Politika

Ej...bre..o čemu se ovde radi...

Drago Kovacevic RSS / 19.02.2010. u 01:53

Ništa koliko korupcija za ovu vlast nije skroz gadna tema...Ne brine Đilas ako mu kažete da je davao izjave sa gadnim konotacijama glede Roma. Ne dodiruje ga ako kažete da je potencijalni ubica 400 platana( jednu su danas zorom ubili i ostavili kvazi dokaz o biljnoj bolesti). Ne tiče ga se ako kažete da ne razume andiskriminacione standarde. On bi jedino imao frku da mu neko takne monopol oko prodaje reklamnog prostora.I zvuči loše, kad se Dragan Đilas iz političkih razloga predstavi mašinskim inženjerom. Što ga bre, nikad ne upita neki novinar ili novinarka , kad je radio taj posao.On to jest diplomirao, ali nikada nije radio drugo do trgovine reklamnim minutama uz  blagoslov onog ko je držao kesu u ruci. Uz blagoslov monopolista.Jel to neko inženjerstvo. Ne, čoveče, to je šverc...samo se to ne zove švercom jer je po zakonu. 

Lički, krajiški svijet temelji se na vrijednostima i logici 6. ličke divizije.Ja sam sklon toj diviziji zato što je bila junačka, herojska, antifašistička i jer je neopravdano optužuju razne profašističke barabe, za sva zla ovoga sveta. Kasnije, bilo  je i tamo "raznih" i različito su postupali. Mnogi zato što nisu razumeli vreme, a neki zato što su se plašili da mogu ostati bez penzije ako na vlast dođu neki za njih "neprovereni" ljudi. Ali ti razni su ipak manjina.Za 6. ličku sam jer je i moj stric Pajo bio borac tamo. I komandant nečeg. Čete verovatno.Još je živ i eno ga u Zemunu, a tek mu je 88. godina. Istina bog,nije porjeklom iz Like, već je Dalmatinac, ali ga je ratna sreća nanijela na Ličane. I znam da je uvjek pričao kako nema boljije ljudi, što je "grozilo" mog đeda. Govorio mu je kad to kaže, to da "su Ličani dobri ljudi" - ma šta ti znaš.. Stric Pajo kaže, dok jedemo kiseli kupus i suvu svinjetinu - Đilas je "naš čoek"...A stric Pajo uvek zna šta govori..Nije laprdav kao ja. Kad on za nekog kaže "da je naš", to znači da taj pripada ili porodici za koju se uvek bori, i čemu je on što jest, jest,bio lojalan, ili je to "naš"  značilo "naš" po službi ili pameti kojoj je pripadao. Ni strina, pokoj joj duši,nije ranije uvjek znala šta precizno znači kad on kaže "naš" i "naši". Jel to rodbinska, ideološka ili profesionalna orjentacija. No, za strica Paju je  Slobo bio potpuno"naš". I to je bila jedna od rjetkih stvari u kojima se on slagao sa mojim ćaćom. Jeste, slagali su se još i oko Rusa. S tim što ih je moj ćaća volio javno malo više  nego stric. Stric ih je volio neskrivećke,ali je pazio da se to baš tako jasno ne zna..Jer, jebi ga.."Koga su zmije klale i gušterica se boji"..Zvaršio je u Moskvi oficirsku školu i on i danas ima ztor da će doći neko i kazati..ej bre, za koga si...

Ono što  stric voli on značava posvojno. "Naš"..Ne "naši", nego "naš". Tako zove mene, Nikolu, moju decu, sve nas...Otkad je Đilas u politici, stric je za njega uvek upotrebljavao "naš". Simpatisao je on i pokojnog Bogdanovića. Znao je njegove, čak mu i ocu bio nadređen u vojsci, ali nikada nije rekao da je Bogdanović "naš"...Ličanin...pravi čoek..

Sjedili smo tako, brat Nikola i ja kod strica.  Ručali, lepo kuvano, suvo svinjsko sa kiselim kupusom i purom.Ja sam kulirao i pijuckao a Nidžo se malo rajcao oko sječe platana u bulevaru i Đilasu. Nidžo živi u Rakićevoj, blizu "Zvezdara teatra" i stvarno je besneo zbog platana. Stric brani Đilasa i samo što se ne uvati za pištolj kad Nidžo o ovome prozbori kakvu težu riječ.." A govorio je Nidžo svašta za gradonačelnika - te lopov,, te glupan, te folirant, te žuti tajkun. Stric se od svega štrecao osim od ovoga "žuti tajkun"..To je prihvatio, ali kao da se ne odnosi na Đilasa. Stric voli Đilasa al ne voli žute. Za čas prihvati da su žuti "lopovi", i to mu nije daleko od istine, ali Đilas, Đilas ne može da bude lopov, on je "naš"....On je "naš"..Ebi ga striče, idemo ća...Neka ti tvoga Đilasa, reče Nikola. Speremismo se i krenusmo kući..Dođite jope dok sam živ, zeza nas stric..da ovo do kraja raspravimo, ovo oko platana. Pa to je još kralj sadio, šta će nam to u bulevaru...Kako šta će nam, pa moš pitati čemu i bulevar, kaže Nikola..i on je kraljev, ako ćemo tako striče...I smijemo se....

Dovezosmo se do Nikole, u Rakićevu... Viđe li strica, pita me on usput..

- Viđe prije "sto godina"...Kakva je razlika među vama, zezam ga...
a prisjetih se da je i stric "fan" Tome Nikolića...Pa, reko, kako se ti svađaš sa stricem, a oba ste radikali bez bedža. Kad kažem ovo "radikali bez bedža" moj Nikola se naročito ljuti..

- E, da mi je tvoja pamet, kako bih se naodmaro...zatuli moj Nidžo..vidim, ljut..

I u toj ljutini nema kontrole...kaže mi..Ej, oćeš da dovedem Tomu ođe da ga upoznaš...

Smrčilo mi se malo od toga predloga..k vragu mu Tomo...I da ne kvarim vrijeme provedeno sa "svojima" da ne remetim uživanje vezano za strica, kiseli kupus, dimljenu raskuvanu svinjetinu i žuto vino, rekoh bratu...Napreduješ, al si još politička bena kojoj je more do koljena..

Što, kaže on...zar ti ja ne rekoh prije tri godine kako će Tomo biti veći Evropljanin od Tadića...ajd, po duši, šta si mi odgovorio..

- Znam, rekoh ti tada da si lud...

- E, vidiš kao nekad klepećeš jezikom...

 - Ne klepećem..Tomo je Evropljanin kao i ti....A Tadić je demagog kao i Tomo...I ne razlikuju se mnogo po tome..Ali, kako bre možeš drukati za tog Tomu.Navijaš za "Zvezdu" a drukaš za grobara Tomu... Iz estetskih razloga te ne razumem. 

- Hahaha, brale, eto ti argumenata, viš ti dokle smo doćerali...Toma i Tadić isto..jesi to rekao..Jesi, a sad se vadiš na "grobare"

- Jesam, nažalost..Još kada ti to Ameri potvrde, da su egal Tadić i Toma, obećavam začepiću...Samo me stra da ćeš i ti morati začepiti..biće vas previše na toj strani da bi vam  dozvolili gunđanje..I gledaćemo "đe su naši, što bi reko stric"""

- Morda bogami i to pogodiš...Smješi se Nidžo...Vidim, drago mu zbog Tome, al i nije baš zbog neobjavljenog savezništva kog je svjestan..Jer, ..Za njega je DS još uvjek po malo Đinđić a i ne leži mu žutua boja. No, neće propustiti, ako se o politici zapriča da prizna kako je Jeremić "odličan" a da Tadića "trpi"..Ne sme baš predamnom jer se ja tome cinički smejem i obaveznom dodam.."Vodi ih kući"...



Komentari (40)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

rave678 rave678 04:10 19.02.2010

2 Djilasa

Ništa koliko korupcija za ovu vlast nije skroz gadna tema...Ne brine Đilas ako mu kažete da je davao izjave sa gadnim konotacijama glede Roma. Ne dodiruje ga ako kažete da je potencijalni ubica 400 platana( jednu su danas zorom ubili i ostavili kvazi dokaz o biljnoj bolesti). Ne tiče ga se ako kažete da ne razume andiskriminacione standarde. On bi jedino imao frku da mu neko takne monopol oko prodaje reklamnog prostora.I zvuči loše, kad se Dragan Đilas iz političkih razloga predstavi mašinskim inženjerom. Što ga bre, nikad ne upita neki novinar ili novinarka , kad je radio taj posao.On to jest diplomirao, ali nikada nije radio drugo do trgovine reklamnim minutama uz blagoslov onog ko je držao kesu u ruci. Uz blagoslov monopolista.Jel to neko inženjerstvo. Ne, čoveče, to je šverc...samo se to ne zove švercom jer je po zakonu.


On jedino ima frku kada ga neko pita sa kim posluje njegova firma.

dali76 dali76 07:33 19.02.2010

Re: 3d

“Political power is like nuclear energy: available to create deserts or make them bloom.”



Citat je iz knjige : Presidential character and style”
Autor James Barber tvrdi kako karaktercovjeka ima uticaj na njegovu ulogu kao politicara.
Znaci to jeli neko “nas covjek” ima I te kakvu ulogu kakav ce biti kao politicar /gradonacelnik.
Hm, jel to znaci da su onda I Tadic I Nikolic “nasi”?
PS
Bilo bi zanimljivo ubaciti karakterne osobine nasih politicara u tipologiju politicke psihologije pa da vidimo radi li Barberova teorija.
Dr M Dr M 08:07 19.02.2010

"Nasi" i "njihovi"...

Stalno biramo neke koji su "nasi", da ne bi dosli neki koji su "njihovi".
Kad cemo da izaberemo neke koji su svoji ?
halman halman 10:13 19.02.2010

Re: "Nasi" i "njihovi"...

1927.године мој деда постаје народни посланик у Скупштини краљевине Југославије испред странке г-дина Љубе Давидовића (Демократа) и у центру шумадијског села приређује се прослава са трубачима и печеним волом (традиционално). Моја прабаба Марица рече прадеди, старом трговцу и обреновићевцу, Милошу: "Слушај Милоше, наш син је сад Народни посланик, село се искупило да прослави, ајдемо и ми, пече се во, тамо су НАШИ!" "Марице, седи ту и не излази нигде из куће, НАШИ су само у кући!", одговори јој прадеда, а прича се пренела и на поколења.....
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 10:15 19.02.2010

Re: "Nasi" i "njihovi"...

halman
1927.године мој деда постаје народни посланик у Скупштини краљевине Југославије испред странке г-дина Љубе Давидовића (Демократа) и у центру шумадијског села приређује се прослава са трубачима и печеним волом (традиционално). Моја прабаба Марица рече прадеди, старом трговцу и обреновићевцу, Милошу: "Слушај Милоше, наш син је сад Народни посланик, село се искупило да прослави, ајдемо и ми, пече се во, тамо су НАШИ!" "Марице, седи ту и не излази нигде из куће, НАШИ су само у кући!", одговори јој прадеда, а прича се пренела и на поколења.....

Ovo je sjajno...
halman halman 10:29 19.02.2010

Re: "Nasi" i "njihovi"...

Ovo je sjajno...


Ову сам причу чуо од покојног стрица, али опет ме је у животу опекло... Зато желим да је поделим и са другима иако нису НАШИ, како је говорио прадеда...
KRALJMAJMUNA KRALJMAJMUNA 08:30 19.02.2010

Dokaz

"Ništa koliko korupcija za ovu vlast nije skroz gadna tema...
1.Jebe se Đilasa ako mu kažete da je davao rasističke izjave glede Roma.
2.Jebe ga se ako kažete da je potencijalni ubica 400 platana( jednu su danas zorom ubili i ostavili kvazi dokaz o biljnoj bolesti)"

Za ovo drugo mogao bih da se složim. Ali za ovo prvo bih voleo da postavite vrlo čvrst dokaz.
libkonz libkonz 09:13 19.02.2010

Još ćeš da kažeš

da Đilas zloupotrebljava funkciju gradonačelnika da "nagovori" neke firme da budu njegovi klijenti?
nivano nivano 10:13 19.02.2010

...

"radikali bez bedža"


golub_tica golub_tica 11:00 19.02.2010

Vreme je

za jedno kozaracko oko platana...

Obrni okreni svi do jednog "vasi" sestolicki/cetvrtocrnogorski/sedmokrajiski. I sve heroj do heroja, a o antifasizmu i da ne pricam. A ko lane fasista je i baraba.

Ako ni zbog ceg drugog platane treba poseci i "korijenje" im kiselinom zaliti sto unese razdor medj drugove, heroje, junake, antifasiste, crvene diktature protagoniste i statiste, ali pre svega marksiste i da ne zaboravim, velike humaniste. Doduse neki jesu zastranili odma' po prikljucenju i oslobodjenju (jer nije bilo mnogo vremena izmedju ta dva dogadjaja) ali to je jer se nisu snasli ("veliki grad a svetla jaka" ne vidi se u sta pucas).

Drago Kovacevic Drago Kovacevic 11:12 19.02.2010

Re: Vreme je

Doduse neki jesu zastranili odma' po prikljucenju i oslobodjenju (jer nije bilo mnogo vremena izmedju ta dva dogadjaja) ali to je jer se nisu snasli ("veliki grad a svetla jaka" ne vidi se u sta pucas).

Da znaš da ovde ima istine, osim kod ovoga pucanja. Ovo veliki grad..to je tačno. Možda oni ne bi ni dolazili da oslobađaju od fašista velike gradove da je bilo drugih koji to mogu.
No dužan sam kazati da je nekoliko hiljada boraca poginulo u toj jedinici i prema tome bi trebalo imati poštovanje.
golub_tica golub_tica 11:23 19.02.2010

Re: Vreme je

Drago Kovacevic
Doduse neki jesu zastranili odma' po prikljucenju i oslobodjenju (jer nije bilo mnogo vremena izmedju ta dva dogadjaja) ali to je jer se nisu snasli ("veliki grad a svetla jaka" ne vidi se u sta pucas).

Da znaš da ovde ima istine, osim kod ovoga pucanja. Ovo veliki grad..to je tačno. Možda oni ne bi ni dolazili da oslobađaju od fašista velike gradove da je bilo drugih koji to mogu.
No dužan sam kazati da je nekoliko hiljada boraca poginulo u toj jedinici i prema tome bi trebalo imati poštovanje.


Slava hrabro poginulim.
Da li na njihovoj zrtvi graditi mit o onima koji su po oslobodjenju pocinili zlocine ravne zlocinima onima protiv kojih su se borili? I to spomenuti onako usput "neki su malkice gresili ali to je zato sto se nisu snasli..."
A sve to uz pricu o platanima i bulevaru.... Dobro je sto Bulevar ne moze da prica sta je sve morao da gleda od postenih drugova, sam bi sebi pocupao platane od muke.

A od jednog postenog antifasiste i oslobodioca me je platan spasio 96. Gadjao deda studente flasama od kisele vode pa pgadjao u dobro drvo. Valjda je deda mislio da ce sa padom komunizma i komunisticki zlocini biti istrazeni. A mislio i ja. Jedino platan nije nista mislio samo se podmetnuo izmedju.
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 11:28 19.02.2010

Re: Vreme je

A od jednog postenog antifasiste i oslobodioca me je platan spasio 96. Gadjao deda studente flasama od kisele vode pa pgadjao u dobro drvo. Valjda je deda mislio da ce sa padom komunizma i komunisticki zlocini biti istrazeni. A mislio i ja. Jedino platan nije nista mislio samo se podmetnuo izmedju.

Mislim da nije korektno stavljati znak jednakosti između antifašizma i komunizma..
golub_tica golub_tica 12:23 19.02.2010

Re: Vreme je

Drago Kovacevic

Mislim da nije korektno stavljati znak jednakosti između antifašizma i komunizma..


Apsolutno ste u pravu, nekorektno je isto koliko i stavljati znak jednakosti izmedju antikomunizma i fasizma/"profasizma"

Narocito jer sam i sam antifasista i antikomunista, a znam jos mnogo takvih.
miloradkakmar miloradkakmar 11:13 19.02.2010

Kupus i pura

Ručali, lepo kuvano, suvo svinjsko sa kiselim kupusom i purom.

Ovo se meni sviđa.
takanohana takanohana 11:30 19.02.2010

Re: Kupus i pura

miloradkakmar
Ovo se meni sviđa.

Vala, i meni. Čuveni lički kupus, samo, u mom selu se umesto pure uz njega jeo kuvani krompir. Toga je u Lici uvek bilo dovoljno. A lep, suv.

Drago, izvini na skretanju s teme, ali vratilo me ovo u detinjstvo. Morao sam.
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 11:32 19.02.2010

Re: Kupus i pura

takanohana
miloradkakmar
Ovo se meni sviđa.

Vala, i meni. Čuveni lički kupus, samo, u mom selu se umesto pure uz njega jeo kuvani krompir. Toga je u Lici uvek bilo dovoljno. A lep, suv.

A, bila su bogme i tri velika kuvana kumpjera...
Ne ide bez toga....
hazar hazar 11:31 19.02.2010

Naši i njiovi

Moj pokojni otac je uvek govorio, a i ja sam se uverio, da u životu imaš tek nekoliko prijatelja na koje se možeš istinski osloniti, a većina od njih su ti braća. Dobra vam je rodbina, bez obzira na ideološke odrednice. U krajnjoj liniji ko hebe političke razlike( kao što vidimo to je za mnoge u Srbiji sve stvar trenutka) ako imaš s kim da opušteno pojedeš i popiješ.

Nemojte previše po g.Đilasu, jer sutra će te možda već biti na istoj strani. On bar ima elementarno poštenje, a i dokazano je jedan od sposobnijih na našoj jadnoj političkoj sceni.
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 11:34 19.02.2010

Re: Naši i njiovi

Nemojte previše po g.Đilasu, jer sutra će te možda već biti na istoj strani. On bar ima elementarno poštenje, a i dokazano je jedan od sposobnijih na našoj jadnoj političkoj sceni.

Pa ovo je bio realan događaj koji sam pokušao dočarati...
Ni pro ni kontra...
rave678 rave678 05:34 20.02.2010

Re: Naši i njiovi

hazar
Nemojte previše po g.Đilasu, jer sutra će te možda već biti na istoj strani. On bar ima elementarno poštenje, a i dokazano je jedan od sposobnijih na našoj jadnoj političkoj sceni.

Da, posten je i sposoban kao njegovi glavni klijenti iz "Insajdera", Matic, Miskovic i Beko.
hazar hazar 20:32 20.02.2010

Re: Naši i njiovi

rave678

Da, posten je i sposoban kao njegovi glavni klijenti iz "Insajdera", Matic, Miskovic i Beko.

Evo hajde da vas pitam, da vi imate reklamnu kompaniju, šta mislite, ko bi bili vaši klijenti?
bellakafa bellakafa 21:10 20.02.2010

Re: Naši i njiovi

hazar
Moj pokojni otac je uvek govorio, a i ja sam se uverio, da u životu imaš tek nekoliko prijatelja na koje se možeš istinski osloniti, a većina od njih su ti braća. Dobra vam je rodbina, bez obzira na ideološke odrednice. U krajnjoj liniji ko hebe političke razlike( kao što vidimo to je za mnoge u Srbiji sve stvar trenutka) ako imaš s kim da opušteno pojedeš i popiješ.

Nemojte previše po g.Đilasu, jer sutra će te možda već biti na istoj strani. On bar ima elementarno poštenje, a i dokazano je jedan od sposobnijih na našoj jadnoj političkoj sceni.

teška greška je ovo podmetanje teze da su ovde gde živimo političke razlike prihvatljive. da živimo negde gde vlada normalan sistem vrednosti to bi bilo tako, međutim ovde se po tome ljudi mogu podeliti na ljude i neljude.

slučajno sam sad pogledala na forum B92 i pročitala post koji kaže da se radi o odbrani vrednosti, a ne političkog mišljenja (mada se to ovde velikim delom poklapa)
ljudi se dele na one koji podržavaju civilizovane tekovine i one koji su protiv njih.
marky787 marky787 23:56 20.02.2010

Re: Naši i njiovi

Zašto neko ko privatno posluje sa tajkunima mora sa njima da posluje i u ime države obavljajući javnu funkciju? Zar to nije neki sukob interesa?

Čiji interes štiti gradonačelnik pr. pri dodeli gradskog zemljišta i javnih radova - građana ili svojih poslovnih partnera (svoje poslovne interese)?
hazar hazar 01:16 21.02.2010

Re: Naši i njiovi

marky787
Zašto neko ko privatno posluje sa tajkunima mora sa njima da posluje i u ime države obavljajući javnu funkciju? Zar to nije neki sukob interesa? Čiji interes štiti gradonačelnik pr. pri dodeli gradskog zemljišta i javnih radova - građana ili svojih poslovnih partnera (svoje poslovne interese)?

Striktno gledano to jeste sukob interesa, ali je to neminovnost u ovom slučaju. I u svojstvu vlasnika reklamne firme i u svojstvu gradonačelnika on mora da radi sa ljudima koji imaju mnogo novca. Prosta istina.

Dobre zakonske procedure, policija i pravosuđe bi trebalo što više da spreče zloupotrebu, ali je jasno da u svakom slučaju njegova funkcija gradonačelnika sigurno ima pozitivnog efekta na poslovanje njegove privatne firme. Da li ima smisla uvesti zabranu posedovanja privatne firme, za nekog ko se kandiduje za javnu funkciju, zaista ne znam.
hazar hazar 01:24 21.02.2010

Re: Naši i njiovi

bellakafa

teška greška je ovo podmetanje teze da su ovde gde živimo političke razlike prihvatljive. da živimo negde gde vlada normalan sistem vrednosti to bi bilo tako, međutim ovde se po tome ljudi mogu podeliti na ljude i neljude.slučajno sam sad pogledala na forum B92 i pročitala post koji kaže da se radi o odbrani vrednosti, a ne političkog mišljenja (mada se to ovde velikim delom poklapa)ljudi se dele na one koji podržavaju civilizovane tekovine i one koji su protiv njih.

Kafice vi ste mnogo mladi i naravno revolucionarni kada ovako rezonujete. Ja sam govorio o rodbini, a tu se znaju prioriteti. Sigurnost i opuštenost u krugu prave familije jesu neprocenjive stvari, a političke razlike uz iće i piće su više stvar folklora i teme za razgovor.
marky787 marky787 02:00 21.02.2010

Re: Naši i njiovi

hazar
Striktno gledano to jeste sukob interesa, ali je to neminovnost u ovom slučaju. I u svojstvu vlasnika reklamne firme i u svojstvu gradonačelnika on mora da radi sa ljudima koji imaju mnogo novca. Prosta istina.

Dobre zakonske procedure, policija i pravosuđe bi trebalo što više da spreče zloupotrebu, ali je jasno da u svakom slučaju njegova funkcija gradonačelnika sigurno ima pozitivnog efekta na poslovanje njegove privatne firme. Da li ima smisla uvesti zabranu posedovanja privatne firme, za nekog ko se kandiduje za javnu funkciju, zaista ne znam.

Ko kaže da baš on mora da zastupa javni interes?

Po zakonu može (zna se ko ga je pisao) ali da li je to moralna osoba, i koji uopšte interes ima neko da se kandiduje i zastupa interese građana nasuprot interesu svojih poslovnih klijenata? Pa je baš slučajnost kada na javnu funkciju dođe takav čovek.

Čiji interes je na gubitku u trouglu građani-gradonačelnik-tajkuni, ako neko od tog ménage à trois ima koristi?
eugensavojski eugensavojski 11:55 19.02.2010

a da se ne vredjamo

Drago Kovacevic
Lički, krajiški svijet temeljio na vrijednostima i logici 6. ličke divizije.Ja sam sklon toj diviziji zato što je bila junačka, herojska, antifašistička i jer je neopravdano optužuju razne profašističke barabe

Jedna baraba koja optužuje 6 ličku ( iako mi ona pixx od Jovanića dođe materi neki rod)
sebe ne smatra profašistom. doprinos 6 ličke rušenju fašizma smatra infinitezimalno malim (doslovce teži nuli) dok joj fakat pripisuje značajnu ulogu u provođenju socijalističke revolucije inauguraciji "ljubičice svih boja i najvećeg sineka svih naših naroda " nacionalizaciji, borbi protiv kulaka, građanskih partija i streljanja narodnih neprijatelaj i tako .
Nego Drago "sunce ti krvavo" ti mi se gubiš u vremenu.
Bio si za ondašnjeg Đidu a za sadašnjeg nisi, ondašnje saveznike Stalina i Moskve podržavaš ( “ Uz Tita i Staljina / dva junačka sina / ni pakao neće nas smest / Mi dižemo čelo, mi kročimo smjelo / i čvrsto mi stišćemo pest!”) a zastupnike euroatlanskih vrednosti nazivaš fašistima (tadašnje) . a sad si za Nato ( sa sve čudorednim vrednotama i svijetonazorom 6 ličke) ko je sataljinom bio drugar
smeta ti mašinski inženjer ,
a smatraš da je mašinbravar bio bolji
Ljevicu smatraš naprednom, a člana stranke socijaldemokratske internacionale smatraš lopovom.
Veruješ u pravednost redistribucije dohotka , a smeta ti kad dio završi u đepu političara ( a uvek završi , to je suština socijaldemokratije).
u svom Antifašističkom čistunstvu optužuješ ustanike iz SrBskog klanca da su profašističke barabe ...
ajd Bok odo malo na jedno mjesto
samo ne znam dal je to euroatlanski ili fašistički
a Platani
ma Balvan revolucija je postala urbana jeeebote

lubitel lubitel 13:04 19.02.2010

Re: a da se ne vredjamo

Prvo je moga otic na jedno mjesto,pa onda divaniti da je jedna baraba koja optuzuje 6-tu Licku.
Zarad naconalnog pomirenja i ravnoteze moga si rec da ti je neki tamo strikan ili bilo ko bio u Drinskoj kninsko krajiskoj Momcilovoj,mozda bi se prepoznao i kao covek koji ipak drzi do profasizma.

Radikali bez bedza


Nego steta sto si pricu skratio ,tamo gde je obecavala da moze biti interesantna.

Prijalo mi je da se i kod tebe na postovima uverim i proverim da je Tadic demagog,znam da je Jeremic ljubitelj kaki stampe i nacionalista i nacional socijalista "odlican".

Strika verovatno "trpi" Tadica i zbog toga sto juece nije bio na promociji sv.Josipa.A kada se bude resio da na svoj poziv ode u Hrvatsku,neka ne zaboravi da povede sa sobom i zutog drvosecu.
Vodi ih kuci ,a drvoseci pokazi kako se balvani seku.
oskar-z-wild oskar-z-wild 12:05 19.02.2010

микрокозми идентитета

Ја од тебе јоште много иштем:
да поставиш у пламтеће врсте,
пред очима Српства и Славјанства,
Обилића, Ђорђа и Душана,
и јошт кога српскога хероја;
да прогрмиш хулом страховитом
на Вујицу, Вука, Вукашина,
богомрске Српства отпаднике --
злоћа њима мрачи има Срба,
тартар им је наказа малена!
thebee269 thebee269 15:13 19.02.2010

...

stvarno o cemu se bre ovde radi...
cbronson cbronson 17:26 19.02.2010

Re: ...

thebee269
stvarno o cemu se bre ovde radi...

Jedan čovek, idući iz varoši kući, jahao je na magarcu, a njegov sin, momčić od desetak-petnaest godina, išao pored njega pešice. Susretne ih jedan čovjek, pa reče: To nije pravo, brate, da ti jašeš, a dete da ide pešice; tvoje su noge jače od njegovih. Onda otac sjaše s magarca i posadi sina na nj. Malo dalje sretne ih drugi čovek pa reče: To nije lepo, momče, da ti jašeš, a otac da ti ide pešice, tvoje su noge mlađe. Onda uzjašu obojica i pođu tako malo, ali ih sretne treći čovjek, pa reče: Kakva je to budalaština ? Dva matora magarca na jednoj slaboj životinji! Pravo bi bilo da čovek uzme batinu, pa da vas obojicu šćera. Onda sjašu obojica i pođu pešice, otac s jedne strane, sin s druge, a magarac u sredini. Sretne ih četvrti čovek, pa reče: Ala ste vi čudna tri druga! Zar nije dosta da dvojica idu pešice ? Ne bi li lakše bilo da jedan od vas jaše? Onda otac reče sinu: Mi smo obojica svakojako jahali na magarcu, sad valja da magarac jaše na nama. Pa obore magarca na zemlju, te mu jedan sveže prednje noge, a drugi stražnje, pa ga onda uzmu na kolac među se, i tako ga ponesu. A kad se ljudi koji su ih sretali i stizali stanu sad još većma smejati i čuditi, onda otac, ujedanput bacivši magarca na zemlju i počevši ga drešiti, poviče: Ta onaj je svaki čovek luđi od ovoga magarca koji hoće svemu svetu da ugodi. Ja ću s mojim magarcem da činim kako sam i najpre po mojoj volji činio; i tako otidu kući.
Svetu se ne moze ugoditi.
muratbre muratbre 19:23 19.02.2010

Hičkokovi Gavranovi...

Možemo li mi koji tu svaki dan prolazimo, da kažemo nešto o ovoj temi ?
Ti Platani su postali neprikladni za ulicu kralja Aleksandra, više priliče za kakvu prostranu šumu, livadu, jer su previsoki, jer su svojim krošnjama i žilama u zemlji, potpuno potkopali asfalt, i to u tolikom obimu, da to deluje stvarno ružno.
Ko tu ne šeta, prolazi i ne zna o čemu pišem, a zna se kako kod nas stoje stvari, najbučniji su oni koji nikada nisu ni čuli za drvo PLATAN-dok nije izbila ova afera onomad.
Znate li gospodo, da nisu potkresivani ti platani u poslednjih dve-tri decenije, na njima bi bilo oko par hiljada gavrana, svraka, raznih ptica, koje bi tu svili gnezda...gde bi svakom drugom gradjaninu koji tu prodje padao njihov izmet na glavu.
E baš zato su u Beogradu najviše protivu ove seče, baš oni koji tu nikada i ne prolaze, ali vole da drve o pravima vrabaca, ševa , guštera i mrava, i Platana-naravno.
Ma ko ludi su neki naši gradjani bez njih u bulevaru.
uros_vozdovac uros_vozdovac 20:03 19.02.2010

Re: Hičkokovi Gavranovi...

muratbre



Nek ste kolega boldovali, promaklo bi mi da nije.

da nisu potkresivani ti platani u poslednjih dve-tri decenije,


jer ukoliko je bilo ko čitao o ovom divljaštvu, on je imao priliku da se obavesti da je pre nepunu godinu, 23.Aprila 2009 rađena upravo velika, temeljna akcija potkresivanja drveća. OK, cenim da je i ostatak posta istog kvaliteta kao i citirana rečenica. Doduše za to nemam dokaza ali za ovo potkresivanje imam, pa da se svi podsetimo nečega na šta repliciram
ivana23 ivana23 20:21 19.02.2010

Re: Hičkokovi Gavranovi...

uros_vozdovac

Niste se razumeli urose, iako se ne slazem sa muratbre oko sece platana, on je ipak rekao:
da nisu potkresivani ti platani u poslednjih dve-tri decenije, na njima bi bilo oko par hiljada gavrana, svraka, raznih ptica, koje bi tu svili gnezda....

Znaci nije negirao potkresivanje, vec ga je opravdavao.
hazar hazar 20:47 19.02.2010

Re: Hičkokovi Gavranovi...

ivana23

da nisu potkresivani ti platani u poslednjih dve-tri decenije, na njima bi bilo oko par hiljada gavrana, svraka, raznih ptica, koje bi tu svili gnezda.

Ono što jeste, jeste. Kada te gačac, koji miruje, počasti izmetom imaš neku šansu da se obrišeš i nastaviš dalje, ali kada te zaspe u letu, onda je to zatrpavanje.
uros_vozdovac uros_vozdovac 20:53 19.02.2010

Re: Hičkokovi Gavranovi...

ivana23
uros_vozdovac

Niste se razumeli urose, iako se ne slazem sa muratbre oko sece platana, on je ipak rekao:
da nisu potkresivani ti platani u poslednjih dve-tri decenije, na njima bi bilo oko par hiljada gavrana, svraka, raznih ptica, koje bi tu svili gnezda....

Znaci nije negirao potkresivanje, vec ga je opravdavao.



Eto promaklo mi je...Izvinjavam se. Imam bas platan u dvorištu prave mu društvo dve smokve i veselo se gnezde ptice u njemu. Na užas nekih hranimo ih redovno
ivana23 ivana23 21:24 19.02.2010

Re: Hičkokovi Gavranovi...

uros_vozdovac
Imam bas platan u dvorištu prave mu društvo dve smokve i veselo se gnezde ptice u njemu. Na užas nekih hranimo ih redovno


rave678 rave678 01:41 20.02.2010

Re: Hičkokovi Gavranovi...

vrabaca, ševa , guštera i mrava, i Platana-naravno

ma cist horor...

mariopan mariopan 09:40 20.02.2010

Re: Hičkokovi Gavranovi...

rave678

bellakafa bellakafa 19:03 20.02.2010

da li

ovde rade komentari??

ako ne možeš po nedelju dana da ostaviš posto to je isto kao da si banovan!

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana