Sport

Australian Open 2010

niccolo RSS / 17.01.2010. u 21:49

S početkom prvog ovogodišnjeg grenslema počinjemo i s praćenjem nove teniske sezone na blogu. Australian Open koji se od 1 posle ponoći, 18. januara, do 31. januara održava na terenima Melburn Parka u Melburnu će nam dati sliku šta bismo mogli da očekujemo ovegodine i koliko će to biti različito u odnosu na prošlu.

 

Iako nema ni dvadeset dana kako jesezona počela i tek je nekoliko turnira odigrano na teniskoj sceni je vrlo živo i proteklih dana je bilo nekoliko interesantnih, uslovno rečeno, off-court vesti. U prvi plan svakako stavljamo egzibiciju koju su na predlog Rodžera Federera u toku današnjeg dana odigrali Fed, Rafa,Nole, Rodik, Serena, Kim, Hjuit i Samanta Stosur plus Bernard Tomić i Džim Kurijer koji je bio sudija, s cljem prikupljanja pomoći za Haiti. I Novak Đoković je imao dobre ideje prethodnih dana pa je tako predložio promenu formata Dejvis Kupa tako da se od sada igra svake druge godine kao svetsko prvenstvo u trajanju od desetak dana sa 32 najbolje reprezentacije podeljene u 4 grupe od po 8 ekipa. I drugi igrači su već podržali ovu ideju, a čini se da bi takva promena mogla da svima donese jaču kintu nego što je to slučaj sa sadašnjim DC. A kada govorimo o jačoj kinti ne možemo da ne pomenemo Mariju Šarapovu koja je potpisala osmogodišnji ugovor sa Nike po kome treba da zaradi 43 miliona funti, što je najvredniji takav ugovor koji je jedna sportistkinja ikada zaključila (uz ovakav novac i zimnica izgleda prihvatljivije c0521.gif).Ali da pređemo na sam turnir...

 

Ceo žreb možete videti ovde,a ja ću izdvojiti protivnike naših igrača. Ana Ivanović je u delu žreba gde je i prvi nosilac Serena Vilijams (USA) i ona igra svoj prvi meč protiv Šenaj Peri (USA) koja je na turnir došla iz kvalifikacija. Ako nju prođe, u drugom kolu bi se mogla sastati sa Žizelom Dulko (ARG), u trećem sa Verom Zvonarevom (RUS). U četvrtom bi išla na Viktoriju Azarenku (BLR), a ukoliko nju prođe sledio bi i duel sa Serenom u četvrtfinalu. Ako bi i nju kojim slučajem prošla u polufinalu bi mogao da usledi duel protiv druge sestre ili protiv Karoline Vozniački (DAN). Ana je prošle godine došla do trećeg kola i dotle mora da dođe ako hoće da odbrani poene, a za sve preko toga sledi uvećanje bodovnog salda. U njenom okruženju na WTA listi je prilična gužva tako da svaki gubitak, odnosno dobitak bodova može da utiče na skok odnosno dalji pad na listi, a sve u zavsnosti ne samo od njenih već i ostalih rezultata. Ana je pre AO odigrala jedan turnir (Brizbejn) na kome je došla do polufinala.

 

Jelena Janković je u delu žreba gde je drugi nosilac, Dinara Safina (RUS). JJ će svoj prvi meč igrati protiv Monike Nikolesku (ROU), u drugom bi išla recimo na Keti o'Brajen (GBR), a u trećem na Alonu Bondarenko (UKR). U četvrtom kolu protivnica bi joj bila Merion Bartoli (FRA), dok bi u četvtfinalu išla ili na Dinaru ili na Šarapovu (RUS). Ako uspe i njih da preskoči može da bira jednu od dve Ruskinje - Kuznjecovu ili Dementijevu, a ako joj se one ne sviđaju tu je i belgijska kombinacija – Enan ili Klajsters. Jelena je prošle godine došla do četvrtog kola i dotle mora da dođe ako hoće da odbrani poene, a za sve preko toga slede novi. Ipak to neće biti nimalo lako iz razloga što Jelena usled poraza u prvom kolu Sidneja dolazi na AO sa samo jednim odigranim mečom ove godine.

 

Novak Đoković je u delu žreba gde je i prvi nosilac Federer, ali za razliku od devojaka on sa prvim nosiocem ne može da igra pre polufinala. Do tada mora prvo da dobije Danijela Himeno-Travera (ESP), pa u drugom Marka Kjudinelija (SUI), Žeremi Šardija (FRA) u trećem, a u četvrtom Mihaila Južnog (RUS) ili Tomija Robreda (ESP). Pre duela sa Federerom moraće da savlada i Robina Soderlinga (SWE) ili možda Congu (FRA). Novak je prošle godine došao do četvrtfinala i ove može bolje. Pre AO je odigrao samo tri meča i to na egzibiciji u Kujongu.

 

Janko Tipsarević je u istom delu žreba gde je i Novak, on na početku igra protiv Rajana Harisona (USA), u drugom kolu ga očekuje duel sa Tomijem Hasom (GER), pa u trećem sa Congom, a u eventualnom četvrtom sa Soderlingom. Janko je prošle godine došao do drugog kola, nadamo se da ove godine može barem do trećeg. On je inače dobro počeo sezonu, u Čenaju je stigao do polufinala.

 

Viktor Troicki je u delu žreba gde je Del Porto (ARG). Viktor prvi meč igra protiv Nikolasa Lapentija (ECU), u drugom bi igrao protiv jednog od dva Nemca, Filipa Pecšnera ili Florijana Majera, dok ga Huan Martin čeka u trećem. Ako bi ga kojim čudom preskočio, u četvrtom kolu bi išao na Čilića (CRO) ili Vavrinku (SUI), a u četvrtfinalu na Endija Rodika (USA). U polufinalu ima šanse da se sastane sa Rafaelom Nadalom (ESP) ili sa Endijem Marejem (GBR). I on je stigao do drugog kola i od njega takođe očekujemo da napravi korak dalje. Viktor je ove godine u Dohi stigao do polufinala, a u Sidneju je ispao u drugom kolu.

 

Viktor i Janko će se takođe takmičiti u muškom dublu, kao i Nenad Zimonjić i Dušan Vemić. Viktor igra u paru sa Markom Kjudinelijem, Janko sa Jen Sun Luom (TPE), Vemić sa Ivom Karlovićem (CRO), a Nenad naravno sa Nestorom (CAN). I JJ igra u ženskom dublu, a partnerka joj je Šenaj Peri (USA). Janko i Lu i prvom kolu igraju protiv Fleminga (GBR) i Skupskog (GBR), a u drugom kolu bi išli na Bupatija (IND) i Mernija (BLR). Dalji potencijalni protivnici su im Dam (CZE) i Polasek (SVK), pa onda Čerkmak (CZE) i Mertinak (SVK). U eventualnom polufinalu bi išli na braću Brajan (USA). Viktor i Kjudineli igraju prvi meč protiv Kunjicina (RUS) i Sele (ISR), u drugom idu na Kubota (POL) i Maraha (AUT), pa onda na Kasa (GER) i Normana (BEL) (ili protiv Vemića i Karlovića koji prvi meč igraju upravo protiv ovog para, dok bi u drugom kolu išli recimo na Melzera (AUS) i Pecšnera). Dalje bi igrali protiv Dluhija (CZE) i Paesa (IND), a u polufinalu protiv Nenada i Danijela. Janković i Peri na početku igraju protiv Cibulkove (SVK) i Krajiček (NED), dalje bi išle na Matek-Sands (USA) / Jan (CHN), pa na Vesninu (RUS) / Ženg(CHN). U četvrtfinalu bi ih očekivao duel sa drugim nociocima, sestrama Vilijams, a u polufinalu bi igrale protiv Ksie (TPE) / Peng (CHN).

 

Nenad i Danijel prvi meč igraju protiv Grota (AUS) i Kublera (AUS), u drugom igraju protiv boljih iz duela Montanjes (ESP) / Vasaljo Argueljo (ARG) – Akasuso (ARG) / Prieto (ARG). U trećem kolu trebada igraju protiv Levinskog (CZE) i Perota (USA). Četvrtfinale bi im donelo meč sa Granoljersom (ESP) i Robredom (ESP), a polufinale sa Dluhijem i Paesom ili pak Kubotom i Marahom. U finalu bi mogli da gledamo uobičajeni duel za tu rundu takmičenja, protiv braće Brajan. Nenad i Danijel su prošle godine iznenadno ispali u drugom kolu od Kubota i Maraha, tako da bi odličnim rezultatom ove godine mogli da smene braću Brajan na prvom mestu, pošto ova dvojica, kao prošlogodišnji šampioni, ne mogu da dobiju nove bodove sa AO.

 

 

Od tehničkih informacija, recimo da je zvanični sajt http://www.australianopen.com/en_AU/index.html, da je vremenska razlika između Melburna i Beograda -10 sati (ja ću u komentarima svakog dana davati raspored za taj dan sa vremenima odigravanja mečeva po tamošnjem vremenu, a na pomenutom sajtu na početnoj stranici imate desno sat koji pokazuje tamošnje vreme i vaše lokalno vreme, a pored sata imate i kakve su trenutne vremenske prilike “dole”). Mečeve sigurno prenosi Eurosport, a nijedan drugi naš kanal se nije hvalio direktnim prenosima. Na netu će se verovatno moći naći nešto preko http://atdhe.net/ili preko http://www.sport89.com/ (a ako zatreba snalazićemo se već na licu mesta).

 

Za kraj, želim nam svima kvalitetan tenis i lepo druženje sledeće dve nedelje.



Komentari (846)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

niccolo niccolo 21:49 17.01.2010

Rapored za ponedeljak, 18. januar

Rod Laver Arena 11:00 Start Time
1. Women's Singles - 1st Round
Maria Sharapova (RUS)[14] v. Maria Kirilenko (RUS)
2. Women's Singles - 1st Round
Kim Clijsters (BEL)[15] v. Valerie Tetreault (CAN)
3. Men's Singles - 1st Round
Andy Murray (GBR)[5] v. Kevin Anderson (RSA)

Rod Laver Arena 19:00 Start Time
1. Men's Singles - 1st Round
Peter Luczak (AUS) v. Rafael Nadal (ESP)[2]
2. Women's Singles - 1st Round
Jelena Dokic (AUS) v. Alisa Kleybanova (RUS)[27]

Hisense Arena 11:00 Start Time
1. Women's Singles - 1st Round
Magdalena Rybarikova (SVK) v. Dinara Safina (RUS)[2]
2. Men's Singles - 1st Round
Andy Roddick (USA)[7] v. Thiemo de Bakker (NED)
3. Men's Singles - 1st Round
Michael Russell (USA) v. Juan Martin Del Potro (ARG)[4]
4. Women's Singles - 1st Round
Kirsten Flipkens (BEL) v. Justine Henin (BEL)

Margaret Court Arena 11:00 Start Time
1. Women's Singles - 1st Round
Yanina Wickmayer (BEL) v. Alexandra Dulgheru (ROU)
2. Men's Singles - 1st Round
Guillaume Rufin (FRA) v. Bernard Tomic (AUS)
3. Women's Singles - 1st Round
Elena Dementieva (RUS)[5] v. Vera Dushevina (RUS)
4. Women's Singles - 1st Round
Jelena Jankovic (SRB)[8] v. Monica Niculescu (ROU)
Not Before:19:30
5. Men's Singles - 1st Round
Matthew Ebden (AUS) v. Gael Monfils (FRA)[12]

Show Court 2 11:00 Start Time
1. Men's Singles - 1st Round
Olivier Rochus (BEL) v. Fernando Gonzalez (CHI)[11]
2. Women's Singles - 1st Round
Anastasia Rodionova (AUS) v. Svetlana Kuznetsova (RUS)[3]
3. Men's Singles - 1st Round
Jarkko Nieminen (FIN) v. Nick Lindahl (AUS)
4. Women's Singles - 1st Round
Rossana De Los Rios (PAR) v. Marion Bartoli (FRA)[11]

Show Court 3 11:00 Start Time
1. Men's Singles - 1st Round
Jason Kubler (AUS) v. Ivan Ljubicic (CRO)[24]
2. Women's Singles - 1st Round
Anna Chakvetadze (RUS) v. Flavia Pennetta (ITA)[12]
3. Men's Singles - 1st Round
Marin Cilic (CRO)[14] v. Fabrice Santoro (FRA)
4. Women's Singles - 1st Round
Sorana Cirstea (ROU) v. Olivia Rogowska (AUS)

Court 5 11:00 Start Time
1. Men's Singles - 1st Round
Blaz Kavcic (SLO) v. Wayne Odesnik (USA)
2. Men's Singles - 1st Round
Julien Benneteau (FRA) v. David Guez (FRA)
3. Women's Singles - 1st Round
Olga Govortsova (BLR) v. Angelique Kerber (GER)

Court 6 11:00 Start Time
1. Men's Singles - 1st Round
Radek Stepanek (CZE)[13] v. Ivo Karlovic (CRO)
2. Women's Singles - 1st Round
Sesil Karatantcheva (KAZ) v. Tamarine Tanasugarn (THA)
3. Women's Singles - 1st Round
Aravane Rezai (FRA)[26] v. Sania Mirza (IND)
Not Before:17:00
4. Men's Singles - 1st Round
James Blake (USA) v. Arnaud Clement (FRA)

Court 7 11:00 Start Time
1. Women's Singles - 1st Round
Pauline Parmentier (FRA) v. Elena Baltacha (GBR)
2. Men's Singles - 1st Round
Sebastien Grosjean (FRA) v. Marsel Ilhan (TUR)
3. Women's Singles - 1st Round
Edina Gallovits (ROU) v. Nadia Petrova (RUS)[19]
Not Before:17:00
4. Men's Singles - 1st Round
John Isner (USA)[33] v. Andreas Seppi (ITA)

Court 8 11:00 Start Time
1. Women's Singles - 1st Round
Jie Zheng (CHN) v. Shuai Peng (CHN)
2. Men's Singles - 1st Round
Mardy Fish (USA) v. Andrey Golubev (KAZ)
3. Men's Singles - 1st Round
Rainer Schuettler (GER) v. Sam Querrey (USA)[25]
4. Women's Singles - 1st Round
Virginie Razzano (FRA)[18] v. Ekaterina Makarova (RUS)

Court 10 11:00 Start Time
1. Women's Singles - 1st Round
Yvonne Meusburger (AUT) v. Timea Bacsinszky (SUI)
2. Men's Singles - 1st Round
Igor Kunitsyn (RUS) v. Jose Acasuso (ARG)
3. Women's Singles - 1st Round
Patricia Mayr (AUT) v. Katie O'brien (GBR)
4. Men's Singles - 1st Round
Lukas Lacko (SVK) v. Leonardo Mayer (ARG)

Court 11 11:00 Start Time
1. Women's Singles - 1st Round
Barbora Zahlavova Strycova (CZE) v. Regina Kulikova (RUS)
2. Women's Singles - 1st Round
Anna-Lena Groenefeld (GER) v. Roberta Vinci (ITA)
3. Men's Singles - 1st Round
Daniel Brands (GER) v. Evgeny Korolev (KAZ)
4. Men's Singles - 1st Round
Louk Sorensen (IRL) v. Yen-Hsun Lu (TPE)

Court 13 11:00 Start Time
1. Men's Singles - 1st Round
Philipp Petzschner (GER) v. Florian Mayer (GER)
2. Women's Singles - 1st Round
Vania King (USA) v. Dominika Cibulkova (SVK)[23]
3. Men's Singles - 1st Round
Feliciano Lopez (ESP) v. Pablo Cuevas (URU)
4. Women's Singles - 1st Round
Klara Zakopalova (CZE) v. Sara Errani (ITA)

Court 14 11:00 Start Time
1. Men's Singles - 1st Round
Teimuraz Gabashvili (RUS) v. Thomaz Bellucci (BRA)
2. Women's Singles - 1st Round
Yuliana Fedak (UKR) v. Polona Hercog (SLO)
3. Men's Singles - 1st Round
Daniel Koellerer (AUT) v. Antonio Veic (CRO)

Court 18 11:00 Start Time
1. Women's Singles - 1st Round
Kateryna Bondarenko (UKR)[30] v. Ioana Raluca Olaru (ROU)
2. Men's Singles - 1st Round
Philipp Kohlschreiber (GER)[27] v. Horacio Zeballos (ARG)
3. Women's Singles - 1st Round
Kathrin Woerle (GER) v. Alona Bondarenko (UKR)[31]
4. Men's Singles - 1st Round
Tomas Berdych (CZE)[21] v. Robin Haase (NED)

Court 19 11:00 Start Time
1. Men's Singles - 1st Round
Viktor Troicki (SRB)[29] v. Nicolas Lapentti (ECU)
2. Men's Singles - 1st Round
Guillermo Garcia-Lopez (ESP) v. Stanislas Wawrinka (SUI)[19]
3. Women's Singles - 1st Round
Yung-Jan Chan (TPE) v. Kaia Kanepi (EST)
4. Women's Singles - 1st Round
Coco Vandeweghe (USA) v. Sandra Zahlavova (CZE)

Court 21 11:00 Start Time
1. Women's Singles - 1st Round
Anastasia Pavlyuchenkova (RUS) v. Anastasija Sevastova (LAT)
2. Women's Singles - 1st Round
Maria Jose Martinez Sanchez (ESP)[2v.4] Evgeniya Rodina (RUS)
3. Men's Singles - 1st Round
Marc Gicquel (FRA) v. Simone Bolelli (ITA)
4. Men's Singles - 1st Round
Florent Serra (FRA) v. Jurgen Melzer (AUT)[28]
ivana23 ivana23 21:55 17.01.2010

***

ivana23 ivana23 21:58 17.01.2010

Re: ***

U prvi plan svakako stavljamo egzibiciju koju su na predlog Rodžera Federera u toku današnjeg dana odigrali Fed, Rafa,Nole, Rodik, Serena, Kim, Hjuit i Samanta Stosur plus Bernard Tomić i Džim Kurijer koji je bio sudija, s cljem prikupljanja pomoći za Haiti.






Predrag Brajovic Predrag Brajovic 22:00 17.01.2010

Re: ***

Већ сам се питао што те нема, Ниццоло. Помислих: заокупирала га зимница?! Ууух, одлакну ми...
niccolo niccolo 22:00 17.01.2010

Re: ***

Препоручујем ономе ко можда није видео ове снимке које је Ивана већ качила код Гласа Америке да их обавезно погледа, момци и девојке се одлично забављају чинећи за пострадале. Свака част за иницијативу и брзу организацију
niccolo niccolo 22:02 17.01.2010

Re: ***

Већ сам се питао што те нема

Мало сам вас пустио да чекате (текст сам написао још јутрос, чак пропустих првих пар минута Каравађа на СТБ - одличан РАИ филм у два дела)
mirelarado mirelarado 22:12 17.01.2010

Re: ***

niccolo

Већ сам се питао што те нема

Мало сам вас пустио да чекате (текст сам написао још јутрос, чак пропустих првих пар минута Каравађа на СТБ - одличан РАИ филм у два дела)


Да ли знаш да је сниман у Београду? Статисти су наши:))
niccolo niccolo 22:14 17.01.2010

Re: ***

Да ли знаш да је сниман у Београду? Статисти су наши:))

После сам га потражио на њиховом сајту да бих проверио како се тачно зове па видео...а нисам имао појма да га глуми Алессио, уопште га нисам препознао...
mirelarado mirelarado 22:37 17.01.2010

Re: ***

а нисам имао појма да га глуми Алессио, уопште га нисам препознао...


Ретуширали су га мало за улогу.
Exitus Letalis Exitus Letalis 01:22 18.01.2010

Re: ***

super je ovo što je ivana stavila.
a i novak ima konačno bolju opremu:)))

p.s. kad su se pre nacrtali ovi ispred nas:)))
niccolo niccolo 01:24 18.01.2010

Re: ***

kad su se pre nacrtali ovi ispred nas:)))

Вечерас је било плодно на блогу
Unfuckable Unfuckable 08:45 18.01.2010

Re: ***

Већ сам се питао што те нема, Ниццоло

pridružujem se, i mene je malo zabrinuo, kad jutros otvaram blog i vidim - sve je kako treba
niccolo niccolo 09:16 18.01.2010

Re: ***

sve je kako treba

Осим што људи не успевају поштено да одиграју своје мечеве због кише (Викторов меч поново прекинут, овог пута при резултату 2:1 за њега и 5:3 30:30 у четвртом сету)...
NNN NNN 12:59 18.01.2010

Re: ***

Викторов меч поново прекинут, овог пута при резултату 2:1 за њега и 5:3 30:30 у четвртом сету
Ako je on servirao, mogli su da ga puste da bar dvaput odservira
niccolo niccolo 13:00 18.01.2010

Re: ***

Ako je on servirao, mogli su da ga puste da bar dvaput odservira

Nije, Lapenti je servirao...
njanja_de.manccini njanja_de.manccini 16:57 18.01.2010

Re: ***

kad jutros otvaram blog i vidim - sve je kako treba

ja otvaram blog jutros i ima šta da vidim! jedva sam našla potrebne dugmiće da se ulogujem. pa kad se desio Change?

niccolo, znači počinje još jedna sezona žestokog navijanja.
onaj Federed je srcka sa svojim predlogom btw
niccolo niccolo 17:00 18.01.2010

Re: ***

pa kad se desio Change?

U petak recimo...
niccolo, znači počinje još jedna sezona žestokog navijanja.

Definitivno
Milutin Milošević Milutin Milošević 17:06 18.01.2010

Re: ***

onaj Federed

Jel ovo neka omaška ili sam ja propustio neko zezanje; ili to malo ložiš AD?
njanja_de.manccini njanja_de.manccini 17:13 18.01.2010

Re: ***

Milutin Milošević

onaj Federed

Jel ovo neka omaška ili sam ja propustio neko zezanje; ili to malo ložiš AD?


Milutine ja nemam the hots for Fed samo iskreno divljenje prema njegovim humanitarnim akcijama, koje svakako zaslužuju moju ljubav.
osim toga ne ložim AD već Exitus
mirelarado mirelarado 17:16 18.01.2010

Re: ***

Milutin Milošević
onaj Federed je srcka sa svojim predlogom
Jel ovo neka omaška ili sam ja propustio neko zezanje; ili to malo ložiš AD?


Ма, мени је и ово срчка сумњиво. Комплимент?

П.С. Где си, Њањо, шта има?
njanja_de.manccini njanja_de.manccini 17:22 18.01.2010

Re: ***

П.С. Где си, Њањо, шта има?

Mirela evo nas kući. bili smo u najbolji grad u USA - San Francisco (da Iris New York je U konkurenciji) i to bez kompjutera
Exitus Letalis Exitus Letalis 20:36 18.01.2010

Re: ***

osim toga ne ložim AD već Exitus

neobično si me nasekirala:)))

p.s. ozbiljski, navikavam se da gubi.
manje se sekiram.
hebiga, sve ima svoj kraj, pa i minimax ...
neka njega još koju godinicu.
ako su sa novakom talijani potpisali na 10 godina, nisu valjda bacili pare.
a nije da neće tada imati 32 godine.

eto, svima im želim da ga stignu po broju gren slemova do 28 ... ma, do 38 ... al nek ga stignu ...

odo da radim do početka, nemoj da me je neko otrcavao:)))
njanja_de.manccini njanja_de.manccini 21:34 18.01.2010

Re: ***

odo da radim do početka, nemoj da me je neko otrcavao:)))

neću keve mi :))))
loader loader 21:56 17.01.2010

Naši udaraju ponovo :)

Već sam se pomalo odvikao od tenisa.
Lepo je što su svi ovi naši ponovo tu i tuku lopticu preko mreže.
Nadam se da će što manje u mrežu :)

niccolo niccolo 21:58 17.01.2010

Re: Naši udaraju ponovo :)

Već sam se pomalo odvikao od tenisa.

Мада тенисери кажу да би било боље да постоји већа пауза

Nadam se da će što manje u mrežu :)

Bili Piton Bili Piton 22:00 17.01.2010

Napred nasi


niccolo niccolo 22:05 17.01.2010

Re: Napred nasi


ivana23 ivana23 22:07 17.01.2010

Re: Napred nasi

mirelarado mirelarado 22:11 17.01.2010

Re: Napred nasi

Eво нас опет, орних за навијање и гледање доброг тениса!

Ивана, табла је чаробна! :)
margos margos 23:30 17.01.2010

Re: Napred nasi

Ивана, табла је чаробна! :)



Da nije vas, ja ne bih toliko pratila - ova atmosfera me uvek ponese.
Tnx, Nicc:)
niccolo niccolo 23:32 17.01.2010

Re: Napred nasi

Tnx, Nicc:)



(Твој задатак је да дозовеш ону ј.бре што уопште више не свраћа, нити пита за нас, да се мало дружимо кад се већ игра код ње кући )
margos margos 16:10 18.01.2010

Re: Napred nasi

Ne vredi Nicc, zarobljena je u raljama Fejsbuka... te bere, te sadi, te gradi, te zove na mobu... juče ujurila nekog Pegaza.. . cela Planeta se zatresla od njenog urlika oduševljenja... Teško, bratko, da je dozovemo... :(
NNN NNN 22:21 17.01.2010

Pa, 'de si , bre, niccolo do sad?

Razbi me neizvesnost i iščekivanje
Ako si išao pod "sport", pa na razvrstavanje po broju komentara (a verujem da jesi ), možeš se složiti sa mnom (a verujem i mnogi drugi blogeri) da bi ta kategorija najjednostavnije mogla da se nazove niccolo - tenis

Ovaj AO2010 je prilika neke promene u vrhu ATP liste
niccolo niccolo 22:26 17.01.2010

Re: Pa, 'de si , bre, niccolo do sad?

Ako si išao pod "sport", pa na razvrstavanje po broju komentara (a verujem da jesi )

Да знаш да нисам, хајде сад ћу да одем...
možeš se složiti sa mnom (a verujem i mnogi drugi blogeri) da bi ta kategorija nejjednostavnije mogla da se nazove niccolo - tenis


Ovaj AO2010 je prilika neke promene u vrhu ATP liste

AlexDunja AlexDunja 22:25 17.01.2010

:))

stvarno su sjajni
egzibicija za haiti je za svaku pohvalu
ivana23 ivana23 22:29 17.01.2010

Re: :))

niccolo niccolo 22:29 17.01.2010

Re: :))

egzibicija za haiti je za svaku pohvalu

Јесте, за све који су учествовали и дали новац...
ivana23 ivana23 22:34 17.01.2010

Re: :))

ivana23 ivana23 22:34 17.01.2010

Re: :))

ivana23 ivana23 22:35 17.01.2010

Re: :))

niccolo niccolo 23:06 17.01.2010

У међувремену

нађох да ртс ипак преноси АО, прогнозирају да ће Јеленин меч да почне око 7 ујутро (ја бих ипак проверавао још од 6) и њега ће да преносе (а Троицког не могу свакако да преносе јер игра на терену који није покривен камерама).
Exitus Letalis Exitus Letalis 01:25 18.01.2010

Re: У међувремену

niccolo

нађох да ртс ипак преноси АО, прогнозирају да ће Јеленин меч да почне око 7 ујутро (ја бих ипак проверавао још од 6) и њега ће да преносе (а Троицког не могу свакако да преносе јер игра на терену који није покривен камерама).

pa, prestala je kiša. brišu teren.
majko mila, koliko ćemo da budemo u drugoj vremenskoj zoni?
a posao?
niccolo niccolo 01:26 18.01.2010

Re: У међувремену

a posao?

Ваљда ће да буду лагане две недеље (мислим на послу)...
AlexDunja AlexDunja 23:06 17.01.2010

:)

i ovi mikrofoni su odlicna ideja:)
niccolo niccolo 23:08 17.01.2010

Re: :)

i ovi mikrofoni su odlicna ideja:)

Можда би их требало увести и на редовним мечевима
stefan.hauzer stefan.hauzer 23:13 17.01.2010

Re: :)

Можда би их требало увести и на редовним мечевима

Pa da deci stavljaju ruke preko usiju na svaki los udarac
niccolo niccolo 23:15 17.01.2010

Re: :)

Pa da deci stavljaju ruke preko usiju na svaki los udarac

Сасвим реалан проблем
stefan.hauzer stefan.hauzer 23:15 17.01.2010

Navijam za nase...

k'o i svake godine,a onda sta bog da!
Sad bi Novak trebalo da ima sansu,da konacno dodje na drugo mesto,a posle ko zna!?
Devojke...ce se valjda vratiti u formu,kao i ostali momci,da naprave nesto vise...
drzim im svima fige

edit Zimonjicu sreca ne treba,on i Nestor razvaljuju
niccolo niccolo 23:27 17.01.2010

Re: Navijam za nase...

Јесте, Новаку је довољно и полуфинале ако Рафа не узме турнир поново да га престигне (у тој ситуацији Рафа губи 800 ако дође само до финала, а Новак добија 260, па пошто је разлика између њих двојице 1000 поена, Новак би имао 60 више од Рафе). Међутим и Дел Порто би одличним резултатом могао да направи фрку у врху, ако би узео турнир, пришао би и Новаку на достизиву разлику (с Новаковим полуфиналом разлика између њих двојице би била 330 поена), а Рафу би престигао пошто су њих двојица у истом делу жреба па би Хуанова победа значила да је претходно добио Рафу у полуфиналу, па би Рафа изгубио 1280 поена...Али, видећемо шта ће од тога све да буде.
stefan.hauzer stefan.hauzer 23:31 17.01.2010

Re: Navijam za nase...

Рафу би престигао пошто су њих двојица у истом делу жреба

ih,nezaboravi da je i Mari u tom sesiru...bitje čupavo lebca mu na AO ove godine!
Moz' se reci i da jeNovak imao srece
AlexDunja AlexDunja 23:33 17.01.2010

Re: Navijam za nase...

Moz' se reci i da jeNovak imao srece

aham:)
sresce se sa fedom tek u finalu
niccolo niccolo 23:36 17.01.2010

Re: Navijam za nase...

Јесте, Мареј је прошле године дошао само до четвртог кола, тако да би и он могао супер да профитира...алтернативно, могао би Рафа да га лепо заустави у четвфтфиналу

Moz' se reci i da jeNovak imao srece

Јесте, озбиљном игром Новак би могао на направи одличан посао ове године...
niccolo niccolo 23:37 17.01.2010

Re: Navijam za nase...

sresce se sa fedom tek u finalu

Полуфиналу...али свеједно, уз добре остале резултате, и то би било довољно
AlexDunja AlexDunja 23:51 17.01.2010

Re: Navijam za nase...

ma videla sam:)
nego se zezam...
znas da je fed vs nole
moje omiljeno rastereceno finale svakog turnira
stefan.hauzer stefan.hauzer 23:53 17.01.2010

Re: Navijam za nase...

али свеједно, уз добре остале резултате

ako Novak bude igrao kao na kraju prosle godine...sky is limit
niccolo niccolo 23:54 17.01.2010

Re: Navijam za nase...

moje omiljeno rastereceno finale svakog turnira


Оно што је добро је што би и сад, уз остале повољне резултате и полуфинале могло да буде растерећено
Exitus Letalis Exitus Letalis 01:28 18.01.2010

Re: Navijam za nase...

AlexDunja

Moz' se reci i da jeNovak imao srece

aham:)
sresce se sa fedom tek u finalu

iz tvojih usta u božije uši:)))
Exitus Letalis Exitus Letalis 01:30 18.01.2010

Re: Navijam za nase...

stefan.hauzer

али свеједно, уз добре остале резултате

ako Novak bude igrao kao na kraju prosle godine...sky is limit

evo kažu da će najviša temperatura biti oko + 18 a sad je + 15.
da i neko ima koristi od globalnog zagrevanja.
niccolo niccolo 01:31 18.01.2010

Re: Navijam za nase...

evo kažu da će najviša temperatura biti oko + 18 a sad je + 15.

Тако је и јуче било испод 20 степени...само да не удари 40 следеће недеље
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 23:36 17.01.2010

da

pozdravim gazdu i blogodrustvo. zna se sta ja najvise volim u tenisu...kad se poskidaju majice na kraju
da ti ne istrolujem blog slikama po ko zna koji put (well...bar ne odmah), samo cu da mahnem i viknem - napred naši!
niccolo niccolo 23:38 17.01.2010

Re: da

pozdravim gazdu i blogodrustvo.

позз
.kad se poskidaju majice na kraju


mashha mashha 23:38 17.01.2010

:)

Nemam pojma o čemu si pisao, dođoh samo da vam izdelim preporuke (nadošao je novi talas radosti) Šalim se, tu sam, družimo se i navijamo za dobar tenis
niccolo niccolo 23:41 17.01.2010

Re: :)

nadošao je novi talas radosti


Šalim se, tu sam, družimo se i navijamo za dobar tenis

mirelarado mirelarado 00:21 18.01.2010

Re: :)

mashha
Nemam pojma o čemu si pisao, dođoh samo da vam izdelim preporuke (nadošao je novi talas radosti) Šalim se, tu sam, družimo se i navijamo za dobar tenis


Машо, твоји су разлози за радост најлепши.
niccolo niccolo 00:26 18.01.2010

Re: :)

Машо, твоји су разлози за радост најлепши

А после и од вас овакве слике да гледамо
mashha mashha 00:53 18.01.2010

Re: :)

Njaao... divni ste Ako bude sreće biće mnogo tako lepih slika Ali ček prvo da proslavimo mužev VIP status
Lionsgate Lionsgate 00:04 18.01.2010

Prvi

put u zadnjih 4-5 godina ne mozes bar jednog finalistu da fiksiras unapred. . . mislim na muski deo turnira. U prvih 6-7 igraca svako svakoga moze da dobije (sem Rodick Federera ). Mozda ove godine finale bude sa nekim parom koji niko ne ocekuje, recimo Davidenko-DelPotro.
niccolo niccolo 00:17 18.01.2010

Re: Prvi

Могло би и тако нешто да се догоди...мада често кад нема изразитих фаворита фаворити одраде посао по плану...битно да буде интересантног и квалитетног тениса.
Lionsgate Lionsgate 00:27 18.01.2010

Re: Prvi

Pa zadnjih 5 godina Fedex je bio favorit svugde (sem na Garosu) i propustio je samo jedno finale, ono od pre 2 god bas na AO. Sad moze svako od prvih 6-7 da ga tuce (opet izdvajam Rodicka), recimo Davidenko ubrzano smanjuje onaj ogroman minus od 13:0 protiv njega a US open je pokazao da vise nema ni celicnu volju u finalu grand slam turnira (opet izuzimam njegove poznate lomove protiv Nadala na AO i Wimbledonu). . . a o Nadalu ne treba trositi ni reci, po povratku ima izrazito negativan skor protiv top 10 a ne verujem da je podigao toliko svoju igru na nivo od prve polovine prosle godine.
niccolo niccolo 00:34 18.01.2010

Re: Prvi

Davidenko ubrzano smanjuje onaj ogroman minus od 13:0 protiv njega

Јесте, сад Давиденко има серију од 2:0
miloradkakmar miloradkakmar 00:27 18.01.2010

Samo

da se prijavim.
Ovo je šansa da se Ana vrati svojoj igri i plasmanu i Novak da pretekne Nadala.
Srećno svima.
niccolo niccolo 00:33 18.01.2010

Re: Samo

Ovo je šansa da se Ana vrati svojoj igri

Ја бих био сасвим задовољан и да се само ово догоди
ivana23 ivana23 00:44 18.01.2010

***

Ima li budnog muskog sveta... Prvi mec (za 15 min.) Sarapova-Kirilenko.
niccolo niccolo 00:45 18.01.2010

Re: ***

ivana23

Ia li budnog muskog sveta... Prvi mec (za 15 min.)Sarapova-Kirilenko.


Ја верујем да је то случајност

Едит: Е па сад је испало сасвим други смисао...мислио сам да хоћеш да кажеш будног ли мушког света
ivana23 ivana23 00:48 18.01.2010

Re: ***

niccolo

ivana23
Ima li budnog muskog sveta... Prvi mec (za 15 min.)Sarapova-Kirilenko.
Ја верујем да је то случајност


ivana23 ivana23 00:55 18.01.2010

Re: ***

Masina haljinica...

niccolo niccolo 00:59 18.01.2010

Re: ***

Masina haljinica...

Хајд’ да видимо како то изгледа уживо пре него се изјасним...
Exitus Letalis Exitus Letalis 01:35 18.01.2010

Re: ***

ivana23

Ima li budnog muskog sveta... Prvi mec (za 15 min.) Sarapova-Kirilenko.

i safina i rubarikova...
ivana23 ivana23 09:42 18.01.2010

Re: ***

ivana23
Masina haljinica...

Ode haljinica kuci...
niccolo niccolo 10:05 18.01.2010

Re: ***

ivana23

ivana23
Masina haljinica...

Ode haljinica kuci...

Ионако нам се није свидела...мада јој патике нису биле лоше,а?
NNN NNN 00:54 18.01.2010

G E N I J A L N O

Novak Đoković je imao dobre ideje prethodnih dana pa je tako predložio promenu formata Dejvis Kupa tako da se od sada igra svake druge godine kao svetsko prvenstvo u trajanju od desetak dana sa 32 najbolje reprezentacije podeljene u 4 grupe od po 8 ekipa. I drugi igrači su već podržali ovu ideju, a čini se da bi takva promena mogla da svima donese jaču kintu nego što je to slučaj sa sadašnjim DC.

Jedino bi trebalo da se razradi format takmičenja.
Mislim da je šteta da se ukinu dublovi koji su uvek jako interesantni.
Možda da se igra u dve dobijene (2 singla i jedan dubl) i na dva seta, uostalom vremenom će da se dođe do najboljeg formata takmičenja.
Mislim da bi svetsko prvenstvo u tenisu izazvalo mnogo veću pažnju od Gren slemova, bilo bi skoro ko SP u fudbalu.
niccolo niccolo 00:57 18.01.2010

Re: G E N I J A L N O

Mislim da bi svetsko prvenstvo u tenisu izazvalo mnogo veću pažnju od Gren slemova, bilo bi skoro ko SP u fudbalu.

И мени се тако чини, код садашњег Дејвис купа је пажња подељена, из сваке државе рате по један дуел, а остале онако успут, и између мечева различитих рунди прође толико времена да скоро заборавиш шта је било у прошлој....овако би скупио њих 32 на једно место у лимитиран број дана и онда би скупио пажњу свих, и тенисера и гледалаца и спонзора.
niccolo niccolo 01:12 18.01.2010

ПОЧИЊЕ!!!

У Мелбурну падала киша, тако да ће почетак програма на терену на коме игра Јелена бити померен бар за пола сата...На два главна терена програм почиње по плану (на свим осталим теренима такође одлагања...)
ivana23 ivana23 01:14 18.01.2010

Re: ПОЧИЊЕ!!!

Odgovara. Zato sto JJ igra ujutru.
niccolo niccolo 01:17 18.01.2010

Re: ПОЧИЊЕ!!!

Zato sto JJ igra ujutru.

Мхм...(вероватно ће морати да се мало закасни на посао )

Иначе на ЕС 2 преносе Сафину и Рибарикову


П.С. Не знам шта ће јој ово преко, нешто ми се не допада креација...
ivana23 ivana23 01:19 18.01.2010

Re: ПОЧИЊЕ!!!

Odoh. Da bih stigla na Jelenu...
Exitus Letalis Exitus Letalis 01:38 18.01.2010

Re: ПОЧИЊЕ!!!

Мхм...(вероватно ће морати да се мало закасни на посао )

hehehe, prednos' je kad radiš od kuće:)))
meni komp i tv oma tu...
jedina nezgodacija što ako se ispružim, ne mogu da kuckam:)))
malo ću da skačem ...
dobro je za kondiciju...
niccolo niccolo 01:42 18.01.2010

Re: ПОЧИЊЕ!!!

hehehe, prednos' je kad radiš od kuće:)))

Технички, и ја сам сасвим опремљен да радим од куће, не би било неке велике разлике
dobro je za kondiciju...

То јесте

Ево каже коментатор да би и на осталим теренима требали да почну мечеви...и ја ћу сад полако на спавање, тренутно Шарапова води 3:2 уз предност брејка, а и Динара има исто предност брејка - 4:3...
Exitus Letalis Exitus Letalis 02:42 18.01.2010

Re: ПОЧИЊЕ!!!

Ево каже коментатор да би и на осталим теренима требали да почну мечеви...и ја ћу сад полако на спавање, тренутно Шарапова води 3:2 уз предност брејка, а и Динара има исто предност брејка - 4:3...

39 grešaka u od toga 6 duplih.
ako izgubi, šta ćemo s aljinicama:)))
izgubila je već prvi meč u taj brejku...
lahka noć...
navila čuku...
niccolo niccolo 07:18 18.01.2010

Re: ПОЧИЊЕ!!!

39 grešaka u od toga 6 duplih.

Изгубила...није ни чудо ако је имала такву статистику...него на терену где треба да игра Јелена тек први меч одигран, нешто ми се чини да нема ништа данас од ње...Вића водио 2:1 у сетовима кад је прекинут меч
mirelarado mirelarado 09:19 18.01.2010

Re: ПОЧИЊЕ!!!

niccolo
Изгубила...



niccolo niccolo 09:23 18.01.2010

Re: ПОЧИЊЕ!!!

Пусти, кад сам устао и Пенета била у лошој серији, губила други сет а после је ова брејкнула одмах на почетку трећег, већ сам се забринуо да нећу имати за кога да навијам код девојака (осим наших), али се Флавија ипак дигла и доби Чекветадзе 6:2 у трећем...

Едит: Сад видим да је ЈЈ меч дефинитивно отказан...
ivana23 ivana23 09:31 18.01.2010

Re: ПОЧИЊЕ!!!

Сад видим да је ЈЈ меч дефинитивно отказан...

Raspored se tumba vec od prvog dana. Bice zabavno.
niccolo niccolo 10:04 18.01.2010

Re: ПОЧИЊЕ!!!

Bice zabavno

Тамо или милион степени или пада киша...
ivana23 ivana23 10:12 18.01.2010

Re: ПОЧИЊЕ!!!

Kisa. Kao da gledamo W.
mirelarado mirelarado 10:24 18.01.2010

Re: ПОЧИЊЕ!!!

Па и Њујорк.
ivana23 ivana23 10:30 18.01.2010

Re: ПОЧИЊЕ!!!

Ne znam, je l' ovo kisa u Melburnu pada selektivno ?

Igra se (osim na dva pokrivena terena) i na terenima MCA, C2 i C3, a na ostalima ne ... svasta.

niccolo niccolo 10:41 18.01.2010

Re: ПОЧИЊЕ!!!

Ко би га знао, можда пада и селективно
mirelarado mirelarado 10:43 18.01.2010

Re: ПОЧИЊЕ!!!

На мале, раштркане облаке?
niccolo niccolo 10:46 18.01.2010

Re: ПОЧИЊЕ!!!

Него, Рафа морао да игра тб против неког Лучака...значи ли то да и није у форми, или се тек полако загрева?

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana