Društvo| Planeta| Politika| Zdravlje

Zavera svinja

Strongman RSS / 18.04.2010. u 09:54

Pp006.1.jpgMeni se čini da je neka velika farmaceutska interesna grupa ciljano proizvela vakcine za famozni H1N1 virus i počela da širi pandemijsku paniku. Mnogo je dokaza u nezavisnim medijima da je svinjarija od gripa samo plašenje naroda da bi se profitiralo na prodaji vakcina. U toj prljavoj zaveri profitiraju svi u lancu “od njive do trpeze”. Proizvođači, trgovci, posrednici, uvoznici, političari koji odobravaju budžete za vakcine, distributeri... Čak i mediji profitiraju zastrašujući narod koji im u strahu povećava tiraž i gledanost.

U ljudskoj prirodi je da stvari koje ne umemo da objasnimo ili ne razumemo pripisujemo nekim višim silama, natprirodnim pojavama ili, ako baš ne igra ulogu teorija o vanzemaljcima, teoriji zavere.
Priča se, recimo, da je ubistvo Kenedija bila jedna od najvećih zavera. Toliko je dobro osmišljena da još nisu sravnjene zvanična verzija i kuloarske priče. A predsednik Amerike je u pitanju.

Priča se i da je i novi svetski poredak zavera, ova poslednja ekonomska kriza, Evropska unija, virus AIDS... Nezavisni mediji pričaju na sav glas o zaverama, ali džaba. “Psi laju, karavani prolaze.” Nekima prođe i voz.

Svaka zavera ima jak motiv - ili novac ili moć, što se svodi na isto. Zaverenici su po definiciji ili posvećeni ideji ili ucenjeni, pa ni po koju cenu ne odaju nijedan detalj. Nikakve informacije ne izlaze van zatvorene grupe. Dakle, zaveru možemo da nanjušimo samo prateći motiv, odnosno analizirajući ko ima korist od novinske vesti koja potrese ceo svet ili samo neki njegov deo. Što je zavera ozbiljnije isplanirana, veći broj ljudi veruje da je zvanična verzija ona prava. U savršene zavere veruje ogroman broj ljudi. Slaba tačka je samo skrivanje tokova novca... Zapravo, gde se uliva novac vezan za dešavanja u vezi sa nekom mogućom zaverom.

Kažu da su vojna i farmaceutska industrija najveće na svetu i da su toliko jake da su u poziciji da kontrolišu vlade mnogih zemalja. Poznato je da u potrazi za profitom interesne grupe iz sveta vojne industrije pospešuju sukobe naoružavajući obe zaraćene strane. Koristeći sličnu logiku, farmaceutske kompanije kupuju prava za najnovije lekove koji efikasno leče bolesti kojima su namenjeni, ali ih ne proizvode za široku distribuciju, već ih drže “u fioci” ne bi li prodavali skuplji i manje efikasan lek, koji samo ublažava posledice ali ne leči samu bolest. Na taj način, gazeći zdravlje i leševe obolelih ljudi, zadržavaju svoje, zbog nesrećnih okolnosti “verne”, mušterije.
Primera ima mnogo pa ne moramo da se osvrćemo daleko u prošlost. Šta kažu zdrav razum i osećaj za analizu za svinjski grip? Meni se čini da je neka velika farmaceutska interesna grupa ciljano proizvela vakcine za famozni H1N1 virus i počela da širi pandemijsku paniku. Mnogo je dokaza u nezavisnim medijima da je svinjarija od gripa samo plašenje naroda da bi se profitiralo na prodaji vakcina. U toj prljavoj zaveri profitiraju svi u lancu “od njive do trpeze”. Proizvođači, trgovci, posrednici, uvoznici, političari koji odobravaju budžete za vakcine, distributeri... Čak i mediji profitiraju zastrašujući narod koji im u strahu povećava tiraž i gledanost.

Nego malo da se opustimo, mnogo smo krenuli ozbiljno. Hajde da se igramo malo. Da se igramo slagalice, na primer. Tomica, “Delta”, skočko, karo... Kako da složimo ovu slagalicu? Pa lepo: 3.500.000 vakcina puta razlika u ceni plus tri za karte, jer svaki prodavac daje proviziju na veliku količinu onom ko dogovori posao.

I da ne zaboravim da je, sudeći po sajtu Svetske zdravstvene organizacije, pandemija još na snazi. Evo, stavljam hiruršku masku. Ili svinjsku?

Autor: Strongman

Izvor: Kurir 




Komentari (31)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

dragan7557 dragan7557 10:05 18.04.2010

Re: u nizu svinjarija

još jedna.Skoro zaboravih, sada će da navale nečitaoci Kurira.

cerski
Strongman Strongman 10:18 18.04.2010

Re: u nizu svinjarija

Imamo drugara, poznat novinar, malo hipohondar koji je jedini primio vakcinu. Pa da pročačkamo temu.
Doctor Wu Doctor Wu 10:06 18.04.2010

Bate, onaj opus iz

Majamija ti je bio skroz Mickey Spillane, a ovo sa svetom slomljenih (nikad potpuno!) iluzija koji prezivljava na jednom ili drugom junku, seksu, travi, morfijumu, amfetaminima, heroinu, pa nazad kokainu, i, najzad, methu ti je vise William Burroughs.

Ili Hank Moody, zavisi od tacke gledista, .
Strongman Strongman 10:18 18.04.2010

Re: Bate, onaj opus iz

Brate tako to ide u životu...
sentinel26 sentinel26 10:48 18.04.2010

Pravda za svinje !

One nijesu krive.


49 41 49 41 10:48 18.04.2010

Huka, buka na vuka;

a, lisice meso zderu li zderu!
loader loader 11:10 18.04.2010

Pigamija

I da ne zaboravim da je, sudeći po sajtu Svetske zdravstvene organizacije, pandemija još na snazi.

Ja sam, bre, potpuno zaboravio da smo mi i dalje unutar pandemije

Hvala na podsetu. Bio sam se stvarno previše opustio ... :)
Strongman Strongman 17:10 18.04.2010

Re: Pigamija

Missssim... Maska je must do!!
nsarski nsarski 11:46 18.04.2010

A sta bi sa kozjim gripom,

pitam se, pitam...?
Strongman Strongman 17:01 18.04.2010

Re: A sta bi sa kozjim gripom,

nsarski
pitam se, pitam...?


"U cara trojana uši kozije"


ivana23 ivana23 21:15 18.04.2010

Re: A sta bi sa kozjim gripom,

nsarski
pitam se, pitam...?


Kozji grip je izmisljotina. Takva bolest ne postoji. Epidemija farmera u Holandiji je bila izazvana Kju groznicom, oboljenjem iz grupe rikecijalnih zoonoza, koja se prenosi sa koza, ovaca i goveda direktnim kontaktom sa mlekom, kozom ili izlucevinama obolelih zivotinja.

Iz straha (nepotrebno preuvelicanog) koji je vladao od svinjskog gripa, nastalo je ime kozji grip. Međutim, Kju (Q ili ku) groznica nije grip i ta bolest nije izazvana virusom, vec bakterijom.
hogubadagri hogubadagri 11:54 18.04.2010

cenovnika

Ako je za verovati cenovniku 15000 teze bolesnih od gripa drzavu kosta kao i 3500000 vakcina. Sad ne znam podatke dal smo ispunili kvotu 15000 i nije mnogo na 7000000 stanovnika.
jovadokrova jovadokrova 12:01 18.04.2010

Zavera vipOVACA ,odgovor onih koji to nisu

Ej, zaverenici,sve što je napisano u gornjem tekstu je pooprilično dobro sažvakano u svim medijumima i mleku... A vama teče med i mleko i možete ba pišete blogove dok ja sirotan mogu samo da pišem komentare i postavljam linkove. Strašno.
Zato insistiram da odmah, ovde i sada objavite jedinstvene kriterijume za prelazak u VIP status.
Ukoliko to ne učinite,mi obični blogeri ćemo:
1. aktivirati skriveni vulkan u Srbiji i na više godina zaustaviti avionski saobraćaj,
2. onesposobiti brze pruge Srbije pa će vozovi juriti brzinom do 30 km/h,
3. prestati da dolazimo na ovaj blog a to je odmah manje parica od reklama...

Da parafraziram naslov pesme grupe Dynasty: I wanna be a VIP but I can't help myself.
rade.radumilo rade.radumilo 12:02 18.04.2010

Iskoristi priliku

Ja lično ne verujem u teorije veleike zavere.
Radim sa ljudima, pa znam kako to izgleda. Čim pokušaš da organizuješ više od 3-oje, odmah neko krene da koči uzbrdo, neko nešto zasere itd. Svaki poduhvat koji obuhvata veći broj ljudi, predstavlja zapravo organizovanih haos u kome xy stvari krene naopako.
Mislim samo da sposobni likovi umeju da prepoznaju šansu i imaju sposobnosti i znanja da je iskoriste:
- Izbila nova vrsta gripa? Odlično, Meri pozovi mi Charlsa... Charlse, imamo li šta da ponudimo za novu vrstu gripa? Aha, da... pa da novo ime, da... odlično, okupi tim u sali 3 za 10:00h, da da sve... Da, sve ostalo je nižeg prioriteta...
- Vulkan se aktivirao? Da šta kažu naučnici? Pojačavaće se u narednih mesec dana? Zovi mi Horensena... Hornesene, vidi sa našim čovekom u komisiji za proneveru da se izveštaj malo odloži... aha nekoliko dana... da... vidi i sa urednikom da i oni malo sačekaju... da, da... više nego uobičajena zahvalnost...
Zavere postoje, ali nisu ni izdaleka tako dobro organizovane niti sveobuhvatne. Postoji zapravo oportunizam i gomila malih zavera koje omogućavaju da se prilike iskoriste...
Svemu tome doprinose mediji, koji jedva dočekaju da krupnim slovima objave nešto novo i neobično, da o tome raspredaju priču nekoliko dana, iako mnogo strašnije i ozbiljnije stvari svakodnevno promiču kraj nas, ali one nisu zanimljive niti prodaju tiraž.
Svi već danima raspredamo bizaran slučaj sakaćenja kučeta, o tome se svuda piše, svi se javno hvataju za srce, jetru, želudac.
Niko ne objavljuje priču o romskom dečaku od 10-ak godina, koga stariji muškarac od 30-40 godnia šutira nogama na početku bul. Milutina Milankovića jer mu je doneo premalo novca od prošnje.
Niko ne objavljuje članak o čoveku, sasvim pristojno obučenom i urednom, kako na Konjarniku pretura po kontejnerima.
Niko ne objavljuje priču o retardiranom dečaku, koga je ispred ImmoCentra pretukao bilmez od 100kg u uniformi neke agencije za obezbeđenje, zato što je gledao u njegovu ženu?
Takvih članaka nema, oni nisu vest jer su svakodnevna pojava. Otuda se raspreda mesecima o svinjskom gripu, sarsu, ptičjem gripu... To je mnogo važno i mnogo zanimljivo... Nije zanimljivo što porodilište na Zvezdari moli ljude da doniraju benkice i pelene, jer više ništa nemaju... Nije zanimljivo što Narodni Front već mesecima nema tekuću vodu...
Najdosadnije od svega su statistike... Izuzetno je dosadno što je u bolnici u Kragujevcu smrtnost porodilja i novorođenčadi veća nego pre i za vreme 2. sv. rata...
Ne verujem u teorije zavere, jer nam ne trebaju. Sami stvaramo atmosferu i situaciju, a sposobni i bekrupulozni isključivo koriste našu nedotupavnost da lepo profitiraju.
miloradkakmar miloradkakmar 12:31 18.04.2010

Nismo

mi mačiji kašalj da nas farbaju svinjskim gripom.
Ali, priznajmo , nije nam bilo svejedno u jeku pandemije.
Don Salieri Don Salieri 13:22 18.04.2010

Zavera svinja

Холандија враћа 21 милион вакцина
Холандије враћа произвођачима око 21 милион неискоришћених вакцина против грипа А (Х1Н1). Ниједна земља не жели да их купи. Влада Холандије одлучила је да врати произвођачима око 21 милион неискоришћених вакцина против грипа А (Х1Н1), након што је утврђено да оне нису неопходне и пошто ниједна земља не жели да их купи, саопштило је Министарство здравља Холандије. Портпаролка тог министарства рекла је да су већ контактирани произвођачи, британски концерн "Глаксо-Смит-Клајн" и швајцарска фирма "Новартис", о враћању те количине вакцина, не наводећи висину цене, пренела је агенција Ројтерс. Ресорно министарство затражило је 34 милиона доза вакцина у време док су извештаји о ширењу пандемије били застрашујући, што је било довољно да се сваки становник те земље вакцинише два пута.
06. мар 2010
arianna arianna 14:19 18.04.2010

pandemija još na snazi!?

Malo je postalo dosadno sa ovim pričama o raznima tipovima gripa (ptičiji, svinjski, kozji).
Par godina unazad, skoro svi mediji bruje o pandemiji raznih vrsta gripa koja navodno ne posustaje ni leti, normalno i o vakcinama, a retko ko piše o globalnom zdravstvenom problemu-tuberkulozi.

Od ove respiratorne zarazne bolesti, svake godine oboli oko osam miliona, a umre dva miliona ljudi, uglavnom u zemljama u razvoju.

- više ljudi umire od TBC-a nego od bilo koje druge izlečive zarazne bolesti
- svake sekunde se neko zarazi bacilom TBC-a, svakog minuta neko umre, svakog dana se razboli 25.000 i umre 5.000 ljudi od TBC-a
- procenjuje se da TBC košta svet 12 biliona dolara
- jedna zarazna osoba zarazi od 10 do 15 ljudi godišnje
blazha2000 blazha2000 15:00 18.04.2010

Zavera,nego sta!

Ne jedem svinjsko zbog 3 knjige Mojsijeve 11 glava i knjiga proroka Isaije 66 glava 17 stih.Tu je sve jasno ,ko bude procitao,ali zavera postoji.Ja mislim da je prakticno na foru pandemije pokusano da se progura ideja obavezne vakcinacije,a ako ikad uspeju u tome,onda smo gadno naderali,jer ce da nas pice cime stignu,a neki veruju i da nas tajno cipuju.
Ja sam za to da i mi opalimo malo sa zaverama,pa da programiramo svog Mandzurijskog kandidata,posaljemo ga u SZO i na sastanak grupe 8,pa neka malo napravi reda...ili da proredi
dali76 dali76 15:36 18.04.2010

Re: Zavera,nego sta!

Zlo ne ulazi u usta vec iz usta ,rece Isus ucenicima svojim .
blazha2000 blazha2000 21:59 18.04.2010

Re: Zavera,nego sta!

Isto tako Isus savetuje da se pretrazuju pisma jer verujemo da u njima imamo zivot,a u to vreme nije postojao novi zavet.Osim toga sta jesti a sta ne jesti je zdravstveni zakon u bibliji,koji nije ukinut Isusovom smrcu...ali ovo nije tema bloga,pa da ne sirimo pricu
dolybell92 dolybell92 15:33 18.04.2010

Maska

sesili sesili 15:53 18.04.2010

Re: Maska

Rekli su da će glavni udar pandemije - najveći broj obolelih, biti sredinom aprila! A sada, nećemo da bacimo neutrošene vakcine, ne, nikako! Daćemo ih onima koji imaju manje od nas!? Pa koji su to? Otkad smo mi tako bogati, da poklanjamo? Sramota i više od toga. Sa pravom kažu da je farmaceutska mafija najjača na svetu. Bolestan čovek, imao nemao, za lečenje daje. KRIMINAL!
dolybell92 dolybell92 18:36 18.04.2010

Re: Maska

sesili
Rekli su da će glavni udar pandemije - najveći broj obolelih, biti sredinom aprila! A sada, nećemo da bacimo neutrošene vakcine, ne, nikako! Daćemo ih onima koji imaju manje od nas!? Pa koji su to? Otkad smo mi tako bogati, da poklanjamo? Sramota i više od toga. Sa pravom kažu da je farmaceutska mafija najjača na svetu. Bolestan čovek, imao nemao, za lečenje daje. KRIMINAL!


Ja koliko vidim, od Nove godine, najveća
je epidemija zemljotresa, poplava i oživljavanja
vulkana... neznam koliko tu pomažu vakcine protiv gripa
posebno H1N1.... u aprilu .. maju...junu...
inagadadavida inagadadavida 15:52 18.04.2010

a sta bi bilo , da je bilo ...

Tomica, “Delta”, skočko, karo.


Nije Srbija jedina na planeti kupila te vakcine ....kapiram, da su , ako je cela prica zaista zavera svetskih farmaceutskih kompanija ( sto je veome moguce, ali ne i sigurno ) sve drzave i svi drzavnici , naravno i svi ministri sveta popushili pricu o gripu...

Nesto samo razmiljam...a sta bi bilo da je taj grip zaista krenuo na lose, kako je cela planeta brujala???....a da Srbija jedina nije obezbedila vakcniu????

Kakva bi tek to tema za pljuvacinu bila .." Tomica zrtvovao Srbe jer nije hteo da uveze vakcine "...uuuuuuu, mogli bi da blogujemo bar godinu dana , onako , pljuvacki do koske
Strongman Strongman 17:02 18.04.2010

Re: a sta bi bilo , da je bilo ...

Nesto samo razmiljam...a sta bi bilo da je taj grip zaista krenuo na lose, kako je cela planeta brujala???....a da Srbija jedina nije obezbedila vakcniu????


Na to se i računalo kod savršenog alibija.
dolybell92 dolybell92 18:46 18.04.2010

Re: a sta bi bilo , da je bilo ...

Nesto samo razmiljam...a sta bi bilo da je taj grip zaista krenuo na lose, kako je cela planeta brujala???....a da Srbija jedina nije obezbedila vakcniu????


Koja bi to sreća bila za Vladu ...
samo pomislim na to,
koliko bi se tek penzionera oslobodila,
a posle toga i Tomice kao ministra... !
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 22:52 18.04.2010

Jedan moj ortak

dobio taj grip pre tri nedelje. Nije se vakcinisao. Ja se jesam. I nisam dobio, bar zasad. Kaže taj moj ortak, da mu je žao što je pljuvao ministra zdravlja.
ivana23 ivana23 23:05 18.04.2010

Re: Jedan moj ortak

Nebojsa Krstic
dobio taj grip pre tri nedelje. Nije se vakcinisao. Ja se jesam. I nisam dobio, bar zasad. Kaže taj moj ortak, da mu je žao što je pljuvao ministra zdravlja.

Je l' laboratorijski potvrdjeno?
Batut daje izvestaj da novih slucajeva gripa nema.
Strongman Strongman 08:43 19.04.2010

Re: Jedan moj ortak

Kad Krle kaže...

Pa jebi ga, grip tamo, grip ovamo, to nije pandemija. A i od svakog gripa, pa i od onih bez pompeznih imena i reklame umiru neki ljudi. Mahom oslabljeni drugim bolestima ili načinom života.
kviskobg kviskobg 02:44 19.04.2010

Najbolje zabaviti puchanstvo pandemijom

Bas tako kako napisase mudre (mozda i sede) glave pre mene...

Prevelika frka se digla oko svega...

Ja sam za vreme Unezverijade radio na Poliklinici VMA kad nam je dosao prvi (valjda) zvanicno zarazeni pacijent - australijanac srpskog porekla...mislim da se decko zvao Matija iliti Mathew..

Ne moze nista da prodje bez nas....svuda guramo nos....cak i u pandemiju.....:)))

Nesto smo napravili karantin, podelili maske, posle dodjose neke crnkinje, dal behu Mendeline, nisam siguran...

Anyway, pratio sam ih svaki put na VMA sanitetom, nesto se nisam pretrzao ni od svoje zastite ni od neke prevelike dezinfekcije ovoga ili onoga....vitium artis, verovatno ce reci kolega Krle, ali jednostavno nije bilo neke prevelike potrebe...

Vrh gde smo svi otkinuli je kad je prvo dosla crnkinja (Elina) koja je izgledala kao crna Tinkerbell iz Petra Pana da se ispita na Svinjca...

A sutra, dan za njom i dva nasa decka koji su je prethodnu noc obojica "skratili" na nekoj zurci ovamo onamo....dosli momci da vide dal treba i oni da se provere....:)))))))

Morao sam da im pruzim ruku kao muskarac muskarcima jer je mala bas izgledala kao andjeo....
marouk marouk 12:24 20.04.2010

Re: Najbolje zabaviti puchanstvo pandemijom

ma kakav grip!

Pre par godina se prodavao tamiflu, svi su pojurili da ga kupe...ove godine ista priča, druga živina dočekala red za ime i opet ista priča. A znam jednu osobu koja je primila vakcinu iz svoje okoline!

Sad se treba pitati koje firme uvek dobiju ugovor da proizvode te vakcine, lekove...

Malo ću i skakati na druge teme.
Bila sam na nekoj praksi u Ciba Basel i između ostalog uspela da vidim odeljenje za testiranje lekova.
Testiranje se vršilo na psima, majmunima, pacovima i kunićima. Bila sam u boksu sa kucama koje su imale sivu bezbojnu dlaku koja je opadala- u stvari više je nema nego što je ima. Lišajevi, rane, gnojne rane, krvave oči...sve za nauku i čovečanstvo. Bolelo me je sve što je moglo da me boli i rešila sam da nisam za taj posao.

U svakom slučaju laborant mi je objasnio kako se doziraju lekovi... kucama se daju razne doze da bi se videlo šta deluje, dokle deluje a od koje doze postaje otrov.
Te kuce inače posle testiranja idu na seciranje i rade se toksikološke analize.

Još je rekao kako lekovi za razna tržišta imaju i različite sastave, citiram: "lek za sidu koji proizvodi Ciba nije isti za Švajcarsku i recimo Afriku. Ovde idu čiste podloge sa 100% aktivnim materijama. Na žalost Afrika ne može mesečnu dozu da plati 350 franaka, pa se zavisno od toga šta je od supstanci dozvoljeno tamo tako pravi podloga a lek ima 10% delovanja jer oni više ne mogu da plate."

U prevodu, njima u podlogu idu svakave supstance koje mi nikada ne bi smo koristili jer njihove zemlje nemaju zakone o tome šta se sme koristiti a šta ne. Takođe ljudi u africi imaju manje prava na život jer ne mogu sebi da priušte švajcarski standard u lečenju.

Isti laborant je još rekao i kako se u laboratorijama testiraju ukršteni virusi raznih porekla da bi se utvrdilo šta sa čim bi moglo da se uskrsti u prirodi i da bi bili spremni za taj slučaj...pretpostavljam ako im se nešto ne ukrsti u skorije vreme oni ga puste napolje.

Najinteresantnije mi je kad kažu pobeogao virus nekako iz laboratorije gde je ukršten i testiran...kao što je bilo u slučaju svinjskog gripa (koji su naučnici ukrstili da bi videli koliko je zarazan)...a niko nije obratio pažnju na tu rečenicu.
Koliko li je ljudi pobio dok je bežao i da li uopšte ima obolelih među osobljem. Takođe...razumem da majmun provuče ruku, otvori kavez - štagod...kako li se virus sam oslobađa ostaće da golica moju maštu još dugo.

Opet, teško je naći ljude koji bi se i za novac saglasili da isprobaju gripove i lekove protiv istih...zato se lepo grip pusti, beleži kretanje, koga napada, koga ne napada, ko je zainteresovan za kupovinu (ako ne računamo aktuelne ministre koji to rade isključivo zbog lične koristi - drugačije ne mogu to objasniti), kako se može "popraviti" da se malo bolje hvata za onu ciljnu grupu koju farma industrija ima....ma dovoljno za danas..

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana