SLOBODA ZA UHAPŠENE

zeka Novi Sad RSS / 21.11.2009. u 16:07

Prošlo je 110 dana od kako su uhapšeni naši drugari Tadej Kurepa, Ratibor Trivunac, Sanja Đokić, Ivan Vulović i Nikola Mitrović. Istraga po idiotskoj optužbi za međunarodni terorizam je okončana, a naši prijatelji su i dalje u zatvoru!

Zahtevamo da se uhapšeni oslobode!

Razno-razni fašistički degenerici se otvoreno tolerišu, dok se levičari i antifašisti ad hoc drakonski kažnjavaju! Bez suđenja, unapred, oni su osuđeni za nešto što nisu uradili! Preko svega ovoga javnost prelazi ćutke! Ni jednog jedinog glasa koji bi se usprotivio odluci zlikovačke državne vrhuške! I pozicija i opozicija, i liberali i konzervativci, i salonski fašisti i vajni borci za ljudska prava jednako oduševljeno su prihvatili ovu toliko očiglednu zloupotrebu zakona!

Srbijo, sramota!

Ali, totalitarizam države Srbije neće se završiti na ovome! Danas su na redu anarhisti, sutra će biti neko drugi! A onda se nemojte buniti, kukati i plakati, praveći se da niste znali! Znali ste, ali ste ćutali! Time ste postali saučesnici u zločinu!!!

Nije neočekivano da se cela tupava javnost ne buni. Neočekivano je da fali odlučnija i jača podrška nas koji smo saborci! Naši drugovi su još uvek u zatvoru. Dobri ljudi sede utamničeni! Pojačajmo pritisak. Oni zu zaključani a ključ je izgleda bačen. Svako treba da uradi šta može. Ne pitaj druge, smisli sam/a kako da pomogneš.

rata.jpg

Sinoć su odveli jednog, a mi smo ćutali,
pa su odveli drugog i trećeg. Na kraju neće
biti nikog da pita kada budu odvodili nas...

Bertold Breht

 



Komentari (0)

Bloger je isključio mogućnost postavljanja komentara za ovaj tekst

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana