Zasto Smo Uvek Gladni??

okeanija RSS / 04.11.2009. u 14:36

Zasto mi , ljudi, imamo uvek potrebu da nesto trazimo, da ne budemo i nismo zadovoljni onim sto imamo? Zasto nase potrebe uvek prevazilaze one prirodne, zasto smo uvek gladni, pa cak i onda kada smo siti??

Da li je toliko tesko shvatiti da niko od nas nije savrsen? Zasto jednostavno ne mozemo da prihvatimo da svako od nas ima sasvim dovoljno kvaliteta i da su svi nedostaci koje primecujemo apslolutno nevazni??

Nikada nam nije dosta, ne cenimo ono sto imamo. Tek kada nesto izgubimo ili nam neko nesto ukrade, tek onda shvatimo da smo nesto imali.

Odnosi sa drugim, nama bliskim osobama, postali su zahtevi koje im postavljamo. I stalno, ali stalno zaboravljamo na kvalitete tih nama dragih osoba. I prestaje da nam bude vazno da li je taj neko dobar, nezan, odgovoran, originalan, interesantan. Jednostavno se tako glupavo okomimo na neku sitnicu u ponasanju te osobe, sitnicu koja se nas mozda ni ne tice i ne utice na nas odnos i time apsolutno gubimo nekoga ko je i nezan i odgovoran i interesantan.

Zasto uvek od drugih trazimo ono sto nemaju i time rizikujemo da ne dobijemo sve ono sto imaju?? 

Tako se ne grade zdravi odnosi, tako u drugima izazivamo samo ljutnju, a mi postajemo usamljeni.

Jedino cega treba da budemo svesni je da onog trenutka kada uzimamo, mi istovremeno i dajemo..



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana