Život

Da crkneš od smeha

Jelica Greganović RSS / 01.04.2010. u 13:53

childlaughing.jpgProšla je ponoć. Kroz oblake se gura pun Mesec, sjajniji od tepsije, nabubreo grđe od prezrele dinje. Vampiri peru zube. Iz dečije sobe se čuje krik koji Ikara Varvarina dovodi u stanje nervne neuravnoteženosti iskazane urlikanjem primerenim psu bar nekoliko puta većem i opasnijem. U polumrak hodnika, tutumraka idealnog za rane renesansne slikare, ispada Mali Sin i, jedva artikulisanim krikom, mi saopštava:

-       - MaaaaaaaMaaa! Pukla mi raaaaaaaannnaaa!

-        Crno dete, je l te boli?..

-        Boooliii! MaMMMaaa!

-        Polako, stani...pokaži mami...

-        AHHHAaaaaaaaa! Apri-li-liiiiiiiiii! Pa, sam te! AhhhaAAA!

-        Mrmote jedan što mi život kratiš! Sram te bilo, stvore bezosećajni! I to je tebi smešno!?

 

Iz svoje sobe, što je kompliment od imena za pubertetski brlog u kom živi, istrčava i Tatina Princeza i, u zacenjivanju od smeha, se  pridružuje mlađem bratu, koji ćopavo poskakuje na jednoj nozi, jer mu je ona druga  zašivena u predelu kolena. Bilmez nam je, onomad, opet priuštio višesatnu posetu urgentnom odeljenju ovdašnjem, jerbo ga je, dok je zverao naokolo i nije gledao kud ide, napala podivljala stepenica i urnisala mu koleno.

To, što niko ne spava posle ponoći, a sutra, u stvari danas je škola, to da ne pominjem. Deca i tako uopšte ne spavaju, sve drugo je privid. I beskrajno su duhovita. Doduše na samo sebi svojstven način doživljavanja humora. Za razliku od odrasle osobe koja se dnevno nasmeje samo oko sedamnaest puta, deca se smeju i do tri stotine puta dnevno. Što nije ni čudno, imaju čemu, onome što nam uprizoravaju iz dana u dan i što će nama biti smešno i anegdotično tek kad postane pluskvamperfekt.

Uzmimo na primer našeg Prestolonaslednika koji je, u svom mladom dobu, za šalu, izjeo pola nivea pomade, pre no što sam ga ukebala kako prstom muma istu. Naravno da je ista iz korena promenila, višednevno, rad njegovog probavnog trakta i dovela na rub štrajka generalnom obustavom rada našu ubogu mašinu za veš. Što je Prestolonaslednika, budnog celih noći tokom kojih se njegov želudac borio sa niveom, dovodilo u stanje kikotanja, dok smo mi izbečeni pokušavali da spavnemo bar par minuta.

Ništa manje sklona humoru nije bila ni njegova mlađa sestra koja je, u duhovitom iskazivanju svojih umetničkih sklonosti, jednog vrelog leta, izvolela ofarbati sve svoje ekstremitete u travnato zelenu boju. Velikom, zelenom, temperom. Uprkos višesatnom ribanju, danima je izgledala kao podmladak vilinske sorte koji demantuje naučni podatak da ljudi ne mogu da vrše fotosintezu.

Dalji razvoj njene estetske percepcije dao se pratiti i kroz ostale, ništa manje duhovite akcije, u kojima je farbom za staklo doslikala faleće listove na cvetove po zavesama. Uzevši u obzir njen široki osmeh, taj projekat je izvela više no uspešno, jer je u isti uključen i parket po kome je dotična boja kapala. Meni je došlo da crknem od smeha, ništa manje no onda kada je kosu svog mlađeg brata premazala gipsanom smesom za pravljenje novogodišnjih ukrasa. Nismo mogli da raskiselimo danima.

Tradiciju sklonosti humoru je iskazivao i gore navedeni objekat gipsiranja koji je, čim smo ga stavili u dubak, po kući počeo da jurca – u rikverc. Naravno da ga je to beskrajno zasmejavalo, a dodatne salve balavog smeha je izazivalo i naše bolno poskakivanje na jednoj nozi oko njega. Noge su nam zbog njega bile plave od kolena na dole, a već posle nekoliko dana smo gratis  stekli i Pavlovljev refleks koji nas je terao da na svaki pokret oko nas, pokušavamo da se uzveremo uz zavese, koje su i dalje bile ukrašene ranim, Princezinim, slikotvorinama.

Naravno da za to vreme Prestolonaslednik nije odustajao od sklonosti da se praktično šali. Deda i Baba su, zahvaljujući njegovoj sklonosti humoru, danima nakon naše posete, tražili ključeve i kašičice po dvorištu i bašti. Naime, mladi komičar ih je, u opisu svoje duhovite misije, sakrivao ili zakopavao oko kuće. Što je, doduše, mnogo bolje od humorističke ideje mog Brata od tetke, koji je u mladim, rosnim danima, zrno pasulja zakopao u – svoj nos. Tri dana su ga odrasli pripadnici familije sumnjičavo gledali, sa zaprepašćenjem prateći kako mu nos dramatično brzo raste. Jeste da se, u našoj široj porodici, mogu naći i članovi prema kojima je Majka Priroda bila više no darežljiva u tom isturenom predelu lica, ali baš toliko...u širinu...i na jednu stranu...dosta čudno. Što je brata beskrajno zabavljalo i teralo da sve vreme zvoni tajanstvenim smehom. Sve dok se iz te, baštenske nozdrve, jednog dana nije pojavio čudan, suviše beli slinac. Koji je, uprkos zakonima fizike, curio uzbrdo. Prinudni lekarski konzilijum, okupljen u podrumskoj letnjoj kuhinji je doneo zaključak da se brat urgentno sa'vata i detaljno pregleda, jer se cela pojava više nije mogla pripisivati duhovitosti Majke Prirode u njenoj igri genima. Posle tri naporna kruga oko kuće i dva istrčavanja na otvoren teren, van okućnice, Brat od tetke je uhvaćen i dok se on srećno smejao, a ekipa za hvatanje laptanjem lovila vazduh, utvrđeno je, povaljivanjem na hodnički kauč pod stonu lampu, da pasuljeva klica samo što nije izbacila i prvi listić. Zbog čega je mladi vrtlar strpan u auto i odveden u batočinsku ambulantu, gde su mu prolećnu setvu konačno izvadili iz nosa. Što je on, naravno, ispratio srećnim i zadovoljnim smehom, uprkos predinfarktnom stanju odraslog dela porodice.

Shodno gore napisanom, što je samo mrvica iskazivanja sklonosti humoru od strane mladunaca, može se zaključiti da se roditeljska godina sastoji od 1. aprila razvučenog na dvanaest meseci, tokom kojih uopšte nije pitanje da li će uspeti da vas prevare i navuku na neku od svojih neočekivanih šala, već je samo pitanje trenutka kada će to da se desi. I u kojoj, do tada neviđenoj, formi. Mašta, rastegljivija od paketa žvaka, u kombinaciji sa urođenim smislom za istraživanje sveta oko sebe i neobuzdana sklonost humoru su garancija da vam sa decom nikada neće biti dosadno. Nećete morati da čekate 1. april, ali će vam biti potrebno izvesno vreme da vam se rad srca vrati u normalan ritam, a živci skupe na predviđenu meru, pre no što vam njihove šale postanu smešne. Jer, jeste smeh lek, ali ovaj radi retroaktivno.

 



Komentari (148)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

dirtyharry dirtyharry 13:58 01.04.2010

Prvi

a sad da odo da se smejem .
Jelica Greganović Jelica Greganović 14:00 01.04.2010

Re: Prvi

ivana23 ivana23 14:01 01.04.2010

Re: Prvi

Jelica Greganović Jelica Greganović 14:07 01.04.2010

Družite se,

eto mene nazad, moram u ime humora i renesanse da mladunce provozam, u formi taksija, pet krugova po gradu. Naravno sad, kad je najveća gužva. Inače ne bi bilo duhovito...
intrepid intrepid 14:28 01.04.2010

Re: Družite se,

eto mene nazad, moram u ime humora i renesanse da mladunce provozam, u formi taksija, pet krugova po gradu



nastavlja se saga o jelicinoj porodici. simpaticno je to sto si srecna da si se udala i rodila decu, imas dobrog muza, dobro kuvas, ali polako pocinjes da smaras.
dirtyharry dirtyharry 14:43 01.04.2010

Re: Družite se,

intrepid
nastavlja se saga o jelicinoj porodici. simpaticno je to sto si srecna da si se udala i rodila decu, imas dobrog muza, dobro kuvas, ali polako pocinjes da smaras.

Ajde nemo' si i ti odma' na kraj srca. Neko će uvek da ti kaže, ako ti se ne sviđa ne moraš da čitaš. Zato aj' po jednu u zdravlje:




ivana23 ivana23 14:44 01.04.2010

Re: Družite se,

intrepid
eto mene nazad, moram u ime humora i renesanse da mladunce provozam, u formi taksija, pet krugova po gradu

nastavlja se saga o jelicinoj porodici. simpaticno je to sto si srecna da si se udala i rodila decu, imas dobrog muza, dobro kuvas, ali polako pocinjes da smaras.


A zasto uopšte `ulazis` na Jelicine blogove ako imas takvo misljenje? Niko te ne tera.
njanja_de.manccini njanja_de.manccini 14:58 01.04.2010

Re: Družite se,

A zasto uopšte `ulazis` na Jelicine blogove ako imas takvo misljenje? Niko te ne tera.

i ja ne razumem ovakve ljude. em mu ne prija em se muci. ako nemas nista pametno da kazes sedi si miran sto moras da bodes recima. bezveze.
intrepid intrepid 15:26 01.04.2010

Re: Družite se,

A zasto uopšte `ulazis` na Jelicine blogove ako imas takvo misljenje? Niko te ne tera



nemam ja lose misljenje o jelici, citam redovno njene blogove ali mislim da je pocela da se ponavlja. pocinje mi liciti na devojku iz siromasne porodice sa sela, koja se dobro udala, pa zeli da to svi znaju.
njanja_de.manccini njanja_de.manccini 15:30 01.04.2010

Re: Družite se,

pocinje mi liciti na "devojku iz siromasne porodice sa sela" koja se dobro udala, pa zeli da to svi znaju.

eto vidis ove tvoje reci nisu na mestu, ti ovim recima je sudis, ocenjujes, etiketiras, a to nije lepo uopste.
dirtyharry dirtyharry 15:40 01.04.2010

Re: Družite se,

intrepid
nemam ja lose misljenje o jelici, citam redovno njene blogove ali mislim da je pocela da se ponavlja. pocinje mi liciti na "devojku iz siromasne porodice sa sela" koja se dobro udala, pa zeli da to svi znaju.

Pa iskreno, ne znam šta si očekivao. Meni je ovo kao serija. Glumci su isti ali priča ide dalje, e sad što bi ti možda hteo da u sledećoj epizodi izleti neko od ovih likova:



to je druga stvar. To je ipak samo ona i njena porodica. Naravno da se stvari ponavljaju
Jelica Greganović Jelica Greganović 15:55 01.04.2010

Re: Družite se,

nastavlja se saga o jelicinoj porodici. simpaticno je to sto si srecna da si se udala i rodila decu, imas dobrog muza, dobro kuvas, ali polako pocinjes da smaras.

Shodno čemu ti slobodno mož' da čitaš bilo koji drugi blog, moje možeš da zaobiđeš, hvala ti unapred. Pišem o onome o čemu želim, ovo je moj blog, moja sloboda izbora. Idi i zabavi se negde drugde.
Jelica Greganović Jelica Greganović 16:00 01.04.2010

Re: Družite se,

nemam ja lose misljenje o jelici, citam redovno njene blogove ali mislim da je pocela da se ponavlja. pocinje mi liciti na devojku iz siromasne porodice sa sela, koja se dobro udala, pa zeli da to svi znaju.

Ako ovo nije loše mišljenje, kakvo li je tek loše. Poređenje ti je ostalo u pokušaju duhovitog, tako da slobodno možeš da vežbaš pljucu negde drugde.
KRALJMAJMUNA KRALJMAJMUNA 18:09 01.04.2010

Re: Družite se,

intrepid
eto mene nazad, moram u ime humora i renesanse da mladunce provozam, u formi taksija, pet krugova po gradu



nastavlja se saga o jelicinoj porodici. simpaticno je to sto si srecna da si se udala i rodila decu, imas dobrog muza, dobro kuvas, ali polako pocinjes da smaras.

Intrepide, jedan. Grdno si mi se zamerio. ODLAZI! Zar na moju Jelicu, podanicu! Pu, pu, pu! Zar na prvi april! Smaracu nijedan! Nije Jelica ponavljac nego ti! Josh jednom te vidim ovde, dobices bananu u usta a koru od banana pod te tvoje dve leve noge! Da Bog da ti se na tastaturi pokvarila tipka @.
ana_radmilovic ana_radmilovic 18:10 01.04.2010

Re: Družite se,

Jelica Greganović
nemam ja lose misljenje o jelici, citam redovno njene blogove ali mislim da je pocela da se ponavlja. pocinje mi liciti na devojku iz siromasne porodice sa sela, koja se dobro udala, pa zeli da to svi znaju.

Ako ovo nije loše mišljenje, kakvo li je tek loše. Poređenje ti je ostalo u pokušaju duhovitog, tako da slobodno možeš da vežbaš pljucu negde drugde.


ovo je dikriminacija!
evo, ja se već mesecima osećam kao siromašna devojka sa sela i dodje mi da sad u znak protesta pustim severininu pesmu "devojka sa sela" sa sve spotom gde lete opanci kano 'tice rugalice...

p.s.

jelice, nije to loše mišljenje - to prosto nije mišljenje.

muaddib92 muaddib92 18:12 01.04.2010

Re: Družite se,

imas dobrog muza, dobro kuvas, ali polako pocinjes da smaras.

дурак - у преводу са руског: хњетен
miloradkakmar miloradkakmar 18:28 01.04.2010

Re: Družite se,

Shodno čemu ti slobodno mož' da čitaš bilo koji drugi blog, moje možeš da zaobiđeš, hvala ti unapred. Pišem o onome o čemu želim, ovo je moj blog, moja sloboda izbora. Idi i zabavi se negde drugde.

Tako je !!!!




miloradkakmar miloradkakmar 18:30 01.04.2010

Re: Družite se,

intrepid
eto mene nazad, moram u ime humora i renesanse da mladunce provozam, u formi taksija, pet krugova po gradu



nastavlja se saga o jelicinoj porodici. simpaticno je to sto si srecna da si se udala i rodila decu, imas dobrog muza, dobro kuvas, ali polako pocinjes da smaras.

Što dozvoljavaš sebi smaranje, vidi ti mišića na avataru.
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:00 01.04.2010

Re: Družite se,

jelice, nije to loše mišljenje - to prosto nije mišljenje.

U pravu si Ana, samo za razliku od njegovog, tvom razmišljanju osnova nije zlonamernost.
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:01 01.04.2010

Ma ljudi,

mante se ga, nije to vredno tolike diskusije i meni je sad žao što sam uopšte odgovarala.
samodakazemnesto samodakazemnesto 22:10 01.04.2010

Re: Družite se,

Ako ovo nije loše mišljenje, kakvo li je tek loše. Poređenje ti je ostalo u pokušaju duhovitog, tako da slobodno možeš da vežbaš pljucu negde drugde.




daj bre jelice,cemu natpevavanje s mutavim?
dirtyharry dirtyharry 14:13 01.04.2010

Šta da se radi

kad roditelji ne razumeju šta je smešno. Ja sam sa par godina popio više tableta koječega jer mi se svidela boja, posle su me vodili do Kruševca u bolnicu ali na sreću ništa nije bilo što si iz onih silnih blogova koje štancujem i može primetiti.

Inače kad sam malo odraso često sam bio ovakav:



pre svega jer sam se zavlačio na sva moguća i nemoguća mesta. Nego da ne širim priču mnogo a ovaj tvoj slučaj noćne uzbune, to je opet sve za vaše dobro jer viša spremnost svakog pojedinca povećava stepen borbene gotovosti naše zemlje
Jelica Greganović Jelica Greganović 16:01 01.04.2010

Re: Šta da se radi

tvoj slučaj noćne uzbune, to je opet sve za vaše dobro jer viša spremnost svakog pojedinca povećava stepen borbene gotovosti naše zemlje

Od tog može da se rikne, evo mogu da potpišem da smo na gotovs već više od 20 godina...
mikele9 mikele9 14:17 01.04.2010

Estetska percepcija

Dalji razvoj njene estetske percepcije dao se pratiti i kroz ostale, ništa manje duhovite akcije, u kojima je farbom za staklo doslikala faleće listove na cvetove po zavesama. Uzevši u obzir njen široki osmeh, taj projekat je izvela više no uspešno, jer je u isti uključen i parket po kome je dotična boja kapala.

Posebno da mi pozdraviš koleginicu! A parket je bio sastavni deo umetničke intervencije.
Poradi malo na razumevanju nas umetnika!
Jelica Greganović Jelica Greganović 16:07 01.04.2010

Re: Estetska percepcija

Vidi, mikele, njoj je sve sastavni deo intervencije, uključujući i živa bića oko nje...trudimo se da podržavamo i pratimo njene umetničke sklonosti, samo ponekad ne postizavamo...zafali nas.
samodakazemnesto samodakazemnesto 14:24 01.04.2010

oklen sad ovo?

jesmo rekle ponedeljkom i sredom? ok,idem da te procitam,pa cu da te propitam.
Jelica Greganović Jelica Greganović 16:07 01.04.2010

Re: oklen sad ovo?

Ups!
ana_radmilovic ana_radmilovic 18:12 01.04.2010

Re: oklen sad ovo?

samodakazemnesto
jesmo rekle ponedeljkom i sredom? ok,idem da te procitam,pa cu da te propitam.

ma tu se više ne zna ni ko pije ni ko plaća, da ti ja kažem
miloradkakmar miloradkakmar 18:34 01.04.2010

Re: oklen sad ovo?


ma tu se više ne zna ni ko pije ni ko plaća, da ti ja kažem

...i svi misle na produžen uskršnji vikend.
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:02 01.04.2010

Re: oklen sad ovo?

Ššššš, Ana...vi'š da smo načisto izgubile koordinaciju...
samodakazemnesto samodakazemnesto 22:11 01.04.2010

Re: oklen sad ovo?

ma tu se više ne zna ni ko pije ni ko plaća, da ti ja kažem



majket,aj bar ti ispostuj dogovor.
samodakazemnesto samodakazemnesto 22:12 01.04.2010

Re: oklen sad ovo?

Ššššš, Ana...vi'š da smo načisto izgubile koordinaciju...


ne boj se,ja sam tu,bauhahahahah
Jelica Greganović Jelica Greganović 23:34 01.04.2010

Re: oklen sad ovo?

Ovaj smeh na kraju, kad se uzme u obzir da je gluvo doba, je malo skeri...malo više...khm...
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 14:48 01.04.2010

Ja poslah blog

pa tek videh tvoj. Ma Balkan...kako bese ova pjesmica sto nas predstavlja na Evroviziji ili se to samo neko sali sa nama?
ivana23 ivana23 14:52 01.04.2010

Re: Ja poslah blog

Branislav Kovačević Cole
pa tek videh tvoj. Ma Balkan...kako bese ova pjesmica sto nas predstavlja na Evroviziji ili se to samo neko sali sa nama?

Ova je primerenija danasnjem datumu...

Jelica Greganović Jelica Greganović 16:09 01.04.2010

Re: Ja poslah blog

Ma kakav Balkan, zemljače, to je opšteplanetarna pojava. Sin našeg prijatelja iz Argentine je gurnuo malečki autić u uvo, jedva su ga provalili i još jedvije, na očaj šaljivdžije, izvadili. Kod lekara.
Jelica Greganović Jelica Greganović 16:11 01.04.2010

Re: Ja poslah blog

Ova pesma mi je ostala čista misterija
Черевићан Черевићан 15:33 01.04.2010

јоој лепоте

одрастање деце пратит
да ли има драже ишта
кога то је мимоишло
другог има тај гледишта

бриге оне што проживиш
те радости ди им краја
поређења . . . неимају
све друго је без значаја

нама старим с унуцима
прича креће испочетка
дневник листам деце наше
доживљавам сваког ретка
Jelica Greganović Jelica Greganović 16:13 01.04.2010

Re: јоој лепоте

Jedino što unučiće možeš da malo vratiš roditeljima, posle par krugova, a ovi treniraju maštu 24h.
dilan_dog_93 dilan_dog_93 18:07 03.04.2010

Re: јоој лепоте

Jelica Greganović
Jedino što unučiće možeš da malo vratiš roditeljima, posle par krugova, a ovi treniraju maštu 24h.



tompinchns tompinchns 17:01 01.04.2010

Što su slatki...

može se zaključiti da se roditeljska godina sastoji od 1. aprila razvučenog na dvanaest meseci


I ovo moje je bilo za neki 1. april, samo u zimu.
Kako zasmejati mamu?
E, pa, imaš tri godine, s kreveta skačeš i u letu pokušavaš da vešalicom zakačiš luster... i uspeš!
Bravo, sine, majkin!
Umeš ti i bolje da razveseliš roditeljku... sad u pubertetu po više puta u danu.
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:11 01.04.2010

Re: Što su slatki...

s kreveta skačeš i u letu pokušavaš da vešalicom zakačiš luster... i uspeš

Da...jeste, ako uporediš sa promašivanjem lustera...u letu...sa vešalicom u ruci.
tompinchns tompinchns 22:01 01.04.2010

Re: Što su slatki...

Da...jeste, ako uporediš sa promašivanjem lustera...u letu...sa vešalicom u ruci.


Verovatno i nije uspeo iz prvog puta, ali ja sam se pojavila kada je srucio sebe s lusterom! E, što mi je bilo smešno
freehand freehand 11:30 02.04.2010

Re: Što su slatki...

Ma dajte.... Sad ću početi da kačim slike svojih mladunaca ufalčovanih na razne načine i u raznim periodima.
Al' prava strava me hvata tek kad počnu da mi pričaju šta su mislili i kakve su ideje imali a da ih, na svoju i našu sreću, iz nekog volšebnog razloga nisu ostvarili.
E to je skeri, dame moje.
Uzgred, Milančić je uspeo da kao tek propuzala beba od oko šest meseci (o da, bio je napredan!) dospe na policu visoku metar bez ikakvog pristupnog puta i mom razumu poznatog načina i odatle sruši televizor dijagonale 72cm. Hoće reći - predmet obaranja bio je vrlo gabaritan i težak. Sreća je da je pao ekranom na veliku gumenu loptu, koja je bila tik ispod, i tako završio potpuno neoštećen, kao i njegov dušmanin, koga sam ja u letu uhvatio i spustio.

zeks92 zeks92 17:09 01.04.2010

Život je ...

... srećna porodica.
dolybell92 dolybell92 17:35 01.04.2010

Jeco

tebi tvojim ukućaninima


Jelica Greganović Jelica Greganović 19:05 01.04.2010

Re: Jeco

O hvala, hvala, takodŽe

Biljana 77 Biljana 77 18:15 01.04.2010

Glede krema

samo nije Nivea, nego Pavlovićeva.. Izvesna Mina je izvesnoj (naravno) mlađoj sestri Adi mazala istu na glavu dok nije potpuno prekrila kosu. Rasplet je išao od prvobitnog roditeljskog šoka: Šta joj je ovo? preko trčanja za fotoaparat do velikog broj pokušaja da se ista ispere sa glave..
njanja_de.manccini njanja_de.manccini 18:24 01.04.2010

Re: Glede krema

OK prvo da kazem sledece:

"rather than appear foolish afterward, I renounce seeming clever now" William of Baskerville

a sad ispovest: nisam bila mala, imala sam oko 20 godina kad sam izbezumljena izasla iz salona gde su mi stavili ladnu trajnu i izgoreli kosu. u ocaju nisam znala sta da radim i kako da spasem moju divnu dugu kosu, pa sam je namazala pavlovicevom mascu. moja mama umalo nije dobila slog. stajala je ta pavloviceva na mojoj kosi ceo dan (moram li da kazem namerno) i kad je doslo vreme da perem kosu...e tek to nije islo nikako. na kraju je proradio FAKS Deterdzent za pranje vesa! a kosa je bila mekana i glatka da su me svi pitali ko ti radio ladnu? naravno da sam na kraju stavila i Ornel.

Jelica Greganović Jelica Greganović 19:07 01.04.2010

Re: Glede krema

Draga, koliko galona šampona i bazena vode je potrebno da se detetu spere Pavlovićeva bukvalno mast sa kose?! Ja sam višecifreno digla račun za vodu dok sam malom oprala gipsiranu kosu, ne smem ni da pomislim na Pavlovićevu...
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:09 01.04.2010

Njanjo,

ja sam impresionirana

u ocaju nisam znala sta da radim i kako da spasem moju divnu dugu kosu, pa sam je namazala pavlovicevom mascu. moja mama umalo nije dobila slog. stajala je ta pavloviceva na mojoj kosi ceo dan (moram li da kazem namerno) i kad je doslo vreme da perem kosu...e tek to nije islo nikako. na kraju je proradio FAKS Deterdzent za pranje vesa! a kosa je bila mekana i glatka da su me svi pitali ko ti radio ladnu? naravno da sam na kraju stavila i Ornel.


Ovo da se upiše u frizersko-kozmetičke anale!
njanja_de.manccini njanja_de.manccini 19:22 01.04.2010

Re: Njanjo,

Njanjo,
ja sam impresionirana

hvala,
moja mama je bila jako ponosna na mene
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:28 01.04.2010

Re: Njanjo,

I trebalo je da bude...ne bih se u ludilu setila da namažem kosu Pavlovićevom mašću...ajd ovo pranje praškom za veš i omekšavanje Ornelom, ok, sva ta hemija na kraju isto izađe...ja sam provalila da fleke na odeći bolje skida deterdžent za sudove od onih "veruj u roza na tufne".
njanja_de.manccini njanja_de.manccini 19:45 01.04.2010

Re: Njanjo,

.ja sam provalila da fleke na odeći bolje skida deterdžent za sudove od onih "veruj u roza na tufne".

pa naravno, Sjaj (ne znam ko je proizvodio, mozda OHIS, Skoplje) je lek za sve fleke bio i ostao u kuci moje mame. I ja ovde koristim tecni deterdzent za sudove kad hocu da unistim fleke na odeci. ne vredi trositi novac na preparate za tu svrhu.
Vera Johnson Vera Johnson 20:37 01.04.2010

Re: Njanjo,

istina. i moje iskustvo je pokazalo da je najlakse skinuti masne fleke, narocito sa svile, deterdzentom za sudove uz malo mlake vode.

kad dete trci po avliji sve sa pohovanim batakom u rukama, a onda se zaleti pa majku zagrli oko stuka... e, onda se na svilenoj bluzi nadju neke ozbiljne fleke
Jelica Greganović Jelica Greganović 20:44 01.04.2010

Re: Njanjo,

Ali je jos bolje kad za stolom, neopazeno zaspi sa pimenutim batakom u rukama, koji mu zahvaljujuci gravitacji zavrsi u kosi...pa, ne znas da l da ga odneses da spava u krevetu ili da ga izneses na balkon...
Biljana 77 Biljana 77 21:43 01.04.2010

Re: Glede krema

Draga, koliko galona šampona i bazena vode je potrebno

Pazi.. radnja se dešava u zavičajnom gradu, u kojem su restrikcije vode i u jesen, a nekmoli leti, tako da mislim, da recimo zbog ovog ispiranja, oni na spratovima iznad četrvtog nisu videli vodu nedelju dana.

Šalu na stranu, prali su nekoliko puta za redom, pa odustali pod parolom -ispraće se vremenom.
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:51 01.04.2010

Re: Glede krema

Auuu...
freehand freehand 12:34 02.04.2010

Re: Njanjo,

Pošto slika govori više od hiljadu reči
http://yfrog.com/5bmusallj
http://yfrog.com/3jmusa2pj
lucidalina lucidalina 18:40 02.04.2010

Re: Glede krema

e, jao, da!! moj prijatelj redovno pere kosu Bohorom. kaze, sastojci isti kao u regenaratorima, samo jeftinije
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:02 02.04.2010

Re: Glede krema

Sigurno i miriše ko cvetić...
freehand freehand 09:17 03.04.2010

Re: Glede krema

Malo OT, al' kad smo kod kućne hemije - ja sam gospoji svojoj zabrano da pri pranju moga veša koristi omekšivač.
Zbog sumnje da negativno utiče na porodičnu sreću i harmoniju.
Jelica Greganović Jelica Greganović 09:48 03.04.2010

Re: Glede krema

Zbog sumnje da negativno utiče na porodičnu sreću i harmoniju.

lucidalina lucidalina 15:22 05.04.2010

Re: Glede krema

ma mirisi original Bohor, a kosa jaka dugacka, bez peruti, bez problema... neverovatno!
Bojana Maljević Bojana Maljević 18:46 01.04.2010

1. April

Moj sin ima ruku u gipsu vec sedam dana. Nosiće gips par nedelja. Slomio je ruku na fudbalu.

Malopre se vratio kući sa Taša, ja ga pitam šta je radio sa drugarima na Tašu, on kaže - igrali smo fudbal.
Ja znam da je 1. april, dakle biće da se on šali......... jer kako bi igrao fudbal sa gipsom, i jos važnije: zašto?
Ali nije se šalio, uprkos 1. aprilu.
Tvoj blog doš'o k'o poručen.


Pozz
B.
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:13 01.04.2010

Re: 1. April

Bojana, sestro slatka, ali ovom mom su onomad tek skinuli gips sa ruke...a sad noga...treba da vidiš kako se tušira zamotan u kese iz samoposluge, izgleda kao reklama za zagađivanje životne sredine...
Bojana Maljević Bojana Maljević 19:24 01.04.2010

Re: 1. April

ali ovom mom su onomad tek skinuli gips sa ruke...a sad noga..

Pa moj je sa današnjim igranjem fudbala sa sve gipsom bio na dobrom putu da dobije još jedan :)
treba da vidiš kako se tušira zamotan u kese iz samoposluge, izgleda kao reklama za zagađivanje životne sredine...

Isto se tako tuširamo, nego kako ćemo... :)
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:30 01.04.2010

Re: 1. April

Ja se izvinjavam, ali ja prosto moram da trolujem sopstveni blog, ovo sam slučajno našla, moram da okačim



freehand freehand 12:26 02.04.2010

Re: 1. April

http://img44.imageshack.us/i/bolnica.jpg/
http://img405.imageshack.us/i/gips.jpg/
pandastrasna pandastrasna 19:17 01.04.2010

Prvi komentar -inicijacija

E da znaš da se ovoliko nisam smejala,paaaa od kada sam ja pravila prvoaprilske šale. Čak je i komšijska kuca reagovala. Kapiram da je beskrajno teško, ali šta bi mi bez njih. S tim što je još lepše kad su tudja
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:37 01.04.2010

Re: Prvi komentar -inicijacija

Naravno da mi ne možemo bez njih, kao što ne možemo ni bez smejanja i našta bi uopšte ovaj život ličio kad se ne bi smejali, najbolje sami sebi ali poneki put stvarno treba izdržati...tu količinu neprestane duhovitosti...
ana_radmilovic ana_radmilovic 12:26 02.04.2010

Re: Prvi komentar -inicijacija

Jelica Greganović
Naravno da mi ne možemo bez njih, kao što ne možemo ni bez smejanja i našta bi uopšte ovaj život ličio kad se ne bi smejali, najbolje sami sebi ali poneki put stvarno treba izdržati...tu količinu neprestane duhovitosti...

a kaži mi jelice, šta radi ova osobica sa slike?
nije da nisam probala da s'vatim no mi nije pošlo za rukom
Jelica Greganović Jelica Greganović 12:32 02.04.2010

Re: Prvi komentar -inicijacija

Mlada dama bi, kučećim stilom, pila iz kučeće posude...deca nemaju tu vrstu higijenskih i međuvrstnih opterećenja. Ja strašno volim to iskonsko što iz njih ne izbija, sve dok ne civilizujemo, odnosno prilagodimo našem viđenju civilizacije. Funkcionišu kao i sva mladunčad ove planete. Sve bi probali, svuda spavali, svi smo mi samo životinjke, u osnovi
Vera Johnson Vera Johnson 19:25 01.04.2010

prvi april

rece jelica: "Shodno gore napisanom, što je samo mrvica iskazivanja sklonosti humoru od strane mladunaca, može se zaključiti da se roditeljska godina sastoji od 1. aprila razvučenog na dvanaest meseci, tokom kojih uopšte nije pitanje da li će uspeti da vas prevare i navuku na neku od svojih neočekivanih šala, već je samo pitanje trenutka kada će to da se desi. I u kojoj, do tada neviđenoj, formi."

jelice, prevazisla si samu sebe (ako je to uopste moguce) ovim tekstom. dobro se secam doba kad se roditeljska godina sastojala od 1. aprila razvucenog na 12 meseci. sad, jedva cekam da dobijem unucice, pa da se "osvetim". prestolonaslednik se pravi blesav iako mu je vreme da ima decu. princezi jos uvek "oprastam" dok ne diplomira

osveticu im se, kad tad!

edit: typo
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:49 01.04.2010

Re: prvi april

Vera, ja mislim da se ovde na blogu već zapatila ideja za osnivanje udruženja budućih baka koje nameravaju da vrate milo za drago...ja se unapred radujem Mojima još, doduše, nije vreme za proizvodnju produžetka vrste, ali dočekaću ih ja...pravićemo kekse sa tonom brašna isključivo u dnevnoj sobi...za početak...njihovoj. A, bavićemo se i umetnošću...



i ovako

elastigirl elastigirl 20:02 01.04.2010

Re: prvi april

Jelica Greganović
Vera, ja mislim da se ovde na blogu već zapatila ideja za osnivanje udruženja budućih baka koje nameravaju da vrate milo za drago...ja se unapred radujem Mojima još, doduše, nije vreme za proizvodnju produžetka vrste, ali dočekaću ih ja...pravićemo kekse sa tonom brašna isključivo u dnevnoj sobi...za početak...njihovoj. A, bavićemo se i umetnošću...


Super tekst! Lepo rece Duško Radović: "Blago babama i dedama, koji imaju unuke. Teško nama, koji imamo decu."
Vera Johnson Vera Johnson 20:19 01.04.2010

Re: prvi april

narocito cemo se baviti umetnoscu

princeza je imala samo cetiri godine kad joj je poslo za rukom da zakljuca baku u delu stana gde se spavalo. na sred dugog hodnika imali smo vrata (staklena uglavnom) koja su delila stan na "zivuci" prostor i spavace sobe. bilo je izmedju tog hodnika i trpezarije nesto sto se tada zvalo svedski regal, u sustini polica od poda do plafona. moj crveni lak za nokte je bio na vr' police. znamo da se popela na trpezarijsku stolicu, a sve u cilju dohvatanja tog laka, sto joj nije poslo za rukom s obzirom da je bila mala devojcica.

kako je uspela da se uzvere uz tu polici, da sa nje i sidje, sve sa lakom u rucici a da se ne polomata, nikad nismo uspeli da shvatimo. kad je shvatila da baka ne moze da odluci da li ce imati mozdani ili srcani udar, pokusala je da otkljuca vrata, sto joj naravno nije poslo za rukom.

bakica je kroz prozor moje spavace sobe zvala za pomoc, cula je komsinica u stanu ispod, zvala me da dodjem s posla da spsavam bakicu. dok sam dosla, vrata su bila izmazana revlon red lakom za nokte a princeza je tesila bakicu... sve bih joj ovo "oprostila" da je mazala svoje noktice i prstice, ALI MOJA vrata (moja, samo zato sto sam ja to morala da cistim )

stara sam ja chekalica a punu podrsku dajem osnivanju udruzenja buducih baka i prijavljujem se kao prvi clan
nekad-bio-kuki nekad-bio-kuki 21:33 01.04.2010

Re: prvi april

Vera, ja mislim da se ovde na blogu već zapatila ideja za osnivanje udruženja budućih baka koje nameravaju da vrate milo za drago...ja se unapred radujem .

a sta je sa sadasnjim dekama?
Za razliku od odrasle osobe koja se dnevno nasmeje samo oko sedamnaest puta, deca se smeju i do tri stotine puta dnevno.

ja sam sa unukom ponovo poceo da se smejem tri stotine puta dnevno
Jelica Greganović Jelica Greganović 23:39 01.04.2010

Re: prvi april

Dakle, prva radionica Udruženja Milo za Drago, će se baviti zejtinom na platnu, u kombinaciji sa fasadnim bojama.

Jelica Greganović Jelica Greganović 23:41 01.04.2010

Kume kuki,

sadašnje deke će biti uključene u davanje stručne podrške udruženju, u formi predavanja i seminara, ne bi li preneli svoja dragocena iskustva u kvarenju unučadi.

ja sam sa unukom ponovo poceo da se smejem tri stotine puta dnevno

E, to je vredno čestitanja!
nekad-bio-kuki nekad-bio-kuki 23:50 01.04.2010

Re: Kume kuki,

hvala

pozdrav (buducoj) baka Jelici od Koste
Jelica Greganović Jelica Greganović 12:34 02.04.2010

Re: Kume kuki,

Hvala kume Kuki...je l ova puslica tvoja?
nekad-bio-kuki nekad-bio-kuki 15:52 02.04.2010

Re: Kume kuki,

Jelica Greganović
Hvala kume Kuki...je l ova puslica tvoja?

Da to je Kosta. Pre tri dana napunio godinu.
Jelica Greganović Jelica Greganović 16:36 02.04.2010

Re: Kume kuki,

lucidalina lucidalina 18:51 02.04.2010

Re: prvi april

ja sam sa unukom ponovo poceo da se smejem tri stotine puta dnevno


pa kazu da dede postaju sve vise kao deca kako stare, valjda je to normalno.

ja nemam toliko smesnih prica u vezi sa decom, jer je princeza bila mudrica od prvog dana, pa nas je pricom veselila, a mali je jos mali, mada, kako izgleda, dogodine u ovo vreme cu imati "smesnih" prica na pretek.

najbolja prica u vezi sa dedom i unukom: ostavismo ih same na kratko, a posle povratka zaticemo scenu. deda puzi cetvoronoske na dvoristu (gde zaista svi vide), kuca na vrata i vice: ja sam malo izgubljeno jagnje koje nema doma svog! otvorite vrata i pustite me unutra! a maleni glasic dvogodisnje smizle iznutra: ne padamo na tu staru jagnjecu kozu! ti si vuk i samo hoces da nas pojedes!
vrata se otvaraju, deda pita, je l dobro bilo, dobije poljubac i milovanje po glavi umesto odgovora i jedno kratko i zapovednicko AJ PONOVO pre nego sto se vrata opet zatvore
irenaema irenaema 19:28 01.04.2010

nivea ...palmolive...

Starija je preferirala (što je ovo lepa reč) palmolive sapune, koje je obradjivala kao sladoled u kornetu.

Mladja je bila ekspert za pertle sa očevih teniskih patika. Ajd sad nekom objasni zašto sportska torba stoji na najvišoj polici u ostavi, medj multigigamegasegapraktikom i mirazescajgom!
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:57 01.04.2010

Re: nivea ...palmolive...

Starija je preferirala (što je ovo lepa reč) palmolive sapune, koje je obradjivala kao sladoled u kornetu.

Uau a je l posle štucala na mehuriće?
Ovo je jedna od mojih omiljenih fotki, reci...



ovo ne smem da okačim, jer ima "pečat", ali evo linka (mada je na rubu moje tolerancije, ali je fotka mrak) http://funmeme.com/image.axd?picture=Poor-Kitty.jpg]
irenaema irenaema 20:10 01.04.2010

Re: nivea ...palmolive...

Jelica Greganović
Starija je preferirala (što je ovo lepa reč) palmolive sapune, koje je obradjivala kao sladoled u kornetu.

Uau a je l posle štucala na mehuriće?
Ovo je jedna od mojih omiljenih fotki, reci...





Ooooooo, da!

Nažalost nemam fotografiju gde se vidi mladja kako razmenjuje bonbone sa psom (rasa nemački bokser)

Odoh da tražim jednu gde se vidi kako je gurnula ruku do lakta u usta tom istom psu, jer je htela da izvadi papirić od bonbone!



Jelica Greganović Jelica Greganović 20:16 01.04.2010

Re: nivea ...palmolive...

Nista me vise ne moze iznenaditi...bar se nadam...davaj fotku.
Vera Johnson Vera Johnson 20:27 01.04.2010

Re: nivea ...palmolive...

irenaema
Starija je preferirala (što je ovo lepa reč) palmolive sapune, koje je obradjivala kao sladoled u kornetu.


brat gorepomenute princeze, da ne kazem prestolonaslednik je takodje voleo palmolilve, ali u tecnom obliku. onaj za pranje sudova. "muska posla". bilo mu lakse da dodje do njeg'. stajao ispod sudopere.
irenaema irenaema 20:53 01.04.2010

Re: nivea ...palmolive...

Tražim, tražim
mariopan mariopan 20:55 01.04.2010

Re: nivea ...palmolive...

Hahhahahahah

E, hvala ti do neba što si me podsetila kako je lepo stariti ( evo meni opadaju latice polako) - jer tada deca rastu i povećava se mogućnost da postanem baka pa da im vratim sa kamatom.
Jedva čekam, upisujem se u onaj spisak gore.

Mene je sinak u jednu ranu zoru budio da mi pokaže nešto što je doneo sa pecanja. Ja spavam, rano jutro, pa kažem da ne mogu oči da otvorim, ma pruži ruku, kaže on, staviću ti u ruku da opipaš pa ćeš znati šta je. Stavi on nešto vijugavo, živo i hladno....trebalo mi je dve sekunde da se probudim - zmija (belouška)...e kad me nije tada šlag strefio neće nikad a on se zacenio od smeha.
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:04 01.04.2010

Re: nivea ...palmolive...

Belouskicu ti doneo izem im smisao za humor...
Jelica Greganović Jelica Greganović 00:08 02.04.2010

patike

Mladja je bila ekspert za pertle sa očevih teniskih patika.


Jelica Greganović Jelica Greganović 19:05 02.04.2010

Re: nivea ...palmolive...

Umesto fotke, na linku, na kom bebela devojčica drži mačku za vrat ko kilo šećera Poor-Kitty.jpg), sad je grb FBI... ne bih znala šta se desilo, sem ako mala nije bila tajni agenAt na zadatku...
NNN NNN 11:33 07.04.2010

Re: nivea ...palmolive...

Seka Lenka prošvercovala kutiju Pavlovićeve u krevetac, i dok su svi spavali, ispraznila je (umzala krevetac, posteljinu, sebe, a izgleda da je malo i jela)
Taska Dana Taska Dana 20:30 01.04.2010

Suze ronim.....:))))))))))))))

Zacenjujem se Jelice....ocu da crknem...:))) E jesi duhovita .....crkohhhhh :))))))))))))))))

Setih se mojih djavolcica i vrgaolija...Jednom, kad je bila jedna od vise nestasica svake vrste koje su nas pratile u njihovom ranom zivotu, kupi moj svekar dzak secera da se nadje. Kako su stanovi bili mali kud cemo onoliki dzak a da ne smeta pa ga smestismo u spavacu sobu izmedju ormara i zida. U to doba su dvoje starijih imali 3 i 4 godine a najmladja jos nije hodala. Stavim je ja u kolica i vezem je propisno da se ne izvuce a ovo dvoje pustim da bazaju okolo dok ja operem sudove. I tako perem ja perem i kad sam stigla do trece vode pa na ispiranje...nesto mi se ucini mnogo tiho u kuci....otrcim do spavace sobe kad imam sta da vidim....Ovo dvoje namazali sestru pavlovicevom mascu od glave do pete ..onako debelo pa je zasipaju secerom iz dzaka....a iz dzaka curi ko iz cesme tamo gde su prstima probusili rupe... Ova malecka licila na ukras za novogodisnje jelke...trepce napackanim dugim trepavicama sva nasmejana i mase svetlucavim rucicama a ovo dvoje prave kisu od secera bez glasa , isto takodje s ogromnim osmesima na licu ... Trebalo mi ceo dan da odmastim dete a secer iz tepiha sam usisavala jos nedelju dana....nije vredelo morao je da ide napolje na tresenje i pranje.


Jelica Greganović Jelica Greganović 20:47 01.04.2010

Re: Suze ronim.....:))))))))))))))

Tisina u stanu...nema opasnije pojave, cim cujes tisinu, nesto debeeelo nije u redu...dok je dreka i tutanj, to je ok...ali tisina...ne, ne...
elastigirl elastigirl 21:17 01.04.2010

Re: Suze ronim.....:))))))))))))))

Jelica Greganović
Tisina u stanu...nema opasnije pojave, cim cujes tisinu, nesto debeeelo nije u redu...dok je dreka i tutanj, to je ok...ali tisina...ne, ne...


Ne znam bas, meni je jos je opasnije kad iz decje sobe iz cista mira cujem: "Mama, sve je u redu"

Inace meni je ovaj stripic bas lepo 'legao' posle dobijanja prve bebe, mozda jos nekog razveseli (arhiva stripova datira od januara '96-e!!!) :

Sa linka: www.babyblues.com/archive/index.php?formname=getstrip&GoToDay=01/02/1996



Jelica Greganović Jelica Greganović 21:29 01.04.2010

Re: Suze ronim.....:))))))))))))))

Da, shvatila je

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana