Sport| Život

Kristalna noć počinje?

Strongman RSS / 06.12.2009. u 22:12

11319045134b1bec8b65d99736681243_extreme.JPGKristalna noć (Kristallnacht) je po mnogima zvanični početak holokausta. Tog 9. novembra 1938. godine nacisti su organizovali "spontani" linč Jevreja u kome je živote izgubilo stotine ljudi, uništeno preko 1500 sinagoga, strpano u koncentracione logore preko 20 000 Jevreja...

Kada su ONI došli po partizanovce,
ja sam ćutao;
jer nisam bio partizanovac.

Kada su prebili zvezdaše,
ja sam ćutao;
jer nisam bio zvezdaš.

Kada su došli po novinarku,
ja se nisam pobunio;
jer nisam bio novinarka.

Kada su došli po mene,
nije preostao niko da se pobuni.


Odgedali smo Insajder i šta sad? Da pognemo glavu i ćutimo? Da se ne zameramo? Neka Brankica će. Neka Ivica će. Tamo neki ne rade svoj posao. Zaboga nama je savest čista. Mi se gnušamo. I samo to.

Ni policija, ni tužilaštvo, ni sudstvo ne mogu da nam reše problem nasilja i kriminalizovanog društva. Svi mi smo odgovorni i zaslužni za ovo što nam se dešava. Došli smo u situaciju ili - ili. Ili ONI ili mi.

U Japanu, recimo, ne postoji titula "kontroverzni biznismen". Tamo si ili biznismen ili kriminalac. Nema između. Ko jedared krene putem kriminala društvo mu ne da da se meša sa poštenim svetom.

Treba ih izopštiti iz društva. Treba ih ostaviti samim sebi na čistini, čak i bez pasivne podršku (uprave, simpatizera, rodbine, ...)  pa tek onda imamo prava da se ljutimo na policiju, tužilaštvo i sudstvo. Do tada, setite se svaki put, kad igrate mali fudbal sa ortakom koji je okoreli navijač u militantnoj navijačkoj grupu, da mu vi dajete pokriće i legitimitet da je "jednan od nas". Da, da. Baš tako. I obično "dobar dan" im daje pokriće.


Zato razmislite dobro kada se u liftu osmehom  javite svom komšiji za kog se šuška da je muvator. Zato nemojte da da pijete kafu sa vašim poznanikom korumpiranim sudijiom ili profesorom. Zato se raspitajte sa čijom decom se druže vaša deca... Jer

Kada budu došli po mene
Neće imati ko da se pobuni.

 

 

EDIT:

Isključio sam opciju komentarisanja da omogućim čitaocima ovog bloga da za trenutak zastanu, i u tišini porazgovaraju sami sa sobom i vide da li svojim činjenjem ili nečinjenjem autohtonizuju ONE koji su krenuli na nas.

 

EDIT 2:

Brojne poruke koje dobijam preko bloga, fejsbuka i emaila mi svedoče da ima puno ljudi koji razmišljaju na pravi način o problemu koji nas je snašao pa sam u dogovoru sa uredništvom bloga otvorio tekst "Kristalna noć počinje" za komentarisanje.



Komentari (64)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Marko Jevtic Marko Jevtic 13:00 07.12.2009

evo ko preti

Na fan clubu Brankice na Facebooku

http://www.facebook.com/group.php?gid=8084993718&ref=ts


pojavljuju se likovi koji prete, a uocljiv je jedan primer, studenta vojne akademije? mi placamo drzavi poreze, drzava njemu placa studije i tako ga obrazuje?!

videcete tamo na grupi posto mi je obrisao sa servera screenshotove koje sam ovde postavio

Strongman Strongman 13:05 07.12.2009

Re: evo ko preti

Mislim da je gospodin MIlan Kraisik definitivno stavio mrlju sebi na karijeru, a možda i tačku
libkonz libkonz 13:12 07.12.2009

Re: evo ko preti

a možda i tačku

Jebo državu ako ne bude te tačke !
Strongman Strongman 13:17 07.12.2009

Re: evo ko preti

Ma nije samo oficirčić tema. Pričamo malo širu priču.
libkonz libkonz 13:23 07.12.2009

Re: evo ko preti

Ma nije samo oficirčić tema. Pričamo malo širu priču.

u pravu si. mnogo se mulja nahvatalo za ovih 20 godina. dugo traje sređivanje situacije u sudstvu, predugo. nekako imam utisak da nam treba jedno vanredno stanje, nešto poput Sablje, da se malo srede stvari. Ali mora se početi od korumpiranih sudija i političara.
Naša država mora da maksimalno zaštiti sudije, policajce, hrabre novinare, hrabre političare (poput ministarke pravde). I onda jedan veliki rez.
Neues aus der Nachbarschaft Neues aus der Nachbarschaft 13:43 07.12.2009

Re: evo ko preti

Mislim da je gospodin MIlan Kraisik definitivno stavio mrlju sebi na karijeru, a možda i tačku


Ili tacku ili patriotski uzvicnik koji ce drugi prepoznati pa ga unaprediti. Nije on to uradio a da nije svestan konsekvenci, ipak je on pripadnik vojske ciji je kadar igradio karijeru na ratistima susednih drzava.
Srecko Sekeljic Srecko Sekeljic 00:47 09.12.2009

Akcija u četvrtak u 13h ispred B92

Evo konkretne akcije koju organizuju okupljeni oko Koalicije mladih protiv nasilja, dole je i link do Facebook eventa:

Koalicija mladih protiv nasilja povodom učestalih pretnji smrću autorima emisije „Insajder“ i novinarki Brankici Stanković organizuje akciju

„I MI SMO Brankica Stanković – STOP NASILJU!“

koja će se održati u četvrtak 10. decembra 2009. godine u 13 časova ispred zgrade RTV B92 u Bulevaru dr Zorana Đinđića 64.

Svojim telima ćemo formirati živi zid ispred medijske kuće u kojoj je zaposlena novinarka Brankica Stanković. Tako ćemo poslati poruku solidarnosti kojom želimo da odbranimo pravo na život, pravo na slobodnu reč i pravo na rad koji se dovode u pitanje pretnjama smrću i neodlučnošću države da se sistematski obračuna sa nasilnicima koji te pretnje upućuju.

Koalicija mladih protiv nasilja pozdravlja hapšenje nekoliko nasilnika koji su pretili novinarki Brankici Stanković i druge korake koje preduzimaju državni organi ali smatra da obračun sa nasiljem i govorom mržnje mora da bude brži i efikasniji jer ako vlast i javnost dozvole da u tom obračunu pobedi ideologija nasilja i smrti, demokratske i slobodarske tekovine u Srbiji biće ozbiljno dovedene u pitanje.

http://www.facebook.com/event.php?eid=190471622825&ref=nf#/event.php?eid=196877941164&ref=mf
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 13:20 07.12.2009

Bravo...

Ovo je stvar koja se tiče svih nas..
Bez jakog spoljnog pritiska neće biti ni adekvatne reakcije države.
Neues aus der Nachbarschaft Neues aus der Nachbarschaft 14:39 07.12.2009

Re: Bravo...

Mali troll, ali samo da cestitam na novim kolumnama u cirilicnim Novostima.
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 14:45 07.12.2009

Re: Bravo...

Neues aus der Nachbarschaft
Mali troll, ali samo da cestitam na novim kolumnama u cirilicnim Novostima.

Hvala najlepše....
Marko Jevtic Marko Jevtic 13:24 07.12.2009

Na temu

Da se vratimo na temu, ovaj Insajder je pokazao kako naši državni organi funkcionišu i nije bitno što su to navijači (oni su nam tu pred očima javnosti pa možemo više da znamo)... Insajder je pokazao da ovde ne vlada pravo, ustav, sudovi, policija, ... već vlada zakon jačeg.

To što neko puca po gradu na obezbeđenje nekog kluba nema nikakve veze sa navijanjem, već je to pokušaj sakrivanja iza navijačkih grupa, navijanja i našeg naroda.

Da li treba svi da budemo u strahu ili treba država da nas štiti? Ta država i ti činovnici koje mi plaćamo i biramo...
veliot veliot 16:38 07.12.2009

Re: Na temu

Neverovatno je, Marko, sto je tvoj komentar primenljiv na sve dogadjaje koji su uzburkali javnost u poslednjih nekoliko meseci. Hocu da kazem, mi postavljamo jedna te ista pitanja, pa bih rekao da je problem samo JEDAN, a to je legitimisano nasilje kada god neko proceni da za to postoji dovoljno dobar razlog. A drzava nije u stanju da resi JEDAN problem.
max.cohen92 max.cohen92 13:44 07.12.2009

Prevencija...

Imam jednu bolesnu teoriju...
Da je one noci kada je Sloba hapsen,samo jedan metak zalutao u njegovom pravcu, ne bi bilo ovako. Psihologija te amorfne mase iz tog miljea je takva da bi to bila ne opomena, nego nikome ni u snu ne bi palo na pamet da izmili ispod svog kamena.Crvi ni jedni.Posto svi znamo nemili slet dogadjaja koji je vremenski usledio nakon toga zvuci kao pametovanje,trazenje moguceg scenarija,ali je de facto tako.
Ali ono sto me fascinira je to da kad god je neka zakulisna radnja u pitanju, neki banditizam, represija, uvek ,ali bez greske neko ko ima ma kakve veze sa uniformom i drzavom. Fenomen i tema za siru raspravu.
jucaibin jucaibin 14:15 07.12.2009

nemo posmatranje...

artikulacija drugacijeg misljenja je ovde u povoju. do skoro je sve bilo drustvena svojina pa nikoga nije bolelo. tek kada se zaista uspostave svojinski odnosi onda ce poceti da funkcionise i pravna drzava, a onda...e, onda ce morati da se polazu racuni...zasto roditelj nije ulozio sebe u vaspitanje deteta, zasto profesor nije svoj deo uradio, zasto sportski savezi ne rade na edukaciji navijaca, zasto sudstvo ne procesuira, zasto partija na vlasti utice na sudsvto, zasto (ni)smo sekularna drzava...spisak tih uzrocno-poslednickih situacija je dug, predug.

strongi, izvanrednu paralelu si izveo. upravo je kao u tvom prepevu pesme nemackog pesnika...
djordjesnimb djordjesnimb 15:03 07.12.2009

Kristalna noć počinje?

"Ko jedared krene putem kriminala društvo mu ne da da se meša sa poštenim svetom."
To što ti predlažeš je DISKRIMINACIJA.
Svako ko je učinio k.delo, ode u zatvor, izađe i slobodan je čovek, upravo to DA SE MEŠA SA POŠTENIM SVETOM
banebane30 banebane30 15:07 07.12.2009

HULIGAN DUNJIC

Lično veoma dobro poznajem huligana Dunjića.
On jeste jedan od vidjenijih navijača ali je on takodje i aktivni, solidno rangirani član jedne od vladajućih stranaka (DS, a ranije je bio i blizak LDP-u).
Dakle, ko je kriminalac, Dunjić navijač ili Dunjić stranački aktivista?

Ni jedno ni drugo, kriminalac je Dunjić imenom i prezimenom! Bez generalizacije.

Takodje, jedan od pomenutih članova Zvezdine skupstine, navijač Jovan Šurbatović, je do skoro bio gradski skretar Za sport i omladinu (milim da se tako zvala njegova funkcija) delegiran od strane DS-a. Da li je dakle kriminalac navijač ili član partije?
Posle 5. okobra jedan od vidjenijih Delija (jedini koji je zaista "vodja" od svih pomenutih) je bio predsednik Batićevog DHSS odbora za Zvezdaru.
Ko je napasnik i huligan Navijac ili DHSS-ovac?

Ovakvvih primera ima mali milion i zato smatram da ne treba generalizovati i da sveki izgrednik ima svoje ime i prezime i da ga kao takvog pojedince treba goniti a ne cele grupe.
Inner Party Inner Party 15:49 07.12.2009

Re: HULIGAN DUNJIC

banebane30
Lično veoma dobro poznajem huligana Dunjića.
On jeste jedan od vidjenijih navijača ali je on takodje i aktivni, solidno rangirani član jedne od vladajućih stranaka (DS, a ranije je bio i blizak LDP-u).
Dakle, ko je kriminalac, Dunjić navijač ili Dunjić stranački aktivista?

Ni jedno ni drugo, kriminalac je Dunjić imenom i prezimenom! Bez generalizacije.

Takodje, jedan od pomenutih članova Zvezdine skupstine, navijač Jovan Šurbatović, je do skoro bio gradski skretar Za sport i omladinu (milim da se tako zvala njegova funkcija) delegiran od strane DS-a. Da li je dakle kriminalac navijač ili član partije?
Posle 5. okobra jedan od vidjenijih Delija (jedini koji je zaista "vodja" od svih pomenutih) je bio predsednik Batićevog DHSS odbora za Zvezdaru.
Ko je napasnik i huligan Navijac ili DHSS-ovac?

Ovakvvih primera ima mali milion i zato smatram da ne treba generalizovati i da sveki izgrednik ima svoje ime i prezime i da ga kao takvog pojedince treba goniti a ne cele grupe
.


Ako su istiniti, ovo su uzasni podaci!
banebane30 banebane30 15:58 07.12.2009

Re: HULIGAN DUNJIC

Ako su istiniti, ovo su uzasni podaci!



Веруј ми на реч.
ivana23 ivana23 15:58 07.12.2009

Re: HULIGAN DUNJIC

Jovan Šurbatović

To je ova osoba?

J.S. bio gradski skretar Za sport i omladinu (milim da se tako zvala njegova funkcija) delegiran od strane DS-a

U tabor pobednika, preko praga Demohrišćanske stranke?

- Bili su mi najbliži po stavovima, a nije zanemarljiva i snaga prvog čoveka Vladana Batića. O kakvom se političaru radi zna širok krug ljudi, ja sam imao sreću da ga odlično upoznam... Gospodin Batić je sjajan čovek i prijatelj. Vrlo neposredan, korektan, prijatan. Partijski prijatelji sarađuju i na drugim planovima. Recimo, fudbalskim.
- Zajedno igramo mali fudbal, a Batić je, koliko mu obaveze dozvoljavaju, sa nama vrlo često i na "Severu".

Intervju, 11. Nov 2000.
mallesni mallesni 16:25 07.12.2009

Re: HULIGAN DUNJIC

ivana23
Jovan Šurbatović
To je ova osoba?

J.S. bio gradski skretar Za sport i omladinu (milim da se tako zvala njegova funkcija) delegiran od strane DS-a
U tabor pobednika, preko praga Demohrišćanske stranke?

- Bili su mi najbliži po stavovima, a nije zanemarljiva i snaga prvog čoveka Vladana Batića. O kakvom se političaru radi zna širok krug ljudi, ja sam imao sreću da ga odlično upoznam... Gospodin Batić je sjajan čovek i prijatelj. Vrlo neposredan, korektan, prijatan. Partijski prijatelji sarađuju i na drugim planovima. Recimo, fudbalskim.
- Zajedno igramo mali fudbal, a Batić je, koliko mu obaveze dozvoljavaju, sa nama vrlo često i na "Severu".

Intervju, 11. Nov 2000.


To je ta osoba
Ali nije J.S. bio predsednik OO DHSS Zvezdara nego P.T........

J.S. Je bio kadar DS-a
ivana23 ivana23 16:36 07.12.2009

Re: HULIGAN DUNJIC

mallesni

To vec ne znam, samo sam citirala njegovu izjavu datu linkovanom dnevnom listu.
mallesni mallesni 16:49 07.12.2009

Re: HULIGAN DUNJIC

To vec ne znam, samo sam citirala njegovu izjavu datu linkovanom dnevnom listu.



ma jeste, samo brzo je promenio stranacki dres ali ne i funkciju....dva mandata
wukadin wukadin 14:59 08.12.2009

Re: HULIGAN DUNJIC

Evo priloga za biografiju.
Pazljivo sam procitao prilozeni link, posto sam za Surbatovica cuo od drugara koji je isao na faks sa njim. Ovo je veoma zanimljivo:
# 2000. – 2004. Regionalni instruktor NDI – National democratic institute for international affairs Washington, USAID.
Ako neko ne zna - NDI je glavni stab svih mogucih "Otpora". Jasno je da je u vreme kada je bio "instruktor" Skupstina bila paljena od strane Delija (tada su im bili dobri). Zanimljivo je da je neko od Śetinelovih zemljaka skoro sutradan rekao "Mi nijesmo palili svoje skupstine" (navodim zbog evaluacije tog cina).
Vrednujte kako hocete, no sasvim je jasno da su im tada bili dobri. Mislim onima koje su doveli na vlast.
buba_truba buba_truba 18:07 08.12.2009

Re: HULIGAN DUNJIC

wukadin
Vrednujte kako hocete, no sasvim je jasno da su im tada bili dobri. Mislim onima koje su doveli na vlast.

Nemoj da pričaš! E neka si nam rekao, da ne lutamo više... a ko bi reko?!
Biljana 77 Biljana 77 15:09 07.12.2009

Brankici svaka čast

a o Ivici&marici i ostalom... šta reći. Pa to je sve debeovski šljam i sinovi raznih policajaca i sl. Imaju više krivičnih prijava nego godina. Ova država (čitaj: sudstvo, policija) je nesposobna ili nevoljna da taj problem reši.
Rejlem Rejlem 15:13 07.12.2009

Re: Brankici svaka čast

Pa to je sve debeovski šljam i sinovi raznih policajaca i sl. Imaju više krivičnih prijava nego godina. Ova država (čitaj: sudstvo, policija) je nesposobna ili nevoljna da taj problem reši.

Upravo to.
Ne mogu da razglabam o ovome, odmah mi pripadne muka.
milan_electronicnerd milan_electronicnerd 15:24 07.12.2009

Ma ja bi to...

Takvim spodobama treba odgovoriti na jedini nacin koji oni razumeju - silom. Kada te takav kreten startuje i krene da ti se unosi u lice, odgovoriti mu dvostruko jace - a dovoljno je zveknuti najglasnijeg medju njima, jer kod njih vlada mentalitet copora. Cim onaj glavni dobije po p...., ostali se razbeze. Mozda je moj stav ekstreman, ali za takve kreature ne postoji drugi nacin konverzacije, uvek su pod uticajem alkohola i raznih opijata, pa ovaj nacin "konverzacije" jedini deluje otreznjujuce po njih... Brankica vrlo pazljivo bira teme koje ce da obradjuje, cesto puta je vrlo tendenciozna i lako se vidi koju politicku struju preferira, ali u ovom slucaju ima moju bezrezervnu podrsku.
Quote :
"Na Markale neznam ko je posalo granatu ,ali znam da su sve prilazne ulice bile zatvorene ,da su TV ekipe bile spremne
Neznam ko škraba ove odvratne grafite,ali znam kome najvise odgovara da takvi grafiti osvanu.
Meni smeta ona budala Davidovic (firer) ali znam ko je prestećan kad mu zig-hajluje u kameru.
Zamislite Insajder koji obradjuje temu o liku koji je iz poderanih patika uskocio u najskuplje dzipove....."
Apsolutno se slazem sa ovim. Kreteni kao sto su ove "vodje navijaca" se busaju u grudi junacke kako su velike patriote, a upravo oni su alibi za svakoga ko nam zlo misli. I stvarno, kad ce jedan Insajder o Cedici?....
banebane30 banebane30 15:34 07.12.2009

Re: Ma ja bi to...

kad ce jedan Insajder o Cedici?....

О Чедици никад...
Бели медведи и коале су застићене врсте и нема везе што купују кухиње од 50.000 евра, изнајмљују виле од 2.500, возе џипове од 60.000, пију вина од 4.000, летују и зимују са свитом телохранитеља и гувернанти, другују са убицама премијера из Шилерове, носе торте по затворима...............таквих белих медведа има мнооого, само у скупстини их је барем 240.
milan_electronicnerd milan_electronicnerd 15:55 07.12.2009

Re: Ma ja bi to...

He,he, he....
Pa doci ce i taj dan, kad prodje lovostaj i na bele medvede. Brankici sve gore navedeno ne bode oci, jer je eto taj lik kao "evropejac", a u bilo kojoj drzavi te iste Evrope bi mu poreska policija davno zakucala na vrata, sa onim cuvenim konobarsko-policijskim : " Da vidimo sta smo imali...." Ali, sta ces, sve dok doticni bude izigravao rezervnog igraca Dzordzu ( Kluniju ), dotle ce njegova epizoda Insajdera biti na stand by-u.
NNN NNN 18:46 07.12.2009

Re: Ma ja bi to...

Za sve koji misle da istorija počinje od jutros (kad su se ulogovali/registrovali):

Bio je Čeda u insajderu i bilo je otprilike ovako:

Brankica: Da li ste Vi bili u Šilerovoj?
Čeda: ...hmmm...(ovaj)...hmm....Pa, ne, kažem nisam! ..hmm ...(samo tetki da odnesem lek!)...

miro_5 miro_5 23:44 07.12.2009

Re: Ma ja bi to...

Bravo! dobbro napisano.
milan_electronicnerd milan_electronicnerd 09:26 08.12.2009

Re: Ma ja bi to...

Ne mislim da je istorija pocela od jutros, ja Strongijeve pricice pratim malo duze, jer mi je imenjak, trenira isti sport kao i ja, a gle cuda, isto smo i po struci. A imamo i po jednog Jovana.... Samo sto ja nisam onako bos po glavi....jos uvek Ali sto se tice Cedice i Brankice, to je jedna nikad posteno zapoceta, a kamoli zavrsena prica. Brankica je znala da bude mnogo ostrija prema drugim likovima koji nisu ni izbliza "zanimljivi" kao gos'n Cedica. I ja sam gledao tu epizodu Insajdera, ali mi na je nakraju emisije bio utisak da nista nije receno, sve se zavrsilo na :
Brankica: Jeste li bili u Silerovoj??
Ceda : Pa nije bitno, i ako sam isao, to je samo u ime drzave...
Brankica: Pa jeste ili niste?
Cedica: Pa kazem vam...
Brankica: Pa da li hocete da kazete...?
Cedica (uz zagonetni osmeh): Pa necu... Ili hocu?
I sta je epilog cele price ? Ceda iz cirokija preso u Q7<_<
Strongman Strongman 10:05 08.12.2009

Re: Ma ja bi to...

I sta je epilog cele price ? Ceda iz cirokija preso u Q7<_<


Muči se čovek.
blogovatelj blogovatelj 19:29 08.12.2009

Re: Ma ja bi to...

I stvarno, kad ce jedan Insajder o Cedici?....


Nikad...
pavinho pavinho 16:12 07.12.2009

TORCIDA BEOGRAD

Kada su ONI došli po partizanovce,
ja sam ćutao;
jer nisam bio partizanovac.

Kada su prebili zvezdaše,
ja sam ćutao;
jer nisam bio zvezdaš.

napokon da se neko u srbiji javno deklarira ko torcidas!!!
torca eee
torca ooo
torca voli samo
hajduk spalato

p.s.isprika na trolu,nisan moga odolit
libkonz libkonz 16:21 07.12.2009

Re: TORCIDA BEOGRAD

p.s.isprika na trolu,nisan moga odolit

i kad smo najžešće ratovali nisam uspeo da pobedim simpatije prema Hajduku. Svima nam je bio drugi omiljeni klub. Sem trojici prijatelja, njima je samo Hajduk bio važan.
Izvinjene za trol, nije bilo tema na blogu.
asparagus asparagus 16:48 07.12.2009

Re: TORCIDA BEOGRAD

Ja sam mislio da je svima u ex-yu Zeljo bio drugi omiljeni klub?
Strongman Strongman 19:13 07.12.2009

Re: TORCIDA BEOGRAD

Samo jedan je tim

KK ERGONOM
gaston92 gaston92 12:27 08.12.2009

Re: TORCIDA BEOGRAD

KK ERGONOM


Cekaj be, zar ne bese "Student" (nekoc davno)
blogovatelj blogovatelj 19:44 08.12.2009

Re: TORCIDA BEOGRAD

Samo jedan je tim


Ima nekoliko...






Fela Fela 17:14 07.12.2009

pozz

Obicno ne pisem poruke tipa, preporuka za tekst, ovo-ono, ali moram da kazem PREPORUKA KAO VRATA i mogu samo jos da na ceo tekst dodam AMIN
Strongman Strongman 19:11 07.12.2009

Re: pozz

Hvala lepo.
ministar2008 ministar2008 17:40 07.12.2009

Predlog novog zakona

Odlican text, kao i obicno, preporuka!
Imam predlog za novi zakon (umjesto zakona o navijackim skupinama):
Svakoj osobi protiv koje postoji vise od pet (5) krivicnih prijava treba automatski uskratiti odbranu sa slobode dok se po istim ne zavrsi postupak i donesu presude.
Mislim da nesto slicno postoji u Californiji i zove se tri udarca (three strikes), nakon tri krivicne prijave zavrsavas u zatvoru. Mislim da bi ovo imalo veci efekat nego zakon o navijacima.
Strongman Strongman 19:12 07.12.2009

Re: Predlog novog zakona

Ma treba poraditi na taome. Pravičnija i oštrija kaznena politika.
Tyler Durden Tyler Durden 00:48 08.12.2009

Re: Predlog novog zakona

ministar2008
Mislim da nesto slicno postoji u Californiji i zove se tri udarca (three strikes), nakon tri krivicne prijave zavrsavas u zatvoru. Mislim da bi ovo imalo veci efekat nego zakon o navijacima.


Ovo nije tačno. Zakon se odnosi na 3 osude za teža krivična dela (ne znam tačno koja). Treća osuda donosi automatsku doživotnu kaznu, a pravo na uslovnu slobodu se dobija tek posle 25 i više godina. Više od pola američkih država ima neku varijantu ovog zakona.
eizo eizo 19:57 07.12.2009

...

pape92 pape92 20:10 07.12.2009

Re: ...

Bravo za Kliza.
Strongman Strongman 20:11 07.12.2009

Re: ...

Kliz va istinu
spam spam 21:40 07.12.2009

problem insajdera

Čini mi se da je najveći problem ove fenomenalne emisije što po ustaljenom redosledu posle emitovanja prvo mi gledaoci padnemo u nesvest i pitamo se da li je to moguće, zatim počnu prozivke po novinama i javljanje političara kako će svi pomenuti zlikovci i prevaranti biti procesuirani, da bi na kraju, zbog brzine života i velikog protoka nekih drugih događaja, sve to bilo ekspresno zaboravljeno od svih nas. I tako serijal po serijal insajdera, i mi i loši momci polako se navikavamo na gore pomenutu matricu tako da se na kraju ništa ne dogodi. Šteta.
malalaca malalaca 22:16 07.12.2009

Re: problem insajdera

Jos uvek ne moze da se gleda na netu. Steta! Moze sazeto?....Danas ima ne netu....gledam, ne verujem, ne zelim da verujem....strasno, tuga...
mariopan mariopan 23:00 07.12.2009

Re: problem insajdera

Preporuka i pozdrav Strongmane.

Onaj grafit je .....Užas.

Pre dve noći neko je divljao u centru Beograda i zapalio motor na uglu Ivankovačke i Dalmatinske ulice. Čujem od prodavačice iz prodavnice u prizemlju da su te noći spalili četiri motora, tik uz zgradu......vidim neko je gasio krpama, valjda da se zgrada ne zapali. Kakav bes, kakvo divljaštvo prema mrtvim stvarima...kako bi tek prošao neko da je išao ulicom...da li bi izvukao živu glavu?

Onda od sestre slušam o mladiću koji ima 180 krivičnih prijava i nema ni dana zatvora ? Kažemo obe da bi sudije koje te njegove prijave drže u fioci morale na sud pa u zatvor zajedno sa svojim dragim kriminalcem. Nema nam druge nego i sudije u zatvore.

Niko nije postao dobar sam od sebe, nego su kazne, i to rigorozne, naterale ljude da paze kako se ponašaju. Zašto se sa tim čeka? Da još neko izgubi život?
palilula92 palilula92 05:20 08.12.2009

.

Ma preporuka bre!
Strongman Strongman 07:34 08.12.2009

Re: .

fala
smaug smaug 10:03 08.12.2009

Samo, postoji jedan mali problem...

Jedan, golim okom jedva vidljivi problem....

Ne, nije - ili ONI ili mi.

Tako ONI razmisljaju.

Policija, sudstvo, tuzilastvo MORAJU da rese probleme nasilja I kriminalizovano drustva.

IZBORI (demokratski, parlamentrani..) moraju da rese probleme nasilja I kriminalizovanog drustva. Te sledeci put kad SRBIJA bude glasala…

Nismo SVI MI ni odgovorni ni zasluzni za to sto se desava.

I razlog zbog kog NE TREBA da okrecemo glavu NE SME DA BUDE ‘nepripadanje’ i:
‘Kada budu došli po mene
Neće imati ko da se pobuni.’

NEKE stvari se ne rade I NEKI ljudi idu u zatvor ne zato sto sto nece biti NIKOG da nas brani kad NEKE stvari I NEKI ljudi zakucaju I na nasa vrata.

Oh, NO!

O polozaju homoseksualaca u Srbiji ne bih ovoga puta...
Oh, no.
ilja79 ilja79 11:43 08.12.2009

nedostatak cojstva


najbolje je na ovu temu rekla sama Brankica kad kaze da nece niko od vodja da izjavi nesto vec se po principu vucjeg copora arlaucu na tribini. Ali nisu to ni vukovi vec hijene. Svi znamo iz Opstanka da dok je LAV pored mesa ne sme niko da pridje ,a problem je sto vise nema Lavova. I sam primer onog jednog krimosa da je bio voda navijaca Zvezde pa je sad u ekstremnoj grupi navijaca Partizana govori da nema veze sa klubom, jer pravi navijac ostaje celi zivot uz jedan klub. A najtragicnije je to sto su sve to deca 22-25 godina koja nemaju veze sa ratovima , a loze se na patriotizam. Mislim da je posle Sablje ostao jedan vakum u koji su oni uskocili ali oni su tek bili u skoli kod ove stare garde , jos nisu izucili zanat pa zato i deluju u grupi. Ovi svi stari krimosi tipa Arkana,Legije i ostalih su barem radili sami pljackajuci butike po Svabiji.
A da li je to obilicevsko cojstvo u grupi od 30 napasti 3 najbezopasnija Francuza??
milan_electronicnerd milan_electronicnerd 12:26 08.12.2009

Re: nedostatak cojstva

Ma o kakvom cojstvu da pricamo kad je rec o takvim kretenima? Ne znaju oni ni sta ta rec znaci. A najgore od svega je sto je bilo dosta prolaznika koji su samo nemo posmatrali kako ovi kreteni ubijaju nesrecnog Francuza. Da li su mislili da je to samo jos jedan obracun huligana, bojali se da i oni ne zarade batine, ili sta vec, ali su bili samo posmatraci... I sad ce uvek u Tuluzu stajati spomen ploca kao veciti podsetnik da je Bris ubijen od strane huligana u Beogradu, i svako dete koje prodje pored te ploce ce rasti uz sliku Beograda i Srbije kao nekog varvarskog mesta gde je ubijen jedan mladic iz njihovog grada. Eto, to je delo tih "patriota". Kada nam je '99 rokalo i Ameri istresali po nama visak svojih nalagerovanih raketa, ti isti Dunjici i ini su hitali prema madjarskoj granici, da ih ne bi pokupili u rezervu, a ja i gomila drugih koji ne trube na sav glas o patriotizmu, smo obukli uniforme i ostali u njima dok s..nje nije proslo. I sta sad ti kreteni mogu bilo kome da pricaju o patriotizmu i branjenju svoje zemlje? Da smo ugostili Brisa i njegove ortake kako dolikuje srpskom domacinu, stekli bi nove prijatelje koji bi o nama pricali afirmativno i sa simpatijama, ali ne mozemo od kojekakvih spodoba da pokazemo ljudima spolja da smo u stvari normalni i posteni ljudi. Dok Dunjici i slicni tatini sinovi setaju slobodno i nekaznjeno divljaju, nista se promeniti nece u ovoj nasoj napacenoj zemlji...
djordj.e djordj.e 18:46 08.12.2009

Страшно

је да једно људско биће може да напише графит са онаквом садржином. Исто је тако страшно да он и његови истомишљеници себе сматрају патриотама.

Сигуран сам да је многима познато шта је Владислав Петковић Дис изјавио на једној приредби у Француској, где се опорављао за време Првог светског рата:
"Када се вратимо у Србију ... наша деца,ако буду жива, питаће:"Где је Француска?" Ми ћемо ставити руку на наше срце и наша деца ће разумети."
nebicanin nebicanin 20:11 08.12.2009

Re: Страшно

Svaka cast Strongmene!

Ima puno Bris Tatona i u Srbiji.
E, jbg, ne znam kako posle 99-e moze da se stavlja srce na grudi na pomen Francuske, Dis nije bio svedok toga, no, ljudi, pa zatvori su prepuni, u ocajnom stanju, ako imate vremena pogledajte na FB-u Brankica fun club, tako nesto, ima jedan fotos isecak iz novina, B92 urucuje delijama nagradu za zivotno delo, zbog makljanja sa policijom, !

U prilog prilozenim teorijama, pohapsiti sve naterti da svojim rukama podignu jedan, dva velelepna zatvora, jedan moze da se zove ' Patriotski Alkatraz', urtuciti im nanovo nagrade za zivotno delo kao i podeliti pansione u trajanju od 20 godina.
Za cuvare i cuvarke konkurs: Uslove koje kandidatii moraju da ispune su sledeci:
- Da vam je rodjak, sin, dete, prijatelj, decko devojka, ubijeni, osakaceni iz besmislenih razloga od strane ovih vrednih neimara. Ma, na samocu bih ih osudio. Nadam se da ce to i uciniti, Erinije, Koosmicka Pravda, skeptican sam po pitanju naseg tuzilastva i pravosudja.
nebicanin nebicanin 20:14 08.12.2009

Re: Страшно

Mislim.... srce na grudi, ruka na srce
palilula92 palilula92 20:21 08.12.2009

Re: Страшно



Patriotski Alkatraz

nebicanin nebicanin 20:41 08.12.2009

Hail to the thief

Znate, ljudi govore, manje su sredine prostodusnije, naivnije... Ja sam dete sa sela
Secam se kao klinac, dok sam ucestvovao na Olimpijadi osnovnih skola, takmicili smo se u Ivanjici, to je poprilicno mala varosica, dok sam izlazio na teren, jao mila majko, ono neki djigljavi, dvometrasi, ja sam tada bio mladji, sada sam kao i oni, ofarbani, pirsinzi, uf. A onda pocinje sa prepunih tribina: " RUSICE I PALICE SILOVACE ZENE, IVANJICA PLATICE HULIGANE NJENE... uf, jb, zaledio sam se, moji vrsnjaci su to pevali, no platice, platice, vidite kako se prostodusno otelotvori kroz jezik manjih sredina finansijski kauzalitet ove hrabre skupine.
Placali su ih, instrumentalizovani su kroz svaku vlast, isti ti koji ih hapse. Sve je to jako tuzno, ocekivano, vec vidjeno... al' ja se opet nerviram!
djordj.e djordj.e 19:27 09.12.2009

Re: Страшно

nebicanin:
E, jbg, ne znam kako posle 99-e moze da se stavlja srce na grudi na pomen Francuske, Dis nije bio svedok toga


Можда си управу када то кажеш, али свакако се слажемо да '99. није оправдање за начин размишљања који имају људи који су способни да пишу онакве ствари (графит).
С' друге стране интересантно је како смо у стању да опростимо званичној руској политици (кроз историју) ради осећаја блискости са руским народом, а нисмо у стању да опростимо француском народу због француске политике '99.
smaug smaug 09:57 10.12.2009

Re: Страшно

nebicanin
E, jbg, ne znam kako posle 99-e moze da se stavlja srce na grudi na pomen Francuske, Dis nije bio svedok toga.


Da 1999. Francuska nije stavila veto na stavljanje beogradskih mostova na listu legitimate targets....mogli smo 'ladno da razmenjujemo iskustva sa Novosadistima.
Ne, Dis nije bio svedok ni toga. A ocito nisi ni ti.

Ali..
Kad me pitaju gde je Francuska, Rusija, Srbija, Amerika, Irak - ja pokazem na karti...( uvek sa sobom nosim jednu dzepnu varijantu atlasa za ne-daj-boze).
Cudno je kako ruka, onima koji se na isto pitanje hvataju za grudi, lako i brzo sklizne na jedan drugi organ..

dirtyharry dirtyharry 00:47 10.12.2009

Evo danas

jednog teksta iz Blica.

Što bi se reklo kod mene u selu ima ih ko kusih pasa (mada je ovo sada uvreda za njih)...

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana