Planeta

Raskrinkaše me, vrag ih odnija!

ana_radmilovic RSS / 12.01.2010. u 09:17

Ne zamerite na ovom ispadu egomanije - jače je od mene. Ustanem ja jutros, u stvari ne ustanem, nego umutim kafu a lapotop mi na stolu kod kreveta i započnem dan svojom omiljenom zabavom (od kad sam prolupala) - a to je čitanje komentara na moje tekstove na mojoj Novoj srpskoj.  I sad, ne mogu da odolim čak ni da sačekam još komentara - nego me u'vatila napast da odma' prenesem. Ne svoj tekst, naravno - nego komentare. Ima i pametnih... da ne bude sad

Kao što sam jednom napisala (evo, počela sam i da citiram samu sebe, a zna se ko to radi!) "dosadan je i tužan život u južnoj srpskoj pokrajini - to zna svako o se ovde zadržao duže od dve nedelje", nema mnogo zabave za mene - koja sam i samoj sebi postala sumnjiva. Kako i ne bih, kad svi lepo kažu, računam, verovatno znaju nešto što ja ne znam...  Evo, pre par dana, kaže meni jedna Osoba Iz Sveta Politike da je jedna Novinarka stranih medija pitala da li zna šta to tačno radi Ana Radmilović i ko je poslao. Znaju oni da to nisu kao neke novine, ko bi normalan poverovao da je čovek potpisao ugovor s nekim tamo dnevnim listom, pa ostao duže nego što je planirano... Jasno je ko dan - mutna su to posla.

I tako ja sedim, sumnjiva i dokona,  i šta ću drugo  nego da čitam moje drage komentatore za koje sam se toliko vezala da će mi jednog dana, kad sve ovo prodje, pusta jutra biti bez njih. Postaju sve maštovitiji, i mene ovde posebno razveseljava sumnja da nisam ja slučajno u nekakvoj vezi sa Peščanikom, kakva bi tek to zavera bila: piše za ove a radi za one... ju, ju, ju..

Kako me je ova egomanija totalno obuzela, uz  komentare koji slede, ide mi nešto pesma gde autor Rambo Amadeus peva kako on "ima fantastične glasovne mogućnosti"   pa kaže:

"mnogi bi dali

 kilo života

 za dvajes' grama

 talenta moga

 talenat jeste opojna droga

 mož' se uradi samo kod Boga"

1 понедељак, 11 јануар 2010 14:59 симонида скидам капу за овај текст, прозрели сте игру "свих" Срба а најбоље оних са севера севера Косова, односно из Београда, јер овде људима морате све написати да се после не бих замарала одговорима а и супер модератор је изгледа био на курс прве помоћи на ПЕШЧАНИКУ....

2 понедељак, 11 јануар 2010 18:19 Ирина Марковић Ух, Ана, ова косовска стварност и антиципације су замршеније од Хегела! Свака ти част на реконструкцији! Као неки добар крими-роман. Шалу на страну...Извукла си поенту на крају - доста фолирања, face the REALITY and act, at once! Бар нека се неко сети како се игра шах!

3 понедељак, 11 јануар 2010 18:21 Ирина Марковић хахаха, доба ова за ПЕШЧАНИК! Свако је био помало на таквом некаквом курсу, то је тренди ;-)

4 понедељак, 11 јануар 2010 19:45 читалац Врло занимљив приказ. Нажалост ауторка је у праву, Београд пушта косовске политичаре да се батргају, иако је јасно да они без тог Београда не могу ништа, сем да узму мало новца за себе. Ко год да стоји иза ауторке - неку намеру има. Свакако, храбро јер је она, ако сам добро схватио, баш на том северу Косова. Не знам, не знам...

5 понедељак, 11 јануар 2010 20:31 Неофит77 Да не прекинем традицију, морам да дам коментар на ово, кхм, шта год оно било. Обзиром на маказе модератора, мораћу да употребим еуфемизам и назовем ово јефтиним памфлетом који као да је настао из пера (хемијске, тастатуре, чега ли већ) некога ко је похађао неку радионицу организовану под покровитељством Пешчаника.
Да се разумемо, има овде и истинитих ствари, попут оних да је власт у Београду пустила те људе низ воду, да има Срба доле којима је стало до личне користи и слично. Има и неких нетачних ствари као што је тврдња да и опозиција у Србији мисли исто што и Тадићева олигархија, помиње се ту и Тома, који је опозиција Тадићу онолико колико је ЈУЛ био опозиција СПС-у 90-тих, чак су ЈУЛ и СПС имали веће разлике у програмима. Но, то су све чињенице око којих можемо да разговарамо и чак да се делимично и сложимо.
Оно што мене увек изиритира је дефетистички став ауторке, оно типа, само да се интегришу Срби и да Београд призна ''реалност'' и све ће бити ок, као на крају неког јефтиног америчког филма са хепиендом. За ову генерацију Срба можда то и буде неко решење, за остале генерације неће, просто јер их неће бити. Ако смо спали на то да се лојалност Србији гледа само кроз личну корист, да је ЕУ важнија од Косова, онда ми је жао што као народ и постојимо, нисмо морали да каљамо сећање на оне храбре људе који су због своје земље са корицом хлеба препешачили Албанију.

6 понедељак, 11 јануар 2010 20:51 Nemanja Budite odredjeniji. Koje srpske stranke podržavaju liberale na Kosovu? Ko je bliži (od Srba) Tačiju, a ko opoziciji? Ko je opozicija, da li je to Haradinaj ili još neko? Za sve ostalo, jedna velika preporuka. Iz vaših tekstova se može saznati dosta. A moglo bi i više. Možda je prerano, možda imate razloga da ne iznosite on što bi nama koji nismo upućeni pomoglo da bolje shvatimo o čemu pričate.Ali da u tome ima nečega - ima.

7 понедељак, 11 јануар 2010 21:40 Zoran Bošković Sjajno Ana, ponovo odličan tekst. Odlični su i komentari, inteligentni, a super je što ste Gospodina 77, koji se prošli put predstavio kao Petar Petrović, toliko iziritirali da je odmah odustao i od svog naroda, uz hrabrost i patriotizam.

 8 понедељак, 11 јануар 2010 23:16 Konstantin Biranjem Tadica umesto "а не на оног кога више нико не схвата озбиљно" Srbi su se odluchili na varijantu "тихе, безгласне интеграције". Sad mala Ana hoche da ih pozuri i natera u buchnu i glasnu integraciju ali je to "мост преко којег нико заинтересован за озбиљну политичку каријеру неће смети да пређе."

9 уторак, 12 јануар 2010 00:11 vrabac Ovog teksta nema na b92 blogu ?

Srbija već odavno igra na podelu i to je jasno. A ako se izuzmu sve one ljudske sudbine južno od Ibra (što je naravno nemerljiva veličina), to je, bar što se tiče pragmatičnosti, jedina racionalna opcija.

10 уторак, 12 јануар 2010 06:00 Dubravko Uz duzno postovanje ovaj tekst zvuci kao saputanje gluvima. Ili autorka nikada nije bila na severu Kosova ili oni koji je informisu zive u dalekoj proslosti. I cinjenice i pretpostavke koje autorka iznosi odnose se na period od pre nekih cetiri do pet godina. Integracija Srba uveliko traje samo sto se integrise krupni kapital sumnjivog porekla sa juga u divlji paralelni ekonomski sistem na severu koji ne podleze nijednoj vrsti kontrole. Tu mislim na stambene zgrade, kazina i poslovne prostore koje grade ljudi koji su se jednoga jutra probudili u krevetu punom kesa!Oni su ti koji se interisu. U najmanju ruku zvuci nepristojno pominjati nezaposlene , kojih ima zaista previse i one koje ce podleci racionalizaciji. Izasli bi oni na izbore u maju ali je stvarnost surova- iako bez posla imaju mnogo bolji život nego komsije sa južne strane koje ga imaju. By the way Pristina i ne nudi niti je ikada nudila bilo sta primamljivo. Ovaj narod nije,draga moja autorka, dosao u poslednjih nekoliko godina na Kosovo i nastanio se u lepom i bezbednom Zvecanu vec živi vekovima tu. Zna on vrlo dobro namere i Beograda i Pristine i polu-informisanih novinara! Zbog svega toga ne sapucite gluvima jer oni koji cuju znaju i mnogo vise.
Bez ikakvih zlih namera, vas postovalac Dubravko

http://www.nspm.rs/kosovo-i-metohija/sta-se-hoce-na-srpskom-severu-kosmeta-ili-ko-ce-prvi.html

evo, vrapče, ima teksta i na b92 blogu, mada se glede podele ne slažem s tobom, al nije važno. gde me raskrinka tamo i za blog, bog s tobom :)))



Komentari (72)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

sesili sesili 09:32 12.01.2010

Mala Ana

Oh, draga mala Ana, autorko, ko stoji iza tebe? Udobno si se nastanila, pa šapućeš gluvima! I da ne nabrajam više. Šta reći? Ne može čovek da se nasmeje, ozbiljna je stvar, ali Pozdravljam vas.
ana_radmilovic ana_radmilovic 09:49 12.01.2010

Re: Mala Ana

sesili
Oh, draga mala Ana, autorko, ko stoji iza tebe? Udobno si se nastanila, pa šapućeš gluvima! I da ne nabrajam više. Šta reći? Ne može čovek da se nasmeje, ozbiljna je stvar, ali Pozdravljam vas.


ozbiljna stvar, evo još se smejem... strašno je to koliko su izludeli ljude tim podelama... ne bih da budem patetična, tragi - komično je, tužno je. niko ne čita šta pišete, razmišlja u kom ste toru, pa tek onda da l da se slaže il da se ne slaže sa vama. ako ne mož' da po'vata iz čije "kuhinje" (da upotrebim taj imbecilni izraz) dolazi - onda jeb' ga. bolje ne čitat' ko zna koji je djavo iza toga
mikele9 mikele9 10:53 12.01.2010

Draga moja

Anči, Radmilovićko jedna, sam' ti piši, tvoja "karavana neka prolazi a......" Najvažnije je da ti je duh živ i zdrav.

strašno je to koliko su izludeli ljude tim podelama


Ovdenake se dijeli brat sa bratom od pamtivijeka! Bez podela ovaj narod ne bi znao ni da udahne vazduh, tako ih vaspitavalo od prije Nemanje zvanog Stefan. Evo ti primerčića za ilustraciju.
Postavim ja izložbu u Galeriji Stari Grad u Kotoru 2000-te godine i odem da popijem kavicu tu, odmah iza kule sa satom. Kad evo ti mog školskog druga sa još jednim. Ižljubimo se, sjednu, poruče, pita mene drugar: "Kojim dobrom u Kotor Mikele"? "Večeras otvaram izložbu, bilo bi mi drago da dođete...i tako to". "Obavezno, povešću i familiju a bogomi i sve koje sretnem i stignem", obradova se drugar. Onaj drugi, šurak ovom mom, mrko me gleda i kaže: "Reči ti mene jesi li Crnogorac ili si Srbin, pa ću onda odlučit oću li ti doć"! Da ne zaseravam situaciju i ja, rekoh mu: "Ja sam umjetnik, i kao takav te zovem..." "Ne, ne, bio je kategoričan, reči...." "E nemoj mi ni dolazit" ispljunuh, bačih pare na sto, digoh se i odoh svojim putem.
S verom u Anu....
ana_radmilovic ana_radmilovic 11:08 12.01.2010

Re: Draga moja

mikele9
Anči, Radmilovićko jedna, sam' ti piši, tvoja "karavana neka prolazi a......" Najvažnije je da ti je duh živ i zdrav.


jes' psi laju a kravani prolaze, samo mislim da su oni koji pišu ovde psi, a oni koji rade pos'o - karavani koji proolaze... al šta nas briga. živ bio mikele i još bezbroj izložbi otvorio ... stefan, nemanja... zovi kako 'oćeš.
margos margos 11:32 12.01.2010

Re: Draga moja

E, a stvarno Mikele, reči ti mene, iskreno, čegović si, nikom neću da rečem

Ste primetili koliko ljudi koriste tu reč 'iskreno'. ... e, reći ću ti nešto, iskreno, ... e, a reci ti meni, iskreno, Kao, sve ovo do sad je bilo neiskreno, pa sad naglašavamo da je neki delić razgovora iskren. O'šli smo.....

Al' evo, iskreno, ja stvarno mislim da te podele nisu naš specijalitet, nego smo mala zemlja pa se sve manje više zna, a zbog raznih (ne)izjašnjavanja su generacijama letele glave i svi smo pomalo Ilija Čvorovič. Reče mi moj drugar, Ličanin, mlad čovek, da je prvi u familiji koji pamti svog oca. Ej.

Anči, šaljem ti drugaricu, da te čuva
ana_radmilovic ana_radmilovic 11:42 12.01.2010

Re: Draga moja

margos
. Reče mi moj drugar, Ličanin, mlad čovek, da je prvi u familiji koji pamti svog oca. ,


kako bre prvi pamti... margos, šta me zbunjuješ

fala za drugaricu u svakom slučaju
mikele9 mikele9 11:54 12.01.2010

Re: Draga moja Margi

Iskreno ću ti reć, ka što mene reče jedan čoek, ne mogu te reć što, ni đe, ni kad, ali mi reče iskreno, od srca iskreno, ne smijem o tome ni zuc, a volijo bi....etc., etc., etc.
Mogu da se složim s tobom da su podele u ljudskoj prirodi, dodaj još manipulatore... ali mi, tj ovaj Puk je to doveo do savršenstva. 1001 vrsta podela egzistira (like Šeherezadina 1001 noć) na ovim prostorima i svakog časa nastaju/rađaju se nove. A kaj mi tu moremo, to je tak kak je i fakt je.
Iskreni zagrljaj za obe
margos margos 12:01 12.01.2010

Re: Draga moja

kako bre prvi pamti... margos, šta me zbunjuješ

Izvini ako te zbunjujem: njegov otac nije upamtio svog oca - ubili ga pre nego što je ovaj uspeo da ga upamti, dok je još bio bebac ... pa tako i oni pre njega...
ana_radmilovic ana_radmilovic 12:07 12.01.2010

Re: Draga moja

margos
Izvini ako te zbunjujem: njegov otac nije upamtio svog oca - ubili ga pre nego što je ovaj uspeo da ga upamti, dok je još bio bebac ... pa tako i oni pre njega...

ne znam uopšte kako mi je uspelo, ali to mi na kraj pameti nije bilo... da, bože me sakloni
blogovatelj blogovatelj 16:19 12.01.2010

Re: Draga moja

Reči ti mene jesi li Crnogorac ili si Srbin, pa ću onda odlučit oću li ti doć"


Klasicna manija gonjenja.
Kad ovakve stvari procitam uvek se setim onog Kineza sto je jurio ljude Knez Mihajlovom i ubadao ih nozem iz cista mira.
I nekako mi ova pesma dodje u glavu, ni sam ne znam zasto.

Re: Draga moja

imenjakinjo, a je l' volis sto te zovu simonida ?
ana_radmilovic ana_radmilovic 18:57 12.01.2010

Re: Draga moja

Ana WithAFamilyNameTooHardToPron
imenjakinjo, a je l' volis sto te zovu simonida ?

pa to bi me zaista oduševilo, imenjakinjo, ali ne zovu me simonida, nego se tako zove osoba - komentator, al' sam ja bila neuredna pa nisam boldovala ili već nešto uradila s tim imenima....
Aleksandra Mitrovic Aleksandra Mitrovic 09:57 12.01.2010

Sumnjivo lice

Vrlo je opasno pažljivo slušati i gledati jer čovek onda može vrlo lako da "raskrinka" scenu iza zvanične scene. Još ako taj neko sedne i zvanično objavi svoje observacije onda se definitivno upisuje na listu sumnjivih lica . U Srbiji je to jako lako. Srbija nije velika. Lista ključnih igrača i nije toliko dugačka. Treba samo pažljivo pratiti razvoj igre na terenu da bi se shvatilo šta se događa. Ako još dodamo da su naši politički igrači na nivou regionalne lige, tj. puki amateri u prikrivanju svojih "skrivenih" namera koje su toliko providne da to postaje već vulgarno. Većina nas vidi da je car odavno go ali su sumnjiva lica oni koji će to zaista i viknuti iz sveg glasa. Ko ne veruje-može sam da proveri. Na zdravlje Ana! Samo držite oči otvorene i čistite uši redovno, a onda nam javite šta se događa. Ja vam verujem
ana_radmilovic ana_radmilovic 10:19 12.01.2010

Re: Sumnjivo lice

Aleksandra Mitrovic
Na zdravlje Ana! Samo držite oči otvorene i čistite uši redovno, a onda nam javite šta se događa. Ja vam verujem


u zdravlje, aleksandra

evo ovako (šta me ne poslaše na neko lepše mesto, lepše bih im pisala)



libkonz libkonz 10:21 12.01.2010

Komentatori

Ja se baš nešto trudim da budem fin, ali ne ide. Nakon čitanja komentara pade mi na pamet izreka: lako je sa tuđim ... gloginje mlatiti. Vajne patriote su spremne da žrtvuju sve Srbe sa Kosova zarad očuvanja istog
Kad su takvi patrioti, što se lepo ne nastane na Kosovo i tamo ga brane.
Pohvale za iskrenost, Ana.
ana_radmilovic ana_radmilovic 10:33 12.01.2010

Re: Komentatori

libkonz
što se lepo ne nastane na Kosovo i tamo ga brane..


neka, pusti, čekaj dok ja odem odavde :))
hvala za pohvale za iskrenos'
aleksanadar aleksanadar 11:01 12.01.2010

Ти си у праву!

Неки мудар судија морао је да пресуди у неком компликованом спору.

Саслушао је једну страну, и рекао: "Ти си у праву!"
Саслушао је и другу страну (како је ред), и рекао: "И ти си у праву".
Обе стране су биле задовољне.

Онда судији приђе његов мудри саветник и рече му да није добро поступио.
"И ти си у праву!" - рече судија.
ana_radmilovic ana_radmilovic 11:29 12.01.2010

Re: Ти си у праву!

Sudija je sasvim po mom ukusu. Tako bih i ja :)
blogovatelj blogovatelj 16:29 12.01.2010

Re: Ти си у праву!

Неки мудар судија морао је да пресуди у неком компликованом спору.

Саслушао је једну страну, и рекао: "Ти си у праву!"
Саслушао је и другу страну (како је ред), и рекао: "И ти си у праву".
Обе стране су биле задовољне.

Онда судији приђе његов мудри саветник и рече му да није добро поступио.
"И ти си у праву!" - рече судија


Zen!
miloradkakmar miloradkakmar 12:00 12.01.2010

Znam

jedan slučaj. Sin se , posle ženidbe , odvojio od oca, nakon kratke svađe, i nisu vredele nikakve molbe, pregovori, razgovori, ustupci .. da se vrati u zajedničko domaćinstvo.
Čaršijom su kolale priče : povukao na majčinu stranu i pao pod uticaj žene i njenih, imućnijih!?
Njegovu težnju ka samostalnosti, izgrađivanju spostvenog života, vaspitavanju dece na drugačiji način .. niko nije uzimao u obzir. U dobrim odnosima je i dalje sa ocem i majkom , pomažu se međusobno, posećuju.. kao da se ništa nije dogodilo.
Ne znam zašto ovo napisah , ali to mi prvo pade na pamet.

ana_radmilovic ana_radmilovic 12:04 12.01.2010

Re: Znam

miloradkakmar
.Ne znam zašto ovo napisah , ali to mi prvo pade na pamet.

pa neka si... pusti, tako sam i ja blog postavila - ćakulalo mi se a ovo mi prvo pade na pamet... sad se nešto mislim...
sesili sesili 14:53 12.01.2010

Re: Znam

Klapi - kapa dole!
miloradkakmar miloradkakmar 00:48 13.01.2010

Re: Znam

sesili
Klapi - kapa dole!

Trebao sam da ih slušam potkraj prošle godine uživo , ali nisam uspeo.
Inner Party Inner Party 13:31 12.01.2010

Komentari na NSPM...

... nisu deo teksta vec su na posebnoj stranici. Ko hoce komentarise i cita, ko nece ni ne zna za njih.
S' obzirom na solidnu citanost NSPM-a veoma mali broj pise i cita komentare. A mislim da mnogi koji pisu imaju neke veze sa SRS jer tu preovladjuju napadi na SNS...

ana_radmilovic ana_radmilovic 13:45 12.01.2010

Re: Komentari na NSPM...

Inner Party
... nisu deo teksta vec su na posebnoj stranici. Ko hoce komentarise i cita, ko nece ni ne zna za njih. S' obzirom na solidnu citanost NSPM-a veoma mali broj pise i cita komentare. A mislim da mnogi koji pisu imaju neke veze sa SRS jer tu preovladjuju napadi na SNS...

ne znam da li su moji komentatori srs (ima samo jedan napad na sns, ako sam dobro videla) a tačno je da ljudi malo komentarišu tamo. a da je čitanost velika.

naravno da komentari nisu deo teksta, čak - nemaju neke velike veze sa tekstom. čak i oni koji pišu o kosovu, ne komentarišu ono što sam napisala nego ono što misle da ja mislim ili ono što po difoltu pišu kad vide negde "kosovo" došlo mi duhovito jutros ono s peščanikom, pa nisam odolela (to mi je bilo smešno) ... sad ne znam ni šta mi bi da postavim ovo ali nije mi prvi put... tu je pa sad - što ću mu ja
Inner Party Inner Party 15:21 12.01.2010

Re: Komentari na NSPM...

ana_radmilovic
... ne komentarišu ono što sam napisala nego ono što misle da ja mislim ...


Ovo je najgore sto moze da se desi nekom novinaru ili blogeru.


ana_radmilovic ana_radmilovic 16:02 12.01.2010

Re: Komentari na NSPM...

Inner Party

...Ovo je najgore sto moze da se desi nekom novinaru ili blogeru.

i uopšte, čoveku, radniku, seljaku i poštenoj inteligenciji - najgore
milisav68 milisav68 14:23 12.01.2010

svoje mišljenje

Da ti nama lepo priznaš za koga stvarno radiš?
Čitam malopre blog za/protiv NATO i kako god da se izjasniš odmah uleće par klizećih startova sa ovakvom ili onakvom etiketom.Ne sme čovek da ima svoje mišljenje pa to ti je.
ana_radmilovic ana_radmilovic 14:28 12.01.2010

Re: svoje mišljenje

milisav68
Da ti nama lepo priznaš za koga stvarno radiš? .

Pa priznala sam, sto puta ... dobro, svaki put kažem nešto drugo, i to je istina.. al ne znam više ni šta da izmislim :)))
Čitam malopre blog za/protiv NATO i kako god da se izjasniš odmah uleće par klizećih startova sa ovakvom ili onakvom etiketom.Ne sme čovek da ima svoje mišljenje pa to ti je.

smeš da imaš mišljenje, ako je s etiketom, što bi rekli - firmirano. nemaš firmu - nema mišljenja :) to košta, bre
margos margos 16:17 12.01.2010

Re: svoje mišljenje

Da ti nama lepo priznaš za koga stvarno radiš?

Ja htedoh da je zamolim da nam iskreno prizna, al ajd, možda može i lepo i iskreno.
ana_radmilovic ana_radmilovic 16:45 12.01.2010

Re: svoje mišljenje

margos
Ja htedoh da je zamolim da nam iskreno prizna, al ajd, možda može i lepo i iskreno.

Pa evo, kažem vam, hoću sve i lepo i iskreno - samo da vidim šta je ostalo... "novine" više ne prolaze, nemam neki izbor... javiću, moram da se konsultujem, zatekoste me nespremnu
geragera geragera 15:00 12.01.2010

ko je ovde idiJot?



ana_radmilovic ana_radmilovic 15:09 12.01.2010

Re: ko je ovde idiJot?

kulturno umetničko društvo "idijoti"
geragera geragera 16:00 12.01.2010

Re: ko je ovde idiJot ili pozdrav iz kante

ana_radmilovic
kulturno umetničko društvo "idijoti"


Ajde?!?

A, pazi ovaj hibrid alijenacije i perverznog hedonizma...
(svaka slicnost sa autorom bloga je namerna)


ana_radmilovic ana_radmilovic 16:04 12.01.2010

Re: ko je ovde idiJot ili pozdrav iz kante

geragera

Ajde?!? A, pazi ovaj hibrid alijenacije i perverznog hedonizma...(svaka slicnost sa autorom bloga je namerna)


ju, sram te bilo! kad se sad nisam šlogirala ... kakva sličnost, ništa ja ne razumem
trener92 trener92 16:50 12.01.2010

Re: ko je ovde idiJot ili pozdrav iz kante

geragera


Ti li si ?
Pa gde si čoveče ? Dugo te nema!

Ana

Novinarka stranih medija pitala da li zna šta to tačno radi Ana Radmilović i ko je poslao. Znaju oni da to nisu kao neke novine, ko bi normalan poverovao da je čovek potpisao ugovor s nekim tamo dnevnim listom, pa ostao duže nego što je planirano... Jasno je ko dan - mutna su to posla.

Da nije ova čitala ono što sam ja otkrio već odavno

Slobodno joj prosledi moj nick , da se malo ispričamo , ja ću joj sve objasniti .
Nema sekiracije
geragera geragera 17:36 12.01.2010

Re: ko je ovde idiJot ili pozdrav iz kante

trener92


Ti li si ?
Pa gde si čoveče ? Dugo te nema!


Ja, al ticu.

Ostalo vas je strasno malo, pa pomislih da je, mozda, trenutak da i ja odsviram svoju partituru...



Sta mislis, po tome kako rabim KUD Idijote, da li sam Novu sacekao u tvom gradu?
trener92 trener92 17:40 12.01.2010

Re: ko je ovde idiJot ili pozdrav iz kante

geragera
trener92


Ti li si ?
Pa gde si čoveče ? Dugo te nema!


Ja, al ticu.

Ostalo vas je strasno malo, pa pomislih da je, mozda, trenutak da i ja odsviram svoju partituru...



Sta mislis, po tome kako rabim KUD Idijote, da li sam Novu sacekao u tvom gradu?


Majstore! Pominjao sam te kod mene , ( juče , nedostajao si )
ana_radmilovic ana_radmilovic 17:44 12.01.2010

Re: ko je ovde idiJot ili pozdrav iz kante

trener92
Slobodno joj prosledi moj nick , da se malo ispričamo , ja ću joj sve objasniti . Nema sekiracije

Pa i hoću! Postaviću link ka tvom profilu ispod svakog svog teksta i napisaću "Onaj koji zna" i "Pitajte trenera" pa da vidiš zabave
trener92 trener92 20:49 12.01.2010

Re: ko je ovde idiJot ili pozdrav iz kante

ana_radmilovic
trener92
Slobodno joj prosledi moj nick , da se malo ispričamo , ja ću joj sve objasniti . Nema sekiracije

Pa i hoću! Postaviću link ka tvom profilu ispod svakog svog teksta i napisaću "Onaj koji zna" i "Pitajte trenera" pa da vidiš zabave


Ništa ti ne brini , imam ja dobru priču za takve individue. Samo ih šalji, neće im pasti na pamet da te diraju više
geragera geragera 20:59 12.01.2010

Re: ko je ovde idiJot ili pozdrav iz kante

trener92
kod mene ( juče)


Sad procitao.
Stari-dobri trener, uvek fin i tolerantan...
I kad mu diraju u veru - spreman da strpljivo saslusa i, cak se, povuce ako vidi da nema smisla objasnjavati.
Koliko su samo puta sahranjivali Rock 'n' Roll, svodili ga na nivo populistickog orgijanja, etiketirali kao kulturni eksces sa pezorativnim predznakom, a on nikad vitalniji i subverzivniji nije bio...
Ako je pravi, naravno!
Za sve one koji se lazno predstavljaju - tu je mila maca i njena mirovinska inkvizicija.

trener92 trener92 23:36 12.01.2010

Re: ko je ovde idiJot ili pozdrav iz kante

geragera


Znaš kako kaže " ovih dana ja sam . bolestan od ljudi "

Bili Piton Bili Piton 16:03 12.01.2010

Samo teraj



Ana, sta te bole patka, kad moram da sam prost.
geragera geragera 16:09 12.01.2010

Re: Samo teraj

Bili Piton


Ana, sta te bole patka, kad moram da sam prost.


Ne moras, ali dobro zvuci.
Bili Piton Bili Piton 16:23 12.01.2010

Re: Samo teraj

geragera
Bili Piton


Ana, sta te bole patka, kad moram da sam prost.


Ne moras, ali dobro zvuci.




Sad mi malo krivo sto sam se izleteo ali bilo je u afektu. Shvatice Anci.
ana_radmilovic ana_radmilovic 16:48 12.01.2010

Re: Samo teraj

Bili Piton

.Sad mi malo krivo sto sam se izleteo ali bilo je u afektu. Shvatice Anci.

Ako, Bili, samo ti budi prost :) Tebi je sve unapred oprošteno... naravno
vishnja92 vishnja92 18:53 12.01.2010

Re: Samo teraj

dobro zvuci

hola
geragera geragera 20:38 12.01.2010

Re: Samo teraj

vishnja92

hola


hulahop

Za tebe

blogovatelj blogovatelj 16:10 12.01.2010

Vidim ja

Da Cvorovica u Srbiji ima puno. I svuda. I da su neunistivi.



da nisam ja slučajno u nekakvoj vezi sa Peščanikom, kakva bi tek to zavera bila: piše za ove a radi za one


Klasican dvostruki spijun.
ana_radmilovic ana_radmilovic 16:51 12.01.2010

Re: Vidim ja

blogovatelj
Klasican dvostruki spijun.

Školski primer!
blogovatelj blogovatelj 16:21 12.01.2010

Pobednicki komentar

9 уторак, 12 јануар 2010 00:11 vrabac Ovog teksta nema na b92 blogu ?


Jedino ne kapiram ovaj znak pitanja na kraju.
ana_radmilovic ana_radmilovic 16:55 12.01.2010

Re: Pobednicki komentar

blogovatelj
Jedino ne kapiram ovaj znak pitanja na kraju.

Pa to je od neverice... ja mislim. "Zar ovog teksta nema....?" ili "Jel' sam ja to dobro vid'o ili ovog teksta nema..."
djavo bi ga znao
mirelarado mirelarado 17:17 12.01.2010

Ма све је јасно

Најзад су те прочитали, Ана! Па ти си страни плаћеник, радиш за Пешчаник, а то значи Си-Ај-Еј, масони, папа... ;-) иди, бегај!

П.С. Јасно ми је зашто овиснички журиш да прочиташ коментаре испод својих чланака. Прајслес! :)))
ana_radmilovic ana_radmilovic 17:25 12.01.2010

Re: Ма све је јасно

i za islamske fundamentaliste, poneku tezgicu
mirelarado mirelarado 17:37 12.01.2010

Re: Ма све је јасно

Mало за њих, а мало за Мосад.
eizo eizo 19:41 12.01.2010

...

Izdala si i narod i partiju
ana_radmilovic ana_radmilovic 20:01 12.01.2010

Re: ...

eizo
Izdala si i narod i partiju

traición - nunca!

tradimento - mai

vrabac_u_steni vrabac_u_steni 22:10 12.01.2010

Zašto komentar mora da ima naslov?Glupost!

Prvo, izvinjavam se zbog raskrinkavanja, brži jezik(odosno tastatura) od pameti, šta ćeš :)

Ma ne slažem se ni ja sa samim sobom (ovo super zvuči, zar ne? čovek koji se ne slaže sa svojim stavovima! ) ali bojim se da je to realnost.

Inače, nisam ja ovde često, čak sam tek pre godinu dana počeo da zalazim (kad mi je žena rekla da se situacija malo pobošljala, odnosno, da nema više one jednoobraznosti u mišljenju pračene teškim prostaklukom), a nalog sam otvorio da bih mogao da komentarišem kada su mi ortaci vozili bicikl 1000km po srednjoj Aziji (Kirgistan, Uzbekistan...) i javljali se odande ovde na blog.

Nego, prosto mi nije jasno da li su svi ti ljudi koji postavljaju pitanje za koga radiš, glupi ili ludački hrabri?
Pa, zar im nije jasno da kada bi i kojim slučajem saznali tu informaciju ne bi poživeli dovoljno dugo da je bilo kome prenesu !?
ana_radmilovic ana_radmilovic 22:26 12.01.2010

Re: Zašto komentar mora da ima naslov?Glupost!

vrabac_u_steni
,Ma ne slažem se ni ja sa samim sobom (ovo super zvuči, zar ne? čovek koji se ne slaže sa svojim stavovima! ) !?

e i ja se isto uglavnom ne slažem sa sobom, tako da je to ok :)
Nego, prosto mi nije jasno da li su svi ti ljudi koji postavljaju pitanje za koga radiš, glupi ili ludački hrabri?
Pa, zar im nije jasno da kada bi i kojim slučajem saznali tu informaciju ne bi poživeli dovoljno dugo da je bilo kome prenesu !?

pa to im i ja kažem, ne zapitkujte ljudi, ne vucite djavola za rep... ne vredi
gorran2 gorran2 22:31 12.01.2010

Re: Zašto komentar mora da ima naslov?Glupost!

ne vucite djavola za rep... ne vredi
A za šta je pravilno vući đavola, rad bih bio znati?
Mislim, dvojim da je uputno pipkati ga za rogove, a teško da bi se dao vući za uši...
Trebao bi nam ovde jedan dobar poznavalac đavolje anatomije...
vrabac_u_steni vrabac_u_steni 22:48 12.01.2010

Re: Zašto komentar mora da ima naslov?Glupost!

A i bilo mi malo čudno prvo Pavle Čosić objavi tekst o Novom talasu na NSPM a ne objavi ga na svom blogu, pa onda ti, zaličilo mi na neki "simptom". Znaš kako smo mi nedovoljno evropskoliberalnonaprednoprosvećeni skloni paranoji!

Odo sad, moje tronedeljno mladunče ispušta neke začuđujuče krike iz susedne sobe!
(pošto je danas majku razbilo, sada je na mene red )
margos margos 23:16 12.01.2010

Re: Zašto komentar mora da ima naslov?Glupost!

(pošto je danas majku razbilo, sada je na mene red )

Čudesno mali a čudesno žilavi i izdržljivi... Diši duboko i smireno.
ana_radmilovic ana_radmilovic 23:28 12.01.2010

Re: Zašto komentar mora da ima naslov?Glupost!

gorran2
za šta je pravilno vući đavola, rad bih bio znati?...

e sad stvarno, ne bih da budem prosta, pa ću da kažem ovako: ne vuci ga brate ni za šta... gledaj da ga zaobidješ... i tako
gorran2 gorran2 23:31 12.01.2010

Dodžavola.

Lako je to sad tako kasti.
Sad sam se uhvatio u klopku, i moram da razmišljam o đavolovom repu.
Da li je uvrnut, kao kod praseta, ili ima kićanku, kao kravlji?
Inače, ta kićanka služi da je krava umoči u svežu balegu, pa te onda, dok je muzeš - pljas! - veselo opauči po licu. To je njihov način izražavanja bliskosti i simpatije. Tada se od tebe očekuje - to je neki osnovni red - da okreneš i drugi obraz...
A da li đavoli uopšte daju mleko?
Ili samo đavolice?
Ili možda nose jaja?
I, ako ih nose, kud ih nose? Možda prave gnezda, na primer tamo negde po zidovima pakla, i onda tu drže jaja i male đavolčiće kad se izlegu...
Ah, koliko pitanja - umorio sam se od mozganja.
Nadam se da se ova razmatranja uklapaju u temu tvog posta?
ana_radmilovic ana_radmilovic 00:16 13.01.2010

Re: Dodžavola.

gorran2
.Nadam se da se ova razmatranja uklapaju u temu tvog posta?

kako da ne, pa baš sam na to mislila dok sam postavljala post
gorran2 gorran2 00:45 13.01.2010

Re: Dodžavola.

Vidiš, dok sam razmišljao o ovim pitanjima, pale su mi na pamet neke ideje o drugom pitanju. (U stvari, kad malo razmislim, izgleda da nikad ništa ne smislim o onome o čemu mislim, nego uvek o nečemu drugom. Možda bi trebalo da uvek misli o nečemu drugom, a ne o onome o čemu mislim - eto ideje?!)
Ali ne, hteo sam o drugoj ideji:

naime, ko stoji iza tebe, i kako to ustanoviti?

Jer, i mene muči isti problem. Često mi se čini da nisam sam kad sam sam, i da neko iza mene upravlja mojim mislima i pokretima.
Pa sam smislio sledeće: Kupio sam naime tri tube lepka za miševe, i onda sam došao kući, stao na sred sobe, i diskretno ispraznio tubu lepka na pod iza sebe.
I onda sam malo čekao.
Pa sam onda malo mislio. Pa sam malo mahao rukama.
Čisto da vidim da li će neko doći da upravlja mnome, i zalepiti se na lepak.
Međutim, ubrzo mi je dosadilo, a niko se nije zalepio.

Ali možda lepak za miševe uopšte ne deluje na, na primer (čisto hipotetički) đavole?

Lepak za đavole međutim nema na lageru kod mene u radnji (proverio sam), pa je ovaj projekat zapao u ćorsokak.

Druga ideja je da odeš na sneg, i hodaš, hodaš, pa se kasnije vratiš, i gledaš ima li još nekih tragova osim tvojih. (I ovo naravno ne vredi ako đavoli paze da koračaju po tvojim tragovima.)

Ova dva moja prijatelja su pokušala da ovom metodom ustanove ko je iza njih. Najpre nije bilo nikoga, pa se pojavila jedna opasna Vudra, pa zatim dve Vudre i jedna manja, verovatno Vidra...

o
ana_radmilovic ana_radmilovic 10:02 13.01.2010

Re: Zašto komentar mora da ima naslov?Glupost!

[
vrabac_u_steni
A i bilo mi malo čudno prvo Pavle Čosić objavi tekst o Novom talasu na NSPM a ne objavi ga na svom blogu, pa onda ti, zaličilo mi na neki "simptom". )

Ne znam za Pavla, ali ja već dugo radim za Novu srpsku - a najviše od kad pišem sa Kosova, to je jedno fino glasilo koje 1. ne naručuje teme 2. ne cenzuriše ono što pišem 3. plaća bez kašnjenja i čovek sve može da se dogovori 4. ne očekuje od mene da pišem u skladu sa očekivanjima nekakvog nedefinisanog "istomišljeničkog kluba"
"Simpom" bi se možda dao objasniti time što kod njih onaj ko zna da piše, može zaista da bude slobodan i da dobije prostor da napiše ono što zagrišeni i na jednoj i na drugoj strani neće objaviti.
blogovatelj blogovatelj 19:13 13.01.2010

Re: Zašto komentar mora da ima naslov?Glupost!

dugo radim za Novu srpsku - a najviše od kad pišem sa Kosova, to je jedno fino glasilo koje 1. ne naručuje teme 2. ne cenzuriše ono što pišem 3. plaća bez kašnjenja i čovek sve može da se dogovori 4. ne očekuje od mene da pišem u skladu sa očekivanjima nekakvog nedefinisanog "istomišljeničkog kluba"


Mogu da ti kazem da si im ovim kod mene nevidjeno digla cenu.
Meni jedino kod njih smeta sto previse desno gledaju na srpsku politicku scenu. Kad kazem "previse desno" mislim u odnosu na moj politicki pogled na svet.
Jednostavno, ne volim politicare kojima je glavni izborni adut to sto se krste pred kamerama. A oni (NSPM) malo, malo, pa nahvale takve politicare na sva usta. I jos ne volim kad politicari izgube izbore, a ne podnesu neopozive ostavke. Takvi su ama bas svi na srpskoj desnici. Previse asociraju na diktaturu.
selica_nena selica_nena 00:30 13.01.2010

E, stvarno,

Znaju oni da to nisu kao neke novine, ko bi normalan poverovao da je čovek potpisao ugovor s nekim tamo dnevnim listom, pa ostao duže nego što je planirano... Jasno je ko dan - mutna su to posla.


Sad da se pojavi neko i kaže - ja sam u mutnim poslovima, našlo bi se bar troje komentatora koji bi povikali: "Sumnjiva su to posla, ko zna šta muti".
Ko je svetu ugodio?
Kraja Kraja 15:09 13.01.2010

....ana....

....moram da se zahvalim na tamari i transhistrionima....za mene veliko otkrice, sve sam poskidao sto se skinuti dalo na netu....otvorila si mi nepoznata vrata....
ana_radmilovic ana_radmilovic 15:58 13.01.2010

Re: ....ana....

Kraja
....moram da se zahvalim na tamari i transhistrionima....za mene veliko otkrice, sve sam poskidao sto se skinuti dalo na netu....otvorila si mi nepoznata vrata....

e drago mi je... lepa vrata, zar ne?
mariopan mariopan 19:42 13.01.2010

Re: ....ana....

Pa, ako bi rekla za koga radis morala bi sve da nas ubijes?

Nego, pisi ti nama.
Nikada nije bilo lako gurnuti prst u oko i probuditi lagodno uspavane umove, to je tezak posao.
Citala sam i tamo komentare, uglavnom te podrzavaju, ili ja to citam sta mi je milo? Javio se i Ninoslav Randjelovic, on je nekada na blogu pisao o Kosovu, sad valjda nema vremena ili je zakljucio da dzabe pise,ili je odustao jer radi nesto drugo.
Postavljas previse pitanja, pravih pitanja, vazno je samo da ne prestanes.

Svako dobro tamo gde si, neka te cuva onaj andjelak sto ti je Margos poslala

Kazi im da radis za nas, za mene koja volim da budem informisana,i druge blogere koji to takodje zele da citaju, sta te briga sta kazu oni sto zmure na oba oka i ne slusaju sa oba uha?

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana