O gumicama...

nelly09 RSS / 26.10.2009. u 02:07

Postoje razne vrste gumica. Jedne sluze da obrisemo ono sto zabrljamo, druge da nas sprece da zabrljamo. Uz pomoc nekih zatvaramo tegle, vezujemo kosu,... No, gumice o kojima vam dana pricam stvar su sentimenta, davno proslog vremena. Te gumice izmoslio je bradati, procelavi cikica iz Engleske i nadenuo im ime Spectrum. Voleli smo to gumeno cudo sa 48 kilobajta memorije. Voleli smo njegovih osam boja iako smo potajno zavideli vlasnicima debeljka na dodatnih osam. Nismo razmisljali o tome koji cemo operativni sistem da instaliramo. Jednostavno, nismo ga ni imali. Misa smo vidjali samo u podrumima. Nije nam ni trebao. CD, DVD, BRDVD, jos nisu ni postojali. Audio kaseta je bila nas hard disk i obavezno malo kockasto kasetofonce sa rupicom za stelovanje glave. Nase glavno oruzje bio je mali metalni zvezdasti srafcigercic za stelovanje gore pomenute glave. I bili smo srecni svih tih godina.

Danas, Gumica vise nema. Nema ni debeljka. Danas pricamo u siframa:

Jebote, jurim caleta da mi kupi 260 da mogu da poguram GTA4, smorio sam se sa 8600gs. Blago tebi, moj AGP to ne moze ni da sanja, jos sam na SDRAM, a ako kupim 9800gt morao bih da menjam u DDR2 i PCIe a i A1 slot ne prihvata Phenom. Da, u pravu si, mada mene nervira i ona moja glupava 15-ica, ti bar imas TFT 19. Jeste al` je 4:3 pa ko da je nemam. Da je bar 16:9. HDD me kida, spor je ko puz. Nije SATA, neki IDE pa jos 5400rpm. Zasto nisi na WOWu. Kako cu sa 56k. Kukam za ADSL, bar 1MBS, al ne daju matori pare. Hteo sam juce da instaliram 7-icu, al mi zakovalo u BIOSu pa sam ostao na XP SP3, pa nek ide zivot.

Celavi cika posle toga nista bitno nije izmislio. A nije da se nije trudio. Celavog ciku smo voleli svi. Volela ga je cak i engleska kraljica. Rado ga se ponekad setimo. Nikad nije dobio tortu u lice.

Ako cekate neki zakljucak, necete ga docekati.Zakljucak je vas. I sta god da zakljucite, dobro cete zakljuciti.

 

Za uvo:  Keane - Hopes and Fears (2004)

Bez sumnje jedan od najinteresantnijih britanskih bendova danasnjice. Ovaj fascinanto-melodicni proizvod nastao je bez upotrebe bilo kakvog gitarskog zvuka, sto necete ni primetiti. Na ovom albumu, toliko je sve na svom mestu, da bi gitara samo uprljala cednost ovakvog zvuka. A opet, klavir je tako hladan, dalek, mrtvacki uporan. Chaplinov glas sam po sebi, nesavrsen, leluja ko pijan izmedju tonova onog klavira. Ali, niti gde udara, niti gde pada.                         Ocena: 92/100

Za oko: The Right Stuff, Philip Kaufman (1983)

Predivan film, zasnovan na autenticnim dogadjajima iz sredine 20. veka, odnosno,covekovim prvim pokusajima da se odlepi sa ove planete. Jedna, skoro epska prica o kosmickoj trci izmedju Amerikanaca i Rusa, o sedam velikih ljudi koji su utrli put ka Mesecu i njihovim licnim odnosima i problemima. Ovo je, mozda najvise, film o Chucku Jeggeru, o njegovoj borbi sa demonima neba i zelji da se ide dalje i vise od svih.                                                                                Ocena: 98/100



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana