Mediji

Da li sam uspeo u zivotu

jaksa scekic RSS / 19.01.2010. u 17:03


Uspeo sam nesto sto mnogi nisu uspeli pre mene.
Znam da zvuci neskromno, ali tastina je sasvim normalna ljudska osobina.
Elem, o cemu se radi.
Dva polariteta srpske politicke idejne scene, Petar Lukovic i Slobodan Antonic su me stavili u svoje tekstove.
Normalno u negativnom kontekstu (da je drugacije moram Vam priznati da bih se zabrinuo)


Primer prvi:

Pišu: e-Novine

 

Uočili smo jedan temeljni predlog koji će doprineti boljem razumevanju i sagledavanju veličine problema. Reč je o porukama koje sugerišu da, do neke mere, moramo sa posetiocima podeliti ideju o potrebnim sumama. U ime otvorenosti, istine i pogane navike da stvari nazivamo pravim imenima, u skladu sa transparentnošću za koju se svi zalažu (ali ne u svojoj kući), taksativno ćemo nabrojati stavke mesečnih troškova.
Usluge hostinga i internet konekcije na mesečnom nivou iznose oko 700 evra. Telefonski troškovi (including telemax), po prirodi posla, dostižu mesečni prosek od 600-700 evra. Zakup je svega tisuću evra. Agencije (novinske) nas satiru sa 1500 evra mesečno, a EPA će nas verovatno sahraniti pre ovih lokalnih đilkoša i lažova poput, evo najnovije blogerske B92 očajne domaćice, Jelice Greganović. A gde su struja, lihvarsko Javno komunalno, ADSL rezerva, antivirus licence, troškovi legalnih softvera, knjigovodstvene usluge i još niz drugih, naizgled (ali samo dok se ne saberu) sitnijih troškova? Kada se sve sračuna, proteklih meseci smo plaćali samo usluge koje omogućavaju odvijanje osnovnog procesa rada i zbog toga ušli u prilične dugove prema nekim partnerima (recimo, strpljivi gospodin Sekulić iz Foneta nas sigurno mrzi u ovom trenutku, a ni drage gospođe iz knjigovodstva nisu oduševljene našim finansijskim doprinosom).
Do sada smo na ime donacija, koje su stigle posle trećeg, najdramatičnijeg apela čitaocima, u januaru primili cca 4.500 evra (od oktobra ukupno 9.000 evra od 317 jedinstvenih donatora - što nas, btw, zabrinjava kada je u pitanju dilema oko pretplate) i, uglavnom, od toga podmirivali pomenute troškove. Drugim rečima, publika e-novina je zaista, bez preterivanja, bez uvlakačkog tona ala bloger Jakša B92 Šćekić, direktno doprinela našem opstanku do ovog trenutka. To je interakcija medija i čitalaca koja je ujedno i dokaz moći (u Srbiji nažalost potisnute) malog čoveka i naša inspiracija da ne pokleknemo pred ovim urbanim pajacima koji su zamenili one bidže od ranije.
.....

Primer dva.

NSPM

Politički život

Tompsonovi advokati

Slobodan Antonić
subota, 01. avgust 2009.
Marko Perković Tompson
.......
Treba reći da je Tompson, nedelju dana pre koncerta u Biogradu, održao koncert i u našim domovima, u Srbiji. Naime, HTV je 19. jula, na svom drugom programu, emitovao Tompsonov koncert, održan na zagrebačkom Maksimiru, juna 2007. Pošto je HTV sastavni deo gotovo svih kablovskih paketa ovdašnjih TV distributera, Tompsonov "estetski performans" mogao se pratiti i u celoj Srbiji. Zbog toga su se odmah oglasili predstavnici Udruženja novinara Srbije. Tome je "Politika", 22. jula, posvetila jedan tekst[4]. "Politika" je još jedan dan nastavila da piše o ovom slučaju. Naime, sutradan, 23. jula, "Politika" je objavila i dva članka na tu temu. U jednom se prenosi razgovor sa Milošem Živkovićem, asistentom na Pravnom fakultetu u Beogradu i stručnjakom za medijsko pravo. U članku se kaže da, po mišljenju Živkovića, naši sadašnji propisi "ne regulišu odgovornost inostranih programa. (...)Neka domaća televizija sa sedištem u Beogradu, na primer, može da bude kažnjena po našem zakonu, ali `Diskaveri` ili HRT, koji ovde nisu dobili dozvole, ne podležu sankcijama naše države. Onda bi, dakle, bilo logično da su odgovorni kablovski distributeri". Međutim, upozorava Živković, "Republička radiodifuzna agencija još nije donela propis po kome bi kablovske operatere i programe unutar kablovskog sistema stavila pod svoj nadzor"[5].
U drugom članku, objavljenom istog dana u "Politici", prenosi se izjava Efraima Zurofa, direktora centra „Simon Vizental". On je Tompsonov koncert nedvosmisleno nazvao "fašističkim"[6]. "To je teška uvreda za srpski narod", rekao je Efraim Zurof, "i teško mi je da poverujem da su srpski provajderi emitovali takav koncert. (...)Saosećam sa svim onim ljudima koji su izgubili rođake u ustaškom pogromu, a sada su morali da trpe nečiju nostalgiju za vremenom ustaša, na malim ekranima. (...)Operateri treba da shvate da se tako nešto jednostavno ne radi", zaključio je ovaj istaknuti borac protiv fašizma.
Međutim, ova tri, inače veoma uzdržana i sasvim pristojna "Politikina" članka, objavljena u dva dana, u kojima se problematizuje emitovanje Tompsonovog koncerta u Srbiji, izgleda da su poprilično razgnevila pojedine predstavnike Druge Srbije. Oglasio se, najpre, Branislav Jelić, zvanični osnivač E-novina[7], i u ovom mediju, koji hoće da igra funkciju "ideološkog biča" Druge Srbije, objavio ljutit komentar na račun "Politike". "Čitanje `Politike` izaziva istu nelagodnost kao da vam je greškom ili debeovskom podmetačinom ruku dopao tuđi medicinski karton, do raspadanja krcat istorijama bolesti", napisao je Jelić. Jer, po njemu, ovi "Politikini" članci napisani su "u najboljoj tradiciji `Odjeka i reagovanja`", sve sa "dobrim starim i odvratnim rečenica tako bliskim srpskim demokratskim tekovinama", koje pokazuju "severnokorejansku posvećenost `Politike` zabranama i kontroli"[8].
Istu iznenadnu brigu za slobodu medija pokazao je ugledni VIP bloger B92 i česti gost i komentator ove televizije, Jakša Šćekić. U komentaru pod nazivom "Cenzura na mala vrata" [9], Šćekić kaže da "ja sad ne bi (gramatika je izvorna - A. S) tumačio i objašnjavao zašto baš sad HRT reprizira Tompsonov koncert. A i baš me briga BTW". Ali, ono što Šćekića briga jesu "mišljenja i stavovi iz `Politike`". Njemu smeta ideja da bi kablovski operateri morali da spreče emitovanje takve vrste programa u Srbiji. On kaže da je to uvođenje cenzure i pita se koji će "censor (pravopis je izvorni - A. S) zatamnjivati i skidati kanale kad pomisli da program nije ili neće biti po ukusu nacije". Šćekić objašnjava da su HRT programi "nelegalno u srpskim kablovskim sistemima", jer "HRT jednostavno ne daje i ne sklapa ugovore sa KDS - bar kad je Srbija u pitanju". Iz toga zaključuje da bi distributeri, ako bi se držali propisa, morali da sasvim isključe HRT. Oni to, međutim, ne rade jer se "HRT mnogo gleda u Srbiji". A HRT se gleda jer je jednostavno bolji od RTS. "Njima se TV Dnevnik završava tačno u 24-tom minutu, a u 20.00 počinje druga emisija. Možeš da naviješ sat po njima", oduševljen je HRT-om Jakša Šćekić. On se zato i ljuti što tako finu televiziju, u toj meri bolju od naše, neko u Srbiji hoće da ometa i cenzuriše. I zato, zaključuje Šćekić, "moj problem je kad mi neko u ime nečega ili nekoga hoće da odredi šta mogu da gledam, a šta ne".
Zaista je dirljiva briga "drugosrbijanskih" medijskih poslenika za slobodu javne reči kod nas, pogotovo ako se ima u vidu da se ova briga javila baš u trenutku kada se naša javnost konačno pobunila zbog emitovanja fašističkog treša u Srbiji, poput Tompsonovih koncerata. Zanimljivo je, međutim, da Branislav Jelić, kao osnivač jednog elektronskog portala, i Jakša Šćekić, kao dugogodišnji saradnik Skaj televizije i supervizor i reformator TV NS[10] iznenada nemaju pojma o tako elementarnoj stvari kao što je „skremblovanje" neodgovarajućih sadržaja iz kablovskog TV programa.
Nije reč ni o kakvoj "cenzuri", kako to zovu Jelić i Šćekić, već o pojavi za koju zna svaki prosečni korisnik ovdašnjih kablovskih televizija.
Naime, svako ko prati sportske događaje bio je svedok povremenih isključivanja HRT, RAI, TVE ili DSF kada se prenosi utakmica za koju je određeni nacionalni kanal u Srbiji već otkupio TV prava (recimo B92 za Ligu šampiona). Tada kablovski operateri jednostavno isključe satelitski program koji prenosi isti događaj. Nekada takvo isključenje ume da potraje i danima. Recimo, tokom zimskih olimpijskih igara, u Torinu 2006, HRT je bio učestalo isključivan, jer je ekskluzivno pravo na prenos Olimpijade za područje Srbije imao RTS (nekim kablovskim operaterima, naime, to uključivanje i isključivanje HRT-a je bilo dojadilo, pa su ugasili ceo ovaj TV kanal na nekoliko dana)[11].
Niko takvu praksu nije zvao cenzurom i niko se zbog toga nije bunio. Ali, samo pominjanje mogućnosti da srpski kablovski distributeri isključe HRT tokom prenosa Tompsonovih koncerata, odjednom je, za Drugu Srbiju, dobio karakter najstrašnije cenzure! Treba reći da oni koji se zalažu za onemogućavanje neofašističke propagande u Srbiji nikako ne žele uvođenje obaveze "političke korektnosti" na male ekrane, već samo podsećaju na elementarno pravo da se odbije širenje programa sa fašističkim sadržajem. Reč je o izuzetku koji se pravi samo kod određenih programa izuzetno problematične sadržine. A jasno je da je veličanje ustaštva, kao oblika fašizma, dovoljno problematično da može spadati upravo u tu kategoriju programa.
.... Zaista je zapanjujuće da osuda emitovanja u Srbiji Tompsonovih koncerata bude pročitana kao "uvođenje cenzure na mala vrata" (Šćekić) ili kao "severnokorejanska posvećenost zabranama i kontroli" (Jelić). Takvu vrstu "uvrtanja" istine i izazivačkog cinizma mogao bi da pokaže samo neko ko ili ništa ne zna o prošlosti ovog naroda (pa misli da su reči "Jasenovac i Gradiška Stara, to je kuća Maksovih mesara" deo nekakvog reklamnog spota za suvomesnate proizvode), ili neko ko nema bilo kakav osećaj za ovdašnju politiku.
Međutim, ako pogledamo tekstove, recimo, Šćekića, videćemo da to prosto nije slučaj. Šćekić i te kako ima osećaj za politička zbivanja i alarmira javnost čim primeti neko neosuđeno ispoljavanje srpskog nacionalizma. Tako u tekstu karakterističnog naslova "Mnogo je ozbiljno", Šćekić skreće pažu na deo govora Velimira Ilića u skupštini u kome ovaj kaže: "Vi idete Karađorđu u posetu u Orašac, a pozivnice šalje Rasim Ljajić, moj drug, svaka čast, ali to je vređanje dostojanstva ove države, Karađorđa, to je uvreda za sve što je srpsko". "Ako ovo prođe nezapaženo", poziva na uzbunu Šćekić, "ako se na ovo ne reaguje, onda smo kao društvo u velikom bedaku. (...)Ako ovo prođe nezapaženo (a izgleda da smo oguglali na sve i svašta pa nam je sve normalno), onda sa svima nama definitivno nešto nije u redu. A na ovim prostorima kad krene da se broje krvna zrnca to se nikad nije dobro završilo".[15]
Zaista je zanimljivo kako je Šćekić u slučaju ove Veljine dvosmislene izjave bio prvi na braniku borbe protiv srpskog nacionalizma, a u slučaju Tompsonovih koncerata i ispoljavanja nedvosmislenog hrvatskog nacionalizma (pa i fašizma) odjednom takav fenomen prestaje biti nešto što je "mnogo ozbiljno", odjednom "prebrojavanje krvnih zrnaca" više nije toliko opasno, već u prvi plan izbija pitanje slobode govora, slobode medija i slobode gledalaca da može da sluša šta želi. Kako to? Po čemu je to srpski nacionalizam toliko opasan da su kod njega čak i neinteligentne dvosmislice "mnogo ozbiljne", dok je hrvatski nacionalizam tako benigan da se slobodno može uzeti u zaštitu čak i širenje otvorenog neoustaštva po Srbiji?
Odgovor na ova pitanja već je dat u nekim ranijim člancima o Drugoj Srbiji, pisanim kako od strane potpisnika ovog teksta, tako i od strane nekih drugih društvenih naučnika (Zoran Avramović, Mirjana Radojčić, Miloš Knežević, Vladimir Milutinović itd). U svojoj kritici srpskog nacionalizma, naime, Druga Srbija je vremenom postajala sve radikalnija i radikalnija, da bi se na kraju i sama našla na tipičnim nacionalističkim pozicijama, ali ne srpskog, već hrvatskog, bošnjačkog ili albanskog nacionalizma, zavisno od prilike. Ona se već toliko navikla na sopstvene nacionalističke stavove ("izgleda da smo oguglali na sve i svašta, pa nam je sve normalno", što bi rekao Šćekić), da joj više preterano ne smetaju čak ni ekstremne forme, recimo, hrvatskog nacionalizma.

Ova "nacionalistička kritika nacionalizma" odavno je postala potpuno kontraproduktivna. Umesto da gasi, ona svojom grubošću, arogancijom i cinizmom samo raspaljuje najprimitivnije strasti srpskog nacionalizma. Verovatno bi Druga Srbija bila konačno zadovoljna tempom "denacifikacije srpskog nacionalizma" ako bi se u Srbiji Tompsonovi koncerti mogli videti ne samo na kablovskim kanalima, već i na RTS-u. Ali, rezultat takve "denacifikacije" bio bi samo to da se i u Srbiji ubrzo pojavi sličan estradnofašistički treš, kao što je Tompson.
Odbrana prava na dolazak Tompsona i njegovih estradnih bojovnika, preko mreže ovdašnjih kablovskih operatera, u srpske domove, samo je pervertirani izraz jednog stanovišta koje je, zbog ideološkog slepila, odavno izgubilo vezu sa društvenom stvarnošću. Ono i nas hoće da uvuče u svoj nadrealni svet, u kome je normalno ono što nije normalno, a nenormalno ono što je normalno. Da, osećaj za nacionalno dostojanstvo je nešto sasvim normalno, i ne, uvođenje Tompsona u srpske domove nije i ne može biti normalno u srpskom društvu. "Elementarno, dragi Votsone", što bi se reklo u literaturi. "Elementarno" za sve. Pa i za Drugu Srbiju.
________________________________________
[1] http://www.slobodnadalmacija.hr/Spektakli/tabid/79/
[2] http://www.youtube.com/watch?v=5ngonnDp9C4&feature=related
[3] http://www.youtube.com/watch?v=Wt59eRhS46Y
http://www.youtube.com/watch?v=sp4qQ-kkutE
[4] http://www.politika.rs/rubrike/Drustvo/Ko-je-tompsona-pustio-u-srbiju.sr.html
[5] http://www.politika.rs/rubrike/Drustvo/Tuzilac-cheka-da-Tompson-zapeva-u-Srbiji.sr.html
[6] http://www.politika.rs/rubrike/Drustvo/Zurof-Emitovanje-Tompsonovog-
[7] http://www.e-novine.com/index.php?news=16943
[8] http://www.e-novine.com/stav/28221-Nita-uspeva-kao-neuspeh.html
[9] http://blog.b92.net/text/11140/Cenzura%20na%20mala%20vrata/
[10] Šćekić je javno predlagao da se TVNS reformiše tako što će se svi zaposleni u toj televizijskoj kući otpustiti, a onda "da vidimo ko će da se vrati" (http://blog.b92.net/text/5088/Ja%20sam%20ZA/)
[11] http://www.danas.rs/vesti/sport/mrak_kada_je_najzanimljivije.18.html?news_id=156397
[12] http://www.youtube.com/watch?v=3ytYZxggquQ&feature=related
[13] http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/
[14] http://metro-portal.hr/vijesti/spektakli/hho-stao-u-u-obranu-thompsona
[15] http://blog.b92.net/text/7538/Mnogo%20je%20ozbiljno/

 


Malo li je na ovu skupocu, sto bi rek'o moj drug Vaske. Ne polemisem sa autorima gore navedenih textova, jer ja znam bolje od njih svoje mane.Ne pisem lepo kao Jelica, Gordanac, Budimac...Gramatika mi nije jaca strana iz hiljadu i jednog razloga (mozda sam i bezao iz skole, sto bi rekao Sentinel26 u jednom komentaru), davno je bilo.
Samo glasno razmisljam u Vasem prisustvu ovde na Blogu. A mozda da pocnem nesto sto jos nije rasireno kod nas.
A to je VIDEO-Blog, pricanje mi ide bolje od pisanja.
No, kad vas kritikuju obe krajnosti srpskog politickog miljea, to mora da godi coveku. Nije mnogo, ali uvek je dobro kad se o nekom prica, pa bilo to dobro ili ne.
Zloupotrebljavam ovaj prostor da se najlepse zahvalim pomenutoj Gospodi.
Hvala vam od sveg srca, trudicu se i dalje da vam dajem povod za napise.

Vas

JS

PS: Gospodine Antonicu, samo da Vas skrenem paznju, ja vec vise od godinu dana nisam, kako ste napisali "reformator" Vojvodjanske televizije. Bio sam primoran da ih napustim posle 6 meseci, jer nisu bili uslovi za bilo kakav pomak.
Nadam se da je danas, promenom urednickog sastava, sad tamo mnogo bolje, ali i sami znate da se covek ne treba vracati tamo gde nije uspeo, pa cak i kad dobija signale da mu je povratak moguc.

Ali sam zato faciniran Vasom preciznoscu, da imate linkove za sve moje izjave i tekstove.
Jednog dana kad budem pravio licnu arhivu, javicu Vam se za pomoc.

PS: Ni FF ni IE mi ne pokazuju mi mogucnost linkovanja citavih tekstova, pa molim nekog da to uradi umesto mene.

Hvala unapred.

PPS: i nema kategorije Polemika, predlazem da je uvedete



Komentari (83)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Atomski mrav Atomski mrav 17:07 19.01.2010

Pusti sad to

Kamo onaj post o NATO-u?
Inner Party Inner Party 17:24 19.01.2010

Re: Pusti sad to

Atomski mrav
Kamo onaj post o NATO-u?


Zaista, kamo?
jaksa scekic jaksa scekic 17:33 19.01.2010

Re: Pusti sad to

Dugujem objasnjenje blog OTAN II je nazalost otisao u beskonacnost, nesto server tog dana nije radio, ja opet pis'o, briso, to se negde gubilo , pao pritisak, duvao jugo i ode u nepovrat..

Jednostavno, znam ali i glupo

J

PS:Ovo sto sam sad napisao je samo dokaz kakav haos vlada na srpskoj intelektualnoj politickoj sceni, da je prag tolerancije veoma mali, jerbo, ko sam ja da bi se ljudi bavili mojim pisanijama na Blogu, a iz toga izvlacili citav politicki kontext ili ko zna sta.
Jos cu morati sad da budem pazljiv, pa kako ce ovaj da protumaci, pa onaj, pa sta ce da kaze pera lozac, pa Mikica koji na vreme nije otisao u policiju

J
Atomski mrav Atomski mrav 17:36 19.01.2010

Re: Pusti sad to

Ma boli te... ćošak za njih
dragoljub92 dragoljub92 17:39 19.01.2010

Re: Pusti sad to

pera lozac, pa Mikica

od ovog peru se čuvaj a mikicu možeš pod ignore
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 17:41 19.01.2010

Re: Pusti sad to

ko sam ja da bi se ljudi bavili mojim pisanijama na Blogu, a iz toga izvlacili citav politicki kontext ili ko zna sta.

možda je vreme da osnuješ stranku. ili bar sektu.
lozacpera1 lozacpera1 01:28 20.01.2010

Re: Pusti sad to

pa sta ce da kaze pera lozac

Pera Lozac nece nista da kaze.
Za Mikicu ne znam nismo se jos culi. Nema ga da se vrati iz policije. Zadrzao se na informativnom razgovoru. Informise se koliko se ceka za pasos i licnu kartu.
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 17:09 19.01.2010

jakša,

svaka čast!
čim te ovi pljuju, znači da si na dobrom putu.
a štp se VIDEO-Bloga tiče, podržavam ideju. krajnje je vreme.
Atomski mrav Atomski mrav 17:11 19.01.2010

Re: jakša,

Srđan Mitrović
svaka čast!
čim te ovi pljuju, znači da si na dobrom putu.

Znači da je normalan čovek, da ne leči svoje frustracije putem medija očekujući još da mu neko i plaća za to...
Inner Party Inner Party 17:23 19.01.2010

Re: jakša,

Srđan Mitrović

a štp se VIDEO-Bloga tiče, podržavam ideju. krajnje je vreme.


I ja. Prob'o je Cerevican i lepo to izgleda. Mada nije za one sa slabom konekcijom...
dragoljub92 dragoljub92 17:20 19.01.2010

čim su krajnosti

protiv tebe znači da si upravu
mirelarado mirelarado 18:05 19.01.2010

Re: čim su krajnosti

dragoljub92
protiv tebe znači da si upravu


И показују знаке велике нервозе, измиче им тло под ногама, барем се надам. :)
Dawngreeter Dawngreeter 18:29 19.01.2010

Re: čim su krajnosti

dragoljub92
protiv tebe znači da si upravu




"I believe the truth always lies halfway between the most extreme claims."
Inner Party Inner Party 17:21 19.01.2010

Polariteti

Dva polariteta srpske politicke idejne scene


Bili bi polariteti kada jedan od njih ne bi bio besmisleno pljuvacko djubre bez ikakve ideologije iza sebe. Djubre na samrti,hvala Bogu.

dragoljub92 dragoljub92 17:32 19.01.2010

Re: Polariteti

. Djubre na samrti,hvala Bogu.

kolko vidim ni ovi tvoji nisu u boljem stanju
Inner Party Inner Party 18:18 19.01.2010

Re: Polariteti

dragoljub92
. Djubre na samrti,hvala Bogu.

kolko vidim ni ovi tvoji nisu u boljem stanju


Pazi, NSPM nije komercijalno glasilo. A ako se ne varam pomaze ga i drzava tako da realno nema zime za njih.
dragoljub92 dragoljub92 18:37 19.01.2010

Re: Polariteti

A ako se ne varam pomaze ga i drzava tako da realno nema zime za njih.

varaš se
adam weisphaut adam weisphaut 20:44 19.01.2010

Re: Polariteti

Bili bi polariteti kada jedan od njih ne bi bio besmisleno pljuvacko djubre bez ikakve ideologije iza sebe. Djubre na samrti,hvala Bogu.

Ovo je naravno opis NSPM :)?
dragoljub92 dragoljub92 21:03 19.01.2010

Re: Polariteti

adam weisphaut
Bili bi polariteti kada jedan od njih ne bi bio besmisleno pljuvacko djubre bez ikakve ideologije iza sebe. Djubre na samrti,hvala Bogu.

Ovo je naravno opis NSPM :)?

pa tko drugi
jaksa scekic jaksa scekic 17:48 19.01.2010

Jos jedan mali dokaz

da je kultura dijaloga u Srbiji na na niskoj razini

E novine...

Agencije (novinske) nas satiru sa 1500 evra mesečno, a EPA će nas verovatno sahraniti pre ovih lokalnih đilkoša i lažova poput, evo najnovije blogerske B92 očajne domaćice, Jelice Greganović. A gde su struja, lihvarsko Javno komunalno, ADSL rezerva, antivirus licence, troškovi legalnih softvera, knjigovodstvene usluge i još niz dru
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 17:49 19.01.2010

Najsrdacnije cestitke za toliki uspeh



tacno ja da se radi o dva suprostavljena tabora ali ih ja ne bih ipak zvao "polaritetima". Perin pandan na suprotnoj strani bi za mene bio Seselj. To se odlicno vidi i iz prilozenih citata: u Anotonicevom tekstu nema uvreda - kod Pere i nema niceg drugog osim njih.

Antonic smireno iznosi argumente o kojima se naravno moze diskutovati i/ili (ne)sloziti ( ako se dobro secam ondasnjih nasih diskusija i ja sam zastupao slicne stavove )

Pera jednostavno vredja bez ikakvih argumenata i dokaza (slicno kao i Seselj). U zadnje vreme sve cesce i kolege. Prosli put je besramno izvredjao Olju Beckovic zbog "neodgovarajuceg" tretmana njegovog partijskog sefa. Zasto vredja tebe ne kapiram bas? Valjda zato sto kao dobar novinar ne drzis stranu ni jednoj partiji? I po onoj narodnoj: cim nisi sa nama - ti si protiv nas...

Ono sto mi posebno upade u oci je da je mnogo teze uvredio Jelicu Greganovic?! Kod nje mi kao razlog na pamet pada samo profesionalna ljubomora: em je zena jedan od najpopularnijih i najcenjenijih blogera ovde, em joj knjige spadaju u (naj)tiraznije u Srbiji koliko sam mogao da razumem. Ovo drugo mora biti da mu mnogo smeta ... posebno u vreme kad se on i "njegov medij" bore za goli opstanak (a onaj prethodni mu isto propao) ...

pozz

Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 17:55 19.01.2010

Re: Najsrdacnije cestitke za toliki uspeh

greska - dupli post ...
jaksa scekic jaksa scekic 17:59 19.01.2010

Re: Najsrdacnije cestitke za toliki uspeh

Problem kod Antonica je mnogo slozeniji, prvo uporedjuje dve stvari koje se ne mogu uporediti, prava prenosa sportskih dogadjaja, i legalan program neke druge TV.(to je i bila tema mog bloga o tome).Posto Antonic to zna, ali majstorski NAMERNO vuce paralelu, da bi posle dokazivao na nasim slucajevima postojanje prve, patrijotske srbije, i druge izdajnicke, kolaboracionisticke, pa cak vadi moj jos jedan blog
Kod Pere Lukovica je cisto, sto na um to na drum, i to je benigno, ali ovo drugo je mnogo ozbiljnije, jer Gospodin Antonijevc nije za potcenjivanje, bas naprotiv, kao uostalom citava grupa oko NSPM, koja se polako preko medija etablira kao neki parametar za komentarisanje dogadjaja u Srbiji.Nema emisije , bilo o atomskoj bombi ili uticaja gama zrakova na menjanje meseceve rotacije da intelektualci oko NSPM nemaju pristup.
Medjutim, moje znanje i moja pamet je isuvise mala da bih se nadmudrivao sa takvim bardovima srpske politicke misli.
Za to postoje neki drugi intelektualci, ja to priznajem nisam, a sto oni cute, a ovi su sve agresivniji, to nije moj problem, vec nekog drugog.
stefan.hauzer stefan.hauzer 18:07 19.01.2010

Re: Najsrdacnije cestitke za toliki uspeh

Medjutim, moje znanje i moja pamet je isuvise mala da bih se nadmudrivao sa takvim bardovima srpske politicke misli.


Hehe...mislite nove srpske politicke misli,ma sta to znacilo.
Ja jos uvek nisam provalio sta je to novo,od nove srpske politicke misli u njihovim tekstovima!

U svakom slucaju cestitke na vasem velikom uspehu
niccolo niccolo 18:19 19.01.2010

Re: Najsrdacnije cestitke za toliki uspeh

Ono sto mi posebno upade u oci je da je mnogo teze uvredio Jelicu Greganovic?!

Zaista šteta i glupost što je taj, za poentu teksta sasvim nepotreban, deo ubacio u tekst, pošto ostatak tog pasusa govori o jednom širem problemu o kome smo i na blogu skoro raspravljali, a tiče se visokih troškova poslovanja u Srbiji (naročito za mala i srednja preduzeća). Naravno Pera piše samo i svom sajtu jer ga to zanima ali se slične stvari mogu izreći i generalno za poslovanje, tako da bi taj deo bio sasvim ok da nije ubacio i deo sa Jelicom.

S druge strane, Antonićev argument o cenzuri koja nikome ne smeta u vidu o ukidanju programa HRT za vreme sportskih prenosa u odnosu na ostavljanje za vreme Tompsonovog koncerta je pogešan argument iz prostog razloga što kablovski operateri isključuju programe samo kada im u suprotnom preti nekakava kazna (ili misle da im preti kazna kao što je to bio slučaj kod dana žalosti zbog smrti Partrijarha Pavla) ili naknada štete (kakav bi bio slučaj kad ne bi ugasili programe koji prenose isto što i televizije koje imaju isključivo pravo prenosa nečega u Srbiji). Van tih slučajeva kablovskim operaterima se nikako ne isplati da isključuju televizije kad puštaju ovakav ili onakav program pa je nerealno očekivati da samostalno donesu odluku o isključenju HRTa kad pušta Tompsona.

Stoga bi prava diskusija o ovom pitanju bila da li možda u propisima ipak već sad postoji osnov da se program HRTa isključi kad se prenosi Tompson (s obzirom na zabranu širenja mržnje itd.) i da li možda kablovski operateri pogrešno interpretiraju propise kada smatraju da takav osnov ne postoji, odnosno da li nam takav osnov treba ako ne postoji...
Zen Master Zen Master 18:22 19.01.2010

Re: Najsrdacnije cestitke za toliki uspeh

jaksa scekic

Kod Pere Lukovica je cisto, sto na um to na drum, i to je benigno


Sorry Jakša a jel i Šešelj samo prostodušni benigni kulov koji lupeta po sistemu što na umu to i na drumu ?! Ova druga NSPM strana mi je isto toliko daleka kao i Pera ali se ljudi makar ne ponašaju kao dileje pa možeš ući u nekakvu argumentovanu i što je najbitnije civilizovanu raspravu o datoj temi. Ali bogo moj da se neko iz NSPM-a ponaša kao Pera bio bi smak sveta a ne samo benigni likovi što na umu to i na drumu. Nemoj biti navijač ako si ih već stavio na dve potpuno različite strane obe podjednako udaljene od tebe... ili su neki polovi jednakiji od ovih drugih tj malo ti bliži srcu i duši pa im se gleda kroz benigne prste ?!
jaksa scekic jaksa scekic 18:24 19.01.2010

Re: Najsrdacnije cestitke za toliki uspeh

stefan.hauzer
Medjutim, moje znanje i moja pamet je isuvise mala da bih se nadmudrivao sa takvim bardovima srpske politicke misli.


Hehe...mislite nove srpske politicke misli,ma sta to znacilo.
Ja jos uvek nisam provalio sta je to novo,od nove srpske politicke misli u njihovim tekstovima!

U svakom slucaju cestitke na vasem velikom uspehu


Ma to nije nikakav uspeh, ovo je samo primer konfuzije u nekom ajd nazovimo idejnoj sferi u Srbiji,cas sam "na istoj strani" sa e-novinama, pa onda sam za e-novine rezimlija...Ali i ovo oko Nato pakta pokazuje kako je sve haoticno, sto bi rekli Kinezi- "neka cvate hiljadu cvetova". Ja imam razumevanje za to sto sad u Srbiji. Iz komunisticke ideologije imali smo kratak period ideja i snazne energije (primer rok muzike u EX YU), pa smo zavrsili u vodama nacionalizma.
Sad Srbija polako postaje deo nekog sveta, normalizuje se, pa ce i ta haoticna prasina polako da se slegne.
Kad Srbija postane dvo partijska drzava u kojoj ce se smenjivate na vlasti dve velike partije -sa jos nekoliko manjih, tako ce se i politicka misao i idejnost dovesti ka nekoj zbilji.

Ovom drustvu predstoji ozbiljna rasprava oko dosadasnjih privatizacija, o medjunacionalnim odnosima, odnosima sa susedima, sta je to Srbija u narednih 100 godina, koji su to izazovi, koje opasnosti, razvoj politickog sistema, izbornog sistema, hiljadu pitanja koja ako se ne resavaju, postaju problem.
Sto bi rekli na MTV
If you are not part of solution, you are part of problem-ili tako nesto slicno
Inner Party Inner Party 18:28 19.01.2010

Re: Najsrdacnije cestitke za toliki uspeh

jaksa scekic
Nema emisije , bilo o atomskoj bombi ili uticaja gama zrakova na menjanje meseceve rotacije da intelektualci oko NSPM nemaju pristup.


Pa NSPM je trenutno jedini Think tank na exYU prostoru, nije cudo sto ih uvek zovu. Mene cudi sto se ne organizuju i ostali analiticari...

PS

Dva polariteta srpske politicke idejne scene, Petar Lukovic i Vojislav Antonic


Slobodan Antonic
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 18:33 19.01.2010

Re: Najsrdacnije cestitke za toliki uspeh

Jaksa
Problem kod Antonica je mnogo slozeniji, prvo uporedjuje dve stvari koje se ne mogu uporediti, prava prenosa sportskih dogadjaja, i legalan program neke druge TV.(to je i bila tema mog bloga o tome)


Slazem se da se ovde radi o razlicitim stvarima ... samo u daljem tekstu i on navodi da bi razlog za ovo drugo iskljucenje bili fasisticki sadrzaji i ikonografija uobicajeni na Tompsonovim koncertima (zbog cega su njegovi koncerti zabranjeni i u nekim drugim zapadnim zemljama). Cak i da se to i ne vidi na samom snimku ... radi se o osobi poznatoj po velicanju zlocina i ustaske idelogije koja kao takva iritira gledaoce. To sto je nesto legalno u jednoj zemlji ne znaci da je legalno i u drugoj. Uostalom u medjuvremenu smo imali i pobunu u Hrvatskoj javnosti zbog mnogo puta ponavljanih prenosa skandiranja "ubij Srbina" i "za dom spremni" - sto samo za sebe (vise nego) dovoljno govori ...

Da Antonic "nije za potcenjivanje" se slazem, ali zato sto je ozbiljan i pametnan i sto za svoje stavove koristi jaku argumentaciju. Ta podela na "dve Srbije" definitivno postoji u nasoj javnosti ali ne bih samo jednu stranu okrivljavao za nju. Ja vidim jos vise neopravdanih i preteranih ocena i sa te "druge strane" (uostalom i Pera je primer). Pa se podela nekako svodi na one oko Pescanika (LDP-a, e-Novina) i sve ostale ... pa samim tim ovi drugi i nisu tako homogeni ...

Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 18:42 19.01.2010

Re: Najsrdacnije cestitke za toliki uspeh

niccolo
Stoga bi prava diskusija o ovom pitanju bila da li možda u propisima ipak već sad postoji osnov da se program HRTa isključi kad se prenosi Tompson (s obzirom na zabranu širenja mržnje itd.)


Ja nisam pravnik ali sam siguran/ubedjen da neke varijante takvih propisa postoje svuda u svetu ... odnosno da postoje "neprihvatljivi sadrzaji" za ciji prenos operatoer moze da odgovara. U to spadaju sigurno bas to sirenje nacionalne/rasne mrznje, propagiranja nasilja, raznih oblika pornografije etc. Kakvi su tacni pravni mehanizmi to ne znam ...
jaksa scekic jaksa scekic 18:49 19.01.2010

Re: Najsrdacnije cestitke za toliki uspeh

Zen Master
jaksa scekic

Kod Pere Lukovica je cisto, sto na um to na drum, i to je benigno


Sorry Jakša a jel i Šešelj samo prostodušni benigni kulov koji lupeta po sistemu što na umu to i na drumu ?! Ova druga NSPM strana mi je isto toliko daleka kao i Pera ali se ljudi makar ne ponašaju kao dileje pa možeš ući u nekakvu argumentovanu i što je najbitnije civilizovanu raspravu o datoj temi. Ali bogo moj da se neko iz NSPM-a ponaša kao Pera bio bi smak sveta a ne samo benigni likovi što na umu to i na drumu. Nemoj biti navijač ako si ih već stavio na dve potpuno različite strane obe podjednako udaljene od tebe... ili su neki polovi jednakiji od ovih drugih tj malo ti bliži srcu i duši pa im se gleda kroz benigne prste ?!



Moram da priznam da mi je Pera Lukovic nekad davno bio mnogo blizi i drazi.... Ali od kad je postao ovako iskljuciv, imam distancu.
Danas je uticaj Petra Lukovica mnogo manji nego pocetkom devedesetih godina, kad je bio jedan od svetlih likova novog slobodnog misljenja.
Uticaj NSPM je danas mnogo jaci od uticaja P. Lukovica i njegovih e-novina.
A sto se tice razumnog i civilizacijskog raspravljanja-tu kucate na otvorena vrata.
talicni talicni 19:02 19.01.2010

Re: Najsrdacnije cestitke za toliki uspeh

jaksa scekic

Moram da priznam da mi je Pera Lukovic nekad davno bio mnogo blizi i drazi.... Ali od kad je postao ovako iskljuciv, imam distancu.

Sjecam se tih davnih vremena kad je prva stvar koju bih procitao u Vremenu bila Corava kutija Pere Lukovica. Kad su Zloba i Mira bili na vlasti to je imalo smisla.
niccolo niccolo 20:06 19.01.2010

Re: Najsrdacnije cestitke za toliki uspeh

Ja nisam pravnik ali sam siguran/ubedjen da neke varijante takvih propisa postoje svuda u svetu

Naravno da postoje, ne znam ni ja napamet pe propise (a i mrzi me da tražim sad), uostalom to i nije predmet ovog bloga. Meni je mnogo zanimljivije što i jedna i druga strana iz nekih rekao bih iracionalnih razloga ne stavlja u prvi plan ono gde su im argumenti jaki. Tako Pera ubacuje Jelicu i razvodnjava svoj dobar argument, a Antonić ubacuje priču o prenosima sportskih događaja i takođe razvodnjava argument da već postoje zabrane širenja raznoraznih mržnji i da su na osnovu toga trebali da isključe program dok Tompson peva...
foghorn foghorn 20:28 19.01.2010

Re: Najsrdacnije cestitke za toliki uspeh


Dva polariteta srpske politicke idejne scene, Petar Lukovic i Vojislav Antonic


Slobodan Antonic


Kod Jakše je očito proradilo podsvesno sećanje na nekadašnji "Polarotor" i otuda lapsus calami. Voja Antonić, tvorac računara "Galaksija", potkačio bi ga samo u slučaju da je pokušao da propagira astrologiju, na primer :)
jaksa scekic jaksa scekic 21:07 19.01.2010

Re: Najsrdacnije cestitke za toliki uspeh

foghorn

Dva polariteta srpske politicke idejne scene, Petar Lukovic i Vojislav Antonic


Slobodan Antonic


Kod Jakše je očito proradilo podsvesno sećanje na nekadašnji "Polarotor" i otuda lapsus calami. Voja Antonić, tvorac računara "Galaksija", potkačio bi ga samo u slučaju da je pokušao da propagira astrologiju, na primer :)



Jelica Greganović Jelica Greganović 01:27 22.01.2010

Re: Najsrdacnije cestitke za toliki uspeh

Kod Pere Lukovica je cisto, sto na um to na drum, i to je benigno, ali ovo drugo je mnogo ozbiljnije

Ne bih se ja baš složila sa time da je to tako benigno...odavno mislim da je uvođenje te ne-kulture komunikacije vrlo opasno i prosto ne mogu da verujem da ljudi (pogotovu oni koji se bave pisanom rečju, novinarstvom obaška) nisu ni posle onih zlih i strašnih godina shvatili koliko reči mogu biti opasne.

Što se mene tiče, držim se one pametne:

Ne dozvoli budali da te spusti na svoj nivo, a onda dobije na iskustvo.
complex complex 18:10 19.01.2010

Nelogicnosti......

Usluge hostinga i internet konekcije na mesečnom nivou iznose oko 700 evra.


?! Gde su to nasli? Ako se ne varam kod Euneta usluge hostinga i zakup domena na godisnjem nivou nisu vise od 150 evra. Ovo znaci da je internet konekcija mesecno oko 690 eura?!
Zen Master Zen Master 18:14 19.01.2010

Re: Nelogicnosti......

complex

?! Gde su to nasli? Ako se ne varam kod Euneta usluge hostinga i zakup domena na godisnjem nivou nisu vise od 150 evra. Ovo znaci da je internet konekcija mesecno oko 690 eura?!


Pa sigurno ne očekuješ da prizna da je deo para od donacija potrošio na pljuge, pivo i neizbežni taxi na relaciji Zvezdara - Redakcija ?!
complex complex 18:23 19.01.2010

Re: Nelogicnosti......

Zen Master

Pa sigurno ne očekuješ da prizna da je deo para od donacija potrošio na pljuge, pivo i neizbežni taxi na relaciji Zvezdara - Redakcija ?!


Ne ocekujem nista ... Samo primecujem da nije u skladu sa

U ime otvorenosti, istine i pogane navike da stvari nazivamo pravim imenima, u skladu sa transparentnošću za koju se svi zalažu (ali ne u svojoj kući), taksativno ćemo nabrojati stavke mesečnih troškova.



Dawngreeter Dawngreeter 18:27 19.01.2010

Re: Nelogicnosti......

complex
Usluge hostinga i internet konekcije na mesečnom nivou iznose oko 700 evra.


?! Gde su to nasli? Ako se ne varam kod Euneta usluge hostinga i zakup domena na godisnjem nivou nisu vise od 150 evra. Ovo znaci da je internet konekcija mesecno oko 690 eura?!


Pazi kolko se onda Wikipedia namlatila para kad su trazile sve one silne hiljade dolara za troskove servera... Strasno.
talicni talicni 18:51 19.01.2010

Re: Nelogicnosti......

complex
Usluge hostinga i internet konekcije na mesečnom nivou iznose oko 700 evra.


?! Gde su to nasli? Ako se ne varam kod Euneta usluge hostinga i zakup domena na godisnjem nivou nisu vise od 150 evra. Ovo znaci da je internet konekcija mesecno oko 690 eura?!


Oni se hostuju na sezamhosting-u i tamo imaju dedicated server plans koji kostaju od 700 eura mjesecno pa navise.

jaksa scekic jaksa scekic 18:55 19.01.2010

Re: Nelogicnosti......

talicni
complex
Usluge hostinga i internet konekcije na mesečnom nivou iznose oko 700 evra.


?! Gde su to nasli? Ako se ne varam kod Euneta usluge hostinga i zakup domena na godisnjem nivou nisu vise od 150 evra. Ovo znaci da je internet konekcija mesecno oko 690 eura?!


Oni se hostuju na sezamhosting-u i tamo imaju dedicated server plans koji kostaju od 700 eura mjesecno pa navise.



Molim vas da sad ne ulazimo sad utroskove e-novina, ja sam siguran da su u textu prave cifre i nema rezona ih dovoditi u sumnju.

J
dusavu dusavu 18:41 19.01.2010

Kao general

Da ne bude Jakša "uspešan" kao gneral Vlada Trifunović, suđen na obe strane (polariteta)!
libkonz libkonz 19:00 19.01.2010

fali samo

Žikina šarenica i onda možeš reći da si uspeo. Valjda si do sada bio u ukrštenim rečima
baj d vej, dva puta si stavio link ka NSPM. Srce vuče, izgleda
jaksa scekic jaksa scekic 19:11 19.01.2010

Re: fali samo

Dav puta link, moguce, u Sarenici jos nisam bio, iako me je Zika zvao, ali posto je ovo moj Blog moram nesto da Vam pokazem, nisam mogao da odolim.

Ovo je vest na sajtu RTS-a

Novo prinudno sletanje

Avion kompanije "Austrian erlajnz" na liniji Beograd – Beč prinudno sleteo na Aerodrom "Nikola Tesla" zbog indikacije o požaru. Putnici evakuisani. Nema povređenih.

Prilikom poletanja aviona kompanije "Austrian erlajnz" za Beč sa beogradskog areodroma "Nikola Tesla", piloti u avionu zbog indikacije o požaru, zaustavili su letelicu i evakuisali putnike.
Odmah po startovanju motora, a veoma blizu aerodromske zgrade, pilot je primetio dim na spoljnjem delu trupa i tom prilikom putnike je zamolio da pristupe proceduri hitno napuštanja aviona u takvim situacijama.

Reagovala je aerodromska služba obezbeđenja, a vatrogasna kola su bila u prip

E, od konfuzije u medijima , pa do konfuzije na nivou drustva mali je korak

J
Hansel Hansel 09:29 20.01.2010

Re: fali samo

Jakša, sada ne mogu da tražim, ali moram i ja da pomenem konfuziju u medijima prilikom prethodnog prinudnog sletanja: RTS je javio da je avion sleteo jer je jednoj putnici pozlilo zbog (njenog) visokog pritiska, te da je po sletanju prevezena u Urgentni centar, a B92 da je avion prinudno sleteo zbog pada pritiska u kabini, što bi valjda u dve varijante vesti jedino i moglo da se zove prinudnim sletanjem, bar po mom "osećaju" (ono prvo bi valjda bilo "samo" vanredno), ali, dobro, možda ne postoji distinkcija u avio-saobraćajnom žargonu, a to i nije bitno za suštinu...

Elem, u dopunjenoj vesti na B92 kasnije se govorilo da je putnica imala problem sa svojim pritiskom zbog te vanredne situacije u avionu - da l' zbog panike, da l' zbog otežanog disanja u nekom trenutku, i nije sada bitno... Na RTS-u "update" nisam pronašao, oni su se držali prvobitne verzije... A ako ćemo strogo analitično, mi, na osnovu ovih vesti i ne znamo pravi razlog prinudnog sletanja - možda je pad pritiska bio saniran još u letu, ali je putnici bilo loše... Hoću da kažem da ispada da smo opet u situaciji da treba da cenimo validnost vesti na osnovu njenog (medisjkog) izvora!

A propo "dela rešenja ili dela problema" moram da asociram nedavnu rečenicu Vuka Draškovića, ne znam da li je on citirao nekoga, ili je metafora njegova - ako niste za stolom, onda ste na stolu! Ovo je bio njegov argument zašto treba biti u NATO-u, i možda je sasvim u pravu s te tačke gledišta, ali s druge, ako NATO tako razmišlja, to je vrlo onespokojavajuće, bar za mene, pa gde god da budemo...
Bojan Budimac Bojan Budimac 19:16 19.01.2010

Linkovi

E-novine
Još smo živi!
Uopšte ne razumem potrebu autora članka [Pišu: e-Novine] za usputnim pljuvanjem blogera B92, ali tamo je to prešlo u opsesiju. Poneti kišobran pri obilasku takvih mesta (može i onaj B92, ali se čuvaj na ulici...


NSPM
Tompsonovi advokati
Spin master je lepo pomešao babe i žabe, pa te "argumentovano" iskritikovao.
jaksa scekic jaksa scekic 19:23 19.01.2010

Re: Linkovi

Bojan Budimac
E-novine
Još smo živi!
Uopšte ne razumem potrebu autora članka [Pišu: e-Novine] za usputnim pljuvanjem blogera B92, ali tamo je to prešlo u opsesiju. Poneti kišobran pri obilasku takvih mesta (može i onaj B92, ali se čuvaj na ulici...


NSPM
Tompsonovi advokati
Spin master je lepo pomešao babe i žabe, pa te "argumentovano" iskritikovao.


Nisam ja udzaba rekao da si Ti medju onima koji mnogo bolje pisu od mene, objasni sve u tri reci, a ja se raspisao :))))

Hvala za linkove

J
bellakafa bellakafa 19:03 20.01.2010

Re: Linkovi

Bojan Budimac
E-novine
Još smo živi!
Uopšte ne razumem potrebu autora članka [Pišu: e-Novine] za usputnim pljuvanjem blogera B92, ali tamo je to prešlo u opsesiju. Poneti kišobran pri obilasku takvih mesta (može i onaj B92, ali se čuvaj na ulici...


to ne razumem ni ja, ali kako internet pa i blog ipak ima nekakvog uticaja na javno mnjenje u srbiji, a na blogu se pišu svakojake gadosti, to je verovatno samo jedan očajnički način da se diskvalifikuju autori koji ih šire


e da, oni koji lukovića i nspm svrstavaju u "dva ekstrema" spadaju u takve
Bojan Budimac Bojan Budimac 22:03 20.01.2010

Re: Linkovi

a na blogu se pišu svakojake gadosti, to je verovatno samo jedan očajnički način da se diskvalifikuju autori koji ih šire

Neko ili nešto se diskvalifikuje argumentima, a ovo prostačko vređanje, a nadasve nepotrebno (ne vidim nikakve veze sa temom članka) jeste, u pravu si, očajničko, ali ima samo kontra-efekat (barem na mene).

Uzgred budi rečeno, nisam video te "gadosti" u tekstovima izvređanih, al' šta ja znam...
Jelena Gall Jelena Gall 20:07 19.01.2010

cestitke za uspeh! :)

upravo sam na svom blogu odgovorila vucku povodom e-novina, pa cu prosto da kopiram deo komentara ovamo:

jao, evo konačno sam pročitala i komentare na stošićevom blogu da bih uopšte shvatila na šta se konkretno odnose karakteriristike "lažov" za jelicu i "uvlakač" za jakšu. tačno, ovaj tekst već mnogo bolje zvuči od poslednjeg apela, ali pakovanje jelice i jakše u taj kontekst, pa još na takav način, je brate smešno. a već kad se pominju - šta je jelica slagala? nismo saznali, možemo da slutimo i igramo spin-igru verujem-ne verujem, ili, ako smo donekle upućeniji u razvoj priče o finansijama, da probamo da premerimo obim informisanja, tj. dezinformisanja čitalaca i tamo i amo. ali, neću se u to upuštati, ne znam dovoljno.
a jakša je valjda bogu zgrešio što je kusovca uopšte pomenuo, kad ceo svet treba da zna i zapamti da je e-novine rodio pera luković. sorry, ali nije, preuzeo ih je, i od njih napravio to što su one sada. ovo kažem bez podvodnih ocena kvaliteta i uz maksimalnu kontrolu sopstvenih sećanja na period preuzimanja e-novina i izjava o "prvoj ekipi" (čiji točkić sam i sama bila) kojima je isti luković zasipao javnost. nije bilo nužno to, kao što sada nije nužno uzimati u usta jelicu i jakšu.

a sto se thompsona tice, ma priznaj da je antonic otkrio da si prikriveni fan!
Jelica Greganović Jelica Greganović 01:14 22.01.2010

Sa zakašnjenjem

sam videla ovaj tekst, zbog čega se tek sada javljam. Ne iznenađuje me rečnik u tom tekstu, znaju oni i gore.
E sad, dok ja sve iščitam, a stigla sam dovde:

pakovanje jelice i jakše u taj kontekst, pa još na takav način, je brate smešno.

Meni to nije smešno, niti je smešno reč koja to opisuje. To je bezobrazno i neprofesionalno. I plitko.
Neues aus der Nachbarschaft Neues aus der Nachbarschaft 20:24 19.01.2010

iluzija o polaritetu

Dva polariteta srpske politicke idejne scene, Petar Lukovic i Vojislav Antonic


Ovo je vec utvrdjena iluzija koja se ponavlja od kad je Tadic uspeo da nametne svoju politiku kompromisa u srbijanski politicki diskurs. Koliko je ona korisna koliko ne sada nije tema razgovora. Fora je u tome da pomenuta dvojka ne predstavljaju nikakve polaritete jer se ne daju uporediti. Drugi predstavlja akademsku elitu, pisao je za najvece dnevne novine, knjige mu objavljuju mainstream izdavacke kuce, poziva se u 'ozbiljne' politicke emisije kao 'objektivni' analiticar nase stvarnosti dok prvi predstavlja jednu drustvenu marginu. Drugi je tako priznati clan elite cije ideje podrzava i drzava kroz sponzorisanje i koji nema probleme da te ideje sa svojim kolegom Vukadinovicem plasira drustvu, dok je prvi, kao sto je to neko ovde neuvredilackim jezikom vec opisao, otpisan kao drustveno djubre, onaj koga drustvo koje smatra da se krece prema normali ne treba.
Neko je pomenuo i da su NSPM kulturni da se sa njima da razgovarati itd. Dobar vic. Ako se nekome da razgovarati sa staro-novim misliocem Ekmekcicem nek izvoli. E-novine su sa druge strane uspele ono sto su neki od nas ocekivali da ce uraditi B92, da su bazirani u Beogradi a da imaju redovne citaoce koji im veruju iz Sarajeva ili Srebrenice.

Sad Srbija polako postaje deo nekog sveta, normalizuje se, pa ce i ta haoticna prasina polako da se slegne.
Kad Srbija postane dvo partijska drzava u kojoj ce se smenjivate na vlasti dve velike partije -sa jos nekoliko manjih, tako ce se i politicka misao i idejnost dovesti ka nekoj zbilji.


Ovo lepo zvuci ali na zalost ili srecu ne postoji nigde nego u diktaturama. To je onaj mit o navodnoj dosadnoj politickoj zbilji u Svedskoj ili Austriji. Demokratija jednostavno podrazumeva haoticnu politicku prasinu samo je pitanje sta u toj prasini preovladjuje.
Goran Vučković Goran Vučković 20:48 19.01.2010

Re: iluzija o polaritetu


Ovo lepo zvuci ali na zalost ili srecu ne postoji nigde nego u diktaturama. To je onaj mit o navodnoj dosadnoj politickoj zbilji u Svedskoj ili Austriji. Demokratija jednostavno podrazumeva haoticnu politicku prasinu samo je pitanje sta u toj prasini preovladjuje.

Što bi gordanac rekla "najkonfliktnije društvo". Mir i radost dvopartijskog sistema je ili iluzija ili noćna mora...
Inner Party Inner Party 20:54 19.01.2010

Re: iluzija o polaritetu

E-novine su sa druge strane uspele ono sto su neki od nas ocekivali da ce uraditi B92, da su bazirani u Beogradi a da imaju redovne citaoce koji im veruju iz Sarajeva ili Srebrenice.




Pa onda, eto im Sarajevo i Srebrenica pa neka ih oni finansiraju!
jaksa scekic jaksa scekic 21:56 19.01.2010

Re: iluzija o polaritetu

Goran Vučković

Ovo lepo zvuci ali na zalost ili srecu ne postoji nigde nego u diktaturama. To je onaj mit o navodnoj dosadnoj politickoj zbilji u Svedskoj ili Austriji. Demokratija jednostavno podrazumeva haoticnu politicku prasinu samo je pitanje sta u toj prasini preovladjuje.

Što bi gordanac rekla "najkonfliktnije društvo". Mir i radost dvopartijskog sistema je ili iluzija ili noćna mora...


Ja se ne usudjujem da budem politicki analiticar, te stvari gledam iz cisto prakticistickog ugla , npr , koliko je delovanje srpskih premijera od 2000 pa na ovamo bilo ograniceno time sto im su im vlade bile multi koalicione, a koliko ogranicenja ima na primer premijer V Britanije?
Goran Vučković Goran Vučković 22:13 19.01.2010

Re: iluzija o polaritetu

Ja se ne usudjujem da budem politicki analiticar, te stvari gledam iz cisto prakticistickog ugla , npr , koliko je delovanje srpskih premijera od 2000 pa na ovamo bilo ograniceno time sto im su im vlade bile multi koalicione, a koliko ogranicenja ima na primer premijer V Britanije?

Pa ok, Brown mora da balansira između Amerikanaca, sponzora, kreditora i sindikata, koje je, do duše, Bliar uspeo solidno da potkopa skupljanjem para od predatorskog kapitala (pošto su nekad bili najjači sponzori), ali opet nije ni da su načisto sahranjeni.

Meni sistem sa dve partije nije baš ideal demokratije. Šta fali npr. Nemcima sa Zelenima i njihovom pozicijom?
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 22:24 19.01.2010

Re: iluzija o polaritetu

Nachbar
E-novine su sa druge strane uspele ono sto su neki od nas ocekivali da ce uraditi B92, da su bazirani u Beogradi a da imaju redovne citaoce koji im veruju iz Sarajeva ili Srebrenice.


A jasan je i recept za taj "uspeh": autori (ili gosti) kojima je strasno krivo sto je NATO nedovoljno bombardovao Srbiju i jos krivlje sto MSP u Hagu nije osudio Srbiju za genocid. Zatim obavezno pljuvanje i vredjanje srpskih vlasti, SPC itd. I naravno ni trunka kritike sarajevskim vlastima sto slave jednog tako odvratnog zlocinca kao sto je Naser Oric. Ili pak sto pruzaju azil jednom drugom odvratnom zlocincu kao sto je Glavas ...

Mozda je to istovremeno i objasnjenje zasto nisu uspeli da imaju DOVOLJNO veliki broj redovnih citalaca u Srbiji ...
BigBadWolf BigBadWolf 01:00 20.01.2010

Re: iluzija o polaritetu

Virtuelni Vasilije
bla-bla-truc


Ti ili nikada nisi procitao ni jedan text na e-novinama ili lazes. Koje je od ta dva?
Neues aus der Nachbarschaft Neues aus der Nachbarschaft 14:00 20.01.2010

Re: iluzija o polaritetu

Pa onda, eto im Sarajevo i Srebrenica pa neka ih oni finansiraju!


Hajde sad stani pred ogledalo ponovi ovo jos jednom gledajuci se u lice. Ako ne pokrene ni jedan tockic pokusaj jos jedared. Ako ni tad nema promene recenicu ponavljati kao mantru ili zameniti tockice. Drugarima koji su preporucili tvoj sjajni komentar preporucujem istu vezbicu.

Virtuelni, evo ti jedan kompliment. Mozda ni da ne znas, a valjda zbog morala, ode ti u NSPM. Nämlich, imate isti nacin 'argumentovanog rezonovanja'. Ne citas sta se tacno pise ali znas sta ljudi misle bolje od njih, znas da placu jer je Nato malo bombardovao Srbiju kao da je time njihov zivot bio manje ugrozen od, recimo, tvog, znas da zameraju Hagu jer cilj procesa nije bila istina nego blacenje Srbije pa su ustvari zahvalni Mladicu da je tako efikasno sproveo streljanje Srebrenicana, itd. Izvor informacija da nekakve sarajevske vlasti slave Orica i 'daju azil' (?) Glavasu je naravno samo tebi znan.

Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 14:10 20.01.2010

Re: iluzija o polaritetu

MaliDobriVucko

Ti ili nikada nisi procitao ni jedan text na e-novinama ili lazes. Koje je od ta dva?


Hm, ocigledno da me ne poznajes - inace bi znao da mora biti da sam procitao (bar) neki tekst u e-novinama. A nisam bas mnogo, priznajem. Kad god sam bio tamo smucila mi se jednostranost, politicka ostrascenost (pa i mrznja) koju covek odmah primeti. A posebno ako naleti na neki tekst (ili intervju) "velikana" kao sto su Srdja Popovic&Co ...

Al' da ne bude da samo kritikujem: procitao sam sa uzivanjem i jedan odlican intervju Radeta Serbedzije (ako se dobro secam prenet iz nekog drugog lista) ...

ps. Ako mislis da je onaj moj prethodni post nerealan, evo demantuj me: prilozi nam linkove u kojima e-novine kritkuju sarajevske vlasti zbog toga sto je Naser Oric tretiran kao heroj ... ili sto su pruzile utociste Glavasu. A priznaces, i jedno i drugo su najeklatantniji primeri zatvaranja ociju pred najodvaratnijim zlocinima iz nedavane proslosti i preko toga ne bi smeo preci ni jedan iole pristojan medij na prostorima ex-Yu - posebno ako inace pominje neke zlocine i zlocince iz tog perioda ...
Goran Vučković Goran Vučković 14:15 20.01.2010

Re: iluzija o polaritetu

MaliDobriVucko

Ehm... ne pominji moje ime bez potrebe
Dawngreeter Dawngreeter 14:20 20.01.2010

Re: iluzija o polaritetu

Vaso svi znaju da si lud k'o struja, u redu je.
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 14:23 20.01.2010

Re: iluzija o polaritetu

Nachbar
i 'daju azil' (?) Glavasu je naravno samo tebi znan.


Hm jasno je da je ovo moje "azil" bilo upotrebljeno figurativno, odnosno na nacin cesto koriscen u svakodnevnom govoru - a ne kao formalno-pravna kvalifikacija.

A da neces ti mozda da kazes da vlasti BiH nisu znale da je njihov drzavljanin i ratni zlocinac dosao u BiH odnosno pobegao iz Hrvatske iako je o tome brujala celokupna javnost sa ovih prostora? I ako vec smatraju da svog drzavljanina ne mogu da isporuce drugoj drzavi, da li znaju da su obavezni da sude svojim drzavljanima koji su pocinili ratne zlocine? Ili misle da da samo Srbija moze i trebalo bi da sudi svojim drzavljanima za ratne zlocine koji su pocinjeni I van njene teritorije (recimo u Hr) ...

ps. Ako se dobro secam bas su e-novine prenele intervju Srdje Popovica nekom bosnjackom listu u kome on ne samo da kaze da se ne kaje sto je pozivao NATO da bombarduje Srbiju nego i znatno kasnije, kad se vec znalo da je najveci deo civilnih zrtava uzrokovan namernim gadjanjem civilnih ciljeva, besramno kaze da je bombardovanja bilo malo!!!
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 14:26 20.01.2010

Re: iluzija o polaritetu

Goran Vučković
Ehm... ne pominji moje ime bez potrebe


Ma daj Vucko, pa nemas ti tapiju na to ime/nick, posebno kad ga i tako ne korisitis ... Ne mislis valjda bi neko pomislio da si ti u pitanju? Uostalo jasna je igra sa recima/nickom ...

Ali ok, prihvatam tvoju zamerku ... necu mu vise "tepati" tako ...
BigBadWolf BigBadWolf 16:22 20.01.2010

Re: iluzija o polaritetu

Virtuelni Vasilije



Da se gaDZamo linkovima? Ajde. Ja prvi.

Textovi o Oricu

Textovi o Glavasu

Ili, moze i Ivancicev text o Kerumu. Pa naprimer Zašto Tomislav Merčep nikada nije procesuiran?

Tvoj problem je sto vidite samo Peru Lukovica tamo (i Srdju Popovica, btw, ajd nadji taj text koji pominjes, bas me zanima da ga procitam). Na e-novinama pisu i hrvatski i bosanski ekvivalenti Lukovica. Kada ce Lolek i Bolek sa NSFM-a da napisu text kao sto je ovaj Dezulovicev? I to je razlog zasto nam trebaju e-novine. Svako cisti svoje dvoriste. Kad ga sredis, onda imas pravo da kukas na komsiju sto ne kosi travu ili ne iznosi djubre pa ste obojica zapatili pacove.
ivana23 ivana23 16:46 20.01.2010

Re: iluzija o polaritetu

BigBadWolf
Kada ce Lolek i Bolek sa NSFM-a da napisu text kao sto je ovaj Dezulovicev? I to je razlog zasto nam trebaju e-novine.

To je tekst iz Jutarnjeg lista i ne moras ga citati u e-novinama.
A pise Dezulovic i tekstove koje e-novine ne prestampaju!
BigBadWolf BigBadWolf 17:57 20.01.2010

Re: iluzija o polaritetu

ivana23



A ovaj gde je objavljen? A ovaj? Ili ovaj?

Ima toga jos, ako treba jos nekom vernom citatelju Jutarnjeg...
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 18:08 20.01.2010

Re: iluzija o polaritetu

BigBadWolf
Tvoj problem je sto vidite samo Peru Lukovica tamo (i Srdju Popovica, btw, ajd nadji taj text koji pominjes, bas me zanima da ga procitam). Na e-novinama pisu i hrvatski i bosanski ekvivalenti Lukovica. Kada ce Lolek i Bolek sa NSFM-a da napisu text kao sto je ovaj Dezulovicev? I to je razlog zasto nam trebaju e-novine. Svako cisti svoje dvoriste. Kad ga sredis, onda imas pravo da kukas na komsiju sto ne kosi travu ili ne iznosi djubre pa ste obojica zapatili pacove.


Vucino,

ok, priznajem: tvoji linkovi menjaju unekoliko moju predstavu o e-novinama (kako sam je gore izneo) Kad god sam ja svratio tamo uvek su mi prvo u oci upadale pljuvacine svega i svacega po Srbiji (uglavnom neopravdane i uvek preterane) ...

Pa sam zato jos uvek daleko od toga da nam "trebaju e-novine" ovakve kakve su. Kao prvo Srbija vec nekoliko godina ima PUNO pravo da "kuka na komsije sto ne kose travu" zato sto je svoje dvoriste sredila (to sto ima jos dve "krtice" skrivene u zemlji ispod travnjaka nista bitno ne menja stvari) ... I u tome i jeste tragedija Pere, Srdje&Co - oni i dalje zive i ponasaju se kao da smo u 90-im i kao da je na vlasti Milosevic&SPS a ne Tadic&DS - i tako svojim pljuvanjem svega i svacega po Srbiji prave mnogo vise stete nego vajde... Sto se mene tice Pera&Co je u 90-im bio vrlo pozitivna pojava za Srbiju ... sad je stetna - a ocigledno nije u stanju da se prilagodi novoj situaciji ...

Oni koji "ciste svoje dvoriste" su mnogo potrebniji Hrvatskoj i BiH. Mada je i tu stanje razlicito. I Hrvatska je kako vidimo tu prilicno odmakla (posebno u zadnje vreme) a stanje u BiH je bas SRAMNO. Samo sam ovlas bacio pogled na one linkove i tu uglavnom videh da zalbe na Orica dolaze iz RS (sto je za ocekivati). I da ne videsmo nikakvu osudu u e-novinama ovog pruzanja utocista Glavasu od strane BiH vlasti ... a to je zbilja vrhunac apsurda. Da li neko moze i da zamisli sta bi se desilo da je neki osudjeni ratni zlocinac pobegao u Srbiju i da niko na to ne reaguje? Ma bila bi bombardovana u roku od nedelju dana ...

Znaci ljutio se ili ne ovaj nas "Nachbar" cistaci dvorista su trentuno daleko najpotrebniji BiH (da ne skrecemo temu na Kosovo) ... ali ne neki kao sto su e-novine koje pred tim zatvaraju oci (kad je u pitanju BiH) - nego neki koji to zbilja rade detaljno ...

A Srbiji je potrebno neko glasilo koje ce objektivno, razumno i argumentovano kontrolisati i kritkovati vlasti i uopste politicku i ekonomsku elitu. Ali koje ce biti spremno i da pohvali ono sto je uradjeno dobro ... i ne samo da kritikuje i hvali - nego da da i konsturktivne predloge. E-novine su sve samo ne to (a nije ni Pescanik). Ne pratim ni NSPM pa ne mogu da tvrdim da i oni ispunjavaju sve te uslove ... ali od e-novina (i pescanika) mi izgledaju nekoliko svetlosnih godina ispred ...
BigBadWolf BigBadWolf 19:22 20.01.2010

Re: iluzija o polaritetu

Pa cekaj, sad me vec zezas. Lagodni život ratnog zločinca u BiH - A sta je ovo? Ajmo malo ozbiljnosti.

A to koliko smo daleko odmakli u kosenju trave i ostalim bastenskim poslovima, vidi se ovih dana oko rezolucije o Srebrnici. Cak i clanovi vladajuce koalicije ne priznaju da se tamo desio genocid, da ne pricam o tzv. opoziciji.

Btw, jos uvek si mi duzan link za onaj text Srdje Popovica.
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 20:06 20.01.2010

Re: iluzija o polaritetu

BigBadWolf
Virtuelni Vasilije



Da se gaDZamo linkovima? Ajde. Ja prvi.

Textovi o Oricu

Textovi o Glavasu

Ili, moze i Ivancicev text o Kerumu. Pa naprimer Zašto Tomislav Merčep nikada nije procesuiran?

Tvoj problem je sto vidite samo Peru Lukovica tamo (i Srdju Popovica, btw, ajd nadji taj text koji pominjes, bas me zanima da ga procitam). Na e-novinama pisu i hrvatski i bosanski ekvivalenti Lukovica. Kada ce Lolek i Bolek sa NSFM-a da napisu text kao sto je ovaj Dezulovicev? I to je razlog zasto nam trebaju e-novine. Svako cisti svoje dvoriste. Kad ga sredis, onda imas pravo da kukas na komsiju sto ne kosi travu ili ne iznosi djubre pa ste obojica zapatili pacove.

E-novine nam trebaju, veoma.Prosto, dobre su za čuvanje zdravog razuma..a porediti Petra Lukovića sa Antonićem, kao tobože dva ekstrema, može biti samo podmetanje...političko, dakako...
Zato, Vaso, samo napred. Kao da ne koristiš dovoljno tu tehniku koju si usavršio..
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 22:11 20.01.2010

Re: iluzija o polaritetu

BigBadWolf
Pa cekaj, sad me vec zezas. Lagodni život ratnog zločinca u BiH - A sta je ovo? Ajmo malo ozbiljnosti.


Kako zezam? Ja nisam nikad rekao da sam redovan citalac e-novina, nego sam pozvao tebe da nam prilozis neki primer gde (i koliko puta) su to e-novine kritikovale bosnjacki rezim u Sarajevu za pruzanje utocista Glavasu. Ti napokon iskopa jedan clanak koji kritkuje hrvatske vlasti (i novine) sto su Glavasu omogucile da pobegne ... I to je u redu ... ali gde je kritika bosnjasckih vlasti sto su ga primile? I sto mu nisu sudile? Ovu diksusiju smo i poceli o tome zasto su e-novine popularne u Sarajevu ...

Ono nije bio text Srdjin nego intervju (ako se dobro secam bh danima) o tome smo vise puta diskutovali ovde na blogu. Pokusah da ga nadjem na e-novinama ali ga nema ... iako je Srdja tamo cest gost ... Hoces da kazes da Srdja nije podrazao bombardovanje? I kasnije tvrdio da je prerano prekinuto?

Dragec

a porediti Petra Lukovića sa Antonićem, kao tobože dva ekstrema, može biti samo podmetanje...političko, dakako...


Tako je Dragec i ja sam gore rekao da nema smsila njih dvojicu porediti. Pera se moze porediti samo sa Seseljem ... a Antonic je pojam razuma i umerenosti za njih dvojicu. Hvala bogu da se nas dvojica u necemu slozimo

Drago Kovacevic Drago Kovacevic 22:18 20.01.2010

Re: iluzija o polaritetu

Tako je Dragec i ja sam gore rekao da nema smsila njih dvojicu porediti. Pera se moze porediti samo sa Seseljem ... a Antonic je pojam razuma i umerenosti za njih dvojicu. Hvala bogu da se nas dvojica u necemu slozimo

E, moj Vaso...Nije tebi lako....Mržnja uzima razum pa otud i ovo poređenje...
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 22:33 20.01.2010

Re: iluzija o polaritetu

Drago Kovacevic

E, moj Vaso...Nije tebi lako....Mržnja uzima razum pa otud i ovo poređenje...


A gde ti vidis tu mrznju? Eno ti procitaj gore sta pise Antonic i nadji mi i jednu uvredljivu rec? Covek mirno iznosi svoje misljenje i argumente ... ok, kao i u svakoj diskusiji moze se covek sloziti ili ne ali je to sasvim normalno - pa ni u jednoj diskusiji nisu svi uvek i u svemu u pravu ...

A Pera evo i ovde nazva Jelicu lazovom, Jaksu uvlakacem, ranije Olju Beckovic skotom (Ljiljanu Smajlovic isto) i da ne trazimo dalje - ima jos bezbroj primera. Obrazlozenja ne navodi ... a za takve uvrede je i nemoguce naci obrazlozenja. Zar to nije Seseljevski nacin - gde ti vidis razliku? Za mene to jednostavno nisu normalni ljudi...
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 22:38 20.01.2010

Re: iluzija o polaritetu

Virtuelni Vasilije
Drago Kovacevic

E, moj Vaso...Nije tebi lako....Mržnja uzima razum pa otud i ovo poređenje...


A gde ti vidis tu mrznju? Eno ti procitaj gore sta pise Antonic i nadji mi i jednu uvredljivu rec? Covek mirno iznosi svoje misljenje i argumente ... ok, kao i u svakoj diskusiji moze se covek sloziti ili ne ali je to sasvim normalno - pa ni u jednoj diskusiji nisu svi uvek i u svemu u pravu ...

A Pera evo i ovde nazva Jelicu lazovom, Jaksu uvlakacem, ranije Olju Beckovic skotom (Ljiljanu Smajlovic isto) i da ne trazimo dalje - ima jos bezbroj primera. Obrazlozenja ne navodi ... a za takve uvrede je i nemoguce naci obrazlozenja. Zar to nije Seseljevski nacin - gde ti vidis razliku? Za mene to jednostavno nisu normalni ljudi...

Vaso, toneš sve dublje u mržnji....Jadno, zaista.....
Jelica Greganović Jelica Greganović 01:18 22.01.2010

Re: iluzija o polaritetu

Mržnja uzima razum pa otud i ovo poređenje.

Drago, a da probaš ovo da primeniš na vređanje mene i Jakše od strane e-novina koje su nam tako potrebne...kojima "nama"?
jaksa scekic jaksa scekic 22:29 19.01.2010

Posle ovog sve rasprave su pomalo

bespremetne, o koalicijama, politickim sistemima, nebeskoj mehanici..Na ovakvim stvarima drzava i drustvo ili padaju, ili nastavljaju napred

[/url][url=http://blog.b92.net/text/14016/Vozac-Skupstine-umalo-pregazio-policiju/]
dragoljub92 dragoljub92 22:44 19.01.2010

Re: Posle ovog sve rasprave su pomalo

jaksa scekic
bespremetne, o koalicijama, politickim sistemima, nebeskoj mehanici..Na ovakvim stvarima drzava i drustvo ili padaju, ili nastavljaju napred

[/url][url=http://blog.b92.net/text/14016/Vozac-Skupstine-umalo-pregazio-policiju/]

tu jednostavno ostajem bez texta.
mariopan mariopan 23:31 19.01.2010

Re: Posle ovog sve rasprave su pomalo

Zelim vam i dalje mnogo uspeha u zivotu.
Kako bese ono "za dobrim konjem se prasina dize"?

Edit

Nemam pojma da je potkacio Jelicu a bas me zanima zasto? Ona je po meni jedna od najpostovanijih osoba na blogu.

Volim da citam sve pa i ono sto pisu ljudi sa cijim se misljenjem ne slazem. U njihovim tekstovima otkrivam neke stvari koje nisam znala, ali zakljucak donesem sama, a ne da mi ga oni sazvakanog ponude ( u tom delu se ne slazemo).

Zato sam i pozelela jos uspeha u zivotu. Da citamo, da saznamo...da se slozimo ili ne slozimo.
Srdjan Staletović Srdjan Staletović 11:26 20.01.2010

Jakša je naš

Važno mi je šta misli Jakša i zato čitam njegove blogove. Nekada me se to o čemu piše uopšte ne dotiče, a nekada pročitam po tri puta. Volim što je jasan, direktan i sažet. Možda je to samo zanat u njemu, ali ja volim njegovo mišljenje.
A, ako bih da se našalim - Jakšin blog je besplatan, a to izdavaštvo ume da košta...
Predrag Azdejković Predrag Azdejković 14:34 20.01.2010

Ja sam ljubomoran

Mene je dosad dirao samo Antonić, Pera neće

Ne znam zašto, a baš sam zgodan...
lubitel lubitel 19:16 20.01.2010

Re: Ja sam ljubomoran

Tebe i Jaksu je dirao ANtonic? Gle cuda,a meni je rekao da je socijaldemokrata,(bilo je to s kraja 80-tih) pod uslovom da se se radi o istom Vojilsavu ANtonicu alijas Slobodan Antonijevic.U poverenju, rece mi jedan insajder Pera vise voli zene,cigare,pivo i voznju taxijem iznad svega.Digni ruke od njega i ne nadaj se.
adam weisphaut adam weisphaut 08:04 21.01.2010

Re: Ja sam ljubomoran

i voznju taxijem iznad svega.


Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana