Društvo| Ekonomija| Istorija| Politika| Zdravlje

BOGDANOVIĆ PROPEVAO, KADA ĆE I STANIŠIĆ?

Filip Mladenović RSS / 19.03.2010. u 02:30

Iza kulisa teatra apsurda:

NIN

6574955334ba23cbe803e4209108934_200x120.jpg
       REALITY DEATH SHOW, '90

Beograd -- Nekadašnji ministar policije Radmilo Bogdanović ocenio je u intervjuu nedeljniku NIN da su Slobodan Milošević i Mirjana Marković svojom nesrećom povukli u propast ceo narod.

"Za Miloševićev krah najviše je kriva ona. I on je grdno pogrešio kad je dozvolio da ona formira JUL", istakao je Bogdanović u intervjuu nedeljniku NIN. On je rekao da je Markovićeva bila "jedna specifična žena" koja nije dala da joj se protivreči, a Milošević je bio slab prema njoj.

"Nisi mogao da joj se usprotiviš, umela je da te poklopi, a čim nešto kažeš što joj se ne sviđa, umela je odmah da se naljuti i ne razgovara sa tobom", naveo je Bogdanović, nekad visoki funkcioner Socijalističke partije Srbije, koji je ostavku na mesto ministra podneo posle demonstracija 9. marta 1991. godine.

Govoreći o ubistvu nekadašnjeg predsednika Predsedništva Srbije Ivana Stambolića, on je konstatovao da Milošević i nekadašnji načelnik Državne bezbednosti Jovica Stanišić snose odgovornost za to što su se "Crvene beretke" toliko osamostalile da su mogle da ubijaju koga hoće.

"A što se ubistva Stambolića tiče, da onaj momak iz Crvenih beretki nije progovorio, nikad se ništa o tome ne bi saznalo", smatra Bogdanović.

Prema mišljenju Bogdanovića, ministra odbrane SRJ Pavla Bulatovića mogao je da ubije samo neko iz okruženja Mila Đukanovića, koji se "nikad nije saglasio da Bulatović zastupa srpske interese u ime Crne Gore".

On smatra da je sledeći ministar unutrašnjih poslova Zoran Sokolović "uradio svakakve prljave poslove" za Miloševića, kao i da je "bio velika kukavica, a pri tom veran kao pas".

Sokolović se plašio Haškog tribunala i zato se i ubio u voćnjaku, rekao je Bogdanović i dodao da se Haga plašio i kasniji ministar unutrašnjih poslova Vlajko Stojiljković.

"Znam da je govorio: 'Ako noću, u sitne sate, moja bela pudlica zalaje na vrata, odmah ću pucati sebi u glavu'. A ispred Skupštine se ubio zato što ga je neko, mislim da znam i ko, nagovarao da, kad već hoće da se ubije, to učini tako da se od njegovog samoubistva napravi politički marketing", naveo je Bogdanović.

On je obelodanio i kockarsku strast ratnog predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića, kome se sada sudi u Haškom tribunalu, naglašavajući da je on mogao sve da radi dok je bio po volji Miloševiću.

"Uhvatimo mi njega da se kocka, ne samo u beogradskim kockarnicama, nego i u Švajcarskoj. I to u milionske sume. Kažem Slobodanu: 'Pa, on se to kocka našim parama'. A Milošević će: 'Pusti ga, treba nam'", rekao je Bogdanović.

On je dodao da je Milošević, kada se posvađao s Karadžićem, tražio da se "čupaju telefoni s Bosnom".

"Kažem mu: 'Slobodane, bre, kako da narodu isključimo telefone?' A on će: 'Neka im to bude drastična mera'. Tako je to bilo, ako ti on kaže da je crno, onda je crno. To ga je i ubilo", zaključio je Bogdanović u intervjuu za nedeljnik NIN.

Preostaje još samo da propevaju i Jovica Stanišić, Frenki Simatović i Rade Marković, pa da se konačno sruše sve kulise teatra apsurda, u kome većina srpske nacije statira od 1987. godine!



Komentari (39)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Exitus Letalis Exitus Letalis 03:18 19.03.2010

E, vala ...

... svaka mu čast!
baš je progovorio na vreme.
i nije ga ni najmanje sramota.
Filip Mladenović Filip Mladenović 03:36 19.03.2010

Re: E, vala ...

Da li se sećate onog otkačenog poslanika, koji je početkom tih "godina raspleta" u Skupštini Srbije pričao o dedi i unuku, najavljujući za govornicom tužan kraj. Pa je iznervirani predsednik srpskog parlamenta, Slobodan Unković, uzviknuo: "Pa dajte da čujemo već jednom taj tužan kraj!"
Evo, čekali smo dve decenije da čujemo taj tužan kraj! A biće još, sigurno!
krkar krkar 06:37 19.03.2010

Re: E, vala ...

Zen Master Zen Master 08:25 19.03.2010

Re: E, vala ...

Filip Mladenović
Da li se sećate onog otkačenog poslanika, koji je početkom tih "godina raspleta" u Skupštini Srbije pričao o dedi i unuku, najavljujući za govornicom tužan kraj. Pa je iznervirani predsednik srpskog parlamenta, Slobodan Unković, uzviknuo: "Pa dajte da čujemo već jednom taj tužan kraj!"
Evo, čekali smo dve decenije da čujemo taj tužan kraj! A biće još, sigurno!


Khm khm Filipe jel tebi neko javio da smo u 2010 godini i da bi već lagano bilo vreme da se krene unapred i gleda šta ćemo sutra a ne to večito ovdašnje zaglavljivanje u prošlosti sa preganjanjem ko je bio u pravu i ko je kome 1944 šta i kako rekao.
Ali ne za tebe i tvoje drugare revolucija nije umrla, još ima bande koja negde prerušena sedi, još ima posla za hrabre revolucionare. Samo napred i hrabro drugovi, neprijatelj nikad ne spava a vi se borite za sve nas i naše bolje sutra... hvala vam
wukadin wukadin 08:28 19.03.2010

Re: E, vala ...

Evo, čekali smo dve decenije da čujemo taj tužan kraj! A biće još, sigurno!


Biće, biće... Sicher!
A kad će Gruzija i Ukrajina u NATO?!

p.s. Lepo kaže Wikipedia: See also
Filip Mladenović Filip Mladenović 12:12 19.03.2010

Re: E, vala ...

Zen Master

Filip MladenovićDa li se sećate onog otkačenog poslanika, koji je početkom tih "godina raspleta" u Skupštini Srbije pričao o dedi i unuku, najavljujući za govornicom tužan kraj. Pa je iznervirani predsednik srpskog parlamenta, Slobodan Unković, uzviknuo: "Pa dajte da čujemo već jednom taj tužan kraj!"Evo, čekali smo dve decenije da čujemo taj tužan kraj! A biće još, sigurno!Khm khm Filipe jel tebi neko javio da smo u 2010 godini i da bi već lagano bilo vreme da se krene unapred i gleda šta ćemo sutra a ne to večito ovdašnje zaglavljivanje u prošlosti sa preganjanjem ko je bio u pravu i ko je kome 1944 šta i kako rekao. Ali ne za tebe i tvoje drugare revolucija nije umrla, još ima bande koja negde prerušena sedi, još ima posla za hrabre revolucionare. Samo napred i hrabro drugovi, neprijatelj nikad ne spava a vi se borite za sve nas i naše bolje sutra... hvala vam

Pridružite se! Biće Vam lepše i zanimljivije u životu!
wukadin wukadin 12:33 19.03.2010

Re: E, vala ...

Ono... lider (Ceda) vam je skrenuo s Titovog puta, to je jasno... Ali se skojevci i dalje lepo provode u jurisu na vetrenjaca.
dj dj 13:25 19.03.2010

Re: E, vala ...

Ono... lider (Ceda) vam je skrenuo s Titovog puta, to je jasno... Ali se skojevci i dalje lepo provode u jurisu na vetrenjaca.



da, da.. ma da je se srbiji resiti cede i sledbenika mu pa da nam svima sine sunce. bez da branim skojevce i kapitena im al cedu si u ovom blogu mogao da spomenes samo i iskljucivo u kontekstu pakovanja i slanja onog zlotvora u zatvor.
mikimedic mikimedic 21:11 21.03.2010

Re: E, vala ...

Khm khm Filipe jel tebi neko javio da smo u 2010 godini i da bi već lagano bilo vreme da se krene unapred i gleda šta ćemo sutra


zen mastere, nadam se da znas da ce sve gradjanke i svi gradjani srbije bitu u eu 2020 godine!!!
escherichije_colic escherichije_colic 07:47 19.03.2010

NIje mi jasno

Šta nam je to Radmilo Bogdanović otkrio što već nismo znali deset i više godina? Možda ova njegova priča ima specifičnu težinu, zato što se radi o bivšem visokom Miloševićevom funkcioneru i ministru UP.

"Znate, Sloba je imao mnogo zlu ženu ... Karadžić se kockao po Švajcarskoj ... kad Sloba kaže da je crno - onda je crno ..."


Hvala ti Radmilo, ovo ništa nismo znali bez tebe. Pa to su stvari koje su pričale bakute po pijacama još od početka 90ih?! Al eto, sad nam je Bogdanović sve to ozvaničio, pa valjda treba da mu se računa kao neka rehabilitacija? Zašto taj lik i gomila ostalih nisu strpani u zatvor već 6. oktobra - e na to pitanje ćemo čekati zvanični odgovor verovatno još 20 godina. Nezvanično, kao i uvek, sve se zna već 10 godina ...
Unfuckable Unfuckable 08:20 19.03.2010

Re: ružičaste očale

Šta nam je to Radmilo Bogdanović otkrio što već nismo znali deset i više godina?

Slažem se.
I mislim da neće biti nikakvih spektakularnih "odmotavanja" jer je, suštinski, većina važnih poluga te stare garniture - osim nešto malo istaknutih plejera - netaknuta.
Iste kombinacije se rade, isti ljudi su u igri, isto pravilo da "vrana vrani oči ne vadi" važi i ista kinta je i dalje u opticaju, samo se nešto malo "vojnika" promeni.
maca22 maca22 10:30 19.03.2010

Re: NIje mi jasno

escherichije_colic
Šta nam je to Radmilo Bogdanović otkrio što već nismo znali deset i više godina?

Tačno. Plus je ponovio neke stereotipe. Iako je jasno iz svedočenja kakav je bio sam po sebi, i koliko ima svojih odluka, nekako je u prvoj rečenici najviše kriva zla žena.
deset_slukom deset_slukom 10:37 19.03.2010

Re: NIje mi jasno

I on je grdno pogrešio kad je dozvolio da ona formira JUL",


Pogotovo je ovo veliko otkriće.

Alibi za sve razočarane SPS-ovce, od prvog dana. Ono - sve je bilo super, a onda je ONA osnovala JUL.
Unfuckable Unfuckable 10:43 19.03.2010

Re: NIje mi jasno

da jbt:
"Sloba je bio ok, ali oko njega su bili razno-razni..."
ahm, do mojega
escherichije_colic escherichije_colic 10:55 19.03.2010

Re: NIje mi jasno

"Sloba je bio ok, ali oko njega su bili razno-razni..."
ahm, do mojega


Jbg izgleda da je to našem narodu svojsvteno, valjda zbog te naše šatro patrijarhalnosti, pa nam je teško priznati da glava porodice može da bude govnar do daske. Tako je i devojčica Simonida "zavrtela glavu" kralju Milutinu, pa kraljica Jelena Dušanu Silnom, pa prokleta Jerina Đurađu Brankoviću ... A oni sve bili male mace i nisu imali pojma šta se dešava oko njih.

Između ostalog, to je jedan od razloga zašto našem narodu treba gazdinska čizma da ga gazi- neverovatno smo slabi i bolećivi na svoje samoodršce i tirane. Jbni rajetinski mentalitet je nešto što se razvijalo vekovima, što reče vladika Njegoš "pučina je stoka jedna grdna" i to je zaključak te priče.
wukadin wukadin 08:24 19.03.2010

Bunarenje, šibicarenje

Sada će da se bunare u svakom pogledu BIVŠI da pričaju o događajima iz perioda TERCIJARA, e samo da se ne bi pričalo o onome što je SADA. Stanko Subotić Cane, omiljeni bizMismen nekih garnitura i Crna Gora, omiljena destinacija odgovarajućih struktura. Pri tom ne mislim na bivšeg tajlandskog premijera, mada je čova ukazao na izvanredan pravac razvoja. Posle "ekološke" i "of-šor" države, Duklja je na putu da postane prva azil-država. Ko god je na poternici ode tamo na doživotno lJetovanje. Naravno, i Švica ima iskustava sa sa čuvanjem ukradenog.
Da se vratim na "temu". Stvarno tužno kako je nisko NIN pao. Ali ne bih lamentirao, dosta je samo par upozorenja čitaocima, što smo već videli. Hteli ste tržište, pa sad poslujte po tim zakonima. Lično čitam Pečat, a NIN da vidimo da li će kupovati druga publika (primera radi, Vreme odavno ima problema sa tiražom).
BTW, iskopavanje Dražinog groba je takođe skretanje teme, ako se mnogo pojavljuje u medijima (drugo je ako nadležni rade svoj posao, kao i milioni zaposlenih u ovoj zemlji). Da ne bude zabune. Jedino što mi je zanimljivo što to mLogo smeta onima koje ja ne mirišem... A ovde bi mi bilo zanimljivije da o Miloševiću progovore Mrkonja, onaj mali debeli i drugi proevropski političari.
Nebojša Milenković Nebojša Milenković 11:04 20.03.2010

Re: Bunarenje, šibicarenje

Lično čitam Pečat
hvala na iskrenosti - nemojte više, molim vas
noboole noboole 08:41 19.03.2010

Hah

Mozda je covek publicity whore.

Znamo mi zasto smo ih skinuli sa vlasti. Medjutim, uvek je zanimljivo cuti ih, njihova opravdanja i, recimo u ovom slucaju, posmatranje sa distance, kao da covek nije ucestvovao u tome, kao da je pre JULa sve bilo bajno...

Takodje mi je bilo zanimljivo kad je jednom Mrkonjic izvalio, neupitan, kod A. Rihe, kako su morali da nam pokupe ustedjevine iz banaka da bi finansirali nase u Bosni, da parafraziram.
slozenjicin02 slozenjicin02 09:44 19.03.2010

Propevao ono što svi znaju-odavno...

Ha, ha, ovaj intervju je isto kao kad bi sad neko 2010 godine nam otkrio, da je izmišljen mobilni telefon. Pa znamo , držimo ga u ruci svaki dan, ne treba nam Radmilo da bi to znali.
To da su Miloševići i Markovići voleli saradnike koji ih lažu, koji im donose lepe vesti koje nisu tačne, to i tice znaju. Gadno je za jednu zemlju, što to cela Srbija zna, a volela ga više no sebe.
Čovek je uništio državu načisto, standard doveo u podrum, narod izludeo, i na kraju takav zamalo da pobedi na izborima po 100 puta.
Pričao mi naš čovek sa Kosova koji je ulazio kod Miloševića u kabinet, da ga je ovaj izbacio iz istog, jer mu je taj moj poznanik rekao kako tamo stvarno stoje stvari. Dakle, čovek je patološki voleo da ga lažete, a ne da mu donosite pravu sliku Srbije i loše vesti.
To su nagori ljudi, vladari, to su bolesnici koji očas posla unakaze državu i svoje saradnike oko sebe.Kako je radio, tako je završio, a znamo svi kako, jadno, grozno, ponižavajuće, ali ona iz Moskve se baš nasekirala oko toga više no svi mi.

P.S. Kakava vlast , takva opozicija je nevereovatno TAČNA konstatacija, znamo kakva je bila Miloševićeva vlast, a znamo kakva je bila njegova opozicija, evo te degenerike gledamo i na vlasti i u opoziciji, jer se tadašnja njegova opozicija tako podelila prostom deobom.
wukadin wukadin 09:50 19.03.2010

Re: Propevao ono što svi znaju-odavno...

Pa znamo , držimo ga u ruci svaki dan


Evo susdržavam se da kažem koja mi je prva asocijacija
Držimo GA u ruci svaki dan, i držaćemo ga još dugo dok domaćini gutaju sve što im se servira...
OTPOR STOKO!
slozenjicin02 slozenjicin02 09:54 19.03.2010

Re: Propevao ono što svi znaju-odavno...

wukadin
Pa znamo , držimo ga u ruci svaki dan


Evo susdržavam se da kažem koja mi je prva asocijacija
Držimo GA u ruci svaki dan, i držaćemo ga još dugo dok domaćini gutaju sve što im se servira...
OTPOR STOKO!


Da znate kolega, asocijacija Vam je briljantna, baš to šta se suzdržavate da kažete, jedino to nam je ostalo da držimo u ruke, jer je to nama naša borba dala da imamo njega u rukama...
mariopan mariopan 10:06 19.03.2010

Re: Propevao ono što svi znaju-odavno...


P.S. Kakava vlast , takva opozicija je nevereovatno TAČNA konstatacija, znamo kakva je bila Miloševićeva vlast, a znamo kakva je bila njegova opozicija, evo te degenerike gledamo i na vlasti i u opoziciji, jer se tadašnja njegova opozicija tako podelila prostom deobom.

Treba samo da pazimo, podeliće se oni prostom deobom i za sledeće izbore.
Šta me briga šta je bilo, to smo prežvakali milion puta, brinem se šta će biti, a to nam rade sada, ista ekipa, isti takvi i radiće nam i ubuduće.Ovo je samo malo odvlačenje pažnje sa onoga što nam sada rade.
dragannalovic dragannalovic 11:07 19.03.2010

Re: Propevao ono što svi znaju-odavno...

To su nagori ljudi, vladari, to su bolesnici koji očas posla unakaze državu i svoje saradnike oko sebe.

Ovi sadašnji su utoliko bolji što to rade vrlo temeljno i vode brigu o onima oko sebe i
iznad sebe
Kakava vlast , takva opozicija je nevereovatno TAČNA konstatacija, znamo kakva je bila Miloševićeva vlast, a znamo kakva je bila njegova opozicija, evo te degenerike gledamo i na vlasti i u opoziciji, jer se tadašnja njegova opozicija tako podelila prostom deobom.

Ako su oni degenerici šta smo onda mi koji ih trpimo?
wukadin wukadin 11:19 19.03.2010

Re: Propevao ono što svi znaju-odavno...

Šta me briga šta je bilo, to smo prežvakali milion puta, brinem se šta će biti, a to nam rade sada, ista ekipa, isti takvi i radiće nam i ubuduće.Ovo je samo malo odvlačenje pažnje sa onoga što nam sada rade.


Ko te yebo godinama , yebace te opet

Osim ako...
Jelica Greganović Jelica Greganović 10:30 19.03.2010

Nadrk baba

a čim nešto kažeš što joj se ne sviđa, umela je odmah da se naljuti i ne razgovara sa tobom"

Bogami, mislim da on još uvek pazi šta priča, drži ga se strava...inače bi pevnuo i to da to što se dotična naljuti i ne razgovara je još mila majka njenog nadrndavanja.
Unfuckable Unfuckable 10:44 19.03.2010

Re: Nadrk baba

mila majka njenog nadrndavanja.

tačno: Frau kad se ljutila, to je uvek izlazilo na naslovnoj, u vidu čitulje
cartmanikus cartmanikus 12:32 19.03.2010

Re: Nadrk baba

Unfuckable
mila majka njenog nadrndavanja.

tačno: Frau kad se ljutila, to je uvek izlazilo na naslovnoj, u vidu čitulje


ova ti je na mestu.

Shto se dotichne tiche uvek mi je u secanju ona njena izjava sa namerom da fucking obichan plebs i ostale koji su trazili deo kolacha.
"Moj sin je prve milione zaradio noseci gajbice od piva."
vrh brate vrh, ni nemacki pornografi joj nisu dorasli.
freehand freehand 12:36 19.03.2010

Re: Nadrk baba

Biće da je to rekao Gospodin, a nije ni pivo pominjao.
A tek bogaćenje... Ni slučajno.
freehand freehand 11:12 19.03.2010

A ka'če Milorad?

Eto, rešio Radmilo da nam sve ispriča. Sem ovo malo degutantnog ogovaranja pokojnih Vlajka i Sokolovitja nije se baš ptretrg'o.
Ono što bi interesantnije bilo jesu neke druge ispovesti: recimo drugova Milorada, Ulemeka i Bracanovića. Naročito ovaj prvi, što je preko Save ronio da prenese drogu... Ima dva puta po 40 godina, sad bar nema razloga da bude sebičan i čuva za sebe zanimljive storije i pustolovine iz svoga života. Sem ako se ne nada nekoj velikoj Reviziji, ili ako mu jajca nisu nečim baš jako stisnuta.
Pa general Aco Tomić, slutim da bi zanimljivo štivo bila ta njegova priča.
I konačno, hoće li Dejan Mihajlov da nam kaže ono što je davno obećao?
NIN bi bio idealan medij!

P.S. A tek da stari NIN-ovac, Aleksandar Tijanić, odluči da propriča priče sa Dvora, odnosno Dvorova...
Gde ima raznih... sTvorova (nisam izdržao sa rimom).
Samo da, za promenu, ubaci i ponešto istinito.
Zamislite autobiografski tekst sa naslovom "U jazbini Bengalskog Tigra"?!
sentinel26 sentinel26 11:14 19.03.2010

Jadno dodvoravanje

aktuelnoj vlasti i više ništa..

Ovo :
Govoreći o ubistvu nekadašnjeg predsednika Predsedništva Srbije Ivana Stambolića, on je konstatovao da Milošević i nekadašnji načelnik Državne bezbednosti Jovica Stanišić snose odgovornost za to što su se "Crvene beretke" toliko osamostalile da su mogle da ubijaju koga hoće.

je netačno.
Imali su precizne instrukcije koga ne smiju ubiti ni dirati a sve ostalo im je bilo "na izvolte"... kao nagrada za "minuli rad"..

"A što se ubistva Stambolića tiče, da onaj momak iz Crvenih beretki nije progovorio, nikad se ništa o tome ne bi saznalo", smatra Bogdanović.

Kombinacija sopstvene prepotencije, potcenjivanja sposobnosti drugih ili žal zbog "izdajnika" u redovima službe ?

Prema mišljenju Bogdanovića, ministra odbrane SRJ Pavla Bulatovića mogao je da ubije samo neko iz okruženja Mila Đukanovića, koji se "nikad nije saglasio da Bulatović zastupa srpske interese u ime Crne Gore".

Da, da, ovi domaći nikako nijesu "mogli", oni su se specijalizovali samo za Vuka Draškovića, Ivana Stambolića i Zorana Djindjića..
Ako je i od jednog bivšeg ministra, mnogo je..

Skromni doprinos aktuelnoj politici vladajućeg establišmenta i(li ) ponuda saradnje.. gdje da propusti odlučnu borbu i obračun sa "neprijateljima" vaskolikog srpstva... pa da ga poslije pitaju "gdje si bio kad je grmilo, kad je sivalo ?!"
Samo čisto sumnjam da će ova "pomoć" biti od veliki koristi vlastodršcima - naprotiv, biće više kontraproduktivno..

Opanjkavanje bivših ministara koji nijesu živi i koji više ne mogu da se brane je uvijek bilo u modi u zemlji moćnika na brdovitom Balkanu..

19.marta, Ljeta Gospodnjeg 2010-og po Gregorijanskom
Na Bulevaru ŠaKTaDjilskom bb
S.26.


expolicajac expolicajac 11:31 19.03.2010

opasno je kad policajac razmišlja

Od postanka ljudskog društva kao organizovane celine policija je bila instrument sile kojom su pojedinci na vlasti sprovodili ili čuvali svoje ideje. Taj instrument sili je vremenom postao institucija koja sem svog osnovnog zadatka počinje nezavisno da živi svoj unutrašnji život. Pisanje bivšeg ministra mi liči na onu Geteovu "Istina neizrečena u pravom trenutku gora je od bilo koje laži". Očigledno da mu je neko iz aktuelnog unutrašnjeg života MUP-a dao ideju da ovo napiše, što samo po sebi govori mnogo.
Filip Mladenović Filip Mladenović 12:08 19.03.2010

Re: opasno je kad policajac razmišlja

Poenta je da ćemo istinu i o ostalim likvidacijama u režiji bračnog para Milošević-Marković saznati tek kada se pojave insajderi, poput onog iz Crvenih beretki u slučaju ubistva Ivana Stambolića!
cartmanikus cartmanikus 12:54 19.03.2010

Re: opasno je kad policajac razmišlja

Filip Mladenović
Poenta je da ćemo istinu i o ostalim likvidacijama u režiji bračnog para Milošević-Marković saznati tek kada se pojave insajderi, poput onog iz Crvenih beretki u slučaju ubistva Ivana Stambolića!


Na zalost samo na taj nachin javno saznajemo ono shtov smo vec znali-predpostavljali. Inache pravosudje nema sluchaj za reshavanje sve dok im ga neko ne sazvace i servira pa chak i onda neko sve to mora da aminuje, jer ne do bog da se zadje u nechiji reon.

Nekad je bara bila velika, a malo aligatora.
Danas je bara mala pa su aligatori prinudjeni i na suvo da izadju.
dragannalovic dragannalovic 13:07 19.03.2010

Re: opasno je kad policajac razmišlja

Poenta je da ćemo istinu i o ostalim likvidacijama u režiji bračnog para Milošević-Marković saznati tek kada se pojave insajderi, poput onog iz Crvenih beretki u slučaju ubistva Ivana Stambolića!

Da saznaćemo kada za to dodje vreme i steknu se povoljni uslovi, još da poživimo ko' one kornjače sa Galapagosa
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 14:27 19.03.2010

bogdanović

zašto on i njemu slični nisu lustrirani pa nam sad prodaju pamet?
Filip Mladenović Filip Mladenović 16:23 19.03.2010

Re: bogdanović

Zato što nije primenjen Zakon o odgovornosti za kršenje ljudskih prava, koji je usvojen 30. maja 2003. godine, sa rokom važenja od 10 godina.
Dakle, naše sada reformisano i nezavisno pravosudje ima do maja 2013. godine dovoljno vremena da primeni ovaj zakon. Ako se od maja 2010. krene sa primenom Zakona o lustraciji, tokom naredne tri godine može se okončati čitav ovaj proces, bez koga nema demokratske i civilizovane Srbije.
U ovom trenutku, Zakon o lustraciji i Zakon o restituciji su presudni ispit naše zakonodavne, pravosudne i izvršne vlasti!
expolicajac expolicajac 17:19 19.03.2010

Problem lustracije

U ovom trenutku, Zakon o lustraciji i Zakon o restituciji su presudni ispit naše zakonodavne, pravosudne i izvršne vlasti!


U istoriji ljudske civilizacije nije se desilo, do kraja dvadesetog veka, da dođe do restauracije društvenog uređenja. Svaku promenu u takvim odnosima čine ljudi. Nosioci izvršne, zakonodavne i sudske vlasti su u svom osnovu samo birokrate. Posle petog oktobra društvo nije rapolagalo dovoljnim kapacitetima da veliku ideju revolucionarnih promena izvede do kraja. Zato je tako veliki zamah ljudske želje za promenom relativizovan i sa punim pravom peti oktobar 10 godina kasnije može se nazvati samo Pučem. Oni koji se danas pozivaju na Zorana Đinđića često se ponašaju gore nego njegovi naljući protivnici iz periodu kada su imali apsolutnu vlast. Ti isti ljuti protivnici su više naučili od Zorana nego neki njegovi samoprozvani naslednici. Ojačana i osvežena birokratija ne dozvoljava niti lustraciju niti restauraciju jer bi to značilo zapravo stavarnje novog birokrate a samim tim stari bi morali da nestanu
ilidzanac ilidzanac 18:12 19.03.2010

šta ako,bolje nikad

Nije valjda da je Slobo sa Mirom gledao u pasulj i gatao šta radi opozicija
bolje da niko ne propeva više, ko zna ko je sve pevao kod Sloba na kanabetu, ko mu je opipavao puls

bolje da se iz tog celog zlog veremena svima zavezu usta i spale arhive
ali ako cemo da istresamo ,necemo pola nego sve pa koga zakači
dusavu dusavu 22:57 20.03.2010

Iskreno

On smatra da je sledeći ministar unutrašnjih poslova Zoran Sokolović "uradio svakakve prljave poslove" za Miloševića, kao i da je "bio velika kukavica, a pri tom veran kao pas".


O MRTVIMA SVE NAJLEPŠE!

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana