Hronika

Lice sa poternice

lidiaz RSS / 06.11.2009. u 18:09

Uhapsen je jos jedan od napadaca na Brisa Tatona(vest), Stepa P. Prezime mu nije objavljeno, valjda zbog njegovih prava, posto jel'te, kriminalci imaju prava da budu zasticeni.

Dvojica su u bekstvu, verovatno u Holandiji. Ja ne zivim u Holandiji, ali mozda su stigli ovde do NY, i mozda ih vidim na ulici, pa da pogledam kako izgledaju. Dakle, googlujem Djordje Prelic, izlaze Daciceve slike. Googlujem Dejan Puzigaca, izlaze neke druge slike.

Zasto nijedan od medija nije objavio njihove slike? Zasto mediji ne objavljuju slike lica sa poternica? Zasto policija nema sajt sa slikama lica sa poternica?



Komentari (4)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

niccolo niccolo 18:18 06.11.2009

Zaista

Zasto policija nema sajt sa slikama lica sa poternica?

odlično pitanje...Mislim da Zakon o krivičnom kaže da se mogu koristiti sredstva javnog informisanja radi informisanja o poternici (što znači da ne moraju), ali ne znam ima li kakvih dodatnih pravila i kakva su koje eventualno primenjuje policija u vezi sa poternicama. Deluje prilično logično da imaju poseban sajt na kome bi bili podaci i slike ljudi za kojima su raspisane poternice...
pointofview_gun pointofview_gun 19:50 06.11.2009

pitanje i odgovor

Zasto nijedan od medija nije objavio njihove slike? Zasto mediji ne objavljuju slike lica sa poternica? Zasto policija nema sajt sa slikama lica sa poternica?

posto jel'te, kriminalci imaju prava da budu zasticeni.

Dvojica su u bekstvu, verovatno u Holandiji.

Izgleda su tamo jos zasticeniji.
lidiaz lidiaz 20:32 06.11.2009

Re: pitanje i odgovor

Mozda, a mozda su se samo izgubili u masi. Nekako mi se cini da cak i interpolove poternice nisu preterano svrsishodne ako lice s poternice ne cini nikakv kriminal tamo gde se krije, ili ako ne pirvlaci paznju.

Kako ti znas da tvoj novouseljeni komsija nije kriminalac, ili tek pristigli rodjak tvog komsije. Ako uz poternicu ide i slika, postoji sansa da ce neko prepoznati komsiju kriminalca.
selica_nena selica_nena 01:41 07.11.2009

Pa da,

Prezime mu nije objavljeno, valjda zbog njegovih prava, posto jel'te, kriminalci imaju prava da budu zasticeni.


Samo nek su oni nama zaštićeni, za žrtve ćemo lako.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana