MOOOBILNI - PART IIMobilna euforija

trajkovicivan RSS / 24.10.2009. u 18:13

 

Mobilna euforija


Šta se to cuje? Da nije... Da, da jeste... Još jedan od novijih hitova "kvalitetne" (citaj: folk) muzike, ali odsviran na telefonu  mog kolege. Pa prosto ne mogu da verujem da to ide zajedno! Ne, nisu smart telefoni popularni zbog mogucnosti e-mail komunikacije ili Bluetootha, vec zbog polifonih melodija. I to kakvih! Mobilni (ne)ukus je svuda! Ako mi ne verujete, prodite jedanput ulicom ili udite u neki kafic - zvonjava telefona nadjacava sve ostalo. Ovaj ultimativni DJ mix svega i svacega u 3G duru mi polako ide i na živce. I nisu multimedijlani telefoni popularni zbog neke stvarne koristi od njih, vec zbog kamera na njima. Da, da ultimativni cyber-punk giga mega tehno voajerizam je stigao! Zahvaljujuci tzv. "mobile camera" izumu, nema više tog coveka koji ne ume da vam podesi GPRS konekciju, ili da se bluetoothom spoji na PC. Prosto je postalo smešno samo gledati neku devojku (momka), a u džepu vam fotoaparat! Klik - i gotovo. E sad, kad bi se to klik culo kod svih telefona. He, he, smejete se vi, vecina telefona nema klik pri fotografisanju. Džems Bond 21 veka! I tako, neupadljivo hodate ulicom i još neupadljivije slikate sve i svakoga! Pa lepo dodete kuci i sve to prebacite na PC i uživate... mislim, sve to lepo pogledate.

Mobilna (r)evolucija je neumitna - za nekoliko godina i nekoliko G brzina bicemo u 3.5G standrdu - video pozivi, real time streaming audio i TV programa, itd. Štaviše, ovo je moguce i danas, ali je dostupno jako malom broju ljudi. Elem, kada svi budemo imali 3G telefone, bice svašta! I to mislim baš svašta! Tako cemo citati o razvodima zbog poziva u (ne)zgodno vreme, o ljudima koji umesto psa traže svoj mobilni, itd. Bice stvarno svega i svacega!

Ljudi stalno govore o tome da li ce buducnost, bliža ili dalja, biti bolja ili ne. A trebalo bi da se nadamo da ce buducnost biti zanimljiva i kreativna, a i to je samo po sebi dobro, zar ne?



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana