невиност &далије очувати

Черевићан RSS / 22.11.2007. u 14:04

 

састав на тему . . . бушну

ко тица гњурац убазену спиранама осећао самсе неко вече у друштву расположених и тектек усвираних комшиница,  а у поводу прославе 38 годишњице невиности једне изнашег пансионата , гркиње Софие.потсетила ме је на моју рођакињу Јаворку која се исто тако дичила счистотом оддоле ,ана питање сељана коме је чува , дрчно узвраћала:- ономе који је заслужи одистински.како се такав није уопште појавио ,збаби се моја рођакиња, па после и да је тела да понуди ју неком слуђеном - успело неби. Онда се цркви окренула и то поменуто јој би ВЕЛИКО +.

 

једна друга исела пак сачувала је невиност диљем десет година брака но то је била заслуга мужа са грешком угаћама , а не њезина. тек у потоњем браку када смо је расположени питали јел још вазда девица и поред троје деце које изроди, згрануто је реаговала:

- ијууу,асте лууууди.

 нека опет, Крагићка, кад смо још мали били па се подјорганом сакривени играли маме &тате говорила је да јето што сам јој пипно за бебе само и да ако ме ние срамота можемо се љубити жмурећки јер штаби збебом кад смо и ми још деца ,па ме убеди неинформисаног.

касније како сам одрастао наилазио сам на женске, акоје разврстах у две категорије

 

једну - е ,то нееее  thnevina.jpg

 

другу - е, то мозе,мозе , и те ми некако милије беху. 

 

присећам се прочитах још давно:

да се мушкарцу ништа не чини тако пожељно као пробијање химена јер тада поседује женско тело интимније него продирањем које га оставља неповређеним,  обзиром да утој неповратној радњи недвосмислено претвара женско тело у пасиван објекат потврђујући своју моћ над њим .уосталом и легенда вели да  је витез без мане  и страа усеби, кадгод, крчио пут кроз трновито џбуње да би узабрао никада мирисану ружу те јој ломио стабљику небили је победио. отада датира и оно у народу познато "узети цвет" / одузети невиност некој девојки те отог израза наста и реч дефлорација.

марко поло прибележи кадгод да тибетанци ни за живу главу неби за жену желели невину девојку тумачећи тиме да мушкарцу није стало  до жене која још није разбуктала жудњу мушких.

арапски пак географ ел бакри говорећи о словенима вели:ако се ожени и установи да му је жена невина , укаже јој

-да си нешто вредела мушки би те волели и нашао би се бар 1који би ти одузео невиност ,те би је потом ладно отерао

понегде се било уобичајило да се мушки жене само са женама које су већ биле мајке јер су тиме доказале да суплодне . 

ништа, мачка у џаку . . . него.

но све је ово историја. данас пак ,каква је ситуација, потом питању можда ће неко од читалаца пожелети  да презентира свакако боље од мене, неконзумента ж. химења. 

углавном протече поменуто вече дружења нас полно шароликих и на растанку ја се искрено понудих Софии да јој кљокнут и спокојно усаглашен са отсуством нагона ка сексуалним непримереностима, а у складу са годинама трајања несебично  припомогнем да идуће године прославимо јој & 30 девету  годину  . . . . . . знатевећ чега .

 

насмејана прихвати.



Komentari (130)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

mariopan mariopan 14:45 22.11.2007

Ah,

Samo da pohvalim , tj. preporucim al o toj temi neka vise kazu mladi....dal se nesto promenilo ne znam....samo mi je prica pomalo tuuuzna. Zar nikada nije upoznala nekoga za kim bi joj srce brze zakucalo ..em noge zaklecale kada ga dodirne...pa da ne zna dal je u ljubav zaljubljena il u njega?
Zar nije tuzno da se ne rode deca i da se ceo zivot provede tako samo sebe radi...meni je vaca radost u deljenju zivota sa nekim nego u samoci?Mislim da se taj osecaj tolike ljubavi ne moze menjati za bilo sta pa makar i nevinost bila...ima nevinih u dusi pa ko ume da gleda i to ce sagledati. Mislim da sve to dolazi od pomanjkanja ljubavi i nesrece da se ne sretne bas prava osoba...a onda vreme prodje. Zato kazu da te starost ne pita gde ti je bila mladost....ili to kazu za nesto drugo?
Ipak vi njoj pozelite ljubav i da ne slavi nista drugo sem ljubavi...evo neka mi veruje na rec )))
Черевићан Черевићан 15:43 22.11.2007

ух,ух

mariopan , предиспозиције поменуте гркиње, изглед, шарм, памет (др је наука), ма све указује да би нормалним токовима љубави се требала препустити. међутим . . е то међутим задњих по деценије како смо сеседи покушавам одгонетнути . . . . систематски.
наравски млади су ти који би ову тему , ако им се уопште учини примамљива, били у стању на савремен начин растрести, ал тако да је ими успемо схватити.
хвала на хвали и коментару.
KRALJMAJMUNA KRALJMAJMUNA 14:51 22.11.2007

Avan-turizam

Čer, danas imaš 30% manje noćenja nego rekordne 1972. kada si imao rekordan broj noćenja i odličnu vanpansionsku ponudu.
Ovo sam malo izmenio tekst jednog "mog velikog prijatelja" a tvog vršnjaka, verovatno. A ti si upao u tekst kao poručen.
EPP ti je odličan, stil dobar, jezik arhaičan, malo si bezobrazan za tvoje godine, preporuka i za mačku u džaku i ostale životinje koje si pomenuo direktno ili indirektno. Deco, jaka četvorka!
PS Zar si mogao Sofiu da preskočiš i da je ne usrećiš, nesrećo muška.
PPS Znam jednu koja je operativno vratila TO, taj cvet na h (Himenoplastica, ako se dobro sećam sa fakulteta koji sam posećivao) kao i i još neke delove koje je vremenom izgubila, a dodala i antigravitacijske sisteme. Džaba.
vidomir pavlovic vidomir pavlovic 15:10 22.11.2007

KAD SAM BIO MLAD...

....SEĆAM SE....A ,aaa da sećam se da je u Zagrebu ossamdesetih, u jebote OSAMDESETIH ALA BRZO PROHUJA...., šta ono rekoh, a da sećam se da su moje drugarice masovno išle u Zagreb, i to baš nekako pred udaju...Niko od nas muških nije ni razmišljao "koji" bi TO mogao razlog biti...
Uglavnom, oženi se naš kolega koji je bio povučen tih i miran mi ga upitasmo kaka mu je žena jel nevina... Normalno odgovori on ubeđen u to i pričajući "koliko" je bilo krvi biloooo. Nama nije bilo jasno jer smo "bili" snjom..
Posle nekoliko istih svedočenja da su nevine, one koje su bile radodajke, nama postade jasno ZAŠTO IDU U ZAGREB...
Tamo je neki doktor ugrađivao himene, parčiće creva sa krvlju koja bi poslužila prvu bračnu noć...cena je bila sećam se kao danas da je bilo, 5000 maraka,

NO KOMENT

ODLIČAN TEKST, UVEK ME NEKAKO SPONTANO VRATITE U MLADOST? BAŠ V AM HVALA NEK VAS BOG POŽIVI I VAŠE TEKSTOVE....
PREPORUKA
Черевићан Черевићан 15:11 22.11.2007

ситан штеп

да KRALJуMAJMUNA могуће да ова тема у вези очуваности кхм и ние више актуелна јер хирургија је чудо ,па
могу женске како им се ћефне . и то пар пута . . читао сам . . . у пар бракова неименована женска је вазда била нова - (ко) невина. чему онда бриге . . ако се уопште данас ико нато штреца илити ситан штеп . . решава главобол
ато за 1972 . . па могу само да се сагласим , тјст да неширим деликатну тему . . .док финоћа особна , наравски част изузецима, се по свему судећи срозава сгодинама трајања . . . . фала на коментару.
vidomir pavlovic vidomir pavlovic 15:16 22.11.2007

Re: ситан штеп


neverstvo u braku je jakobolno....,a

NITI MANJE ŠTETE NITI VEĆE ŽALOSTI
vidomir pavlovic vidomir pavlovic 15:21 22.11.2007

Re: ситан штеп

Izvini CHer..,ali moram još ovo da Vam napišem . Pitali mog kolegu koji radi na malti, isto, kako bi preboleo neverstvo njegove žene, on nam odgovori ovako .Nemoj te da se svađamo o toj temi neželim da pričam , a ako baš oćete da znate bolje pojebite mene, bole će me dupe dva tri dana i proćiće, a ako mi pojebete ženu boleće me duša ceo život....
Черевићан Черевићан 18:12 22.11.2007

упс

так да малко опростимо на изражајностиВам али утом резоновање колеге Вам има подоста искрености, као и верујем у оном инфоу озагребу и 5 тисућа марона, јер није то нова работа, неееее, само је данас несумњам штеп ситнији те невиност оргиналниа .хвала за похвалу , јес да малко вичете па ће и други чути имогуће намамити , ал нека. те дружење.
jesen jesen 02:30 23.11.2007

Re: KAD SAM BIO MLAD...Čudno...

....zaista mi je čudno da je nekome osamdesetih tako nesto bilo važno....ne poznajem nikoga iz tog filma....
nestorijanac nestorijanac 15:16 22.11.2007

proslava nevinosti

"насмејана прихвати."
Mudra Sofija.
Черевићан Черевићан 18:16 22.11.2007

никад не

nestorijanac , поменута је једна вазда насмејана особа усвако доба дана ( добро, и ноћи)и од ње никад никад нисам чуо речцу не. сем наравно . . . хвала на опаски.
nestorijanac nestorijanac 18:21 22.11.2007

Re: никад не

од ње никад никад нисам чуо речцу не.

E, to je nevinost koju valja cuvati !
Hvala Vama !
nsarski nsarski 15:19 22.11.2007

Cher,

nije mi jasno ovo:
а у поводу прославе 38 годишњице невиности једне изнашег пансионата
.
Od kog trenutka (datuma) se racuna pocetak nevinosti? Od rodjenja, ili od kad je prvi put mogla, pa je odbila?
vidomir pavlovic vidomir pavlovic 15:26 22.11.2007

Re: Cher,

Od kog trenutka (datuma) se racuna pocetak nevinosti? Od rodjenja, ili od kad je prvi put mogla, pa je odbila?

da li se nevinost javlja rođenjem ili vremenom u pubertetu, kako se računa tek to? A kako računaju one koje , eto sticajem okolnosti uopšte i ne dobiju taj cvet poštenja, ili je elastičan pa ko da ga nemaju . kako se to računa...
Черевићан Черевићан 15:34 22.11.2007

етотигана

питање Вам г nsarski олако ко перце, но за одговор би поприлично требало се сконцентрисати .биће најбоље даје питам вечерас , упс , да неизгрешим. фала на јавки.
Atomski mrav Atomski mrav 15:20 22.11.2007

Tender

Nevinost, tj. gubitak iste je kao privatizacija... treba sačekati pravi trenutak :)
Jelica Greganović Jelica Greganović 16:08 22.11.2007

Re: Tender

Ali manje transparentno to treba izvoditi.
Atomski mrav Atomski mrav 16:35 22.11.2007

Re: Tender

Znači, na srpski način :)
Черевићан Черевићан 20:02 22.11.2007

тоооо

Atomski mrav-у за почетак битно је усагласити терминологију са саваременим поимањем модела прилагодбе, а онда за које десетлеће . .прећи са речи на дела, под условом да секс као такав несмену . . пилуле (за лилуле)
Черевићан Черевићан 20:09 22.11.2007

близу срца одока далеко

све поладу
да нас непознаду

је била проверена метода транспарентности гђо грегановић и . .ние д ние ваљала. сад пак уочавам . . . .недајмо традицију, хрлимо променама . .пише на транспаренту .ја малко слуђен . . .изгледамси.
angie angie 15:49 22.11.2007

izvin'te na smetnji,

al' ne mogu da se otmem utisku, kako vi dechaci, ma u kom dobu da ste, nikako da prevazidjete traumatichna tumachenja o stvarima, koje ste vremenom trebali da apsolvirate barem u onom osnovnom prirodnom znachenju.
mariopan mariopan 16:13 22.11.2007

Re: izvin'te na smetnji,

.......a svaki put nova )) pa nova moze biti od glave do pete . Sada se ta hirurgija tako razmahala da covek moze imati novu zenu kad god hoce samo treba da ima mnogo para..to mislim na kompletan remont. Odveze je na generalku i vrati se sa novom , malo manjih dimanzija , pa neko vreme proverava dal je pokupio svoju ili neku tudju...ne bih u detalje po cemu bi znao da je njegova ?
A mislim ako je tvrdica pa nece da placa , moze da nadje neku zaista novu sa garancijom ? I eto sad saznajemo da se i ta garancija moze obnoviti takodje ti hirurzi , c c c svasta na ovom svetu Pa vi muskarci zaista imate problem kako verovati ? Predlazem tek kada prelomite taj problem da predjete na drugu fazu...manje trauma ..vise radosti.))
angie angie 17:17 22.11.2007

Re: izvin'te na smetnji,

pa ja htedoh reci, kako je celu problematiku smislio mushkarac, zbog svojih frustracija i nesigurnosti, kao uostalom i sve druge gluposti koje opterecuju civilizaciju i toliko je zena stradalo i propatilo kroz istoriju na ovu temu, da mi jednostavno nije vishe do zezanja.

I josh neshto, koja je to garancija za mushkarca postavljena, makar i tako primitivna, chisto da znam, da li sam propustila kako se meri shta god kod njega, da ako zadovolji merila, dobije na vaznosti, a ako ne- bude maltretiran? Ili samim tim shto pishki stojeci pokazuje apsolutni kavlitet i prihvatljivost?
mariopan mariopan 17:27 22.11.2007

Re: izvin'te na smetnji,

angie
pa ja htedoh reci, kako je celu problematiku smislio mushkarac, zbog svojih frustracija i nesigurnosti, kao uostalom i sve druge gluposti koje opterecuju civilizaciju i toliko je zena stradalo i propatilo kroz istoriju na ovu temu, da mi jednostavno nije vishe do zezanja.

I josh neshto, koja je to garancija za mushkarca postavljena, makar i tako primitivna, chisto da znam, da li sam propustila kako se meri shta god kod njega, da ako zadovolji merila, dobije na vaznosti, a ako ne- bude maltretiran? Ili samim tim shto pishki stojeci pokazuje apsolutni kavlitet i prihvatljivost?

A ja se bas na tvoj komentar nadovezala gore , )) rekoh da se nasalim posto je ovde dosta muskih...kako oni sad , jadni , da znaju dal je polovna ili nova?.. Bas zbog tih doktora.....a sve drugo se isto moze promeniti , pocevsi od frizure i boje kose pa do ostalih delova tela...nekad ni rodjenu zenu ne bi pre[poznali samo ako bi imali dosta para ...koliko doktor kaze. Eh , sad ce da se zabrinu ?)))))
neverlander neverlander 17:38 22.11.2007

Re: izvin'te na smetnji,

ma glavni je problem sto mnogi ne bi voleli da budu uporedjivani sa prethodnicima:)

nikola svilar nikola svilar 18:03 22.11.2007

Re: izvin'te na smetnji,

Like a virgin - слика ме
потсети на легендарни почетак
Тарантиновог "Reservoir dogs"... :)))))))
Дијалози су заиста откачено написани.
Черевићан Черевићан 19:25 22.11.2007

разброј се

ма нема први . . него сваки следећи је (опет). . .први до њега,neverlander -у треба имати на уму тај игрорек и онда осетљиве . . мање жуља. хвала на прилогу.
Черевићан Черевићан 19:49 22.11.2007

осврт у будућност

angie, хвала на вашим прилозима .него, састав овај нема намеру неозбиљну него управо да потакне младе,или оне који се тако барем осећају , што досад овде не уочавам, да тему о којој се вазда неусаглашености било са мушке или женске стране кроз културан дијалог покушамо усмерити евентуалној доречености.оно за мушкарчеве фрустрације сте управу
док његова мерила вредности ,су има томе ,добрано зацртана у женским критеријумима, нешто као генетски запис ваљда.
добра вест је да је ипак мушкарац данас , ако се уопште пита, далеко толерантнији на тему вирго интакта
а да помињање те проблематике кроз историју се међу интелектуалцима своди углавном као добар повод за шалу.
уствари дали су интелектуалци по том питању флексибилнији од оних ортодокснијих склоних веровању (тјст заблуди) да су они за одређивање тих деликатних критеријума задужени, показаће блиско сутра, јер вазда има таквих који се у лудилу свакодневнице хоће позабавити . .и тим периферностима.уто име подржимо прогрес мисли оном народном . . (живијо народ)

на чаршаву белом
две 3 капи крви
то је доказ драга
дасам бијо први
neverlander neverlander 21:39 22.11.2007

Re: разброј се

Slazem se gospodine Cer. mi smo se uvek salili - da ako devojci nisi prvi, onda si joj 100% drugi:)
Milena Mitic Milena Mitic 07:35 23.11.2007

Re: izvin'te na smetnji,

pa ja htedoh reci, kako je celu problematiku smislio mushkarac, zbog svojih frustracija i nesigurnosti, kao uostalom i sve druge gluposti koje opterecuju civilizaciju i toliko je zena stradalo i propatilo kroz istoriju na ovu temu, da mi jednostavno nije vishe do zezanja.

smislili su ih muskarci, ali ih zdusno odrzavaju zene...
bravar bravar 16:57 22.11.2007

bez naslova

Черевићан Черевићан 19:21 22.11.2007

пољубац

гукање
гукање
у сусрету са Животом
то је присуство ваше
исрца мојег
излети тица радости

овде би се и роден постидео.хвала бравар-е
bravar bravar 16:58 22.11.2007

bez naslova

AlexDunja AlexDunja 17:01 22.11.2007

cher, mozda vesna parun

ima zanimljiv pogled na stvari.
(nije cela pesma, dosta je duga, da ne gnjavim:)

Ti koja imaš ruke nevinije od mojih
i koja si mudra kao bezbrižnost.
Ti koja umiješ s njegova čela čitati
bolje od mene njegovu samoću,
i koja otklanjaš spore sjenke
kolebanja s njegova lica
kao što proljetni vjetar otklanja
sjene oblaka koje plove nad brijegom.

Ako tvoj zagrljaj hrabri srce
i tvoja bedra zaustavljaju bol,
ako je tvoje ime počinak
njegovim mislima, i tvoje grlo
hladovina njegovu ležaju,
i noć tvojega glasa voćnjak
još nedodirnut olujama.

Onda ostani pokraj njega
i budi pobožnija od sviju
koje su ga ljubile prije tebe.
Boj se jeka što se približuju
nedužnim posteljama ljubavi.
I blaga budi njegovu snu
pod nevidljivom planinom
na rubu mora koje huči.
Черевићан Черевићан 19:17 22.11.2007

у хладовини грла његова

једна тесна весна којој је то изговор вазда бијо да елегантно заобиђе непримерене радње навуче ме својевремено на поезију имењакиње парун . . . .и баш уживах уњој. хвала Вам AlexDunja на правом одабиру.
bravar bravar 17:02 22.11.2007

bez naslova

I, naravno, Himen, masters of the universe:)

angie angie 17:18 22.11.2007

Re: bez naslova

barvarko-majstore!
Черевићан Черевићан 19:12 22.11.2007

химен малтез

тоооооооооооооо, нексезна . . мислим, коме је битно
Milena Mitic Milena Mitic 07:38 23.11.2007

Re: bez naslova

bravar
I, naravno, Himen, masters of the universe:)

ja sam se k'o mala bas pitala zasto se himen zove isto kao Himen (ne obrnuto :). A bila i zaljubljena u Himena (sa jedno 5-6god) samo tako...
nikola svilar nikola svilar 17:40 22.11.2007

-

Ne zamerite, tekst uklonjen zbog korekcija.
Nadalje čitati na u sklopu romana “Audio zgrada”
na blogu Čerevićana.
nikola svilar nikola svilar 17:48 22.11.2007

хмн

Кјешловски беше у једном моменту своје каријере снимио документарни филм о ослепелим војницима из другог светског рата који изгубише вид у борби. Поставио их Кшиштоф пред камере и пустио их да причају о својим сновима... Ех, читам овај Ваш пост г. Светиславе и размишљам да ли би тај филм боље прошао да је пред камере извео исти број девојака/жена да испричају како им је... први пут било.

Черевићан Черевићан 18:49 22.11.2007

лек је у пасуљу, слутим

г Свилару ,шта на ово ваше казати тјст коју врсту коментара приложити, епску оли лирску уствари боље је ћутати и вежбати, читајући Ваш састав једно 300 пута, па наново, небилисе тој изражајности примакао никад а можда и рание. има ја још пуно пасуља да се наједем дотада. уствари се хтедох захвалити Вам што мој аматерски састав оплемењујете оваквим коментарима.
nikola svilar nikola svilar 20:48 22.11.2007

давид

читајући Ваш састав једно 300 пута, па наново, небилисе тој изражајности примакао никад а можда и рание.


:))))

истина јесте г. свет да ће све ове "радне ми верзије"
много корекциа још претрпети пре него се нађу штампане
између корица романа ми. ко што видите за зависно
промењиву / Y / узех једну вашу (тјашу) константу.
изпретходног поста (неускршњег!) вам.

ни име овог режисера давида, баш ми се не допада
па уколико ви или неко од коментатора буде имао боље име за понудити
оберучке прихватам јер... главни је јунак а име баш отрцато... билбијско,
микелангеловско, бернинијево... ... ... ...

хвала тајм бандиту, свака подршка је добродошла!
jinks jinks 21:06 22.11.2007

*

*
Черевићан Черевићан 22:38 22.11.2007

кум

ха, велики је то изазов Вама г Свилар бити сугестор (ваљда се тако зове онај који сугерира?) но ипак ево оглашавам позив склоним надевању имена другима да се ангажују око замене имена Давидовог . ето изузетне прилике да коме се посрећи буде сарадник на роману г николе .
изволите . . без чепања, молим.
Kazezoze Kazezoze 23:10 22.11.2007

Re: кум

meni fino zvuchi umesto david, ime filip, nekako mi pashe uz lenu i tjashu...eto moj predlog;-)
btw. a koja je nagrada za najbolji predlog?
jesen jesen 02:50 23.11.2007

Re: давид

...Andrej...
nikola svilar nikola svilar 12:07 23.11.2007

Re: кум Re: давид

režiseru (apsolventu režije da budem precizniji)
dodelih ime prema Lynch-u pa u tom smislu tražim
analogno ime prema nekom istaknutom režiseru
da ga transponujem adekvatno u "serpski".

hvala vam.
jesen jesen 18:26 23.11.2007

Re: кум Re: давид

...zar se Tarkovski ne zove Andrej.....meni je to bila asocijacija....
jesen jesen 18:26 23.11.2007

Re: кум Re: давид

...zar se Tarkovski ne zove Andrej.....meni je to bila asocijacija....
nikola svilar nikola svilar 19:42 23.11.2007

Re: кум Re: давид

ja lepo rekoh - hvala vam
jesen, glavni lik se zove andrej :)))
jesen jesen 19:50 23.11.2007

Re: кум Re: давид

....izvinjavam se, nisam ukapirala....bas se radujem sto je predlog usvojen :) )....cekam petak sa nestrpljenjem...
nikola svilar nikola svilar 20:14 23.11.2007

Re: кум Re: давид

nazalost u (1/x) protagonisti su Jovan i Anja a
Lena i Andrej su tek u (2/x)... sorry
jesen jesen 22:00 23.11.2007

Re: кум Re: давид

....ne radujem se ja zbog Andreja...vec zbog prve epizode...nema zasta sorry....
fixer fixer 17:51 22.11.2007

vrati mi bar mene:.

u vreme tita
nije mogla svaka kita
tek tako da skita
moralo se tu misliti
ako se imalo čime
a obično nije

mozga malo
ali se vadilo iz malog mozga
on beše uglavnom masivan
i danonoćno aktivan
jednačina
samo sa jednom nepoznatom

uh, a koliko je bilo
njih
koje su svu noć čuvale aspirin
stisnut kolenima

pa udri firnajz:
ja, kao stanica na tvom putu prema samoj sebi
van tebe od bola
skini se bar do pola
isključi te vetrenjače iz svojih očiju
šta se diraš
ma uštini me ispod stola

i onda dno:
vrati mi bar mene
il
zašto, pitaju magle, zašto!!?

opa:
dno proradi
opa
interpunkcija pulsa
još malo još malo


uh

pred jutro, onako namučeni, gladni
paaaa ajd uđi
nek ti uđe mama sada
štoooo
s čim ću ući, pregoreh od želje
a a ja baš mislila tebi da dam prvom
kad, sad u pola pet izjutra
ee, a de je sad ona romantika
ajd bolje pomozi
kako
znaš ti kako
mamaršbrebudalo
ma daj mallo
ma ono dole oću, al to gore ni mrtva

i onda uz neki bajat keks
i neko mleko na eks
i malo slatkog od trešnje
u bre pa nije tako strašno
jesam ti reko ah
jel moš sad uđi
ušo sam pre pola sata
onda uh
jel to to
to je to

a
Черевићан Черевићан 19:10 22.11.2007

аспирин заколена

сећам се те медецине као давнашње превентиве за невиност fixer -у .као и вазда надухнитисте и поетски у песми доречени, што је битно. међутим ова предкрај ме потсети на виц (збрадом) у којем она професионалка и он почетник се мазе ,жвака се развукла па га она унекоје опомене да је ред да отпочне са пенетрацијом ,а он понесен се фали како то уради . . .пре . . . има томе . .а она ће пажљива . . јоооој мени како тије о громан . . . хвала на дружењу
jesen jesen 02:54 23.11.2007

Re: vrati mi bar mene:.pitanje

....a sto ti vec jednom ne pocnes da pises svoj blog, lenja bubo.....?
jesen jesen 02:54 23.11.2007

Re: vrati mi bar mene:.pitanje

....a sto ti vec jednom ne pocnes da pises svoj blog, lenja bubo.....?
Черевићан Черевићан 07:51 23.11.2007

стварно зашто

jesen ,ја сам се већ пар пута јавно упитао за блог г фиксера када ће осванути, јер дотични несумњам да би имао шта понудити, посебно поезији склоним.стога ево апелујем да се пружи прилика Поменутом, а њему умолба да исту непропусти . . . . . да приушти задовољства свима са блога б92
bravar bravar 17:58 22.11.2007

bez naslova

Черевићан Черевићан 18:36 22.11.2007

за незаборав

хвала bravar-у што нас потсетисте на +Бату . . .ма ,трајаће Он . додуше ту је и деректорка тв нсад .верујем и она ће потрајати . . . .
jinks jinks 19:07 22.11.2007

Virgin Brides

Virgin Brides is the Virgin Group's wedding store company.

According to statistics, most of Virgin Brides customers are no longer virgins, though they are indeed brides.

Time Bandit Time Bandit 19:46 22.11.2007

Proba

Proba
Черевићан Черевићан 19:56 22.11.2007

невидљивог прочеља маам

Time Bandit -у хвала на јавки, оно јес да смо остали ускраћени за фотос прочеља ? но се и овог пута придружујем важој хвали састава г свилара
Time Bandit Time Bandit 20:09 22.11.2007

Re: невидљивог прочеља маам

Ne sekirajte se sur Cher, tek sada vidim da sam napravio gresku - umesto procelja pansionata photos je prikazivao jedan ulaz nedaleko od testaferata st.
Nego, glede Sofia sindroma, predpostavljam da ima slicnih slucajeva sto u Evropi sto u svetu. To je idealna sansa za seoski turizam i obogacivanje ponude "Ako niste do sada, uradite to prvi put u Srbiji".
Черевићан Черевићан 20:14 22.11.2007

синдром софије

1 тематски, на пироћански ми мириши

Oseti baba da joj se bliži kraj. I ode kod kamenoresca da se pogodi za spomenik:
- Sinko, ja bih da na spomeniku piše ovako: "Rođena nevina, živjela nevina i umrla nevina".
- Slušaj, baba, ja mislim da je jeftinije da napišemo "Vraćena - neotvorena".
Черевићан Черевићан 20:17 22.11.2007

идеја

Time Bandit -у па у актуелној потраги за брендом Србије . .ето идеје. Браво!
Time Bandit Time Bandit 20:34 22.11.2007

Re: идеја

Imamo dosta zdravih i obdarenih a nezaposlenih, a sta ima lepse nego spojiti rad i zadovoljstvo. Bolje propustiti neku od sednica skupstine, ionako smo spoznali da "neznamo da radimo, a nemocni da ratujemo", sta nam onda drugo preostaje sem ove "ponude". Nekako i odgovara nasem mentalitetu, pozicija suprotna "yebenoj stranci". Uostalom, pracenje javnog zivota u Srbiji postaje sve zahtevnije, treba smisleno diskutovati o dokumentima - original ili ne, dobrovoljno odmaranje u shahtu, i tako to...
bauer bauer 21:22 22.11.2007

Re: синдром софије

jos 1 temacki:

idu dve ruze pustinjom, jedna nema vode, a druga nosi punu cuturicu.
pita prva drugu: daj mi gutljaj vode, a druga odgovara: ne dam.
nastavljaju one dalje, sunce upeklo, prva moli za gutljaj, druga neda.
jos kasnije, prva preklinje za vodu ali druga pije i neda, posle nekog vremena prva ruza uvene
druga nastavlja dalje uskoro joj nestane vode, te naposletku... i ona uvene.

poenta: davala - nedavala, uvenuces :)
Черевићан Черевићан 22:02 22.11.2007

неприлагодљиви ,дрчни

bauer-у ,још боље нас нашао , еееее гдеби љуцком роду крај био да смо вољни разумети искуства коленима преношена . волим кад се јавите.
bauer bauer 22:15 22.11.2007

Re: неприлагодљиви ,дрчни

волим кад се јавите.

pleazir je moj :)
dracena dracena 20:33 22.11.2007

Sve u svoje vreme

Imale smo otprilike trinaest – trinaestipo godina, kad smo se prvi put užasno zbunile, ona malo više od mene, jer se dogadjaj ticao nje, a ja malo manje, jer je moja uloga, i pored toga što smo bile jako dobre drugarice, u ovoj situaciji ipak bila samo „savetodavna“. U jedno prolećno predvečerje vraćale smo se iz škole. U susret nam je išla grupa starijih mladića, sportista. U prolazu jedan od njih, krupan lepotan, relativno poznat plivač, izdvoji se iz grupe, pridje mojoj drugarici, uštine je za dečji obraščić i osmehnu se od uva do uva: „Kakva si ti lepotica!!! Bićeš moja kad-tad!“
I ode. Ona ćuti! Ma šta ćuti! Ne diše! Pogledam je, a njoj oči pune suza. Pitam je šta je tako uvredilo, a ona kaže:
„Nije me uvredilo, nego ga se plašim. Vidi koliki je.“
„Pa šta onda“, pitam „Neće te tući.“
„Ne znam ja šta će on meni da radi. Čuješ kako kaže da ću biti njegova. I to mi govori kad god me sretne još od zimus. I još je rekao da samo čeka da malo porastem. Kako on misli da ću biti njegova?“
Sad sam se i ja zbunila. Ni ja nisam baš razumela na šta je tačno mislio, ali sam naslutila da su u pitanju neki njegovi ljubavni planovi, pa požurih da je utešim:
„Pa možda planira da se oženi tobom.“
O, luda, luda moja jezičina!!! Uvek brža od pameti!!! Kako sam to izgovorila, ona se zagrcnu od suza:
„Ali ja neću da se udajem, mlada sam.“
„Dobro, dobro. Ne može te naterati da se udaš. Možda hoće samo da mu budeš devojka?“
Ponovo grcanje, suze već natopile belu kragnu na njenoj školskoj keceljici:
„Neću ja da budem ni devojka nikom, jer ću posle morati da mu budem žena.“
E, na to sam se i ja potpuno smela. Osećala sam da u njenoj logici nešto ne štima, ali nisam znala šta tačno, pa sam bila prinudjena da promenim metod:
„Pa šta bi ti falilo da imaš ovakvog muža? Vidi kako je lep? Jesi li mu videla zube, a tek oči?“
„Šta će mi toliki mu-už? Vi-di ko-li-cka sam ja-aa-aa-aa-aa!!!“ Jeca ona.
„Pa i ti ćeš još rasti.“ Ne odustajem, a već polako uvidjam da je ona potpuno u pravu, da joj se crno piše i da je već krajnje vreme da se i ja drugarski rasplačem.
"Neću da porastem, jer on samo to i ček-aaa!"
Ostatak puta do moje kuće, gde smo se rastajale, prešle smo ćutke, utučene i u suzama.

Tako smo nas dve oplakale njenu „zlehudu sudbinu“ unapred, što se kaže blagovremeno, da ne okasnimo slučajno.
nikola svilar nikola svilar 21:07 22.11.2007

кад тад

делује банално али и заиста застрашујуће...
(у зависности са које стране се посматра ова ваша прича драцена)

ех тај живот... много суза превали се преко образа


Черевићан Черевићан 21:17 22.11.2007

загрцнутим

лепа причица dracena хвала. драг сте ми коментатор.елем, како Вас је тема мојега поста ето вратила малко уназад, кхм . ја мушко па стога настран мислим . . .наслућивала је Ваша друуга Лепотанову огромност у свим анатомским детаљима , . . . . па јој отуд (беспотребне) бојазни, те суууза, јер вели црвен бан . . нема такве мале рупе у коју се миш завући неће . . . . .очигледно алудирајући на полност женско -мушку.
dracena dracena 21:22 22.11.2007

Re: кад тад

Ljubavni problemi iz vizure dve lude klinke. :) Već sutradan smo se smejale kako smo sinoć bile blesave.
Prave suze s razlogom su došle tek mnogo kasnije.
U pravu ste za suze. Nije lako živeti. Ali je i pored toga lepo. :)
Vidim da ozbiljno pišete. Biće nešto od nas, rekla sam ja.
dracena dracena 21:42 22.11.2007

Re: загрцнутим

Sad bih rekla, Čer, da se radilo samo o tome da je taj njen prvi susret sa flertom bio nekako iznenadan, bez upozorenja, da je bio u pitanju njoj lično nepoznat, a inače vrlo popularan, takoreći slavan mladić, prava veličina u njenim očima, ne toliko fizički, nego kompletno. Prosto, situacija je prevazilazila njene male dečje snage. Njegove reči mi danas čak ne deluju ni kao flert, nego kao puka ljubaznost, ali tad sam i ja pod njenim uticajem sve shvatila preozbiljno. Kako bilo da bilo, mi se site isplakasmo.

Zaista mislim da je važno da se sve u životu obavlja u svoje vreme, ni prerano, ni prekasno. Jedino još ostaje nerazjašnjeno pitanje šta je za koga pravo vreme. :)))

Hvala vam na ljubaznom pozdravu, Čer.
Черевићан Черевићан 21:55 22.11.2007

сам да не окасни

obavlja u svoje vreme, ni prerano, ni prekasno. Jedino još ostaje nerazjašnjeno pitanje šta je za koga pravo vreme


е то је dracena управо питање, које мори становнике пансионата кад је у питању Гркиња ,јер наравски својих брига немамо, благосига нама укомплету, ха,ха
Черевићан Черевићан 20:56 22.11.2007

успитона сан

(издневниками)
Пријатно ми је са Гркињом. конверзацији склона често ме позове на ручак недељом и онда приповеткама никад краја . ту скоро ми исприча о миљенику јој,Александру Великом како су давно Његове војске ушле у Азију кроз Фригију ( данашњу Анадолију ) област у средишњој Турској те стигле до града Гордиона и у њему се збио догађај који се и данас помиње.
- У осмом веку пре христа.(четиристо година пре Александра ),пророчиште је , вели , саопштило народу Фригије да ће се једног дана појавити њихов прави краљ и да ће Га познати по томе што ће на његовим колима ,док буде улазио кроз градске капије ,седети гавран.И деси се да је источним путем пристигао пастир Гордије , а пророчки гавран уистину је седео на јарму његових волујских кола и они су заједно ушли у град.
Гомила је клицајући отпратила Гордија до храма и крунисала га за краља.Ускоро су открили да нико неможе да развеже сложени чвор на кожном каишу којим је јарам био привезан за мотку његових кола.Пророчиште је казало да ће ОНАЈ ко развеже ТАЈ чвор , једнога дана, постати господар целе Азије.Био је ТО Гордијев чвор који ће , пар векова касније Александар пресећи својим мачем.
-но има још 1 детаљ, али у Курану ,где се Александар такођер помиње , додаје расположена за приповетку знајући да сам захвалан терен за постирање легенди.
- Наиме, један од светих предмета, магични ,сјајни зелени камен за који се верује да је пао са неба пре много милиона година ,а који је красио прстен Соломонов.Никада га Овај , упућен у тајне персијских магова , није скидао ,све до смрти ,Александар је за њиме трагао због његових моћи над небом и земљом ,али безуспешно. . . .
- но ајде мало да оставим и за други пут , закључи.
- важи се , о Александру волим да слушам казивања ,а посебно о матери му Олимпији.
- принцези из Епира ,додаје ко прозвана , Бахусовој свештеници , следбеници Диониса бога вина ,која је у родној Тракији припадала реду званом басаридес ( по крзнима лисица у које су се одевале ) а које су пијане од чистог вина и луде од пожуде за крвљу јурцале и хватале дивље животиње голим рукама и черечиле их зубима.
- откуд и такве пикантерије знаш ,упитно ћу
- и да је спавала са пророчком змијом ,једним одраслим питоном кои је баш плашило Филипа, мужа јој.. . .

Слушам је и неверујем.У времена бивша социјалистичка & туристички непоновљива сам исто од Гркиње , ал' друге , слушао идентичну приповетку коју је она презентирала нашој групи при посети Епиру. Кажем јој ТО.
Смешка се и вели:
- СВЕ ће Ти Гркиње исто о ТОМЕ причати , несумњај.

deflorisanje kao mit

Medju anglikancima puritancima penetracija ima posebnu vaznost. Zato se ove "moralne" zenskinje mnogo cesce upustaju u oralni seks. Setite se samo Monike Levinski!
Da li bi, dakle, muskarac iz Vaseg citata, dragi Cher, imao isti stav prema defloraciji ako bi vlasnica netaknutog himena imala zavidno oro-genitalno iskustvo?
Черевићан Черевићан 22:10 22.11.2007

ал беспротезе зубне, молим

оцслучаја дослучаја Ана (и остало) никако генералисати се то неможе. клас'ћари нагињу дефлорацији док експерименататори се вољно предају оралном умећу партнерке замишљајући наместо крајника химен .е баш га утупих . . .штамиби?

nevinost u partizanima

Pricala mi moja pokojna baba neobicnog zivotnog puta (skolovala se za lekara kad su je partizani pokupili da im bude bolnicarka) kako je posle rata bio veliki zdravstveni pregled koji je ukljucivao i ginekoloski pregled za zenskinje. Kad se sve to okoncalo, brigada se postrojila, a komandan je prozvao:
"Drugarice Miro, istupite!" (Iako su je zvali drugaricom bilo im je neprijatno da joj ne persiraju). Ona istupi.
"Cestitam! Vi ste jedina nevina devojka u celoj brigadi!"
Mi smo se pitali da li je za to dobila i neki orden...
Черевићан Черевићан 22:17 22.11.2007

у име народа . . нек се зна

транспарентност ,коју гђа грегановић помену напред, очигледно није новина никаква и сличних приповедака сам чуо одмоје миле Таште , првоборца , такође болничарке у сремачкој бригади. индивидуална свест се изграђивала тако , пред свима, наизволте. е сад срамежљивих је вазда било . . .
угодноје када сте са нама Ана (и остало), хвала.

Re: у име народа . . нек се зна

Jos da mi je baba jos ziva, i da bloguje, gde bi nam bio kraj...
vidomir pavlovic vidomir pavlovic 23:28 22.11.2007

nevinašceee

rešio jedan mladić od oko dvadest godina da se oženi, ali samo sa nevinom curom. ode kod jedne babe koja je važila za najpametniju ženu u selu te je upita : Bako ja bi da se oženim ali samo sa nevinom ali kako da poznam koja je nevina...E ovako nemoraš ni da poznaš koja je nevina, otiđi u bosnu u brda i nađi neku čobanicu, one tamo su sigurno nevine ja ti garantujem!
On se zamisli i pomisli kako je baba u pravu ?
Zamišljeno urađeno balonče rakije u kola i kuma i pravac Bosna, BRDAaaa. Nađoše jednu grupu čobana i čobanica, i svide mu se odma jedna čobanica stvarno lepa. On je zovnu do kola i upita je da se uda za njega ? Ona odmah pristade, mladić je stavi u kola i pođoše nazad kući Naiđoše na drugu grupu čobana skoro sve muški, njih oko dvadesetak. Možete li se zaustaviti na trenutak da se pozdrav sa njima jer neću nikad više videti. Oni stadoše ona otvori vrata i mašući čobanima doviknu im : ZBOGOM SELJAČINE NEMA VIŠE JE..ČINE
Черевићан Черевићан 08:53 23.11.2007

како је мали свет

vidomirе pavlovic -у , случајно упознах накнадно Поменуту , терен неки имали побосни радила се триангулација - геодезија итајрад и . . посве у поверењу ми причала, па и Ви стога неширите приповетку . . .да се након пар месеци брака не баш пресретна креветским учинком мужа, вратила кући а њему оставила поруку . . .ја се враћам мојој старој мајци , да ме *ебу моји стари знанци.
jinks jinks 10:40 23.11.2007

Re: nevinost u partizanima

Nastavak price ... kada su se nakon raznoraznih pregleda partizani i partizanke skucili i zapoceli uobicajeni svakodnevni zivot, svakomalo desavala se jedna te ista stvar - da se prvoborci ko po pravilu nisu vencavali sa svojim saborkama vec, zamislite, sa balerinama. Ipak ih je izgleda, na kraju, bela boja vise fascinirala.
Черевићан Черевићан 15:07 23.11.2007

на врховима ноктиу

jinks -у , фала на посети , паааа , ние ни замерити Првоборцима донели су слободу, имали су моћ и могућност избора .балерине биле више него сагласне заубрачне х2о, акосу их поменути ослободиоци и питали уопште, па шта ондак чекати ? можда да партизанке заврше балетске школе. . . .
jasnaz jasnaz 23:21 22.11.2007

ovo se tibetancima ne bi dopalo



Čija je ovo lepota , lepotice?

Moja.

A za koga je čuvaš?

Za tebe.

Za mene!?

Jer si je video.

A što mi je onda ne daš?

Zato što nisi umeo da pitaš.


( kao veliki On , bajnu Nju , u najlepšem plesu , ikad )
Черевићан Черевићан 08:59 23.11.2007

волиме датеволим

прочитах има томе да . . и неузвраћена љубав може бити пружена. у том игрореку можда би одговор Лепотици . . . могао бити jasnaz , добро дошла. хвала на прилогу
jasnaz jasnaz 10:02 23.11.2007

Re: волиме датеволим damevoliš volim te

: ne valja ! za ljubav je potrebno 2 : da se nasmeju i znaju . . . a može i da se plače , al onda moramo u poeziju .

: a pitanje za tibetance je bilo : ako ona nikom nije , kakvi su bili pogledi i osmesi tih koji nisu je .

Черевићан Черевићан 14:57 23.11.2007

соком дати кажем

док ми поглед шкиљи узрикаво
мош и казат
но боље ћутати
не терати мака на конаца
да недорек упрви план слуди
лажну наду
која то и ние

(наслућени одговор тибетанцов )
jasnaz jasnaz 15:11 23.11.2007

Re: соком дати кажем , Танцовим :

Ljubim te , Tanco , u to levo oko i molim
da paziš
na
taj
sook što nosiš ,
jer već vidim kako moram suknju da skidam , sve po njoj proliven ,
a bez nade da je

po ukusu moom


( ne odoleh slici Tancinoj & njenoj , što mi se pojavi , evo , kako ga pročitah ! i još se smejeem . . . )
Milan Novković Milan Novković 00:03 23.11.2007

Horns

"Surrealism is destructive, but it destroys only what it considers to be shackles limiting our vision.'' -- Salvador Dalí, Declaration, 1929.

Ova Dalijeva u Vašem kontekstu ko ona latinska "Otići nećeš vratiti se" :)

"Young Virgin Autosodomised by [the Horns of] her own Chastity" - Salvador Dali, 1954
Черевићан Черевићан 08:02 23.11.2007

игрорек

г новковићу као и вазда оку мамљива илустрација мојег текста само ми по ко зна кои пут потврђује непотребу упита. . .. . дали . . . .обзиром да све јесте . . . . . у случају поменутог гениа. хвала на прилогу.
mariopan mariopan 15:24 23.11.2007

Re: игрорек

Eto , sve iz radoznalosti da li se nesto promenilo od "mog " doba do danas citala komentare i vase odgovore , ima ih duhovitih i poucnih a promenilo se samo to da je danas vaznije biti POSLEDNJI a ne prvi...i to je dobro , bar mislim..

A dopala mi se vasa Grkinja , sve o njoj je tako lepo . i da se smeje i sve zna o legendama i da je uvek raspolozena , retki su takvi ljudi pa zato rekoh da je steta da se ne okiti materinstvom kao najvecom ljubavlju koja se moze doziveti , a kojoj je uslov da se ne slavi nevinost vec plodnost...ali ko zna zasto? Ona , verujem , zna i u to ne bih dirala , svako svoje tajne ima ...Pozdrav za lepu i neobicnu temu.
asterix asterix 15:28 23.11.2007

Re: игрорек

Izvinjavamse na digresijiali ovaj vash nachin pisanja je plod modernog trenda i li je objava rata...pravopisu....neshto trece? btw priche suvam odlichne svidja ju mise ja ko.

Pozdramljam vas ot svek hertza:))
Черевићан Черевићан 19:30 23.11.2007

маслинова гранчица

asterix -е , хвала на дружењу. пацифиста сам по ратном опредељењу тако да ни усну ми намера није да се конфронтирам справописом актуелним. е сад што се он мало мало па мења током мојег досадашњег трајања , то ми даде инспирацију да се ија текстуално одредим насвој додуше неоригиналан али начин. отуд ( кажимо) посебности . . .која упакована у измишљене причице уме да се допадне понеком . драгомије дасте међу њима, а поздрав Вама се подразумева, офскроз.
KRALJMAJMUNA KRALJMAJMUNA 15:21 23.11.2007

Nevin ili glup, đavo da me nosi

Čerevićan, nešto razmišljam o tvom naslovu невиност &далије очувати
Opšte je to pitanje. Skoro da je ispala metafora iako to, može biti, nisi hteo. Mada sa vama spisateljima&filozofima čovek nikad nije načisto gde je granica sna i jave, fiction and faction, kakim i ne kakim, istina i laž, slučajnosti i namere ... Đavo da vas nosi! Samo mi angažujete sive ćelije.
Kako sam stariji sve mi se više sviđa da je ne treba čuvati, bilo muško bilo žensko, a i u drugim oblastima važi. Bojim se da mi kriterijumi padaju i da ću sve lakše padati u greh, eh,eh,eh.
mariopan mariopan 15:31 23.11.2007

Re: Nevin ili glup, đavo da me nosi

Eh , Kraljumajmajmuna , nama g , Cerevican redovno mozdane vijuge trenira oz jednog razloga a to je briga da nam taj mislic ne atrofira od neredovne upotrebe , ko i svaki drugi misic , pa umesto u teretanu hajte na blog..sve radi mentalne higijene...a neki bas zato ovde redovno dolaze..to mu nemojte reci...pocece da nam zadaje sve teze i teze vezbe )))
Черевићан Черевићан 15:41 23.11.2007

ех,ех маами ме грех

ма незнам ја грађевинац зате изражајне форме казивања те метафора те тепсихора или клепсидра ако нисам нешто избрчко углави , хтедох просто, прстом да укажем на Питање невиности жене јер је вековима једно од најзначајнијих у мећусполним односима. За мушке чинимисе и значајније.међутим . . нелези враже . . .докон читам (познато)
Otvor himena je obično širok 10-15 mm, ali postoje znatne individualne varijacije. Zbog toga ponekad himen ostaje netaknut čak i nakon spolnih odnosa.
И штанам је сад чинит , (не)сујетне мушкарчине, пардон KRALJуMAJMUNA

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana