barak obama i ldp

antioksidant RSS / 29.10.2009. u 16:57

 

barak obama je ove godine dobio nobelovu nagradu za mir. cak i oni koji odobravaju ovogodisnjeg dobitnika slazu se da je nagrada vise "zasluzena" onim sto obama nagovestava (najavljuje) nego onim sto je uradio. sam proces predlaganja kandidata za ovogodisnju nagradu zavrsen je u februaru, tek nekih 20tak dana po obaminoj inauguraciji na predsednicku funkciju. ostalo je nesto vise od 49 godina pre nego sto javnosti bude prezentovano obrazlozenje predloga, ali pretpostavka je da se najverovatnije oslanja na obaminu izbornu kampanju i prelepu oratorsku sposobnost. obamini govori su mobilizatorski, zavodljivi, znacajni.

vracaju utisak da reci imaju znacenje.

meni licno sasvim dovoljno. iako nisam jedan od predlagaca baraka obame za nobelovu nagradu za mir iz ove pozicije bih taj predlog potpisao mirne savesti.

ldp je sa druge strane daleko iskusniji igrac u odnosu na obamu (istina na daleko ogranicenijem polju srpske politicke scene u odnosu na svetsku pozornicu). prvi izbori su vec zaboravljeni, proslo je dovoljno vremena da se ldp profilise u glasackom telu i aktivnostima (delima) a ne samo recima. vise nije nepoznanica koja moze nastupati sa pozicije proroka koji kao svoj legitimitet nosi poruke nove nade i novog pocetka.

to jeste mobilizirajuce ali to je uloga koja se igra samo jednom u zivotu. virgo intacta na politickoj sceni ste samo do prvih izbora. g17 je svojevremeno tu ulogu odigrao fantasticno, kao i bogoljub karic. otpor je s druge strane bio amater (srecom u onoj daleko znacajnijoj igri po srbiju bili su neprevazidjeni).

svaki sledeci potez, govor, svaka sledeca inicijativa vise nikada ne moze biti merena zavodljivoscu reci, cistotom poruke, vec uvek i samo prethodnim delovanjem. ovogodisnja nobelova nagrada za mir je poslednja koju je barak obama mogao dobiti za svoje reci. svaka sledeca kandidatura bice merena delovanjem i posledicama delovanja. rat u avganistanu, zdravstveni sistem u americi vise se ne posmatraju kao deo planova za buducnost baraka obame. oni su njegova realnost. sadasnjost o kojoj on moze da nastavi da prica ali sa kojom se on suocava i na koju deluje. i to je mera svega.

istovremeno i svaka poruka u danasnjoj poziciji ldp-a posmatra se i kroz secanje prethodnih poteza. u tom kontekstu, ostaje apsolutno nejasno sta se zelelo postici nemustim stavovima (verovatno) izazvanim ostavkom gradskog sekretara za zdravlje.

link 1

link 2

izgovorene reci lepo zvuce ali one izgovorene od strane ldp-a odzvanjaju u prostoru koji je definisan glasanjem za sadasnju (beo)gradsku vecinu, glasanjem za izmene zakona o informisanju u republickoj skupstini... imaju neki predtekst koji se ne moze zanemariti.

naravno ostaje verovatnoca da ovo nisu "prazne reci", da ne vise u vazduhu vec da su najava konkretnih poteza... zato pazljivo posmatram i najavu da se nece glasati za rebalans gradskog budzeta. to je pozicija u kojoj reci nece imati nikakvo znacenje ako ne budu pracene konkretnim potezima.

neko moze reci da nije posteno da je barak obama imao meksi tretman od strane nobelovog komiteta nego sto se ldp-u pruza od strane glasaca ali... c'est la vie. profilisanje stranke se mora sprovoditi na svim frontovima. revolucionarna poetika prilici pocetnicima, prevelika buka da bi se skrenula paznja, pretnje vikom, pistaljkama i šarmom sasvim odgovaraju nekome ko je van sistema ali ldp je sistemska stranka. koliko god to ruzno zvucalo.

sistemska stranka ali to nije lose. sistem se menja iznutra. spolja se moze samo kucati na vrata i traziti mesto ili se moze srusiti sve i graditi iznova (revolucija). jednom u sistemu, jednom sa kravatom, jednom glasanje iz kompromisa.... tad ste odrasli. proslo je vreme nevinosti, i detinjarije vise nisu simpaticne vec pateticne.

igru na sve ili nista ostaje da igra pescanik, anonimni blogeri... detinjarije ostaju s ove strane vrata. ldp je otisao u svet odraslih i vreme je da se uvek i na svakom mestu ponasa kao odrastao.

jebiga. tako je.

napomene:

ovaj tekst je nepretenciozan jer je pisan iz veoma lagodne pozicije posmatraca sa strane koji snazno podrzava ldp da ne podrzi rebalans gradskog budzeta. belezim sta mi se svidja i ne svidja u javnom zivotu, ne zamarajuci se da da uzmem aktivno ucesce. grupisanja mi ne idu (c'est moi). ldp je politicka organizacija koja iz svoje pozicije naravno ne sme dopustiti ulazak u situacije "sve ili nista". to razumem. tako da razumem mnoge poteze iz prethodnog perioda (ne podrzavam ali razumem). ali ne razumem zelju da se bude `trudna devica`. ne bih zeleo da neko sebe dozivljava kao isusa. to bi tek bilo neozbiljno.

Muppet_051107093727103_wideweb__300x213.jpg



Komentari (93)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Biljana 77 Biljana 77 17:14 29.10.2009

Nikad kravata, nikad stalan posao..

evolucionarna poetika prilici pocetnicima, prevelika buka da bi se skrenula paznja, pretnje vikom, pistaljkama i šarmom sasvim odgovaraju nekome ko je van sistema ali ldp je sistemska stranka. koliko god to ruzno zvucalo.
....
sistem se menja iznutra. spolja se moze samo kucati na vrata i traziti mesto ili se moze srusiti sve i graditi iznova (revolucija). jednom u sistemu, jednom sa kravatom, jednom glasanje iz kompromisa.... tad ste odrasli. proslo je vreme nevinosti, i detinjarije vise nisu simpaticne vec pateticne.
Kako bi bilo glupo da citiram ceo teskt, izvukla sam ono što mislim da je suština uz napomenu da se sa svim ostalim takođe aposolutno slažem (osim možda za potpisivanje Obamine kandidature za Nobela) I dozvoliću sebi malo patetike .. ne mogu da prežalim onu noć kad se SPS jednom nogom uglavio u vrata, pa dupetom i na kraju zaseo u vladu taman kad sam mislila da ćemo ga u isto šutnuti zauvek. I za to krivim LDP.. za loš izborni rezultat... za samosažaljevanje pre izbora, što je za ozbiljnu stranku nedopustivo. Retorika mora biti pobednička. Gledajte Obamu..
Aleksandar Stosic Aleksandar Stosic 17:35 29.10.2009

Re: Nikad kravata, nikad stalan posao..

I za to krivim LDP.. za loš izborni rezultat... za samosažaljevanje pre izbora, što je za ozbiljnu stranku nedopustivo. Retorika mora biti pobednička.

Mozes li da pojasnis ovu tezu o LDP i samosazaljenju? Retorika je po meni bila sasvim primerena poziciji stranke i trenutku.
marco_de.manccini marco_de.manccini 17:39 29.10.2009

Re: Nikad kravata, nikad stalan posao..

I za to krivim LDP.. za loš izborni rezultat.

а зар није нормално да се после лошег изборног резултата промени вођство партије? то се обавезно ради у озбиљним партијама ван србије.

а овамо имамо затвореника на челу једне партије, вишеструко доказаног неспособњаковића на челу друге и чеду на челу треће. затвореникова партија се од среће и благостања поцепала, а шта ће бити са ове друге две ћемо тек видети.
Aleksandar Stosic Aleksandar Stosic 17:49 29.10.2009

Re: Nikad kravata, nikad stalan posao..

а зар није нормално да се после лошег изборног резултата промени вођство партије? то се обавезно ради у озбиљним партијама ван србије.

Odakle vama ideja da je LDP napravila los rezultat? To sto jedna stranka gradjanske opcije predje cenzus u nasem drustvu nije poraz partije vec njen uspeh. Sest ili sedam njihovih procenata je po meni uspeh jedne partije kojoj ocigledno osnovna ideja nije osvajanje vlasti vec promocija vrednosti za koje se ona zalaze. S tim u vezi, tih sest, sedam procenata koliko imaju je sasvim dovoljno da mogu legitimno nastupati u Skupstini Srbiji i siriti svoju poruku. Imate mnogo takvih primera u svetu gde partije uspehom smatraju sam cin ulaska u parlament.
Biljana 77 Biljana 77 17:53 29.10.2009

Re: Nikad kravata, nikad stalan posao..

Retorika je po meni bila sasvim primerena poziciji stranke i trenutku.

Retorika je bila samosažaljiva. Ja je tako vidim, a to može biti lični utisak, zar ne? Ako je bilo primereno poziciji stranke i trenutku, onda dobro. Ja mislim da je u kampanji krajnje neprimeren stav: jao jadni mi, uslovi su neravnopravni; ako dobacimo do toliko i to, biće to veliki uspeh.
markonio92 markonio92 17:56 29.10.2009

Re: Nikad kravata, nikad stalan posao..

Aleksandar Stosic
partije kojoj ocigledno osnovna ideja nije osvajanje vlasti vec promocija vrednosti za koje se ona zalaze.

Biljana 77 Biljana 77 17:58 29.10.2009

Re: Nikad kravata, nikad stalan posao..

Imate mnogo takvih primera u svetu gde partije uspehom smatraju sam cin ulaska u parlament.

Naravno. Ja sam se samo nadala da će imati dovoljno poslanika da se u post-izbornoj matematici ratosiljamo SPS-a. To što nisu imali dovoljno smatram izbornim neuspehom, njihovim, jer su u opoziciji (odakle se vrednosti mnogo teže šire), i svojim jer je na vlasti Ivica, šef marice.
marco_de.manccini marco_de.manccini 18:03 29.10.2009

Re: Nikad kravata, nikad stalan posao..

Odakle vama ideja da je LDP napravila los rezultat? To sto jedna stranka gradjanske opcije predje cenzus u nasem drustvu nije poraz partije vec njen uspeh. Sest ili sedam njihovih procenata je po meni uspeh jedne partije kojoj ocigledno osnovna ideja nije osvajanje vlasti vec promocija vrednosti za koje se ona zalaze. S tim u vezi, tih sest, sedam procenata koliko imaju je sasvim dovoljno da mogu legitimno nastupati u Skupstini Srbiji i siriti svoju poruku. Imate mnogo takvih primera u svetu gde partije uspehom smatraju sam cin ulaska u parlament.


у реду, ако је циљ партије 6-7 процената онда је све како кажеш. постоје такви примери који добро функционишу. мада, не би било лоше стићи бар до 10% због два разлога. један да се искључи СПС из игре, а други да има мање ризика за испадање.

у овом тренутку србији треба лдп од бар 10%. касније видећемо.
drug.clan drug.clan 18:05 29.10.2009

Re: Nikad kravata, nikad stalan posao..

To sto jedna stranka gradjanske opcije predje cenzus u nasem drustvu nije poraz partije vec njen uspeh.


zavisi kako se definise cenzus i kakav izborni sistem je u pitanju.

I ako moze da li bi pojasnio sta je to "stranka gradjanske opcije u nasem drustvu"?

Cuo za razne partijske ideologije i programe, cuo sam cak i za seljacke stranke u proslosti ali za gradjansku ideologiju nisam. Za sta se takve partije zalazu u svom programu i bore? Za diktauru gradjanstva?
Aleksandar Stosic Aleksandar Stosic 18:06 29.10.2009

Re: Nikad kravata, nikad stalan posao..

i svojim jer je na vlasti Ivica, šef marice.

koji btw (odavde izdaleka) izgleda kao da je najboji ministar kojeg je Srbija imala...
Aleksandar Stosic Aleksandar Stosic 18:07 29.10.2009

Re: Nikad kravata, nikad stalan posao..

мада, не би било лоше стићи бар до 10% због два разлога. један да се искључи СПС из игре, а други да има мање ризика за испадање.

у овом тренутку србији треба лдп од бар 10%. касније видећемо.

Mislim da je zato i LDP usao u taj main stream, kako bi nakalemio jos koji %. Koliko kapiram, racunaju da ce vise dobiti novih nego sto ce izgubiti starih glasaca tom politikom. A da se ja pitam, ja bih njima dao mnogo vise od deset %.
Biljana 77 Biljana 77 18:07 29.10.2009

Re: Nikad kravata, nikad stalan posao..

Aleksandar Stosic
i svojim jer je na vlasti Ivica, šef marice.

koji btw (odavde izdaleka) izgleda kao da je najboji ministar kojeg je Srbija imala...

Što više govori o ostalim ministrima, nego o njemu.
Aleksandar Stosic Aleksandar Stosic 18:09 29.10.2009

Re: Nikad kravata, nikad stalan posao..

Cuo za razne partijske ideologije i programe, cuo sam cak i za seljacke stranke u proslosti ali za gradjansku ideologiju nisam. Za sta se takve partije zalazu u svom programu i bore? Za diktauru gradjanstva?

ma ima o gradjasntvu da se kaze i-ha-ha, mislim da bi ti pomogla biblioteka na FPN za pocetak...
Aleksandar Stosic Aleksandar Stosic 18:09 29.10.2009

Re: Nikad kravata, nikad stalan posao..

Što više govori o ostalim ministrima, nego o njemu.

kad pre odgovori...:)
licno mislim da je Dacic mudro skapirao neke stvari iz proslosti....
Biljana 77 Biljana 77 18:15 29.10.2009

Re: Nikad kravata, nikad stalan posao..

kad pre odgovori...:)

Dosadno na poslu.. Lično mislim da je Dačić trebalo da podnese (ili bar ponudi) ostavku kad je pretučen Bris Taton u centru grada u sred bela dana.
drug.clan drug.clan 18:17 29.10.2009

Re: Nikad kravata, nikad stalan posao..

Aleksandar Stosic
Cuo za razne partijske ideologije i programe, cuo sam cak i za seljacke stranke u proslosti ali za gradjansku ideologiju nisam. Za sta se takve partije zalazu u svom programu i bore? Za diktauru gradjanstva?

ma ima o gradjasntvu da se kaze i-ha-ha, mislim da bi ti pomogla biblioteka na FPN za pocetak...


mozda je taj pojam promenio znacenje od kada sam ja otisao a nisam uspeo kasnije da ga uhvatim? kako se to zvalo ranije?
Dr M Dr M 18:26 29.10.2009

Re: Nikad kravata, nikad stalan posao..

Lično mislim da je Dačić trebalo da podnese (ili bar ponudi) ostavku kad je pretučen Bris Taton u centru grada u sred bela dana.


To bi se desilo u pristojnim zemljama...

Ovde, Dacicu je situacija legla da se malo razmase, da pokaze cvrstu ruku, u zemlji gde se cvrsta ruka prizeljkuje, kao resenje svih problema...

" `Rani sina, pa salji na stranu,
Ivica se umirit` ne moze"
Dr M Dr M 18:37 29.10.2009

Re: Nikad kravata, nikad stalan posao..

мада, не би било лоше стићи бар до 10% због два разлога. један да се искључи СПС из игре,


Kasno, marco...

Kad LDP stigne do 10%, SPS ce da bude na 15...

A oKOSTala DS ce da se drzi za ivicu vlasti, a ne da gaji nezeljeno cedo u nedrima...
marco_de.manccini marco_de.manccini 18:40 29.10.2009

Re: Nikad kravata, nikad stalan posao..

Kasno, marco...

Kad LDP stigne do 10%, SPS ce da bude na 15..

е па онда се враћамо на то да је оно ипак био лош изборни резултат?
bindu bindu 18:45 29.10.2009

Re: Nikad kravata, nikad stalan posao..

Biljana 77
kad pre odgovori...:)

Dosadno na poslu.. Lično mislim da je Dačić trebalo da podnese (ili bar ponudi) ostavku kad je pretučen Bris Taton u centru grada u sred bela dana.


licno mislim da je neko trebao da trazi od njega da podnese ostavku.(takvih nema) takvima ne pada na pamet da sami podnesu ostavku.(ili je ovo neka glupa sala)
Biljana 77 Biljana 77 18:49 29.10.2009

Re: Nikad kravata, nikad stalan posao..

marco_de.manccini
Kasno, marco...

Kad LDP stigne do 10%, SPS ce da bude na 15..

е па онда се враћамо на то да је оно ипак био лош изборни резултат?

Upravo. SPS je skoro pa bio napolju i onda su nekako ramenom podglavili vrata i sad kad su opet unutra.. samo se šire. A iskreno verujem da bi bili apsolutna politička prošlost da nisu ušli u ovu vladu.
Doctor Wu Doctor Wu 20:31 29.10.2009

Re: Nikad kravata, nikad stalan posao..

I za to krivim LDP.. za loš izborni rezultat... za samosažaljevanje pre izbora, što je za ozbiljnu stranku nedopustivo. Retorika mora biti pobednička.

Pa, pobedničke retorike im stvarno nije falilo. Obećavali su 600K glasova, Bilja je ovde po blogu davala izjave poput 13(%) na gradu, i 9 (%) na republičkom nivou (ko ne veruje, može se naći u arhivi), onoliko se hvatali za ruke, pevali, milina jedna... Tek kad su pukli na izborima shvatili su, izgleda, u kom neznanju i spektakularnoj deluziji su živeli (još uvek mi nije jasno kako jedna partija koja ima ambicija da uđe u parlament, pa čak i učestvuje u vlasti, ne može da nađe ljude koji bi im pomogli da identifikuju svoje ciljne grupe i da na tome gradi neku izbornu strategiju. Čist amaterizam.)

Međutim, nije to problem sa ledepeom, to je samo simptom. Ledepe uopšte građanska, nego malograđanska partija (nešto a la sepeo, samo bez brade, otud valjda i toliko razočaranih salonskih četnika u ledepeu) i u to je ono što ja vidim kao njihov glavni problem.
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 20:50 29.10.2009

Re: Nikad kravata, nikad stalan posao..

Doctor Wu
... onoliko se hvatali za ruke, pevali, milina jedna... промашај svoje ciljne grupe

Ето, Докторе, видим да им и ти дајеш исте савете као и ја, у најбољој намери ;-)

Едит:
РЕКЛАМА ЗА СОК ЗВАНИ: ЉУБАВ
Doctor Wu Doctor Wu 21:04 29.10.2009

Re: Nikad kravata, nikad stalan posao..

видим да им и ти дајеш исте савете као и ја, у најбољој намери ;-)

Što je još čudnije, srpsko biračko telo je toliko izdiferencirano da broj glasova svake partije može da se pogodi u 5%. Od izbora 2000. do 2008. Srbija uvek glasa isto. I prosto mi nije jasno da jedna partija "intelektualaca" ne može da nađe 2 takva ("intelektualca", mislim) koji će to utvrditi prostim pregledom izbornih rezultata. Mesec dana sam ovim njihovim potrčcima po blogu objašnjavao da ne mogu osvojiti više od 250-260 K glasova (može se naći po arhivi). Ma, ništa, k'o zidu da pričaš.

Onaj sepeo je makar imao onog Markovićkinog hohštaplera Božića (šta je s tim čovekom?) koji jeste baronisao između izbora, ali makar nije palio one četničke kokainomane, uvek ih je diplomatski pripremao na neizbežni down. Ledepe još nije došao do tog stupnja zrelosti.

Doduše, ne isključujem ni mogućnost da je Čedina uloga u nekoj velikoj šemi stvari od samog početka bila da pokupi glasove lujki, marginalaca, olinjalih rokera, liberala, komunista, anarhista, frustriranih domaćica i svih onih koji bi iz ovih ili onih razloga glasali za Šaćiroskog, jogi letače, Ligu za Šumadiju ili neke Reformske snage (priznajem da sam i sam pripadao tima 1990.) jer se Srbija stvarno lomi tačno na pola bukvalno i svaki glas odlučuje. Ako je tako, onda su Bota i Čeda stvarno maestralno odigrali svoje uloge.
Unfuckable Unfuckable 21:48 29.10.2009

Re: Nikad kravata, nikad stalan posao..

Ma, ništa, k'o zidu da pričaš.

kako ništa, pa bar su te uredno banovali - malo li je ?
pnbb pnbb 22:48 29.10.2009

Re: Nikad kravata, nikad stalan posao..

pa bar su te uredno banovali

pazi kad su i mene, a ja jos glasac... prolupali totalno
Goran Vučković Goran Vučković 23:02 29.10.2009

Re: Nikad kravata, nikad stalan posao..

pazi kad su i mene, a ja jos glasac... prolupali totalno

Trebalo je da daš tajni znak

omega68 omega68 23:18 29.10.2009

Re: Nikad kravata, nikad stalan posao..

Mislim da je zato i LDP usao u taj main stream, kako bi nakalemio jos koji %. Koliko kapiram, racunaju da ce vise dobiti novih nego sto ce izgubiti starih glasaca tom politikom.

Pitanje je samo čije glasače mogu da prevedu kod sebe?
Poslednji put je bila izlaznost koja se više neće ponoviti.Možda bi sa smanjenom izlaznošću uspeli i sa menje glasača da osvoje veći procenat.Bila je ovih dana neka analiza po kojoj Tadiću odgovaraju izbori ODMAH.Trenutno je uspeo sve živo da privuče sebi.Anglofile,Rusofile i ostale .....file, četnike sa traženjem groba Đenerala, partizane sa proslavom oslobođenja Beograda....
Vučić je uspeo jedino da mu zameri što na proslavi , pored Medvedeva u prvim redovima ''nije sedeo narod''.
Zato, jedina šansa za LDP su podeljeni, samim tim i razočarani, radikali koji će da ostanu kući
Goran Vučković Goran Vučković 23:30 29.10.2009

Re: Nikad kravata, nikad stalan posao..

Zato, jedina šansa za LDP su podeljeni, samim tim i razočarani, radikali koji će da ostanu kući

Kuku, znači još veći populizam i još agresivnija kampanja. Kad to dođe, uzeću odmor od bloga
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 23:45 29.10.2009

Re: Nikad kravata, nikad stalan posao..

Doctor Wu
Doduše, ne isključujem ni mogućnost da je Čedina uloga u nekoj velikoj šemi stvari od samog početka bila da pokupi glasove lujki, marginalaca, olinjalih rokera, liberala, komunista, anarhista, frustriranih domaćica i svih onih koji bi iz ovih ili onih razloga glasali za Šaćiroskog, jogi letače, Ligu za Šumadiju ili neke Reformske snage (priznajem da sam i sam pripadao tima 1990.) jer se Srbija stvarno lomi tačno na pola bukvalno i svaki glas odlučuje. Ako je tako, onda su Bota i Čeda stvarno maestralno odigrali svoje uloge.

По овом твом профил ЛДП гласача изгледа прилично шизофрено. Шта је, у твојој полит-анализи, НЗС свих њих?
Goran Vučković Goran Vučković 00:04 30.10.2009

Re: Nikad kravata, nikad stalan posao..

По овом твом профил ЛДП гласача изгледа прилично шизофрено. Шта је, у твојој полит-анализи, НЗС свих њих?

Glasači
marco_de.manccini marco_de.manccini 00:54 30.10.2009

Re: Nikad kravata, nikad stalan posao..

A da se ja pitam, ja bih njima dao mnogo vise od deset %.

Ја не бих. Како рекох десетак за почетак ми се чине одлично, таман да се уклони СПС из владе и да ЛДП има довољно снаге да кроз учешће у власти покаже право лице, а да не може да направи превелику штету. Зато оно 10 сада, а касније видећемо. Можда заслуже виши проценат, а можда и нулу. Како АО рече, само једном, а и то не увек, имаш шансу да добијеш нешто на потенцијал, сваки други пут мораш да зарадиш.
Doctor Wu Doctor Wu 07:19 30.10.2009

Re: Nikad kravata, nikad stalan posao..

По овом твом профил ЛДП гласача изгледа прилично шизофрено. Шта је, у твојој полит-анализи, НЗС свих њих?

Pazi, to uopšte nije po mom nego samo pogledaj ko je sve u tom ledepeu: Latinka Perović, ex-predsednica CK KPS, Vesna Pešič, Markuzeovka, ultralevičarka, Nataša Kandić, nju ne znam ni kako da okarakterišem, Biljana Srbljanović, ditto, Vladimir Gligorov, liberal, tržištarac, Korać, jbmlg koji je sad on politički profil, meni najviše deluje se on politikom bavi da bi imao šta da priča po žurkama, Ivan Janković, liberal-fašista, oni reditelji Baljak i Petrovič, njih 2jica su stvarno smehovi, prof Nikola Samardžič, ex- fašista Kalajičevskog tipa, profesionalni europejac-hiperbojerac turned amerikanofil-rasista, Milićkin muž, aparatčik, ex-doministar policije kome su, posle 2 ili 3 najave, u po bela dana ubili premijera, Pera Luković, stvarno ne znam šta je politička agenda tog čoveka, valjda novac...

Kad me pitaš šta je NZS svih, pada mi na pamet da je to duboki, skoro organski i, svakako, iskreni prezir prema svemu što ima pridev srpski i isto tako snažno uverenje da su Srbi, zapravo, što bi rekao Samardžič, "biološki otpad", te da su jedino dobri za roblje. U tom svom uverenju smatraju i da bi Anglosaksonci i Germani bili idealan i najbenigniji gazda, jer bi najboljima od te bagre dopustili da kupuju mocart kugle, milka čokolade, Prada cipele (to, doduše, samo za Najlepšu), najki patike, CD-ove, legalni download muzike a neki bi, boga mi, mogli i da putuju. Malo li je?
antioksidant antioksidant 09:22 30.10.2009

Re: Nikad kravata, nikad stalan posao..

@ wu
Kad me pitaš šta je NZS svih, pada mi na pamet da je to duboki, skoro organski i, svakako, iskreni prezir prema svemu što ima pridev srpski i isto tako snažno uverenje da su Srbi, zapravo, što bi rekao Samardžič, "biološki otpad", te da su jedino dobri za roblje



nisi jedini koji ovako misli. i nisi jedini koji je u zabludi.

probaj sa individualno vs. kolektivno bices blize (samo nemoj suditi samo po jurisnicima i samozvanim pionirima nove misli). ldp je nastao kao cudna fuzija ldf-a (liberalno demokratske frakcije demokratske stranke) i ostataka gss-a. osnovna mana mu je naznaka mobilizacije oko licnosti (vodje stranke) ali sem nekadasnjeg gss-a svaka stranka u srbiji je takva. iskreno se nadam da ce ldp biti sledeca stranka koja ce se osloboditi vodje i okupljanja oko licnosti.


@ marco

само једном, а и то не увек, имаш шансу да добијеш нешто на потенцијал, сваки други пут мораш да зарадиш.

ovo sam pokusavao da istaknem kao poentu i u tom kontekstu mi jeko zanimljivo ponasanje oko rebalnsa budzeta grada. jer ako se krenulo s pricom, ocekuje se i rezultat delovanja. jer prica je najava delovanja, zar ne?

@ everybody

hvala na komentarima. stizem da citam, ne i da se ukljucim aktivnije u razgovor. za sad mi se najvise svidja mladenov komentar
mladen.mladen
brutalno dobar tekst. ali brutalno.


preporuka mladenu
dragan7557 dragan7557 12:01 30.10.2009

Re: pesmica, rec'tacija i Promocija

Odakle vama ideja da je LDP napravila los rezultat? To sto jedna stranka gradjanske opcije predje cenzus u nasem drustvu nije poraz partije vec njen uspeh. Sest ili sedam njihovih procenata je po meni uspeh jedne partije kojoj ocigledno osnovna ideja nije osvajanje vlasti vec promocija vrednosti za koje se ona zalaze


1 'Ajd sad navedi te vrednosti !

2. Ako osnovna ideja nije osvajanje vlasti već promocija onda u skupštini nemaju šta da traže ili je po tebi Skupština Srbije Agencija za Promomocije a ako to jeste ko je vlasnik Agencije= Skupštine i u šta ista Agencija=Skupština, a naročito u čije ime i za čiji račun promoviše Vrednosti.

dragan7557 cerski
Aleksandar Stosic Aleksandar Stosic 12:19 30.10.2009

Re: pesmica, rec'tacija i Promocija


1 'Ajd sad navedi te vrednosti !

2. Ako osnovna ideja nije osvajanje vlasti već promocija onda u skupštini nemaju šta da traže ili je po tebi Skupština Srbije Agencija za Promomocije a ako to jeste ko je vlasnik Agencije= Skupštine i u šta ista Agencija=Skupština, a naročito u čije ime i za čiji račun promoviše Vrednosti.


1. Dragane, ima ih kolikomgod hocete, samo ako hocete da ih vidite, nema potrebe da se igramo skolice...
2. Dragane, a zasto stranke pristaju a koalicije, pogotovo male stranke? Jel' zaista ne znate primere iz sveta, ili vam je mrznja prema LDP pomutila razum? Posebno je ova vasa recenica interesantna i govori mnogo o vasem odnosu prema LDP :"a naročito u čije ime i za čiji račun promoviše Vrednosti". Posto je vas odgovor sigurno u ime SAD, katolika, masona i naravno Sorosa, ja se povlacim iz ove diskusije jer vidim gde ce da ode, a mene takva prizemna diskusija ne zanima.
pozdrav
Spiridon Spiridon 15:49 30.10.2009

Re: Nikad kravata, nikad stalan posao..

Pazi, to uopšte nije po mom nego samo pogledaj ko je sve u tom ledepeu: Latinka Perović, ex-predsednica CK KPS, Vesna Pešič, Markuzeovka, ultralevičarka, Nataša Kandić, nju ne znam ni kako da okarakterišem, Biljana Srbljanović, ditto, Vladimir Gligorov, liberal, tržištarac, Korać, jbmlg koji je sad on politički profil, meni najviše deluje se on politikom bavi da bi imao šta da priča po žurkama, Ivan Janković, liberal-fašista, oni reditelji Baljak i Petrovič, njih 2jica su stvarno smehovi, prof Nikola Samardžič, ex- fašista Kalajičevskog tipa, profesionalni europejac-hiperbojerac turned amerikanofil-rasista, Milićkin muž, aparatčik, ex-doministar policije kome su, posle 2 ili 3 najave, u po bela dana ubili premijera, Pera Luković, stvarno ne znam šta je politička agenda tog čoveka, valjda novac...


ja sam poceo namerno da udaram preporuke na ovakve komentare da bi se brze i lakse stvorila slika u kom je fazonu blog b92 trenutno =]

Pazi kad ovakav komentar nabije 10 preporuka dok si rekao "keks".

A pazi sad ovaj moj kretenski kao odgovor na ovaj visokointelektualni:

Svi ljudi koje je nabrojao doktor WU su imali uticaja na politicka zbivanja u srbiji koliko jedan Ivica Dacic.
Koliki je uticaj jebenih e-novina ili pescanika u poredjenju sa Kurirom, Politikom, Pinkom? Neuporedivo manji.

Postavlja se logicko pitanje zasto su Biljana Srbljanovic, Petar Lukovic, Pesicka, Korac i ostali jebivetri, kost u grlu nekih jako obrazovanih i pametnih ljudi ovde na blogu, a ne nas dragi Gljivica Dacic i slicni likovi koji imaju poluge u rukama?

Po meni jedini odgovor je sujeta tipa, "Kitu su oni veca fora od mene, to su isfolirane i nabedjene prolupale budale ..." Ne moze Pera da ispaljuje bolje fore od mene ili Biljana da prica o politickoj situaciji bolje nego ja. Najbolji nacin je da se ode u kontru." To sto se takav stav poklapa sa onim sto pisu Antonic i ekipa, nema veze. Bitno je da se dokaze da Pera, Bilja, Vesna i td. NISU U PRAVU.

Za to vreme krupna riba prolaziii. U zemlji sranje, a ovi sede u dijaspori, setaju kozicu i gledaju kako se muve lepe (kroz preporuke).

Fora je jos u tome sto za neke jadnike koji rmbace po fabrikama i glasaju za narodnjake ili radikale mozes da kazes "glume pamet, a zive ludilo". Za ove za bloga to ne vazi.

oni glume pamet, a drugi (umesto njih) zive ludilo i pecaju se na ovakve price

za mene je to ekipa matoraca sa coska koji drukaju klince da se posibaju, a oni sa strane gledaju i tiho se smeskaju =]

koga jos boli patka za posledice (makar i one mikronske) =]

NNN NNN 15:54 30.10.2009

Re: Nikad kravata, nikad stalan posao..

Odakle vama ideja da je LDP napravila los rezultat?
- Vesna Pešić (na predizbornoj konvenciji u NS): Nije tačno da ćemo imati 9%, imaćemo 10%!
- Republička izborna komisija: LDP jedva 5%
__________________________________________
= Loš izborni rezultat

-Da su osvojili samo par hiljada glasova manje, to bi bio katastrofalan izborni rezultat (imali bi realni uticaj otprilike k'o Jogi letači).
-Da su imali 7% SPS bi bio istorija!
Aleksandar Stosic Aleksandar Stosic 15:59 30.10.2009

Re: Nikad kravata, nikad stalan posao..

Odakle vama ideja da je LDP napravila los rezultat?

- Vesna Pešić (na predizbornoj konvenciji u NS): Nije tačno da ćemo imati 9%, imaćemo 10%!
- Republička izborna komisija: LDP jedva 5%

nekad se cudim tvojoj naivnosti ili mozda pokvarenosti - nisam jos siguran.
Aleksandar Stosic Aleksandar Stosic 16:00 30.10.2009

Re: Nikad kravata, nikad stalan posao..

Ja bih samo da dodam, ako se Spira ne ljuti


ja sam poceo namerno da udaram preporuke na ovakve komentare da bi se brze i lakse stvorila slika u kom je fazonu blog b92 trenutno =]

Pazi kad ovakav komentar nabije 10 preporuka dok si rekao "keks".

A pazi sad ovaj moj kretenski kao odgovor na ovaj visokointelektualni:

Svi ljudi koje je nabrojao doktor WU su imali uticaja na politicka zbivanja u srbiji koliko jedan Ivica Dacic.
Koliki je uticaj jebenih e-novina ili pescanika u poredjenju sa Kurirom, Politikom, Pinkom? Neuporedivo manji.

Postavlja se logicko pitanje zasto su Biljana Srbljanovic, Petar Lukovic, Pesicka, Korac i ostali jebivetri kost u grlu nekih jako obrazovanih i pametnih ljudi ovde na blogu, a ne nas dragi Gljivica Dacic i slicni likovi koji imaju poluge u rukama?

Po meni jedini odgovor je sujeta tipa, "Kitu su oni veca fora od mene, to su isfolirane i nabedjene prolupale budale ..." Ne moze Pera da ispaljuje bolje fore od mene ili Biljana da prica o politickoj situaciji bolje nego ja. Najbolji nacin je da se ode u kontru. To sto se to poklapa sa onim sto pisu Antonic i ekipa, nema veze. Bitno je da se dokaze da Pera, Bilja, Vesna i td. NISU U PRAVU.

Za to vreme krupna riba prolaziii. U zemlji sranje, a ovi sede u dijaspori, setaju kozicu i gledaju kako se muve lepe (kroz preporuke).

Fora je jos u tome sto za neke jadnike koji rmbace po fabrikama i glasaju za narodnjake ili radikale mozes da kazes "glume pamet, a zive ludilo". Za ove za bloga to ne vazi.

oni glume pamet, a drugi (umesto njih) zive ludilo i pecaju se na ovakve price

za mene je to ekipa matoraca sa coska koji drukaju klince da se posibaju, a oni sa strane gledaju i tiho se smeskaju =]

koga jos boli patka za posledice (makar i one mikronske) =]

antioksidant antioksidant 16:21 30.10.2009

Re: Nikad kravata, nikad stalan posao..

Da su imali 7% SPS bi bio istorija!

sledeci put lepo zamoli glasace sps-a da ne izadju na izbore.

da li si toliko siguran da bi tadic pravio koaliciju sa ldp-om pod bilo kojim uslovima?
Goran Vučković Goran Vučković 16:24 30.10.2009

Re: Nikad kravata, nikad stalan posao..

da li si toliko siguran da bi tadic pravio koaliciju sa ldp-om pod bilo kojim uslovima?

Posle prošlih izbora i istorijskog pomirenja, više ne sumnjam ni malo
antioksidant antioksidant 16:25 30.10.2009

Re: Nikad kravata, nikad stalan posao..

više ne sumnjam ni malo

sad ne sumnjam ni ja
mikimedic mikimedic 17:06 30.10.2009

Re: Nikad kravata, nikad stalan posao..

A pazi sad ovaj moj kretenski kao odgovor na ovaj visokointelektualni:

Svi ljudi koje je nabrojao doktor WU su imali uticaja na politicka zbivanja u srbiji koliko jedan Ivica Dacic.


manje

Koliki je uticaj jebenih e-novina ili pescanika u poredjenju sa Kurirom, Politikom, Pinkom? Neuporedivo manji.


naravno

Postavlja se logicko pitanje zasto su Biljana Srbljanovic, Petar Lukovic, Pesicka, Korac i ostali jebivetri, kost u grlu nekih jako obrazovanih i pametnih ljudi ovde na blogu, a ne nas dragi Gljivica Dacic i slicni likovi koji imaju poluge u rukama?


mozda zato sto pera lukovic ima(o) neke veze sa pinkom? sa druge strane mozda je zato bas pink uticajniji od pescanika?

Po meni jedini odgovor je sujeta tipa, "Kitu su oni veca fora od mene, to su isfolirane i nabedjene prolupale budale ..." Ne moze Pera da ispaljuje bolje fore od mene ili Biljana da prica o politickoj situaciji bolje nego ja. Najbolji nacin je da se ode u kontru." To sto se takav stav poklapa sa onim sto pisu Antonic i ekipa, nema veze. Bitno je da se dokaze da Pera, Bilja, Vesna i td. NISU U PRAVU.


gresis, uopste nije bitno da se bilo sta dokazuje, niti da jesu niti da nisu u pravu. kao sto i sam kazes malo pre, oni su nebitni, kao i ceo ldp uostalom.

Fora je jos u tome sto za neke jadnike koji rmbace po fabrikama i glasaju za narodnjake ili radikale mozes da kazes "glume pamet, a zive ludilo". Za ove za bloga to ne vazi.

oni glume pamet, a drugi (umesto njih) zive ludilo i pecaju se na ovakve price

za mene je to ekipa matoraca sa coska koji drukaju klince da se posibaju, a oni sa strane gledaju i tiho se smeskaju =]

koga jos boli patka za posledice (makar i one mikronske) =]


pa... sta predlazes?
NNN NNN 18:42 30.10.2009

Re: Nikad kravata, nikad stalan posao..

AS:
nekad se cudim tvojoj naivnosti ili mozda pokvarenosti - nisam jos siguran.
Nije lepo da sam naivan ili pokvaran a da to ne znam - prosvetli me!




Spi:
ja sam poceo namerno da udaram preporuke na ovakve komentare da bi se brze i lakse stvorila slika u kom je fazonu blog b92 trenutno =]

Pazi kad ovakav komentar nabije 10 preporuka dok si rekao "keks".
Morao sam da lupim preporuku Wuu, da bi Spira bio u pravu (posle skoro 10 sati bilo je 9 preporuka), Inače Wu je duže od Spire na b92logu, i uvek je imao ovako živopisne komentare (obojica ustvari).


antioksidant
Da su imali 7% SPS bi bio istorija!

sledeci put lepo zamoli glasace sps-a da ne izadju na izbore.

da li si toliko siguran da bi tadic pravio koaliciju sa ldp-om pod bilo kojim uslovima?

Mislio sam da je LDP imao 7%...(da baba ima onu stvar...)
Mislim da bi DS (ZES) pre u koaliciju sa LDP nego sa SPS, jer je DSovom glasačkom telu mnogo bliži LDP, ali je LDP ostvario loš izborni rezultat...
antioksidant antioksidant 18:51 30.10.2009

Re: Nikad kravata, nikad stalan posao..

Mislio sam da je LDP imao 7%...(da baba ima onu stvar...)

podjednako glupo kao da deda ima onu stvar (da je ds osvojio 45% ne bi bilo potrebe da ldp pruza manjinsku podrsku u gradu (a sps jednostavno vole - isti su)

Mislim da bi DS (ZES) pre u koaliciju sa LDP nego sa SPS, jer je DSovom glasačkom telu mnogo bliži LDP
ne pita se glasacko telo nego vodje stranaka

veruj mi bolje da nismo doziveli te pregovore da su ds i ldp mogli sami a da opet gledas ds i sps
NNN NNN 19:17 30.10.2009

Re: Nikad kravata, nikad stalan posao..

da su ds i ldp mogli sami a da opet gledas ds i sps
To je tvoje viđenje, i to mi je, donekle, u suprotnosti sa (inače dobrim) tekstom, jer je malo u fazonu: "Jadni mi (LDP), niko nas ne voli".
Jedino da pitamo nekog... Gocu?

antioksidant antioksidant 19:26 30.10.2009

Re: Nikad kravata, nikad stalan posao..

jer je malo u fazonu: "Jadni mi (LDP), niko nas ne voli".

ucitavas
Jedino da pitamo nekog... Gocu?

ko je goca? a pitaj slobodno koga zelis

nebitna je hipoteticka situacija o pregovorima u kojima ldp i ds (i g17+) zajedno imaju dovoljno za vecinu. reci mi samo zasto ti semeta sto ldp nije imao 2% vise a ne smeta ti sto ds nije imao 2% vise.
podjednako mozes kriviti i jedne i druge (nemoj reci zato sto je vesna pesic najavljivala 10% jer to je besmisleno)
NNN NNN 19:53 30.10.2009

Re: Nikad kravata, nikad stalan posao..

ucitavas
Ja učitavam, a ti ZNAŠ da bi SIGURNO USVAKOM SLUČAJU bili sa SPS!??!?!?
reci mi samo zasto ti semeta sto ldp nije imao 2% vise a ne smeta ti sto ds nije imao 2% vise.
Smeta mi što bilo ko (od njih) nije imao 2% više, ali razlika je što je DS+ ostvario više nego ikad i više od svih predviđanja, a LDP manje od svih predviđanja, i ja mislim da je besmisleno što je priča o procentima bila Vesnin highlight na predizbornoj konvenciji.
filantrop filantrop 20:36 30.10.2009

Re: Nikad kravata, nikad stalan posao..

a ne nas dragi Gljivica Dacic i slicni likovi koji imaju poluge u rukama?


Npr Slavica Djukic Dejanovic ciji je izbor za predsednicu Parlamenta zestoka samarcina Kragujevcanima.
Samo da podsetim da je dama bila udarna pesnica SPS zajedno sa Ivicom i da je putovala u Hag u posetu svom drugu ,sto odobravam sa drugarskog stanovista , ali ima tu jos neceg.
I sad, kad neko sa strane gleda ovu damu kako predsedava Parlamentom, a seti se da je bila slikana na aerodromu na putu za HAg verovatno ima poteskoca da razume (npr moj buduci grcki tast).
antioksidant antioksidant 20:51 30.10.2009

Re: Nikad kravata, nikad stalan posao..

Ja učitavam, a ti ZNAŠ da bi SIGURNO USVAKOM SLUČAJU bili sa SPS!??!?!?

ucitavas da ne bi bilo krivice i na strani ldp-a

i da ti ponovim

ne pita se glasacko telo nego vodje stranaka


tada je odnos izmedju tadica i jovanovica bio ... pa recimo zanimljiv.

sujeta je cudo a samo zamisli kolika bi sujeta bila predsedniku ldp-a da je stvarno od njega zavisilo. pa onda sudari tu sujetu sa sujetom coveka koji je ostvario najbolji rezultat ds-a ikada.
ali razlika je što je DS+ ostvario više nego ikad i više od svih predviđanja, a LDP manje od svih predviđanja,
nisi citao prava predvidjanja a i ldp je ostvario najbolji rezultat ikada
NNN NNN 21:11 30.10.2009

Re: Nikad kravata, nikad stalan posao..

sujeta je cudo
Mislim da bi morali obojica da progutaju malo svog ponosa, zarad opšteg dobra (kao što si rekao, nisu od juče na političkoj sceni)
antioksidant antioksidant 21:16 30.10.2009

Re: Nikad kravata, nikad stalan posao..

Mislim da bi morali obojica da progutaju malo svog ponosa, zarad opšteg dobra

optimisto (zato sto mislis da ih interesuje opste dobro)
Aleksandar Stosic Aleksandar Stosic 21:29 30.10.2009

Re: Nikad kravata, nikad stalan posao..

AS:
nekad se cudim tvojoj naivnosti ili mozda pokvarenosti - nisam jos siguran.

Nije lepo da sam naivan ili pokvaran a da to ne znam - prosvetli me!

Vidi, kada neko izjavi nesto sto si izjavio ti, uz pretpostavku da vise nego dobro razumes politicku klimu u zemlju, onda se i nametne onakva dilema, koju doduse ti odmah razresisi kroz sledeci komentar. Istini za volju, to sam i naslucivao, jos odavno, posle nekih tvojih izjava, a sada mi je sve ovo cvrsto usadilo jedan stav koji ce tesko biti poljuljan.
NNN NNN 23:50 30.10.2009

Re: Nikad kravata, nikad stalan posao..

optimisto
onakva dilema, koju doduse ti odmah razresisi kroz sledeci komentar
Znači naivan


Doctor Wu Doctor Wu 06:13 31.10.2009

Spiridone, do sad sam mislio

da tebi nešto nije jasno, ali sad vidim da tebi nije jasno baš ništa.
Time Bandit Time Bandit 18:01 29.10.2009

vaš obama

je još uvek beo

ali ima neke podočnjake, valjda od neke brige i velike odgovornosti
drug.clan drug.clan 18:15 29.10.2009

oratorske sposobnosti

pretpostavka je da se najverovatnije oslanja na obaminu izbornu kampanju i prelepu oratorsku sposobnost.



ne znam odakle zabluda da on ima dobre oratorske sposobnosti. Govore mu pisu drugi (onaj mladi rumunski amerikanac Jon Favreau) a on ih cak ni ne izgovara svojim recima vec cita sa ekrana koje mozete videti na svakom bas svakom dogadjaju gde on treba da izgovori vise od 5 recenica (tamo gde nema monitora cita sa papira cak i ako su u pitanju tri recenice). Stil (sa pauzama tamo gde im mesto nije) mu je prilicno neoriginalan i vec prevazidjen, gestikulacija nista posebno...

uopste ne znam odakle taj mit, valjda zato sto je pre njega predsednik bio mutav, ali ponekada mnogo zanimljiviji , a protiv kandidati jos gori...
markonio92 markonio92 18:35 29.10.2009

Re: oratorske sposobnosti

drug.clan
ali ponekada mnogo zanimljiviji


Zen Master Zen Master 19:26 29.10.2009

Re: oratorske sposobnosti

drug.clan


uopste ne znam odakle taj mit, valjda zato sto je pre njega predsednik bio mutav, ali ponekada mnogo zanimljiviji , a protiv kandidati jos gori...


Barak H. Obama je jedno a Obama-Hope-Yes We Can-brand koji se uspešno putem mainstream medija uvalio kako USA tako i vaskolikom čovečanstvu je nešto sasvim drugo i tu je ključ cele priče. Kada bi na brzinu propitali ovu grupaciju zaljublenih šiparica na čelu sa gazdom ovog bloga vrlim antioksidantom šta oni zaista znaju o onome što se dešava u USA i koje je tačno poteze povukao veliki i mudri Obama(mesaja) Princ od nagrade za mir 99.9% njih ne bi imalo blagog pojma da pruži neki smisleni odgovor. Sve što bi mogli čuti je zamuckivanje i napamet naučenih par rečenica sa TV dnevnika i dalje više nema.
Da ponovim još jednom i ovde... dve najveće opasnosti su ljudi koji su lenji i nezainteresovani i misle da će sve neko drugi pametniji od njih uraditi na opštu dobrobit i oni drugi koji se kao nešto zainteresuju a maksimum poznavanja prirode i društva su im članci u lokalnoj štampi i dnevnik omiljene TV stanice.
Eh by the way antioksidante Obama(mesaja) je u medjuvremenu poslao dodatne trupe u Avganistan ( sveukupno 34000 od dolaska na vlast ), produžio je prošlog meseca važenje monstruoznog Patriot Acta ali je zato stigao i da se razonodi pa je za 10 meseci vladavine odigrao partija golfa kao George W. Bush čuveni lenjivac za 2 godine i last but not least naštampao je nekoliko triliona dolara i odaslao ih u krajnje mutnom Goldman Sachs Gang & Co pravcu pa ih ovih dana moli da nešto urade sa tim parama jer su kola sve dublje i dublje u blatu... Predsednik da ga svaka zemlja poželi priznaćete

filantrop filantrop 19:41 29.10.2009

Re: oratorske sposobnosti

Barak


Zen - Master of Populism
pnbb pnbb 20:15 29.10.2009

Re: oratorske sposobnosti

valjda zato sto je pre njega predsednik bio mutav

otkud ti ideja da je pre njega predsednik bio mutav?
mozda si mislio 'mutav'?

rekao bih ni jedno ni drugo.. pre opasan
solcence solcence 01:35 30.10.2009

Re: oratorske sposobnosti

ali pretpostavka je da se najverovatnije oslanja na obaminu izbornu kampanju i prelepu oratorsku sposobnost. obamini govori su mobilizatorski, zavodljivi, znacajni.

vracaju utisak da reci imaju znacenje.


Ja bih rekla da je jeste dobio za reci. Ali,ma sta mi mislili o nagradama..i koga treba nagradjivati...opet, uvek je stvar politicke procene...ovo ce mozda da ga "obaveze" dodatno...Neko ga je uhvatio za rec. I sada gledamo sta ce biti. A ako uzmemo u obzir promenu na geopolitickom planu, mozda je ovo bila dobra sansa za Ameriku da se izvuce iz nezgodne pozicije ratovanja, i da ipak ima neku "satisfakciju" ma kako to zvucalo. ..da izadju iz rata, kao "mirotvorci"..kako su i poceli.
Goran Vučković Goran Vučković 01:48 30.10.2009

Re: oratorske sposobnosti

da izadju iz rata, kao "mirotvorci"..kako su i poceli.

Nemoj samo kako su počeli, molim te
solcence solcence 16:47 30.10.2009

Re: oratorske sposobnosti

Nemoj samo kako su počeli, molim te

To svi znaju, Gorane.
Inner Party Inner Party 18:36 29.10.2009

Samo u Srbiji!

(da budem potpuno otvoren)
Samo u Srbiji moze da postoji stranka kao sto je LDP.
To je cinjenica.
Svugde u svetu bi stranka poput LDP-a bila ili ekstremno nepopularna ili zakonom zabranjena.
I to je cinjenica koja pokazuje koliko je dubok pad Srbije i srpskog drustva.
filantrop filantrop 19:01 29.10.2009

Re: Samo u Srbiji!

I to je cinjenica koja pokazuje koliko je dubok pad Srbije i srpskog drustva.


Pa ako ni zbog cega drugog Srbija nije pala,
neka bar padne zbog LPDa!
Goran Vučković Goran Vučković 19:39 29.10.2009

Re: Samo u Srbiji!

Samo u Srbiji moze da postoji stranka kao sto je LDP.
To je cinjenica.

Ako je to tako - zar to nije dokaz visokog nivoa političkih sloboda u Srbiji?
Inner Party Inner Party 20:18 29.10.2009

Re: Samo u Srbiji!

Goran Vučković
Samo u Srbiji moze da postoji stranka kao sto je LDP.
To je cinjenica.

Ako je to tako - zar to nije dokaz visokog nivoa političkih sloboda u Srbiji?


Kao sto je recimo prostitutka zena sa visokim nivoom seksualnih sloboda.


mladen.mladen mladen.mladen 23:50 29.10.2009

Samo u Srbiji!

Kao sto je recimo prostitutka zena sa visokim nivoom seksualnih sloboda.

mozda ne samo u srbiji ali.. iz triput bi pogodio da je ovo u srbiji napisano.
vanja.t vanja.t 11:38 30.10.2009

Re: Samo u Srbiji!

Svugde u svetu bi stranka poput LDP-a bila ili ekstremno nepopularna ili zakonom zabranjena.

mislim da oni i jesu ekstremno nepopularna stranka u srbiji, kao i da je ds veoma profitirao na njihovoj nepopularnosti, tj da je ldp svojim stavovima pomogao da se ds etablira kao vodeća mejnstrim stranka;

čeda je bio jedan od simbola ds-a i promena, ldp je bio frakcija unurat ds-a, a onda su istupanjem iz ds-a, okupljanjem neviđenog šljama oko sebe, zapravo očistili put ds-u (ojačali ga) i doveli do njihove najveće popularnosti.
sve stavove koje zastupa ds, zastupa i ldp samo u hipertrofiranom obliku i na patološki način, vulgarizuju te stavove, tako da ds ispadne prihvatljiv većini; slično je sada toma uradio sa naprednjacima, umivenim radikalima

ovo je recimo, čest primer u marketingu, kada kompanije svom najboljem proizvodu, koji posustaje na tržištu, lansiraju ''konkurentski proizvod'', koji treba da odigra epizodnu ulogu, tj da podseti potrošače na ''stari, dobri proizvod'' i povrati mu prodaju
(mada ne mislim da su se tadić i čeda dogovarali)
Aleksandar Stosic Aleksandar Stosic 12:14 30.10.2009

Re: Samo u Srbiji!

čeda je bio jedan od simbola ds-a i promena, ldp je bio frakcija unurat ds-a, a onda su istupanjem iz ds-a, okupljanjem neviđenog šljama oko sebe, zapravo očistili put ds-u (ojačali ga) i doveli do njihove najveće popularnosti.

pa nisu oni istupili nego izbaceni! Izbacio ih je veliki nazovi demokrata Boris Tadic koji se nije slagao sa disonantnim tonovima unutar njegove partije...
Goran Vučković Goran Vučković 12:15 30.10.2009

Re: Samo u Srbiji!


mislim da oni i jesu ekstremno nepopularna stranka u srbiji, kao i da je ds veoma profitirao na njihovoj nepopularnosti, tj da je ldp svojim stavovima pomogao da se ds etablira kao vodeća mejnstrim stranka;

Ekstremno su nepopularni u proseku, ali su pronašli svoju ciljnu grupu, njoj se obraćaju - i svi srećni + svi zadovoljni
ovo je recimo, čest primer u marketingu, kada kompanije svom najboljem proizvodu, koji posustaje na tržištu, lansiraju ''konkurentski proizvod'', koji treba da odigra epizodnu ulogu, tj da podseti potrošače na ''stari, dobri proizvod'' i povrati mu prodaju
(mada ne mislim da su se tadić i čeda dogovarali)

Pa ne vidim da su se dogovarali - svako je uzeo "svoj deo" - LDP je progutao "antinancionalistički" deo "tržišta", uključujući i GSS i pokrio one kojima srpski nacionalizam nije mio iz ovog ili onog razloga (partizani i partizanska deca, nacionalne manjine, što reče Doctor Wu - malograđani itd).

I to je verovatno dobra stvar - zato što se te grupe politički artikulišu kroz jednu partiju / koaliciju koja je sada parlamentarna. Dalje prema centru nemaju gde od DS, a nadam se da neće ići u populizam i lumpen-komunizam koji gore neko pomenu. A "liberalno" u njihovom imenu je, po meni, moda vremena - ne kapiram šta u stranci sa takvim profilom traže libertijanci - osim društva iz kraja
vanja.t vanja.t 12:21 30.10.2009

Re: Samo u Srbiji!

Pa ne vidim da su se dogovarali - svako je uzeo "svoj deo" ...

slažem se, ja i rekoh na kraju da ne mislim da su se dogovarali, tako je ispalo
pa nisu oni istupili nego izbaceni! Izbacio ih je veliki nazovi demokrata Boris Tadic koji se nije slagao sa disonantnim tonovima unutar njegove partije...

ništa bolje nije mogao za svoju stranku, kao predsednik, da uradi
Aleksandar Stosic Aleksandar Stosic 12:25 30.10.2009

Re: Samo u Srbiji!

ništa bolje nije mogao za svoju stranku, kao predsednik, da uradi

pravi primer demokratske procedure. u demokratskoj proceduri treba da vlada pluralizam misljenja, koliko se ja u to razumem. sve ostalo je prosvetiteljski apsolutizam, putinovskog tipa.
antioksidant antioksidant 12:33 30.10.2009

Re: Samo u Srbiji!

sve ostalo je prosvetiteljski apsolutizam, putinovskog tipa.

e sad jos da objasnis zasto je putinizam los...

nemoguca misija inace.
ništa bolje nije mogao za svoju stranku, kao predsednik, da uradi
e o tome se i radi - tadic je umislio da je ta stranka njegova.

e sad jos da objasnim zasto je putinizam los...
vanja.t vanja.t 12:47 30.10.2009

Re: Samo u Srbiji!

pravi primer demokratske procedure. u demokratskoj proceduri treba da vlada pluralizam misljenja, koliko se ja u to razumem. sve ostalo je prosvetiteljski apsolutizam, putinovskog tipa.

pa po istom (sličnom) postupku su iz ldp-a otišli lečić i goran petrović, a i svako drugi će ubuduće,
što se toga tiče mislim da su sve naše stranke liderske, a ldp i čeda možda i prednjače u tome

što se tiče poređenja sa putinom, činiš im preterani kompliment
drug.clan drug.clan 12:53 30.10.2009

Re: Samo u Srbiji!

pravi primer demokratske procedure. u demokratskoj proceduri treba da vlada pluralizam misljenja, koliko se ja u to razumem. sve ostalo je prosvetiteljski apsolutizam, putinovskog tipa.


sada je vec jasno da se zajebavas

suvise si pametan da bi padao na takve bajke
drug.clan drug.clan 12:56 30.10.2009

Re: Samo u Srbiji!

Pa ne vidim da su se dogovarali - svako je uzeo "svoj deo" - LDP je progutao "antinancionalistički" deo "tržišta", uključujući i GSS i pokrio one kojima srpski nacionalizam nije mio iz ovog ili onog razloga (partizani i partizanska deca, nacionalne manjine, što reče Doctor Wu - malograđani itd).


partizana na zalost vise nigde nema a na srecu nema ih u ldp-u, ali njihove razmazene dece, koja su od komunizma dobila sve a sada su zagrizeni neoliberali ima koliko hoces
Goran Vučković Goran Vučković 13:19 30.10.2009

Re: Samo u Srbiji!

partizana na zalost vise nigde nema a na srecu nema ih u ldp-u, ali njihove razmazene dece, koja su od komunizma dobila sve a sada su zagrizeni neoliberali ima koliko hoces

Izvini - previd - mislio sam da je Latinka učesnik II sv. rata - ali ona je tada još bila klinka, sad proverih biografiju (iako bi čovek po izgledu mogao da se prevari ).
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 13:53 30.10.2009

Re: Samo u Srbiji!

Goran Vučković
Izvini - previd...

Да те не знам, Горане, помислио бих да је овај превид био намеран...
drug.clan drug.clan 14:22 30.10.2009

Re: Samo u Srbiji!

Goran Vučković

Izvini - previd - mislio sam da je Latinka učesnik II sv. rata - ali ona je tada još bila klinka, sad proverih biografiju (iako bi čovek po izgledu mogao da se prevari ).


izgleda da je nju Ceda priglio u LDP jer su nju svojevremeno optuzili i smenili zbog "liberalizma" ali izgleda ceda nije obavesten da to nije isti "liberalizam" na koji on misli
Inner Party Inner Party 15:27 30.10.2009

Re: Samo u Srbiji!

Aleksandar Stosic

pa nisu oni istupili nego izbaceni!


He, he...

Tadic je tu ipak teski amater!

Ceda je posle izbacivanja napravio LDP, stranku sa 5% podrske (plus kada je do tog rascepa doslo, cinilo se da ce Ceda uzeti mnogo veci deo clanstva i glasaca DS-a i mnogi lokalni funkcioneri su gledali sta ce biti i kome da se priklone).

Kada se Djindjic obracunao sa neistomisljenicima u DS-u on se potrudio da se ovi, nakon poraza, vise ne pojavljuju na politickoj sceni kao relevantan faktor. I Micunovic i Vuksanovic su skoro nestali sa politicke scene Srbije posle smene u DS-u...
Inner Party Inner Party 15:41 30.10.2009

Re: Samo u Srbiji!

vanja.t
Svugde u svetu bi stranka poput LDP-a bila ili ekstremno nepopularna ili zakonom zabranjena.

mislim da oni i jesu ekstremno nepopularna stranka u srbiji, ...


Ma nisu, vidis da se prilicno dugo drze na oko 5% podrske, sto je ipak prilican broj glasaca. A sto je najgore, ako LDP jednom konacno padne ispod cenzusa - pasce zato sto ce negde nesto neki njihov funkcioner zabrljati, a ne zbog njihovih politickih stavova...
Aleksandar Stosic Aleksandar Stosic 16:02 30.10.2009

Re: Samo u Srbiji!

Ma nisu, vidis da se prilicno dugo drze na oko 5% podrske, sto je ipak prilican broj glasaca. A sto je najgore, ako LDP jednom konacno padne ispod cenzusa - pasce zato sto ce negde nesto neki njihov funkcioner zabrljati, a ne zbog njihovih politickih stavova...

Najgore po Srbiju je to sto i dalje postoje ljudi koji mogu da mrze stranku kakva je LDP. To je najveci poraz ove zemlje.
Spiridon Spiridon 16:07 30.10.2009

Re: Samo u Srbiji!

Aleksandar Stosic
Ma nisu, vidis da se prilicno dugo drze na oko 5% podrske, sto je ipak prilican broj glasaca. A sto je najgore, ako LDP jednom konacno padne ispod cenzusa - pasce zato sto ce negde nesto neki njihov funkcioner zabrljati, a ne zbog njihovih politickih stavova...

Najgore po Srbiju je to sto i dalje postoje ljudi koji mogu da mrze stranku kakva je LDP. To je najveci poraz ove zemlje.


niti ih volim, niti ih mrzim. Ali da svoju energiju trosim da pljujem po LDP-u pored zivog Tome, Vucica, Dacica. Kurcica-palcica, necu iz principa.

to mi je pederski (da izvine Pedjica)

ja ti garantujem da imas odredjenih struktura (cak i ovde na blogu) koji su protiv Cede samo zato sto je bolji dasa od njih. Fizicki =]
Goran Vučković Goran Vučković 16:08 30.10.2009

Re: Samo u Srbiji!

Najgore po Srbiju je to sto i dalje postoje ljudi koji mogu da mrze stranku kakva je LDP. To je najveci poraz ove zemlje.

Ovo ne kapiram, iskreno - zar ima i jedne zemlje u kojoj postoji politička stranka koju niko ne mrzi?
antioksidant antioksidant 16:24 30.10.2009

Re: Samo u Srbiji!

zar ima i jedne zemlje u kojoj postoji politička stranka koju niko ne mrzi?


ima

rezultati izbora uz kvalitetan informativni program to stalno potvrdjuju

inace vucko, koliko je jadno mrzeti politicku stranku? necemo ovde o patoloskim slucajevima
Goran Vučković Goran Vučković 16:29 30.10.2009

Re: Samo u Srbiji!

inace vucko, koliko je jadno mrzeti politicku stranku? necemo ovde o patoloskim slucajevima

Ih bar mržnja nije deficitarni artikal.
antioksidant antioksidant 16:30 30.10.2009

Re: Samo u Srbiji!

Ih bar mržnja nije deficitarni artikal.

ma znam, no mi tuzno
Aleksandar Stosic Aleksandar Stosic 16:51 30.10.2009

Re: Samo u Srbiji!

Ovo ne kapiram, iskreno - zar ima i jedne zemlje u kojoj postoji politička stranka koju niko ne mrzi?

ma mislim da ih neko mrze u konkurenciji stranaka koje je recimo Spiridon gore pomenuo.
drug.clan drug.clan 17:13 30.10.2009

Re: Samo u Srbiji!

antioksidant
zar ima i jedne zemlje u kojoj postoji politička stranka koju niko ne mrzi?


ima



ima ih jos, cak vecih, mocnijih i "prijateljskih":

Vatikan, Svazilend, Bruneji, Oman, Katar i Saudijska Arabija

nema partija pa niko ne moze da ih mrzi
mladen.mladen mladen.mladen 23:48 29.10.2009

o jea!

brutalno dobar tekst. ali brutalno.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana