Lingvistika| Sex| Umetnost| Život

нискомиметички монолошки идиом

Черевићан RSS / 20.02.2010. u 22:35

мамга О гроомног, скоје год стране да га мерите исто. аи подебоје. сећам се увојски каце купамо и капетан мирко је пар пута навратио да га види дога сапунам. шта капетан и мајор кирета. присећам се наиме једног летњег дана доксам се настражи сунчо ( неко истурено стражарско, до мојега  важно, место наивици шуме) а он се пришуњо у обиласку да ми је честитао и похвалиоме кад га разбезекнут спазијо. и дао ми, подуши добар, два прекореда изаласка уград.војска ме онда прозвала сурлаш а ја се чудијо баш имам нос невелик, само сам тек тек клопав, па ваљда збогтог на слоневе поцећам.

е сад да пишем о парапетијама са женскама малко ме срам, можда има и познати ко би се препозно што ће ово можда читати, па етоми бруке деди.требалми то. а познат сам потом да никада нежелим прихватити тезу да се неко нечему морао повиновати јер се, кад год имате алтернативу, неможете после жалити да васје неко на нешто присилио.има, читао сам скоро,  Mari Anri Beil-ово (који је шире познатији као Стендал) апотетично есејистичко дело 'о уметности и уметницима' где помиње и један лични, интимни доxивљај из Фиренце - екстатично усхићење пред уметничким делом - био је наиме у питању Давид .

касније докони растресајући дело Пишчево назваше тај његов доживљај  стендалов синдром будући да је био нека врста парадигматског стања провоцираног сусретом са уметношћу .а могаоје стендал тамо у фиренци и талијанке гледати (као алтернативу ). . . .

кад неки други аналитичари мојега дела докони буду пребирали по

забелешкамами питање је само времена када ће се термин  черов синдром  у оптицају појавити. но нека. ја сам наиме има тому већ пола века задивљен пред женском лепотом

tkoje.jpg јер ито је уметност & шире призната. јелте да негрешим ? а имао сам ија алтернативу да гледам мушку лепоту ( ко поменути писац Beil ) рецимо, ал грешан одолих у дугом низу година бављењем гимнастиком у друштву за психо-телесно јачање Партизан званим где је након вежбања у купатилу била множина мушких гууза са припадајућим предњим висуљком али је мени милије било да гвирим у одељак где су женске фискултурнице праћакале своје чуупе под тушовима тек тек цуркавим.а и сисића било наизволте множина.свака по две .

јооооооооој.

још тада, половицом века кљокнутог, почех интензивно размишљати о назирућем утицају поменуте уметности женског тела на нас које називам конзументима, те о манипулативној, али и оплемењујућој моћи те уметности и њеној способности да пронађе пречицу до емоција уједно пропитујући моћ те уметности - над уметником самим. јер тако се у том моменту осећах ,као уметник ,уистину, за разлику од мојих мишићавих исписника који су се доказивали чином који ће више, дапростите наизразу, издркати. мера је била шоља одва деци, бездршке, алуминијска ,те олупана сва.

е сад да се колко толко примакнем наслову јер он ме и испровоцирао на ово писаније. речје о врло комплексном односу означеном таштином ,емо-цијама, али и етиком у којем наспрам уметности женског тела стојим ја ,на-добудни егзибициониста ( чух и такову оценуме ?) који острвску харизму црпим баш изте поменуте уметности стварајући њезину апотеозу док себе уистину сматрам само онако у пролазу .

прц пролазу.

да, ијош ово, па давас негушим даље. кими стрнџов је био непревазиђен улагању тако да је и сам веровао уто чиме је друге замајаво.полдика рват је био ома до њега, аја трећи и то уцелом Селунам, кашћете исами, алалми.



Komentari (48)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

u prilog tezi

mariopan mariopan 23:12 20.02.2010

Re: u prilog tezi

аја трећи и то уцелом Селунам, кашћете исами, алалми.

Alal, nije ni to treće mesto za baciti
Черевићан Черевићан 23:14 20.02.2010

хехе

баш несташни ови гледатељи провокативног Rodney - а, фалаВам гђо АНА+ на дружењу
Черевићан Черевићан 23:15 20.02.2010

пааа

трудисмосе,трудисмосе,тада,но жири процени ,драга гђо mariopan, ние да не. волим кад сте узнас, ФАЛА.

Re: хехе

G Che, tekst je ipak mnogo nestasniji (progresivno, kako pesma odmice) od gostiju, ali razumem da nije lako koncentrisati se
trener92 trener92 23:21 20.02.2010

Odlično !

кими стрнџов је био непревазиђен улагању тако да је и сам веровао уто чиме је друге замајаво.полдика рват је био ома до њега, аја трећи и то уцелом Селунам, кашћете исами, алалми.

bronza je dobra gosn.Čer u ,verujem, žestokoj konkurenciji.
A znam jednog, zovu ga Mita - Baron. Koliko je taj znao priča da ispriča . Taj je između ostalog, plovio na splavu,sam svoj majstor, sa sve jedrom napravljen od košulje kvalitetnog materijala, od Beograda do Novog Sada.
Kada su ga pitali kako?,Kaže bio jak vetar.

A pričao je da je i lovac ,a i veliki švaler kao i svaki lovac, normalno,
a koliko je u priči, trofeja imao po okolnim lovištima, ove naše ravnice,ni broja se ne zna.Bilo je tu i nekih životinja koje više pripadaju drugim kontinentima, ali, uvek je imao objašnjenje .
Tako jednom, sedi društvo u nekom bircuzu a on priča o velikom ulovu.

Idem ja,kaže, magla kraj jeseni,sitna kiša rominja,gazim po nekom atatru, u blizini nekog salaša, kad vidim nešto veliko crno , skinem ti ja pušku i opalim, jedan metak
ono tamo pade
Priđem tamo, vidim direktan pogodak u srce, Vepar veliki, biće cirka 400 kila. Gledam oko sebe , nema nikog da pomogne
a ja šta ću ,sagnem se , uhvatim za noge...
Kad u tom trenutku , prekine ga konobar, malo ga zapriča o nekom dugu što je imo u tom bircuzu.
Posle par minuta i razjašnjenja okrene se on i pita "
"Gde sam ono stao?"
Kaže jedan " ti opalio" , jedan drugi doda, "Nije tako ,prvo je uhvatio za noge--
A lovac se nadoveže
"E ... da, da,
uhvatim je ja za noge, raširim i krenem da opaljujem ,tandarim
vrišti snajka kao da je kolju i sve viče,joj Mito moj"

Черевићан Черевићан 23:44 20.02.2010

ах те ловачке. . .

госн trener-у . . . па те су нам приче и давале мотив да се окушамо у немогућем тјс пробамо поновити оно већ познато.ха, све је то одрастања нам чинило таквим да га се ево и после . . има тога . . присећамо.

занимљив сте коменататор, хвала на дружењу.
Milan Novković Milan Novković 00:21 21.02.2010

Re: ах те ловачке. . .

те су нам приче и давале мотив да се окушамо у немогућем

Osim ako mi je nemoguće iz opipljivih razloga ja uglavnom u sve priče verujem!

Bez zezanja.

Zašto?

A šta bi mi bila alternativa? Neverovanje?! I koja korist od toga? kakva je podloga neverovanje za bilo šta veličanstveno? Tj za većinu.

Ono što je fascinanto je sledeće - dramatično više koristi sam dobio iz takvog pristupa, neočekivano ponekad, nego štete.

A pored incidenta-dva u 52 godine života ostalo teško da se može i računati u štetu - busanje u rebra mi od strane pratilje, s vremena na vreme, koja u neverici bulji u moju naivnu facu, i slične "nezgode".

U redu, verovatno sam imao i sreće sa profesijom, načinom života i putevima koji su se ukazivali ispred mene - skoro sigurno je moglo i drugačije da sve to ispadne
Черевићан Черевићан 11:05 21.02.2010

веровање

је неопходно,по свим питањима, па и овим, кревецким (не)дорецима.оно управусте да све може и другом колотечином да се усмери, али далеко било, треба позитивно размишљати, веле вееде.стога,

док јуначка крв нам јурца
хаотично по нашим венама
док смо свесни моћи qrca
усмеримо нежност ка женама


хвала што сте снама,г Novković-у, тако смо јачи!
NNN NNN 13:31 22.02.2010

žovla

Znam i ja za jednog koji je voleo da pusti mašti na volju dok priča...
Bio on tako jednom na moru (u Švajcarskoj). Kampovao (nie gazda Milutin). Imao šator na sprat (sa sve kupatilom). I tako jednom smuvao majku i ćerku, i bio s obe istovremeno: jednu..., a druga mu..., a je l' znaš šta je najbolje, kaže, obe nevine!
miloradkakmar miloradkakmar 23:54 20.02.2010

Preporuka

g. Čer .
Sad znam kad me koji sindrom spopadne.
Черевићан Черевићан 10:49 21.02.2010

управо

је то једна од дражи живота што никад незнамо када ће нас ново сазнање заскочити, г miloradkakmar-е, те стога баш та чињеница даје дражи трајању нам што дужем. у прц пак, неби се сад мешао.

хвала на похвали текстами , те дружењу.
loader loader 00:09 21.02.2010

Slike u prozi

питање је само времена када ће се термин черов синдром у оптицају појавити. но нека. ја сам наиме има тому већ пола века задивљен пред женском лепотом




Черевићан Черевићан 10:43 21.02.2010

посве искрено

г loader-е ако сам себи не припремиш постамент за споменик , мош ти се лако десити да за ту (споменичку) форму присета на себе потомство ускратиш. отуд ја благовремено (ако не окасних) миц помиц радим натом, упс.

хвала на поноћном дружењу.
loader loader 23:29 21.02.2010

Re: посве искрено

Spomenik je veliki nauk. Sve se tu vidi. Zato su zarezi veoma bitni :)
muaddib92 muaddib92 00:28 21.02.2010

Was ist ''прц пролаз'',

bitte?

Поздрав, уживали у тексту по обичају!
Черевићан Черевићан 10:36 21.02.2010

nicht zu spät

г muaddib-у ние да се понешто сазна, елем, игроречни указ . . прц пролаз . .има за циљ указ да ми боравак на отоку је послужио и за неприлично ( за моје године) понашање међногама женским .

ето. ФАЛА на посети.
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 00:39 21.02.2010

алалми


Pitali Fatu da objasni šta znači "Alal vera".
To je, kaže, kad ja Hasi uhvatim onu stvar jednom šakom, pa drugom, pa još jednom prvom, a ono što preostane je "alal vera Haso".
Черевићан Черевићан 10:10 21.02.2010

ил

маа шала констатовано, а са истим значењем.додуше мудри би додали . . неко се сатим а неко спамети дичи . . .

г Stojković-у било како било добро је да нисмо истомишљеници у одабиру личних интересовања ди би нас одвела та истост. Вама ХВАЛА да ми прилог на блогу уочисте.
Time Bandit Time Bandit 00:43 21.02.2010

bronza

аја трећи и то уцелом Селунам, кашћете исами, алалми.


samo napred gosn Čer i bronza je veliki uspeh

Черевићан Черевићан 10:28 21.02.2010

све ми

г Bandit-у прилагодљивија кадгодшњих констатација . . ма важно је учествовати . . јер згодинама натјецатељски дух сплашњава рапидно, тако да присети још како бивају вакцина да се баш не отромбољим начисто.

хвала надружењу!
iris.davidovich iris.davidovich 04:59 21.02.2010

Kako

god bilo, ja se sita ismejah
Черевићан Черевићан 10:14 21.02.2010

ако

Вам мој саставчић бар имало тренутке учини пријатнијим, задовољство мије, драга гђо davidovich, хвала на окуми угодном коментару.
mirelarado mirelarado 08:52 21.02.2010

:))

Ваше приче, гос'н Чер, пуне су духа и доносе читаоцима добро расположење. АлалВам за то.
Черевићан Черевићан 10:22 21.02.2010

и ја се надам

потајно да је тако драга гђо mirelarado па их отуд ето . . кад доспем . .а ние да и нема у меморији памћења похрањених . хвала да сте нам удруштву и овог пута!
KRALJMAJMUNA KRALJMAJMUNA 10:00 21.02.2010

MAJMUNSKI SINDROM

I mene su ономад zvali majmunče. A ја се чудијо што. Сад се више не чудим.
Мада да сам ономад знао оно што сад знам јооооооооој.
А једном ћу да вам причам ко је био Гиле Барон. Што је тај лагао! Черевићан му није ни до колена.
Черевићан Черевићан 10:19 21.02.2010

госн Кинге

па баш у том исчеку приповедака на моменте неповерујућих текућа мука одживота поприма дражи.

знате и сами већ да ми прија Ваше присуство овде, ХВАЛА !
vladimir petrovic vladimir petrovic 12:57 21.02.2010

Kako je to video H. Miler

Ja ću da se uhvatim za početak, jer su mi uvek govorili da, kada ne znam odakle da počnem, počnem iz početka.
A vi ovako kažete:
g. Čer
мамга О гроомног, скоје год стране да га мерите исто. аи подебоје. сећам се увојски каце купамо и капетан мирко је пар пута навратио да га види дога сапунам

A ja ovih dana čitam Henrija Milera. Malo me sramota, a malo i nije. Ali na jednom mestu on priča ovako (a valjda zna o čemu priča, celog života je pričao priče samo na seksi teme):

"Jedini qrčevi za koje ja znam da su možda dobili nešto na težini bili su oni koji su mnogo hebali. Pa ipak, takvom muškarčini kao što je George Raft, koji je običavao svake noći spavati s drugom ženskom, ostao je qrac isti kao što je bio u pubertetu - bar tako tvrdi moj prijatelj Joe Gray, koji je s njim prijateljevao. Većina muškaraca koji imaju velik qrac zapadaju često u nepriliku. Prostitutke traže od njih da im dvostruko plate. Obične žene s običnim hičkama ne žele imati posla s tim čudovištima. Pa ipak, žene vječito fantaziraju o qrčinama, non? Nekadašnji francuski premijer Herriot, vrlo kulturan čovjek, ima je tako veliki qrac da ga morao vezati remenom za nogu...".

Prelazi onda raskalašni Henri na žensku stvar, opisujući kakva treba da bude, ali to nije ovde tema. /Iz knjige "Predraga moja Brenda/

Naravno, vaša priča je lepa od početka do kraja.
Черевићан Черевићан 13:16 21.02.2010

обратнице

ракова и јарчева, књиге г. Miller-а, дууги низ година ми крај узглавља стајаше но не ради тога да бих из њих понешто научио него да сам себе убедим да се и о таквим темама може отворено писати, што је мени кои сам под клавиром од раастао, црвенило у образе натеривало.
временом , ха време је чудо, исподешавало се којешта па ето сведоком сте и сам где на такве непримерене текстове од моје стране на блогу наиђете.

хвала Вам за то.посебно за похвалу саставами.
stasava stasava 14:35 21.02.2010

Pinokio

Pinokiu je od laganja porastao -nos.
Na kraju Jarceve obratnice, verovatno prezasiceni Henry Miller kaze:-Cini mi se da je vec proslo tacno 25960 godina otkako spavam u crnoj utrobi seksa.
Черевићан Черевићан 16:20 21.02.2010

носко

анатомску промену на глави сличну пинокијевој (засад)неуочавам, што индиректно значи да слабије лагим, а што се тиче старог јарца ма колико да је био одбијан или прихватан својим писањем једно је сигурно да је ретко ко од књигољуба остао поруком дела му недотакнут.

хвала stasava на дружењу!
Jelena Pavlović Jelena Pavlović 15:46 21.02.2010

I drvece ima dusu

Черевићан Черевићан 16:13 21.02.2010

ето

и флора да имуна остане на покушај копирања префињености женског тела у игри, тог савршенства природе, неможе.

ХВАЛА Вам гђо Pavlović на уистину оку мамљивој коментар - фотки
pape92 pape92 17:03 21.02.2010

zašto uvijeno kad može jasno

Черевићан Черевићан 18:20 21.02.2010

оду

мр Avalon qrcu посвети уху мамљиву текстом транспарентним.Браво му треба рећи натом труду, а Вама г pape хвала на избору овога за коментар, те посети.
pape92 pape92 18:27 21.02.2010

Re: оду

Svira k.
jasnaz jasnaz 18:01 21.02.2010

drž`te pesnika


sve smo mogli mi...... da je duži bio__________

da si našao za mene malo____________

sve smo mogli mi...... da si samo hteo ti

biti____________

kao__________________________________











Черевићан Черевићан 19:16 21.02.2010

еее

да сам само мого ја
све би било боље то
неби требо правдати
ово што се десило

не хтеде се дићи он
уби церек њега њен
планирасмо кркобуш
а трајаше само трен

понекад се сетим те
бруке моје велике
њеног лика опште не
размаза га сећање


фалаВам гђо jasnaz на као и вазда инспиративном коментару
mogul_sad_ja_kasti mogul_sad_ja_kasti 23:34 21.02.2010

huncutarije...

gos'n Čer,gos'n Čer,huncutarije...e sita se nasmejah i baš se razveselih vašoj potvdi,tvrdnji i kuma mi, da što dalje muški idedu sve se na prve slaDke muke vraćadu...
Черевићан Черевићан 19:12 22.02.2010

укруг, укруг

клацкајући својем крају
живот ето чини круг
враћамо се ми почетку
зацртан је то нам дуг

драга гђо mogul_sad_ja_kasti радује ме да Вам осмех намамих а за констатацију повратка сте посве управу. ХВАЛА што сте са нама.
Dr M Dr M 09:05 22.02.2010

Primeri na temu..............

G. Cher,u onom selu, pominjanom na mom blogu, majstor-Sreta, moler, im`o skoro tri metra medju nogama-kad se popne na one molerske merdevine
Dr M Dr M 09:13 22.02.2010

Re: Primeri na temu..............


I, jos nesto...

Razgovaraju dve zenke kita* :
"Kol`ki je kod onog Tvog"?

"Ma, dva metra, ali dobar tehnicar..."

* Nemamo dobar srpski izraz za zenku kita, izraz kitolovka bi mogao da se zlonamerno prosiri na mnoge pripadnice lepseg pola..
Черевићан Черевићан 19:05 22.02.2010

Cetacea

. . . Ta bića iz mračnih morskih dubina, koja poznajemo uglavnom zahvaljujući rijetkim znanstveno-dokumentarnim emisijama i Mobyju Dicku, našim su očima nevidljiva, a time i našoj pažnji nezanimljiva. Naše oči i naša pažnja vrlo se rijetko dadu privući i mnogo vidljivijim progonima i ubijanjima životinja - recimo, onima pasa i mačaka, dakle, životinja za koje smatramo da su nam vrlo poznate i bliske - tako da ravnodušnost, koju vjerojatno većina ljudi osjeća prema kitovima, ne treba čuditi. Masovna ubijanja kitova, zarad ishrane i medicinskih eksperimenata, zapravo i nije vijest. . . .

узречица је позната
- заболе ме кита
дал икад помислимо
болел човек кита

фала на дружењу, него унцут сте Ви . . . г Dr M
Черевићан Черевићан 19:46 22.02.2010

мерак

уистину majstor-Sreta, moler,г Dr M -е, је вредан бар једне Ваше приповетке. него потсетистеме да је унашем селу бијо гурави стева, земљорадник, е таје мого, да с бунарским кабоом наливеним сводом а окаченим о . .срамота ме написати . . откорача једно . . . 5 метери бар. АХА.
Biljana 77 Biljana 77 15:46 22.02.2010

Gde prestaje umetnost?

речје о врло комплексном односу означеном таштином ,емо-цијама, али и етиком у којем наспрам уметности женског тела стојим ја ,на-добудни егзибициониста ( чух и такову оценуме ?) који острвску харизму црпим баш изте поменуте уметности стварајући њезину апотеозу док себе уистину сматрам само онако у пролазу .


Черевићан Черевићан 19:35 22.02.2010

богме

драга гђо Biljana доброје где ме потсетисте да се ија то исто а у вези уметности упитам , хвала. наравски и на посети.





Vojislav Stojković Vojislav Stojković 15:46 22.02.2010

Niko nema što Srbin imade...

G. Čer, ako ćemo pravo, ni mi ostali Srbi ne zaostajemo.
Черевићан Черевићан 19:56 22.02.2010

и нема

него слушам Вам прилог , г Stojković-у и ево цупкам ногама под цртаћом таблом ( очепијо посо богме) па ме пита млада колегиница одскора у нашем бироу зарад чега сам тако напречац несташан, дојмила је мелодија него се интересује о чему се казује, а ја онда каваљерски појашњавам да се то мора показати, речи су слабашне да дочарају пластику текста, упс..

ето, увалисте ми нехотице обавезу . . али ако.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana