Društvo| Sex

Javni servis i SMS prevara...

Drago Kovacevic RSS / 10.03.2010. u 12:00

Ne volim igre na sreću i ne igram ih.Ne radi se o čistunstvu, nego o racionalnom stavu da su igre na sreću atak organizatora na ljudske slabosti i lakoverost puka, u kojoj je izvestan samo organizatorov dobitak. Pogotovo su  odvratne igre preko tzv. SMS poruka uz korištenje neke TV stanice kao posrednika i glavnog "navlakača". Uvek sam se pitao ko to može dobiti monopol i poziciju da ostvaruje siguran dobitak "guleći" decu, stare, bolesne, siromašne, domaćice, penzionere,nezaposlene i ostali puk. To golicanje mašte da se život može promeniti za sekundu ako se pojavi sretna zvezda, mobiliše stotine hiljada ljudi i oni će besomučno kuckati poruke trošeći novac u vetar, puneći džepove organizatora, pothranjujući lažnu nadu i uzdišući što je dobitnik neko tamo daleko i nepoznat, a ne oni.

Jedna takva igra je mesecima trajala na RTS-u - "Javnom servisu evropske Srbije", kako tu televiziju voli zvati njen generalni direktor. I to u udarnom terminu. Počelo bi se negde u "Beogradskoj hronici", direktnim uključivanjem RTS-ovog animatora koji je znalački i euforično pozivao gledateljstvo da licitira i da licitira, da licitira do besvesti, jer će već u 20 časova biti obznanjeno ko je srećni dobitnik "Punta". Onda bi u 20 časova, kad završi dnevnik, RTS-ov, muško-ženski tandem animatora kocke  obznanjivao kraj licitacije. Potom bi pokazali "srećnog dobitnika"iz prethodnoga dana kako uzima ključeve punta i triumfalno seda u njega. Tad se prelazilo na glavno. Saopštavali bi ko je srećni dobitnik toga dana. Uspostavljali bi istoga časa vezu sa dobitnikom i uz euforiju, čestitke i prigodno uzbuđenje i oduševljenje, najavili licitaciju za sutra, razgarajući lažne nade kod mase koja toga dana nije imala sreće.

Jučer policija daje saopštenje kako je otkrila i pohapsila poveću grupu koja je varala u ovoj igri. E, sad kako je varala i ko je varao....Jedan od kreatora tog tipa igara, umrežio je dvadeset računara i na njih nakačio oko dvesta mob. telefona. Tako je načinio sistem gde se sa njegove aparature smeštene negde na Novom Beogradu obavezno dobija. Imao je ljude koji bi za 200 evra iznajmljivali svoje ime, odlazili preuzimati automobil, i isporučivali ga bosu. Sumnja se da je tako čovek za mesec dana skinuo 18 automobila, a sumnje idu i dalje, pa se kaže da je, računajući vreme kad je ta igra išla preko "Pink" televizije, na taj način došao i do tri stana, a da je broj automobila koje je svrnuo na svoj parking blizu brojke od 100 komada. U istom saopštenju policije kaže se da u prevari nisu učestovali organizatori, Lutrija Srbije, RTS i mobilna telefonija.

Policijsko saopštenje otvara mnoga pitanja i nameće mnoge dileme. Najpre, nije se moglo živeti od poziva sa RTS-a koji su glasili - "licitirajte, licitirajte"...Isto tako u tom nemoralnom poslu RTS i Lutrija Srbije nisu nikoga isključivale. Nisu govorili da se u igru ne mogu uključivati oni koji umreže 20 računara i na njih imaju prikačenih 200 mobilnih brojeva...Ili, da je zabranjeno učešće u igri ljudima koji su ranije slične igre organizovali.Nigde nije bilo napisano niti saopšteno da se takvi dobici ne priznaju. Saopštenje također otvara pitanje jesu li organizatori mogli znati da je na opisani način moguće nameštati igru, pa čak i to da su možda i oni mogli pribeći istom metodu...Na svašta smo mi u ovoj zemlji brojnih "šibicara" navikli.Pitam se, a šta bih drugo, hoće li sada, Lutrija, RTS i mobilna telefonija vratiti novac onima kojima su svakodnevno zbijali u glavu - "licitirajte, licitirajte" ili će ovo iskoristiti tako što će sada imati i "jare i pare", odnosno i novac koji su naplatili od izvaranih i automobile i stanove koji će biti oduzeti od "majstora" sa 20 umreženih računara.

Posebno se pitanje otvara glede "Javnog servisa evropske Srbije". Kako je moguće da javni servis(RTS) koji svi plaćamo i koji postoji zbog toga da vrši javni interes u skladu sa standardima koji važe za javne servise, učestvuje u ovoj šibicarskoj prevari, mada se u policijskom saopštenju unapred amnestira od bilo kakve odgovornosti. Pomenuta igra nije ništa drugo nego moderni oblik "šibicarenja" u kome je RTS odigrao ulogu animatora. Klasično šibicarenje provodi nekoliko ekipa i "majstor" koji "valja" kuglicu. Jedna ekipa simulira one koji dobijaju i tako navlače žrtvu,druga ekipa u širem krugu animira publiku da pogleda igru i eventualno se zainteresuje, i treća ekipa koja je tu  da fizički zaštiti "šibicara", ako se pojavi neki problem.  RTS je u šibicarskom žargonu u inkrimisanoj igri bio  "ekipa" za mobilizaciju "ovaca" koja u širem krugu animira puk da pristupi igri i gubitku. Ne verujem da su baš srećni ovakvim razvojem događaja. Iz njihovih redova verujem da niko nije učestovao u direktnoj prevari i ne verujem da ima sa te strane tamo krivično odgovornih, ali ima i te kako profesionalno i moralno odgovornih. Ako zbog ničeg drugog, a ono zbog toga što nigde u Evropi ne postoji javni servis koji promoviše kocku i navlači ljude na kockanje. Zbog te činjenice bi u normalnim državama morao pasti programski odbor, upravni odbor i generalni direktor. A narednoj ekipi više nikada ne bi palo na pamet da se bavi sličnim poslovima. Ali, ovde neće biti ništa od toga. Pre je moguće da ko bude unapređen nego smenjen.Jer, partokratija ne podnosi odgovornost, nego uglavnom pazi na dogovorenu raspodelu plena..I zato je Srbija pored ostalog rep Evrope. Tamo gde javni servis promoviše i organizuje kocku, država i društvo počinju ličiti na bordel.

 

 



Komentari (48)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

cbronson cbronson 12:22 10.03.2010

sramota organizatora

- [url=http://www.pressonline.rs/sr/vesti/vesti_dana/story/104842/EKSKLUZIVNO%3A+Sve+o+SMS+plja%C4%8Dki+veka.html]Ono što je posebno zanimljivo jeste da je upravo Predrag Bećirić prvi u Srbiji organizovao SMS licitaciju! To je bilo pre nekoliko godina i to u emisijama „Granda", kada su poklanjani automobili „škoda" i „ševrolet". Međutim, kako se čitava ova igra nalazila u tzv. sivoj zoni, Državna lutrija je uredila ovu oblast i preuzela SMS licitaciju na RTS-u i Pinku. Kad je izbačen iz ovog posla, Bećirić je rešio da se „osveti" Lutriji i pošto je znao kako ova igra funkcioniše, napravio je poseban program i sam sebi nameštao nagrade... - navodi naš izvor.
Na naše pitanje šta je to nelegalno uradio Bećirić, sagovornik Pressa dodaje da je prekršio pravila ove igre. U SMS licitacijama, naime, pravila kažu da je sa jednog broja dozvoljeno slanje najviše 1.000 poruka, ali da razmak između dve poruke mora da bude najmanje 30 sekundi. Takođe, pravila izričito zabranjuju korišćenje računara prilikom slanja ponuda.[/url]

link
beciric je ocigledno bio organizator nekih igara na srecu i to na vise domacih tv stanica, izradio je softver za nnjihove potrebe koji je kasnije zloupotrebio na ovaj nacin.
sada bi ipak trebalo postaviti pitanje odgovornosti organizatora tih igara, pre svega zato sto nisu u potpunosti obezbedili sistem i softver od zloupotreba.
ono sto bi dodatno trebalo istraziti je i prihod od ovakvih igara na srecu, koliko je on transparentan i kolike je prihode javni servis ostvario organizovanjem igara na srecu. u periodu organizacije igre svakog dana je dodeljivan samo jedan automobil vrednosti od oko 700000 dinara sto je, verujem, samo mali deo od ostvarenih prihoda.
sta se dogodilo sa svim prihodima od ove igre i koliko je organizator igre duzan po zakonu da izdvoji u nagradne fondove igara koje organizuje?
mislim da ce ovde biti dosta posla za istrazne organe.
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 12:33 10.03.2010

Optuženička klupa

Na optuženičkoj klupi morali bi sedeti Tijanić, Mitrović i direktor RRA i još poneko iz vlade, pa i javnog tužilaštva.
Pre svega zato što su dozvolili kocku na televizij, javnom servisu pogotovo, zatim što su organizovali kockanje u kome učesnici nisu zaštićeni od prevare.

Nešto se pitam nisu li oni iz Trijumfa, Velikog brata i Farme, na sličan način pobedili i podelili one stotine hiljada evra međusobno sa ovim ili neki drugim "majstorom" za SMS glasanje.
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 13:26 10.03.2010

Re: Optuženička klupa

Pre svega zato što su dozvolili kocku na televizij, javnom servisu pogotovo, zatim što su organizovali kockanje u kome učesnici nisu zaštićeni od prevare.

Pre svega zato što javni servis učestvuje i potiče masovno kockanje.
Rekoh Vojislave - Tamo gde javni servis promoviše i organizuje kocku, država i društvo počinju ličiti na bordel.
dexter92 dexter92 12:37 10.03.2010

Reci im zemljache..

Vojislav Stojković Vojislav Stojković 12:42 10.03.2010

Re: Reci im zemljache..


Izgleda da jeste i da nije slučajno.
asparagus asparagus 13:37 10.03.2010

Da nisu negde slucajno...

...objavili imena privedenih?
strudla_nudla strudla_nudla 13:45 10.03.2010

Re: Da nisu negde slucajno...

da li se to krije identitet privedenih..?
asparagus asparagus 15:06 10.03.2010

Re: Da nisu negde slucajno...

Pitam zato sto se suska da je jedan mladi "rising star" vladajuce koalicije medju privedenima... A nisam nigde nasao imena, pa ne bih da prejudiciram...
dexter92 dexter92 13:47 10.03.2010

Predrag Bećirić?

Autor hakerskog bukvara u Svetu Kompjutera 80ih?
To mi bio idol ko klincu..


EDIT:
Da on je. Inace tip je prodao i neku igricu za spektrum Englezima...
Posle je presao mu tabor komodorovaca, sto dosta govori o njegovom labilnom karakteru :)
uros_vozdovac uros_vozdovac 14:02 10.03.2010

Re: Predrag Bećirić?

dexter92
Autor hakerskog bukvara u Svetu Kompjutera 80ih?
To mi bio idol ko klincu..


Jeste taj, i autor je jedne igre za Spectrum Mindtrap. Odavno nije pisao ništa.
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 14:59 10.03.2010

Re: Predrag Bećirić?

Bogufala, kad nije naš stručnjak za igrice.
oort oort 14:07 10.03.2010

ček malo

meni još uvek nije jasno čime je to bećirić prekršio ZAKON. ok, prekršio je PRAVILA IGRE, ali šta to onda znači, da pipo inzagi treba da ne izlazi iz zatvora?

razumeo bih da je npr napisao softver za samu igru, i u njega ubacio opciju "ako ti pošaljem poruku XHRZIC onda mi vrati koliko treba da ti pošaljem da bih bio najniže jedinstven" - ili još bolje "onda tu poruku uvek podesi da bude najniža jedinstvena", to bi bila prevara. ali ovo, umrežim 20 kompova i saljem sa 200 mobilnih, pratim odgovore i šaljem ponovo, to je čista igra. na veliko da, ali čista. kao kad bih uplatio 100000 listića za loto.
dexter92 dexter92 14:24 10.03.2010

Re: ček malo

Da, pitanje je da li tu ima elemenata krivicnog dela.
Pritom automobili su zaplenjeni, bice vraceni lutriji, a vi gradjani ste majmuni koji ste slali sms-ove bez sanse za dobitak.
oort oort 14:31 10.03.2010

Re: ček malo

ah, građani koji učestvuju u nagradnim igrama bi po definiciji bili majmuni kada to ne bi bila uvreda za majmune. jedina svrha bilo koje nagradne igre je da onaj koji je organizuje zaradi. i ja više stvarno ne znam koliko još nagradnih igara treba da se desi da bi to konačno ljudima ušlo u glavu.
dexter92 dexter92 14:13 10.03.2010

RTS dresh

Em sto reketiraju sve zivo sa tv pretplatom za njihov smrdljivi program koji niko ne gleda, em sto ne vrse funkciju (ispravite me ako gresim) jer nema obrazovnih sadrzaja vec su pokupili fore sa dzank televizija i organizuju nagradne igre!!! Dokle zemljaci?
KRALJMAJMUNA KRALJMAJMUNA 14:19 10.03.2010

Sve je laž

Pitanja koja postavlja autor bloga su šira od pitanja morala konkretnih televizija i državne lutrije.
DLS je po svojoj prirodi nemoralna. Država, svaka, uzima monopol na šibicarenje i na pravo da atakuje na naivne.
Meni je ovde krajnje sumnjivo da niko iz DLS i RTS i PINK-a nije buio upleten. I da se to ističe nebrojano puta.
Odmah su mi na pamet pali braća Bugari gde je na njihovom LOTO-u uzastopce izašla ista kombinacija.
Sve je laž: i igre na sreću i reklame.

Ja sam se u tekstu o LOTO-u rekao da ćemo za sada verovati u poštenje organizatora igra.
Evo tog citata:

"U vezi sa LOTO-om se stalno pojavljuje pitanje o mogućim malverzacijama. Posebno zbog toga što javnost u Srbiji, po pravilu, ne zna ko je dobitnik velikih premija.
Meni je najsimpatičnija priča da premije idu blagajnicima partija i to po ključu, srazmerno broju poslaničkih mesta )). Naravno da su malverzacije moguće. U ranijem periodu kada su se uplatni lsitići mikrofilmovali zaista su se dešavale prevare i tu su izgleda u Crnoj Gori bili baš vrlo vešti. U novije vreme kada je sve na računarima, kažu, da je mogućnost prevare svedena na minimum. Diskusija uz kafu je najčešće oko toga kako »naterati« određenu kuglicu/broj da izađe iz bubnja. Postoji priča da se izvlačenje snima unapred. Pa da se u montaži sve to lepo ispegla i sastavi prema potrebi, a povod je kadriranje, tj. zašto ne postoji jedan dugi kadar za celo izvlačenje nego mnogo iseckanih kadrova a i ona gospođica se mnogo vrcka oko bubnja. Jedino ne znam kako se ona gomila ljudi u studiju namontira. Priče su razne, sve je moguće, ali za sada ćemo verovati u poštenje organizatora i procedure i igrati. A mora da se kaže da ima nekog poštenja u igri LOTO. Svi imaju jednake šanse da dobiju sedmicu, nezavisno od zanimanja i obrazovanja"

Sad više nisam siguran ni u LOTO ni u druge "poštene" igre. SMS pljačka mi je oduvek bila odvratna.

Bećirića znam odavno. Taj bi mogao (kad bi mu dozvolili) da ispriča pravu istinu od koje bi popadali mnogi. Znači, neće progovoriti.
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 15:01 10.03.2010

Re: Sve je laž

KRALJMAJMUNA


Ja sam se u tekstu o LOTO-u rekao da ćemo za sada verovati u poštenje organizatora igra.



A, ja ću im verovati kad na našem loto-u ubijem sedmicu.
dolybell92 dolybell92 20:53 10.03.2010

Re: Sve je laž

Postoji priča da se izvlačenje snima unapred.



Znam da se izvlačenje LOTO brojeva prenosi
direktno. Sumnje u to su glupave...

Ako postoji muvanje, onda ono sa prenosom nema nikakve veze.
Uvek je "in live".
sentinel26 sentinel26 14:59 10.03.2010

Ne udaraj na

javnu TV kuću i mladju sestricu joj TV "kursadžijku"..
Dje će ti duša..?
Pa šta da gleda sirotinja raja kada se vrati sa obilazaka minimarketa "Kontejener-RK"..?

Ako ovdje ima stvarno kakve prijevare, onda to nije moglo da prodje bez znanja ove dvije TV kuće, jer ovakva i slične igre se moraju kontrolisati,(ne bih detaljisao )..

Nešto mi u toj priči "smrdi"...ali nijesam htio o tome... :)

amo gde javni servis promoviše i organizuje kocku, država i društvo počinju ličiti na bordel.

Mislim da bordele treba registrovati, dozvoliti im rad i da počnu da plaćaju porez, da se popuni budžet..
Ako je u državi dozvoljena politička prostitucija, zašto ne bi bila i ona obična..

10.marta, Ljeta Gospodnjeg 2010-og.
Na Bulevaru ŠaKTaDjilskom bb
S.26.
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 15:34 10.03.2010

Re: Ne udaraj na

Ako je u državi dozvoljena politička prostitucija, zašto ne bi bila i ona obična..

Pa, to ti kažem...
Pozz
danko011 danko011 15:43 10.03.2010

Oksimoron

I javno i komercijalno.
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 16:39 10.03.2010

I ovo se događa...

Ako javni servis promoviše i organizuje masovnu kocku u Srbiji, ova vest zvuči sasvim rutinski...
Edinburg -- Jedna časna sestra iz Škotske nasledila je javnu kuću od majke koju nikada nije upoznala.
Filip2412 Filip2412 17:41 10.03.2010

...

Drago ladno stavio ovaj tekst pod društvo i seks
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 17:46 10.03.2010

Re: ...

Filip2412
Drago ladno stavio ovaj tekst pod društvo i seks

Pa da...Mislim da je po sebi jasno...
zokinac zokinac 18:54 10.03.2010

Javni servis i SMS prevara...

Naivni moj narode verujes u deda mraza.
Domazet Domazet 19:51 10.03.2010

E ovo je vec intgeligentnije...

...nije bash providno poput onoga o tome kako su Rusi naterali NATO da zaobidje UN.

Vrlo si lepo gradio prichu i sa chisto chitalachke tachke gledishta bilo je uzhivanje pratiti kako Javni Servis (to se valjda nekada zvalo RTS) postaje prvo sauchesnik, pa podstrekivach pa glavni partner u zlochinu. Bez nepotrebnog zamaranja publike dokazima za svoje tvrdnjehje...Pukom snagom imaginacije, shto reche neko, mashta mozhe svashta.

Da ti pravo kazhem, mnogo si mi simpaztichniji ovako kada se potrudish. Kada pricha ima i tezu i razradu i ...a ne da samo dodjesh i istresesh par parola i chekash na NajDrugije i NajBolje da skandiraju 'Tako je!'...Pa da te pitam onda shta ti, u svom pravednichkom gnevu protiv organizovanog iskorishcavanja niskih strasti puchanstva predlazhesh? Mozda:

a) da Javni Servis izbaci iz svog programa igre na srecu? Mislim, nije ovo loshe samo mi nije jasno kako ce puchanstvo da se obaveshtava o tome je li dobilo na Lotou ili nije. Mozda mislish da dobitnike mozhe da obaveshtava poshta? To nije loshe ali ko garantuje da i Poshta (takodje javni servis) nece da krene u marifetluke? Mozda bi bilo reshenje da sa grupom svojih NajDrugijih i Najboljijih organizujesh neku vrstu moralno besprekornog Pony Express-a? Vec zamishljam Shjentija Kako po buri i kishi, u kozhnom mantilu predano jashe noseci u torbici dobitnichki listic...

b) mislish da zabranish kocku kao takvu. Nije ni ovo reshenje loshe. Mogao bi da se za detalje obavestish kod grchkih Pukovnika. Nadam se samo da ce se setiti da te obaveste kakvu su ulogu dobile muve i kocke shecera po grchkim kafanama posle Pukovnichkog dekreta o zabrani kocke...

c) si ti za izkorenjivanje kocke ala Talibani. Pa predlazhesh umlacivanje uchesnika u inkriminisanoj radnji a da bi se ista sasekla u korenu (da se razumemo, kada sam pomenuo umlacivanje uchesnika nisam mislio na muve, ko ce njih sve da pomlati)...

Zaokruzhi. Mozhesh i sva tri, mada mislim da bi to bilo malo preterano...
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 20:18 10.03.2010

Mator si Brajo....

..pa se i pukovnika sećaš..
Nego, nisam hteo o tome. RTS je "javni servis" što je eto mali lepši naziv za državnu televiziju. Živi od pretplate kojoj su podložni čak i oni koji nemaju TV aparat..
Ne misliš valjda da baš oni treba da organizuju kocku.Oni bi trebali da rade obrazovne, kulturne programe, ono što se komercijalni televizijama nije svojsveno. Ili misliš...da treba i tu da se kocka...
Čemu kocka na državnoj televiziji kad su gradovi puni kockarnica, kladionica i slot salona..kad državna lutrija ima na usluzi na desetine komercijalnih televizija sa nacionalnom i regionalnom pokrivenošću...kad igrači lota koji ti ovako naklono pominješ mogu istog časa kad se brojevi izvuku ući na sajt lutrije i obavestiti se bez napora...
Iako, moram priznati, ovo sa pukovnicima ti nije loše....
dolybell92 dolybell92 20:58 10.03.2010

Re: E ovo je vec intgeligentnije...

Vrlo si lepo gradio prichu i sa chisto chitalachke tachke gledishta bilo je uzhivanje pratiti kako Javni Servis (to se valjda nekada zvalo RTS)

Zove se RDU RTS (Radiodifuzna Ustanova RTS)...
i Vlada RS joj je osnivač,
te kao takav je pod okriljem Vlade RS.
Kao Javni Servis je samo teoretski moguć,
ali de facto, do daljeg to nije.
Domazet Domazet 01:22 11.03.2010

Aaaa sad vidim shta predlazhesh...

Drago Kovacevic
..pa se i pukovnika sećaš..
Nego, nisam hteo o tome. RTS je "javni servis" što je eto mali lepši naziv za državnu televiziju. Živi od pretplate kojoj su podložni čak i oni koji nemaju TV aparat..
Ne misliš valjda da baš oni treba da organizuju kocku.Oni bi trebali da rade obrazovne, kulturne programe, ono što se komercijalni televizijama nije svojsveno. Ili misliš...da treba i tu da se kocka...
Čemu kocka na državnoj televiziji kad su gradovi puni kockarnica, kladionica i slot salona..kad državna lutrija ima na usluzi na desetine komercijalnih televizija sa nacionalnom i regionalnom pokrivenošću...kad igrači lota koji ti ovako naklono pominješ mogu istog časa kad se brojevi izvuku ući na sajt lutrije i obavestiti se bez napora...
Iako, moram priznati, ovo sa pukovnicima ti nije loše....

...servis poput PBS-a, dodushe sa neshto drugachijim modelom finansiranja. Da mi je samo znati koliku bi ti pretplatu uveo? 30 dinara?? I koliki bi deo te pretplate ishao natrag publici? Mislim, morali bi makar malo da ih plate (publiku) a da bi isti pristali da gledaju program koji ti predlazhesh...

Vidim Bata Drago da ubrzano uchish od brata ti Radikala. Ajde shto kojekakvi chaushchici prosipaju radikalsku demagogiju, i nisu za bolje. Ali ti si ipak neshto drugo. Josh jedan zicer koji mashish. I ovaj put namerno, dodushe...

Nego da ne duszhim. Kada ukidate Loto?
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 10:35 11.03.2010

Aaaaa...vidi šta kaže RTS..

I ovaj put namerno, dodushe...

RTS se izvinio zbog licitacije

„Menadžment RTS-a se, saglasno svom delu moralne odgovornosti i čuvajući stečeno poverenje građana u Javni servis, izvinjava srpskoj javnosti", navodi se u saopštenju koje je juče izdao Kolegijum RTS-a.

Zbog zakonske nemogućnosti da ovakve igre sam kontroliše, RTS naglašava da ubuduće neće emitovati SMS licitacije ili slične nagradne igre, navodi se u saopštenju.
negroponte negroponte 12:45 11.03.2010

Re: Aaaaa...vidi šta kaže RTS..

Mislim da je RTS sasvim korektno postupio,kakav uticaj su mogli da imaju na to sto neko tamo sedi u kompjuterskoj jazbini i smislja svakojake podvale.Osim toga Beciric je radio za Pink.Ja bih to malo vise ispitao.
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 12:50 11.03.2010

Re: Aaaaa...vidi šta kaže RTS..

negroponte
Mislim da je RTS sasvim korektno postupio,kakav uticaj su mogli da imaju na to sto neko tamo sedi u kompjuterskoj jazbini i smislja svakojake podvale.Osim toga Beciric je radio za Pink.Ja bih to malo vise ispitao.

Skandal je što je RTS uopšte ušao u taj posao...
adam weisphaut adam weisphaut 20:10 10.03.2010

Upravo javili na Ar Ti Esu

da iz moralnih razloga neće više emitovati SMS igrice, ostavku iz istih naravno niko ne spominje
uros_vozdovac uros_vozdovac 20:14 10.03.2010

Re: Upravo javili na Ar Ti Esu

adam weisphaut
da iz moralnih razloga neće više emitovati SMS igrice, ostavku iz istih naravno niko ne spominje



Eh a Domazet je baš imao inspirativna rešenja, muva + kocka šećera mi je hit.
adam weisphaut adam weisphaut 20:17 10.03.2010

Re: Upravo javili na Ar Ti Esu

Ma pusti ga, šalje SMS poruke PBS-u da bi osvoji Dodge ceo dan
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 20:20 10.03.2010

Re: Upravo javili na Ar Ti Esu

adam weisphaut
Ma pusti ga, šalje SMS poruke PBS-u da bi osvoji Dodge ceo dan

Ma njega zanimaju samo plovni objekti...nešto za jedrenje...ako može..
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 20:21 10.03.2010

Re: Upravo javili na Ar Ti Esu

da iz moralnih razloga neće više emitovati SMS igrice, ostavku iz istih naravno niko ne spominje

Ma ne smeju ponuditi ostravke...Da se Tadić ne naljuti...
Exitus Letalis Exitus Letalis 21:34 10.03.2010

Re: Upravo javili na Ar Ti Esu

Drago Kovacevic
da iz moralnih razloga neće više emitovati SMS igrice, ostavku iz istih naravno niko ne spominje

Ma ne smeju ponuditi ostravke...Da se Tadić ne naljuti...

ma vidi da je lutrija kupila saksofon dečku koji je dobio stipendiju za berkli a telekom dao 5 iljada dolara.
dobročinitelji, šta drugo reći.

pravna država, srušili kiosk za hamburgere uz podršku 50 policajaca.
bespravno podignut! od čega živi jedna porodica.

koja država, koja sprdnja!

a zgrada pinka, koji još učestvuje, a nije im prvi put, u ovakvoj prevari.svi papiri ok, naknadno, doduše.
il centar "ušće" il ovaj hotel "nobel" koji niče na mestu gde je bila
zgeada pod zaštitom države.
koga ova država štiti bolje da se oma baci kroz prozor!!

bljak!
da ti se zgadi život.

a tek škampe i šampanjac na srpskom davosu i takmičenje u skijanju!
zvezde granda!
živeli!

p.s. i ova što sad reklamira "dormeo" sve sa muža i deca takođe sa minimaksom učestvovala u nekoj takvoj prevari, to je bilo onda na broju 042 i tako dalje...
dolybell92 dolybell92 21:45 10.03.2010

Korekcija

Javni servis i SMS prevara...


"RDU RTS i SMS prevara"
bi bio pravilan naslov..
negroponte negroponte 12:26 11.03.2010

???

Pa zar vi mislite da policija ne bi pohapsila u paketu glavesine RTS-a,Pinka i RRA da su bili umesani u ovo???A koliko ja znam te licitacije
organizuju i drugi javni servisi ERT,ARD,SF1...
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 12:34 11.03.2010

Re: ???

negroponte
Pa zar vi mislite da policija ne bi pohapsila u paketu glavesine RTS-a,Pinka i RRA da su bili umesani u ovo???A koliko ja znam te licitacije
organizuju i drugi javni servisi ERT,ARD,SF1...

Pa ja nisam ni napisao da su u ovo umešani..No mislim da je bruka za javni servis što se uopšte našao u ovoj poziciji. Mislim da je bruka i za RRA što nije izričito tražio da se u ovakve avanture ne ulazi..
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 14:58 11.03.2010

Re: ???

Drago Kovacevic
negroponte
Pa zar vi mislite da policija ne bi pohapsila u paketu glavesine RTS-a,Pinka i RRA da su bili umesani u ovo???A koliko ja znam te licitacije
organizuju i drugi javni servisi ERT,ARD,SF1...

Pa ja nisam ni napisao da su u ovo umešani.

Kako nisu umešani?
Pa, ko je emitovao i reklamirao kockanje,a nije obezbedio kavalitetan softver i time omogućio prevaru?

Drago Kovacevic Drago Kovacevic 15:22 11.03.2010

Re: ???

Kako nisu umešani?
Pa, ko je emitovao i reklamirao kockanje,a nije obezbedio kavalitetan softver i time omogućio prevaru?

Ma mislio sam da nisu deo organizovane kriminalne grupe..A odgovorni jesu, i da mislim da nisu ne bi pisao post na tu temu..
U svakoj normalnoj zemlji za ovo bi pao Upravni odbor i generalni direktor javnog servisa...
Aleksandar Stosic Aleksandar Stosic 00:49 12.03.2010

nagrada ili kazna

a sta je konkretno krivicno delo za koje ga terete? To što je zeznuo Tijanićev sistem? Pa zato bih mu da orden zasluga za narod...
negroponte negroponte 15:22 13.03.2010

Evo sad se javlja i Markicevic

Pitam se samo ko stvarno stoji iza ove harange.Markicevic je izabran samo kao pion glasnogovornik.Koga je uopste briga sta misli stranka koja ni u najlepsim snovima ne bi mogla da preskoci cenzus.
boris975 boris975 16:37 13.03.2010

Propust Lutrije

Nije RTS organizovao igru. Samo je emitovao nesto sto je pravljeno u Lutriji, i sto je neko ishakerisao. Problem je u tome sto Lutrija nema dovoljno dobru zastitu protiv prevara. Ipak ako je bar neko olaksanje RTS je od licitacije koja se prikazivala kod njih, davao u humanitarne svrhe!
123.da 123.da 22:49 13.03.2010

?

Ne znam cemu ovolika negativna energija usmerena prema RTS-u kada su se ove prevare desavale i na drugim televizijama? Istina televizije nisu krive za to, ali cemu prozivanje samo jedne?
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 11:10 15.03.2010

Re: ?

123.da
Ne znam cemu ovolika negativna energija usmerena prema RTS-u kada su se ove prevare desavale i na drugim televizijama? Istina televizije nisu krive za to, ali cemu prozivanje samo jedne?

Nije negativna energija..a RTS je zbog toga što se radi o javnom servisu...Javni servis je vlasništvo građana i ima posebnhe odgovornosti, zar ne..Javni servis po definiciji ne živi od lutrije, emitovanja neprimerenih sadržaja, poticanjem kocke, i sličnim stvarima..

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana