Emigrantski vodič kroz galaksiju

Queeria RSS / 19.11.2007. u 00:20

Pre neko veče dok je padao prvi sneg (mrzim ovu frazu) slušao sam Amy Winehouse (moja nova drugarica koju obožavam) „Some Unholy War“ i dobio neprirodnu želju da napišem „Ljubavni blog“. Dok sam pevao stihove „If my man was fighting some unholy war I would be behind him” shvatio sam da ja nemam “my man”, tako da sam od pisanja ljubavnog bloga odustao i obrisao fajl. Jebi ga kada sam ucveljena usedelica koju niko neće, plus i nerotkinja - tako da sam mogućnost da frajera nahvatam na bebu odavno otpisao. Sve bi bilo jednostavnije da sam nacionalista ili makar benigni patriota koji voli svoju zemlju, pa bih makar mogao da pišem nadahnute patriotske blogove o svojoj ljubavi prema Srbiji i kako mi je velika čast što živim u njoj. Naravno da bih bih branio Kosovo i ne bih ga dao neprijatelju da pravi „Nato državu“. Možda bih visio i na bilbordu i Biljana S. bi me se odrekla preko Kurira. Ali pošto nisam, na bilborde i večnu slavu mogu da zaboravim.

Često se na netu započne rasprava o gej pravima i položaju gej-lezbejske populacije u Srbiji i obavezno se pojavi komentar: „ako vam se ne sviđa Srbija idete iz nje“ ili „sve ćemo mi to proterati“. Moram priznati da me ti komentari raduju i ja sa velikim nestrpljenjem čekam da to proterivanje najzad počne. Ne znam zašto se proterivanje iz Srbije smatra nekom vrstom kazne!? Molim vas proterajte me – ne mogu više da vas gledam.

Šta mene vezuje za ovu zemlju?

Trenutno samo prijatelji i ništa više. Nažalost starih prijatelja je sve manje i manje. Zato me je pre neki dan jako rastužila pesma „Prijatelji stari gdje ste“ od Tereze Kesovije, i nisam mogao da odolim a da ne postavim to pitanje. Prijatelji stari gdje ste?

- Non stop na poslu jer rade za zločinačke romboide, deltoide, trapezoide i ostale domaćinske holding kompanije za siću i nemaju vremena da se druže i samo misle kako da se naspavaju.

- Žive u heteroseksualnom braku i čuvaju svoju dosadnu decu koja vrište, pište i non stop pričaju o skupoći, dečijim dodacima i očajnom školskom sistemu.

- Pobegli su daleko od ove sramote koja se usuđuje da se naziva državom i družimo se preko myspacea ili facebooka. Dok ja bljujem po političkoj situaciji, kunem Koštunicu, bušim Tadićevu vudu lutku i maštam kako radikale držim u kavezu, oni mi pričaju o letovanjima, zimovanjima i kako su srećni i zadovoljni.

- Pokušavaju da pobegnu od ove sramote koja se usuđuje da se naziva državom, non stop mrače, kukaju i daju ovoj zemlji „poslednju“ šansu: „još samo ovo, ako ne uspem, odoh“.

Ja se nalazim u ovoj poslednjoj grupi. Non stop mračim, kukam i ovoj zemlji dajem poslednju šansu. Ali, pošto će ova država tu poslednju šansu najverovatnije da prokocka, treba se na vreme pripremiti za odlazak. Glavno pitanje je gde? Zato i otvaram ovaj blog.

Prvo da vidim gde su mi mahom prijatelji: Velika Britanija, Nemačka, Austrija, Švedska, Italija, Kanada, Amerika, Belgija, Luksemburg, Holandija... Vidim da i ovde na blogu ima dosta dijaspore, možda vam uskoro postanem komšija.

Susedne države Bosnu, Hrvatsku, Crnu Goru, Rumuniju, Bugarsku, Mađarsku, Makedoniju, Kosovo sam odmah izbrisao sa spiska, jer nisu dovoljno bogate i mnogo su blizu Srbiji. Jedna čak ima i Republiku Srpsku.

U top 5 mesta gde vidim sebe nalaze se: Berlin, Novi Zeland, Kanada, San Francisko, Švedska.

Na početku sam maštao da bih voleo da živim u zemlji gde Srbi nisu stigli da se nastane, da budem predsednik i jedini član Udruženja srpske dijaspore i da šaljem mesečno 100 evra za izgradnju milionitog hrama u Srbiji. Posle nekog vremena shvatio sam da preterujem u maštanju i da „Serbian Free Enviroment“ ne postoji.

Imam neke ponude od matoraca (60+) iz zapadne Evrope, da se preselim kod njih i da im budem kompanjon, ali se nešto nećkam. Sebe ne zamišljam kao družbenika nekog dekice, mada tu postoji pozitivni momenat u vidu devizne penzijice – koja se valjda može naslediti.

Ne znam šta da vam kažem dečice. U Srbiji je sranje i biće sranje, jer nacoša, fašista, mafijaša je sve više i oni neće da nestanu, već se samo umnožavaju. Vreme prolazi, treba da se živi. Treba da se zabavljamo.

Kao što rekoh skoro u jednom intervjuu: „Trenutno imam neke planove vezane za ovu zemlju i ako se oni ne ispune, odoh i ja. Vraćam se u Nemačku iz koje sam i došao”.

Predrag M. Azdejković

www.queeria.com

Atačmenti



Komentari (131)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

nikola svilar nikola svilar 00:31 19.11.2007

-

Susedne države Bosnu, Hrvatsku, Crnu Goru, Rumuniju, Bugarsku, Mađarsku, Makedoniju, Kosovo sam odmah izbrisao sa spiska, jer nisu dovoljno bogate i mnogo su blizu Srbiji. Jedna čak ima i Republiku Srpsku.


?
Queeria Queeria 00:34 19.11.2007

Re: -

I šta ti tu nije jasno? Bosna ima u svom sastavu Republiku Šumsku!
nikola svilar nikola svilar 00:49 19.11.2007

:) Republiku Mrsku

Zazvučalo je u negativnom kontekstu, pa rekoh da proverim. Lepo. Nema šta.
Queeria Queeria 00:50 19.11.2007

Re: :) Republiku Mrsku

Pa i jeste u negativnom kontekstu.
nikola svilar nikola svilar 01:12 19.11.2007

Re: :) Republiku Mrsku

Ma neka ste Vi meni živi, zdravi, tolerantni
i tako srdačno i lepo negativno nastrojeni.
Čitamo se nikad.
ljubavnica majakovskog ljubavnica majakovskog 00:34 20.11.2007

Re: :) Republiku Mrsku

Queeria
Pa i jeste u negativnom kontekstu.

koji je tebi djavo za RS. treba te poslati negdje drugo odakle si doshao umjesto u Njemacku.
vucko vucko 00:45 20.11.2007

Re: :) Republiku Mrsku

koji je tebi djavo za RS. treba te poslati negdje drugo odakle si doshao umjesto u Njemacku.

Otkud tako žestoka reakcija, kao da je dirnuo u gospodina Majakovskog lično?
Queeria Queeria 00:45 20.11.2007

Re: :) Republiku Mrsku

Smatram je genocidnom tvorevinom :)
vucko vucko 00:57 20.11.2007

Šorka...

Smatram je genocidnom tvorevinom :)

E sad da se organizujemo



...pa da gledamo tuču...
marumi marumi 01:14 20.11.2007

Re: :) Republiku Mrsku

Otkud tako žestoka reakcija, kao da je dirnuo u gospodina Majakovskog lično?

:)))))
Sie curiculum vitae ( ''O meni'').:)))
vucko vucko 01:39 20.11.2007

Grčko-rimska blogovska republika

:)))))
Sie curiculum vitae ( ''O meni'').:)))

Sjajna stvar ovo druženje uz Google - svakog dana se ponešto nauči. Evo danas sam naučio nešto o Šipovu - nisam imao pojma ni gde je.

A Peđu ostavljam da se sa kontesom dogovori o prirodi i poreklu raznih entiteta BiH i šire, a sve uz Ršumovu pesmicu iz "Zova tetreba" (izvinjavam se ako omašim ponešto, knjigu sam imao u rukama pre jedno 15-tak godina):

Reku Drinu, koju grle klanci
Ispravljaju Srbi i Bosanci
A još bi je ispravljali življe
Kad bi znali kod koga je krivlje
ljubavnica majakovskog ljubavnica majakovskog 05:38 20.11.2007

Re: Grčko-rimska blogovska republika

vucko
:)))))Sie curiculum vitae ( ''O meni'').:)))Sjajna stvar ovo druženje uz Google - svakog dana se ponešto nauči. Evo danas sam naučio nešto o Šipovu - nisam imao pojma ni gde je.A Peđu ostavljam da se sa kontesom dogovori o prirodi i poreklu raznih entiteta BiH i šire, a sve uz Ršumovu pesmicu iz "Zova tetreba" (izvinjavam se ako omašim ponešto, knjigu sam imao u rukama pre jedno 15-tak godina):Reku Drinu, koju grle klanciIspravljaju Srbi i BosanciA još bi je ispravljali življeKad bi znali kod koga je krivlje




hahaha upravo tako.

ma ide mi Pedja ponekad na zivce. Nema pojma, kafendishe sa svojim zenama u crnom i raspravljaju o ljudskim pravima. Pa kad je vec bio taj usrani rat, sta bi vi humanisti sad predlozili? Srbi su izgubili rat i dobli neku republiku. Ona meni licno nije trebala, Bosna mi je bila super, ali sad kad se vec rat desio... nije mi vishe tako ugodno u Bosni kao bosnjacko-hrvatskoj federaciji. Kakva pa genocidna drzava, pobogu!!!? sta je onda danasnja Hrvatska, sta je Bosna kao federacija...tacno je da su sva ta otcjepljena nastala ruznim putem, ali "genocid" na koji Pedja misli uopste nije bio uslov za stvaranje republike i nema nikakve veze sa postojanjem ili ne postojanjem iste. Uopstalom, nije sve tako crno-bijelo, ima tu jos mnogo stvari o kojima se ne govori u vezi tog genocida. Na zalost za taj uzas je postojao motiv, ali zlocin nema opravdanja. Ajde malo da razbijes monotoniju uvijek jednog istog primjera po pitanju genocida, pogledaj malo masovne grobnice oko Gradishke i u Krajini, upitaj se gdje su nestali Srbi iz Kupresa, Vakufa, Bugojna i Jajca i zasto sad BiH isto tako nije genocidna tvorevina? A da se RS ugasi i da opet bude sve BiH, jel' bi nestalo cinjenice o genocidu? ne bi. Ne cackaj Pedja sto ne treba...Pokusaj malo da zivish ili da se zaposlish kao Srbin u Zenici ili Tuzli, a u Sarajevu da i ne govorim. nazalost, desilo se sto se desilo i niko nece vishe da bude manjina u svojoj zelji. O tom se radi.

matakovic matakovic 06:07 20.11.2007

Re: Grčko-rimska blogovska republika




Pokusaj da zivis u Sarajevu kao bilo ko od ova tri naroda u vreme kad je bilo pod opsadom.
Pokusaj malo da zivish ili da se zaposlish kao Srbin u Zenici ili Tuzli, a u Sarajevu da i ne govorim.


Pokusaj da se setis kako je bilo "lepo" tim Sarajlijama kad su bili pod opsadom pa razmisli zasto ne vole Srbe. Da Srbi raskinu sa Mladicem i ostalom bandom i da priznaju greske ti isti koji mrze Srbe bi okrenuli list. A to i oni su cinili zlocine je prazna retorika, ne dolikuje normalnom coveku. Svaki zlocin je zlocin i nema pogovora! Jedan ne opravdava drugi, samo cini da se nasilje nastavi.
marumi marumi 09:33 20.11.2007

Re: Grčko-rimska blogovska republika

ma ide mi Pedja ponekad na zivce. Nema pojma, kafendishe sa svojim zenama u crnom i raspravljaju o ljudskim pravima. Pa kad je vec bio taj usrani rat, sta bi vi humanisti sad predlozili? Srbi su izgubili rat i dobli neku republiku. Ona meni licno nije trebala, Bosna mi je bila super, ali sad kad se vec rat desio... nije mi vishe tako ugodno u Bosni kao bosnjacko-hrvatskoj federaciji. Kakva pa genocidna drzava, pobogu!!!? sta je onda danasnja Hrvatska, sta je Bosna kao federacija...tacno je da su sva ta otcjepljena nastala ruznim putem, ali "genocid" na koji Pedja misli uopste nije bio uslov za stvaranje republike i nema nikakve veze sa postojanjem ili ne postojanjem iste. Uopstalom, nije sve tako crno-bijelo, ima tu jos mnogo stvari o kojima se ne govori u vezi tog genocida. Na zalost za taj uzas je postojao motiv, ali zlocin nema opravdanja. Ajde malo da razbijes monotoniju uvijek jednog istog primjera po pitanju genocida, pogledaj malo masovne grobnice oko Gradishke i u Krajini, upitaj se gdje su nestali Srbi iz Kupresa, Vakufa, Bugojna i Jajca i zasto sad BiH isto tako nije genocidna tvorevina? A da se RS ugasi i da opet bude sve BiH, jel' bi nestalo cinjenice o genocidu? ne bi. Ne cackaj Pedja sto ne treba...Pokusaj malo da zivish ili da se zaposlish kao Srbin u Zenici ili Tuzli, a u Sarajevu da i ne govorim. nazalost, desilo se sto se desilo i niko nece vishe da bude manjina u svojoj zelji. O tom se radi


Ma nije bilo genocida, bilo je samo 8.000 ubijenih na samom kraju rata (!!!) i na jednom mestu. A bilo je i Batajnica, i Petrovog sela, i hladnjaca... svasta je bilo ali ima i onih koji ''nisu znali''.
Also, Sie haben es nicht gewusst, madam ljubavnica majakovskog ?

Pedja, sorry for troll teme.
marumi marumi 09:35 20.11.2007

Re: Grčko-rimska blogovska republika dodat

dodatak

A znam Srbe koji eksploatisu stanove u Sarajevu (izdaju ih muslimanima) i redovno su u Sarajevu. Samo sto su to komunisti kojima je jedino Jugovina itekako odgovarala pa im sada ne odgovara Bosna. Oni su komunizam izvezli sirom ''trulog zapada'' pa sad i dalje ubiraju plodove sa svih strana.
ljubavnica majakovskog ljubavnica majakovskog 22:14 25.11.2007

Re: Grčko-rimska blogovska republika

Ma nije bilo genocida, bilo je samo 8.000 ubijenih na samom kraju rata (!!!) i na jednom mestu. A bilo je i Batajnica, i Petrovog sela, i hladnjaca... svasta je bilo ali ima i onih koji ''nisu znali''.
Also, Sie haben es nicht gewusst, madam ljubavnica majakovskog ?


ja uopste ne kazem da genocida nije bilo...jeste bilo je sveg i svaceg, ali i na onim drugim stranama kao i na nashoj...ja ne poricem srpska zlodjela, ali ako cemo RS zvati genocidnom, onda su sve ostale iz rata nastale drzave takodje genocidne.
Tamara Ćetković Tamara Ćetković 00:39 19.11.2007

...

Molim vas proterajte me – ne mogu više da vas gledam.

Ne znam kako vi, ali ja idem na Novi Zeland, tamo žive lepši ljudi.

Queeria Queeria 00:42 19.11.2007

Re: ...

I to je tako daleko od Srbije. Divno.
bronx bronx 00:48 19.11.2007

Re: ...newzeland

daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa;
super kitesurf;

marumi marumi 00:43 19.11.2007

predlog

[quote... Vidim da i ovde na blogu ima dosta dijaspore, možda vam uskoro postanem komšija.
]
treba se na vreme pripremiti za odlazak. Glavno pitanje je gde?


Holandija...

:)))))
Queeria Queeria 00:52 19.11.2007

Re: predlog

Paaaaaaa... Može :)
marumi marumi 01:00 19.11.2007

Re: predlog

Queeria
Paaaaaaa... Može :)


marumi marumi 01:06 19.11.2007

Re: predlog

Di Di 00:58 19.11.2007

dalje...

Ma sta se jedis....ides ili ostajes.
I cikama i tetama koji nisu gej mnoge stvari ovde smetaju pa dakle
vazi isto pravilo...ides ili ostajes a sto manje jadikujes...to je bar moja politika.
Ili ti je ovde zanimljivo jer tamo nedge neces imati od koga da se branis...zamisli,
niko nema nista protiv tebe.Uzas
marumi marumi 01:03 19.11.2007

Re: dalje...

ili ovo (Canada)?
marumi marumi 01:04 19.11.2007

Daljine me vuku:)))

marumi marumi 01:11 19.11.2007

A moze i blize

Bella Italia












marumi marumi 01:13 19.11.2007

I na kraju


Ova ti nikad ne gine pa da ostanes:)))
siniša jočić siniša jočić 10:42 19.11.2007

Re: I na kraju

heheheh
novi znak Eurosonga :)

Bella Italia

Jeste vizuelno, ali ko ima iluzija o socijalno-politickoj situaciji u Italiji, neka procita knjigu Forza Italia.
marumi marumi 11:26 19.11.2007

Re: Bella Italia

Jeste vizuelno, ali ko ima iluzija o socijalno-politickoj situaciji u Italiji, neka procita knjigu Forza Italia.

E pa sad, ako se na svaku zemlju gleda politicki nema idealnog. Savrsenstvo ne postoji na ovoj Globi. Ali zato treba traziti ono najlepse ma gde da se nadjes, u prirodi u jednom osmehu nepoznatog, u hladnoj zimi ako volis sneg, ili vrelom Suncu ako volis toplotu. Ko trazi srecu u politickom uredjenju taj je nikada i nigde nece naci.
marumi marumi 11:32 19.11.2007

Re: I na kraju

heheheh
novi znak Eurosonga :)

Ovaj logo za Eursong sigurno pobedjuje kod RTS-a. :)))

Re: Bella Italia

Znam, znam, samo se trudim da budem informativna. Pocetak u potpuno novoj sredini i kulturi je iscrpljujuc, ali se od tog rastezanja do krajnjih granica raste.
Queeria Queeria 01:19 19.11.2007

Berlin :)

Jelica Greganović Jelica Greganović 01:22 19.11.2007

A Slovenija?

Taman, nije daleko, a inostranstvo...
Queeria Queeria 01:28 19.11.2007

Re: A Slovenija?

Jelice, hoćeš da me usvojiš?
Jel ti treba kućna pomoćnica?
Jelica Greganović Jelica Greganović 09:18 19.11.2007

Re: A Slovenija?

Može, ne treba mi kućna pomoćnica, mogao bi da probaš da glumiš baku, a ako ti ne ide, mogao bi da mi budeš četvrto dete, ne bih ni primetila da si prekobrojan.
Queeria Queeria 12:18 19.11.2007

Re: A Slovenija?

Može baka. Mrzovoljna džangrizava baka iz Srbije koja non stop kenja i piše blogove :))
dunjica dunjica 15:18 19.11.2007

Re: Berlin :)

angie angie 01:29 19.11.2007

Pedjice,

kako stvari stoje ovde, bilo bi ti nenormalno dosadno, koliko te niko ne bi napadao ni za shta, i kako sve funkcionishe, da bi se uzeleo malo deshavanja, chisto zbog kondicije.
Queeria Queeria 01:39 19.11.2007

Re: Pedjice,

Pa napadali bi me kao dodjosha :)
angie angie 01:41 19.11.2007

Re: Pedjice,

ovde su svi dodjoshi- napadali bi te shto si sladak!:)))
Queeria Queeria 01:43 19.11.2007

Re: Pedjice,

udacu se za tebe ako imas papire :)
angie angie 01:46 19.11.2007

Re: Pedjice,

iamam!:)))
Queeria Queeria 02:11 19.11.2007

Re: Pedjice,

Angie, pa ja tebe mnogo volim.
Jesam li ti ikada rekao da si ti moja omiljena blogerka :)
Tvoj smisao za humor je tako osvezenje na ovom sumornom mestu :)
Ovako se ja udvaram :)
Angie, jel hoćeš s mnom u shopping, mislim da nemaš dovoljno cipela :)
Jelica Greganović Jelica Greganović 09:19 19.11.2007

SVADBA

na vidiku, što volim svadbe! Mogu da budem kuma iz inostranstvo?
Queeria Queeria 12:20 19.11.2007

Re: SVADBA

Može kumo, ali da se isprsiš za neki ehte poklon :)
angie angie 15:44 19.11.2007

Re: Pedjice,

da zanemarim svo ovo prethodno foliranje-pristajem na shopping, volim shto imash osecaj za moj konstantni problem oko cipela, iako ovi moji kucni svi shize od zagushenosti ormana, prosto nemaju pravilan pristup!:)))


samo moram da ti kazem, da imam vishak mushkih u kuci= muz+2 sina:)))
Queeria Queeria 17:34 19.11.2007

Re: Pedjice,

Pa Anđo, šta se onak trtiš tu kad si zauzeta... Samo izazivaš...

Nego, jel imaš neke rođake za mene :)
angie angie 17:44 19.11.2007

Re: Pedjice,

[quotePa Anđo, šta se onak trtiš tu kad si zauzeta... Samo izazivaš...
],

u shto sam odma postala k'o bolesna i to zarazno:)))
( mada, mora di nisi pazio na chasu- ja kranje vishe puta rekla),

a rodjake nemam- shto i nije neki propust, mislim ovaj (p)odliv mozgova ovde iz srBijice bi samo Nushica obradovao, ti samo lepo odesh u embajadu raspitash se za proceduru, aplajishesh i nadjesh lepo shta ti odgovara- a immmmmmma onoliko ili neshto preko neta- najbolja varijanta je da te poshalju da radish ovde u predstavnjshtvu ili embajadi, pa ti posle shmeknesh varijantu- kada si vec ustanovio da li ti se svidja.


A shta je sad bilo sa shopingom i cipelama????
Queeria Queeria 22:25 19.11.2007

Re: Pedjice,

Shopping uvek :)

Ali da povedenom i tvog dragog i sinove, da ih dovodimo do ludila što tri sata isprobavamo cipele i 'aljine
(nešto sam sadistički raspoložen)
WoO WoO 01:39 19.11.2007

Magla brateeee...

Pre pet godina sam zapalio iz Svrbije, nisam ni slutio da mogu da budem ovakav kakav jesam.Svrbija pravi mentalne nakaze od ljudi.Taman da Bil Gejts postane predsednik Svrbije ne vracam seeeeeeeeee!
Queeria Queeria 01:42 19.11.2007

Re: Magla brateeee...

Pametno.
Ovde razmisljamo o kategorijama "ali je skupo ulje, mleko, hleb", a tamo "koji cemo auto, gde cemo na more..."
angie angie 01:45 19.11.2007

Re: Magla brateeee...

ne ovde su teme ko placa veci morgidz i ko je vishe ulozio u renoviranje kuce-chisto da se zna ko je gde na listi, ako bash hocesh da se kotirash, onda mora i kotidz- da se preko vikenda odmarash od samoce, a za more ima para i mogucnosti, ali ima malo vrmena.
WoO WoO 01:45 19.11.2007

Re: Magla brateeee...

Queeria
Pametno.
Ovde razmisljamo o kategorijama "ali je skupo ulje, mleko, hleb", a tamo "koje cemo auto, gde cemo na more..."

Ma nisam majke mi bukvalno po nekada imao sta da jedem dok sam ziveo u Srbiji.Iako nisam daleko od Srbije ali izgleda mi kao da zivim na nekom drugom kontinentu.
Queeria Queeria 02:05 19.11.2007

Re: Magla brateeee...

angie
ne ovde su teme ko placa veci morgidz i ko je vishe ulozio u renoviranje kuce-chisto da se zna ko je gde na listi, ako bash hocesh da se kotirash, onda mora i kotidz- da se preko vikenda odmarash od samoce, a za more ima para i mogucnosti, ali ima malo vrmena.


angie, a gdi si ti? jel u ameriki?
angie angie 02:07 19.11.2007

Re: Magla brateeee...

U Kenjadi- Smoronto!
Queeria Queeria 02:09 19.11.2007

Re: Magla brateeee...

Aha, fake America :)
angie angie 02:12 19.11.2007

Re: Magla brateeee...

pa ono- socijalizam u neobichnoj varijanti, sa elementima neorobovlasnichkog, al se jako trude da liche na velikog brata:)
dunjica dunjica 15:21 19.11.2007

Re: Magla brateeee...

Ovde razmisljamo o kategorijama "ali je skupo ulje, mleko, hleb", a tamo "koji cemo auto, gde cemo na more..."

Ovdje ima i onih koji razmišljaju prvo, a neki drugo. Nekom opanci, nekom obojci.
vucko vucko 01:42 19.11.2007

Home....

Trenutno imam neke planove vezane za ovu zemlju i ako se oni ne ispune, odoh i ja. Vraćam se u Nemačku iz koje sam i došao.

Queeria Queeria 01:46 19.11.2007

Re: Home....

Ilegal Alien
bronx bronx 02:13 19.11.2007

Re: Home....

meni nebi smetalo da zivim u srbiji ili crnojgori samo da nije tako zagdjeno mislim na vazduh.kad bi doslo do prociscenja vazduha doslo bi i do prociscenja mentaliteta i ljudske svesti. zatoi jabih volela da se odmah donesu zakoni protiv zagadjenja otrovnim gasovima.mislim da bi to promenilo sve.....
Temerin Temerin 01:50 19.11.2007

kud koji mili moji

San Francisko


tamo je kazu raj za pedere. samo pazi da ne prodjes ovako:



Queeria Queeria 02:03 19.11.2007

Re: kud koji mili moji

kakav trash od istvuda :)

idem ja u kastro distrkt...
Nietzsches Aprentice Nietzsches Aprentice 02:15 19.11.2007

...

Queeria

Moram priznati da me ti komentari raduju i ja sa velikim nestrpljenjem čekam da to proterivanje najzad počne. Ne znam zašto se proterivanje iz Srbije smatra nekom vrstom kazne!? Molim vas proterajte me – ne mogu više da vas gledam.


Vrhunski! Ovo je ono sto je tesko za shvatiti prosecnoj osobi koja nije bila u prilici da izadje iz zemlje i vidi da stvari mogu i drugacije da funkcionisu, ili, alternativno, za idiota koji koji nema dovoljno maste da zamisli bolji zivot. Treca vrsta su politicari kojima su osnovne fizioloske funkcije (disanje, jedenje pijenje) zamenjene demagogijom, otvorenim laganjem i primitivnim ponasanjem. Bez zelje da nipodastavam ljude koji spadaju u prvu kategoriju, a sa zeljom da opomenem one koji spadaju u drugu i ignorisem one koje spadaju u trecu, reci cu da mi je najpametniji potez u poslednje 22 godine 238 dana 17 sati i 35 minuta bio izlazak iz zemlje. Ne zbog Amerike, vec zbog sticanja drugacije perspektive i (barem u mom slucaju) oslobadjanja od patriotske spone sa Srbijom. Ne sa srpskom kulturom i ljudima, vec sa zemljom kao geografskim pojmom. Poceo sam da razmisljam zdravije. Uostalom, poenta zivota je biti srecan, nije bitno gde i sa kim. Ako budem mogao da obezbedim neke standarde srece u Srbiji za 3, 5, 60 godina - odlicno. Ako ne - molim lepo, svet je dovoljno velik, ce se snadjemo. Jedino je malo *ebeno izaci iz Srbije... Posle se snadjes.
Jelena Pavlović Jelena Pavlović 02:45 19.11.2007

Re: ...

Covek mora da stvori svoj svet pa ma gde da je. Malo te cudno gledaju, smatraju da si po malo, "onako".... Malo te zagledaju jer si stalno out, nikada in. Nigde i nikome ne pripadas. A s druge strane, sve je i suvise blizu. Pobegla sam iz Srbije. Pobeci cu i odavde gde sam, ako me uhvati.
nsarski nsarski 02:59 19.11.2007

Re: ...

Pobeci cu i odavde gde sam, ako me uhvati.

Dobra ideja, samo gde? (Znas ono, Helena: blago onima koji ovde jos nisu bili, oni bar imaju o cemu da fantaziraju:))
Jelena Pavlović Jelena Pavlović 03:07 19.11.2007

Re: ...

Ne znam Nenade, ponekad mislim da bi trebalo otici u drugo sazvezdje.
nsarski nsarski 03:26 19.11.2007

Re: ...

Ej, dok sam se sa tobom dopisivao, pronasao sam odlicno pice! Mozda ga patentiram, ali moram jos da eksperimentisem sa odnosima. Nektar od kokosa i Fruktalov sok od jagode - pola/pola. Super ukus.
cyN cyN 04:54 19.11.2007

Re: ...

Kad smo vec kod sokova i muckanja, probajte cedevitu i cranberry juice. Fenomenalan ukus.
marumi marumi 09:34 19.11.2007

Re: sreca/mesto/partneri...

Uostalom, poenta zivota je biti srecan, nije bitno gde i sa kim.


Nije bitno GDE zivis, vec je bitno KAKO zivis.

Re: sreca/mesto/partneri...

Pedja,
Mislim da bi te iznenadilo (neprijatno) koliko se u inostranstvu radi. Sljakanje kod nekog od velikih hadzija je dobra kondiciona priprema.
A sto se prijatelja starih tice, distanca nije prepreka. Letos sam intenzivno uzivala sa jednom mojom Velikom-Malom (poznatijom kao Karijetida). Znam je od kada smo dane racunale u odnosu na datum kad vaterpolisti dolaze na pripreme. U medjuvremenu se porodila i rodila malu karijetidu. Sada, kad je prozivamo da nam glumi Bay Watch na plazi, ona u svom crvenom kupacem uzima deciju kadicu pod misku i trci. Uvece, dok jedemo, eksperimentalno pripremljenu razu (koji jede i jednogodisnja cerkica, pa posle sisa, to je valjda tradicija u Crnoj Gori) ona i dalje sa uzivanjem cirka belog vina. Sa njom, preko mleka cirka i Mala Karijetida. Velika kaze da od toga bolje spava. Milina je gledati kako se zivot menja, a prijateljstvo opstaje...
Malo sam preterala sa ovim sentimentalnostima. Moracu da postavim nesto o tome na svoj blog.
bronx bronx 03:14 19.11.2007

trava

je uvek zelenija tamo negde na onoj drugoj strani) zar ne?
dragan7557 dragan7557 15:39 19.11.2007

Re: trava

bronx
je uvek zelenija tamo negde na onoj drugoj strani) zar ne?


Jes vala, green,green trash of home.
cyN cyN 04:57 19.11.2007

pritisak....

Da li je to zbog frke oko Kosova ali primecujem da mi ovih dana iz otadzbine stize dosta dark mail-ova i u fazonu blago tebi ti si fan ove ludnice.
Hmmm......
bobo bobo 05:47 19.11.2007

idi...

bice mnogo bolje (V.Z.)

Snaci ces se ti gde god da odes, samo nemoj u Kanadu i Svedsku (znas da ni Jack nije hteo tamo jer sorc moze da se nosi samo meseca u godini lol)
Ako si preziveo Srbiju bices ko riba u vodi :))
Zelim ti da se bogato udas i sto je jos vaznije da nadjes bogatu naj bolju drugaricu :))


P.S. kako Grcku i Spaniju da izostavis? tc tc tc
Queeria Queeria 12:27 19.11.2007

Re: idi...

Alergija na sunce, tako da mi Kanda i Švedska super dodju :)
Mada se meni dojmi Island
Neda Neda 07:04 19.11.2007

prancuska

Eh ja odoh u Pariz, ovaj put zauvek... oces samnom?

:)
Queeria Queeria 12:28 19.11.2007

Re: prancuska

Jeeeeee, pa da se družimo sa Biljanom... :)
Neda Neda 18:05 19.11.2007

Re: prancuska

eh eh ... pa dobro ako bas mora :))
Soylent Green Soylent Green 07:40 19.11.2007

Ne u SF!

Prepun je prigradskih, konvencionalnih i dosadnih middle-class gays. Savrsena udobnost (kao i svugde) dovodi do savrsene bezlicne malogradjanstine. Zamisli opoziciju na vlasti.
Doctor Wu Doctor Wu 10:16 19.11.2007

Re: Ne u SF!

Savršena udobnost u Tenderloinu? Hm...Čini se da se SF definitivno odselio u predgrađa u poslednje 2 godine. Nego, šta fali Sosalitu? Samo, tamo treba i neka kinta, ne može samo dobra volja.
semele semele 09:25 19.11.2007

Ne brinite, ima mesta za sve!

Queeria Queeria 12:31 19.11.2007

Re: Ne brinite, ima mesta za sve!

He, he, he, he, kako je lepo kad neko još uvek veruje u bajke :))
Queeria Queeria 10:02 19.11.2007

Peđice, brate, sestro....

...Milko Forcan Queeria centra....
Ja i jača mi polovina idemo za koju godinu u Španiju, evo, najavljujemo se tamošnjoj publici, a ti ako hoćeš možeš sa nama pa da napravimo neke srbijanske sestre Kesler za njihovo tržište. Eto, zamišljam, grupu ovdašnjih frikova (nas), kako nas makljaju po raznoraznim klubovima da zabavljamo dokone kapitaliste, sa sve osiromašenim uranijom, stresovima od svih ovih ratova i sećanja na Pride 2001....
Sa druge strane, a to sam i mojoj drugarici Jasmini Tešanović rekao, kada porastem voleo bih da budem Jasmina Tešanović - to je tako super!!!
A da nam možda Jasmina održi jedan belosvetski travel & living session, pa da krenemo njenim utabanim stazama?

PS: Ako neko ne razume, neka pogleda uvode Jasmininih tekstova: Danas sam u Torontu..., Juče sam u Milanu....Pa ko da ne voli najpoznatiju srpsku feminističku spisateljicu....sledimo te Jasmina, mi, izgubljena jagnjad!


Love,
xxx
Boban

www.queeriacentar.org
Queeria Queeria 12:34 19.11.2007

Re: Peđice, brate, sestro....

Svi mi hoćemo da budemo Jasmina T, ali ona nikako da nam oda tajnu svog uspeha. Zli jezici bi rekli da se dobro udala , ali to nije feministički :)
Idem s vama samo ako vodimo i Mejsi :))

Kiss,
Pedjica
dragan7557 dragan7557 15:47 19.11.2007

Re: Peđice, brate, sestro....

PS: Ako neko ne razume, neka pogleda uvode Jasmininih tekstova: Danas sam u Torontu..., Juče sam u Milanu....Pa ko da ne voli najpoznatiju srpsku feminističku spisateljicu....sledimo te Jasmina, mi, izgubljena jagnjad!


Ili to beše ' Lutam i pišem' M.Kapora?
Cyber Domacica Cyber Domacica 10:43 19.11.2007

Australija

U Australiju mozes da se iselis bez problema ako upoznas i zaljubis se u nekog od njihovih slatkih momaka... Samo treba da dokazes da se volite i da nameravate da zivite zajedno... Imas sva prava kao i da ste vencani...
Queeria Queeria 12:35 19.11.2007

Re: Australija

Pa jel imaš nekog momka za mene :)
Može i devojka - ne biram :)
Cyber Domacica Cyber Domacica 13:15 19.11.2007

Re: Australija

Pa nemam, ja sam isto u Srbiji. :) Samo znam da njihov zakon podrzava homoseksualnu zajednicu i da mozes tako da dobijes iseljenicku vizu... :)
Vlada T Vlada T 10:55 19.11.2007

Zal za mlados'

E, Pedjolina, slatki bejahu oni dani nase mladosti medj' zelenim poljima Brandeburga, u Wertpfuhlskom dvorcu, dok kvirovasmo na uskrse. Doduse, mislim da je najblasfemicnija predstava bila 2004. godine, onaj igrokaz inspirisan Starim i Novim zavetom (koja ono bese tvoja uloga - Marije Magdalene?)

Ali, to su zlatni trenuci jednog drugog sveta, od kojeg je ostalo samo par tricavim drangulija, kao oni keyholderi, stopt nazis (neces verovati da ga jos uvek imam).

Sada je aktuelan kapitalizam i njegov ubitacni tempo, pa je malo vremena ostalo za revolucionarni i subverzivni rad. Kako je ono rekao Branko Miljkovic, "da li će sloboda umeti da peva kao što su sužnji pevali o njoj?"

Queeria Queeria 12:37 19.11.2007

Re: Zal za mlados'

Eeeeeee Vladimirka, Vladimirka, to su bila vremena... I ja još uvek imam keyholdere :))

Amy Winehouse

je totalno addictive (osim sto je addict)!
Samo da mi pozivi do koncerta u Manchesteru 12/12.
Queeria Queeria 12:39 19.11.2007

Re: Amy Winehouse

12/12 - hm, pa teško da će da izdrži :))

Super je, volim ja takve lujke...
zeka Novi Sad zeka Novi Sad 12:04 19.11.2007

Moj favorit

Je definitivno Berlin. Tamo sam cak nasao i stan (dvosoban za 170 evrica mesecno). Ne moras da se razbijas od posla i mozes da zivis pristojno ,ukoliko nemas specijalne prohteve. Posto se ja definitivno ne micem odavde jos najmanje dve godine,ako hoces mogu ti dati adresu i phone od tog garesa kod koga sam nasao stan. Slicnih ste pogleda na svet (ideoloskih i seksualnih) tako da verujem da nece biti problema.
Queeria Queeria 12:41 19.11.2007

Re: Moj favorit

He, he, polako... Kad dođe vreme, ja se javim :))

Dao sam ovoj zemlji poslednju šansu - pa ako ispušim - pa, pa :))
wolwerine wolwerine 13:17 19.11.2007

ima nas jos

Imam ideju, sta kazete da ministarstvo dijaspore, ino poslova or whatever, na neki nacin pomogne ljudima koji zele da emigriraju... Oni ne zele nas, mi ne zelimo njih - win win pozicija :))))
I malo Let 3 za kraj....

Godinama pricaju nema nas puno
a sve nas je vise, sve nas je vise
Godinama pricaju ima nas malo
a sve nas je vise

1,2,3,4
Izgubljeni!
Ima nas jos ...
skyspoter skyspoter 13:29 19.11.2007

Pa dobro bre

Dao sam ovoj zemlji poslednju šansu - pa ako ispušim - pa, pa :))


kakva poslednja sansa?! i dokle? sta treba da ti se desi pa da ispusis (ponovo)?! jos jedan ratic?
Dax Dax 13:58 19.11.2007

Diploma,pasos,a sad adio.....

[i]Molim vas proterajte me – ne mogu više da vas gledam[/i
Ali mi dajte i dzeparac.
Mene u Srbiji drzi jedna devojka,nesto prijatelja i lignje koje jedva cekam da jedem.
Devojka ce sa mnom napolje,prijatelja cu naci a lignji ima svugde.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana