Gost autor| Putovanja| Život

Muška voda - šta je bilo posle.... by Mikele

margos RSS / 12.01.2010. u 16:09

NEUM iliti Ne Um

U cik zore, još ne beše svanulo, autobus se zaustavi na magistrali (zvanoj tada Jadranska).

„Izvo'te napolju moliću fino, iskezi se šofer, stigli smo do odredišta."

15120618.JPGFerijalke i ono malo ferijalaca (odnos je bio 87 prema 13% u korist ženskoga spola) užurbano pokupiše provijant i u gomili krenuše da se survavaju nekakvim putem niz strmu padinu i dok dlanom o dlan, nestadoše nam iz očinjeg vida. Mi članovi K.C., nas trojica, još uvek pod utjecajem Čačanke, Loze, Nikšićkih piva i nekakvih bljuvotina od likera koje nam ponudiše ferijalke, pogledasmo se i za samo nanosekund odlučismo bez izgovorene reči da ne napravimo ni korak ka dole. D.Ć. raširi mali plavi (dobro se sećam boje, Kobalt pomešan sa malo bele) šator na sred puta, da ponovim, koji je vodio na dole. Izvalismo se sva trojica po njemu, zapalismo i počesmo da zurimo u ultrazvezdano nebo.

Taman kad sam hteo da pomenem omamljujući miris Ruzmarina, ona dvojica zahrkaše kao po dogovoru. Ne, nisu se upalili svici, nego sam im ja povadio iz mlitavih prstiju skoro dogorele cigarete. I kao što rekoše Duško Dugouško i Patak Dača a posle njih i Vojin Dimitrijević: „Ako ih ne možeš pobediti, pridruži im se", tako se i ja okrenuh na stranu u tz fetus položaj i utonuh u san.

„San je laža a...." napisa bivši srpski pisac Njegoš. Uveri nas u to mahnito trubljenje jednog ceradiranog kamiona koji se nadneo nad nas. Iz kabine se promoli neobrijana glavurda sa masnim kačketom u vidu pokrivala i dreknu:

„Mater vam jebem...jebo vas onaj koji vas rodi.. jel se tu širi šator te pošten i radan svijet, od vas ne more proć!"

Iako bunovan, iskusan u sličnim situacijama, izdrah se i ja na njega:

„Jebo i tebe ko stigo, što se istresaš na nas, izbacilo nas ovdje a mi pjani pa zaspali."

„Što tako bolan ne kažeš", raskravi se šoferčina, otvori vrata i iskoči napolje. „Ko, kako, zašto", zasu nas pitanjima, pa se vrati kamionu i iza sedišta izvuče litrenjaču rakije.

„Moja, domaća, ovijem sam je rukama pravio, de potegni", pruži mi je.

Otpih dobar gutljaj, boca okruži nekoliko puta, dozva nas sebi a i šoferu smo postajali sve miliji.

„Moremol stobom dolje", upitah ga a on zagrli svu trojicu:

„More, jašta neg more, vi mi sad dođete ko braća, samo da istovarim provijant i vodim vas kod Šemse na dorućak. Joj kakav Burek Šemsa radi, to još niste probali!"

Sunce nas već ogrejalo, duboko ispod nas plavi se šerpa mora, potrpamo se u kamion i ajd dole. Šofer zabacio kačket, isti Pavle Korčagin i navalio da se dernja: 'Mujo kuje konja po mjesecu.'

„A okle ste momci, ne pitah?", reče kad ga zamori arlaukanje.

Kad je čuo da smo iz Beograda, poče se prisjećat bliže i dalje rodbine koja živi na Labudovom Brdu, u Braće Jerkovića... „Još mi nekako dođete rođeniji" poče da mu drhti glas, pomislih, zaplakaće.

Pomognemo mu mi oko istovara, pritegne on onu ciradu pa onda pravo kod Šemse.

„Vozdra ljubavi, daj nam ćetir tepsije bureka", viče s vrata naš novi pobratim.

Šemsa brineta, vitka bademastih očiju, u čistoj beloj kao sneg, pregači.

„Pa đes ti, nema te otkad sebe, mogla sam te lahko i zaboravit" smejući se progovara.

„Šemso moja, ja tebe i da hoću ne morem za života zaboravit a vjerujem i poslije, al poso ja takav, jeb ga, šilje te tamo i onamo, ne pita za zdravlje a kamol jesil poželio Šemse!"

„Ajd sad pa ti", koketira Šemsa noseći dve tepsije bureka, pa se vrati po još dve. Puši se vruć burek, savijen ko zmija u tepsiji, dođe ti da ga samo gledaš, da ga ne jedeš.

„Jel sa sirom?", prekida čaroliju Duki babino dete.

„Okle s ti pao", čisto se uvredi šofer „pita je sirnica, krompiruša, zeljanica, i šta ti ja već znam a burek je burek!"

Šanem babinom detetu da je burek sa mesom a sve ostalo su pite.

„Jebi ga nisam znao, meni baba pravi razne pite i sa mesom i sve ih zove pita", odgovara Duki.

D.Ć. gladan ko vuk već razmotava burek, prihvatim se i ja, pobratim nastavio da flertuje s Šemikom a Duki babino dete bulji u tepsiju, nikako da počne.

„Uzmi bolan, neće te ujes", lupi ga pobratim po leđima i za tren se ostavi flertovanja.

Otkinu babino dete mrvicu bureka, stavi ga u usta i s izrazom kao da ide na vešala, i poče da žvaće. Ne prođe tri sekunde,

„Jebo te, urliknu, jebeš babine pite, ovo je...ovo je... pa ovako nešto dobro u životu nisam jeo!"

Nakon prežderavanja burekom odosmo da ga zalijemo u bašti Poštanskog, desetak metara od mora i tu se zacementirasmo do predveče. Šofer je imao slobodan dan a i nije mu se „dalo odvojit od jarana". Duša od čoveka, našao nam je i mesto gde da postavimo naš šatorčić, iza Poštanskog naspram kuhinje, desetak metara od pomijare.

„Ovdje vas niko neće dirat, Jovanka, poče dozivat, Jovanka."

Iz kuhinje se pojavi žena, u ono vreme za nas matora, s gazom na glavi, stavi ruke na kukove, ličila mi je na neku belu amforu i upita:

„Šta ti je bolan Huso, štas dernjaš, đe gori..."

„Jole moja, de pripazi mi na ove jarane, narani ih, naši su to ljudi".

Izrentgenisa nas pogledom Jovanka, pa okrenuvši se da se vrati u kuhinju, kratko reče:

„Nemaj brige Huseine."

I zaista, Jole je nama odnekud dobavila metalni, malo zahrđao stočić i tri stolice, postavila ih je do samih kuhinjskih vrata.

Nije se moglo dihat od nje! Rano ujutro eto njene glave u našem šatorčiću:

„Ustaj momčadijo, doručak je na stolu'', slala je nekog od mlađih da nas skuplja po plaži u vreme ručka i tada već najavljivala: „Večera je od sedam do devet, nemojte da bi zakasnili!"

Sedimo mi za stolom na plaži u restoranu natkrivenom maslinama i čempresima, cirkamo i igramo Remi. Any Way, u Neumu smo se upoznali i sprijateljili sa gomilom ljudi iz Zagreba, Sarajeva i (zamisli!) Beograda. A mnoge smo znali odranije. Remi igramo Gaša, moj stari drugar iz Beograda, Amir iz Sarajeva, Ranka iz Zagreba i ja. D.Ć. i Duki babino dete cirkaju i kao kibicuju, ustvari nijedna riba ne može da im izmakne vidokrugu. Amir s kojim sam kao dete (dolazio sam na raspuste kod babe i dede u Sarajevo) s žičanom plitkom korpicom gacao po Miljacki u nadi da ćemo se kući vratiti sa ribom, govorio mi je šatrovački, kao:

„Ciba mi dnuje cutri u futre."

Ranka je ćutala ali je Gaša protestvovao:

„Nema dogovaranja, jebeš takav Remi."

Okrenem se dok je Gaša mešao karte i mojim kulturnjacima:

„Najebaćemo od Jovanke ako se ovako nastavi."

D.Ć. klimne glavom, Duki istreniran od strane babe mu, vrti glavom.

„Jebi ga, kao da smo u vojsci ili nedajbože u Zabeli, doručak, ručak, večera i nemojete da bi okasnili!"

„Ja više ne mogu i neću tako, čast i čest Jovanki i Husi ali šta nam onda ostaje od dana?"

Sutra za doručkom najljubaznije zamolim Jovanku da malo stiša s hranom,

„Hvala od srca ali nama je dovoljan samo ručak, imamo mi i druga posla..."

„Znam ja dobro kakva su ta druga posla ali baš vam za to treba snage a snaga dolazi od ića", naljuti se Jovanka „vi samo rakijate a stomaci prazni, ne znam kako vam ijedna pristane dat kad smrdite ko kakva seoska birtija?"

Rasprava se proteže sve dok mi ne pristadosmo da nam Jovanka umesto doručka i večere sprema „sendviće smalo sira i pršute za ponijet."

Gaša je odranije poznavao nekog Peru, Hrvata srpskog porekla (tako nam se sam predstavio i još dodao da slavi Svetog Nikolu ali redovno ide na Božićnu i Uskršnju misu), koji je imao restoran sa velikom terasom, nekoliko metara od jadranske magistrale. Svako veče eto nas kako šerpasujemo uzbrdo do Perinog restorana. Pero nam ni recke nije udarao kada je ponestalo para, samo je točio i dolivao. Terasa je i danju i noću bila puna ko oko. I naših i stranaca nešto manje od milion u svakom trenutku, Pero trlja ruke. U to vreme, s jedne strane od Ploča a s druge do Dubrovnika, jedini restoran i sasvim pristojan. Često smo se „oduživali" Peru poslužujući goste kada bi on i njegovi pali s nogu. Simbioza, kaj da ti velim?!

Posle dvadesetak dana zbrišemo mi od Jovanke, Huso nam je (kasnije) to grdno zamerio. D.Ć. je gore ispod Perinog restorana pronašao jeftinu sobu, šta sobu, sobetinu 5 x 5m, u koju se utrpamo mi iz K.C., Gaša, Šomi, Amir, moj brat koji je došao u međuvremenu i još dvojica koje smo našli kako spavaju na obali ispod jedne masline, s kojima ako razmenismo i dve reči ali su uredno uletali s lovom u svim poduhvatima.

Jedno veče, mi cirkamo domaću Perinu Lozu i mezimo prstace, nahrupi na terasu petnaestak Francuskinja i mislim tri ili beše četiri Francuza. Naša generacija, veseli, cvrkuću devojčice, odem do njih i predložim im da spojimo stolove. Dok dlanom o dlan izmešali se mi, Šomi se zalepio za neku Francoise i malo malo me pita kako se kaže ovo li ono. Mene keva još pre škole učila francuski, sjatilo se njih pet oko mene, kakofonija! Mi po Lozi, Francuzi po vinu, već pada vaćarenje, Šomi odustao od razgovora, zagrlio Francoise i ljubi je u vrat. Francuzi plaćaju račune, mi se predali a nije nam bilo lako.

Od onih pet oko mene, kao po dogovoru izdvoji se (kako, zašto se to dešava, kako se dogovore?) jedna lepa plavuša, noge joj od Terazija do Slavije, usne koralne, obrvice morske pijavice. Stisla se uz mene, stiso se ja uz nju kad!

„Ćao, evo mi stigle!"

Na sceni se pojaviše svim reflektorima obasjane današnja žena mog brata i V. moja bivša devojka, s kojom sam raskinuo pre nekoliko meseci. Uz V. sam odlično spoznao značenje reči „progon"! Dugo me je posle raskida progonila, osećao sam se kao Jevrejin ili Kurd (evo šlagvorta za Budimca). Ufura se ona između mene i Noelle (tako se zvala dugonoga Francuskinja) i poče da mi duva u uvo. Noelle, dete stare civilizacije i kulture se diskretno povuče. Pokušam da izigravam zid, odmičem se, kažem joj da se kupi i ostavi me na miru, ne čuje, ljubi me, gricka mi uvo i kao kruna svega, uvali mi se u krilo! Ni Lozu od njene glave ne mogu da popijem! Veče mi posta naskroz usrano. Noelle sela daleko od mene i kao zanela se u priču s Gašom, jebo te a taj bi i muvu u letu a kamoli povređenu devojku! Pokušam da ustanem, V. me obavila kao bršljan i šapuće mi u uvo:

„Otprati me do kuće, umorna sam, putovale smo 12 sati, spava mi se."

Eto meni šanse, pomislim, furnem je do sobe i timvra se zobr, ko munja! Ni Gaša nije tako brz, ipak su tek seli da pričaju.

„Ok", kažem, ustanemo, „vraćam se odma samo da je otfuram do sobe, umorna je" i tražim Noelle-in pogled.

Idemo mi niz put, iznad nas tamnoplavo nebo umućeno zvezdama, nevidljivo more javlja se šumom talasa, pitam je:

„Gde ste se smestile?"

„Još samo malo", kaže, obavila mi ruke oko struka, glavu naslonila na rame, više teturamo nego što idemo.

„Evo stigli smo, vidiš onu terasu pokrivenu lozom, na nju izlazi naša soba." adam_and_eve_apple_the_forbidden_fruit_shirt-d235885750505069916qnvc_325.jpg

„Lepo, ajde sad idi ispavaj se", spremam se za povratak.

„Pomozi mi, jedva stojim na nogama", govori kao da će svakog trena da utone u san.

Kako ono veli narodna pesma:„Prevari se, ujede ga guja".

Jebi ga, minut više, manje i eto mene kod Noelle. Popnemo se uz spoljne stepenice, V. odključa gajbu, ne upali svetlo, leže na krevet i sanjivo me zamoli:

„Sedi malo do mene, znam da sam napravila glupost što sam pošla za tobom a i ovo večeras, oprosti mi", privuče me i nežno poljubi u obraz.

„Dobro de, šta je bilo bilo je ali od sutra te ne poznajem ako ostaneš u Neumu", hteo sam da budem grub i „sasečem stvar u korenu".

Naravski guja ne ujeda samo jednom! Poznavao sam je još petnaest dana sve dok se nisu spakovale i otputovale. Ne samo da nisam više video Noelle, nego jedva da sam mogao da razaznam kad je dan a kad je noć, mislim tih petnaest dana. Posle je bilo posle.


Tagovi



Komentari (119)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

dirtyharry dirtyharry 16:15 12.01.2010

Ala si ti bre

expeditivan. Malo malo pa ti istrči neki blog.
margos margos 16:19 12.01.2010

Re: Ala si ti bre

Kad bi ti znao da je ovo bilo na čekanju... a mislim da je i on zaboravio kad mi je ovo poslao ...
Kažem ja, prosuo se Mikele, a ja samo sakupljam i nižem bisere. :)
dirtyharry dirtyharry 17:08 12.01.2010

Re: Ala si ti bre

Vas dvoje me potsećate na ovaj crtać.



Doduše na sam kraj (šta da ti kažem, moraćeš da odgledaš do kraja) 5:45 - 5:59. Mikele peče pite a ti ih serviraš
margos margos 17:58 12.01.2010

Re: Ala si ti bre

:))))))))))))))))))))
On garant još ne zna da je prostrt.... tj da je pile servirano i da su gosti tu.:)
mirelarado mirelarado 18:13 12.01.2010

Re: Ala si ti bre

margos
:))))))))))))))))))))
On garant još ne zna da je prostrt.... tj da je pile servirano i da su gosti tu.:)


Ми већ навалили на послужење, док Микеле дође, све ћемо смазати.
margos margos 18:22 12.01.2010

Re: Ala si ti bre

Mirela, pogledah sad na njegovom profilu da l je online - i nije - al' tek sad vidim da je u vreme potpalublja ostavio jednu priču na njegovom profilu - evo te priče :)))
mirelarado mirelarado 18:47 12.01.2010

Re: Ala si ti bre

margos
Mirela, pogledah sad na njegovom profilu da l je online - i nije - al' tek sad vidim da je u vreme potpalublja ostavio jednu priču na njegovom profilu - evo te priče :)))


Довољно је да одатле наведем ово:

mikele
Moj um se ne nalazi na desetoskalnoj nebeskoj lestvici ali je makar 1.000.000.000 na 10 deo sveopšteg, beskrajnog Kosmičko - Božanskog uma. I sa tom trunkom uma razmišljam o opsenosti, lažnosti, istinitosti, ravnodušnosti, misterioznosti, paralelnosvetovnosti, odrazu, izaogledalnosti...ogledala. Ni prvi ni poslednji, OGLEDALO ČUDESNOG, Pjera Mabija, na primer.
Alisa je kao primer odavno "izlizana."

mikele9 mikele9 20:27 12.01.2010

Re: Ala si ti bre


Ми већ навалили на послужење, док Микеле дође, све ћемо смазати


Samo napred, prijatno vam želim.
mikele9 mikele9 23:35 12.01.2010

Re: Ala si ti bre

expeditivan. Malo malo pa ti istrči neki blog.


Teško me je zaustaviti, istrčavaju iz mene kao đaci na veliki odmor
ana_radmilovic ana_radmilovic 17:17 12.01.2010

"Naravski, guja ne ujeda samo jednom"

dobra ti priča mikele, i stvano - sve biseri... lepa i smešna, baš kako treba
margos, svaka čast na ulovu (pričopisca) i tebi cvetić
margos margos 18:04 12.01.2010

Re: "Naravski, guja ne ujeda samo jednom"

margos, svaka čast na ulovu (pričopisca) i tebi cvetić

Hvala, Anči - ulov je bio po sistemu 'šta zna dete šta je 300 kila...'.
mikele9 mikele9 20:30 12.01.2010

Re: "Naravski, guja ne ujeda samo jednom"

Anči prijatelju, ti se bar razumeš u guje, doduše druge opasnije vrste. Drago mi je da ti se sviđa.
mikele9 mikele9 20:33 12.01.2010

Re: "Naravski, guja ne ujeda samo jednom"



Hvala, Anči - ulov je bio po sistemu 'šta zna dete šta je 300 kila...'

Gazdarice draga, nisam ti dao dozvolu da govoriš o mojoj kilaži a još manje da mi objavljuješ fotku!
margos margos 20:53 12.01.2010

Re: "Naravski, guja ne ujeda samo jednom"

Gazdarice draga, nisam ti dao dozvolu da govoriš o mojoj kilaži a još manje da mi objavljuješ fotku!

Ups!
I? Šta ćemo sad???
mikele9 mikele9 22:39 12.01.2010

Re: "Naravski, guja ne ujeda samo jednom"

Ups!
I? Šta ćemo sad???


idemo dalje, šalio sam se
jesen92 jesen92 22:44 12.01.2010

Re: "Naravski, guja ne ujeda samo jednom"

Gazdarice draga, nisam ti dao dozvolu da govoriš o mojoj kilaži a još manje da mi objavljuješ fotku!

...ja na fotki ne vidim da si debeo...mozda mi takav komp...suzava...

..za vremeplov:

Izvo'te napolju moliću fino, iskezi se šofer, stigli smo do odredišta."
..sigorno si nekad doziveo i nesto kao: "ko putuje izvolte u kolima"
mikele9 mikele9 23:10 12.01.2010

Za jesen92

.sigorno si nekad doziveo i nesto kao: "ko putuje izvolte u kolima"


Jesam naravno ali to mu dođe kao dobra literatura spram onoga što čuh septembra 2009 godine u autobusu kojim sam se vozio na Šar Planinu (Štrpce, Brezovica). Šoferi izgleda Tasmanijskog đavola, tek posle pet sati vožnje, zaustaviše autobus u Motelu Džep (imaju besplatnu klopu i piće). Popijem kafu sa sedišnom mi susjedom i vratimo se u bus. Treba da se kreće, kondukter/šofer gleda po busu i onda pita: "Ima li ko da nema"? Moja susjeda Beograđanka totalno zblanuta! "Šta je pitao"? Njena sreća te je sedela pored proverenog stručnjaka za sve moguće jezike, narečja, lokalizme.... "Pitao je da li neko od putnika nedostaje", prevedoh joj. Nisu Spartanci jedini baštinici lakedemonskog, što kraće to bolje, izražavanja. Smisao je bitan. A, šta kažeš?
jesen92 jesen92 23:25 12.01.2010

Re: Za jesen92

A, šta kažeš?
...kazem da sam ja razumela i bez tvog prevoda..
mikele9 mikele9 23:26 12.01.2010

Re: "Naravski, guja ne ujeda samo jednom"

.ja na fotki ne vidim da si debeo...mozda mi takav komp...suzava..


E da, nisam debeo, ne sužava ti komp, izgledam sasvim pristojno za svojih 800 godina.
mikele9 mikele9 23:31 12.01.2010

Re: Za jesen92

.kazem da sam ja razumela i bez tvog prevoda.


Hajde da ti i ja čim prije oformimo udrugu za prevođenje, piroćanskog, nišlijskog, leskovačkog, svih dijalekata iz severoistočne Srbije, vranjanskog i inih jezika i narečja nevelike nam zemlje Srbije.
jesen92 jesen92 23:47 12.01.2010

Re: Za jesen92

Hajde da ti i ja čim prije oformimo udrugu za prevođenje, piroćanskog, nišlijskog, leskovačkog, svih dijalekata iz severoistočne Srbije, vranjanskog i inih jezika i narečja nevelike nam zemlje Srbije.
..bio bi to lep biznis al ja sam iskrena pa moram da kazem da nisam strucnjak za sve te jezike ....samo "skracenice" narodske razumem bez problema...Pre neku godinu nasla sam se u vozu bg/bar i u kupeu bili neki mladici fudbaleri(gimnazijalci) iz Pirota koji su isli na trening u Bar....sa nama pricali normalno a medjusobno nekim jezikom koji zaista nije razumljiv....bas sam bila iznenadjena da taj giguga jzik aktivno zivi...
jesen92 jesen92 23:49 12.01.2010

Re: "Naravski, guja ne ujeda samo jednom"

E da, nisam debeo, ne sužava ti komp, izgledam sasvim pristojno za svojih 800 godina
..izvinjavam se mnogo se izvinjavam..tako sam nesto skontala na bazi blic procitanog teksta na profilu i marginog komentara...
mirelarado mirelarado 23:59 12.01.2010

Re: Za jesen92

Pre neku godinu nasla sam se u vozu bg/bar i u kupeu bili neki mladici fudbaleri(gimnazijalci) iz Pirota koji su isli na trening u Bar....sa nama pricali normalno a medjusobno nekim jezikom koji zaista nije razumljiv.


Ту би ти била од помоћи Њања Де Манчини. Она је стручњак за тај језик, као и за остала торлачка наречја. :)
mikele9 mikele9 00:11 13.01.2010

Re: Za jesen92

bas sam bila iznenadjena da taj giguga jzik aktivno zivi...


Moj sin, imao je tada šest godina, boravio mesec, mesec i po dana u jednom selu blizu Leskovca. Dođem da ga pokupim a on sav radostan trči prema meni i viče iz sveg glasa: "Tato, tato, ulovili smo zmiju, Zoki gu je prvi video i utepao gu". Ili umesto: "Koje rabotiš" uvedena je davno skraćenica: "Kvo" koja postavljena kao pitanje podrazumeva ne samo Koje rabotiš(šta radiš) nego i gde ćeš i kako si (ovih dana ili danas) i još mnogo toga.
mikele9 mikele9 00:18 13.01.2010

Re: "Naravski, guja ne ujeda samo jednom"

tako sam nesto skontala na bazi blic procitanog teksta na profilu i marginog komentara...


Bio sam se udebljao (tekst govori o tom periodu) od nekretanja, boravio sam po bolnicama a i spremao sam dve izložbe. Sada sam skinuo nepotrebni i zamarajući višak kilograma.
jesen92 jesen92 00:20 13.01.2010

Re: Za jesen92

Zoki gu je prvi video i utepao gu
..razumem to "utepao gu" , "koje rabotis" i sl...medjutim, ovi momci su tako brzo pricali da je bilo nemoguce razumeti o cemu pricaju...zvucalo je zaista kao drugi jezik....
margos margos 00:24 13.01.2010

Re: Za jesen92

"Tato, tato,

Već na ovo sam se preturila....
7ispala7 7ispala7 17:18 12.01.2010

.....zasto.....

....mora uvek da postoji neka noelle.......
a ode se sa nekom dugom na kraju............
i opet jednog dana pise se tekst o noelle........jer je slatko secanja..........
.........zasto pamtimo ljude sa kojima nismo ostali?
sesili sesili 17:37 12.01.2010

Re: .........

Ma šta i8strči blog - rasprostr'o se, jedva pročitah. Šalim se, uživala sam u divnim mladalačkim doživljajima. Nasmejalo me je slatko ono buđenje kamiondžije i pravi odgovor, da bi se stvorilo prijateljstvo Svaka čast!
margos margos 18:00 12.01.2010

Re: .....zasto.....

Eeeeee... zato što svako mora da ima nekog koga nema... pa ti vidi šta ćeš... eto.
mikele9 mikele9 20:35 12.01.2010

Re: .....zasto.....

....zasto pamtimo ljude sa kojima nismo ostali?


Zbog neostvarenosti. Ko zna šta bi bilo da je bilo i da li bi uopšte nešto bilo, i zbog toga
mikele9 mikele9 20:47 12.01.2010

Za sesili

Nasmejalo me je slatko ono buđenje kamiondžije i pravi odgovor,


Jebga, moro si se snalazit u svakojakim situacijama, a Huso jes bio jaran, samo tako.
7ispala7 7ispala7 21:37 12.01.2010

Re: .....zasto.....

mikele9
....zasto pamtimo ljude sa kojima nismo ostali?


Zbog neostvarenosti. Ko zna šta bi bilo da je bilo i da li bi uopšte nešto bilo, i zbog toga

mislim da gresis ili se sa time tesis.......... posto nam je ostalo samo secanje.......lakse se podnosi da se kaze e sta bi bilo......i da li bi bilo......ili ona cuvena......da je valjalo to bi trajalo..............ali potreba da se o nekome ili necemu javno kaze, napise posle nekog vremena...hmm.... mislim da si uspeo da nam svima vratis na trenutak nekog...ili neko vreme.......za cim..ili kim...kazemo.....bilo je lepoo...
margos margos 22:01 12.01.2010

Re: .....zasto.....

Reci mu reci mu - ipak sam ja u pravu, jel da, jel da???

Moraću da se samobanujem dok me ne pusti ovo ničimizazvano ludilo :)
Pa pa, dragi ljudi...

Edit:
Mnogo smešno... ja se samobanovala... evo dokaz, dođem na ovaj blog - i nemam opcije za pisanje (izmeni, citiraj, odgovori) al uredno ostaju 'obriši' i 'banuj korisnika' :) Pa sam se odbanovala da vam to javim :)
7ispala7 7ispala7 22:34 12.01.2010

Re: .....zasto.....

..ha ha ha ..ne daj se!!
mikele9 mikele9 22:51 12.01.2010

Re: .....zasto.....

mislim da gresis ili se sa time tesis.


Moguće, sasvim moguće ili je stvar u mojoj neverovatnoj sposobnosti sećanja, u glavi mi egzistirajućeg celokupnog života.
mirelarado mirelarado 17:33 12.01.2010

Камповање

Ако ми је нешто остало у лепој успомени, то су та необавезна летовања с камповањем и лудовањем. Никад се није знало колико се остаје на мору, у којим све местима се борави, ко ће кога срести, каквих ће све догодовштина бити.
Мајсторски испричано, Микеле.


mikele9 mikele9 20:41 12.01.2010

Re: Камповање

mirela hvala za mapu i pohvalu. Kampovanje je bilo nezamenljivo iskustvo, kampovao sam od Istre do Ade Bojane sa sve ostrvima. I kada sam se oženio, žena , naš klinac i ja bi se potrpali u kombi i pravac Ankaran, pa Umag, Portorož, Poreč, Bale, Krk, pa sve nadole do Dubrovnika, dok traje lova.
milisav68 milisav68 18:27 12.01.2010

šta reći...

....a ne zaplakati.
Kad se samo setim.....
Bravo Mikele&Margos
margos margos 18:36 12.01.2010

Re: šta reći...

Pa npr, kaži da onakvih žena kao što je bila Jovanka - više nema... eto, to npr. :)))

Ja se nisam mnogo skitala po Jadranu (to - šatori, kampovi, razna mesta, stopiranja, lutanja...) jer sam bila stacionirana u Splitu - pa meni zavideli jer sam ceo raspust na moru, a ja njima jer su stalno išli na druga mesta....
milisav68 milisav68 20:05 12.01.2010

Re: šta reći...

margos
Pa npr, kaži da onakvih žena kao što je bila Jovanka - više nema... eto, to npr. :)))

Ja se nisam mnogo skitala po Jadranu (to - šatori, kampovi, razna mesta, stopiranja, lutanja...) jer sam bila stacionirana u Splitu - pa meni zavideli jer sam ceo raspust na moru, a ja njima jer su stalno išli na druga mesta....

Nema više ni Jovanke, ni Hase, ni Šemse.....svi nešto nervozni, mislim, znam da nema love i tako to....al bi mogo malo da se smanji gas......gledam klince na letovanju....ne ispuštaju mobilne, kamere.....kao da niko neće da im veruje da su bili na moru ako nemaju snimak

margos margos 20:09 12.01.2010

Re: šta reći...

kao da niko neće da im veruje da su bili na moru ako nemaju snimak

E, baš maločas razmišljam kako nemam ni te slike iz Neuma... ni kako nemam jednu ludu sliku - cela ta klasa na studijama + Jašar Ahmedovski (slika iz Orman'ce kraj Brćkog)... i kako mi je žao a i nije, briga me baš, prevrnem se od smeha svaki put kad se setim, sve te slike u mojoj glavi - žive, kao ove Mikeleove (koji, uzgred, još ne dolazi da nas obiđe :))) ).

Edit:
Naknadno videh da sam ja nastavila neku priču u glavi, za koju sam mislila da sam je napisala i podelila s vama - a nisam. Naime, pre 4 godine sam prvi put bila u Neumu sa nekim studijama - sedam dana... Rujan, tj septembar... prelepo vreme, smokve na putu do i od plaže... uživancija... i posmatrajući Mirelinu mapu, setih se slika koje nemam, i napisah komentar, kao nastavak nečega što je bilo samo u mojim mislima.
milisav68 milisav68 21:29 12.01.2010

Re: šta reći...

margos
i posmatrajući Mirelinu mapu, setih se slika koje nemam, i napisah komentar, kao nastavak nečega što je bilo samo u mojim mislima.

O toj opuštenciji ti pričam
margos margos 21:52 12.01.2010

Re: šta reći...

Joj, pusti mene... ja opušteno, opušteno... pa raspušteno....
mirelarado mirelarado 21:57 12.01.2010

Re: šta reći...

margos
Pa npr, kaži da onakvih žena kao što je bila Jovanka - više nema... eto, to npr. :)))

Ja se nisam mnogo skitala po Jadranu (to - šatori, kampovi, razna mesta, stopiranja, lutanja...) jer sam bila stacionirana u Splitu - pa meni zavideli jer sam ceo raspust na moru, a ja njima jer su stalno išli na druga mesta....


Али зато су ти, вероватно, скитачке хорде с ранцима на леђима радо свраћале у Сплит, на виђење и окрепу. :)
mikele9 mikele9 23:16 12.01.2010

Re: šta reći...

Joj, pusti mene... ja opušteno, opušteno... pa raspušteno....


Raspušteno
, je stanje blisko blaženstvu. Uživj u raspuštenosti dok traje.
jesen92 jesen92 00:12 13.01.2010

Re: šta reći...

E, baš maločas razmišljam kako nemam ni te slike iz Neuma... ni kako nemam jednu ludu sliku - cela ta klasa na studijama + Jašar Ahmedovski (slika iz Orman'ce kraj Brćkog)... i kako mi je žao a i nije, briga me baš, prevrnem se od smeha svaki put kad se setim, sve te slike u mojoj glavi - žive, kao ove Mikeleove (koji, uzgred, još ne dolazi da nas obiđe :))) ).

...lepo je imati slike ali najlepse su one koje ostaju u glavi...Ja pamtim Neum iz 1985 ...bila sam tada prvi i poslednji put...Nesto bilo ocemo/necemo na more i to iskrslo kao neki povoljan arannzman..Hotel Neum i Hotel Sunce(mislim da se tako zvao drugi hotel)..setaliste pored mora ..sa jedne strane more a sa druge kuce bosanskih funkcionera...neka sumica i sve nesto ides uzbrdo i nizbrdo i sudaras se sa automobilima...Hotel Neum...recepcija na poslednjem spratu a prvi sprat blizu mora...na plazu ides i vracas se liftom ako si na nekom spratu blize recepciji...mi skoro uvek isli peske posto smo retko uspevali da se uguramo u lift...dodjemo prvi, na prmer, ali dok lift stigne dodje njih milion i svi udju a mi ostanemo...hotelska soba sa lepom terasom sa pogledom na more...samo sto ti ponekad uleti neka kora od lubenice....plaza sljunkovita, more cisto, plavo ..bozanstveno....mali restorancic na plazi i sardelice na gradele za uzinu....Jedna gospodja sa dvoje dece stalno narucivala dve cooole i jednu pivu....mom malom sinu to bilo smesno pa trazio objasnjenje zasto ona to tako kaze......uvece bilo malo dosadno....sve u svemu bilo LEPO....
margos margos 12:15 13.01.2010

Re: šta reći...

Jedna gospodja sa dvoje dece stalno narucivala dve cooole i jednu pivu....

:))))))))))
Pamtim jednu iz Makarske: ''Narciseeee, Narciseee, nemoj u dubljinu!!! ''
miloradkakmar miloradkakmar 01:05 13.01.2010

Nezaboravnih

30 dana u Petrovcu na moru. Norvežanke, Nemice, Ruskinje...
Prenoćište gde hoćeš, a obično smo se budili na obali.

Mikele
mikele9 mikele9 01:13 13.01.2010

Re: Nezaboravnih

O Petrovcu da ti i ne pričam, bio mi preko puta kuće. Visili u njemu i leti i zimi, najlepša plaža na svetu! Lovili cipole i ostale kernje pored ostrvaca vis a vis Petrovca, pekli ih na gradele, borovom grančicom umočenom u maslinovo ulje premazivali i pili domaći Vranac. Sad mi izgleda kao san a bilo onomad.
mariopan mariopan 17:30 13.01.2010

Re: Nezaboravnih

Tako mi je lepo da citam o tim vremenima.

Setim se nekih nasih lepih dana, bila zividjacica pa tako isto putovala po celoj Jugi, bilo nas odasvud i tako su i nas lepo pazili gde god da odemo. Uvek nam kazu da pazimo kako se ponasamo, mi "predstavljamo" decu iz Beograda i takoto...ali bilo nam je isto tako lepo i veselo, to sta i koga predstvaljamo brzo bismo zaboravili, bili smo isti kao sva decurlija tamo. Pa kud oni ( u stetu) tu i mi

Ala sti vi bili vragovi
Mikele

mikele9 mikele9 18:10 13.01.2010

za mariopan

Ala sti vi bili vragovi


Draga moja bili smo vragovi ali ni manje ni više nego mnogi iz :naše generacije.
To što ja to sročavam ovako kako sročavam, to je moj način interpretacije istinitih priča mog života, dosoliš ovde, pobiberiš onde, malo lorbera...ali suština ostaje u biti nepromenjena.
jesen92 jesen92 21:35 13.01.2010

Re: za mariopan

Draga moja bili smo vragovi ali ni manje ni više nego mnogi iz :naše generacije
..nekako mi se cini daa su generacije rodjene posle 60te ipak drugacije, manje mastovite...nadam se da vecinski blogeri nece da se naljute........btw...letos sam gledala devojku od 20godina koja se na moru ubi od dosade i pri tom udavi majku "sa maamaaa, doosaadnoo mi jee!!"
margos margos 21:48 13.01.2010

Re: za mariopan

"sa maamaaa, doosaadnoo mi jee!!"

Izvini, al' i meni bi sa 20 bilo dosadno sa mamom na moru... sa 19 sam otišla od kuće, pa se vratila na kratko i otišlaaaa... Podseti me kad se jedna moja drugarica javila ljuta ljuta na svoju mamu, jer mama sedi i igra karte sa tatom i kumovima, a treba da joj namaže leđa kremom posle kupanja.
U 45-oj...
Onda se zapitah kad je moja mama poslednji put videla moja leđa... negde u dvanaestoj...:)
jesen92 jesen92 23:05 13.01.2010

Re: za mariopan

Izvini, al' i meni bi sa 20 bilo dosadno sa mamom na moru
..ni mame nisu sto su nekad bile...mama ok lik ne moze da se "otrese" davezi....jedva joj nadjosmo neko drustvo a ona opet nezadovoljna..ne uklapa se...i na kraju nadje nekog decka pa koliko toliko ostavi mamu na miru...
U 45-oj...
...
za mamu sto igra karte i nece da maze ledja...
mikele9 mikele9 23:32 13.01.2010

jesenskoj92

"sa maamaaa, doosaadnoo mi jee!!"


Ne mogu da zamislim devojku od 20 godina kojoj je dosadno, mislim ja, koji ceo život provedoh družeći se sa devočicama, mazeći ih i voleći! Pa ona nije devojka nego vrhunski SMOR, pre svega sebi samoj!
margos margos 23:37 13.01.2010

Re: za mariopan

mama ok lik ne moze da se "otrese" davezi...

Pa ona nije devojka nego vrhunski SMOR

E, kad mi neko kaže da mu je dosadno... ili kad mu bude mene žao što npr nisam otišla negde na Doček...
Aman! Meni je lepo kad sam sa sobom - posle mi je lako da mi bude lepo i sa drugima. :)))
mariopan mariopan 23:40 13.01.2010

Re: za mariopan

pri tom udavi majku "sa maamaaa, doosaadnoo mi jee!!"

Jao

Mi nismo stizali da se dosadjujemo, bila dinamika samo tako, bude nam zao kada krenemo kuci, karatak nam dan i odmor za sve sto smo naumili

Odusevljavali smo se slobodom, i samo to nam je bilo dosta a zabavu smo sami sebi krojili, i bilo nam je super.
Putovali vecinom vozom, one karte K15, grupne, ( nikad nas kondukter nije prebrojao kako treba) jeli one sendvice iz kartonskih kutija, pili ugrejane sokove, kakav frizider ili termos za putovanja...ali putovali smo u gomilama od po 50-toro dece, bila sam vodja puta u 15-oj, kao ja ozbiljna i garant da ce deca biti dobra i da ce sve dobro da prodje. Ok, nikad nisam izgubila neko dete, tek sad me frka kako sam smela...ali sve je bilo dobro. Imam samo lepe uspomene na to vreme.
mariopan mariopan 23:43 13.01.2010

Re: za mariopan

mikele9
Ala sti vi bili vragovi


Draga moja bili smo vragovi ali ni manje ni više nego mnogi iz :naše generacije.
To što ja to sročavam ovako kako sročavam, to je moj način interpretacije istinitih priča mog života, dosoliš ovde, pobiberiš onde, malo lorbera...ali suština ostaje u biti nepromenjena.

Lepo srocavas, svidza mi se
mikele9 mikele9 23:48 13.01.2010

Za margos

sa 19 sam otišla od kuće


Kao što je opće poznato u mojoj familiji a posebice kevi Radmili, ja sam nešto ranije, sa 15 godina, "uzeo stvar u svoje ruke". Nije bilo lako i dugo je trajalo ali sam ja bio uporan: moj život = moj život. Kada sam i sam postao roditelj, shvatio sam brige i strahove svojih ali sam i kada je u pitanju moj sin, bio za ono: Idi bre od kuće, snalazi se, jesam te izveo na put, jesam, onda taj isti put pod noge! Nije normalno da se živi sa roditeljima do....godine, pustimo i njih da se razbaškare. A i koj ćemo moj s njima?


Onda se zapitah kad je moja mama poslednji put videla moja leđa... negde u dvanaestoj


Pravi trenutak i godine za okretanje leđa majci roditeljki!

mikele9 mikele9 23:56 13.01.2010

Opet za Margitu


Aman! Meni je lepo kad sam sa sobom - posle mi je lako da mi bude lepo i sa drugima. :)))


Pa jel ima momenata zvanih trenuci u kojima iz tvoje persone ne izleti mudrost?
Potpisujem 1946 puta!
mikele9 mikele9 00:10 14.01.2010

za mariopan, jesenjinu, margos....

za mamu sto igra karte i nece da maze ledja..


Živela mama! Još ako je keva pičila Pref, kapa dole! A ovoj, kad do 45-te nije našla nekog/neke da joj mažu leđa. njoj zaista nema pomoći

P.S. Mada priznajem, ženama, devojkama, devojčicama je sve teže da nađu čoveka, momka, dečaka...došlo takvo vreme a dokle će potrajati ne znamo.
jesen92 jesen92 00:15 14.01.2010

Re: jesenskoj92

Ne mogu da zamislim devojku od 20 godina kojoj je dosadno, mislim ja, koji ceo život provedoh družeći se sa devočicama, mazeći ih i voleći! Pa ona nije devojka nego vrhunski SMOR, pre svega sebi samoj

...ma smor totalni....kalimero...nista ne valja sve je bez veze...... kad bi to delila sama sa sobom bila bi druga stvar ali ona po ceo dan insistira na svom problemu i davi okolinu tj svoju majku...
margos margos 00:16 14.01.2010

Re: Opet za Margitu



Edit: Setih se... ima, itekako - kad se zaljubim, pa centar svog sveta izmestim iz sebe se :)
jesen92 jesen92 00:26 14.01.2010

Re: za mariopan, jesenjinu, margos....

P.S. Mada priznajem, ženama, devojkama, devojčicama je sve teže da nađu čoveka, momka, dečaka...došlo takvo vreme a dokle će potrajati ne znamo
...pa lepo margos rece....ako umes da budes sam sa sobom umeces i sa drugima...najteze je onima koji ne mogu bez nekog pomagaca...dal je mama dal je partner svejedno
mikele9 mikele9 00:32 14.01.2010

Re: Opet za Margitu


Edit: Setih se... ima, itekako - kad se zaljubim, pa centar svog sveta izmestim iz sebe se :)


Izmeštanje, izmeštanje......pa da Budimac je pisao o izmeštanju ljudi sa ostrva....Vargas Ljosa....Gabrijel Markes....ama ne, setio sam se sa ostrva Dijego Garsija. Nadam se da mi neće zameriti što se zezam?
Da ali to nema nikakve veze sa izmeštanjem tvog centra iz sebe se. Mora da je strašno i veličanstveno!
Mator, pa zaturio negde.
margos margos 00:37 14.01.2010

Re: za mariopan, jesenjinu, margos....

Dragi moji, uvek sam se nervirala, kako se neki sposoban dasa prilepi uz neku njanjavu žensku... i kako neka hiperultragigaextra sposobna ženska, nađe nekog s dve leve ruke i dve leve noge.... A onda čujem jednu pričicu:

Spustio se Bogiša s nekim Anđelom nisko i preleće sela i zaseoke. Ugledaju neku jedru, vrednu ženu, radi oko kuće, pere, prostire veđ, sadi, poradi oko stoke.... i nešto dalje nekou lenčugu koja drema pod stablom, nakrivio šeširić, travka među zubima i niš' mu ne pada na pamet da radi
Kaže blagi Gospod Anđelu:
- Ovo dvoje da spojiš.
Anđeo se zapanji:
- Ali oče, zar nije grehota? Ona je tako vredna, a on zgubidan... Zar ona ne zaslužuje nekog boljeg?
- Zaslužuje, sinko... ali ovaj će jadničko samo s njom moći da preživi.


Otada ćutim. I merkam ovih dana neke papagajke da nabavim, da mi se nađu.


mikele9 mikele9 01:15 14.01.2010

Re: za mariopan, jesenjinu, margos....


Otada ćutim. I merkam ovih dana neke papagajke da nabavim, da mi se nađu.


Imam dva komata, čim ulučim priliku, na ruke donosim, da ti se nađu. Ali nemoj ćutat tako ti boga velikoga!
jesen92 jesen92 01:29 14.01.2010

Re: za mariopan, jesenjinu, margos....

Otada ćutim. I merkam ovih dana neke papagajke da nabavim, da mi se nađu

...cula sam i ja za tu pricicu ali je ne shvatam ozbiljno...zato margos, kupi papagajke ali to ne znaci da samo ti treba da ih upotrebljavas..
margos margos 01:39 14.01.2010

Re: za mariopan, jesenjinu, margos....

mikele
Ali nemoj ćutat tako ti boga velikoga!

Ma ćutim na tu temu 'gde ga/je nađe, da mi je znati????'
Blagodarim na božjem daru tj papagajkama :))))
jesen
ali to ne znaci da samo ti treba da ih upotrebljavas..

Kad bi ti znala kako se meni užari pogled kad majstorišem... ili kad uđem u prodavnicu s alatom, pa ugledam gedore, cvik-cangle, krstaste šrafcigere, kutije za alat, eksere, vijke, matice... ne bi verovala :)) Pokušavam da se mimikrišem u prisistvu muškog sveta - al ne vredi, izbija iz mene.:) Moraću na neku hipnoterapiju, da se odučim....

mirelarado mirelarado 01:45 14.01.2010

Re: za mariopan, jesenjinu, margos....

Читати све вас овде, као и Микелеове приче, прави је мелем за душу. Знам, понављам се, ал' шта ћу кад ми лепо у вашем друштву. :))
margos margos 01:50 14.01.2010

Re: za mariopan, jesenjinu, margos....

Sad baš Mikeleu napisah na private, kako nam je fino društvance ovde.
Značčči, brattte, sestro, gospodžo Mirelo, složismo se k'o tetris :)
jesen92 jesen92 01:54 14.01.2010

Re: za mariopan, jesenjinu, margos....

Pokušavam da se mimikrišem u prisistvu muškog sveta - al ne vredi, izbija iz mene

..smanji malo dozivljaj mozda se pojavi neki ultramegadasa da ti bespomocnoj pomogne..
jesen92 jesen92 01:59 14.01.2010

Re: za mariopan, jesenjinu, margos....

..za mirelu i drustvo iz coska...
mirelarado mirelarado 02:14 14.01.2010

Re: za mariopan, jesenjinu, margos....

To, Јесени!

margos margos 02:18 14.01.2010

Re: za mariopan, jesenjinu, margos....

..smanji malo dozivljaj

Moraću, nemam izbora

Fala na Oliveru, ajmo još malo...:)

mikele9 mikele9 11:03 14.01.2010

gedore, svik-cangle...

Kad bi ti znala kako se meni užari pogled kad majstorišem



Većina ljudi kada se pomenu gedore, papagajke, svik-cangle, krstasti šrafcigeri i ostale alatke, oma pomisli na zadrglu neobrijanu, po mogućnosti, masnu majstorčinu, nikome ni na kraj pameti gomila gracilnih, suptilnih, iscizeliranih Afrodita poznatijih kao Venera, koje svojim nežnim ručicama delikatno barataju alatkama, NASA da ih poželi!
mikele9 mikele9 11:13 14.01.2010

melemodušni

Знам, понављам се



Repetitio mater studiorum, rekoše tz Stari Latinci. Od ponavljanja nema štete, dapače, nama je i milo i drago. Vidim da ti je margos već napisala o društvancetu, kaki smo, taki smo al smo naši.
Zdrava bila i prevodila
jesen92 jesen92 11:46 14.01.2010

Re: melemodušni

mikele9
Знам, понављам сеRepetitio mater studiorum, rekoše tz Stari Latinci. Od ponavljanja nema štete, dapače, nama je i milo i drago. Vidim da ti je margos već napisala o društvancetu, kaki smo, taki smo al smo naši.Zdrava bila i prevodila

... s tim u vezi da se vratimo temi tj nestasnim godinama i moru.....Setih se neke diskoteke u Bolu na Bracu pocetkom sedamdesetih....na sredini podijum za igru a okolo separei....u jednom separeu sve zenske i jedan nas drug koji sedi na jednom kraju ovalne "klupe"....neki tip od prekoputa udara geometriju i konacno ustaje...pita za ples jednu devojku..ona nece...on krenuo redom...i niko nece a btw se smejemo..u jednom momentu ustaje nas drug(koga ovaj nije primetio zbog polozaja separea) i kaze " necu ni ja"....ovaj se na trenutak zbunio ....a onda nastala zezancija, smejanje....i druzili se posle ...lik se nije naljutio.....
mikele9 mikele9 11:46 14.01.2010

Re: za mariopan, jesenjinu, margos....

..smanji malo dozivljaj mozda se pojavi neki ultramegadasa da ti bespomocnoj pomogne..


Teško na žalost može da se zbudne! Te ultramegadase mobilnim poruče, majstor odradi, calnu mu lovu i quit!
Po šrafcigernicama se (znam iz iskustva, cele godine morao da kupujem od A - š) skoro 100% muvaju penzosi, kojima ili treba matica za nepostojeći šraf ili ih žene isterale iz kuće da se ne spopliću o njih a i da s komšikom mogu uz kaficu na miru da tračare.
To ne znači da margos ne želim ultramegadasufrajera, samo prosuh činjenično stanje.
mariopan mariopan 15:42 14.01.2010

Re: za mariopan, jesenjinu, margos....

Otada ćutim. I merkam ovih dana neke papagajke da nabavim, da mi se nađu.


Moze "gedore"?
Pozajmljujem i busilicu ako ti zatreba
mariopan mariopan 15:44 14.01.2010

Re: za mariopan, jesenjinu, margos....

mirelarado
Читати све вас овде, као и Микелеове приче, прави је мелем за душу. Знам, понављам се, ал' шта ћу кад ми лепо у вашем друштву. :))

margos margos 15:53 14.01.2010

Re: za mariopan, jesenjinu, margos....

Pozajmljujem i busilicu ako ti zatreba

Ne bre, sestro bratte, Mariopan - moram d'imam vlasništvo nad alatom, inače džaba.
mariopan mariopan 19:43 14.01.2010

Re: za mariopan, jesenjinu, margos....

margos
Pozajmljujem i busilicu ako ti zatreba

Ne bre, sestro bratte, Mariopan - moram d'imam vlasništvo nad alatom, inače džaba.

Brate sestro Margos cale si keve mi
Jel tako bese Zemunac cestita sestri polozen ispit?
margos margos 20:18 14.01.2010

Re: za mariopan, jesenjinu, margos....

Tako tako, jašta :))))
Sve jezike govorimo, a ostale zamuckujemo...
mirelarado mirelarado 20:34 14.01.2010

Re: za mariopan, jesenjinu, margos....

mariopan




Док Маргос пронађе цвикцангле и остале француске кључеве, да напоменем како су сви ти наши кампови диљем Јадрана кубурили с водом! Једва успеш да се умијеш, ако устанеш довољно рано. Туширање топлом водом само ако ти је неко с рецепције род рођени. Али, то нам није много сметало, шта зна омладина шта је 'ладна вода! После смо сазнали да је то и здраво. :))

Re: za mariopan, jesenjinu, margos....

Letovala Sam sa uzivanjem u neverovatnim Vukoje****ma. Ponekad Sam morala da se mazem puterom umesto kreme, jer nije bilo nigde da se kupi. Sad cu da nadjem neku prigodnu ilustraciju.
EDIT - ilustracija

mirelarado mirelarado 21:04 14.01.2010

Re: za mariopan, jesenjinu, margos....

Бака би ми пред полазак обавезно утрапила ову маст против опекотина:



Паковање је другачије изгледало, али је била спасоносна, чак и ако те опече медуза.
mikele9 mikele9 21:16 14.01.2010

Re: za mariopan, jesenjinu, margos....

шта зна омладина шта је 'ладна вода! После смо сазнали да је то и здраво. :))


Kada bejah omladinac opominjali nas stariji: "ne skačite u ledenu vodu, zapatićete reumu". U pitanju je bila Morača, led ledeni i kad je na plaži +50 stepeni Celzijusovih. Odmahnemo rukom, šta znaju matorci, mi smo od čelika! Danas shvatam šta su želeli da nam kažu.
mikele9 mikele9 21:22 14.01.2010

Re: za mariopan, jesenjinu, margos....

[quote]Бака би ми пред полазак обавезно утрапила ову маст против опекотина: али је била спасоносна

Morao sam da boldujem, Jekoderm je nešto najbolje što postoji na svetu! Zaboravio sam na njega ali sutra idem u apoteku!
Fala brattte sestttro Mirela.
margos margos 22:33 14.01.2010

Re: za mariopan, jesenjinu, margos....

Jekoderm je nešto najbolje što postoji na svetu!

Posle meda, rakije i belA luka, moliću fino. :)

Volim miris 'Jekoderma' - samo zato što me podseća na more:)
mikele9 mikele9 23:22 14.01.2010

Re: za mariopan, jesenjinu, margos....

Posle meda, rakije i belA luka, moliću fino. :)


Med, grožđe, maslinovo ulje (i masline), beli, crni, crveni luk = No 1, a onda slede jabuke, karfiol, paradajz, paprike, smokve, celer, keleraba, šargarepa, cvekla, banane, limun, pomorandže, krompir, radič.....redosled napravite sami, ali mi No 1 ne dirajte!

Re: za mariopan, jesenjinu, margos....

Pronasla Sam fensi ekvivalent jekoderma u inostranstvu - Elizabeth ardden 8 hour cream
mirelarado mirelarado 23:34 14.01.2010

Re: za mariopan, jesenjinu, margos....

fensi ekvivalent jekoderma


E, ово ми се допада!
jesen92 jesen92 01:08 15.01.2010

Re: za mariopan, jesenjinu, margos....

Po šrafcigernicama se (znam iz iskustva, cele godine morao da kupujem od A - š) skoro 100% muvaju penzosi, kojima ili treba matica za nepostojeći šraf ili ih žene isterale iz kuće da se ne spopliću o njih a i da s komšikom mogu uz kaficu na miru da tračare.
To ne znači da margos ne želim ultramegadasufrajera, samo prosuh činjenično stanje

..ne treba imati predrasude...to smo vec konstatovali...ako margos voli da majstorise zasto ne bi i neki ultramega....
jesen92 jesen92 02:20 15.01.2010

Re: za mariopan, jesenjinu, margos....

..jekoderm...prava stvar....!!!
mariopan mariopan 13:04 17.01.2010

Re: za mariopan, jesenjinu, margos....

mirelarado

Бака би ми пред полазак обавезно утрапила ову маст против опекотина:



Паковање је другачије изгледало, али је била спасоносна, чак и ако те опече медуза.

E, da nije bio Jekoderma
ddsonik ddsonik 08:18 14.01.2010

Neum - Ne Um - Naum...

More...nekako je mnogo dobrih prica vezano za more - valjda ta raspustenost, leto Sunce...nekako ceo zivot tezim da se priblizim tom moru, i evo sad sam u neposrednoj blizini (istini za volju, iako sam u shanghai-ju vec 2 godine, more jos nisam video - ima kao neka gradska plaza na 40-ak km od grada, ali kako sam cuo, more je prljavo, pa mi se ni ne ide)

Prica mi se ucinila kratkom, a opet je ceo film. I dosta raznih 'pricica' se tu izvrtelo. Mene je ta sa progonom negde podsetila da i nisam neki frajer, kad me nisu devojke proganjale Dobro, jeste jedna, ali tad smo bili klinci (a sada kao vise nismo, hehe) Propustene prilike su propustene, ali ih je dobro setiti se - ako ni zbog cega drugog, ono da ne bi propustili onu sto nam je trenutno ispred nosa.

Puno pozdrava za domacicu i autora - super ste tandem!



mikele9 mikele9 11:30 14.01.2010

Re: Neum - Ne Um - Naum...

Prica mi se ucinila kratkom, a opet je ceo film. I dosta raznih 'pricica' se tu izvrtelo.



Mogu ja i u tri toma ili sabranom izdanju ali sam si zapazio i u ovako kratkoj(?) priči odgledao si ceo film sa sve raznim 'pričicama'.


Mene je ta sa progonom negde podsetila da i nisam neki frajer



Defetisto! Oma da izbrišeš taj stav! Glavu u amper s vodom i koliko izdržiš. Kada dožeš do aera, ponavljaj (bar 117 puta): "Svakog dana u svakom pogledu, sve više napredujem". Proganjanje? Pa desi se to ponekad (jednom i tebe, uzrast je nebitan), kao ono Glen Klouz Makl Daglasa ali nije nešto baš svaki čas. Ćapi ti to što ti je ispred nosa.
Hvala na pozdravima tandemu, uzvraćamo toplo i srdačno.
ddsonik ddsonik 13:02 14.01.2010

Re: Neum - Ne Um - Naum...

Brisem odmah!
Hvala na ovom odgovoru - morao sam da se malo preispitam i dodjem do zakljucka da imam hronicni nedostatak samopouzdanja (proistekao iz naucene skromnosti - urodjeno sigurno nije), nevezano za oblast delovanja. No da ne bude da sam bas skroz stidljivko neki, da podelim onda nesto sto sam onako za svoju dusu i za dobru prijateljicu odsvirao

Ispred nosa mi je vec godinama jedna sto sam je capio, onda se pojavila jos jedna malecka, ali su mi trenutno obe odsutne, te uz ovu hladnocu me uhvati tako ponekad malodusnost. No da ne kvarim atmosferu filma koji me je ustvari bas digao (sto bi se reklo)

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana