Budućnost| Društvo| Politika| Život| Životinjski svet

Ljudi bež'mo od EU i NATO-a što dalje!!!

dirtyharry RSS / 12.02.2010. u 09:16

Nisam neki politički analitičar i nemam nijedan tekst na tu temu, ali ovo sada nisam mogao da prećutim. Ima već poprilično materijala na temu o kojoj pišem ali ja sam sada otišao korak dalje. Ovo su stvari kako ih ja vidim svojim očima lakovernog detlića.
Velika prašina se digla što je neka snajka pri UNESCO-u bezecovala stan od 7000EUR mesečno. Da li je to njena odluka ili odluka nekog drugog, to je sada nebitno efekat je isti. Neko je trebao da se uzme u pamet a očigledno nije. Džaba se mi mlatismo onoliko za pomoć gladnima i akcijom "Hrana za sve". Ovo je zemlja "Hrana za mene", "Kola za mene", "Stan za mene", ma sve za mene p.... vam materina baš, ko hebe narod neka crkne gladan. Jedan obrok je 100din = 1EUR. Da je stan plaćan 4500EUR manje to je 150 nahranjenih starih i bolesnih preko celog meseca, pa malo li je? Kad ovako nešto pogledam u novinama a pune su novine bahanalija i nepoštovanja prema svom narodu, ovo ja tako vidim, ne samo kao nepoštovanje prema meni nego prema onima koji su ceo život radili i plaćali porez državi koja sada nije kadra ni za elementarne potrebe da im izađe u susret.
nato_0.pngZašto se naslov zove onda tako kako se zove? Razlog je veoma prost. Ja samo gledam sada stambenu stranu cele ove priče. NATO ko zna koliko raznoraznih odbora i saveta ima a tek EU da ne pričamo, pa jbte mi nećemo moći samo za stambene usluge ovih indijanaca da zaradimo i isplaćamo. Ima ih ko kusih pasa. Svako nađe neku rupu gde će da se ugura ili gde će neko da ga ugura (s oproštenjem).
Neko će opet da kaže sada pa šta to tebe briga ti si u dijaspori. To je tačno ali ja više para šaljem za Srbiju nego što meni ostaje ovde. Tim parama se kupuje nešto i plaća nešto a za sve to što se kupuje se plaća porez i NEĆU da te pare završavaju u Parizu!!! Mene je i nerviralo što znam da će "Hrani za sve" da uzmu deo para koje sam im uplatio na ime poreza (za ovo tek treba da im se čovek iznakrši ljubičica).
Moraće B92 da mi oprosti za ovo spamovanje ali pošto sada radim "samo" jedan posao. Drugi sam ostavio privremeno dok ne "Opismenimo Srbiju IT-jem" pa u vozu pripremam kurseve za neke nove klince a i imam mnogo više vremena da pišem. Jedan stariji i iskusniji kolega mi je na tu temu (opismenjavanja) rekao da bi za tu moju ideju treba da se možda napravi neko "telo", organizacija, udruženje, neki Upravni Odbor, jer na taj načim ima veću težinu i može više da uradi. Ja pristajem na sve (u granicama pristojnog i moralnog) ali sam moram da priznam veoma alergičan na reč Upravni Odbor. Čak mislim da dotična reč privlači upravo one koje ja pljujem pa se i malo plašim da mi se neki od dotičnih ne uvali na gajbu ovamo u dijaspori jer ne mogu da radim nešto i da ima neki tamo "Upravni Odbor" a da nijedan drug član nije prisutan na licu mesta, tj. u dijaspori kod mene.
Gosim Jeremić je u jednom gostovanju rekao sledeće:
"Taj prostor je izabran u skladu sa propisima, zakonom, komisijski od strane MSP, u potpunosti je poštovana procedura i ta transakcija je učinjena u okviru budžetom predviđene stavke."
Pa zar Ministarstvo Spoljnih Poslova (MSP) ima i komisije koje ovo razmatraju i odobravaju, opet kuku lele ako budemo nekad ušli i u NATO i u EU, koliko će tek komisija tada da bude, mislim da će morati i nas iz dijaspore da vraćaju u Srbiju zbog nedostatka ljudstva, mada ne verujem jer im te duple funkcije dobro idu.
Jeremić: "Ogromna većina zemalja u svetu, koje imaju daleko manji problem i daleko manju potrebu za aktivnim diplomatskim angažovanjem pri Unesku od Srbije, imaju daleko veće, daleko luksuznije rezidencije za svog ambasadora pri Unesku."
european-union-flag.gifDobro bre, da li ti misliš da je neko paso travu, da je sisao vesla, mada ako je sisao vesla, nije pojeo čamac. Koje su to zemlje? Burundi? Nauru (o čemu je prof. Nsarski tako lepo pisao) sa kog bih ja uvezao sve te preostale fosfate (čitaj govna) i gađao sve ove u skupim stanovima. Na kraju krajeva uopšte ne treba da nas briga šta rade drugi, mi imamo svoju muku koju niko drugi neće da nam rešava a ovi koji treba da je rešavaju očigledno ne da nisu sposobni, nego su ultra nesposobni i bahati. Ovo je bre uvreda zdravog razuma, ruganje (motka pa po glavi bre). Nisam stranački opredeljen i to me ne interesuje, interesuje me kao i veliku većinu ovog jadnog naroda samo boljitak. Iskreno me baš briga ko će da bude na vlasti, samo neka bude bolje. Ja bih doveo nekog brata, bušmana iz Kalaharija kad bih znao da će biti bolji od dotičnih, mada je teško biti gori (bahatiji).
Dalje vidim da je dotična sekretarica koja je gazila preko mrtvih kažnjena sa mogućnošću napredovanja. Šta to znači, da ne može da menja nekog poslanika u skupštini? Ovo je za mene vrhunac bahanalija. Da je ta moja sekretarica bila bi kažnjena i popila bi otkaz odmah, a i nadležni (ja) bi morao da podnese ostavku jer je indirektno odgovoran ali ništa manje odgovoran. Ovde kao da je nekome dupe sraslo sa foteljom pa ne može da ga iščupa iz iste. Blic je pisao o tome kako je vlada nemoćna da spreči vozikanja pa je još neko iz Vlade rekao da je "nemoguće isključiti da se ljudski odnosimo prema službenicima". More bre odnosite se vi ljudski prema narodu, još uvek je više naroda nego službenika.

Da ne dužim dalje, samo da kažem još jednom NATO - NE, EU- NE, inače na*ebasmo.

Možda grešim al' ja sam takvog dojma!

 

EDIT: Mali dodatak koji se meni sve više čini realan:

Projekcija razvoja EU do 2029 

2010. Hrvatska ulazi u EU.

2014. U EU ulaze i Makedonija, BiH, Turska, Albanija, Kosovo, Srbija i Crna Gora.

2016. Zapošljava se prvi naš čovek u administraciji EU-a.

2018. Prvi naš čovek u administraciji EU-a zapošljava svoju, ženinu i kumovu rodbinu, kao i članove porodice najbližih komšija, a i neke ljude iz svog rodnog kraja.

2019. Naši već čine 10% administracije EU.

2021. Udeo naših u administraciji je 60%. EU administracija povećava plate tri puta, uvodi fleksibilno radno vreme i južnoslovenske jezike kao službene.

2022. Zbog stresa, 90% članova EU administracije je na bolovanju.Najviše bolovanja beleži se u razdoblju od 15.6. do 15.10. i od 15.12. do 15.1. Bolesnici su viđeni po Mediteranu, na Baliju i Alpama, gde se o trošku EU leče od stresa. Zakonom se uređuje da EU snosi najveći deo troškova lečenja bolesnih. Do njihovog povratka na posao zapošljavaju se novi radnici.

2024. Broj Balkanaca u EU administraciji je 90%. Makedonci na referendumu ponovo odbacuju euro.

2025. Dolazi do rezanja troškova i otpuštaju se čistačice, kuvari, vozači - svi do jednog belgijski državljani. Udeo Balkanaca u EU administraciji dostiže 99,3%.

2026. Srbija dobija nove kredite EU-a, među kojima i onaj za uzgoj dudovog svilca i ćubastog gnjurca. Hrvatsko predsedništvo okončava šestomesečni mandat. Crna Gora uspešno okončava proces privatizacije.

Od Jula 2028. predsedavanje Unijom preuzima Beograd.

2028. Nemačka u Februaru istupa iz Evropske unije. Mesec dana kasnije to čine Francuska i Finska, a do kraja godine, za vreme albanskog predsedavanja i Velika Britanija, Belgija, Danska, Švedska, Holandija, Luksemburg, Italija, Španija, Portugal, Austrija,Češka, Litvanija, Letonija, Estonija, Grčka i Slovenija.

Sve ove zemlje uvode rigorozne vize za državljane zemalja EU-a.

Nepoznati autor

 PS: Ovo je pisala vlasta92 na jednom od svojih blogova.

 



Komentari (70)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

dunja73 dunja73 10:11 12.02.2010

--

Neka onda Grka nek se poubijaju u Atini , ja ne dam ni kinte iz Nemacke ...Koja ti bre logika Hari...
dirtyharry dirtyharry 10:13 12.02.2010

Re: --

Nema više logike, samo interes. Ne dajem ja pare ovim indijancima na vlasti nego porodici i kad mogu onima kojima stvarno treba, nego jbga sad... Bićemo mi gori od Grčke...
dunja73 dunja73 10:25 12.02.2010

Re: --

Ne dajem ja pare ovim indijancima na vlasti


U Nemackoj to nije porez , nego "haratsch" ..Uvek je manje- vise tako i bilo ..ja bih bila oprezna sa ovakvim izvodjenjem zakljucaka ..
Sve su to gledanaja iz razlicitih uglova..

Ah , birokratija... cinovnistvo...pa to tisti istoriju , ne samo Brisel..Pogledaj nove EU zakone u Nemackoj , cista fora da se birokratiji isplati plata ..do juce sve funkcionisalo i bez previse "pisanja" i kao odjednom..No ....oprezno..ima to sve i dobre i lose strane...
dirtyharry dirtyharry 10:35 12.02.2010

Re: --

Ma sada ne pričam o EU uopšte iako je u naslovu . Daleko smo mi još od EU i ovo nema veze sa njima nego se samo mislim kako će da se poveća sva ta silna administracija u Srbiji koje već imamo i previše i koja će da ima ispostave u dijaspori a to će da plaća Srbija odnosno narod.

Kažu da je umerenost u jelu i piću vrlina. Ja bih dodao da je za vlasti trošenje narodnih para isto vrlina. Još nisam završio blog o stranim donacijama za softver u zdravstvu gde su neki potrošili desetine i stotine hiljada evra za to a neki su uradili za 20-30x (možda i više puta) manje para isto. Pitanje je kako itd. da ne idem sada na drugu temu.
mariopan mariopan 13:25 12.02.2010

Re: --

dirtyharry
Nema više logike, samo interes. Ne dajem ja pare ovim indijancima na vlasti nego porodici i kad mogu onima kojima stvarno treba, nego jbga sad... Bićemo mi gori od Grčke...

Čuj, ja sam baš o tome mnogo razmišljala. jer i ja trošim pare moje dece iz dijaspore, preživeti se ne može sa ovom mizerijom od penzije.
Jedini lek je, sada kada nam vize više ne trebaju, da kod dece odemo na pola godine svake godine, po tri meseca u cugu, pa pauza od tri meseca pa opet....i da te pare tamo potrošimo zajedno a ne ovde da ih guramo u guzicu naših bahatih političara.
Ili da se i ja iselim, kao što su me lepo pitali u Ambasadi da li želim useljenje, ja budala neću, šta ću tamo...pa ako odem da celu kuću iznajmim nekome i da muzem pare iz Srbije, da ide malo obratnim tokom, bar ono što sam godinama ulagala da izvučem. Tako ja razmišljam i ne znam kako im doakati.Ako imaš neku bolju ideju - davaj.

Da im se nakršim ljubičica kad već ništa drugo ne mogu?

Inače, sad sam se vratila, dva meseca sam bila i deci je malo, skuvam, opeglam, pazarim dok oni rade, dva stana na dva kraja grada, nikom ne dosadim jer se "strateški rasporedim" pa ima ko da dočeka decu iz škole, da stavi veš u mašinu, da spremi stan umesto da plaćaju pomoć u kući, ne postizavaju sve da sami porade jer rade na po dva posla samo da postignu da sve plate i da meni pošalju. Lepo mi žao dece.

NE DAM IM VIŠE NI EVRO NJIHOVIH TEŠKO ZARAĐENIH PARA.
srdjan.pajic srdjan.pajic 10:54 13.02.2010

Re: --

mariopan
Jedini lek je, sada kada nam vize više ne trebaju, da kod dece odemo na pola godine svake godine, po tri meseca u cugu, pa pauza od tri meseca pa opet....i da te pare tamo potrošimo zajedno a ne ovde da ih guramo u guzicu naših bahatih političara.


Može, ali prvo u NATO da udjete.

Jao, kuku, e, nemojte, ko boga vas molimo . Mislim, ko ludi smo bez "beogracke" rodbine koja samo što dodje emigriranoj deci u posetu odma kreće da preuredjuje, srbuje, brani Kosovo, pljuje na zakon i podsmeva se komšiluku. A ne mož' iz Targeta da ih isteraš.

Znači, bolje sedite tu gde ste, imate teme za zamlaćivanje, Platani Kosovo Velja Gazela, a pare će i dalje da stižu od rodjaka iz Amerike, samo bez brige. Veš peremo sami, na mašini, kao što i kuvamo, i pored dva posla. I sad nam samo još treba neko da dodje i da zatvara prozore jer ga ubi промаја. A peglanje ne postoji više ni kao reč u rečniku.
dunja73 dunja73 13:22 13.02.2010

Re: --

Znači, bolje sedite tu gde ste, imate teme za zamlaćivanje, Platani Kosovo Velja Gazela, a pare će i dalje da stižu od rodjaka iz Amerike, samo bez brige. Veš peremo sami, na mašini, kao što i kuvamo, i pored dva posla. I sad nam samo još treba neko da dodje i da zatvara prozore jer ga ubi промаја. A peglanje ne postoji više ni kao reč u rečniku.


joooj

brutalan si !!
topcat topcat 16:00 13.02.2010

Re: --

A ne mož' iz Targeta da ih isteraš.


Za neupućene: Target - robna kuća, jeftino, puno šrota
Filip2412 Filip2412 16:32 13.02.2010

Re: --

srdjan.pajic
Jao, kuku, e, nemojte, ko boga vas molimo . Mislim, ko ludi smo bez "beogracke" rodbine koja samo što dodje emigriranoj deci u posetu odma kreće da preuredjuje, srbuje, brani Kosovo, pljuje na zakon i podsmeva se komšiluku. A ne mož' iz Targeta da ih isteraš.

Znači, bolje sedite tu gde ste, imate teme za zamlaćivanje, Platani Kosovo Velja Gazela, a pare će i dalje da stižu od rodjaka iz Amerike, samo bez brige. Veš peremo sami, na mašini, kao što i kuvamo, i pored dva posla. I sad nam samo još treba neko da dodje i da zatvara prozore jer ga ubi промаја. A peglanje ne postoji više ni kao reč u rečniku.

dirtyharry dirtyharry 16:41 13.02.2010

Re: --

topcat

Za neupućene: Target - robna kuća, jeftino, puno šrota

Baš sam se pitao šta je to
nsarski nsarski 17:12 13.02.2010

Re: --

Jao, kuku, e, nemojte, ko boga vas molimo

Speak for yourself, buster!
Ja se ovakvim
Mislim, ko ludi smo bez "beogracke" rodbine koja samo što dodje emigriranoj deci u posetu odma kreće da preuredjuje, srbuje, brani Kosovo, pljuje na zakon i podsmeva se komšiluku. A ne mož' iz Targeta da ih isteraš.

prostackim stereotipovima ne prikljucujem.


dirtyharry dirtyharry 17:36 13.02.2010

Re: --

Šta da kažem profesore ima nas raznih pa ne vredi suditi. Moram da priznam da nisam najbolje ni razumeo dotični komentar pa nisam hteo ništa da komentarišem. Ja nisam dugo u dijaspori ali uvek zovem ljude da mi dođu i volim kad god mi neko dođe bilo na proputovanju ili još bolje specijalno kod mene.
I ja sam do pre koji dan radio dva posla ali mi nikad nije falilo vremena da budem sa ljudima koji su mi došli u goste. Ipak ko što rekoh 100 ljudi 100 ćudi.
dunja73 dunja73 18:27 13.02.2010

Re: --

Šta da kažem profesore ima nas raznih pa ne vredi suditi. Moram da priznam da nisam najbolje ni razumeo dotični komentar pa nisam hteo ništa da komentarišem. Ja nisam dugo u dijaspori ali uvek zovem ljude da mi dođu i volim kad god mi neko dođe bilo na proputovanju ili još bolje specijalno kod mene.
I ja sam do pre koji dan radio dva posla ali mi nikad nije falilo vremena da budem sa ljudima koji su mi došli u goste. Ipak ko što rekoh 100 ljudi 100 ćudi.


Yes , ja shvatila "doslovce " Alo , "apsurdno se zezamo " malo bizarno , ja und ? majngot ..pa sta ?

Bio neki moj poznanik Nemac kod mene u gostima i odemo na muziku u neku kafanu ...kad pesma ce ti "Dva puta sam umro zbog nje " od Olivera ...I ja mu prevodim ..Tek on sav zabezeknut:
-Ne to je nemoguce da neko umre dva puta ...
Mislim , bas sto kazes ...sto ljudi - sto cudi...

Srdjane rodbinski hejteru !! Ja skontala da se salis...
Filip2412 Filip2412 18:29 13.02.2010

Re: --

I ja sam do pre koji dan radio dva posla ali mi nikad nije falilo vremena da budem sa ljudima koji su mi došli u goste. Ipak ko što rekoh 100 ljudi 100 ćudi.
Ti si decko u komsiluku, mozda te i drugari posete, mi preko bare retko to dozivimo, a ako roditelji dodju onda cesto sledi...

kako je to srki nadahnuto opsiao :)

Mislim, ko ludi smo bez "beogracke" rodbine koja samo što dodje emigriranoj deci u posetu odma kreće da preuredjuje, srbuje, brani Kosovo, pljuje na zakon i podsmeva se komšiluku. A ne mož' iz Targeta da ih isteraš.


mislim, volimo se, salimo se ali ima istine
nsarski nsarski 18:45 13.02.2010

Re: --

mislim, volimo se, salimo se ali ima istine

Takodje ima istine u tome kad nam gastosi dodju u goste pa pocnu sa "to Svaba drugacije radi", "kod nas to nije tako", "стопао сам да шопам у Таргету``, "паркао сам кару на корни", i udavise se u kajmaku, prasetini i ostalom przenom holesterolu.
dirtyharry dirtyharry 18:51 13.02.2010

Re: --

Ma meni je bilo previše ozbiljno za šalu a opet sa nekom dozom zajebancije. Pa sam pomislio u sebi, reko' ovom prijatelju je sigurno bila neka desetočlana "familija" u poseti jedno mesec dana, nije pošteno ni naspavao pa mu je sada svega dosta. A to da sam ja u komšiluku, to jes'. Dolazim u Srbiju 3-4 puta godišnje.
Ovo što profesor reče za naše gastose je 100% tačni u najvećem broju slučajeva. Naročito kad gastos zasedne u lokalni bircuz ili pred zadrugu pa onda krenu propitivanja od meštana kako je tamo u belom svetu a on krene da prosipa mudrosti. Milion puta prisustvovao tim hepeninzima.
srdjan.pajic srdjan.pajic 19:02 13.02.2010

Re: --

Srdjane rodbinski hejteru !! Ja skontala da se salis...


Nisam, časna reč, ali bre, "da kod dece odemo na pola godine svake godine", ipak treba imati mere.
srdjan.pajic srdjan.pajic 19:07 13.02.2010

Re: --

nsarski
mislim, volimo se, salimo se ali ima istine

Takodje ima istine u tome kad nam gastosi dodju u goste pa pocnu sa "to Svaba drugacije radi", "kod nas to nije tako", "стопао сам да шопам у Таргету``, "паркао сам кару на корни", i udavise se u kajmaku, prasetini i ostalom przenom holesterolu.


I onda se ja ovde prozivam za prostacke stereotipe . Eh sarski, srpski domacine a bivsi gastosu, tebe ne bih trpeo ni 3 dana u poseti.
Filip2412 Filip2412 19:08 13.02.2010

Re: --

Pa sam pomislio u sebi, reko' ovom prijatelju je sigurno bila neka desetočlana "familija" u poseti jedno mesec dana,
Ili dvoclana familija na 6 meseci.... pa ti razmisli Hari
Filip2412 Filip2412 19:11 13.02.2010

Re: --

akodje ima istine u tome kad nam gastosi dodju u goste pa pocnu sa
Ma problem je ovaj SISTEM ovde.... nista ovde kod vas ne funkcionise... a kod nas u....


nego daj ovamo pihtije prasetinu kajmak, kiseli kupus & sljivovicu :)

"паркао сам кару на корни"


ишли смо у мол да бајамо малом шузе, али мали не лајка...
srdjan.pajic srdjan.pajic 19:17 13.02.2010

Re: --

Filip2412
Pa sam pomislio u sebi, reko' ovom prijatelju je sigurno bila neka desetočlana "familija" u poseti jedno mesec dana,
Ili dvoclana familija na 6 meseci.... pa ti razmisli Hari


A u isto vreme i tvom komsiji tako dodju surnjaja i tasta na 6 meseci, da mu cuvaju decu (bas zgodno da putuju zajedno, da se ne izgube na aerodromima). I kako da onda ostanes normalan?

dirtyharry dirtyharry 19:39 13.02.2010

Re: --

srdjan.pajic
A u isto vreme i tvom komsiji tako dodju surnjaja i tasta na 6 meseci, da mu cuvaju decu (bas zgodno da putuju zajedno, da se ne izgube na aerodromima). I kako da onda ostanes normalan?

ma dobro bre, ajde sad razumem i jedne i druge. Jeste lepo kad ti dođu gosti ali i oni treba da imaju meru. Slažem se sa svima li opet kažem ko kako voli. Razumem i Srđana, kad ti se sve skupi pa još i familija ume i to da bude naporno. Moja mama se naučila da koristi Skype i sada iako sam takoreći tu da može da se pljune do Srbije svaki dan me zove da vidi da li dete ima nešto da jede i da li se obuklo. Ona doduše mnogo više brine nego što treba li razumem i nju.
A ova prekookeanska putovanja su mi još smešnija što reče Srđan kada se putuje u društvu da se ne pogube po aerodromima zato će moji autobusom. Na BG aerodromu će i da se snađu nekako ali na Minhenskom ima da se izgube negde a avio karta je neznatno skuplja od autobuske, nego ko da rizikuje da izgubi roditelje .

srdjan.pajic
I onda se ja ovde prozivam za prostacke stereotipe . Eh sarski, srpski domacine a bivsi gastosu, tebe ne bih trpeo ni 3 dana u poseti.
Bez uvreda molim, ovde smo fini .

Filip2412
Ili dvoclana familija na 6 meseci.... pa ti razmisli Hari
pa dobro sad ima i ona "svakog gosta za tri dana dosta" ali opet kažem da je to individualno
nsarski nsarski 21:23 13.02.2010

Re: --

I onda se ja ovde prozivam za prostacke stereotipe . Eh sarski, srpski domacine a bivsi gastosu, tebe ne bih trpeo ni 3 dana u poseti.

Ja ovo gore ne mislim, nego sam samo ponudio analogni stereotip za gastose. I jedan i drugi su prostacki.

Inace, jos uvek nisam sasvim bivsi gastos- trenutno sam u svojoj domovini (Srbija mi je zavicaj), na radnom mestu.
mariopan mariopan 15:57 14.02.2010

Re: --

I sad nam samo još treba neko da dodje i da zatvara prozore jer ga ubi промаја. A peglanje ne postoji više ni kao reč u rečniku.

Za ovo si grdno pogrešio
Ja sam ta što ceo dan drži prozore otvorene, tamo juče bilo 17 stepeni a ovde kijamet umalo glavu da izgubim (slupali smo se usput ali ne mnogo) što sam išla u Beograd, tako mi i treba.
Slažem se da si brutalan.Zato za kaznu sam peri i peglaj, kuvaj i pazari
Imaš li ti MAJKU?
SAMO JEDNA JE MAJKAAAAA.
Samo da te podsetim, ja i tamo imam internet, mogu do mile volje da se ganjam za Gazelu, platane, lopovluk i ostale vesele događaje u matici
Za NATO da ti kažem mi tu treba uđemo, ako ih mi ne razbucamo kao sve čega smo se dosad dohvatili niko drugi neće, vidiš da nas i ne zovu? Znaju.

mariopan mariopan 16:01 14.02.2010

Re: --

topcat
A ne mož' iz Targeta da ih isteraš.


Za neupućene: Target - robna kuća, jeftino, puno šrota

E, pa da i ja saznam šta je to, hvala.
mariopan mariopan 16:10 14.02.2010

Re: --

Ja skontala da se salis...

I ja.
mariopan mariopan 16:41 14.02.2010

Re: --

srdjan.pajic

Lepo smo se osvrnuli kako bi bilo kad bi bilo da kod dece odemo na pola godine (bio samo predlog još to nisam probala i ne verujem da bih izdržala)...naime ceo moj lični život tada trpi jer sam se izmestila iz moje kuće, mog društva i mog života pa jedva čekam da dođem kući koliko god da ih volim, moju decu- dvoje dijasporičara...

Da okrenemo malo problem pa da vidimo kako izgleda kada oni i njihovi prijatelji dođu čoporativno na letovanje u Srbiju? Šta radi majka?

Jedno leto ih je bio deset, DESET da ponovim ceo avgust. Stranci.Dve porodice sa decom.

Pre dolaska lično sam okrečila celu kuću, nije tako teško ako se strateški rasporediš pa to radiš mesec dana. Najbolju posteljinu opegala do visokog sjaja (damast), sve ormane ispraznila da imaju gde da pokače svoje stvari, sve sobe spremila za goste a ja sam spavala na rasklopljenoj fotelji.
Svako jutro biciklom napravim krug po pekarama da kupim najfinije pecivo, mleko, jogurt, šunke, pršute, kulene, sireve razne, ispečem proju (koju su obožavali) serviram pekmeze od kajsija, puter, belu kafu, čaj, mleko...ma sve što ti srce ište.
Onda ih ispratim negde gde su namerili da odu da nešto vide a ja usisivač u ruke pa po celoj kući ko avion, ručak na šporet, meso u rernu, mesim kolače, veš u mašinu, peglu u ruke pa sve to pod konac dok se ne vrate umorni i puni utisaka.
Ne mogu da ti opišem šta sam sve kuvala, pekla, koliko sam stolnjaka i posteljine promenila, dežurala u kupatilu da sve operem,i tako mesec dana.
Onda sam im napakovala pune gepeke pekmeza od kajsija koji im je bio neverovatan,skuvala im od šljiva pekmeza jer takvih nema tamo, ajvara koji i sada nosim za sve njih i td.

Bili su svi veoma kulturni, svi su pomagali postavljanje stola, sklanjali sudove, punili mašinu sudovima...veša je bilo svaki dan bar dve mašine,sve je to od njih bilo lepo ali to je bila moja kuća i moja obaveza da sve bude kako treba. zato su otišli puni utisaka i DOLAZE ZA OVAJ USKRS PONOVO.

Upravo dogovaram krečenje (ovde se kreči svake godine) i čeka me ista igranka od početka. Srećom pa mogu to fizički još uvek da izdržim.samo da me vreme posluži. Goste sam ja zvala, nije mi teško i radujem se što dolaze

Dakle, gostoprimstvo SE UZVRAĆA .
Ja ga uzvraćam.Ako neko za tebe sve ovo radi kod kuće onda je red da ne kukaš, ionako ne mogu tako često da dobace do tebe. Moji do kuće dobace često, bar 4-5 puta godišnje.Ako ne povedu sa sobom prijatelje onda se okupe ovde,ovdašnji prijatelji, roštiljaju, pričaju ...šta misliš ko sve to lepo posluži?

srdjan.pajic srdjan.pajic 17:23 14.02.2010

Re: --

mariopan
srdjan.pajic


Da okrenemo malo problem pa da vidimo kako izgleda kada oni i njihovi prijatelji dođu čoporativno na letovanje u Srbiju? Šta radi majka?

Jedno leto ih je bio deset, DESET da ponovim ceo avgust. Stranci.Dve porodice sa decom.

Pre dolaska lično sam okrečila celu kuću, nije tako teško ako se strateški rasporediš pa to radiš mesec dana. Najbolju posteljinu opegala do visokog sjaja (damast), sve ormane ispraznila da imaju gde da pokače svoje stvari, sve sobe spremila za goste a ja sam spavala na rasklopljenoj fotelji.


Ej, ma naravno da je u pitanju zajebancija na tvoju prvu poruku, hteo sam da kreiram malo kontroverze, blogodinamike radi, pa sam izostavio par smajlija, ali vidis da su me svi odma provalili . Nisam ja bas toliki namcor, a i bolje majka nego tašta, ko mom komši, preko puta (samo ne u isto vreme, ako može!) . Ali kad citam ovo sto pises, tacno vidim moju majku kako se ubi od spremanja i jurnjave kad ja dodjem kuci, ne daj boze da jos nekog i dovedem, i jos uziva u svemu tome. Kako da joj uskratis to, zdravlja radi? Sto rece gore Hari, bogu hvala na skajpu, lakse se premosti od leta do leta, ja ne znam sta bi inace bilo.

Ja sam inace pokusao majku da odviknem od pusenja tako sto sam je doveo ovde na malo duze, ali bezuspesno. Minirao me gazda Frenk, takodje pusac, kome zena ne daje da purnja u kuci, a koji joj je instalirao sto sa suncobranom u dvoristu, sa recicom i pogledom na brda. Uzas.






mariopan mariopan 17:43 14.02.2010

Re: --

Ja sam inace pokusao majku da odviknem od pusenja tako sto sam je doveo ovde na malo duze, ali bezuspesno. Minirao me gazda Frenk, takodje pusac, kome zena ne daje da purnja u kuci, a koji joj je instalirao sto sa suncobranom u dvoristu, sa recicom i pogledom na brda. Uzas.

E, mene sin odvikava ,sve je probao ali ja se još držim, on ne puši, ne pušim ni ja tamo unutra, sve prozore otvorim pa purnjam na terasi a kada dođe kući imam običaj da ga pitam kad misli da ide Ćerka puši ali malo i razume me sasvim , bar me ne odvikava, i kod nje pušim na terasi. Ovaj fazon sa pogledom ću da maznem, super je.
I ja sam shvatila da se zezaš ali hajde da za svaki slučaj napišem
To zadovoljstvo što nam deca dolaze nema cenu i ne ometaj majku da uživa, jer ni ja se ne dam ometati, nema šanse da mi neko otme varjaču iz ruke.

Živi bili vi nama tamo
dirtyharry dirtyharry 18:13 14.02.2010

Re: --

srdjan.pajic
Sto rece gore Hari, bogu hvala na skajpu, lakse se premosti od leta do leta, ja ne znam sta bi inace bilo.

Ćuti Srđane mislim da telefon samo ne bih mogao da isplaćam. Pazi kad sam bio u Srbiji ali u Nišu (tamo sam živeo) a ne kući kod mojih i odem na more, majka me zove svaki dan da vidi da li je dete dobro, posle sam platio 100EUR telefonski račun za roaming. Naravno da joj nisam rekao jer bi se posle i za to sikirala ali za njih nikad ne prestajemo da budemo klinci koji su se do juče vukli na dupetu po pesku. Kad čitam poruke od mariopan isto kao da ih je moja majka pisala a ovo pogotovo:
mariopan
SAMO JEDNA JE MAJKAAAAA.

i moja majka mmi to govori kad god joj kažem da ne moramo da se čujemo svaki dan. Šta ćeš, to nam je što nam je

Evo nešto za mame:

mariopan mariopan 18:59 14.02.2010

Re: --

Evo nešto za mame:

Hvala od
Jelena Pavlović Jelena Pavlović 10:15 12.02.2010

?

Jedno je vojni savez i tu moz' da se postavljaju pitanja uz odgovore nadleznih, a drugo je Evropa. Treba da budemo i zvanicno u Evropi i da se uspostavi neki red. Ja naivno mozda, mislim da bi se cak i dodeljivanje ambasadorskih mesta kao i druge politicke funkcije, doveli u red. Idu dani
dirtyharry dirtyharry 10:18 12.02.2010

Re: ?

Jesu sve to babe i žabe ali ovaj lakoverni detlić to sve vidi samo kao dodatni trošak po džepu naroda. Nema skrivenih misli, dvosmislenih rеčenica, prenesenih značenja, metafora, nego prosto bre, koliko će to da košta?
mirelarado mirelarado 14:54 12.02.2010

Re: ?

dirtyharry
Jesu sve to babe i žabe ali ovaj lakoverni detlić to sve vidi samo kao dodatni trošak po džepu naroda. Nema skrivenih misli, dvosmislenih rеčenica, prenesenih značenja, metafora, nego prosto bre, koliko će to da košta?


Их, Хари, није све тако црно. Видиш да би то, по оном шаљивом сценарију, решило проблем незапослености у Србији. ;-)

Само, већ смо одоцнили. Италијани и Шпанци приграбише сва та уносна (не)радна места у ЕУ-бирократији. :))))
dirtyharry dirtyharry 15:06 12.02.2010

Re: ?

Pa mislim da će za koju godinu da bude kao u onom scenariju koji sam dodao kasnije . Kod nas nikad nije crno i uvek može da bude crnje, evo, to dokazuju svakog dana.
Ne zna Mirela EU ko će da joj utrči klizeći sa obe noge, a po svemu sudeći i mi ćemo to da osetimo, ne na svojoj koži nego na svojim novčanicima
mirelarado mirelarado 15:22 12.02.2010

Re: ?

dirtyharry
Ne zna Mirela EU ko će da joj utrči klizeći sa obe noge, a po svemu sudeći i mi ćemo to da osetimo, ne na svojoj koži nego na svojim novčanicima


То би било сасвим тачно кад наши новчаници не би били тек метафора. Већ су, наиме, празни.
dirtyharry dirtyharry 15:31 12.02.2010

Re: ?

mirelarado
То би било сасвим тачно кад наши новчаници не би били тек метафора. Већ су, наиме, празни.

U pravu si naravno. Sad videh jedan blog od kolege antioksidanta koji je krstio "Perpetuum Mobile". Ja mislim da stanovnici Srbije znaju šta je to u pravom smislu reči, svaki mesec troše više para nego što imaju da bi sastavili nekako kraj sa krajem.
drug.clan drug.clan 16:12 12.02.2010

Re: ?

Jelena Pavlović
Jedno je vojni savez i tu moz' da se postavljaju pitanja uz odgovore nadleznih, a drugo je Evropa. Treba da budemo i zvanicno u Evropi i da se uspostavi neki red. Ja naivno mozda, mislim da bi se cak i dodeljivanje ambasadorskih mesta kao i druge politicke funkcije, doveli u red. Idu dani



koji crni red, u zemljama EU se birokratija povecala za duplo od kada su se udruzili, istovremeno je porez porastao 20% a ono sto drzava vraca narodu se smanjilo za trecinu.

Izvezli su sve poslove pa da nezaposlenost ne bi bila velika zaposliti visak u birokratiju
antioksidant antioksidant 16:14 12.02.2010

Re: ?

Sad videh jedan blog od kolege antioksidanta koji je krstio "Perpetuum Mobile". Ja mislim da stanovnici Srbije znaju šta je to u pravom smislu reči, svaki mesec troše više para nego što imaju da bi sastavili nekako kraj sa krajem.

reci slobodno "još jedan blog..."

a srbija vec duže vreme troši više para nego što stvara
i tu rupu pokriva ili rasprodajom ili zaduživanjem ili doznakama iz inostranstva...
a nijedan od tih izvora nije nepresušan
drug.clan drug.clan 16:20 12.02.2010

Re: ?

antioksidant
Sad videh jedan blog od kolege antioksidanta koji je krstio "Perpetuum Mobile". Ja mislim da stanovnici Srbije znaju šta je to u pravom smislu reči, svaki mesec troše više para nego što imaju da bi sastavili nekako kraj sa krajem.

reci slobodno "još jedan blog..."

a srbija vec duže vreme troši više para nego što stvara
i tu rupu pokriva ili rasprodajom ili zaduživanjem ili doznakama iz inostranstva...
a nijedan od tih izvora nije nepresušan


ono sto potrosi 99% stanovnika srbije je manje od onoga sto se stvori u srbiji

ne trosi to srbija vec nekolicina koja vlada ovom zemljom
miloradkakmar miloradkakmar 10:46 12.02.2010

Ljubičice

za ovo tek treba da im se čovek iznakrši ljubičica).


Mislim, stvarno, sad im je vreme .
sergey92 sergey92 11:13 12.02.2010

Chill Harry, chill

Citam ove tvoje blogove i pokusavam da shvatim odakle ti tolika volja da svoje vreme trosis na (uzaludno) opismenjavanje IT nepismenog dela Srbije, vijanje pravde na nepravednoj politickoj sceni Srbije, obaziranje na nehigijensko ponasanje tamo nekih ljudi u EU...

Ako toliko hoces da promenis Srbiju, vrati se i ukljuci se u sistem pa guraj svoje ideje ali cini mi se da je to jos uvek borba sa vetrenjacama (mafijom). Probala je i Biljana Srbljanovic pa kad je videla s' kim a posla, na vreme je odustala. Lako je iz dijaspore pisati blogove i savetovati blogere. Kad vec nisi u Srbiji, uzivaj u dobrim stranama kapitalizma i ne brini previse za Srbiju. Sto bi rekao Djindjic: "...kad je nama bilo dobro u istoriji.... Nikada!...".

I meni cesto proradi patriotizam i zelja da nesto promenim u Srbiji ali vesti o 'skupstinskoj sekretarici i vozacu' me samo ubedjuju da iz Favorites-a obrisem sve linkove ka srpskoj stampi i okrenem se surfovanju na talasima Pacifika...

Pozz iz USA
dirtyharry dirtyharry 11:56 12.02.2010

Re: Chill Harry, chill

Pozdrav sergey92,

sergey92
Ako toliko hoces da promenis Srbiju, vrati se i ukljuci se u sistem pa guraj svoje ideje ali cini mi se da je to jos uvek borba sa vetrenjacama (mafijom). Probala je i Biljana Srbljanovic pa kad je videla s' kim a posla, na vreme je odustala.

Razmišljao sam o tome, ali onda bih morao da se guram kod nekih koje pljujem ili da osnujem svoju političku stranku a ni to mi se ne dopada. Iako sam dete sa sela i rad po blatu mi nije stran, ipak je ovo velika kaljuga i previše je prljava sa moj ukus.
Svaka akcija sa malo entuzijazma u Srbiji je borba sa vetrenjačama.

sergey92
Kad vec nisi u Srbiji, uzivaj u dobrim stranama kapitalizma i ne brini previse za Srbiju. Sto bi rekao Djindjic: "...kad je nama bilo dobro u istoriji.... Nikada!...".

Slažem se sa pokojnim premijerom ali i sa Arčibaldom Rajsom koji je rekao "Čujte Srbi, čuvajte se sebe!" Ovo je sada slučaj kod nas.

sergey92
I meni cesto proradi patriotizam i zelja da nesto promenim u Srbiji ali vesti o 'skupstinskoj sekretarici i vozacu' me samo ubedjuju da iz Favorites-a obrisem sve linkove ka srpskoj stampi i okrenem se surfovanju na talasima Pacifika...

Ima jedna kratka priča koju je napisao neko sa tog Pacifika. Zaboravio sam ko, godine šta ćeš. Svakod dana je jedan čovek koji je trčao plažom video nekog na plaži kako baca još uvek žive morske zvezde koje je okean preko noći izbacio na obalu nazad. Posle nekog vremena mu se učinilo čudno zašto to radi kada okean svakog dana izbacuje na hiljade morskih zvezda, pa ga je pitao zašto to radi. "Zašto bacaš zvezde nazad u okean kada će ih on možda opet sutra dan izbaciti i kada će one umreti tu na plaži?" Odgovor je bio jednostavan. "Da, većina će umreti, ali bar sam učinio nešto za one koje sam bacio u okean." Tačno je da će Srbija biti još dugi niz godina nepismena za IT i ja ne očekujem da ću preko noći nešto da promenim, ali sigurno će se naći nešto ljudi kojima će pomoć da znači i to je dovoljno.

Pozdravi mi Pacifik,
Prljavi.
marija.mt marija.mt 12:46 12.02.2010

Re: Chill Harry, chill

Polako momci, pa nije bas ovde sve tako crno, a tamo sve idealno.

Skupstinska sekretarica i stan od 7000 su naravno stvari koje nas sve izbace iz takta, ali to je samo jedna strana Srbije. Verovali ili ne, moze i ovde da se nadje dobar poslic i da se sasvim lepo zivi.





dirtyharry dirtyharry 13:19 12.02.2010

Re: Chill Harry, chill

Ma polako mi, samo diskutujemo . Nigde nema idealno i sve je to individualno.

Znam da u Srbiji može lepo da se živi. Ja sam sasvim lepo živeo u Srbiji i u dijasporu sam otišao iz potpuno drugih razloga, ali ne radi se ovde o meni i sergey-u (sergey92). Radi se o velikoj većini ljudi koje znam i koji jedva sastavljaju kraj sa krajem. Ovde pričam o ljudima sa južne hemisfere, ili drugim rečima južno od BG-a. Oni koji znaju nešto da rade i dobri su u svojoj oblasti će se snaći i na jugu ali prosečan građanin (prosečan u bilo kom smislu) će teško moći da sastavi kraj sa krajem. Iako sam u dijaspori nisam pogubio kontakte sa ljudima. 90% posto njih su mi "pretili" batinama ako se vratim u Srbiju tako da možeš da misliš koliko su ljudi ogorčeni.
marija.mt marija.mt 14:11 12.02.2010

Re: Chill Harry, chill

...ali ne radi se ovde o meni i sergey-u (sergey92). Radi se o velikoj većini ljudi koje znam i koji jedva sastavljaju kraj sa krajem.


Ja sam se namerno ubacila u vasu diskusiju, ne znam cime se sergej92 bavi (osim sto surfuje na cemu mu prilicno zavidim), ali koliko znam ti si programer i mogu da ti kazem da moj brat koji je programer prilicno lepo zivi u BG-u od svoje plate. Ne bih se bas usudila da na blogu nekog radnika koji je ostao bez posla napisem da u Srbiji moze lepo da se zivi.


Ovde pričam o ljudima sa južne hemisfere, ili drugim rečima južno od BG-a.


Ne moras da mi objasnjavas, znam vrlo dobro kako se ovde zivi i koliko s ljudi ogorceni, i ja sam tu, oko 150 km juzno od Beograda, borim se sa vetrenjacama
dirtyharry dirtyharry 14:18 12.02.2010

Re: Chill Harry, chill

marija.mt
mogu da ti kazem da moj brat koji je programer prilicno lepo zivi u BG-u od svoje plate. Ne bih se bas usudila da na blogu nekog radnika koji je ostao bez posla napisem da u Srbiji moze lepo da se zivi.

Pa o tome se baš i radi. Ne uzimam mene kao primer jer nisam merodavan. Ja sam više zarađivao u Srbiji nego ovde (kada se svedu svi računi), nego baš pričam o običnim ljudima.

marija.mt
i ja sam tu, oko 150 km juzno od Beograda, borim se sa vetrenjacama

Kao i mnogi ostali. Srećno ti bilo.
gorio92 gorio92 15:01 12.02.2010

Re: Chill Harry, chill

Skupstinska sekretarica i stan od 7000 su naravno stvari koje nas sve izbace iz takta, ali to je samo jedna strana Srbije. Verovali ili ne, moze i ovde da se nadje dobar poslic i da se sasvim lepo zivi.


Druga strana Srbije je da dobar poslić u 80% slučajeva možeš dobiti putem debele veze, debelog novčanika ili partijskog pedigrea.
To važi za sve stepene kvalifikacije pa i za nekvalifikovane radnike.
Spremačica u školi da budeš, moraš u partiji na vlasti da imaš nekoga.
Čak i vlasnike privatnih firmi vlasti ucenjuju tražeći od njih da zaposle njihove članove, rodjake i sl.
Još nešto.
Ne žive u državi Srbiji samo izuzetno sposobni ljudi, vanserijski stručnjaci visokih tehnologija i sl. Žive ovde i odlični zidari, stolari, moleri, varioci, frizeri, tehničari razni, kuvari, zemljoradnici... većinom bez posla ili veoma, veoma loše plaćeni.
Bez njih država Srbija ne može nigde.
Ako država Srbija nastavi ovako nigde neće stići, ni u EU, ni u NATO.
Niko nas ovakve neće hteti.
drug.clan drug.clan 16:17 12.02.2010

Re: Chill Harry, chill

gorio92
Skupstinska sekretarica i stan od 7000 su naravno stvari koje nas sve izbace iz takta, ali to je samo jedna strana Srbije. Verovali ili ne, moze i ovde da se nadje dobar poslic i da se sasvim lepo zivi.


Druga strana Srbije je da dobar poslić u 80% slučajeva možeš dobiti putem debele veze, debelog novčanika ili partijskog pedigrea.
To važi za sve stepene kvalifikacije pa i za nekvalifikovane radnike.
Spremačica u školi da budeš, moraš u partiji na vlasti da imaš nekoga.
Čak i vlasnike privatnih firmi vlasti ucenjuju tražeći od njih da zaposle njihove članove, rodjake i sl.
Još nešto.
Ne žive u državi Srbiji samo izuzetno sposobni ljudi, vanserijski stručnjaci visokih tehnologija i sl. Žive ovde i odlični zidari, stolari, moleri, varioci, frizeri, tehničari razni, kuvari, zemljoradnici... većinom bez posla ili veoma, veoma loše plaćeni.
Bez njih država Srbija ne može nigde.
Ako država Srbija nastavi ovako nigde neće stići, ni u EU, ni u NATO.
Niko nas ovakve neće hteti.



u pravu si,
u srbiji (a bogami i na velikom delu zapada) zivi i sirotinja, bolesni, stari, nejaki, deca i nikoga, bas nikoga iz vlasti vise nije briga sta ce biti sa njima

sada ce da im uvedu debeli porez na imovinu, da ih prisile da se isele u jeftine krajeve koji ce postati geta i onda ova vladajuca klasa vise nece morati ni da ih gleda
antioksidant antioksidant 16:19 12.02.2010

Re: Chill Harry, chill

sada ce da im uvedu debeli porez na imovinu,

???
drug.clan drug.clan 16:24 12.02.2010

Re: Chill Harry, chill

antioksidant
sada ce da im uvedu debeli porez na imovinu,

???



pa onaj porez sto ekspertkinja ministarka Diana predlaze a g. Radulovic ovde promovise (zajedno sa idejom da gradsko zemljiste predje u vlasnistvo firmi i pojedinaca) a sve kako bi se licno ovajdio o prodaju skupocene zemlje secerane na cukarici koju je kao stecajni upravnik doveo na dobos i sada rasprodaje za kikiriki
antioksidant antioksidant 16:30 12.02.2010

Re: Chill Harry, chill

pa onaj porez sto ekspertkinja ministarka Diana predlaze a g. Radulovic ovde promovise

za to znam ali od kada su njih dvoje (narocito ovaj drugi) toliko relevantni da se moze ocekivati usvajanje lose argumentovanih predloga?
drug.clan drug.clan 16:53 12.02.2010

Re: Chill Harry, chill

antioksidant
pa onaj porez sto ekspertkinja ministarka Diana predlaze a g. Radulovic ovde promovise

za to znam ali od kada su njih dvoje (narocito ovaj drugi) toliko relevantni da se moze ocekivati usvajanje lose argumentovanih predloga?


mnogo je losih i jos losijih predloga proslo ...

nadam se da si u pravu ali ...

moj moto na blogu (gramsijev citat):
I'm a pessimist because of intelligence, but an optimist because of will.
solskjaer solskjaer 04:10 13.02.2010

Re: Chill Harry, chill

Ljudi moji, sve ima svoje granice, pa tako i trpeljivost ovog beskrajno inertnog naroda. Krcag ide na vodu dok se ne razbije, mnogo je ljudi koji su na ivici i potrebna je samo iskra koja ce zapaliti bure baruta. Ova korumpirana bagra na vlasti nema alternativu, zato se tako i ponasa, jer "opozicija" je jos gora. Ali to ne moze vecno da traje, istorija se ovde uvek ponavlja - ponekad u obliku farse, ponekad tragedije a cesto u oba oblika istovremeno.
stefan.hauzer stefan.hauzer 12:14 12.02.2010

buranija...

...trebalo bi kod nas da se postavi pitanje ,samoizolacija da ili ne(za ili protiv)?
Ova EU,NATO i ostalo su buranija pitanja za ovo,eto!

gorio92 gorio92 14:35 12.02.2010

Kod očiju slepi.

Na kraju krajeva uopšte ne treba da nas briga šta rade drugi, mi imamo svoju muku koju niko drugi neće da nam rešava a ovi koji treba da je rešavaju očigledno ne da nisu sposobni, nego su ultra nesposobni i bahati.


Inspektore, lepo si sve ovo kazao, i njima vlastima bahatim, i nama slepim pored očiju.
Strašno je ovo kako nas lažu, kako nas kradu, kako nas ponižavaju.
Još strašnije je kako im sve to dozvoljavamo.

KRALJMAJMUNA KRALJMAJMUNA 15:57 12.02.2010

Ko s kim

A sa kim je u šemi Zorica Zorule?
Ozbiljno pitam, to je ovde ključno. Da ne pitam s kim je bila, to je drugo po važnosti.
dirtyharry dirtyharry 16:04 12.02.2010

Re: Ko s kim

To je sad diskutabilno. Negde sam pročitao da je na to mesto direktno postavljena ukazom preCednika lično. Mada on sada pere ruke da joj nije dao toliki džeparac. Sve u svemu pojeo vuk magarca a pitanje i dalje stoji:"Di su naši novci?"
Filip2412 Filip2412 16:12 12.02.2010

naslov

Hari, sve mi se čini da ti je u glavi bio naslov:
EU & NATO: Ljudi bež'mo od Srbije što dalje!!!
pa si u zadnjem času promenuo odluku

ah... tako je to, kad nismo u stanju da se pogledamo u sebe i probamo da se promenimo onda stalno bežimo i bežimo; i dok mislimo kako smo nešto ućarili, mi sve to zavaravanje, laganje i potkradanje radimo sami sebi, na svoju štetu, što nadam se i Zorica uviđa ovih dana.
dirtyharry dirtyharry 16:16 12.02.2010

Re: naslov

Filip2412
Hari, sve mi se cini da ti je u glavi bio naslov:
EU & NATO: Ljudi bež'mo od Srbije što dalje!!!
pa si u zadnjem casu promenuo odluku

Pa tako nekako je bilo . Nemaju oni pojma sa kime treba da se udruže a onda su tek na*ebali. Ovo što sad imaju sa Grčkom je samo predigra a sa nama će da bude pravi sex .

Filip2412
radimo sami sebi i na svoju štetu

Ovo je ključna rečenica. Pomenuh negde Rajsa, da se sad ne ponavljam.
drug.clan drug.clan 16:28 12.02.2010

gradjanska neposlusnost

narod treba da primeni metode gradjanske neposlusnosti prema ovakvoj drzavi i prestane da placa poreze

Ovakva drzava treba da odumre sto pre - nema vremena za cekanje - vec sada je suvisna
Filip2412 Filip2412 16:55 12.02.2010

Re: gradjanska neposlusnost

gradjanska neposlusnost
narod treba da primeni metode gradjanske neposlusnosti prema ovakvoj drzavi i prestane da placa poreze

gorio92 gorio92 17:25 12.02.2010

Re: gradjanska neposlusnost

narod treba da primeni metode gradjanske neposlusnosti prema ovakvoj drzavi i prestane da placa poreze




topcat topcat 19:41 12.02.2010

...

Da ne dužim dalje, samo da kažem još jednom NATO - NE, EU- NE, inače na*ebasmo.

Potpuno razumijem, podrzavam...ali imam neki osjecaj da ni vas (kao ni nas) nitko nista nece pitati. Kad bude vrijeme bit cemo ugurani...ili ne.
dirtyharry dirtyharry 15:50 13.02.2010

Re: ...

Totikažem top, narod se ovde najmanje pita, svuda je prisutan samo interes
Черевићан Черевићан 19:13 13.02.2010

идимидођи

остајмо овде
штаћемо и тамо
(мош' и обрнуто)
бар нек став имамо

а са ставом кацмо
другачије приче
оно баш и звуче
на мамљиво личе

нeзгода је само
кад став преовлада
ми опет наново
- штали чинит' сада
dirtyharry dirtyharry 19:40 13.02.2010

Re: идимидођи

Черевићан
остајмо овде
штаћемо и тамо
(мош' и обрнуто)
бар нек став имамо

а са ставом кацмо
другачије приче
оно баш и звуче
на мамљиво личе

нeзгода је само
кад став преовлада
ми опет наново
- штали чинит' сада


Filip2412 Filip2412 20:11 13.02.2010

Re: идимидођи

нeзгода је само
кад став преовлада
ми опет наново
- штали чинит' сада
zato... don't complain, don't explain
4krofnica 4krofnica 00:40 14.02.2010

Re: идимидођи

ja samo da ti kazem da si na glavnoj strani B92.
dirtyharry dirtyharry 07:36 14.02.2010

Re: идимидођи

4krofnica
ja samo da ti kazem da si na glavnoj strani B92.


Ti ko Pera pisar iz administrativnog odeljenja . Sad nešto gledah ružna mi slika bre, trebao sam neku sa dvodelnim kupaćim kostimom da stavim .

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana