Religija

Nikad ne reci nikad

jaksa scekic RSS / 13.02.2010. u 15:24

    Nisam verovao da cu ikad ovo napisati. Jer, moj odnos prema najvecoj NGO je dubiozan. Nisam vernik, isuvise sam mator da bi se sad menjao, istina, neki jesu, da li iz duhovnih potreba, ili potreba mode, nek’ je njima na dusu. Odrastao sam u komunistickoj porodici, ma sta to znacilo, cak bio i clan Organizacije(priznajem, niko nije savrsen) , imam knjizicu kao uspomenu sa likom neumrlog Broza,-ali danas, kako sam sumnjicav prema Crkvi, tako sam sunjicav i prema strankama. Mozda to ide sa godinama, postajem sve veci cinik.

Ali, posle odluke Sinoda SPC samo mogu da kazem, svaka cast Gospodo Svestenici.

Neki novi vetrovi duvaju u SPC.

Naznaka promena bila je press konferencija novo izabranog Patrijarha, prvi put posle toliko godina.

Ono smo smo tad culi ohrabruje (bilo je i nespretnosti, ali je sledilo i izvinjenje)

Poceli su svestenici da ciste svoje redove. Diferencijacija na osnovu ogresenja o zemaljske zakone.

Nisu poklekli pritisku da se radi o coveku iz Svete Srpske Zemlje, nisu poklekli pritiscima njih 200 koji su stajali tamo(ukljucujuci i clanove Garde Cara Lazara i Obraza) koji su se “spontano” okupili da bi branili lik i delo Vladike Artemija.ri poznavaoci prilika u SPC kazu da pocinje operacija zvana "metla", koja treba da ocisti Tomislava Gacica, alijas Pahomije, kao i vasilije i Filaret.

Ali, to je vec problem SPC, ali pitam se, da li ce sad drzava, vladajuca koalicija, opozicione stranke  imati toliko snage i hrabrosti koju je ispoljio Sinod SPC  imati toliko hrabrosti da  "otkacei" svoje Pahomije, Filarete, Artemije...

Da li ce krenuti od Kosova, Srpskog Nacionalnog veca, duplih plata, dnevnica, rezidencijalnih i ne rezidencijalnih troskova, postenja i nepostenja, kradja na sitno i krupno, od trosenja budzeta, nalaza revizora, finasiranja stranaka,javnih preduzeca..Osam godina drzava ne moze da ustanovi il Srpska majka muljala oko transfera fudbalera ili ne...Afera satelit nikako da se zavrsi, taj satelit ce jos i prestane da radi dok se nasi ne saberu. kako to da drzava dozvoljava najbezocniju kapitalizaciju, gazda uzima profit, a ne uplacuje doprinose i poreze, kako to odjednom Braca Saric pokupovase toliku zemlju i fabrike, ako ova vlada sad ga juri, gde je odgovornost ranije vlade, agencija...da li cePravna drzava imati hrabrosti da udari na monopoliste koji svi znamo u kom klubu sede i gledajuci  u Velikog majstora, koji im uvaljuje uvoz onoga sto je za njega sitno i beznacajno. 

Dolazi vreme kad duzina pamcenja Srba nece biti ograniceno samo dnevne dogadjaje, nakupilo se mnogo gresaka, promasaja, koji nece moci da budu izbrisani dolaskom Upitnika za Evropsku uniju.

Spisak isuvise dug,duzi od moje ruke,  da bih stigao da a nabrojim sve…Ali znamo mi sta je sve problem.

Posle ovakve odluke SPC, Drzava nema vise prava da se boji i da odugovlaci.

Vise nema opravdanja da se borba protiv kriminala verbalno izvlaci kao letnja garderoba posle zime.

Recept postoji, samo je pitanje da li ce biti primenjen.


Eto, cak sam se i ja menjam  i rekao "Bravo SPC za ovaj potez."

 

ZEM-SPC-ARTEMIJE (KRACHA VERZIJA)
Sinod privremeno razressio vladiku Artemija

BEOGRAD
, 13. februara 2010. (Beta) - Sveti arhijerejski sinod Srpske
pravoslavne crkve (SPC) danas je privremeno razressio vladiku
rassko-prizrenskog Artemija upravljanja eparhijom, a za administratora
odredio umirovljenog episkopa Atanasija.

Episkop baccki Irinej rekao je novinarima posle sednice Sinoda da je

pokrenut postupak za utvrdjivanje kanonske odgovornosti vladike
Artemija, jer je Sinod zakljuccio da je on iskazao nemoch da odgovorno
upravlja eparhijom.

Odluka o privremenom razressenju vladike Artemija vazziche do

okonccanja postupka za utvrdjivanje kanonske odgovornosti, odnosno do
Svetog arhijerejskog sabora SPC.

Sinod je zakljuccio da je u finansijsko-materijalnom poslovanju

Rassko-prizrenske eparhije bilo propusta za koje je vladika Artemije
posredno odgovoran jer je propustio da proveri odluke svojih
saradnika.

Sinod je odluccio da zatrazzi kriviccnu odgovornost ljudi iz

okruzzenja vladike Artemija.

 

artemije.jpg 

copyright Fonet sa sajta B-92

 protestpatrijarsija1.jpg

Copyright RTS sa njihov og sajta



Komentari (60)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 15:53 13.02.2010

...

Jaksa

Ali, posle odluke Sinoda SPC samo mogu da kazem, svaka cast Gospodo Svestenici.


A ja posle procitanog teksta kazem, svaka cast Gospodine Scekicu
mikele9 mikele9 16:37 13.02.2010

Tačno!

Nikad ne reci nikad! Sada je dakle red na Državu da postupi u stilu: "Kad ja dunem i vatru sunem..." E, ima mali problem. Najpametnije prase, prasići, krmci, odavno uz nesebičnu pomoć i potporu te iste Države, sagradiše kuće od tvrdog materijala, da su kuće, Tvrđavčine, Imperije od (deviznog i dinarskog) granita! Može (a bojim se da neće ni pokušati) Država sada da duva i vatru sunuje bez ikakvih posledica po prasiće, krmke.
Isprepletali su oni prste u istom kolu, nama ostaje da buljimo u kolovođino maramče.
Al' ako si napisao.
P.S. Mogao bih i o čiča Žmirku (Artemiju) ali neću. Nekako bi mi bilo otužno da se nadovezujem na odluku Sinoda.
intrepid intrepid 16:38 13.02.2010

Amfilohije

mitropolit Amfilohije i vladika Grigorije su vodili istragu protiv Artemija. ja ne znam kako vi, ali ja sam uvek na strani onoga kojeg Amfilohije progoni. mislim da je taj covek najveca stetocina u istoriji SPC.
jaksa scekic jaksa scekic 17:03 13.02.2010

Re: Amfilohije

intrepid
mitropolit Amfilohije i vladika Grigorije su vodili istragu protiv Artemija. ja ne znam kako vi, ali ja sam uvek na strani onoga kojeg Amfilohije progoni. mislim da je taj covek najveca stetocina u istoriji SPC.


Stetocina ili ne, ja to ne znam, ali da je shvatio poruku, pognuo glavi i postao uzasno ko-operativan to je tacno, no kad procitate ovo, Amfilohije je u ovom slucaju sasma sporedan.

[/url][url=http://www.blic.rs/Vesti/Tema-Dana/176495/Pomoc-za-Kosovo-slila-se-u-privatne-dzepove]
krkar krkar 17:24 13.02.2010

Re: Amfilohije

mitropolit Amfilohije i vladika Grigorije su vodili istragu protiv Artemija. ja ne znam kako vi, ali ja sam uvek na strani onoga kojeg Amfilohije progoni. mislim da je taj covek najveca stetocina u istoriji SPC


Ima tu ne nešto nego ohoho toga!
intrepid intrepid 17:24 13.02.2010

Re: Amfilohije

Amfilohije je u ovom slucaju sasma sporedan.


spomenuti dvojac je pokusao smeniti patrijaha pavla. narocito se u tome isticao ambiciozni grigorije, i tek su na veliko ogorcenje javnosti odustali. o amfilohiju je sve receno, politicki govori na sahranama danila kisa i zorana djindjica govore o kakvom se coveku radi. nesto stoji iza svega toga, u cemu oni vide svoj interes. mozda sam prevelik skeptik ali ja mu ne verujem. amfilohije se nije, siguran sam, promenio.
schweppes92 schweppes92 00:48 14.02.2010

Re: Amfilohije

intrepid
o amfilohiju je sve receno, politicki govori na sahranama danila kisa i zorana djindjica govore o kakvom se coveku radi.


http://blog.b92.net/text/8221/Amfilohije:%20Da%20se%20ne%20zaboravi!/?start=200

Ovo je link na Amfilohijev govor koji je Stošić postavio na blogu. Namera mu je bila ista kao i tvoja, da nam pokaže ko je zapravo Amfilohije, kakav je čovek.
S obzirom na to da veliki broj blogera rado navodi taj govor, i da sam ja izgleda malo nevičan razumevanju pročitanog, molim te da mi navedeš koji je deo govora sporan. Koje su to reči na osnvu kojih si ti raskrinkao Amfilohija.

Nije mi namera da branim Amfilohija, samo bih želeo da razumem zašto je "osuđen".

EDIT: Eventualni odgvor "Tako je rekla tadašnja Vlada (čitaj - Vladimir Beba Popović), mogu progutati kao nivo argumentacije dostojan Stošića. Od tebe očekujem nešto smisleno.

intrepid intrepid 01:56 14.02.2010

Re: Amfilohije

porodica zorana djindjica nije htela da amfilohije drzi opelo, danilo kis nije hteo nikakav posmrtni govor...ali nije se rodio taj koji moze siledziju u mantiji zaustaviti!? dzabe mu vrhunsko obrazovanje kad vec samom svojom pojavom i neverovatnom nametljivoscu iritira sve oko sebe. mogu samo zamisliti kako se osecala porodica djindjic nakon sto je taj manijak zavrsio sa svojim pokvarenim, dvosmislenim, politickim pamfletom. a trebao im je kao svestenik, pruziti nekakvu utehu.


schweppes92 schweppes92 11:50 14.02.2010

Re: Amfilohije

intrepid
porodica zorana djindjica nije htela da amfilohije drzi opelo.


Ne znam odakle ti ovaj podatak. Ružica, a deca pogotovu, nisu ni razmišljala o tome ko će držati opelo. Svu organizaciju je obavio politički vrh DS-a. Naknadne, politikantske interpretacije Bebe Popovića smo rekli da nećemo uzimati u obzir, jel tako?

intrepid
mogu samo zamisliti kako se osecala porodica djindjic nakon sto je taj manijak zavrsio sa svojim pokvarenim, dvosmislenim, politickim pamfletom. a trebao im je kao svestenik, pruziti nekakvu utehu.


Ja sam te lepo pozvao da mi navedeš šta je to što je uvredljivo u govoru. Zbog čega bi porodica trebalo da se oseća loše?
Kažeš - "pokvarenim" - nisi rekao zašto
Kažeš - "dvosmislenim" - opet nisi rekao zašto. Da, pominje se bratoubistvo, ali i ja lično, gledano kroz hrišćansku simboliku, vidim baš to. Kada bilo koji čovek ubije drugog to je bratoubistvo. Još je veće kada čoveka ubije njegov sugrađanin, zemljak, sused, rođak, politički neistomišljenik... Zašto je, možda baš ova simbolika, toliko pogodila Bebu Popović nisam siguran. Možda vredi razmisliti.
Kažeš - "politički pamflet" - opet nisi rekao zašto. Zato što indirektno osuđuje divljanje Amerikanaca po čitavom svetu? Ako se sećaš bombardovanja Srbije setićeš se da je taj čin bio jedini koji je ujedinio građane Srbije u osudi, bez obzira na političku pripadnost. Naravno, izuzev LDP i njihovih "teoretičara". Jedini su Petar Luković i Srđa Popović ustali u znak javne podrške bombardovanja, izražavajući žaljenje što nije bilo drastičnije.
Predznak "politički" se nikako ne može pronaći u tom govoru. U njemu ne postoji baš ništa što bi ga povezalo sa bilo kojom političkom opcijom. Ako se ne slažeš, molim te da me uputiš u deo teksta koji protivreči ovom što govorim.
Dalje, sahrana premijera je bila javni čin opraštanja od državnika najvećeg ranga, ne porodični čin sahrane Pere četkara. S tim u vezi, sasvim je razumljivo da svim prisutnima, a direktno ili indirektno prisustvovala je čitava Srbija i region, bude poslata poruka. A poruka je sasvim jasna. Braćo, ne ubijajte se. (brat, kao hrišćanska metafora, ne znači krvno srodstvo, već upućuje na čoveka kao takvog, brata po Hristu). Mislim da je veoma zlonamerno prozivati i osuđivati visokog crkvenog velikodostojnika zbog upotrebe hrišćanske simbolike. Pogotovu ako je u sklopu hrišćanskog rituala sahrane.
Dalje, i pored potencijalnih dvosmislenosti (po mom mišljenju politički iskonstruisanih od strane "nosača kovčega" ), govor je pun potpuno nedvosmislenih reči kojima se naglašava veličina Zorana Đinđića, značaj onoga šta je radio i tuga zbog njegovog gubitka.
Ali, ako je Beba u svojoj marketinškoj kuhinji osmislio slogan "širi dalje" (naravno, njegovu istinu) onda nemam ništa protiv. Samo širite. Od vas zavisi.
intrepid intrepid 15:20 14.02.2010

Re: Amfilohije

uskoro ce amfilohije biti ljubimac svih tih koje si gore nabrojao. ocekujem da e-novine ovih dana krenu sa njegovom rehabilitacijom.

na zalost, nista nisi razumeo.
hazar hazar 16:36 14.02.2010

Re: Amfilohije

intrepid
na zalost, nista nisi razumeo.

Hajde i ja da vas zamolim, da citirate delove tog govora i da nam pojasnite sve što napisaste o čoveku. Teško se okarakterisali mitropolita Amfilohija, može se reći najgrublje izvređali i red je da to učinite.
drug.clan drug.clan 17:29 14.02.2010

Re: Amfilohije

hazar
intrepid
na zalost, nista nisi razumeo.

Hajde i ja da vas zamolim, da citirate delove tog govora i da nam pojasnite sve što napisaste o čoveku. Teško se okarakterisali mitropolita Amfilohija, može se reći najgrublje izvređali i red je da to učinite.


da ne ulazim u taj govor ali evo sta je Amfilohije uradio na sahrani Danilu Kisu:

Amfilohije:

Neću da držim posmrtno slovo Danilu Kišu, krstonošcu jovanskog kova, rijetkom tragatelju znamenja duše i života našeg doba. Njegovo poslednje zaveštanje o ćutanju nad njim na dan pogreba, dubljem od svih reči za mene je svetinja. Želim samo da mu kažem: sa ljubavlju i poštovanjem ispunjavamo Tvoj amanet, sahranjujemo te molitvom Pravoslavne crkve koja te primila u svoja njedra kroz Tajnu Krštenja. Sahranjujemo te u njeno vječno pamćenje da bi te sačuvali, ne prosto u jeziku postanja i umiranja, kao ti Hanu Kšiževsku i druge tvoje tragične junake, nego u jeziku Riječi vječnog života.

Ono što si slutio, za čim si ognjeno čeznuo, sada znaš, postao si i ostaješ svjedok: mjera patnje i mjera znanja. Smrt je najdublja patnja, ali ona je i tjelesno smirenje ljudskog bića; zato daruje i najdublje poznanje ovostranih zagonetki i onostranih tajni. Poslednja riječ zapisana u predsmrtnom zavještanju, mjera je svake ljudske izgovorene i zapisane riječi. Zato je i Tvoj testament provjera i mjera Tvoga djela i Tvoje riječi. Na osnovu njega i mi sada znamo: jeste Ti bio jezik otadzbina, ali ovaj neućutni, na kome Te, evo ispraćamo, kao “česticu prašine u okeanu bezvremenosti”.

Očevidno onaj “pramen dima” , ona grobnica skrojena Tvojom vještom rukom za Borisa Davidoviča, nije ti bila po mjeri. Zato si hteo da te sahranimo, tj. sačuvamo u riječi koja nije zemlja i enciklopedija mrtvih, nego zemlja živih, da budeš sačuvan u živonosnom grobu.

Stoga kao ni ono iskušenje Borisa Davidoviča Novskog, tako ni Tvoje poslednje iskušenje, nije samo završna stranica biografije, koju si pisao pedeset i četiri godine zemnoga života, pisao krvlju, riječju, jadom i nadom. Ono je zbir Tvoga življenja, zaključak na kojem sve počiva. Sve ostalo je bilo, divno si nam to rekao, samo sporedan traktat, računska radnja, čija je vrijednost beznačajna u odnosu na krajnju formulu koja svemu sporednom daje smisao.

Vječan ti spomen dostabilaženi i prisnopamjati svebrate naš Danilo.


I po samom Amfilohiju recima svesno krsenje volje pokojnika!
schweppes92 schweppes92 19:49 14.02.2010

Nepodnošljiva lakoća presuđivanja

intrepid
na zalost, nista nisi razumeo.


Ja ništa ne razumem, sa tim smo i počeli. Zbog toga sam tebe, s obzirom na to da ti je sve jasno, zamolio da mi konkretno navedeš šta je inkriminišuće u govoru na sahrani pokojnog premijera. Mada sam očekivao nešto drugo, iz tebe je progovorio Stošić sam. Tj, ništa nisi rekao, osim da ja ništa ne razumem.

Ok, možda sam tražio previše.

Pozdrav


schweppes92 schweppes92 20:06 14.02.2010

Re: Amfilohije

drug.clan

I po samom Amfilohiju recima svesno krsenje volje pokojnika!


Ok, to nije sporno. U slučaju Danila Kiša bar imamo nešto što je činjenica.
Moje pitanje je: da li je ta činjenica dovoljan osnov za upotrebu onako drastičnih kvalifikativa za Amfilohija?
Možda, ali isključivo u politički snažno ostrašćenom kontekstu.
Za one koji se trude da razmišljaju nezavisno od partijski zadatog smera sve ovo je jedno besmisleno trućanje.
Exitus Letalis Exitus Letalis 01:40 15.02.2010

Re: Amfilohije

intrepid
mitropolit Amfilohije i vladika Grigorije su vodili istragu protiv Artemija. ja ne znam kako vi, ali ja sam uvek na strani onoga kojeg Amfilohije progoni. mislim da je taj covek najveca stetocina u istoriji SPC.

ajd jednom da se složim i s tobom.
mada u načelu svaka religija prezire žene i to pokazuje na svakom koraku.
uzmi samo knige koje je izdao amfilohije
"šta sve treba da zna pravoslavna devojčica"
isto samo "pravoslavni dečak".
dečak ide s tatom da u lov i uči da puca.
a devojčica se odriče novog džempera u korist brata.
e, da je samo to, de bi nam bio kraj...
Exitus Letalis Exitus Letalis 02:01 15.02.2010

Re: Amfilohije

Ok, to nije sporno. U slučaju Danila Kiša bar imamo nešto što je činjenica.

No, ubila ga je bratska mržnja, kratkovida i slepa, koja previdja večnu istinu da ko se mača maši - od mača će i poginuti.

Mi se danas ovde opraštamo sa Zoranom Djinjićem u blizini šanca i spomenika vožda Karadjordja, čija je glava, takodje, posečena kumovskom i bratskom rukom i okapala napunjena slamom u Stambolu pre 200 godina

tako, ima još svašta...

i ne samo u tom govoru.
gde je ono kad je prošle godine izvređao čitavu jednu grupu građana.
de je sodoma i gomora i drvo koje ploda ne daje seče se i u vatru baca...



schweppes92 schweppes92 02:21 15.02.2010

Re: Amfilohije

Exitus Letalis

1. No, ubila ga je bratska mržnja, kratkovida i slepa, koja previdja večnu istinu da ko se mača maši - od mača će i poginuti.

2. Mi se danas ovde opraštamo sa Zoranom Djinjićem u blizini šanca i spomenika vožda Karadjordja, čija je glava, takodje, posečena kumovskom i bratskom rukom i okapala napunjena slamom u Stambolu pre 200 godina


Molim sada tebe EL, reci šta je sporno u rečima koje si citirala. Hajde da to isto kažemo na drugi način:
1. Ubio ga je Srbin, zemljak, bližnji... vođen slepom i kratkovidom mržnjom, koji je prevideo večnu istinu da će i sam "od mača postradati"...
U citiranim rečima nikako ne stoji ono što Beba potura (vidim i ti) da je ZDJ postradao od mača jer je i sam bio bandit. Ne znam zašto se blamirate podmećući tako očigledne nonsense.

2. ... i Karađorđa je ubio njegov zemljak, Srbin, bližnji, brat ...

Očigledno je da savest onih koji u ovim rečima prepoznaju sebe, a bili su bliski pokojnom premijeru (danas tvrde da su jedini nastavljači njegove ideje...) nije baš najmirnija.
libela libela 17:09 13.02.2010

Definitivno novi vetrovi...

...samo se nadam da ce drzati ladju u pravom smeru!
Exitus Letalis Exitus Letalis 17:19 13.02.2010

Re: Definitivno novi vetrovi...

eh, samo da potraje.
nije ni ovaj atanasije korpa s cvećem.
on i onaj radović su takve govorancije držali na mašincu, da se smrzneš.
operacija metla trebalo bi da se proširi poprilično.
libela libela 17:29 13.02.2010

Re: Definitivno novi vetrovi...

Exitus Letalis
...nije ni ovaj atanasije korpa s cvećem.
on i onaj radović su takve govorancije držali na mašincu, da se smrzneš.
operacija metla trebalo bi da se proširi poprilično.

Daj podeli s nama... Link ili nesto!
hazar hazar 18:31 13.02.2010

Re: Definitivno novi vetrovi...

Exitus Letalis
eh, samo da potraje.nije ni ovaj atanasije korpa s cvećem.on i onaj radović su takve govorancije držali na mašincu, da se smrzneš.operacija metla trebalo bi da se proširi poprilično.

Hajdete, molim vas, navedite šta je to pričao vladika Atanasije da se čovek smrzne. Baš me živo interesuje.
libkonz libkonz 18:51 13.02.2010

Re: Definitivno novi vetrovi...

Exitus Letalis
eh, samo da potraje.nije ni ovaj atanasije korpa s cvećem.on i onaj radović su takve govorancije držali na mašincu, da se smrzneš.operacija metla trebalo bi da se proširi poprilično.


Hajdete, molim vas, navedite šta je to pričao vladika Atanasije da se čovek smrzne. Baš me živo interesuje.

Hazar, NVO koje EL predstavlja i ekstremisti tipa Obraza i sličnih su u simbiozi i ne mogu jedni bez drugih. Ne čudi me baš ni malo što ona ovde brani Artemija.
A možda joj se vladika Atanasije zamerio još 1992, kada je gostovao na Studiju B
Exitus Letalis Exitus Letalis 01:22 15.02.2010

Re: Definitivno novi vetrovi...

A možda joj se vladika Atanasije zamerio još 1992, kada je gostovao na Studiju B

hehehe, nije se on zamerio meni, zamerio se miloševiću ne još nego tek 92. a do tada, bogami ... živeo mirno pored zlobe, ihaj. putovao, a sa njegovih putovanja izveštavao hadži antić.
sve neki neutralni ljudi.
a zašto?
pa, miloševića je napao tek kad je "izgubio" krajinu, i kad se šatro okrenuo od karadžića sa onom nazovi blokadom na drini. daklem, ne što vodi ratove, no što ih ne dobija...
nema ko ne zna, al se prave da ne znaju.
o njegovom milozvučnom rečniku najbolje govore njegove, kako on to zove "besede", na mašincu kod onih justinovaca ...
malo miša u ruke, pa na gugl, braćo srbi i sestre srpkinje!
Exitus Letalis Exitus Letalis 01:33 15.02.2010

Re: Definitivno novi vetrovi...

Daj podeli s nama... Link ili nesto!

ne ideš na mašinac?
cccc...
hazar hazar 11:43 15.02.2010

Re: Definitivno novi vetrovi...

Exitus Letalis
hehehe, nije se on zamerio meni, zamerio se miloševiću ne još nego tek 92. a do tada, bogami ... živeo mirno pored zlobe, ihaj. putovao, a sa njegovih putovanja izveštavao hadži antić.sve neki neutralni ljudi.a zašto?pa, miloševića je napao tek kad je "izgubio" krajinu, i kad se šatro okrenuo od karadžića sa onom nazovi blokadom na drini. daklem, ne što vodi ratove, no što ih ne dobija...nema ko ne zna, al se prave da ne znaju.o njegovom milozvučnom rečniku najbolje govore njegove, kako on to zove "besede", na mašincu kod onih justinovaca ...malo miša u ruke, pa na gugl, braćo srbi i sestre srpkinje!

Ja bih vas još jednom zamolio da mi navedete šta je vladika Atanasije govorio da se čovek smrzne. Izgleda da je to nešto na tribinama na mašincu, a ja sam otišao sa mašinca ima 15 godina.
Krugolina Borup Krugolina Borup 17:16 13.02.2010

Kao verniku...

...koji godinama pati sto nema normalnu crkvu, ovo mi uliva nadu da ce je konacno biti.
Dr M Dr M 19:09 13.02.2010

Re: Kao verniku...

ovo mi uliva nadu da ce je konacno biti.


..a ja ne smem nista da kazem, bojim se da ne ureknem..
krkar krkar 17:22 13.02.2010

Atanasije i/ili Šutanovac


Voleo bih da je Jakša u pravu a da sam ja samo jedan namćor, ali ne verujem da je Artemije smenjen zato što je bilo "finansijskih nepravilnosti". Nažalost, odavno se priča da mu je daska nasapunjana još otkad, samo se čekalo da Sinod dođe u redovno stanje izborom novog patrijarha. U tu svrhu je i služilo onomad pismo Grigorija Dodikovog (sa sve Amfilohijevim preletanjem od početka sednice pa do njenog kraja, dostojnim najbezličnijih komunističkih doživotnih aparatčika kao što je Aleksandar Bakočević).

Nažalost nije Artemije smenjen što je krao nego što nije legao na DS-ovu rudu. Što i dalje duva u diple politički upokojenog Voje Neobaveštenog (a na pragmatičan način magistra Velje "Uredujedasekraducka" Ilića).

Možda je Irinej u sve ovo ušao sa najboljiom hrišćanskom namerom namerom sređivanja stanja u de facto odmetnutoj eparhiji (Gavrilović, u hrišćanske namere Bulovića odavno ne verujem) ali ako je tako onda sa žaljenjem mogu samo da zaključim da je SPC dobila još jednog naivnog patrijarha.

U ovom mom uverenju dodatno me utvrđuje i postavljanje Atanasija Umirovljenog za privremenog upravitelja, još jedan manipulatorski potez žute crkvene struje da se nekadašnjeg uzjogunjenog i svojeglavog vladiku definitivno neutrališe uvlačenjem u žuti mainstream. Što je svojevremeno rekao jedan iskusni jerej za jednog mladog i nadobudnog "harizmatičnog sveštenika", politikanta i estradnog teologa: "dajte mu parohiju pa da vidite kad mu dan prođe u trčanju sa sahrane na sečenje kolača i sa krštenja na večernje hoće li imati vremena da se bavi politikom".

No, nije ovo ni tako loše. Pokazuje da žute vladike (bar za sada) koliko-toliko poštuju Irineja (Irineja crkvenog, ne Irineja politikantskog) i ne mogu sasvim otvoreno da rade šta hoće.

Drugim rečima, dobro smo prošli. Mogli su da na mesto bljustitelja imenuju Šutanovca, što bi bilo sasvim praktično - em je član Glavnog odbora DS-a pa bi stranački organi mogli da ga ukore za svako zastranjivanje, da ne mora da se saziva Sinod ili nedajbože Sabor, em je visok i pokrupan i mantija i panakamilavka bi mu lepo stajale (samo bradu da pusti), em je deklarisano i za NATO i za EU pa bi se ta dva problema odjednom rešila, em bi tast mogao da ga uči pojanju što možda i ne bi tako loše ispalo.
intrepid intrepid 17:36 13.02.2010

Re: Atanasije i/ili Šutanovac

Voleo bih da je Jakša u pravu a da sam ja samo jedan namćor, ali ne verujem da je Artemije smenjen zato što je bilo "finansijskih nepravilnosti". Nažalost, odavno se priča da mu je daska nasapunjana još otkad, samo se čekalo da Sinod dođe u redovno stanje izborom novog patrijarha. U tu svrhu je i služilo onomad pismo Grigorija Dodikovog (sa sve Amfilohijevim preletanjem od početka sednice pa do njenog kraja, dostojnim najbezličnijih komunističkih doživotnih aparatčika kao što je Aleksandar Bakočević).



sve receno. preporuka.
sentinel26 sentinel26 21:30 13.02.2010

Re: Atanasije i/ili Šutanovac

krkar

Voleo bih da je Jakša u pravu a da sam ja samo jedan namćor, ali ne verujem da je Artemije smenjen zato što je bilo "finansijskih nepravilnosti". Nažalost, odavno se priča da mu je daska nasapunjana još otkad, samo se čekalo da Sinod dođe u redovno stanje izborom novog patrijarha. U tu svrhu je i služilo onomad pismo Grigorija Dodikovog (sa sve Amfilohijevim preletanjem od početka sednice pa do njenog kraja, dostojnim najbezličnijih komunističkih doživotnih aparatčika kao što je Aleksandar Bakočević).

Nažalost nije Artemije smenjen što je krao nego što nije legao na DS-ovu rudu. Što i dalje duva u diple politički upokojenog Voje Neobaveštenog (a na pragmatičan način magistra Velje "Uredujedasekraducka" Ilića).

Možda je Irinej u sve ovo ušao sa najboljiom hrišćanskom namerom namerom sređivanja stanja u de facto odmetnutoj eparhiji (Gavrilović, u hrišćanske namere Bulovića odavno ne verujem) ali ako je tako onda sa žaljenjem mogu samo da zaključim da je SPC dobila još jednog naivnog patrijarha.

U ovom mom uverenju dodatno me utvrđuje i postavljanje Atanasija Umirovljenog za privremenog upravitelja, još jedan manipulatorski potez žute crkvene struje da se nekadašnjeg uzjogunjenog i svojeglavog vladiku definitivno neutrališe uvlačenjem u žuti mainstream. Što je svojevremeno rekao jedan iskusni jerej za jednog mladog i nadobudnog "harizmatičnog sveštenika", politikanta i estradnog teologa: "dajte mu parohiju pa da vidite kad mu dan prođe u trčanju sa sahrane na sečenje kolača i sa krštenja na večernje hoće li imati vremena da se bavi politikom".

No, nije ovo ni tako loše. Pokazuje da žute vladike (bar za sada) koliko-toliko poštuju Irineja (Irineja crkvenog, ne Irineja politikantskog) i ne mogu sasvim otvoreno da rade šta hoće.

Drugim rečima, dobro smo prošli. Mogli su da na mesto bljustitelja imenuju Šutanovca, što bi bilo sasvim praktično - em je član Glavnog odbora DS-a pa bi stranački organi mogli da ga ukore za svako zastranjivanje, da ne mora da se saziva Sinod ili nedajbože Sabor, em je visok i pokrupan i mantija i panakamilavka bi mu lepo stajale (samo bradu da pusti), em je deklarisano i za NATO i za EU pa bi se ta dva problema odjednom rešila, em bi tast mogao da ga uči pojanju što možda i ne bi tako loše ispalo.

Preporuka.
Postoje dokazi o početku obračuna sa vladikom Artemijem još od 1998. godine kada su njega i Z.Djindjića agenti DB preobučeni u seljake gadjali kamnjem u Gračanici.
Još tada je on obilježen za odstrel.
Obračun sa njime je šaltovan u drugu brzinu 2005. u treću 2006. i evo konačno ekzekucije.. Tačno se zna kome se sve zamjerio i on je znao da od ljubljenja ruku onima koji su mu već presudili nema ništa..
To što su tamo došli i podršku mu dali razni "obrazi" mene ne može zavarati, kao ni slučaj Crna Rijeka..

Njegovog pravog pomoćnika arhimandrita Simeona Vilovskog poznajem lično i to je jedan od najobrazovanijih u crkvi, izuzetno miran čovjek.
Proći će možda mnogo mutne vode Ibrom i Sitnicom ali će se jednoga dana SAZNATI istina..

Vladika Artemije nije ni na 7. mjestu po imovini, a po vladičanskom biznisu ni na 10-om mjestu..
Ovdje "biznis" i "imovina" prestavljaju samo slatki lilihip za narod, za vjernike. da lakše progutaju šta je potrebno..

Jedina dva vjerska velikodostojnika i prijatelja Z. Djindjića, muftija M.Zukorlić i vladika Artemije su "odstranjeni", ne zbog lošeg rada sa vjernicima i crkvom nego što su postali smetnja državi i nekome u državi..
Ima dana čuće se..


Zen Master Zen Master 21:54 13.02.2010

Re: Atanasije i/ili Šutanovac

sentinel26

Jedina dva vjerska velikodostojnika i prijatelja Z. Djindjića, muftija M.Zukorlić i vladika Artemije su "odstranjeni", ne zbog lošeg rada sa vjernicima i crkvom nego što su postali smetnja državi i nekome u državi..
Ima dana čuće se..




Danice pojačaj radio možda neko prisluškuje
hazar hazar 22:46 13.02.2010

Re: Atanasije i/ili Šutanovac

Da sam juče umro, otišao bih u totalnom neznanju. No sva sreća da su tu vrsni poznavaoci i veliki prijatelji SPC krkar i šjentinel.

Može li od vas dvojice da se dobije neki dokaz za te tvrdnje koje izneste ili vi to onako teoretišete kao vrsni poznavaoci prilika u SPC.
libkonz libkonz 22:56 13.02.2010

Re: Atanasije i/ili Šutanovac

Zen Master

bravo za "komentar". Šta na ove bisere dvojice "stručnjaka za SPC" čovek može da kaže?
krkar krkar 16:34 14.02.2010

Jogurt revolucija lopatama

Nažalost nije Artemije smenjen što je krao nego što nije legao na DS-ovu rudu. Što i dalje duva u diple politički upokojenog Voje Neobaveštenog (a na pragmatičan način magistra Velje "Uredujedasekraducka" Ilića).

Možda je Irinej u sve ovo ušao sa najboljiom hrišćanskom namerom namerom sređivanja stanja u de facto odmetnutoj eparhiji (Gavrilović, u hrišćanske namere Bulovića odavno ne verujem) ali ako je tako onda sa žaljenjem mogu samo da zaključim da je SPC dobila još jednog naivnog patrijarha.


Ni 24 sata nisu prošla od objavljivanja odluke Sinoda - i šta smo imali danas?

Potukli se kaluđeri u Gračanici. Artemijevi (čitaj Koštunicini i magistarIlićevi) lopatari iz Crne Reke pokušali na juriš da zauzmu Gračanicu, obračunavajući se pritom fizički (sve u dughu hrišćanske ljubavi) sa kaluđerima koji poštuju crkveni poredak pod bljustiteljem Atanasijem Razumirovljenim.

Kosovska policijska služba (policija mimo nadležnosti Republike Srbije) i KFOR (vojska mimo nadležnosti Republike Srbije) pokušali su da se drže po strani dok sukob nije postao previše ozbiljan.

Prema najnovijim vestima Srpski Patrioti sa severa Kosova krenuli autobusima u odbranu nečega od zakonskog poretka Srpske pravoslavne crkve.

Srpska kolektivna politička pamet izgleda da je jednaka 2010. kao i 1989, 1995, 1999...
ana_radmilovic ana_radmilovic 17:55 14.02.2010

Re: razišli se

Nakon sukoba u Gračanici mirno

14.02.2010 17:21

Nakon što su na silu ušli u manastir monahe je primio razrešeni vladika Artemije nakon čega su oko sat vremena stajali u manastirskom dvorištu noseći fotografije episkopa Artemija. Za to vreme u manastirskom dvorištu okupio se izvestan broj civila. Među njima je bilo najviše pripadnika “Pokreta 1389” i pokreta “Obraz” od kojih su neki dolazili sa monasima. Jeromonah Naum iz informativne službe episkopa Artemija je izjavio da je to sramota za SPC. “Dogodila se jedna strašna stvar, ne znam po čijem blagoslovu, mislim po blagoslovu episkopa Teodosija i episkopa Atanasija, sada trenutno našeg episkopa. Vojnici KFOR-a su zatvorili ulaznu kapiju manastira i nisu dozvolili monasima i vernicima da dođu i da uzmu blagoslov od svoga vladike. Na žalost tu su učestvoval i dečanski monasi i došlo je i do fizičkog sukoba. To je sramota i nedopustivo, neka zna šira srpska javnost za ovu sramotu”, kazao je jeromonah Naum. Oko 16 časova i 30 minuta monasi koji su došli iz Crne Reke, počeli su da se razilaze, a nakon njih razišli su se i ostali civili.

(interpretacija - kim radio)
krkar krkar 18:07 14.02.2010

Re: razišli se

nakon čega su oko sat vremena stajali u manastirskom dvorištu noseći fotografije episkopa Artemija


Pravoslavni monasi nose SLIKE smrtnika. Ej!!!

Jesu li kliktali Hoćemo gusle!? (Ili možda Hoćemo Ruse?)

A pravoslavni monah i dugogodišnji episkop Artemije ima svoju informativnu službu. Ne eparhijsku nego svoju ličnu!!! Ej!!!

Mašala hrišćanstva!


Exitus Letalis Exitus Letalis 01:24 15.02.2010

Re: razišli se

Mašala hrišćanstva!

najviše mi se sviđa što su tako miroljubivi...
drug.clan drug.clan 17:55 13.02.2010

kurta murta

mislim da se ovo ne moze produziti na drzavu, tj. moze se primeniti ali nikakvog efekta nece biti jer ciscenjem svojih redova drzavni aparat nece naneti nikakvu stetu pravim vladarima u srbiji onima koji se kriju negde iza...

ciscenjem redova u drzavnom aparatu moze samo da se desi "sjase kurta da uzjase murta"
arianna arianna 19:24 13.02.2010

Re: kurta murta

drug.clan

ciscenjem redova u drzavnom aparatu moze samo da se desi "sjase kurta da uzjase murta"


...i murtu smo već imali prilike da gledamo
libkonz libkonz 18:47 13.02.2010

Vreme je !

Situacija u SPC je sazrela još pre par godina. Videlo se to prilikom izbora novog Sinoda. Potvrdu takve politike dobili smo glasanjem vladika za tri kandidata za patrijarha. Dosta je bilo DB kadrova i malverzacija. Najmlađi vladika, Grigorije, je u svom čuvenom pismu jasno imenovao vladike koji sramote srpsku crkvu. Da podsetim, imenovao je vladike Vasilija, Artemija, Filareta, Pahomija i Nikanora. Mnogi su želeli da se crkva očisti još dok je patrijarh Pavle bio živ, ali je tada vladika Amfilohije ispao najmudriji i nije dozvolio izbor novog patrijarha za života patrijarha Pavla, jer bi to moglo da izazove negativne reakcije u javnosti.


Filip2412 Filip2412 18:48 13.02.2010

..

Nisam verovao da cu ikad ovo napisati. Jer, moj odnos prema najvecoj NGO


setih e onog vica, iz perioda beskonacbih pregovora o formiranu vlade sps ds ldp itd...

Koja je najveca NGO na balkanu?
- Srbija
eizo eizo 21:58 13.02.2010

...

Ja se sa njim ne bi kacio, covek em' ima gardu, baca madj'ije, anateme itd...em je i celo stado tu ispred zgrade, odnosno ovce...

Kad te pitbul zapisava pusti ga da zavrsi...
draft.dodger draft.dodger 23:29 13.02.2010

Promena?


Tek treba saznavati nedela ovog i sličnih "bubrega u loju"...

Za početak, mogu "nedela" da podelim na:

POLITIČKA
FINANSIJSKA
SEKSUALNA
...

Sumnjam u dobru volju...

KLER WARS!!!




intrepid intrepid 17:15 14.02.2010

Smena Artemija po nalogu Tadića



Istraga je političke prirode, i to po diktatu iz državnog vrha Srbije! Sednica Svetog arhijerejskog sinoda Srpske pravoslavne crkve, koja je počela u četvrtak posle podne, trebalo bi da bude nastavljena u subotu, a na nju je pozvan i episkop raško-prizrenski Artemije Radosavljević.



Reč je o izveštaju petočlane sinodske komisije koju su predvodili mitropolit Amfilohije Radović i vladika Grigorije Durić. Njihov cilj je bio da ispitaju legalnost finansijskog poslovanja eparhije kao i da utvrde zašto je vladika Artemije svog sekretara kaluđera Simeona Vilovskog iz čina protosinđela unapredio u arhimandrita iako je Sveti arhijerejski sabor (crkvena skupština) od vladike raško-prizrenskog tražio da Vilovskog isključi iz svih poslova u eparhiji.
jaksa scekic jaksa scekic 17:49 14.02.2010

Re: Smena Artemija po nalogu Tadića

intrepid


Istraga je političke prirode, i to po diktatu iz državnog vrha Srbije! Sednica Svetog arhijerejskog sinoda Srpske pravoslavne crkve, koja je počela u četvrtak posle podne, trebalo bi da bude nastavljena u subotu, a na nju je pozvan i episkop raško-prizrenski Artemije Radosavljević.
Reč je o izveštaju petočlane sinodske komisije koju su predvodili mitropolit Amfilohije Radović i vladika Grigorije Durić. Njihov cilj je bio da ispitaju legalnost finansijskog poslovanja eparhije kao i da utvrde zašto je vladika Artemije svog sekretara kaluđera Simeona Vilovskog iz čina protosinđela unapredio u arhimandrita iako je Sveti arhijerejski sabor (crkvena skupština) od vladike raško-prizrenskog tražio da Vilovskog isključi iz svih poslova u eparhiji.



Ja mislim da u ovom trenutku Tadic ima mnogo vecih problema unutar svoje stranke pred Godisnju skupstinu nego da se bas sad bakce sa Artemijom,jer ova "operacija" mu nit ide u dzep ni iz dzepa,, a mnogo veci problem mu je sto njegov najverniji vojnik debelo je nacet sa nekoliko afera (protesna nota nekoliko ambasadora, afera oko trosenja para), Toma mu duva za vrat, a Dacic polako skuplja poene, te sigurno postaje nezamenljiv koalicioni partner za bilo kog pobednika.

J
krkar krkar 18:17 14.02.2010

Re: Smena Artemija po nalogu Tadića

Ja mislim da u ovom trenutku Tadic ima mnogo vecih problema unutar svoje stranke pred Godisnju skupstinu nego da se bas sad bakce sa Artemijom,jer ova "operacija" mu nit ide u dzep ni iz dzepa,


Potpuno se slažem.

Samo, nije Tadić izabrao ovaj trenutak - izabrao mu ga je Amfilohije (uz sasluženje Grigorijevo) a namestili su naivnog patrijarha koji još uvek ne pliva u tom politikantskom kurvanju.

Amfilohije je namestio ovu stvar u ovom trenutku da pokaže Tadiću da se i Risto nešto pita, iako podržava Tadića i generalno je na njegovoj strani. A Grigorije je u tome saučestvovao da diskretno podseti Tadića da mu ne bi bilo previše mudro da Dodika pusti sasvim niz vodu jer i imperijica može da se ritne još koji put.

Kažu da se jednom istisnuta pasta za zube ne može vratiti nazad u tubu.
krkar krkar 18:58 14.02.2010

Pučisti još kontrolišu Radio-Abidžan


Snage SPC još nisu preuzele sajt Eparhije raško-prizrenske od pobunjenika pa se na njemu može svašta pročitati, u duhu hrišćanskog nauka po kojem smo svi deca Božja:

14. фебруар 2010. 16:09
ШИПТАРСКА ПОЛИЦИЈА И ТУЂИНСКА ВОЈСКА ПОКРИВАЈУ БЕЗАКОЊА АТАНАСИЈА ЈЕВТИЋА


(ostatak na http://www.eparhija-prizren.com/default.asp?idvestep=3936 sadrži izrazite primere bogobojaznosti i hrišćanske ljubavi:

У остварењу тога циља, нажалост, не преза се нити од призивања у помоћ шиптарске полиције и међународних оружаних снага.
...
Безакоње и насиље које се спроводи у Епархији рашко-призренској по свему има обележја инквизиције,
...
На питање Епископа Артемија након јучерашње седнице Синода, због чега се са толиком журбом сада спроводи процес против њега, уочи почетка Великог поста 15. фебруара, један од Синодалаца одговорио је да уопште није у питању журба, напротив, све то траје већ пет пуних година!
...
Да ли се можда овим процесом управља из Вашингтона, по налогу Џозефа Бајдена,


A ima još na:

http://www.eparhija-prizren.com/default.asp?idvestep=3935


14. фебруар 2010. 15:25

БЕЗАКОЊЕ И НАСИЛНИШТВО У ГРАЧАНИЦИ

Атанасије Јевтић и Теодосије Шибалић насилно упали у приватне просторије Епископа Артемија и његових сарадника у Грачаници

Оружане снаге омогућавају спровођење силе од стране Атанасија Јевтића

Безакони Атанасије Јевтић и његови трабанти поново харају Епархијом рашко-призренском

Hrišćanska ljubav prosto izbija iz stranica ove pravoslavne eparhije:


У суботу 13. фебруара, само један сат након завршетка седнице Светог синода, на којој је одлучено да се за администратора Епархије рашко-призренске постави Атанасије Јевтић, он се већ нашао у седишту Епископа Артемија и започео свој насилнички пир.
...
У пратњи се налазио његов верни послушник Теодосије Шибалић и неколицина монаха Високих Дечана, већ познатих по безобзирном и насилничком понашању,
...
Један од њихових главних заштитника тада и бранилаца учињеног безакоња био је Атанасије Јевтић.
...
Упадали су у монашке келије и вршили преметачину, као најопакији иследници.
...
страховита мржња којом су одисали пристигли извршиоци, незадрживо се изливала и лила портом свете Грачанице. Овога пута мржња не агарјанска и шиптарска, него мржња оних који су се представљали за проповеднике Љубави.
...
Трагично је да се све поменуто одиграва и спроводи по благослову Његове Светости Патријарха Српског г. Иринеја, као и чланова Светога синода, од којих неки још увек уживају извесни углед у Срба.
...
У храму, међутим, на Литургији, били су присутни само тзв. Шиптарски Срби, тј. Срби који су изашли на изборе које је недавно организовао Хашим Тачи,
...
У условима десетогодишњег страдања од Шиптара, да ли се могло очекивати овакво страдање које ће Епархији рашко-призренској наменити Свети синод?

Ovo su ti bogobojazni hrišćani:




koji svetom pronose hrišćanske poruke



krkar krkar 20:08 14.02.2010

Re: Pučisti još kontrolišu Radio-Abidžan



Ugasio se Radio-Abidžan

Izgleda da je reformisana i depolitizovana BIA (srpski: UDBA) dala nalog da se isključi/ukine domen:

Pokušaj linkovanja na www.eparhija-prizren.com odnedavno daje sledeći rezultat:

Bad Request (Invalid Hostname)
drug.clan drug.clan 20:52 14.02.2010

Re: Pučisti još kontrolišu Radio-Abidžan

krkar


Ugasio se Radio-Abidžan

Izgleda da je reformisana i depolitizovana BIA (srpski: UDBA) dala nalog da se isključi/ukine domen:

Pokušaj linkovanja na www.eparhija-prizren.com odnedavno daje sledeći rezultat:

Bad Request (Invalid Hostname)


evo na koga je taj domen registrovan:

Domain Name.......... eparhija-prizren.com
Creation Date........ 2005-11-12
Registration Date.... 2006-11-10
Expiry Date.......... 2010-11-12
Organisation Name.... Eparhija Rasko Prizrenska
Organisation Address. Prizren
Organisation Address.
Organisation Address. Prizren
Organisation Address. 11000
Organisation Address. NA
Organisation Address. SERBIA AND MONTENEGRO

Admin Name........... Nenad Radosavljevic
Admin Address........ Plamira Toljatija 5/III
Admin Address........
Admin Address........ Beograd
Admin Address........ 11070
Admin Address........ NA
Admin Address........ SERBIA AND MONTENEGRO
Admin Email.......... dns@absolutok.com
Admin Phone.......... +381.112016700
Admin Fax............ +381.112016717

Tech Name............ Nenad Radosavljevic
Tech Address......... Plamira Toljatija 5/III
Tech Address.........
Tech Address......... Beograd
Tech Address......... 11070
Tech Address......... NA
Tech Address......... SERBIA AND MONTENEGRO
Tech Email........... dns@absolutok.com
Tech Phone........... +381.112016700
Tech Fax............. +381.112016717
Name Server.......... NS2.ABSOLUTOK.COM
Name Server.......... NS1.ABSOLUTOK.COM
krkar krkar 20:55 14.02.2010

Re: Pučisti još kontrolišu Radio-Abidžan

Admin Address........ Plamira Toljatija 5/III
Admin Address........
Admin Address........ Beograd
Admin Address........ 11070


Ovo je adresa jedne od Karićevih centrala.
ivana23 ivana23 21:31 14.02.2010

Re: Pučisti još kontrolišu Radio-Abidžan

krkar
Admin Address........ Plamira Toljatija 5/III Admin Address........ Admin Address........ Beograd Admin Address........ 11070
Ovo je adresa jedne od Karićevih centrala.


Ovo je adresa Starog Merkatora i bezbroj firmi koje se tu nalaze.
krkar krkar 21:35 14.02.2010

Re: Pučisti još kontrolišu Radio-Abidžan

Ovo je adresa Starog Merkatora i bezbroj firmi koje se tu nalaze


Istina, Karić je u br. 3. My bad.
Exitus Letalis Exitus Letalis 01:27 15.02.2010

Re: Pučisti još kontrolišu Radio-Abidžan



hehehe, oćel da blokiraju magistralu i da traže da im se poveže staž...
schweppes92 schweppes92 02:37 15.02.2010

Re: Pučisti još kontrolišu Radio-Abidžan

krkar




Zanimljivo je posmatrati koliko vas sve to, na jedan perverzan način, raduje.

Uživajte gospodine Krkar.
krkar krkar 11:16 15.02.2010

Re: Pučisti još kontrolišu Radio-Abidžan

Zanimljivo je posmatrati koliko vas sve to, na jedan perverzan način, raduje.


Pogodio si suštinu problema - a to su moji lik i delo.
schweppes92 schweppes92 13:19 15.02.2010

Re: Pučisti još kontrolišu Radio-Abidžan

krkar
Pogodio si suštinu problema - a to su moji lik i delo.


Nisam nigde rekao da su tvoj "lik i delo" suština problema. Samo primećujem da su i neuobičajena strast i radost kojom si prilegao na "suštinu problema" veoma informativne ( po pitanju kredibiliteta onoga što govoriš) i zanimljive za posmatranje.
Priznaćeš da je svaka prenaglašena subjektivnost neprijatelj kritičkog rasuđivanja.


Stanje u manastiru se smirilo. Pretpostavljam da je i tvoje "raspoloženje" palo.
krkar krkar 13:53 15.02.2010

Re: Pučisti još kontrolišu Radio-Abidžan

Stanje u manastiru se smirilo. Pretpostavljam da je i tvoje "raspoloženje" palo.


Jeste, evo sam gotovo suicidan. Stoga bi bilo lepo da mi pomogneš u mojoj dešperaciji tako što bi možda nešto rekao i o meritumu stvari umesto da troluješ diletantskim psihoanalizama-na-daljinu.
elfish elfish 05:00 15.02.2010

svaka cast Gospodo Svestenici

Kada je pristupnoj besedi posle ustoličenja, novi poglavar SPC izjavio "Treba da pomognemo i našoj državi koja se trudi i sve čini da odbrani Kosovo od onih koji hoće da ga prigrabe. Crkva mora tu pomoći, ne žaleći truda, ako treba čak i stradanja" niko nije mogao da pretpostavi da to namerava da uradi u okviru svojih ingerencija.

Ova stradanja su prihvatljiva.
medjutim92 medjutim92 16:06 16.02.2010

Ko kaze da se crkva ne modernizuje?

BEOGRAD , 13. februara 2010. (Beta) - Sveti arhijerejski sinod Srpske
pravoslavne crkve (SPC) danas je privremeno razressio vladiku
rassko-prizrenskog Artemija upravljanja eparhijom, a za administratora
odredio umirovljenog episkopa Atanasija.

U korak s modernom tehnikom!

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana