Gledate li Šešelja?

Nebojša Spaić RSS / 08.11.2007. u 23:39

Da li je on toliko dobar, ili je samo tužilaštvo loše? Šta se desilo? Kako će to uticati na političku scenu Srbije? Da li će uskoro sleteti JAT-om na Surčin i samo objaviti da uzima svu vlast, na masovno oduševljenje srBstva? Ili će ga osuditi, ko i za šta?



Komentari (139)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Djole Djole 00:14 09.11.2007

Gledamo ...

Tako je i Sloba poceo, pa eno ...
Nebojša Milenković Nebojša Milenković 00:18 09.11.2007

Stvar (slobodnog) izbora!

U principu - sve je stvar (slobodnog) izbora - pa tako i ovo!

Dakle:

ILI ŠEŠELJ - ILI (MENTALNO) ZDRAVLJE!



Odlučite sami.
Pardon: Od vas zavisi!

n.m.
Djole Djole 00:21 09.11.2007

Re: Stvar (slobodnog) izbora!

Jes vala ...
nikolla90 nikolla90 10:03 10.11.2007

Re: Gledamo ...

Jedino mesto gde bih voleo da ga vidim je 3 metra ispod zemlje, pod nekom njegovom lipom.
Dragan Vujanović Dragan Vujanović 00:23 09.11.2007

Šešelj Pvotiv Veuikog bvata ..!!!


Još uvek ne možemo znati da li je on dobar a tužilaštvo loše, jer je stvar tek počela. Videćemo u daljem toku procesa. Ovde se unapred uzelo da je VS pametniji od tamo nekog tužioca i samo se čeka njegova „intelektualna egzekucija“ nad tim tužiocem (ili tužilaštvom). To je opet u skladu sa onom tezom o „nebeskom narodu“, u skladu sa pričom o „Teslinom štitu“, u skladu sa mnogim samozavaravanjima kojima smo sebe godinama opijali da se ne bismo suočavali sa stvarnošću. Sigurno je samo da će biti puno demagogije svojstvene radikalima i da će biti pokušaja da se to prikaže kao odbrana sviju nas, ili svega što je srpski interes. Neka hvala. Mene ne mora da brani, kao ni moju porodicu, mnoge moje prijatelje... Nek brani sebe, i svoju bratiju.

Na političku scenu Srbije ovo neće bitno uticati. Ekstremisti će i dalje verovati da smo pobedili NATO na Kosovu 1999. i svakako će Šešeljevu predstavu nastojati da usvoje kao još jedan dokaz da su bili u pravu kad su tvrdili da je zapad zlo, a da vladajuća oligarhija mora da se bogati kako bi psihološki rasterećena mogla da se bavi odbranom zemlje! Dakle, ništa posebno. Biće ih koliko i ranije. Samo će biti malo drčniji. U globalu, politička scena će ostati ista.

Osnovna šteta jeste to što ćemo mentalno opet biti u sred rata, u sukobima sa susedima i u strahu od svega što dolazi spolja - umesto da se sada uveliko bavimo isključivo razvojem ekonomije, razvojem informatičkog društva, unapređenjem ljudskih prava, da se bavimo kulturom, da se približavamo Evropi i naprednim svetskim tokovima... Ovako, energiju ćemo trošiti na onu temu zbog koje polovina stanovništva Srbije već boluje od stresa i depresije!

Neće sleteti JAT-om, barem ne skoro. Barem ne dok Srbija ne postane napredna i već dobro utemeljena demokratija u kojoj pojava VŠ neće predstavljati ništa do malu prolaznu atrakciju.

Da li će ga osuditi i za šta? Nikako nije dobro baviti se nagađanjima te vrste. No, pretpostavljam da će ga osuditi, jer Haški tribunal sebi verovatno neće dozvoliti da mu nakon tolike podignute prašine VŠ, kao jedan od atraktivnijih optuženika, izmakne iz ruku. Jedino ako neko uistinu ne želi dobro Srbiji. U tom slučaju, pustiće ga u najkraćem mogućem („pravnom“) roku da sleti na beogradski aerodrom i kao „heroj borbe protiv demonskog zapada“ iznova krene da seje svoju ideologiju po Srbiji.

U svakom slučaju, biće ugrožen Veliki brat. E, to mi već nije žao!
Domazet Domazet 00:33 09.11.2007

Gde to...

Dragan Vujanovic
...Ovde se unapred uzelo da je VS pametniji od tamo nekog tužioca i samo se čeka njegova „intelektualna egzekucija“ nad tim tužiocem (ili tužilaštvom). To je opet u skladu sa onom tezom o „nebeskom narodu“, u skladu sa pričom o „Teslinom štitu“, u skladu sa mnogim samozavaravanjima kojima smo sebe godinama opijali da se ne bismo suočavali sa stvarnošću....
...ovde? Nije valjda u uvodnom tekstu?

A Seselj sigurno nije dobar. I jos sigurnije je inteligentan. A sasvim izvesno je da je lud.
Dragan Vujanović Dragan Vujanović 00:52 09.11.2007

Re: Gde to... Pa u Srbiji brale !!!

...ovde? Nije valjda u uvodnom tekstu?


Kad kažem ovde, svakako ne mislim ovde u uvodnom tekstu (što se valjda lako da utvrditi jer sam tekst nije obiman), već u jednom značajnom delu naše javnosti.

Nebojša Spaić Nebojša Spaić 01:02 09.11.2007

Re: Šešelj Pvotiv Veuikog bvata ..!!!

Sjajna argumentacija, narocito deo:

Osnovna šteta jeste to što ćemo mentalno opet biti u sred rata


Sa sličnim tezama sam i hteo da postujem. Ali onda, kad sam počeo da pišem, nekako mi se učinilo da je u pitanju priželjkivanje i izbegavanja suočavanja sa činjenicama zbog kojih imamo sve razloge da budemo uspaničeni.
angie angie 01:10 09.11.2007

Re: Gde to...

Domazet- couldn't agree more!
Dragan Vujanović Dragan Vujanović 01:39 09.11.2007

Re:Šešelj Pvotiv Veuikog bvata.!! Kum 2


i izbegavanja suočavanja sa činjenicama zbog kojih imamo sve razloge da budemo uspaničeni.


Ma, kakva panika. Samo treba imati dobar refleks i dobar rad nogu... Kao ono Vuk u Budvi - munjevito - hop, iza stuba, hop, preko kauča, hop, iza Dane, hop, salto unazad... I, od nekolicine metaka samo jedan okrznuo po glavi! E, to je eskivaža! To je brzina! Onda ni najbolji strelac ne može da vas nahvata u prostoru:




ljiljana1 ljiljana1 08:16 09.11.2007

Re: Re:Šešelj Pvotiv Veuikog bvata.!! Kum

Na pocetku rata sa Hrvatskom Vuk Draskovic je pozvao srpsku omladinu da se na odaziva na mobiliziaciju i kao pravnik objasnio da Srbija nije u ratu,jer Milosevic i nije objavio ratno stanje.Samim tim ne odazivanjem na mobilizicaju ne podleze se ratnom sudu.Ovo je iskorstio veliki broj omladinaca i sacuvao sebi i drugome glavu i moralni integritet.
Vuk Draskovic je zbog toga postao meta hajke drzavnih medija,proglasen za izdajnika i za krivca izgubljenog rata u Hrvatskoj.Ovo je siroko prihvaceno u masama koje su tad krivile Milosevica za gubitak rata a ne za ulayak u rat.Vuk je izgubio politicke poene i postao meta politickih protivnika.Postao je meta za odstrel.Atentat u Budvi je,izmedju ostalog,posledica i ovog mirotvornog delovanja Vuka Draskovica.
Vi ste,verovatno u to vreme smatrali da je rat sa Hrvatskom opravdan pa vam je Vuk ostao kriv od tada.U medjuvremenu ste promenili misljenje ali vam je ostala krivica Vuka draskovica kao nesto realno.
Sustina je da ste tada razmisljali kao Seselj a sada razmisljate kao Vuk.
Ali mnogo je lakse napadati drugog nego kriticki sagledavati sebe
Nemojte biti tako surovi prema sebi.Ljudski je gresiti,oprastajuci sebi postajemo bolji i prema drugima.
Toplo vas pozdravljam i uverena sam da ste vi jedan od mnogih sjajnih ljudi u Srbiji koji, kad se budu oslonili samo na svoju pamet a odbace mocne uticaje propagande,postace glasac SPO
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 10:09 09.11.2007

Re: Gde to...

Domazet
A Seselj sigurno nije dobar. I jos sigurnije je inteligentan. A sasvim izvesno je da je lud


Lepo receno Domazet. Kratko i jasno.

Problem je sto kod nas mnogima nije jasno koliko je to opasna (da ne kazem ubistvena) kombinacija.

Evo mene je juce clanica politickog saveta jedne malecke politicke opcije sa suprotne strane politickog spektra od onog na kom je SRS, banovala sa svog bloga samo zato sto sam predlozio/nagovestio da bi trebalo da bude protiv Nikolica (u njegovoj borbi sa Tadicem na sledecim predsednickim izborima) . A Nikolica je cak pohvalila sto "ima svoje ja"! Za coveka koji je samo bleda senka Vojislava Seselja!!! Koliko bi tek hvalila Seselja samog?

Pa posle neka neko kaze da kod nas nema onih koji se drze devize "sto gore to bolje" ...
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 10:18 09.11.2007

Re: Šešelj Pvotiv Veuikog bvata ..!!!

Dragan Vujanović
Da li će ga osuditi i za šta? Nikako nije dobro baviti se nagađanjima te vrste. No, pretpostavljam da će ga osuditi, jer Haški tribunal sebi verovatno neće dozvoliti da mu nakon tolike podignute prašine VŠ, kao jedan od atraktivnijih optuženika, izmakne iz ruku. Jedino ako neko uistinu ne želi dobro Srbiji.


Tesko je zamisliti da ga nece osuditi. Ali ako ga osude "sto zele dobro Srbiji", pitanje da li ce uciniti zbilja dobro i Srbiji i sebi ... Za razliku od Milosevica cija partija polako nestaje sa politicke scene, SRS je bivao sve jaci od kad je otisao u Hag, pa ne bilo nikakvo cudo da se taj trend nastavi. Ako je verovati New York Times-u on cak zahteva da mu sud prevodi i knjige na engleski!

Uostalom svoju nadmocnu inteligenciju u odnosu na Milosevica je pokazao i tim odlaskom u Hag. Dok je Milosevic, kao i bezborj puta do tada, pogresno procenio situaciju, pa se bunio/suprostavljao i bio nateran na to, Seselj je ukapirao da mu nema druge, pa je otisao sam ... i tako izvukao maksimalnu politicku korist u datoj situaciji ...
ivana23 ivana23 11:31 09.11.2007

Re: Re:Šešelj Pvotiv Veuikog bvata.!! Kum

ljiljana1
Na pocetku rata sa Hrvatskom Vuk Draskovic je pozvao srpsku omladinu da se na odaziva na mobiliziaciju i kao pravnik objasnio da Srbija nije u ratu,jer Milosevic i nije objavio ratno stanje.Samim tim ne odazivanjem na mobilizicaju ne podleze se ratnom sudu.Ovo je iskorstio veliki broj omladinaca i sacuvao sebi i drugome glavu i moralni integritet.Vuk Draskovic je zbog toga postao meta hajke drzavnih medija,proglasen za izdajnika i za krivca izgubljenog rata u Hrvatskoj.Ovo je siroko prihvaceno u masama koje su tad krivile Milosevica za gubitak rata a ne za ulayak u rat.Vuk je izgubio politicke poene i postao meta politickih protivnika.Postao je meta za odstrel.Atentat u Budvi je,izmedju ostalog,posledica i ovog mirotvornog delovanja Vuka Draskovica.Vi ste,verovatno u to vreme smatrali da je rat sa Hrvatskom opravdan pa vam je Vuk ostao kriv od tada.U medjuvremenu ste promenili misljenje ali vam je ostala krivica Vuka draskovica kao nesto realno.Sustina je da ste tada razmisljali kao Seselj a sada razmisljate kao Vuk.Ali mnogo je lakse napadati drugog nego kriticki sagledavati sebeNemojte biti tako surovi prema sebi.Ljudski je gresiti,oprastajuci sebi postajemo bolji i prema drugima.Toplo vas pozdravljam i uverena sam da ste vi jedan od mnogih sjajnih ljudi u Srbiji koji, kad se budu oslonili samo na svoju pamet a odbace mocne uticaje propagande,postace glasac SPO


Da niste zaboravili Srpsku gardu i Gisku.
Kasper Kasper 11:41 09.11.2007

Re: Re:Šešelj Pvotiv Veuikog bvata.!! Kum

Toplo vas pozdravljam i uverena sam da ste vi jedan od mnogih sjajnih ljudi u Srbiji koji, kad se budu oslonili samo na svoju pamet a odbace mocne uticaje propagande,postace glasac SPO


Ko u Srbiji podigne zeleni barjak, odseci cu mu i ruku i barjak! VD
dragan7557 dragan7557 13:09 09.11.2007

Re: Re:Šešelj Pvotiv Veuikog bvata.!! Kum

Da niste zaboravili Srpsku gardu i Gisku.


Ah, te "sitnice"(?!)
Dragan Vujanović Dragan Vujanović 13:28 09.11.2007

Re: Re:Šešelj Pvotiv Veuikog bvata.!!

Vi ste,verovatno u to vreme smatrali da je rat sa Hrvatskom opravdan pa vam je Vuk ostao kriv od tada.


Pobogu, ljiljana1, otkud vam takav zaključak? Šalio sam se na račun Vuka i njegovih eskivaža u Budvi, ali to je samo šala, dok su moji politički stavovi nešto sasvim drugo. Mislite li, recimo, da svakoga ko se sa vama šali treba da prepoznate kao opakog protivnika? Ako je tako, imate veliki problem koji treba da rešavate, da bi vam život bio manje napet. Dakle, ono je bila šala, a stavove po tom pitanju nisam iznosio. Za vašeg Vuka nije rečeno ništa konkretno, ni dobro, ni loše. Jer on ovde nije tema. bar ne moja. Samo njegove eskivaže, kao svojevrsna karikatura rečima. Tako to uzmite. Osim ako politički niste zaljubljeni u njega, pa vas udara adrenalim kad se na njegov račun zbija šala...

Nadam se da ste gore čitali moj komentar ("Šešelj pvotiv Veuikog bvata". Ako niste pročitajte. Pa se zapitajte koliko je osnovan vaš komentar, odnosno vaše pretpostavke po pitanju nekakvih mojih političkih stavova. Protivnik sam banalnih ideja uopšte, protivnik sam banalnih i destruktivnih ideja u politici, protivnik sam masovne političke histerije, političkog i svakog drugog idolopoklonstva... Dakle, pojava Miloševića je 1988, što se mene tiče, po "difoltu" bila odbačena i markirana kao nešto krajnje nezdravo po naše malecne sudbine. Isto tako i svi njemu bliski likovi, kasnije... I ne samo njemu bliski likovi, već i neki s one strane (o)pozicije.

Vama predlažem da napravite svoj kriterijum, a ne da se vezujete za likove. Tako će vas teže prevariti.



Dragan Vujanović Dragan Vujanović 13:42 09.11.2007

Re: Šešelj Pvotiv Veuikog bvata ..!!!

u odnosu na Milosevica je pokazao i tim odlaskom u Hag.


Sasvim se slažem. SM i VŠ se po mnogo toga razlikuju. Na žalost, zajednička crta im je izuzetan nagon za demagogiju i stvaranje loših posledica po Srbiju. No, ne mislim da će Šešeljev cirkus u Hagu, kao i eventualne knjige koje iz tih izjava budu proizašle - da načine neke osetnije pomake na političkoj sceni Srbije. To što je SRS imao uzlazni trend nije zahvaljujući "Šešelju u Hagu", već zbog jedne multi-komplikovane socijalne i političke situacije u Srbiji, koja uveliko nadilazi bilo čiju pojedinačnu ulogu, posebno Šešeljevu. Odlučuju neki sasvim drugi parametri, ali je to već druga priča... Šešelj će. kad se bude pojavljivao, da ugrozi jedino Velikog brata. Ali za to mi, kao što već rekoh, nije nimalo žao.
Nebojša Spaić Nebojša Spaić 13:57 09.11.2007

Re: Re:Šešelj Pvotiv Veuikog bvata.!! Kum

Ko u Srbiji podigne zeleni barjak, odseci cu mu i ruku i barjak! VD


Milan Komnenic je to rekao, u tom trenutku drugi covek stranke, a ne Vuk.

Licno sam bio na to skupu, kod Novog Pazara, manastir Djurdjevi stupovi. Rekose oni, i odose kolonom luksuznih automobila za Beograd, praceni autobusima iz Nove Pazove, preko mosta, a samo 100 metara pravo, desetine hiljada Muslimana demonstriraju. Ljute se, vicu, prete... Onih nesto malo Srba se posakrivalo u misje rupe. Ceo dan nemiri, razbijanja prozora, kojesta. Ja se jedva izvukao od batina predvece, dok sam slao izvestaj (a jedna budala, voditeljka radio dnevnika saopstila narodu da sam u izuzetno teskoj situaciji i da sam ugrozen, pa je supruga mislila ko zna sta je sa mnom dok se nisam posle 2 sata javio).

Sutradan na pres konf u Domu omladine, Komnenic demantuje tu recenicu.
ivana23 ivana23 14:05 09.11.2007

Re: Re:Šešelj i Kum

Nebojša Spaić
Ko u Srbiji podigne zeleni barjak, odseci cu mu i ruku i barjak! VDMilan Komnenic je to rekao, u tom trenutku drugi covek stranke, a ne Vuk. Licno sam bio na to skupu, kod Novog Pazara, manastir Djurdjevi stupovi. Rekose oni, i odose kolonom luksuznih automobila za Beograd, praceni autobusima iz Nove Pazove, preko mosta, a samo 100 metara pravo, desetine hiljada Muslimana demonstriraju. Ljute se, vicu, prete... Onih nesto malo Srba se posakrivalo u misje rupe. Ceo dan nemiri, razbijanja prozora, kojesta. Ja se jedva izvukao od batina predvece, dok sam slao izvestaj (a jedna budala, voditeljka radio dnevnika saopstila narodu da sam u izuzetno teskoj situaciji i da sam ugrozen, pa je supruga mislila ko zna sta je sa mnom dok se nisam posle 2 sata javio).Sutradan na pres konf u Domu omladine, Komnenic demantuje tu recenicu.

Mozda je receno i na dva skupa. Imam snimak Vuka, al' je na VHSu.
Nemanja Starović Nemanja Starović 14:10 09.11.2007

Re: Re:Šešelj Pvotiv Veuikog bvata.!! Kum

Dragan Vujanović

Ma, kakva panika. Samo treba imati dobar refleks i dobar rad nogu... Kao ono Vuk u Budvi - munjevito - hop, iza stuba, hop, preko kauča, hop, iza Dane, hop, salto unazad... I, od nekolicine metaka samo jedan okrznuo po glavi! E, to je eskivaža! To je brzina! Onda ni najbolji strelac ne može da vas nahvata u prostoru:


Mislim da je ovakvo zbijanje šale na račun žrtve pokušaja ubistva u najmanju ruku neukusno, a dodao bih i žalosno.

Jedina dva moguća motiva za ovako šta su želja za glorifikacijom zločinaca ili dehumanizacijom žrtve. Imajući u vidu da je taj neuspeli atentat izvršila grupa već prokazanih profesionalnih ubica, pretpostavljam da se ovde radi o potonjem...

PS: Vuk Drašković je pogođen sa dva metka. Jedan metak ga je pogodio u vrh uveta, a drugi okrznuo po slepoočnici sa druge strane.
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 14:11 09.11.2007

Re: Šešelj Pvotiv Veuikog bvata ..!!!

Dragan Vujanović
To što je SRS imao uzlazni trend nije zahvaljujući "Šešelju u Hagu", već zbog jedne multi-komplikovane socijalne i političke situacije u Srbiji, koja uveliko nadilazi bilo čiju pojedinačnu ulogu, posebno Šešeljevu. Odlučuju neki sasvim drugi parametri, ali je to već druga priča...


Slazem se i ja sa vama ... hteo sam sam samo da kazem da je i to samo JEDAN od parametera. Kao sto sudjenje MOZE biti dodatan doprinos popularnosti SRS u sledecem periodu ... jednostavno prisutnost u medijima ne treba potcenjivati (a Seselj je mnogo puta do sada pokazao da je u stanju da je iskoristi) ...
Nebojša Spaić Nebojša Spaić 14:19 09.11.2007

Re: Re:Šešelj i Kum

Moguce.
Nebojša Spaić Nebojša Spaić 14:21 09.11.2007

Re: Re:Šešelj i Kum

Mozda je receno i na dva skupa

Moguce
Gorstak Gorstak 16:00 09.11.2007

Re: Re:Šešelj Pvotiv Veuikog bvata.!!

Bežao, bežao nego šta.
Posle su te eskivaže i manevri poslužili Lukasu i ekipi kao inspiracija na realizaciji čuvene scene kada Master Yoda blokira i izbegava munje Mastera Dukua.
Mora se imati u vidu da je Master Duku bio mnogo z...eznut protivnik. Pre toga je izbacio iz igre dva Jedaja što nikada nikom nije pošlo za rukom.
Na stranu Yoda, nego al im je Šeki pokazao. A?


Gorstak Gorstak 16:00 09.11.2007

Re: Re:Šešelj Pvotiv Veuikog bvata.!!

Bežao, bežao nego šta.
Posle su te eskivaže i manevri poslužili Lukasu i ekipi kao inspiracija na realizaciji čuvene scene kada Master Yoda blokira i izbegava munje Mastera Dukua.
Mora se imati u vidu da je Master Duku bio mnogo z...eznut protivnik. Pre toga je izbacio iz igre dva Jedaja što nikada nikom nije pošlo za rukom.
Na stranu Yoda, nego al im je Šeki pokazao. A?


Dragan Vujanović Dragan Vujanović 00:28 10.11.2007

Re: Re:Šešelj Pvotiv Veuikog bvata.!!


Eto... Vukove eskivaže u apartmanu u Budvi su bile zaista impresivne. A bile su i veoma inspirativne za ekipu koja je radila čuvenu scenu kad Master Yoda...

Nadam se da i vi ovo shvatate kao nezlonamernu šalu, a ne kao želju da se afirmišu atentatori ili glorifikuje žrtva. Ko nema sluha za šalu, nema sluha ni za ove ozbiljne teme, rekoh ovima gore koji vitlaju tamnim barjacima ozbiljnosti i pretnje.
Dragan Vujanović Dragan Vujanović 00:40 10.11.2007

Re: Re:Šešelj Pvotiv Veuikog bvata.!! Kum

Mislim da je ovakvo zbijanje šale na račun žrtve pokušaja ubistva u najmanju ruku neukusno, a dodao bih i žalosno.
Jedina dva moguća motiva za ovako šta su želja za glorifikacijom zločinaca ili dehumanizacijom žrtve


Pobogu, gde vi odoste?! Ko nema sluha za šalu, nema sluha ni za ove druge, ozbiljne teme. Tolika ustrašenost, stegnutost i zlovolja nikad ne rađaju ništa inventivno, već baš ovakve, nadobudne i dušebrižne komentare pune idolopoklonstva jednoj krutoj ideologiji, jednom liku...

Šta to znači da se sa takvim stvarima ne zbija šala? Onda ni sa čim ne bi smela da bude zbijana šala, jer za svaku oblast ili pojavu će se naći neko ko kaže: "E, na račun toga nema šale! To je jeres!!!"

Svaka stvar može biti predmet šale. Šala je samo šala. Ona ne otkriva ništa osim šale. Zato, ne sputavajte i, naravno, nikad previše ne tumačite šalu. Ne budite nespretna ali opaka inkvizitcija ljudskog duha. Učinite sebi uslugu.


Dragan Vujanović Dragan Vujanović 01:01 10.11.2007

Re: Šešelj Pvotiv Veuikog bvata ..!!!

Dragan VujanovićTo što je SRS imao uzlazni trend nije zahvaljujući "Šešelju u Hagu", već zbog jedne multi-komplikovane socijalne i političke situacije u Srbiji, koja uveliko nadilazi bilo čiju pojedinačnu ulogu, posebno Šešeljevu. Odlučuju neki sasvim drugi parametri, ali je to već druga priča...

Slazem se i ja sa vama ... hteo sam sam samo da kazem da je i to samo JEDAN od parametera. Kao sto sudjenje MOZE biti dodatan doprinos popularnosti SRS u sledecem periodu ... jednostavno prisutnost u medijima ne treba potcenjivati (a Seselj je mnogo puta do sada pokazao da je u stanju da je iskoristi) ...


Takav stav je ok, što se mene tiče. Opasnost na žalost postoji. Mada ja i dalje smatram da se ona čini većom nego što jeste. Konačno, treba možda reći i to da nije ovoliko (u autentičnom smislu) narastao radikalizam, već da su pristalice SPS-a, koji se gotovo istopio, utočište našle u najsrodnijoj i najdemagoškijoj stranci, prethodno malo prošavši i kroz simpatisanje DSS. Tu se uglavnom barata jednim manje-više ustaljenim brojem pristalica iz zajedničke grupe koju otprilike čine SPS+SRS+nestalni simpatizeri DSS... Baš kao što je već duže vreme relativno ustaljen broj onih koji svoje simpatije daju DS, G17+, LDP itd. samo što se raspored glasova unutar jedne ili druge grupe menja od izbora do izbora. Dakle, SRS su na svome (i pomalo tuđem) i Šešelj će teško u toj matematici načiniti neke ozbiljnije promene.

Mnogo veći uticaj će, na žalost, biti po naš mentalni mir, kao i na zastupljenost nekih tema. Opet ćemo manje o nekim naprednim stvarima, a više o ratu, klanju, o licitiranju žrtvama, o ksenofobiji... Preživljavaćemo ponovo onaj koncentracioni logor naše istorije, odnosno tamni duh 90-ih, i pokrenuće se opet u našim ušima i ušima naše dece sirene koje zavijaju pred bombardovanje...


Dragan Vujanović Dragan Vujanović 02:09 10.11.2007

Re: Re:Šešelj Pvotiv Veuikog bvata.!! Kum

Ko u Srbiji podigne zeleni barjak, odseci cu mu i ruku i barjak! VD




A ko podigne pištolj?! ... Hoće li mu biti odsečen?!
kimm kimm 06:23 10.11.2007

Re: Re:Šešelj i Kum

Imam snimak Vuka, al' je na VHSu.

Me to :)
mayo1 mayo1 00:25 09.11.2007

Šešelj

Ako doista misli što govori, mjesto mu nije Scheveningenu...
Haag vjerojatno ima psihijatriju. Zatvorenog tipa.
jaca jaca 00:46 09.11.2007

Re: Šešelj

Veceras sam odhledala jedan mali deo sudjenja, i covek je definitivno lud, mesto mu je svakako na psihijatriji. I znam da sam posle tih pet minuta gledanja pomislila da ce sudija doneti odluku da je VS potrebno lecenje, na psihijatrijskom odeljenju, naravno zatvorenog tipa, naravno dozivotno.
Veljko B Uzicanin Veljko B Uzicanin 00:52 09.11.2007

Re: Šešelj

mayo1
Ako doista misli što govori, mjesto mu nije Scheveningenu...Haag vjerojatno ima psihijatriju. Zatvorenog tipa.

Sasvim tacno. Radi se o bolesnom coveku koji nije sposoban za sudjenje. A gledanje sudjenja bolesniku je bolesno samo po sebi.
ludvig ludvig 01:10 09.11.2007

Re: Šešelj

Radi se o bolesnom coveku


ne znam ni da li je bolestan ni lud.....ali znam da kad sam veceras listajuci kanale cuo taj glas posle toliko vremena skamenio sam se... devedesete u sekundi u secanju.....i onda ja lepo izbrisem rts sa tv-a..
tuzno je to..

Nebojša Spaić Nebojša Spaić 01:18 09.11.2007

Re: Šešelj

da ce sudija doneti odluku da je VS potrebno lecenje, na psihijatrijskom odeljenju, naravno zatvorenog tipa, naravno dozivotno

Lepa dosetka i hvale vredna i razumljiva želja. To, međutim - molim bez uvrede, pokušavam da opišem kako ja vidim pojavu, a ne da se podsmevam stavu - meni više liči na sujeverni ritual zazivanja, svojevrsno dodolisanje, nego što je realno. Bio je hladan, smiren, uverljiv, inteligentan, lucidan, percizan, racionalan, delovao je argumentovano, potkovano, respektabilno, obrazovano, informisano... U delu u kome je govorio u političkom, istorijskom i društvenom kontekstu kraja osamdesedih i ranih devedesetih, manipulisao je tumačenjima samo onoliko koliko mu treba. Ni po čemu nije ličio na ludaka. Možda se odao samo kada je insistirao na Srbima katolicima i muslimanima do te svoje čuvene linije Karlobag ne znam ni ja šta i na nepostojanju drugog jezika sem srpskog.

No, ono što je meni najproblematičnije i čega se najviše pribojavam, to je ta priča o verbalnom deliktu - nisam uspeo da vidim da je tužilaštvbo otišlo dalje od toga, a nadam se da je to nedovoljno za osudu. Kada bi bilo, svi principi slobode govora, mišljenja, izražavanja i stvaralaštva, koji su meni lično najvažniji u kompletnom društvenom poretku, bili bi iznevereni.

Pričam juče sa jednim prijateljem, isto blogerom. Kažem da mislim da bi, ako nemaju ništa konkretno, sud trebalo da ga oslobodi, ali isto tako i da je šteta što 5. oktobra predveče nismo otišli ma Dedinje.
mayo1 mayo1 02:05 09.11.2007

Re: Šešelj

Bio je hladan, smiren, uverljiv, inteligentan, lucidan, percizan, racionalan, delovao je argumentovano, potkovano, respektabilno, obrazovano, informisano... U delu u kome je govorio u političkom, istorijskom i društvenom kontekstu kraja osamdesedih i ranih devedesetih, manipulisao je tumačenjima samo onoliko koliko mu treba. Ni po čemu nije ličio na ludaka. Možda se odao samo kada je insistirao na Srbima katolicima i muslimanima do te svoje čuvene linije Karlobag ne znam ni ja šta i na nepostojanju drugog jezika sem srpskog


G.Spaiću, to samo je 1991. prvo dovelo do protjerivanja stotina tisuća Hrvata i drugih, sa finalom na Ovčari.
1995. je dovelo do srpskog egzodusa.
Bosnu da i ne spominjem.
Taj čovjek je opasan psihopat.

Rezultati njegovog djelovanja, verbalnog i neverbalnog, su više nego očiti.
On ih i ne negira, odobrava ih i ako ga puste i dalje bi radio u tom smjeru...

Ne znam kako Vi razmišljate, ali meni je dosta jedan rat u životu.

Ako je cijena mira i stabilnosti držanje takvog čovjeka iza brave pritom kršeći njegova prava...

Da parafraziram Jelicu Greganović u jednom njenom sjajnom tekstu:
tko se brine za prava žrtava njegovih djelovanja?
Domazet Domazet 02:07 09.11.2007

Ne znam sta si ti ocekivao...

...nije on lud tako da ne zna razliku izmedju dobra i zla. Njega boli uvo za razliku izmedju dobra i zla...
Exitus Letalis Exitus Letalis 02:47 09.11.2007

Re: Šešelj

Bio je hladan, smiren, uverljiv, inteligentan, lucidan, percizan, racionalan, delovao je argumentovano, potkovano, respektabilno, obrazovano, informisano... U delu u kome je govorio u političkom, istorijskom i društvenom kontekstu kraja osamdesedih i ranih devedesetih, manipulisao je tumačenjima samo onoliko koliko mu treba. Ni po čemu nije ličio na ludaka. Možda se odao samo kada je insistirao na Srbima katolicima i muslimanima do te svoje čuvene linije Karlobag ne znam ni ja šta i na nepostojanju drugog jezika sem srpskog.


ne mogu da verujem da ste tako videli/čuli/protumačili vojvodin nastup.
čovek je vređao koga je stigao.
niti je delovao respektabilno, niti uverljivo, niti je delovao agrumentovano, mada ne znam kako se može delovati argumentovano.

vređao je tužilaštvo, sud, hrvate, hrvatski jezik i iznad svega, lagao je sramno.
pa samo taj lančužanin koji je pobio one ljude na ovčari je iz srs.
pa osuđen na 16 godina u slučaju štrpci je onaj reporter takođe iz srs.
nema predmeta gde nema radiklala.

hvalospev o krasiću kao pravniku, dok im je živcao lovu za plate je nešto što tamo ne pije vodu. tamo sede sudije iz celog sveta, znaju šta je rasizam. kao da nema neko ko im je pustio i preveo onaj insert iz skupštine dok je vređao ivanu dulić baš na nacionalnoj osnovi.

naziv knjige koju hoće da uvrsti je "zločinački rimokatolički projekt stvaranja veštačke hrvatske nacije".
koliko je sudija tamo katolika? kako to da progutaju?

al ajde.
svako ima pravo da tumači kako želi.

nego ko smo mi koji dozvoljavamo da nam puštaju suđenje na javnom servisu? to je pitanje. ja recimo ne želim da gledam suđenje za 300 dindži mesečno. kada mi se gleda idem na domovina net i gledam šta želim.
bilo bi odlično da mogu da mi blokiraju oba svoja kanala i da ih nikad više ne pogledam.

semele semele 05:53 09.11.2007

Re: Šešelj

nebojša spajić

"Možda se odao samo kada je insistirao na Srbima katolicima i muslimanima do te svoje čuvene linije Karlobag ne znam ni ja šta i na nepostojanju drugog jezika sem srpskog."


SRBA IMA PRAVOSLAVNIH, ATEISTA, JEHOVINIH SVEDOKA,
ZASTO NE BI BILO KATOLIKA I MUSLIMANA.

VEOMA DOBRO JE POZNATO "POTURČIVANJE" SRBA, KAKO SE NEKAD ZVALO.
A BILO JE I POKATOLIČAVANJA I PO SLOBODNOM IZBORU I PO NE TOLIKO SLOBODNOM IZBORU.

I MISLI SE NA ONE KOJE GOVORE SRPSKIM JEZIKOM, I TAJ LINGVISTICKI PROSTOR SE PROSTIRE, (NA VELIKU ŽALOST JER NIJE DRINOM) "LINIJOM KARLOBAG"

UZ DUŽNO OBAVEŠTENJE: NE PODRŽAVAM PROJEKAT "GREAT SERBIA"

nikson nikson 07:18 09.11.2007

Re: Šešelj

semele, nemojte se pravdati za znanje, neka se pravdaju oni koji ne znaju..
Nebojša Spaić Nebojša Spaić 08:21 09.11.2007

Re: Šešelj

G.Spaiću, to samo

Pa valjda je jasno da se "samo" odnosi na pitanje kada je delovao ludo, a ne na znacaj same tvrdnje. Ajte, molim vas.
Nebojša Spaić Nebojša Spaić 08:24 09.11.2007

Re: Šešelj

mada ne znam kako se može delovati argumentovano.

U smislu kao neko ko iznosi argumente za svoje tvrdnje.

Istina, dokazni postupak tek predstoji. Ono sto je problem je sto ne vidim da je tuzilastvo pripremilo bilo sta osim verbalnog delikta, a cini mi se da je to vec sada Seselj ozbiljno osporio.
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 10:30 09.11.2007

Re: Šešelj

Nebojša Spaić
No, ono što je meni najproblematičnije i čega se najviše pribojavam, to je ta priča o verbalnom deliktu - nisam uspeo da vidim da je tužilaštvbo otišlo dalje od toga, a nadam se da je to nedovoljno za osudu. Kada bi bilo, svi principi slobode govora, mišljenja, izražavanja i stvaralaštva, koji su meni lično najvažniji u kompletnom društvenom poretku, bili bi iznevereni.


Slazem se sa vama g. Spaicu.

Evo vidim da je Seselj uspeo cak i da New York Times pise o njegovim sposobnostima u dansanjem clanku Vatreni govor srpskog lidera na sudu. Izmedju ostalog pisu o tome kako je demonstrirao njegove "legendarne govornicke sposobnosti", kako je odrzao lekciju sudu o srpskoj lingvistici i istoriji ... da su sudije placene da ne misle ... pricao o Slobodanu Milosevicu, SAD, Nemackoj i Vatikanu ... citirao Tolstoja i analizirao/secirao legalne aspekte "govora mrznje" za koji je optuzen ...
automat automat 14:48 09.11.2007

Re: Šešelj

ovde su u velikoj većini oni koji ne znaju
Treger Treger 15:04 09.11.2007

Re: Šešelj

Tačno ste rekli da je je došlo do nasilnog preobraćanja Srba u Muslimansku veru ali je tačno i to da je Srbima takođe nametnuto silom i Hrišćanstvo ili vi mislite da su se Srbi dobrovoljno kao i ostali narodi koji nisu bili Hršćani promenili svoju veru. Nama je silom nametnuto Hrišćanstvo a potom i kada su se interesi u Hrišćanskoj crkvi podelili radi veće moći a ne radi veće vere nametnuto i nama. Što će reći svako od nas ima pravo da sebe smatra vernikom, ateistom pripadnikom ovog ili onog naroda i niko nema danas prva da prevodi na silu nekog u nešto što on ne želi.Prema tome ako ne želite da vama neko nešto nameće nemojte to raditi drugima.
Što se vašeg radnika (DB) Vojislava Šešelja tiče on je ovde trebao biti odavno uhapšen i osudjen za izbacivanje građane ove zemlje iz stana samo zato što su Hrvati, potezanje pištolja na studente, taksiste itd. Da nije lud pokazuje njegovo bogatsvo u Batajnici. Inače Vojvoda je kukavički samo iz svoje Batajnice raspirivao ratove na ovim prostorima slao druge da ubijaju u njegovo ime. Ko je pratio suđenje u Nirbergu uvideće da Šešelj podseća dimenzijama i ponašanjem na jednog "nevinog" nacistu koji takođe ništa nije znao o tome šta se dešava.
automat automat 15:16 09.11.2007

Re: Šešelj

Ono sto je problem je sto ne vidim da je tuzilastvo pripremilo bilo sta osim verbalnog delikta, a cini mi se da je to vec sada Seselj ozbiljno osporio.


problem je to što većina ljudi na ovom blogu to predstavlja kao naš problem, a ne problem tužilaštva.

osudiće ga sigurno, ne brinite. previše para i vremena su potrošili da bi ga pustili i puj pike ne važi.
tako da ćete imati vremena da uživate.

ali,

da nije išao u hag, ovde mu sigurno niko ne bi sudio, i verovatno bi šešelj bio predsednik srbije do sad.

problem je što ta naša / srpska / muljava demokratska opcija nema nikog ko bi mogao da stane na crtu šešelju i da ga nadgovori, nadmudri i pobedi u bilo kakvom direktnom duelu. zato što ih mrzi da čitaju knjige i da se malo obrazuju van obavezne školske lektire. sve polupismeni menadžeri.

problem je što šešelja boli uvo za razliku između dobra i zla?
jel stvarno mislite da postoji dobro i zlo u politici?

G.Spaiću, to samo je 1991. prvo dovelo do protjerivanja stotina tisuća Hrvata i drugih, sa finalom na Ovčari.


mayo, smanjite malo promidžbeni program i razmislite još jednom o tome šta je bilo prvo, a šta je bilo drugo, pa treće, pa... i setite se kojim je redom sve to išlo. ne umanjujem žrtve bilo kog naroda, niti mislim da su srbi bezgrešni, ali stvarno mi je malo muka od te priče da su srbi prvi počeli, i tačka. nisu.
pnbb pnbb 15:52 09.11.2007

Re: Šešelj

prvo dovelo do protjerivanja stotina tisuća Hrvata i



... idemo na par milijuna...
mayo1 mayo1 15:57 09.11.2007

Re: Šešelj

mayo, smanjite malo promidžbeni program i razmislite još jednom o tome šta je bilo prvo, a šta je bilo drugo, pa treće, pa... i setite se kojim je redom sve to išlo. ne umanjujem žrtve bilo kog naroda, niti mislim da su srbi bezgrešni, ali stvarno mi je malo muka od te priče da su srbi prvi počeli, i tačka. nisu


Gospodine, nažalost iz prve ruke znam kako je išlo...
Vaše [moje] pravo je da mislite i pišete što želite, a moje [Vaše] da se s tim ne slažem.

Nije tema, pa da ne zloupotrebljavam gostoprimstvo domaćina.
Samo, stvari su počele ići od početka osamdesetih...
Vi se upitajte tko je tada bio u sedlu.
Devedesete su bile fajront i podvlačenje računa.
pnbb pnbb 17:15 09.11.2007

Re: Šešelj

problem je što ta naša / srpska / muljava demokratska opcija nema nikog ko bi mogao da stane na crtu šešelju i da ga nadgovori, nadmudri i pobedi u bilo kakvom direktnom duelu


normalno da ima, bar jedno pet sest takvih bezobraznih, ako ne i gorih... doduse pitanje je jesu li oni demokratska opcija... npr direktor javnog servisa... par kolumnista u ninu... pa neki tip sto je pisao za feral...

jer njega treba poraziti u direktnom duelu na njego nacin, njegovim oruzjem... znaci ponizavannje, tako da pucina skapira ko je ispao ovca...

jer debeli vojvoda sa govornom manom se nije proslavio ni u verbalnom duelu na prvim izborima... al opet je pobedio
kimm kimm 06:37 10.11.2007

Spajiću,

Bio je hladan, smiren, uverljiv, inteligentan, lucidan, percizan, racionalan, delovao je argumentovano, potkovano...

A iz koje kože si ti to gledao kad te se sve tako upečatljivo dojmilo? Baš si ga doživeo impresivno, onako..."analitičarski" objektivno. I sa distance :)
kimm kimm 07:00 10.11.2007

Re: Šešelj

Tačno ste rekli da je je došlo do nasilnog preobraćanja Srba u Muslimansku veru ali je tačno i to da je Srbima takođe nametnuto silom i Hrišćanstvo...

To su ipak sve mala slova.
Spadalo Spadalo 07:59 11.11.2007

Re: Šešelj

.....i onda ja lepo izbrisem rts sa tv-a..

Setih se onog vica kada covek cita u novinama koliko je pusenje opasno po zdravlje, pa resi da i on ucini nesto u tom smislu - prestane da cita novine!?
tuzno je to..
Ruben Ruben 00:58 09.11.2007

Play Sheshelj

RTS je počeo prenose suđenja Šešelju.Sledećih nekoliko meseci gledaćemo traktate o pravu i pravdi srba.
Ne ulazim sad u programsku stvar RTS-a ( to je poseban problem)
Samo politički komentar a vezan za temu posta.
Izbori će biti raspisani krajem decembra.Sledi izborna kampanja.
De facto, radikali su već počeli sa višesatnom dnevnom, višemesečnom kampanjom koju vodi in vivo lično Šešelj.
T.Nikolić ima dakle gotovo siguran mandat.
Misli li neko da je odluka o prenosu donesena bez saglasnosti Koštunice?
Konsekvence? Koštunica formalno daje podršku Tadiću, T.Nikolić gotovo sigurno pobeđuje, a Tunjavi oprao ruke pred demokratama.
Ko je tu Tunjav?
Nebojša Spaić Nebojša Spaić 01:23 09.11.2007

Re: Play Sheshelj

Konsekvence? Koštunica formalno daje podršku Tadiću, T.Nikolić gotovo sigurno pobeđuje, a Tunjavi oprao ruke pred demokratama.

Zvuči dovoljno realno da je zabrinjavajuće. Nisam ljubitelj teorija slične vrste - pogotovo što sam uveren da i kada ih ima, ne bivaju ostvarene jer su realni događaji uvek fantastičniji od najrazvijenijeg scenarija - ali ovo može da se dogodi, čak i ako nije tako planirano.
Ruben Ruben 03:06 09.11.2007

Re: Play Sheshelj

- ali ovo može da se dogodi, čak i ako nije tako planirano.

Nisam siguran da nije planirano.
U svojoj završnici današnjeg izlaganja Šešelj je rekao da mu je krivo što je ovaj tzv. sud ukinuo smrtnu kaznu, koju on prosto želi jer će tako njegovu ideologiju učiniti besmrtnom.
Ne treba potcenjivati efekte ove besmislice,naprotiv.Pored već poznate karizme, Šešelj sada kapitalizuje i svoj ,,moralni,, integritet koji evidentno katastrofalno nedostaje političarima na sceni.
Mislim da T.Nikolić ne samo da sigurno pobeđuje sa Šešeljom na RTS u narednim mesecima, već verovatno dobija već u prvom krugu.
Pakosno, gotovo da sam zadovoljan ovim potpunim poniženjem B.Tadića i (DS), jer će to biti potpuno zasluženo.
semele semele 07:30 09.11.2007

Re: Play Sheshelj

a Tunjavi oprao ruke pred demokratama.
Ko je tu Tunjav?


Pa niko, osim onih koji su mislili da je "tunjav".
semele semele 07:55 09.11.2007

Re: Play Sheshelj

gotovo da sam zadovoljan ovim potpunim poniženjem B.Tadića i (DS), jer će to biti potpuno zasluženo.



ako nam evropa ostavi kosovo (mozda) cemo ih nagraditi demokratima.

ako nam evropa ne ostavi kosovo (mozda) cemo ih kazniti radikalima.

znaci da sve zavisi od amerike da li zeli stabilnu evropu ili ne.

(rusi su se izjasnili da zele stabilnu evropu. a i mi smo parafirali nesto juce.)

mozda bi nas NVO sektor mogao da utice na ameriku?

nikson nikson 08:02 09.11.2007

Re: Play Sheshelj

mozda bi nas NVO sektor mogao da utice na ameriku?

vi mozda niste upuceni ali nvo znaci nevladine organizacije, dakle one nemaju vezu ni sa kojom vladom pa ni sa americkom. pa kako onda mislite da nvo uticu na vladu SAD, ako ni vlada SAD ne moze da utice na nvo? ako verujete u suprotno to samo znaci da ste previse pod uticajem pravoslavlja, koje predstavlja najvecu pretnju svetskom miru
mariopan mariopan 14:18 09.11.2007

Re: Play Sheshelj

nikson
mozda bi nas NVO sektor mogao da utice na ameriku?

vi mozda niste upuceni ali nvo znaci nevladine organizacije, dakle one nemaju vezu ni sa kojom vladom pa ni sa americkom. pa kako onda mislite da nvo uticu na vladu SAD, ako ni vlada SAD ne moze da utice na nvo? ako verujete u suprotno to samo znaci da ste previse pod uticajem pravoslavlja, koje predstavlja najvecu pretnju svetskom miru


Evo , blago nama ko nam je to tako lepo objasnio da nam je PRAVOSLAVLJE najveca peretnja svetskom miru ! Mozete da svratite tamo na temu o fasizmu da saznate kako se u jednom delu nase istorije postupali prema pravoslavcima...bese li to JASENOVAC? Predlazete , dakle , za spas svetskog mira , NOVI JASENOVAC? To bi mozda resilo sve svetske krizne situacije...nastupio bi vecni mir?

Vidite , niste vi jedini koji vidi PRAVOSLAVLJE kao jedinu prepreku vecitom miru na planeti...tu su bas mnoge NVO...nevladine i "nezavisne" ali itekako zavisne jer njihovo delovanje se usmerava i placa iz izvora odakle su poslali "MILOSRDNOG ANDJELA" da pobije na spavanju sto vise pravoslavne dece..porodilista , skole ...da zagade vazduh vodu i zemlju nuklearnim otpadom...da gadjaju voz pun zivih ljudi i da ih spale...milosrdno.

Imali su takvu ideju i u drugom svetskom ratu..otuda logori i peci za spaljivanje.... odsecanje tri prsta...ona doktrina " Trecinu pobiti, trecinu pokrstiti, trecinu proterati" ...tako je vec bilo sta vi predlazete kao resenje za buducnost istrebljenje pravoslavlja? Imate li nove ideje?
eli eli 14:31 09.11.2007

Re: Play Sheshelj

ako verujete u suprotno to samo znaci da ste previse pod uticajem pravoslavlja, koje predstavlja najvecu pretnju svetskom miru

Da,da.Cula sam da pravoslavni ziloti imaju kampove gde obucavaju ljude za samoubilacke napade na sve sto nije srpsko-pravoslavno,mozda malo i rusko-isto pravoslavno.
automat automat 15:22 09.11.2007

Re: Play Sheshelj

bravo ruben

sve tačno
automat automat 15:29 09.11.2007

Re: Play Sheshelj

mariopan

nikson
mozda bi nas NVO sektor mogao da utice na ameriku?vi mozda niste upuceni ali nvo znaci nevladine organizacije, dakle one nemaju vezu ni sa kojom vladom pa ni sa americkom. pa kako onda mislite da nvo uticu na vladu SAD, ako ni vlada SAD ne moze da utice na nvo? ako verujete u suprotno to samo znaci da ste previse pod uticajem pravoslavlja, koje predstavlja najvecu pretnju svetskom miru


niksone, žao mi je što te nije sramota da ovo napišeš.

ako neko čita ovo a pripada nekoj nvo upletenoj u politiku, sada ima objašnjenje zašto pola srbije ne voli nvo.
zato što u njima rade ovakve budaletine bez grama mozga.
Covek u belom Covek u belom 15:49 09.11.2007

Re: Play Sheshelj

automat, cini mi se da ti funkcija za procesiranje ironije ne radi. S obirom da je komentar napisao nikson (a bez obzira sto zvuci ko da ga je pisala Kvirija, madam Hag i njima sl.), komentar je IRONICAN.

P.S. Komentar je u skladu sa temom jer je ironican i u odnosu na Seselja kome je Vatikan najvece zlo i pretnja svetskom miru (ili bar istocnom svetu).
mariopan mariopan 16:01 09.11.2007

Re: Play Sheshelj

Ne radi ni meni ta IRONIJA gde je? Mogao je za nas neupucene da napise da je to ironija, pa da znamo.Ne mogu ja da pogadjam kada neko ironise ako se na drugim temama bukvalno tako tvrdi za Pravoslavlje. Dakle ako je IRNIJA bila, NIKSONE napisi to sledeci put za nas koji palimo na kurblu. Pozzzz.
nikson nikson 17:45 09.11.2007

Re: Play Sheshelj

naravno da je bila ironija, pa ljudi cak i da stvarno mislim ono sto sam napisao ne bih to tako srocio. dakle to je bila zajebancija odnosno ironija tj. sala!
mariopan mariopan 21:31 09.11.2007

Re: Play Sheshelj

Dobro Niksone..ok..Ne radi mi ta lampica za ironiju. OK? Kad naucim malo tudje nadimke vec cu znati ko kako pise i znacu kada je ironija , tvoj nick ne znam pa sam se malo ritnula...nema ljutnje?))
Pedja Rafailovic Pedja Rafailovic 01:06 09.11.2007

Re: Gledate li Seselja?

Na svaki znak pitanja dodao bih jos barem po jedan upitnik (?).

Ipak, da parafraziram narodnu mudrost:

Ako ga osude, kajace se; ako ga, pak, ne osude, opet ce se kajati...
nestorijanac nestorijanac 01:15 09.11.2007

Pitanje za jednostavan odgovor

" Da li je on toliko dobar, ili je samo tužilaštvo loše?"
Da (dobar je toliko). Da (samo je tuzilastvo lose).
zarkov zarkov 01:21 09.11.2007

cuj, dobar

pa lako mu je da bude dobar, u najgorem slucaju sleduje mu ludara,
a tamo obicno nije lose drustvo:)))

ono je neka manija velicine, sta li? zamislja da ce uci u svetsku istoriju ko Hitler
...a radi i u korist svoje stranke, vodi kampanju

nestorijanac nestorijanac 01:26 09.11.2007

Re: cuj, dobar

a tamo obicno nije lose drustvo:)))

Zanimljivo zapazanje. Moze li jos neko pojasnjenje ?
Soylent Green Soylent Green 01:44 09.11.2007

jos jedna flaša infuzije

Pitanje oko koga se skoro sve vrti u Srbiji a koje se nikad glasno ne postavlja je -

Da li je rat na Balkanu zapocet ranih 90-tih zavrsen i ko je pobedio?

Moguci odgovori:

1. rat je zavrsen i NATO je pobedio a Srbija izgubila rat.

2. rat je zavrsen i Srbija je pobedila a NATO izgubio.

3. rat nije zavrsen.

U zadnjih stotinak hiljada godina je obicaj da kad se rat izgubi to se plati sa teritorijom, odstetama i eliminacijom onih koji su vodili porazenu stranu tokom rata.

Veci deo sveta misli da je tacan odgovor pod (1). Srpski narodnjaci, zavisno od vazdusnog pritiska, osciliraju izmedju (2) i (3). Neke sitne cinjenice, kao sto su:

- pristanak srpske strane da ogranici vojsku na ono sto NATO smatra za dovoljno za sprecavanje sitnog sverca i paradiranje;
- totalno odsustvo srpskih oruzanih snaga u NATO zemljama;
- totalno odsustvo srpskih oruzanih snaga na oduzetim teritorijama;
- konzumirane ili jos aktivne poternice za srpskim ratnim vodjama;

ukazuju da su (2) i (3) malo verovatni tacni odgovori.

Zasto ponavljam ocigledno - zato sto je u tome sustina problema.

Mislim da Srbija, za svoje dobro, treba da najzad IZGUBI taj je*eni rat i otarasi se aveti koje opstaju zahvaljujuci intezivnoj nezi i reanimaciji. Cela zemlja je preobracena u taoca vecito neizgubljenog rata. Nemacka je katastrofalno izgubila 2. svetski rat, podeljena je, lideri pobijeni, i danas je najjaca ekonomija u evropi sa verovatno najcivilizovanijim stanovnistvom u smislu orijentacije ka miru.

Srbi treba da zahtevaju izgubljenje rata. Ne postoji drugo resenje. Narodnjaci, nacisti, pravoslavci i fasisti nemaju odgovor na ovakav zahtev. Zato sto se sustina svih tih ideologija svodi na promovisanje fantazija pod (2) ili (3).

nikson nikson 03:49 09.11.2007

Re: jos jedna flaša infuzije

stavljati pravoslavce u ravan sa nacistima je isto kao i staviti jevreje u ravan sa nacistima... nisam cuo da je neko od narodnjaka rekao da smo pobedili u ratu... mnogi ne razumeju sta se ovde desava i onda pricaju gluposti. a nebojsa dozvoljava ovaj nacizam na svom blog-u od strane soylent green
rayzippo rayzippo 09:11 09.11.2007

Re: jos jedna flaša infuzije

koliko seselja mrzeli ili voleli mora mu se priznati da je covek dosledan svojim idejama i principima za razliku od nekih koju su svoju prijasnju retoriku zamenili sa moralisanjem svega i svacega.
I sto ne bi smo pustili radikale da vladaju naredni mandat (svi su se izredali na vlasti) pa ako ne valja tu je cheda...da i njega sunce malo ogreje..
milosib milosib 11:06 09.11.2007

Re: jos jedna flaša infuzije

I sto ne bi smo pustili radikale da vladaju naredni mandat (svi su se izredali na vlasti) pa ako ne valja tu je cheda...da i njega sunce malo ogreje

Da se podsetimo, Ceda i ekipica su vec bili na vlasti.
Kasper Kasper 11:08 09.11.2007

Re: jos jedna flaša infuzije

I sto ne bi smo pustili radikale da vladaju naredni mandat (svi su se izredali na vlasti) pa ako ne valja tu je cheda...da i njega sunce malo ogreje


Nemoj ni Cedu ni radikale, molim te! Dosta je Srbija propatila! Daj nekog malo blize centru.
rayzippo rayzippo 11:35 09.11.2007

Re: jos jedna flaša infuzije

Kasper
Nemoj ni Cedu ni radikale, molim te! Dosta je Srbija propatila! Daj nekog malo blize centru.


4 godine brzo prodju,dok se okrenes istekao im mandat...
marumi marumi 13:35 09.11.2007

Re: jos jedna flaša infuzije

Da se podsetimo, Ceda i ekipica su vec bili na vlasti.

Da podsetimo, vlast tj. ekipica u kojoj je Cedica bio je primila mafijasku drzavu i predala je tu vlast sa osmehom.
Vlast u kojoj je Kostunica (ko moze da broji godine NJEGOVE vladavine neka izbroji) i EKPCINA se ne skidaju i ni NATO II ih ne bi skinuo. Zna to i MZ pa ih samo stimulise da se urazume.
mariopan mariopan 14:22 09.11.2007

Re: jos jedna flaša infuzije

Cedu tako dobro ogrejalo da se sad greje na toj istoj vatrici. Hvala mi se jos lecimo od DOSa
mariopan mariopan 14:32 09.11.2007

Re: jos jedna flaša infuzije

marumi
Da se podsetimo, Ceda i ekipica su vec bili na vlasti.

Da podsetimo, vlast tj. ekipica u kojoj je Cedica bio je primila mafijasku drzavu i predala je tu vlast sa osmehom.
Vlast u kojoj je Kostunica (ko moze da broji godine NJEGOVE vladavine neka izbroji) i EKPCINA se ne skidaju i ni NATO II ih ne bi skinuo. Zna to i MZ pa ih samo stimulise da se urazume.


A Marumi za tu mafijasku EKIPICU jedino gresis sto joj tepas, pa to nije ekipica, to je AZDAJA sa desetak glava...ne znam kao ih poskidati ..cini mi se teze nego Slobu.
Exitus Letalis Exitus Letalis 19:51 09.11.2007

Re: jos jedna flaša infuzije

mariopan
Cedu tako dobro ogrejalo da se sad greje na toj istoj vatrici. Hvala mi se jos lecimo od DOSa



e da nema čede i zebre i dzipa, koliko bi nam zivot bio laksi.

sve bi bilo drugacije.

cedo, cedo, stucas li?
mariopan mariopan 21:34 09.11.2007

Re: jos jedna flaša infuzije

Pa Cede ni nema , gde si ti video Cedu? Da ga vi ne spominjete svaki cas mi ne bi ni znali da postoji.Ajd da ga ostavimo da ne stuca covek ,nije lepo.
marumi marumi 09:21 10.11.2007

Re: jos jedna flaša infuzije

A Marumi za tu mafijasku EKIPICU jedino gresis sto joj tepas, pa to nije ekipica, to je AZDAJA sa desetak glava...ne znam kao ih poskidati ..cini mi se teze nego Slobu.

Moja reakcija se odnosila na post:
gde je milosib 11:06 09.11.2007 napisao:
Da se podsetimo, Ceda i ekipica su vec bili na vlasti.


Dakle milosib je napisao ''ekipica'' a ne ja, ja samo citiram i objasnjavam kako je bilo.
.
Uostalom, ja ekipu Vojislava Kostunice nazicam EKIPCHINA.
Mislim da niste dobro procitali moj post.
mariopan mariopan 13:47 10.11.2007

Re: jos jedna flaša infuzije

Jeste Marumi, u pravu si )) salila sam se.)) pozdrav
nikson nikson 03:46 09.11.2007

Seselj

ovo sto radi haski sud je medvedja usluga... jedva cekam presudu, nece se mnogima svideti, posebno ovde
Nenad Bakaj Nenad Bakaj 04:31 09.11.2007

Šešeljetu

Nebojša: "Ili će ga osuditi, ko i za šta?"

Šešelj (najsvjezije): "Sve manje od najveće kazne bila bi uvreda".

Prvo pametno u karijeri.
Ako ne pozure moze i on umrijeti...makar to bilo i od smijeha.


marumi marumi 09:35 10.11.2007

Re: Šešeljetu

Prvo pametno u karijeri.
Ako ne pozure moze i on umrijeti...makar to bilo i od smijeha.

A zasto bi Seselj ''umirao od smeha?'' Da nije slucajno ON pametniji od SVIH u Hagu i celog sveta?
Pa on je toliko lud covek da on njih samo moze da dovede do sazaljenja i to mu je jedina njegova ''pamet''.
Prvo im je nudio da mu puse a onda je poceo da izigrava ''mucenika'' kako bi se oni smilovali na njega.
Nasao je gde ce da prodaje svoju naci(onali)sticku demagogiju kao ideologiju.
Da nije smesno bilo bi zalosno.
Doctor Wu Doctor Wu 08:14 09.11.2007

Spolja gledano

ispada da RTS prenos Šešeljeve odbrane spada u Tunjinu "osvetu" za parafiranje sporazuma sa EU. Tunjavi igra na kartu kratkovidosti i samoživosti većine Srba. Sve dok se ne nauče da svaki izbor ima svoju cenu i posledicu, Srbe će nešto (i neko) udarati po glavi.
oort oort 08:35 09.11.2007

sramota

to što radi tužilaštvo je velika katastrofa.
tužilaštvo tamo predstavlja nas, narod.
i da im je toliko svejedno da se makar ne raspitaju koga sude?
pa svako dete sa coška bi im reklo da će kreten da traži da mu odštampaju 207 hiljada papira.
a ni sudija nije bolji. "optuženi ne mora da koristi računar". gluposti. računar je civilizacijski napredak, baš kao i sam sud koji je besomučno i na svoju štetu civilizovan.
svakoga ko se ponaša kao da ne živi svoju civilizaciju bih izveo na sud inkvizicije pa da ga vidim kako će da kaže "neću" za bilo šta.
Spiridon Spiridon 08:56 09.11.2007

da se ne zaboravi

Intet Glemt Intet Glemt 10:27 09.11.2007

Re: da se ne zaboravi

Ovo treba puštati sudiji u Haagu svako veče pred spavanje, da vidi s kim ima posla. I da ne zaboravi kad bude donosio odluku.
nikson nikson 10:42 09.11.2007

Re: da se ne zaboravi

Intet Glemt
Ovo treba puštati sudiji u Haagu svako veče pred spavanje, da vidi s kim ima posla. I da ne zaboravi kad bude donosio odluku.


pustano mu je vec na CNN-u
Exitus Letalis Exitus Letalis 12:09 09.11.2007

Re: da se ne zaboravi

Intet Glemt
Ovo treba puštati sudiji u Haagu svako veče pred spavanje, da vidi s kim ima posla. I da ne zaboravi kad bude donosio odluku.



"nema hrvatske"
fina zabavna emisija.
treba puštati srbima. pred spavanje.
dobro je da se pušta ovo suđenje da se vidi s kim imaju posla
glasači. ako nisu ko ova publika.
trebalo bi identifikovati ovu publiku.
pa ih sada pitati šta misle danas.

snezana mihajlovic snezana mihajlovic 12:16 09.11.2007

Re: da se ne zaboravi

trebalo bi identifikovati ovu publiku.
pa ih sada pitati šta misle danas.

ne verujem da takvi o bilo čemu misle...
margos margos 13:02 09.11.2007

Re: da se ne zaboravi

snezana mihajlovic
trebalo bi identifikovati ovu publiku.pa ih sada pitati šta misle danas.ne verujem da takvi o bilo čemu misle...

Nakon svih ovih godina, pored svih konveVtita, pVevanata i manipulatoVa, uz epidemiju koja je zavladala devedesetih pod nezvaničnim medicinskim - psihopatološkim nazivom 'Ma neću da mislim...' malo ljudi misli, ima ČIME, zna KAKO - i to je prilično logično i za očekivati.

Vrlo se stručno manipulisalo (a i dalje) informacijama i ljudskim emocijama -a posebno smo prijemčivi na takve uticaje kada smo u strahu, bolu i kad smo zbunjeni - tako da je ovo što sada imamo, normalna posledica. Mnogo ljudi mentalno obolelo ili makar mentalno zaprljano. Teško je, gotovo nemoguće, boraviti u svinjcu, a ostati čist i mirišljav.

Pravo je pitanje, koje je već neko postavio, KOME ODGOVARA VRAĆANJE NA TAKAV MENTALNI STATUS (bolest) ?

Šešelj je godinama pisao (ne znam kad, kako a ni kako se to zove?) tomove i tomove svojih 'dela'. Ja ih nikad nisam uzela u ruke... čitala... nemam pojma šta tamo piše, podsmevala sam se njegovim sabranim delima, smatrajući ih bljakastim, dnevno upotrebljivim, netačnim, zlim...

Jutros, čitajući ovaj post, pomislim kako će to ostati i posle nas. Pa osim ovih ljudi koji se danas nadahnjuju njime, ostaće i nekim drugim pokoljenjima kao 'pisana istina i istorija' - i zgrozim se. Kad mi danas ne možemo da izađemo na kraj s bolesnicima, da ih jasno definišemo, odstranimo iz javnog života, neutrališemo njihov pogubni uticaj - kako će na to gledati neko ko danas još nije ni rođen?

Skoro sam bila u Subotici, pa svratim u neku knjižaru... za mnom ulaze dva golobrada momka i traže 'Majn Kampf'... nisam se prijatno osećala...
arcins arcins 09:06 09.11.2007

Ja sam ovo sve vec prosao (parafraza V S)


Seseljuga je poceo pricicom tipa: ja sam vec bio hapsen u mladosti, kao antikomunista, druzio se sa raznoraznim disidentima, demokratski orijentisanima, ocevima nacija itd und sl., sve na bazi potenciranja teze da je uskracen za svoja prava glede slobodnog izrazavanja i misli. Potom je presao na istoriju balk. poluostrva, maltene od predkosovskog ciklusa a sa ciljem izmamljivanja uzdaha od strane tuzilastva i njegovih sapatnika, tipa a? gledajte kako sijam znanje, zongliram, ma sve cu da vas............. sve uz neprirodno ( bar za njega) pridrzavanje reda i satnice. Ondak, osvrt na svoja literarna dela...... kao necu da davim sada, tanki smo sa vremenom, ali sam sve ovo potanko opiso u mojoj knjizi.....pa vi izvolte pa citajte. U ovoj potonjoj epizodi je malo ispao iz tonaliteta sa upadljivo promenjenom bojom glasa i nervoznim pokretima ruku.
U nastavku ocekujem da se pojavi zena zmija, da sheki pocne da guta sablje, vatru i ostale predmete a sve u cilju stare narodne "Pucajte, ja i dalje drzim cas/casove".
Kasper Kasper 09:42 09.11.2007

Jak sud, jos jaci...

Tuziteljka i tuzeni bi mogli pod ruku. Jedino sudija ostavlja utisak pristojnog coveka.
ruza26 ruza26 10:35 09.11.2007

Re: Jak sud, jos jaci...



Jedino sudija ostavlja utisak pristojnog coveka.

Slazem se s vama. I nekako zao mi tog uljudnog coveka, sta je on Bogu zgresio da... Sestih se i sudije Ricarda Meja... I na samom kraju jucerasnjeg snimka ispade da se, barem u jednom, slaze sa Seseljem, mislim na ono kad je od Tuzilastva zatrasio registrator sa sve papirima...
MarkoNS MarkoNS 11:20 09.11.2007

seselj

Kakav medjupartiski dil stoji iza ovog prenosa na RTS-u ?

Sta su trazilii Kostunica i Tadic kao kontrauslugu od radikala za ovaj prenos?

Koje odlucio da se na drzavnoj televiziji radi prenos Miloseviceve dvorske lude, a ne naprimer bivseg predsednika srbije ili nacelnika generalstaba, ako vec postoji drzavni interes?

Ko ima interes da nas mentalno ponovo vraca u ratne u godine?

Vreme ce pokazati !!!
zero zero 11:21 09.11.2007

ma

ma kakvi, seselj je jedno glupo govedo ko i sloba- isto tako je kao dobro poceo, pa kad su krenuli da mu dovode malo ozbiljnije svedoke od nekih albanaca seljaka s kosova, bilo je "koff, koff, nesto sam se prehladio...", i nikad se nije pojavljivao u sudnici.
nece taj vise izaci iz kaveza, a tamo mu je i mesto...

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana