoje ličnosti i da sam dovoljno razumna u trošenju, ali, strah je i dalje tu.

2. sramotno nesrazmeran odnos cena i kvaliteta robe - zaista mi ne pada na pamet da dam 3.000 dinara za nešto što se jedva kvalifikuje kao džemperak i pritom izgleda kao da će se raspasti prilikom prvog pranja. Takođe, vređa inteligenciju to što u Bg robu, koja je u matičnim zemljama u kategoriji srednjeg kvaliteta, ovde poturaju kao vrhunsku, sa vrhunskim cenama, naravno.

3.  hodočasnice - 3 velika "ne" za vas sve hodočasnice: ne šminkati se kao kurva. ne oblačiti se kao kurva. ne pućiti se kao prokleta šimpanza. Nije seksi, groteskno je.

 

Moj shopping mojo je u opasnosti od istrebljenja. :(



Komentari (5)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

cult cult 11:38 23.10.2009

: )

strah od finansijske propasti - neki podmukli strah od toga da će kupovina bilo čega, koliko god mi to bilo neophodno dovesti neizbežne propasti

Dočim ja, nekako, imam "sve ce biti dobro" ideje.
Mada me nekad grize savest. Ali hedonizam je pogled na svet.
Zivi ideju!

Takođe, vređa inteligenciju to što u Bg robu, koja je u matičnim zemljama u kategoriji srednjeg kvaliteta, ovde poturaju kao vrhunsku, sa vrhunskim cenama, naravno.


Hm. Da. Vrhunska prevara je sve ono sto radi Onaj Sto Nije Monopolista. Bas je lukavo izbrendovao sve ono sto je inace dz napolju.
Najvece zaprepascenje mi je, medjutim, izazvalo tripovanje na Bata obuću kao na nesto super ultra cool. Kao sto je to zateklo i same generalne zastupnike za Srbiju. No, dobro.
partizanka.mira partizanka.mira 12:36 23.10.2009

Re: : )


Onaj Sto Nije Monopolista




tripovanje na Bata obuću kao na nesto super ultra cool.


E, to sa Batom me posebno nervira - em što su krš neudobne cipele, em što u Italiji koštaju manje nego ovde... ali bitno je da se ovde reklamiraju kao "vrhuuunskeeee italiiijanskeee ciiiipeleeee" (ovo treba da zvuči kao da ga izgovara Voja iz Nikad izvini...ko razume, shvatiće)
duchesse duchesse 11:41 23.10.2009

Preporuka kao vrata! :D

3. hodočasnice - 3 velika "ne" za vas sve hodočasnice: ne šminkati se kao kurva. ne oblačiti se kao kurva. ne pućiti se kao prokleta šimpanza. Nije seksi, groteskno je.



Takođe, vređa inteligenciju to što u Bg robu, koja je u matičnim zemljama u kategoriji srednjeg kvaliteta, ovde poturaju kao vrhunsku, sa vrhunskim cenama, naravno.

E, maaaalo su oladili s ovime u skorije vreme. Imala sam prilike da poredim Zaru / Bershku / Stradivarius / Pull and Bear / i Massima ovde i u Parizu letos, i razlika je prilično mala, štaviše može se objasniti različitim računanjem kursa evra. Ali zato Lollipops - groteskno veće cene, pogotovo kad je reč o starim modelima.
partizanka.mira partizanka.mira 12:45 23.10.2009

Re: Preporuka kao vrata! :D

Hehehe, hvala na preporuKi kao vrata

E, maaaalo su oladili s ovime u skorije vreme.


ali, samo maaaalo...samo čekam da vidim šta će nam po tom pitanju doneti prvi kvartal 2010. kada će, kako nas stručno i (ne)ubedljivo uverava gos'n ministar ekonomije i regionalnog razvoja, Srbija izaći iz krize (wtf, ali, ZAISTA WTF?!)...

No, meni je kao vrhunski primer bezobrazluka po pitanju nesniženja jedan par Diesel patika u Office Shoes-u...divne, slatke, jednostavne, yet with a certain twist (Isuse, zvučim kao tekst iz kataloga) k'o stvorene za me, ali u aprilu kada sam ih prvi put spazila koštale 9.450 din. I ja kažem, a ne mnogo je to za ove patike, sačekaću ja sniženje. (samo da ovde skrenem pažnju da se na ovom primeru lepo vidi uticaj mojeg finansijskog savetnika).
I tako sam ja čekala. I čekala.... Da li treba da kažem da te patike danas, 7 meseci kasnije, isto koštaju...
duchesse duchesse 12:54 23.10.2009

Re: Preporuka kao vrata! :D

Tvoj savetnik nema iskustva sa Dieselom, očigledno. Bezobrazni, bezobrazni, bezobrazni, bezobrazni!
Replay, on the other hand, daje dobra popuste. Ali sad je za to kasno.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana