"Tako i oni o nama"

Jelena Milić RSS / 19.11.2007. u 11:20

  “Ja nisam Toma Nikolić pa da javno pričam šta sam telefonom razgovarao sa Tadićem.“ 

Čedomir Jovanović, Utisak nedelje, sinoć

 „Na slavi kod Miškovića najviše se pričalo o meni.“ 

Čedomir Jovanović, Utisak nedelje, sinoć  

Pišem često ponedeljkom o mom utisku o Utisku, pa ću po toj logici i danas o sinoćnjem. Ukratko-neprijatan šok koji mi je priredio Čedomir Jovanović a ne Olja Bećković. Bukvalno ni  reč o EU, o regionu, o NATO, o post-kosovskoj Srbiji, o skretanju sa Evro-atlantskog kursa, o približavanju Rusiji, o energetskoj zavisnosti..... Gledam ovih dana i meseci, sad  već intenzivno, kampanju u SAD, što na CNN, što mi sestra skine podcasts, što na druge načine. Spominjem ovo zato što sam  ukapirala da su ovi serijali U.N. jedan na jedan posvećeni predsedničkim kandidatima, te da Č.J. jeste predsednički kandidat. Neću praviti uporednu analizu, ali su mi se utisci   da je sinoć nešto značajno nedostajalo u nastupu Č. J, da je O.B. solidno  demontirala Čedu, da je uspešno navodila vodu na svoju vodenicu, da ništa konkretno o kandidaturi nismo čuli, da argumenti koje jesmo-bolje da nismo  čuli, formirali  i na osnovu poređenja sa spomenutim emisijama. Dinamičnim. O kampanji. O SAD i problemima. O SAD i svetu. O konkretnim temama. O vozačkim dozovolama za imigrante.  

 

Utisak nedelje  je to što jeste. Kome se ne sviđa ne mora da gleda. Meni se ne sviđa ali gledam redovno, između ostalog i zato što mislim da je bitan, da je slika jednog važnog  dela Srbije, da formira javno mjenje. Pitanja i teme emisije odraz su autora iste, što je sasvim legitimno. Ako ona insistira na uticaju porodice na politički život Č.J. ako ona insitira na drugim, po LDP i kampanju čini mi se nebitnim ili kontraproduktivnim temama, njena stvar i pokušaj. Na gostu, ovog puta na Č.J,  je da nametne svoje teme, da plasira ono zbog čega je prevashodno došao u emisiju. Priznajem da ja uopšte nisam shvatila razlog njegovog sinoćnjeg gostovanja na osnovu onog nastupa. Propustio je x prilika, bio  je nedinamičan, nezainteresovan i povremeno vrlo loše pripremljen. Moj utisak - kao potencijalni  glasač. Ovo me posebno zbunjuje zato što se LDP često buni da je marginalizovan u javnosti. Ako je tako, prime time i  jedan na jedan sa voditeljkom se ne propušta baš tako.  

 

Č.J. je prilično kult-fašistički ljude na Cecinom koncertu nazvao "polusvetom". Posle je još gore pokušao da se vadi. (Očekujem nastavak  i ovde)  Ono što se, generalno, možda i moglo Petru Lukoviću nekad dok je bio samo kolumnista/komentator, dok nije bio na listi za poslanike, dok nije objavljivao  redovno na sajtu jedne političke stranke,  ne može se predsedničkom kandidatu i šefu stranke.  Čuli smo sinoć i ono za šta   sam se mesecima pribojavala da jeste način razmišljanja u tim krugovima,  i na šta sam više puta ukazivala. Na  opravdanu primedbu O.B. na teskt Pere Lukovića, njegov sadržaj i činjenicu da jeste na sajtu LDP ( na šta je takođe krenula serija problematičnih argumenata Č.J),  i neprimerene ocene o nekim ljudima, ne samo o mom dragom  drugu Gordanu Paunoviću, Čedomir je rekao  ono čega sam se najviše bojala: „ Tako i oni o nama.“  Potvrda, i ovde u postovima i komentarima  više puta demonstriranog  elementarnog nepoznavnja  pitanja kulture javnog nastupa različitih aktera u javnom životu, političke korektnosti, njenih zloupotreba i  kontraproduktivnih ekstrema, zloupotrebe verskih i nacionalnih simbola, nerazumevanja  univerzalnosti ljudskih prava. Cilj, ipak, ne opravdava sredstva. 

 

 Istovremeno, argumenti zašto je uopšte išao u crkvu bili su  površni i odavali su da su ti potezi bili takođe deo političkog marketinga, a ne istinske potrebe da se veruje i nešto univerzalnije poštuje. I u veri je sistem vrednosti suština, a ne mir i tišina u crkvi.  Vera je više od Amfilohija. Jedan ili više crkvenih dostojnika koji su se ogrešili pre svega o svoju veru i crkvu, mogli bi doborom verniku samo biti razlog da česšće ide u crkvu, ne da prestane. Dobrom političaru, liberalne orijentacije jer sloboda veroispovesti je jedna od elementarnih sloboda, Amfilohijev i Co politički angažman -razlog da se zainteresuje više za zakonodavstvo koje favorizuje jednu grupu verskih zajednica u odnosu na druge ili na cezaropapizam koji je kod nas i prisutniji nego klerikalizam.  Teško da je Matiji Bećkoviću, kad se već drznuo da priča o uticaju određenog dela elite u Srbiji, najgori greh sa aspekta liberalne politike, to što je stao/krije se iza / uz jednu političku opciju ili što je bio na nekom koncertu. To je ili  amnsetiranje Matije Bećkovića ili elementarno neznanje. Jer Matija Bećković negira crnogorsku državnost, podržava koncept krvi i tla  Velike Srbije, agresivni etno-nacionalizam, sabornost umesto demokratije i napretka, antiglobalista je.... Sve mnogo ozbiljnije optužbe od toga da se krije iza jedne stranke. Pa svaka stranka ima svoje ideologe ili simpatizere-uticajne ličnosti-koje ne moraju nužno da budu članovi stranke. Pa tako i LDP. Razlikuju se po tome šta zagovaraju. 

 

 Ako je Mišković tako mali i nebitan, zašto se onda u zadnjih dva meseca LDP ne bavi skoro ničim drugim osim njime.  I kave veze onda ima šta se kod njega priča na slavi. Argument da je osnovni cilj razdvajanje politike od biznisa je slab kad se samo Mišković non stop navodi kao primer-paradigma-a ne izlazi se sa predlozima sitemskih rešenja. Ili se ona plasiraju samo na sajtu, u  dobrim tekstovima Vlade Gligorova, koji su ipak više analiza stanja i ispravke pogrešnih percepcija oponenata nego sam predlog rešenja. Kosovo. Ne gledam u toj perspektivi, odgovor tražim na drugoj strani....Kojoj konkretno? EU,  EU zbunjenoj oko Kosova koja popušta Koštunici, EU i NATO, neutralnosti, Rusiji,....Ne na strani onih koji ni svoj život ne mogu da srede, tako nekako reče. Ko ga to nije sredio? Gorica Gajević, Radoman Božović, Baki Anđelković...plao je par netalentovanih i gramzivih, ostali su svi tu redom. Zašto ni reči o konsenzualnosti i/ili konstitutivnosti srpskog naroda na Kosovu, validnoj i dobroj poziciji LDP! 

 

 Nastupom u kome ni jednom nije spomenuo ispunjavanje uslova za pridruživanje EU, posvećenost tom konkretnom projektu, time što reč nije rekao o bezbednosno-političkim integracijama Srbije, o viznoj izolaciji, o tome kako vidi Srbiju i region u post-kosovskom ciklusu, time što reč nije rekao o opasnosti  neekonomskog povezivaja sa Rusijom, o opasnostima destabilizacije BH, o energetskoj zavisnosti u koju srljamo, o huškanju na referedum u RS, o vanjskopolitičkom skretanju  sa Evro-atlantskog kursa Čedomir Jovanović je, bar u ovom nastupu, ostavio ogroman prostor DS ili da ga popuni, ili da ostane komotno nedorečen jer nema ko da mu diše za vrat oko tih tema. To jest, može mu se da ostane bliži i sličniji    Koštunici.  I Čedomir Jovanović mu se onim od sinoć:  „Tako i oni o nama“, takođe, opasno približio.



Komentari (287)

Bloger je isključio mogućnost postavljanja komentara za ovaj tekst

Covek u belom Covek u belom 11:34 19.11.2007

Ne diraj mi Cedicu

E sad si ga ugasila .
Jelena Milić Jelena Milić 11:36 19.11.2007

Re: Ne diraj mi Cedicu

nikad nisam bila ogledalce ogledalce tip.
Covek u belom Covek u belom 11:48 19.11.2007

Re: Ne diraj mi Cedicu

Sve je u na mestu u tekstu, tu nema dileme. Pitanje je samo kako ce nasa "druga i bolja" Srbija da reaguje na konstruktivnu kritiku. Da li ce ovo da postane blog od 500 komentara kao kod BS ili ce jednostavno kompletno ignorisati tekst? Ja tipujem ne ovo drugo.
Jelena Milić Jelena Milić 11:50 19.11.2007

Re: Ne diraj mi Cedicu

nista lakse nego napisati blogbaster i provocirati puno, pretezno ispraznih i od istih ljudi, kometara. to mi nikad nije bio cilj.
vlada dvm vlada dvm 11:56 19.11.2007

Re: Ne diraj mi Cedicu

Covek u belom
E sad si ga ugasila .


Kada je Tito umro i kada su poceli da se pojavljuju obrisi vise partijskih sistema, pocelo je i da se preispituje uloga J.B.Tita u citavoj stvari. Intervjuisali su neke ljude u Bosni i znate li sta su govorili, mahnito, histericno, utopljeni u svoje neznanje?
"Ne diraj u Titu!!!!!"
Da li ja vidim slicnosti ili je cinizam u pitanju?!?!?!!?
Torpedo Torpedo 12:00 19.11.2007

Re: Ne diraj mi Cedicu

Covek u belom
Pitanje je samo kako ce nasa "druga i bolja" Srbija da reaguje na konstruktivnu kritiku. Da li ce ovo da postane blog od 500 komentara kao kod BS ili ce jednostavno kompletno ignorisati tekst? Ja tipujem ne ovo drugo.


Vec su poceli da se javljaju a jos je poprilicno rano za ekipu, tek je podne. Mada ko zna, ako padne partijska direktiva.
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 13:34 19.11.2007

Re: Ne diraj mi Cedicu

E ja nisam odavno na jednoj temi ovoliko puta "kliknuo" na "Preporuči " (pocev od same teme) ...

Jedino mi zao sto nam se Covek u belom ovako potresao jer mu diraju Cedicu :)))))
marumi marumi 13:42 19.11.2007

Re: Ne diraj mi Cedicu

Jedino mi zao sto nam se Covek u belom ovako potresao jer mu diraju Cedicu :)))))

A ima ih koji kad im taknu Kostunicicu polude totalno. C.c.c.c.c.....
marumi marumi 13:44 19.11.2007

Ne diraj u Kostunicu

Da li ja vidim slicnosti ili je cinizam u pitanju?!?!?!!?

Cinizam, cinizam je IN. Ko pogleda u onaj cinicni lik od Kostunice taj shvati sta je tek cinizam.
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 14:17 19.11.2007

Re: Ne diraj mi Cedicu

marumi
A ima ih koji kad im taknu Kostunicicu polude totalno. C.c.c.c.c.....


Mozda ima i takvih, Maro ... ali nisam ih primetio na ovom blogu
Srđan Kusovac Srđan Kusovac 16:23 19.11.2007

Re: Ne diraj mi Cedicu

E ja nisam odavno na jednoj temi ovoliko puta "kliknuo" na "Preporuči " (pocev od same teme) ...

Jedino mi zao sto nam se Covek u belom ovako potresao jer mu diraju Cedicu :)))))


Nadam se da to nećeš nikada uraditi na nekom mom blogu.
sentinel26 sentinel26 17:20 19.11.2007

O.B. solidno demontirala Čedu

Da pogledamo malo kroz naočare.

Vaš sistem vrednosti molim?
- Kada si gledao prvi dnevnik? Jesi li strog roditelj? Siromašan ili ne?
- Spisak (i rang lista) potencijalnih kandidata iz LDP za predsednika?
- Simbolizovanje? A narkotici u krvi? Otklon od Č.J.? DS - 2000 - 2004 ?
- Šta i zašto su nešto najbliži poverovali?
- A tekst Pere Lukovića na sajtu LDP? Jeli to deo vašeg sistema vrednosti?
- Jeli tako vi i ko misli drugačije?
- "Ko nije sa nama je nevidjeni idiot?" (citat) Jel to vaš sistem vrednosti?
- Ha! nemate prave kandidate?
- Krstio te Amfilohije, a jeli bi se ponovo krstio kod njega ili nekog drugog?
- A verovao si u njega pa si se razočarao i više ne ideš u crkvu?
- Amfilohije protivkandidat?
- Vaš sistem vrednosti: - moralno politička podobnost vladika?
- "Čime da se ja ponosim kad vi dodjete na vlast?" (citat)
- A akademik Bećković - koji je njegov najgori greh?
- Aha, "polusvet" - pa to su vaši bivši koalicioni partneri?
- Vaš sistem vrednosti: - Ko su dobri? A ko su loši?
- Ko vas je terao da razgovarate sa Dobricom?
- Aha, niste s njim razgovarali, kaži nam ime onoga ko jeste?
- Odlična vam je tema kampanje - Mišković?
- Odlazio si tajno kod Beka?
- Kad si poslednji put video Caneta Subotića? Hoćete li ga uhapsiti?
- Kome je pretio Mišković?

Eto tako izgleda deo scenarija te demontaže.

Primenjena tehnologija -
elementi i sredstva:


1. - Malo tačnih + malo netačnih ličnih podataka - 20 - 40%;
2. - U nedostatku pod tač.1. malo političke prošlosti - 20 - 30%;
3. - Stvarni dogadjaji iz društva začinjeni konstrukcijama o njegovom (sa)učešću - 20 - 40%;
4. - Malo cinizma (bibera) po potrebi............................... 5 - 10%;
5. - Promućkati da se birači (glasači) ne dosjete.

Taktika:
- Pitanje za tezom + netačan odgovor => sledi novo pitanje za koje se traži odgovor.
- Pitanje sa tezom + delimično tačan odgovor => sledi novo pitanje za odgovor.

Pa opet sve iz početka.
Onako se ne vode razgovori sa budućim kandidatima za budućeg predsjednika.
Takva ili slična pitanja treba postaviti Tadiću i Koštinici po silasku s vlasti (ako sidju).

"Tako oni o nama" - Vjerujem da im Čeda neće pružiti drugi obraz jer oni koji hoće da mu lupaju šamare nijesu pravi hrišćani.


Queeria Queeria 17:32 19.11.2007

Re: Ne diraj mi Cedicu

Preporuka i od mene.
Ja sam počeo da gledam Utisak ali sam posle 20-30 minuta prešao na Fox life i gledao serije. Mene je sve to jako nerviralo - od Olje, preko Pere Lukovića pa do Čede.
Dejan Stanković Dejan Stanković 11:38 19.11.2007

Whoever you are

get out of JM.
Jelena Milić Jelena Milić 11:40 19.11.2007

Re: Whoever you are

danke portugal
Tibor Jóna Tibor Jóna 11:54 19.11.2007

Re: Whoever you are

Jelena Milić
danke portugal


medjutim, cheda je sinoc rekao i nesto sto se meni cini istinitim - ne bira on pitanja koja ce mu postavljati...
vlada dvm vlada dvm 11:59 19.11.2007

Re: Whoever you are

Dejan Stanković
get out of JM.


Da li ce se primeniti klasicni egzorcizam ili nova varijanta "toplog zeca"?
Dejan Stanković Dejan Stanković 12:05 19.11.2007

Re: Whoever you are

ne bira on pitanja koja ce mu postavljati...


ko ima imalo iskustva s intervjuima zna da pitanja i odgovori nisu u direktnoj vezi. Ti odes tamo i pricas sta ti je volja. Ako oce d aim pricas sta oni hoce nek te plate. Oako za dz, oni pitaju sta im je milo, tii pocnes pa elegnatno skrenes gde je tebi volja. Nije posteno, al je praksa.

A sada nesto sasvim neocekivano, DS na strani CJ.
Gledao sam UM. Nije bio najuverljiviji pa sta?
Toma grobar je veoma uverljiv, pa sta?
Tadic gde moze jednu rec upotrebi tri, pa onda svi misle: Al je pametan ovaj nas predsenik, a on ovamo mrsi li mrsi...
Nije Evropa Amerika, ne biraju se ljudi po tome koliku jezicinu imaju vec po tome sta im se desava u glavi i sta nude.
Mislim da je Jelena ovde malo prestroga. Mozda zato sto je suvise ocekivala od coveka.
Jelena Milić Jelena Milić 12:27 19.11.2007

Re: Whoever you are

ne suvise, ali vise da!
Tibor Jóna Tibor Jóna 12:38 19.11.2007

Re: Whoever you are

Dejan Stanković
Nije posteno, al je praksa.


pa da , ali kako ce se onda razlikovati od ostalih.
i da, razumem i to sto zelite da kazete.
Aleksandar Stosic Aleksandar Stosic 12:50 19.11.2007

Re: Whoever you are

ko ima imalo iskustva s intervjuima zna da pitanja i odgovori nisu u direktnoj vezi. Ti odes tamo i pricas sta ti je volja


Uz svo postovanje gospodine Stankovicu, ne bih mogao da se slozim s vama... kao novinar s najmanje 50 intervjua koje sam uradio, ni jedan sagovornik nije mogao da prica sta mu je volja jer mu ja nisam dozvoljavao... vrlo lako, ako hocete da pricate sta vam je volja evo vam br. telefona marketinskog odeljenja cena strane je toliko i toliko, a ovde cemo da odgovarate ono sto ja pitam...
Tako se nadovezujem i na tezu Jelene Milic o tome da CK nije pricao sinoc o EU, NATO, i drugim vaznim pitanjima. Kada vas neko sve vreme pita o Amfilohiju i crkvi, o Miskovicu i otimci, o Peri Lukovicu i sta o telohraniteljima misli njegov sin onda vi zaista niste u prilici da izlozite svoju politicku sliku. Uopste ne mislim da je Olja dominirala, kako kaze Jelena, u stvari siguran sam da je CJ zaista pokazao jedno zelro lice, bio je miran, nije ponavljao jednu rec sto puta, na svako njeno a ti , on je davao odlicne kontraargumente (npr:ne mesam se crkvi u pitanja patrijarha, pa ni oni ne treba da s epmesaju o pitanja premijera i predsednika)... sve u svemu za mene jedno lepo lice Cede i super promocija LDP
Doctor Wu Doctor Wu 12:58 19.11.2007

With friends like these...

Mislim da je Jelena ovde malo prestroga. Mozda zato sto je suvise ocekivala od coveka.

Šaco, javi ako hoćeš još nekog da braniš da ga malo pričuvaju ovi što ga napadaju.
Srđan Kusovac Srđan Kusovac 13:07 19.11.2007

Re: Whoever you are

kao novinar ... ni jedan sagovornik nije mogao da prica sta mu je volja jer mu ja nisam dozvoljavao...


Saglasan potpuno. Sagovornik odgovara na pitanja. Bećkovićka nije davala Čedi da priča šta on hoće nego šta ona hoće.

(Mada ja Utisak nedelje generalno ne bih smatrao novinarstvom nego pre PR-om Borsa Tadića).

Inače se ne slažem sa Jelenom da je Čeda bio loš. Mislim da je bio OK. Propustio je nekoliko gol šansi, ali ni Ronaldinjo ne zabije baš svaki.
Dejan Stanković Dejan Stanković 13:12 19.11.2007

Re: Whoever you are

drugovi novinari, moje iskustvo je - pricaj sta oces. Doduse mene novinari uglavnom ispituju o knjigeama koje prethodno nisu procitali, tako da se od mene ocekuje da navodim rec tamo gde mi je zgodno.

Ipak, jedno pitanje kao: "Hocete li me pitati nesto relevantno a ne samo trivijalnosti/budalastine/traceve?" bi bio odlican lek protiv arogantnog novinara. Zar ne?
Radojicic Radojicic 13:14 19.11.2007

Re: Whoever you are

Tibor Jóna
Dejan Stanković
Nije posteno, al je praksa.

pa da , ali kako ce se onda razlikovati od ostalih.
i da, razumem i to sto zelite da kazete.


tto se zove Hooking, Bridging & Flagging iliti vrtim sve po svome. Nije misterija nikakva sve PR firme driblaju ove sto moraju da se cupaju iz raznih razloga po TV intervjuima.

Naprimer OB pita Cedu sta misli o Ceci i koncertu (ne znam sta ga je vec pitala), a on opali nesto kao "vrlo zanimljivo pitanje, medjutim mislim da je u ovom momentu vaznije da razgovaramo o XYZ itd'
A XYZ ni slucajno nije nazvati potencijalne birace polusvetom, ne mogu da verujem da je to rekao, vec nesto od svega ovoga sto je Jelena navela da je nedostajalo

Nekom nije lako to nauciti, a ne znam i da li ima takvih PR & slicno u Srbiji.
Najbolje kad si ok rodjen vec pa ne moras nikog da foliras, al takvi obicno ne zaglave u politiku.


Doctor Wu Doctor Wu 13:15 19.11.2007

Pazi, Kusovac, ovako na sabajle

pa još o fudbalu. Pardon, nogometu.
Propustio je nekoliko gol šansi, ali ni Ronaldinjo ne zabije baš svaki.

Pao jedan mali google, a? Alal vera za "gol šansu"! :roll:
Aleksandar Stosic Aleksandar Stosic 13:18 19.11.2007

Re: Whoever you are

Saglasan potpuno. Sagovornik odgovara na pitanja. Bećkovićka nije davala Čedi da priča šta on hoće nego šta ona hoće.

(Mada ja Utisak nedelje generalno ne bih smatrao novinarstvom nego pre PR-om Borsa Tadića).

Inače se ne slažem sa Jelenom da je Čeda bio loš. Mislim da je bio OK. Propustio je nekoliko gol šansi, ali ni Ronaldinjo ne zabije baš svaki.


Nista lepse nego kada se dobije potvrda od kolege a pogotovo ako je rec o iskusnijem, poznatijem i priznatijem... hvala gospodine Kusovac, potpisujem poslednji pasus...
Jelica Greganović Jelica Greganović 13:20 19.11.2007

Druže Dejane,

neće moći ove noći, nema da se priča šta 'oćeš. Ako pristaneš na intervju, onda treba da odgovaraš na pitanja.
Dejan Stanković Dejan Stanković 13:21 19.11.2007

Re: Druže Dejane,

I ko to radi?
Pazi sad: pristanes na intervju ap moze d ate pita gluposti ako mu se oce. Ma nemoj.
Ene ga Srakozi ustao i otiso kuci. Nisu mu se dopala pitanja.
Jelica Greganović Jelica Greganović 13:22 19.11.2007

Dobro bre, Srđane,

a kako je mogla OB da natera Čedu da priča ono šta ona hoće? To što mu nije davala da priča šta on hoće, to je jedno, ali to ne znači da je mogla da ga natera da priča kako ona voli.
Jelena Milić Jelena Milić 13:22 19.11.2007

Re: Druže Dejane,

talk show je ipak nesto drugo....mnogo vise prostora za manevar
Aleksandar Stosic Aleksandar Stosic 13:25 19.11.2007

Re: Whoever you are

drugovi novinari, moje iskustvo je - pricaj sta oces. Doduse mene novinari uglavnom ispituju o knjigeama koje prethodno nisu procitali, tako da se od mene ocekuje da navodim rec tamo gde mi je zgodno.

Ipak, jedno pitanje kao: "Hocete li me pitati nesto relevantno a ne samo trivijalnosti/budalastine/traceve?" bi bio odlican lek protiv arogantnog novinara. Zar ne?


Poznato je i to da su novinari cesto potpuno neprimemljeni za intervju, ili bez ikakvog predznanja, ili bez obrazovanja pa ne znaju to ni da rade... ima i onih koji idu po zadatku iako nemajupojma ni gde idu niti sta rade... evo jednog zanimljivog primera vezanog za Bajagu, kada ga jedna mlada novinarka pre dve tri godine pocela intervju s recenicom: "vas prvi album Zmaj od Nocaja se dobro prodaje".
evo i drugog zanimljivog primera; pre deset godina. redakcija danasa. novinar je mlad i prilcno nezainteresovan za bilo sta osim da sto pre ode kuci... posaljemo ga u FSJ (fudbalski savez Jugoslavije) jer Selektor santrac treba nesto da kaze... decko se vraca posle sat-dva, napise tekst u kojem se vidi da je odredjen zreb za Kup Jugoslavije. A Santrac, pitamo ga. Nije bio, kaze nam... Ok, zacudimo se mi zasto nema Santraca, sta se desilo, kad sat dva kasnije, izadju agencije i mi saznamo da je Sani dao ostavku... eto, covek se prosetao, u prolazu naleteo na druga, popili oni koju, onda se setio fsjota pa skoknuo i video da je zreb u toku... covek je dakle sve lepo napisao...[

quote]Ipak, jedno pitanje kao: "Hocete li me pitati nesto relevantno a ne samo trivijalnosti/budalastine/traceve?" bi bio odlican lek protiv arogantnog novinara. Zar ne?
e, tu se slazem, trebalo je da reaguje, mada kada je OB u pitanju sumnjam da bi vredelo
Dejan Stanković Dejan Stanković 13:25 19.11.2007

Re: Druže Dejane,

Ma mnogo bi mu marketinski bilo pametnije da je rekao: "Sestro, il pitaj nesto pametno il ja palim."
zarkov zarkov 13:27 19.11.2007

Re: Whoever you are

Cedica svoje prilike propusta sistematski, od kad se bavi politikom, i ne verujem da to radi slucajno. On uvek odigra tako da pruzi argumente svojim "protivnicima"...za slucaj da se ne sete sami. Kako je ono rekao dok je tema bila finansiranje stranaka? "Ne mogu da otkrijem finansijere jer ce onda ljudi reci, evo ovi oce da prodaju Kosovo"...jel to neki ozbiljan politicar moze slucajno da izjavi?
pufna pufna 13:30 19.11.2007

Re: Whoever you are

Tomi Nikolicu je vredelo i mogao je da je zaobidje, vrlo lako.
Doctor Wu Doctor Wu 13:37 19.11.2007

Re: Druže Dejane,

Ma mnogo bi mu marketinski bilo pametnije da je rekao: "Sestro, il pitaj nesto pametno il ja palim."

Rešenje: Šacu za Precednika!
Uzgred, jedini Šaca može da parira Kenu po lepoti. Kad digne onu desnu obrvu...
Jelica Greganović Jelica Greganović 13:41 19.11.2007

Re: Druže Dejane,

Ne moraš da pristaneš da odgovaraš na gluposti. I to možeš da kažeš. Ali isto tako mogu i ja da, kao novinarka, da ne pristanem, da umesto konkretnih odgovora, slušam razvodnjavanje, bežanje od teme i gluposti. Ako ja nekom pošaljem temu i približna pitanja, e onda, očekujem da smo dogovoreni da pričamo npr. o predsedničkim izborima, a ne uzgoju gljiva u podrumu.
Torpedo Torpedo 13:54 19.11.2007

Re: Druže Dejane,

Ali isto tako mogu i ja da, kao novinarka, da ne pristanem, da umesto konkretnih odgovora, slušam razvodnjavanje, bežanje od teme i gluposti. Ako ja nekom pošaljem temu i približna pitanja, e onda, očekujem da smo dogovoreni da pričamo npr. o predsedničkim izborima, a ne uzgoju gljiva u podrumu.


Nisam odavno pratio "Utisak nedelje" ( zivot je kratak da bi se bacao na tako sta) ali koliko se secam ta emisija nije imala koncepciju intervjua. Ili je to promenjeno? U svakom slucaju voleo bih da vidim koja bi novinarka imala muda da usred "intervjua" demonstrativno prekine to. Tunjava Beckovicka posigurno ne. Opet da se vratim na moju memoriju: cini mi se da je i ona iz CJ branse, FDU-ovac, znaci priucena novinarka... a kao da su novinari i "nauceni", to je ionako priucen svet :p
zgubidubi zgubidubi 14:14 19.11.2007

Re: Druže Dejane,


e onda, očekujem da smo dogovoreni da pričamo npr. o
predsedničkim izborima, a ne uzgoju gljiva u podrumu.

Da. U tom slučaju postavljam i seriju suvislih pitanja o predsedničkim izbora, a ne tupim pola sata o tekstu Pere Lukovića na sajtu LDP.

Nisam odavno pratio "Utisak nedelje" ( zivot je kratak da bi se bacao
na tako sta) ali koliko se secam ta emisija nije imala koncepciju
intervjua. Ili je to promenjeno? U svakom slucaju voleo bih da vidim
koja bi novinarka imala muda da usred "intervjua" demonstrativno
prekine to. Tunjava Beckovicka posigurno ne. Opet da se vratim na moju
memoriju: cini mi se da je i ona iz CJ branse, FDU-ovac, znaci priucena
novinarka... a kao da su novinari i "nauceni", to je ionako priucen
svet :p

ČJ je predsednički kandidat, zato je bio sam u emisiji. Ali, šta kažete, "tunjava Bećkovićka"? Pa vi zaista dugo niste pratili Utisak. Nije zaklapala usta, za Vašu informaciju. Pričala je više od sopstvenog gosta. Sumnjam da je problem samo u tome što je priučena novinarka...
Torpedo Torpedo 14:26 19.11.2007

Re: Druže Dejane,

Ali, šta kažete, "tunjava Bećkovićka"? Pa vi zaista dugo niste pratili Utisak. Nije zaklapala usta, za Vašu informaciju. Pričala je više od sopstvenog gosta. Sumnjam da je problem samo u tome što je priučena novinarka...



CJ je kao predsednicki kandidat dobio termin u Utisku nedelje? Znaci da je sinocna emisija bila intervju?
Hrabar covek ako je pristao na intervju uzivo protiv "jezicave" Beckovicke, svaka cast. Mada zli jezici po prestonici pricaju da je tako "jezicava" "novinarka" svoju prethodnu, a za koju se inace i skolovala, karijeru zapecatila neubedljivim nastupima i neelokventnoscu... ali ispade da su to samo zlonamernici, "prva Srbija" rekli bi upuceniji.
dragan7557 dragan7557 16:06 19.11.2007

Re: Dobro bre, Srđane,

a kako je mogla OB da natera Čedu da priča ono šta ona hoće


Kad' nemož' ni Matiju (sv).
Srđan Kusovac Srđan Kusovac 16:19 19.11.2007

Re: Pazi, Kusovac, ovako na sabajle

Doctor Mu

pa još o fudbalu. Pardon, nogometu.

Propustio je nekoliko gol šansi, ali ni Ronaldinjo ne zabije baš svaki.


Pao jedan mali google, a? Alal vera za "gol šansu"! :roll:


Nisam shvatio današnji izliv duhovitosti, al ne mari. Kod tebe ipak ne izbija onoliko zluradosti kao kod Iskompleksiranog Prolećnog Cveta.
Srđan Kusovac Srđan Kusovac 16:21 19.11.2007

Re: Dobro bre, Srđane,

a kako je mogla OB da natera Čedu da priča ono šta ona hoće? To što mu nije davala da priča šta on hoće, to je jedno, ali to ne znači da je mogla da ga natera da priča kako ona voli.


Nametanjem tema. Ako si gledala mogla si primetiti da ga je jedno sedam puta pritiskala da se izjasni o, kako je govorila, "gospodinu Bečkoviću". Čovek je uporno izjavljivao da ne želi o tome da priča i na kraju je da ga mane toga rekao šta je imao da kaže. Ona je na taj način, upornim glupim papagajisanjem pitanja na jednu te istu temu terala njega da priča o onome što ona hoće.
Doctor Wu Doctor Wu 17:12 19.11.2007

Re: Pazi, Kusovac, ovako na sabajle

Nisam shvatio današnji izliv duhovitosti, al ne mari.

Pa naravno da ne mari. Nije prvi put, a i naviklo se na tvoju ograničenost.
Što se zluradosti tiče, moram primetiti da ti se u poslednje vreme dosta priviđaju cvetići, leptirići i mašnice. Neću te pitati tvoje omiljeno pitanje ("Na čemu si?" a, iskreno, i slabo me zanima.
Torpedo Torpedo 11:42 19.11.2007

Sad

ce da leti drvlje i toljage.

Sto Pedja Kvirija dole rece ko jos normalan/posten ide u politicare.

ogar ogar 11:46 19.11.2007

ceda je katastrofa

On je stvarno katastrofalan antitalenat za politicki govor. Govori potpuno jednolicno, nezanimljivo, konfuzno, samo sa idejama napabircenim od drugih, pokazuje da se njime moze manipulisati, da je povodljiv itd.

Uzdati se u Cedu kao politickog aktera koji ce moci da pokrece i resava stvari je uzaludno. Doduse, bolje i on kao pr. kandidat nego Vesna Pesic.

Dakle, potpuna konfuzija i idejna i programska i politicka.

Na zalost, posto se radi o opoziciji.
marumi marumi 11:58 19.11.2007

Re: ceda je katastrofa

ogar
On je stvarno katastrofalan antitalenat za politicki govor. Govori potpuno jednolicno, nezanimljivo, konfuzno, samo sa idejama napabircenim od drugih, pokazuje da se njime moze manipulisati, da je povodljiv itd.Uzdati se u Cedu kao politickog aktera koji ce moci da pokrece i resava stvari je uzaludno. Doduse, bolje i on kao pr. kandidat nego Vesna Pesic. Dakle, potpuna konfuzija i idejna i programska i politicka.Na zalost, posto se radi o opoziciji.

A jste li culi, odnosno jeste li slusali ikada ''govornika'' Kostunicu? A!? Nije problem nauciti da se ''drzi govor'', problem je reci nesto. Ako je Ceda rekao da se na Miskovicevoj slavi govorilo najvise o njemu(Cedi) onda to mnogo govori i o slavama i o Miskovicu.
Dakle, Ceda NIJE katastrofa, katatsrofa su ''govornici'' kojima je govor za mikrofonom i hod po crvenom tepihu jedino umece dok ostali cute i trpe hodajuci po mukama.
Ceda Jovanovic treba da ima sanse kao sto ih je imao i Kostunica, i Tadic, i svi redom koji su se naredjali a da za zemlju nisu uradili ama bas ich nista.
ogar ogar 12:39 19.11.2007

Re: ceda je katastrofa

Kostunica je redovan pacijent u Blic Stripu, kao onaj koji redovno uspavljuje sve svojim govorima. Medjutim, Ceda ne uspavljuje nego ne ostavlja nikakav trag, sta moze da se citira od juce? Nista. Na slavi kod Miskovica se najvise govorilo o meni.

Ako Ceda misli da se bavi politikom treba da se ozbiljno pozabavi idejama u ime kojih ce to da cini. I da odmakne dalje od "zivota" sa kraja emisije.
Aleksandar Stosic Aleksandar Stosic 12:52 19.11.2007

Re: ceda je katastrofa

ogar
On je stvarno katastrofalan antitalenat za politicki govor. Govori potpuno jednolicno, nezanimljivo, konfuzno, samo sa idejama napabircenim od drugih, pokazuje da se njime moze manipulisati, da je povodljiv itd.Uzdati se u Cedu kao politickog aktera koji ce moci da pokrece i resava stvari je uzaludno. Doduse, bolje i on kao pr. kandidat nego Vesna Pesic. Dakle, potpuna konfuzija i idejna i programska i politicka.Na zalost, posto se radi o opoziciji.


pa ne moze svako da shvati sta Ceda prica...mogu zamisliti koliko vam je konfuzan
zgubidubi zgubidubi 12:58 19.11.2007

Re: ceda je katastrofa

Kostunica je redovan pacijent u Blic Stripu, kao onaj koji redovno uspavljuje sve svojim govorima.

Ah, pa tu ton uopšte nije neophodan. Dovoljna je slika, i već si uspavan. Za razliku od Čede )
ogar ogar 13:40 19.11.2007

Re: ceda je katastrofa

Veoma brz prelaz na argumente ad hominem, uvrede itd.

To nije bas znak da je neko u pravu.
marumi marumi 13:46 19.11.2007

Re: ceda je katastrofa

A Kostunica je pun ideja ko bure (bez dna o Kosovu). C.c.c.c....
ogar ogar 14:34 19.11.2007

Re: ceda je katastrofa

Nisam nista gvoorio o Kostunici, niti bih govorio pohvalno da govorim
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 14:39 19.11.2007

Re: ceda je katastrofa

ogar
Nisam nista gvoorio o Kostunici, niti bih govorio pohvalno da govorim

Pa da, i tako je svejedno - Koštunica, Tadić ili Nikolić...
Boris Drenca Boris Drenca 11:52 19.11.2007

Nije gotovo

Bez imalo kočnica želim da verujem da alternativa u Srbiji postoji. Trenutno je to Č.J. Nemam problem sa time ali imam problem sa onime što sam čuo sinoć. Sve vreme pokušavam da nađem gde se razlikuje nastup, govor... Jedino što sam video u dva sata je jedna stara priča. Koja ide nekako ovako :

Bila jednom jedna država. Još uvek je, hvala Bogu. Ta država je prošla kroz bolno otržnjenje da bi dospela do vrhunca. Ta država izgubila je rat. Sam gubitak rata je frustracija za svaku državu i njene stanovnike (narod). Nekoliko detalja je taj osećaj frustracije pojačavalo.

Prvi je bila apatija. Stanovnici te države su u (kasnije izgubljeni) rat krenuli sa punim samopouzdanjem, sigurni da rat dobijaju i da su najjači(naime oni su poznati kao vrsni ratnici a i tradicija je na njihovoj strani) . Posle godine ili dve prvo stanovnici kod kuće a zatim i vojnici na frontu počeli su polako da padaju u apatiju. Cena rata koju su plaćali u životima, mentalnom zdravlju, udovima , sunovratu morala i siromašenju navodila ih je da jedva čekaju da se rat i završi. Čak i oni koji su rat smatrali jedinim i najboljim rešenjem sanjali su samo njegov kraj, ali ipak bez mnogo volje i snage za akcijom. Stanovnici te zemlje su izgubili osmeh. Naravno i tu je bilo onih koji su se zadovoljno smeškali To su bili oni kojima je rat odgovarao. Bogatili su se koristeći veze sa vlašću, snabdevali vojsku, prodavali “deficitarnu robu“.


Drugi je bio gubitak teritorije. Oni koji su u ratu pobedili iskoristili su svoju moć kako bi oduzeli državi gubitnici teritoriju (pokrajinu, oblast...) i sprečili nastavak neprikladne uprave.

Kada je rat završen zemlja, razorena neuspešnim vojevanjem, našla se u trenutku u optimističkom raspoloženju. Sad valjda stanovnicima države može krenuti na bolje. Oni koji su došli na vlast uz obećanje da će ispraviti nepravde i podići zemlju iz pepela baš i nisu uspeli u tome. Umesto da preispita (i ukoliko je potrebno kazni) one koji su se bogatili za vreme rata nova posleratna vlast je požurila da se sa njima uortači. Ne zbog namere da ta bogatstva upotrebi da se država podigne, već da se sebi omogući blagodet. Naravno, ratni bogataši su znali za tu svoju nekažnjivost da se oduže. Čak su u svoj krug primili i neke od političara sa vlasti i njihove prijatelje, rođake, saradnike. Stvorena je bogataška klasa.

A većina? Većini je ostavljeno manje ili veće siromaštvo uz napredak određenih grupa. I frustracija. Zbog izgubljenog rata, zbog izgubljene teritorije. Nije to većini samoj palo napamet već se za to pobrinula elita. Recimo da je interes bogate elite bio da bes većine ne bude usperen ka njima a da je interes političke elite bio da bes ne bude okrenut ka njima, posebno zbog veze sa bogatom elitom. I onda šta se dešava. Većina više brine o budućnosti izgubljenog dela teritorije i snagama koje su državu porazile nego o sopstvenom dobru, i stomaku. Naravno da su sve ređi oni koji pitaju odakle novac onima koji su se za vreme rata obogatili.

Zbog takve situacije pojavljuju se ekstrenme/ekstremističke političke grupe. Političari ih ne smatraju opasnošću i u neku ruku ih i nedelovanjem podržavaju. Uostalom te grupe govore isto što i poltička elita samo bez rukavica. Bogati nemaju ništa protiv dokle god se njihov novac ne dovodi u pitanje. Većina se, tražeći alternativu, okreće ekstremistima. Ne razmišljajući o posledicama. Elite se ne uzbuđuju posebno zbog toga što ekstremisti mirišu na novi rat i na divni izvor novca.

I onda ekstremisti dolaze na vlast. Većina se polako prevaspitava, elite razaraju. Oni koji povremeno dobiju napad razmišljanja nestaju. Oni koji imaju probleme nestaju. Oni koji se prezivaju drugačije nestaju. Oni koji su hendiikepirani nestaju. Oni za koje bi neko pomislio bilo šta od navedenog, nestaju.

Dalje priča ima veoma tragičan kraj. Veoma. Ali malo je glupo opisivati detalje smrti, razaranja i ostalih posledica.

Da li se samo meni čini da nije završeno u Kumanovu 1999. i pred Saveznom skuštinom 2000.?
oort oort 11:57 19.11.2007

dokaz

cela slika i jeste samo dokaz činjenice da nije demokratija za svakoga, da se ne može kalemiti i da je jedini uslov za postojanje prave demokratije prava državotvorna ličnost. a mi tu ličnost nemamo. i nećemo biti demokratija dok se takva ličnost ne pojavi. a i ako se ne pojavi nije neka šteta, bićemo u ogromnoj većini država sveta koje nisu demokratije. tužno je što ćemo biti u manjini u evropi, ali eto, niko nije savršen.
marumi marumi 12:02 19.11.2007

Re: dokaz

oort
cela slika i jeste samo dokaz činjenice da nije demokratija za svakoga, da se ne može kalemiti i da je jedini uslov za postojanje prave demokratije prava državotvorna ličnost. a mi tu ličnost nemamo. i nećemo biti demokratija dok se takva ličnost ne pojavi. a i ako se ne pojavi nije neka šteta, bićemo u ogromnoj većini država sveta koje nisu demokratije. tužno je što ćemo biti u manjini u evropi, ali eto, niko nije savršen.

Da li to treba da bude neka kultna licnost? Pa imali smo i imamo takih i za izvoz. Doduse neki su se izvezli sami ko u Hag ko u Moskvu jos samo da se ove dve kohabitacione licnosti maknu pa da dahnemo konacno. Nas je problem sto ode Kurta a dodje Murta pa onda nam treba neka vrsta Bader Mainhof grupe da otera te namnozene Murte koje se smenjuju svakih pola veka.
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 11:58 19.11.2007

Pa kratka ti lista...

Fali još samo zebra..o))
Jelena Milić Jelena Milić 12:00 19.11.2007

Re: Pa kratka ti lista...

mislis moja ili OB, ona je propustila da spomene i zebru. ja sam, cini mi se, jasno rekla, da je ona uspesno navodila na svoju temu i da je ceda trebao da prica vise svoju pricu. ostalo je konstruktivan kritika
Torpedo Torpedo 12:05 19.11.2007

Re: Pa kratka ti lista...

i da je ceda trebao da prica vise svoju pricu.


A koja je to prica? Sem kritike sadasnjih glavonja na vlasti i nema druge price. Niko u politickom zivotu Srbije nema prihvatljivu pricu za buducnost. Buducnost je samo 10.decembar izgleda.
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 12:06 19.11.2007

Re: Pa kratka ti lista...

Jelena Milić
mislis moja ili OB, ona je propustila da spomene i zebru. ja sam, cini mi se, jasno rekla, da je ona uspesno navodila na svoju temu i da je ceda trebao da prica vise svoju pricu. ostalo je konstruktivan kritika

Najkonstruktivnija je kritika onoga što nije rečeno.....o)))
Exitus Letalis Exitus Letalis 12:54 19.11.2007

Re: Pa kratka ti lista...

Drago Kovacevic
Fali još samo zebra..o))

viš drago, niko ne spominje zebru ispred patrijaršije.
zamimljivo il normalno.
zgubidubi zgubidubi 13:01 19.11.2007

Re: Pa kratka ti lista...

viš drago, niko ne spominje zebru ispred patrijaršije.

Nije se mogla videti, džip je bio veći. ;-)
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 14:33 19.11.2007

Re: Pa kratka ti lista...

Exitus Letalis
Drago Kovacevic
Fali još samo zebra..o))

viš drago, niko ne spominje zebru ispred patrijaršije.
zamimljivo il normalno.

Rekao bih pre - razumljivo- jer je to "njihova" zebra. A njihovo se ne dira.
pozz
Spiridon Spiridon 12:03 19.11.2007

nisam znao da je Ceda bio sunoc u utisku

jedva cekam da ga postave na net pa da ga preslusam onako natenane
Jelena Milić Jelena Milić 12:06 19.11.2007

Re: nisam znao da je Ceda bio sunoc u utisku

odlican deo o pahomiju tu je ceda bio ceda
Nenad M. Nenad M. 12:05 19.11.2007

....

quote]Na gostu, ovog puta na Č.J, je da nametne svoje teme

kako je to po Vama trebao da uradi? Koliko znam kampanja nije pocela tako da za pomenute teme treba sacekati u istoj kada bude i ako uskoro uopste bude. Verujem da ce program obuhvati sve ono sto treba da razlikuje LDP od ostalih partija.

opravdanu primedbu O.B. na teskt Pere Lukovića, njegov sadržaj i činjenicu da jeste na sajtu LDP


primedba stoji. P.Lukovic je zreo za poduzi odmor od pisanja i nastupa u Pescaniku ( ciji sam bajdvej fan). I pre nego sto me neko napadne zbog diranja u "dzez standard" neka pre toga preslusa Pescanik od petka. I Cece me malo iznenadjuju, Petar kao da je razapeo sator u Pescaniku, a ako tako nastavi i broj slusalaca koji nece prebaciti stanicu kada ga cuju ce moci da stane u taj sator sa njim.
Jelena Milić Jelena Milić 12:11 19.11.2007

nametanje teme

gledala sam dovoljno puta ozbiljne politicare, pa i gss i ldp ove, koji su to odlicno radili.

imala sam i sama kao pojedinac par puta priliku da pokusam da izvedem tako nesto, i uspevala sam.

znate miskovic, nije bitan miskovic, da se vratimo na ono sto je bitno za srbiju.....i tako stalno. CJ je sinoc i sam divergirao u nebitne teme licnih odnosa ili desavanja i odnosa iz proslosti koja su zaista sada nebitna , a koja za se sa razlogom buni kad ih tabloidi besumucno razvlace, vremenski na ustrb bitnijih tema


ne znam sta je sinoc cj bio motiv, da ide na OB ili sta, ali opet ponavljam moj utisak je da je nastup potrosen bez veze.



Koliko znam kampanja nije pocela tako da za pomenute teme treba sacekati u istoj kada bude i ako uskoro uopste bude. Verujem da ce program obuhvati sve ono sto treba da razlikuje LDP od ostalih partija.


bilo bi mi kao potencijalnom biracu milo da to bude na osnovu spomenutih pitanja, eu, nato, svet, energetika, region, a ne kako mi se to sinoc ucinilo zato sto je kostunica kostunica a ja ja verujte mi na rec

Sto se PL i Pescanika tice, njihova stvar, donekle se slazem, ali opet tamo je to moda i primereno. da li je svrsishodno, to je drugo.. mene zbunjuje kako LDP ne primecuje da takav jedna tekst ( a postaju mu svi sve slicniji) ne samo da govori da nema ambiciju i moc da oponenta kritikuje na validniji nacin ( za sta ima municije onoliko) vec ti tekstovi odlicnie samrdzic i gligorov tekstove, i one momka koji pise o diskreiminaciji, umanjuju, diskredituju
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 12:24 19.11.2007

Re: nametanje teme

Jelena Milić
gledala sam dovoljno puta ozbiljne politicare, pa i gss i ldp ove, koji su to odlicno radili.

imala sam i sama kao pojedinac par puta priliku da pokusam da izvedem tako nesto, i uspevala sam.

znate miskovic, nije bitan miskovic, da se vratimo na ono sto je bitno za srbiju.....i tako stalno. CJ je sinoc i sam divergirao u nebitne teme licnih odnosa ili desavanja i odnosa iz proslosti koja su zaista sada nebitna , a koja se sa razlogom buni kad ih tabloidi besumucno razvlace, vremenski na ustrb bitnijih tema


ne znam sta je sinoc cj bio motiv, da ide na OB ili sta, ali opet ponavljam moj utisak je da je nastup potrosen bez veze.



Koliko znam kampanja nije pocela tako da za pomenute teme treba sacekati u istoj kada bude i ako uskoro uopste bude. Verujem da ce program obuhvati sve ono sto treba da razlikuje LDP od ostalih partija.


bilo bi mi kao biracu milo da to bude na osnovu spomenutih pitanja, eu, nato, svet, energetika, region, ....

Ne znam jeli više pričala OB ili ČJ. Intervju zavisi od onoga ko pita kao i onoga ko odgovara na pitanje.
Za mene je bitna tema obraćanje biračima DS-a. Definisanje Tadića i Nikolića kao Koštuničinih kandidata.
Insistiranje OB na tekstu Petra Lukovića, političkim stavovima njenog oca i krštenju, bili su obično trolovanje i trol nije ni mogao biti konstruktivn.
Biće vremena za priču o temi globalizacije, NATO pakta, EU i propuštanja obaveza.
Nenad M. Nenad M. 12:43 19.11.2007

Re: nametanje teme

mene zbunjuje kako LDP ne primecuje da takav jedna tekst ( a postaju mu svi sve slicniji) ne samo da govori da nema ambiciju i moc da oponenta kritikuje na validniji nacin ( za sta ima municije onoliko) vec ti tekstovi odlicnie samrdzic i gligorov tekstove, i one momka koji pise o diskreiminaciji, umanjuju, diskredituju


po meni bi ldp trabala, jer je jos uvek nova na politickoj sceni, da vise vodi racuna o tome. I ne treba posle da ih cudi da NSPM svoju tezu o levom ekstremizmu ( pa bio on samo verbalni) zasniva na P.Lukovicu. I da ne bude zamune, ume Pera katkad da bude duhovit ali i na ivici podnosljivosti kada govori kako bi sve pobio , koga bi seckao etc.
Slicno je i o Pescaniku, ako imamo recimo V.Gligorova ili Prokopijevica a "prekida" ga dzez standard P.Lukovica nekako se "ozbiljnije " teme zagume u (ne)opravdanom izlivu buke i besa.


p.s. Jelena da ne bude zabune - Nenad M( atic) :)))))))
Jelena Milić Jelena Milić 12:45 19.11.2007

Re: nametanje teme

ma cool.
ludvig ludvig 12:59 19.11.2007

Re: nametanje teme

moj utisak je da je nastup potrosen bez veze.


jeste, bio je bez veze,

nije problem ni u tome što je bio bezveze već je bio neubedljiv, nedorečen, nekvalitetan u svakom slučaju...
a meni se ne sve to ne svidja jer sam ja glasao za njih i glasaću opet pre svega zbog ideja koje je LDP probudio u ovoj zemlji pokazujući da nas ima takvih a ne zbog ljudi koji ih predstavljaju ( sa izuzetkom Žarka Koraća )
pufna pufna 13:11 19.11.2007

Re: nametanje teme

drago,
ja sam vise ocekivala. Ocekivala sam da ponudi nadu,da se ponudi kao opcija i onima koji ne glasaju, da im pokaze da je vec davno dosao trenutak za skidanje nakaradnog dvojca sa vlasti. Nema ga mnogo za tv i nije bio dobro pripremljen.
Ali, sve se uci. samo, ako se se zeli.
da li on uopste ima tim koji stoji iz njegovih nastupa?
Torpedo Torpedo 12:20 19.11.2007

Re: rasporedili se

Opa, poceli mladi kadrovi LDP-a sa B92 da se javljaju :)
Jelica Greganović Jelica Greganović 12:25 19.11.2007

Ko su

sad pa ovde "mladi kadrovi LDP-a sa B92" ?
Torpedo Torpedo 12:32 19.11.2007

Re: Ko su

To je user sa rednim brojem 7831 i nickom "." koji upucuje licne poruke Jeleni Milic. Pratite malo detaljnije.
Jelena Milić Jelena Milić 12:33 19.11.2007

Re: Ko su

ja to uopste nit pratim nit me mnogo zanima. ako hoce nik, ok.
Jelica Greganović Jelica Greganović 12:37 19.11.2007

Uuu, kakva konspiracija...

u čemu je problem da napišeš na koga misliš, koji nick? kakvi sad pa brojevi serijski i to...
Jelena Milić Jelena Milić 12:42 19.11.2007

Re: Uuu, kakva konspiracija...

a ti ko OB bre, a skim ste pricali telefonom, a kako on vama, a kako vi njemu, a na koga ste u knjizi mislili :) sve sudbinske teme za srbiju
madoxxx madoxxx 12:48 19.11.2007

Re: Ko su

Mi vec imamo na celu drzave jednog sto ne ume o radnji fabule da prica ako mu nije unapred smisljeno. Ceda, posto pretenduje da bude mladi politicar, intelektualac, koji napada kriticna pitanja u ovoj drzavi, mora da bude spreman da u svakom trenutku o njima prica i stavi ih u prvi plan kao predmet borbe za dobrobit ove zemlje. However, juce je dokazao da nije za to, a to sto ce se u kampanji pripremiti, pa ce mu neko napisati govore, sto ce mu 2 dana ranije dostavljati pitanja za emisije i sl, znaci da ce/je posao putem svojih prethodnika. Zoran je dan/noc iz glave mogao da prica o svakoj temi koja boli ovaj narod i zemlju. CJ nije Zoran.To svakim danom dokazuje sve vise. Bolno je sto je on jedini koji nije ovi drugi. A kandidatura ce samo biti arcenje para LDP.
Jelena Milić Jelena Milić 12:54 19.11.2007

to madoxxx

to, a to sto ce se u kampanji pripremiti, pa ce mu neko napisati govore, sto ce mu 2 dana ranije dostavljati pitanja za emisije i sl, znaci da ce/je posao putem svojih prethodnika.


ako bi to imao, to bi bio dokaz da ima dobar servis i da prerasta u dobrog politicara. svaki dobar politicar to ima. citave timove.

Exitus Letalis Exitus Letalis 12:55 19.11.2007

Re: rasporedili se

Torpedo
Opa, poceli mladi kadrovi LDP-a sa B92 da se javljaju :)


kako mladi, a ja?
Torpedo Torpedo 12:56 19.11.2007

Re: Uuu, kakva konspiracija...

Zato draga Jelice sto je user pod rednim brojem 7831 sakrio i svoj nick i svoju registraciju sto upucuje da ima pristupa serveru B92 na kome je ovaj blog.
Jelica Greganović Jelica Greganović 12:58 19.11.2007

Je l' ti to meni ili

Torpedu? Ako je za mene tv. komentar, onda: mene prosto zanima pa pitam i to jasno. Jedno pitanje, koje mene zanima, a da li je sudbinsko za Srbiju, sigurno nije, jerbo nema veze sa Kosovom.

p.s. Torpedu: hvala ti za info, al' nemam vremena da se bavim tim oblicima konspiracije :)
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 13:03 19.11.2007

Re: Ko su

madoxxx
Mi vec imamo na celu drzave jednog sto ne ume o radnji fabule da prica ako mu nije unapred smisljeno. Ceda, posto pretenduje da bude mladi politicar, intelektualac, koji napada kriticna pitanja u ovoj drzavi, mora da bude spreman da u svakom trenutku o njima prica i stavi ih u prvi plan kao predmet borbe za dobrobit ove zemlje. However, juce je dokazao da nije za to, a to sto ce se u kampanji pripremiti, pa ce mu neko napisati govore, sto ce mu 2 dana ranije dostavljati pitanja za emisije i sl, znaci da ce/je posao putem svojih prethodnika. Zoran je dan/noc iz glave mogao da prica o svakoj temi koja boli ovaj narod i zemlju. CJ nije Zoran.To svakim danom dokazuje sve vise. Bolno je sto je on jedini koji nije ovi drugi. A kandidatura ce samo biti arcenje para LDP.

Arčenje para? Otkada je za političke stranke ili njihove lidere izlazak na izbore arčenje para? Pa stranke zbog toga postoje.
Mislim da su šanse BT-a svakim danom krune iako to tako ne izgleda...i da teze o "arčenju para" dolaze baš sa te strane...
Čeda je jučer postigao osnovni cilj. I pored papazjanije od pitanja koje mu je OB postavljala, uspeo je da nametne temu ko je čiji kandidat.
madoxxx madoxxx 13:05 19.11.2007

Re: to madoxxx

Jeste ali on je taj tim imao i za izbore, pa su mu rekli da se ne pojavljuje i morali da redizajniraju celu kampanju prosli put. Ne mislim nista lose, politicar mora da opipa mnjenje i da mu se prilagodi. Medjutim ono sto je problem je da on nema inicijaivu, Olja(???) moze da ga voza (od nje su se odranili i mnogo veci mediokrieti), i ono sto je problem je da njegova "harizma" ne postoji, a ono sto je bilo bazirano na ispravnim stavovima LDP-a se gubi kao javna rec i svi vide njega, nedorecenog u onome sto je vazno "onoj" Srbji (vec vidim po kafanama komentare - ala ga je izvozala Beckovicka, svaka joj cast). Druga Srbija, na zalost ne poseduje kriticnu masu koja bi takvog nedorecenog i neodlucnog Cedu ovela na vlast pa da konacno ti timovi i pocnu da upravljaju.
Mada kad vidim bivse sekretare KPS, u tim timovima...
zgubidubi zgubidubi 13:09 19.11.2007

Re: Ko su

Mi vec imamo na celu drzave jednog sto ne ume o radnji fabule da prica ako mu nije unapred smisljeno.

Ipak se kaže "o fabuli radnje". ;-)
A Čeda bi morao da bude malo drčniji, yes.
ogar ogar 13:44 19.11.2007

Re: Ko su

CJ nije Zoran.To svakim danom dokazuje sve vise. Bolno je sto je on jedini koji nije ovi drugi. A kandidatura ce samo biti arcenje para LDP.


to je taj problem
Jelena Pavlović Jelena Pavlović 14:10 19.11.2007

Re: Uuu, kakva konspiracija...

Znaci sve se zna i redni broj i gde si sta i kako.... Plasim se da cu oboleti od manije gonjenja
zgubidubi zgubidubi 12:21 19.11.2007

U načelu se slažem

U načelu se slažem sa većinom Vaših utisaka o Utisku.

Mene je Bećkovićka nervirala daleko više nego Čeda, i daleko više nego ikada do sada. Možda baš zato što on nije umeo da se nosi s njenom nekulturom u komunikaciji. Neko će to protumačiti tako što će reći: pokazao je da je on kulturan. Ja to tumačim tako što kažem: nije umeo da joj parira, da joj zapuši usta, da nametne, kao što sami kažete, svoje teme, nego je plivao njenim vodama. Jako mi je sve to smetalo.

I dalje mislim i da je Čeda pametan čovek, i da ima dovoljno razloga da se glasa za koaliciju oko LDP, ali isto tako mislim da je koalicija napravila veliku grešku odlukom da on bude predsednički kandidat. Vesna Pešić bi bila bolji kandidat. Ni ona nije bezgrešna, ali ume da nastupa u javnosti. Jovanović je čovek bez harizme za javnost i to je sinoć nažalost i pokazao.

Epizoda sa Lukovićem mi uopšte ne bi smetala da je Č. J. uspeo na pravi način da izađe na kraj sa svim glupavim imputiranjima koja je Bećkovićka servirala. Njegov tekst je na sajtu LDP? PA ŠTA, moliću lepo?! Nema goreg šljama u Srbiji od njega? Ajte, molim vas! Pera Luković kaže da je Paunović DB, a Olja Bećković iz toga izvlači zaključak da LDP misli (kao Pera) da su svi koji misle drugačije od Pere (dakle LDPa) DB! I Čeda Jovanović na ovu primitivnu misaonu bljuzgariju koja treba da bude "logika zdrave pameti" ne uspeva da odgovori?! Ona mu zapušava usta stalno, ona stalno USPEVA da mu zapuši usta!!!

Padam u vatru.

Čeda je takav kakav je. OK, ali nije za javnost, slažem se. Ali to Olju Bećković ne čini ni pametnijom ni boljom. Možda samo lukavijom u ovom slučaju, jer on nije uspeo da joj doaka. U nekoj boljoj, kulturnijoj državi skupio bi poene. Ne i u Srbiji.
pufna pufna 13:14 19.11.2007

Re: U načelu se slažem

Čeda je takav kakav je. OK, ali nije za javnost, slažem se.

sve se da nauciti, narocito ako si potencijal
zgubidubi zgubidubi 13:30 19.11.2007

Re: U načelu se slažem

pufna
Čeda je takav kakav je. OK, ali nije za javnost, slažem se.

sve se da nauciti, narocito ako si potencijal

Nadam se da ste u pravu!
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 13:53 19.11.2007

Re: U načelu se slažem

Vatrena Zgubidubika
I dalje mislim i da je Čeda pametan čovek


Svidja mi se tvoj post, toliko da sam ga preporucio ... iako se sa citiranom recenicom ne slazem (da nisi htela umesto reci "pametan" da upotrebis "sladak"?. Ja se ne secam da sam ikad dosad procitao (cuo/odgledao) neki njegov intervju u kojem nije nesto "lupio" ...

pozz
zgubidubi zgubidubi 14:33 19.11.2007

Re: U načelu se slažem

Virtuelni Vasilije
Vatrena Zgubidubika
I dalje mislim i da je Čeda pametan čovek


Svidja mi se tvoj post, toliko da sam ga preporucio ... iako se sa
citiranom recenicom ne slazem (da nisi htela umesto reci "pametan" da
upotrebis "sladak"?. Ja se ne secam da sam ikad dosad procitao
(cuo/odgledao) neki njegov intervju u kojem nije nesto "lupio" ...

pozz

Pozdrav i Vama, Virtuelni Vasilije.
Hvala na preporuci.
Mislim da se ne poznajemo. Ili Vi znate da se poznajemo, a ja ne znam?
Mislim da ne znate da li sam žensko, iako potežem Čedin izgled. Sladak? Da niste Vi to hteli da kažete? Ako jeste, možda ste Vi Vasilija? Vasilika?
I dalje mislim da je Čeda pametan čovek. I znam da mnogi misle da je lep, sa čime se slažem, iako mi je to generalno nevažno, dovoljno je da čovek pristojno izgleda.
Nadam se da ste me sada razumeli.
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 14:51 19.11.2007

Re: U načelu se slažem

zgubidubi-ka
Pozdrav i Vama, Virtuelni Vasilije.
Hvala na preporuci.
Mislim da se ne poznajemo. Ili Vi znate da se poznajemo, a ja ne znam?
Mislim da ne znate da li sam žensko, iako potežem Čedin izgled. Sladak? Da niste Vi to hteli da kažete? Ako jeste, možda ste Vi Vasilija? Vasilika?
I dalje mislim da je Čeda pametan čovek.


A ja znam vas od sinoc posto ste prokomentarisali jedan moj post kod Kusovca ;-) ... a procitao sam ovaj blog pa video i neke druge vase komentare (pa otud znam/verujem i da ste zensko) ... Sto se tice Cedine pameti se ne slazemo posto jos, bar dosad, nisam imao prilike da se uverim u tako nesto ...

pozz

ps. U moje shvatanje demokratsko-neformalne prirode interneta se uklapa i obicaj da se obracam ljudima sa "ti", ako se obratim prvi ... u suprotnom, ili pak kad druga strana to stavi do znanja - prilagodjavam se. Pa ste verovatno zbog toga vi pomislili da se poznajemo;-)
adam weisphaut adam weisphaut 16:11 19.11.2007

Re: U načelu se slažem

pufna
Čeda je takav kakav je. OK, ali nije za javnost, slažem se.

sve se da nauciti, narocito ako si potencijal

Naravmo, svi znamo onu pricu o Dindjicu koja je vec opste mesto kako je vezbom usavrsio svoje javne nastupe do savrsenosti. Inteligentan politicar nesumnjivo moze da usavrsi svoje nstupe do izuzetnog niva, a da je Ceda inteligentan tesko moze da spori iko pri cistoj svesti (sto naravno iskljucuje izvesne bloggere koji su dotrcali cim su videli kritican tekst o Cedi )
Laudanum Laudanum 12:34 19.11.2007

Nemojte tako Jelena

I Ceda je covek! Sto je jos gore, politicar je. I on mora da se mitari, meskolji, brlja, maze, dovija, prducka... uopste sve sto je potrebno da bi navukao jos nekog biraca na svoje jasle. Covek je! Znaci u vecini situacija deluje instinktivno, o dobrom delu tema pojma nema, nesto misli da zna, a daleko najmanje ZNA. Jednom recju, ni po cemu se ne razlikuje od ostalih na nasoj sceni. Politicki ciljevi su mu, nacelno, humaniji, progresivniji i kvalitetniji, ali dok do njih ne dodje morace, izmedju ostalog, i na ovaj nacin - stihijski. A kada dodje u priliku da ostvari neki od tih, boljih, ciljeva, smislice sijaset izgovora u slavu novog cilja - ostanka na vlasti. Tako svi pre njega, tako ce i on.
zgubidubi zgubidubi 13:11 19.11.2007

Re: Nemojte tako Jelena

Laudanum
I Ceda je covek! Sto je jos gore, politicar je. I on mora da se mitari,
meskolji, brlja, maze, dovija, prducka... uopste sve sto je potrebno da
bi navukao jos nekog biraca na svoje jasle. Covek je! Znaci u vecini
situacija deluje instinktivno, o dobrom delu tema pojma nema, nesto
misli da zna, a daleko najmanje ZNA. Jednom recju, ni po cemu se ne
razlikuje od ostalih na nasoj sceni. Politicki ciljevi su mu, nacelno,
humaniji, progresivniji i kvalitetniji, ali dok do njih ne dodje
morace, izmedju ostalog, i na ovaj nacin - stihijski. A kada dodje u
priliku da ostvari neki od tih, boljih, ciljeva, smislice sijaset
izgovora u slavu novog cilja - ostanka na vlasti. Tako svi pre njega,
tako ce i on.

Kakva verbalna splačina, pa Vi ste rođeni za analitičara!
Laudanum Laudanum 13:31 19.11.2007

Re: Nemojte tako Jelena

Nije mi bio cilj da postanem analiticar, zgubidubi. To je moje misljenje i verujem da ti izgleda splacinasto. Istini za volju, i meni bi izgledalo splacinasto kad bi mi bar jednom u zivotu doslo da razmisljam o tome kako je Ceda lepsi od Borisa.
zgubidubi zgubidubi 13:42 19.11.2007

Re: Nemojte tako Jelena

kad bi mi bar jednom u zivotu doslo da razmisljam o tome kako je Ceda lepsi od Borisa.

Ironija na ironiju, Laudanume, to je bio odgovor na pitanja o modi. Ali izgleda da niste razumeli. Mada, nemojte sasvim zanemarivati estetske kriterijume, mnogi se birači i njima vode. Ne samo kad je Čeda Jovanović u pitanju, dragi Laudanume.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana