Gost autor| Religija| Zdravlje

Zasto volim Britance

Bili Piton RSS / 19.04.2010. u 00:43

 

...iako je u pitanju konstantan love/hate relationship.....

 

papal.jpg

 

Plans to have the Pope arrested when he visits the UK will succeed because he is not a head of state, a solicitor has said.

 

Atheist authors Richard Dawkins and Christopher Hitchens proposed the action against the Pontiff for his handling of child abuse scandals in the Catholic church.

papa2a.jpg 

 

The writers' solicitor Mark Stephens said applications will be made to courts in the UK and the International Criminal Court for a warrant for Pope Benedict XVI's arrest.

His likely defence would be be that he is immune from prosecution during his visit to Britain in September, according to the lawyer.

Mr Stephens said: "The courts will examine the claim of immunity. I believe that an English court would reject it. If the Pope was here on a state visit, ordinarily a head of state would have sovereign immunity. What I believe is that because he's not a sovereign, not a head of state, he's not entitled to the defence."

 

papa4.jpg 

 

He said that the Vatican was declared to be a state by Benito Mussolini, but this had no standing in international law.

The Pope faced criticism after it emerged that he signed a letter which delayed the punishment of a paedophile priest in the US for the "good of the universal church".

Writing in 1985, the future Pontiff said that he needed more time to consider the case.

Mr Stephens, who has represented abuse victims in the past said: "This will require the Pope to deal with the way in which he appears to have prioritised the reputation of the Catholic church over the welfare of children."

papa3s.jpg 

Potential charges against the Pope would be crimes against humanity.

**********

(preuzeto sa Yahoo UK & Ireland News - prevod sledi kasnije)

 

 

 



Komentari (93)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

dolybell92 dolybell92 00:52 19.04.2010

12.04.2006

Bili Piton Bili Piton 00:54 19.04.2010

Re: 12.04.2006

Poznati ateisti Ričard Dokins i Kristofer Hitčens angažovali su advokate koji bi trebalo da istraže mogućnost sudskog gonjenja pape za zločine protiv humanosti, saopštio je njihov pravni savetnik.

Dvojica intelekutalaca tvrde da papa Benedikt XVI mora biti uhapšen kada bude u septembru posetio Veliku Britaniju i izveden pred sud zbog optužbi da je zataškivao seksualna zlostavljanja dece u katoličkoj crkvi. Prošle nedelje je agencija Associated Press objavila pismo iz 1985. godine gde kardinal Jozef Racinger preporučuje da se američki sveštenik pedofil ne izbacuje iz Katoličke crkve „zbog opšteg dobra crkve“. Sveštenik Stiven Kiesli osuđen je uslovno na tri godine zatvora 1978. zbog razvratnog ponašanja prema dva dečaka u San Francisku. a 2004. je dobio šest godina zatvora nakon što je priznao zlostavljanje devojčice 1995. godine.

Vatikan je nedavno već sugerisao da papu štiti imunitet od sudskog progona kao šefa države. Međutim, Dokins i Hitčens veruju da pošto Vatikan nije punopravan član Ujedinjenih nacija, da Benedikt XVI nema predsednički imunitet i da može biti uhapšen onoga trenutka kada bude kročio na britansko tlo. To je naime savet koji su oni dobili od svojih advokata.

„Vatikan još nije priznata kao država u međunarodnom pravu. Mnogi ljudi veruju da je to istina ali radi se o konstrukciji Benita Musolinija. Vatikan je odbijen od strane Sjedinjenih Država kada je prvi put aplicirao da postane članica UN i oni imaju samo status stalnog posmatrača“ – kaže advokat Mark Stivens. Međutim, Sveta stolica insistira na tome da je papa šef države kao i bilo koji drugi na svetu. Ranije ovog meseca je Đuzepe Dala Tore, visoki zvaničnik Vatikana rekao: „Papa je naravno šef države i ima isti status kao i svi svetski lideri“.

Advokat Stivens tvrdi da je nedavno kontaktiran od sedam bogatih pojedinaca koji su godinama donirali novac katoličkoj crkvi i koji sumnjaju da je njihov novac korišćen za finasiranje zlostavljanja ali i za kupovinu tišine žrtava.

Pišući za Washington Post Dokins opisuje Racingera kao „pohotnog starog zlotvora u bluzi, čiji je prvi potez bio kada su njegovi sveštenici uhvaćeni sa spuštenim pantalonama, da prikrije skandal i prokune mlade žrtve na ćutanje“.

„Ovaj bivši šef Inkvizicije mora biti uhapšen onoga trenutka kada kroči van Vatikana i mora mu biti suđeno pred civilnim a ne crkvenim sudom. To je ono što se mora desiti. Nažalost, svi znamo da je naša religijski-oslepljena vlada suviše uplašena da to uradi“.
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 01:01 19.04.2010

Re: 12.04.2006

Plans to have the Pope arrested when he visits the UK will succeed because he is not a head of state, a solicitor has said.

Actualy, he is a head of state. The state is Vatican.
Bili Piton Bili Piton 01:02 19.04.2010

Re: 12.04.2006



Pa vidis sta kaze dalje, stvar tumacenja.
Ivan Marović Ivan Marović 01:09 19.04.2010

Re: 12.04.2006

Musolinijeva konstrukcija? To može da napiše neko ko ne zna ništa o Rimskom pitanju.
Bili Piton Bili Piton 01:14 19.04.2010

Re: 12.04.2006


Samo nek ga prže....kad već niko drugi nema petlju.
danko011 danko011 01:18 19.04.2010

Re: 12.04.2006

stvar tumacenja

Mozda i moze biti stvar tumacenja suda. Ali ozbiljna drzava kao sto je Britanija nece dozvoliti sebi da hapsi najvise predstavnike drzave(kakve takve ali ipak drzave). Britanci jos uvek imaju gorak ukus od slicnog incidenta sa bivsim diktatorom Augustom Pinoceom koga su zadrzali po tuzbi Spanije ali su morali da puste da se vrati u Cile, jer je jos uvek imao diplomatski imunitet.
Ivan Marović Ivan Marović 01:19 19.04.2010

Re: 12.04.2006

Bili Piton
Samo nek ga prže....kad već niko drugi nema petlju.

Ma to je samo iskušenije: Trials of Saint Benedict, tako će jednog dana da piše u knjigama starostavnim.
Bili Piton Bili Piton 01:22 19.04.2010

Re: 12.04.2006

Britanci jos uvek imaju gorak ukus od slicnog incidenta sa bivsim diktatorom Augustom Pinoceom koga su zadrzali po tuzbi Spanije ali su morali da puste da se vrati u Cile, jer je jos uvek imao diplomatski imunitet.



Pa pitanje i jeste ima li papa ili ne diplomatski imunitet kao sef drzave (to jest, postavlja se pitanje da li je Vatikan odista drzava ili ne). Naravno da od svega najverovatnije nece biti nista (osim, mozda, demonstracija i protesta slicnih onima kada je Bus dolazio u posetu pre izvesnog broja godina - bio sam, bilo je vrlo veselo i razuzdano) - ali, drago mi je da je neko ozbiljno seo da razmotri sve mogucnosti, koliko god futile bile.
mirelarado mirelarado 02:09 19.04.2010

Re: 12.04.2006

Bili Piton
Naravno da od svega najverovatnije nece biti nista (osim, mozda, demonstracija i protesta slicnih onima kada je Bus dolazio u posetu pre izvesnog broja godina - bio sam, bilo je vrlo veselo i razuzdano) - ali, drago mi je da je neko ozbiljno seo da razmotri sve mogucnosti, koliko god futile bile.


Заслужио је папа да му посета барем мало преседне због срамног заташкавања злочинстава педофилних католичких свештеника и бесрамног односа према њиховим жртвама.
Bili Piton Bili Piton 02:28 19.04.2010

Re: 12.04.2006

mirelarado
због срамног заташкавања злочинстава педофилних католичких свештеника и бесрамног односа према њиховим жртвама.


A i ne bas samo zbog toga, ako cemo pravo.
mikimedic mikimedic 07:28 19.04.2010

Re: 12.04.2006

Pa pitanje i jeste ima li papa ili ne diplomatski imunitet kao sef drzave


odgovor je vrlo jednostavan, samo treba videti da li uk priznaje vatikan ili ne.

koliko mi je poznato, nema osporavanja vatikana kao drzave na medjunarodnom planu, i priznat je od vecine drzava sveta. cinjenica da vatikan nije clanica un sama po sebi nema nikakvog znacaja za priznanje drzave kao takve.

ako uk ne priznaje vatikan, onda se moze tumaciti da uk ne priznaje ni papin imunitet pa bi u tom slucaju prica imala rezona.
Bili Piton Bili Piton 09:07 19.04.2010

Re: 12.04.2006

mikimedic

odgovor je vrlo jednostavan, samo treba videti da li uk priznaje vatikan ili ne.


Koliko mi je poznato, priznaje ga, mada nisam sto posto siguran.

Ipak, cilj citave ove drame je, kako kaze sam Dokins na svom vebsajtu, "I am especially intrigued by the proposed challenge to the legality of the Vatican as a sovereign state whose head can claim diplomatic immunity.

Even if the Pope doesn't end up in the dock, and even if the Vatican doesn't cancel the visit, I am optimistic that we shall raise public consciousness to the point where the British government will find it very awkward indeed to go ahead with the Pope's visit, let alone pay for it".
pape92 pape92 01:21 19.04.2010

yes minster

Kao što su Pinočea. Britance mogu da volim jer se tamo (mada ne kao u Švajcarskoj) zna neki red, a bogami i zbog Kliza...i da ne nabrajam...

Ipak, dobar štos, priznajem.
Bili Piton Bili Piton 01:41 19.04.2010

Re: yes minster

pape92
Britance mogu da volim jer se tamo (mada ne kao u Švajcarskoj) zna neki red, a bogami i zbog Kliza...i da ne nabrajam...


Take it from me, nije ih bas lako voleti, ali, eto, posle ovoliko godina medju njima, zadobili su neke moje simpatije
dolybell92 dolybell92 01:31 19.04.2010

Nema potrebe...

RATCINGER POSLEDNJI PAPA

Prema Svetom Malahiju, irskom svešteniku koji je živjeo u XII vijeku a ujedno i najpoznatijem proroku koji se specijalizirao na području predviđanja zbivanja u Vatikanu, ostalo nam je još samo dvoje papa. Sv. Malahije je sa prilično velikom preciznošću odredio sve dosadašnje pape, uključujući i pokojnog Jovana Pavla Drugog, kojeg je on nazvao “Rad Sunca” što su mnogi povezali sa pomračenjem sunca, kako na dan njegovog rođenja, tako i na dan njegove sahrane.

Nakon njega, prema Malahiju, na čelo Vatikana dolazi čovjek kojeg je on simbolično nazvao Slava (Ponos) Masline. Mnogi su već to povezali sa mogućnošću da će sadašnji papa imati neke zasluge na polju promocije mira, što će biti presedan u istoriji Vatikana, koji se do sada nije pretrgao na tom polju, osim tu i tamo poneke anti-ratne verbalne deklaracije.

Image Moglo bi se čak reći suprotno, ako pošteno uzmemo u obzir našu istoriju. Samo u novijoj istoriji imali su velikog udjela u podržavanju Hitlera kao i spašavanju nacističkih zločinaca i njihovom prebacivanju u Južnu Ameriku u fratarskim mantijama (pogledaj knjigu: Pacovski kanali).

Neki su tvrdili da će boja njegove kože, u stvari, biti - “maslinasta”, međutim, koliko vidimo i Ratzinger je bijelac. Misterija je brzo bila riješena kada je ovaj papa uzeo ime Benedikt XVI, jer benediktinski red katoličkog sveštenstva poznat je i pod imenom „olivetanci“ ili što bi se reklo, - maslinari.

Dalje, Malahija je rekao da ovaj papa neće dugo, mada nije precizirao zašto. Nakon njega će navodno doći na tron i poslednji papa, (“Petar Rimski”), jer se kako se čini, za vrijeme njegovog papanluka doći će do zatvaranja kafane. Fajront!

Jedni ovaj nagli kraj papanluka vežu sa izbijanjem Trećeg svjetskog rata, drugi nagovještavaju prelazak na obaveznu (za sviju) religiju tipa “new age” u sklopu Novog svjetskog poretka, dok treći tvrde da se u stvari radi o jednom globalnom fajrontu na ovoj planeti, - kafana se zatvara do daljnjeg, radi renoviranja.

Zagovornici prve i druge opcije tvrde da će do tada ljudi (oni koji prežive) već biti mikročipovani, te će im se njihova mišljenja i vjerovanja direktno ubacivati u glavu preko mikročipa a ne uz pomoc misa, rituala, svetih knjiga, medija itd. Stoga, neće više biti ni potrebe za crkvom.

Ivan Marović Ivan Marović 01:36 19.04.2010

Re: Nema potrebe...

Sveti Malahije.
bookez bookez 10:14 19.04.2010

Re: Nema potrebe...

Nije nista neobicno da su izabrali da se sahrana odrzi na dan pomracenja Sunca.
S obzirom da godisnje planeta Zemlja dozivi 2-5 pomracenja Sunca, nije nista cudno da jedan papa umre u par nedelja do pomracenja.
U knjizi Quirkology autora Richard Wiseman-a je navedeno istrazivanje po kome je ranije postojao trend da se prijavljuje lazan datum rodjenja koji bi se poklapao sa nekim velikim dogadjajem, jer su verovali da ce se time obezbediti vece sanse za uspeh deteta. Ima cak i slucajeva kada su same osobe na polozaju lagale za svoj datum rodjenja, da bi time dale sebi veci znacaj. Danas je to naravno mnogo teze izvesti, mozda samo u najruralnijim oblastima.
Inace najtoplije preporucujem knjigu Quirkology.
manituu manituu 02:11 19.04.2010

bili ne volim da trolujem

ali brate nikad nisam uspeo da shvatim ljude koji nisu englezi, a zive u engleskoj..
koliko treba da bude debeo razlog da bi toliko mucio sebe ziveci u zemlji gde je klima toliko uzasna, da svaki drugi dan, kad boravim tamo, imam osecaj potpune univerzumske besciljnosti heheh...
voleo ili ne voleo engleze, ipak moram da im se divim kako uspevaju da zive u v. britaniji i pri tom ostanu koliko toliko normalni....
imao sam prilike da jedno leto svake nedelje u toku 3 letnja meseca boravim u Newcastle-u...temperatura se ni jednom nije popela iznad 18-og podeoka, a tracke sunca sam video samo jednom, i to na pola sata...govorim o 3 letnja meseca...
pa sam druge godine imao prilike da posecujem Glasgow i predgradje mu Greenock u periodu od maja do jula, svake nedelje...ni jednom, ali ni jednom za 3 meseca se nije desilo da je ceo dan, nedelja je bila u pitanju, bio suv, bez kise ....
da ne navodim vise, ali po meni je tamo haos..cast izuzecima, Southampton ili Bristol npr. znaju da budu bas lepi u aprilu heheh...
imam puno dobrih prijatelja engleza, mada uglavnom su svi sa severa, ali nikad, ma ni po cenu razvoda, ne bi mogao da zivim tamo, bio bi depresivan bar 298 dana u godini heheh...
molim te, objasni mi bar malo sta propustam ?
blogovatelj blogovatelj 02:27 19.04.2010

Re: bili ne volim da trolujem

molim te, objasni mi bar malo sta propustam


Veliki Manitu, sam si rekao - ne propustas ama bas nista sem mlakog piva
Bili Piton Bili Piton 02:39 19.04.2010

Re: bili ne volim da trolujem

manituu

molim te, objasni mi bar malo sta propustam ?


Relativno normalan zivot u jednoj relativno sredjenoj zemlji (posmatrano iz nase perspektive, razume se. Po svedocenjima nekih mojih ovdasnjih prijatelja, Nemaca, tj. iz njihove perspektive, UK je divlji zapad u kome nista ne funkcionise kako treba i tu su verovatno u pravu).

Englezi sa severa vaze generalno za "more friendly" (iako se s time ne bi slozili Englezi juznjaci - po njima, severnjaci nisu "friendlier" nego "nosier" ). Rekao bih takodje da je prilicna razlika u vremenskim prilikama izmedju severa i juga. London jos i dobije koliko-toliko suncanih dana godisnje (recimo juce je bilo predivno zbilja, i toplo) - dok je gore na severu izgleda zbilja cemer (treba pitati Vucka). Tamo retko zalazim.
Unfuckable Unfuckable 05:18 19.04.2010

Re: bili ne volim da trolujem

ipak moram da im se divim kako uspevaju da zive u v. britaniji i pri tom ostanu koliko toliko normalni....

verovatno je tome doprineo i njihov sasvim poseban smisao za humor kao zaštitini mehanizam od svega što si nabrojao
Doctor Wu Doctor Wu 06:55 19.04.2010

Re: bili ne volim da trolujem

London jos i dobije koliko-toliko suncanih dana godisnje

Negde sam citao da Pariz ima godisnje vise padavina od Londona. Sto se vremena tice, London, na primer, nije nista gori od Beograda.

Inace, kakav crni Newcastle, Sunderland, Glasgow, Southampton, Portsmouth, Plymouth, Nottingham, Liverpul, Manchester, Plymouth... u Engleskoj su najlepsa priroda (Bamburgh Castle, Lake District, Jurassic Coast, Cornwall), sela (Wiltshire, Berkshire, Pembrokshire, Hampshire, North Devon, Cumbria, Northcumbria, pa cak i po Midlandsu) i mali gradovi , varosice, skoro banje (Bath, Cambridge, York, Winchester, Divizes). Od gradova, London i Bristol i, naravno, u Skotskoj Edinburgh. Highlands u Skotskoj su jedno od onih 10 stvari koje svaki coveka treba da vidi pre nego sto umre.

Na glavnu temu teksta gledam kao na Dawkinsov publicity stunt. Ako se moze reci da volim Engleze onda je to zbog ovakvih komentara.
Bili Piton Bili Piton 09:19 19.04.2010

Re: bili ne volim da trolujem

Doctor Wu
Sto se vremena tice, London, na primer, nije nista gori od Beograda.


Oh, come on dude siguran sam da poznajes ono karakteristicno zimsko sivilo kada svane i smrkne se kao od bede i kad su citav dan spojeni nebo i zemlja...svaki veliki grad je depresivan zimi, ali London nosi snjur. Iako, kad je lepo vreme, ume da bude zbilja lep.

Na glavnu temu teksta gledam kao na Dawkinsov publicity stunt. Ako se moze reci da volim Engleze onda je to zbog ovakvih komentara.


Procitao. Slazem se da je Dokinsov pablisiti stant u pitanju ali mi se cini da bi Votson bio mnogo spremniji da se slozi s njim da mu ovaj licno ne ide toliko na nerve. Takav mi je utisak.
duchesse duchesse 09:23 19.04.2010

Re: bili ne volim da trolujem

svaki veliki grad je depresivan zimi, ali London nosi snjur.

Pariz. Uncontested. Valjda zbog kontrasta kad je lepo i ružno vreme.
Bili Piton Bili Piton 09:26 19.04.2010

Re: bili ne volim da trolujem

Unfuckable

verovatno je tome doprineo i njihov sasvim poseban smisao za humor kao zaštitini mehanizam od svega što si nabrojao


Kao sto je Wu pravilno primetio na mom blogu o Alanu Partridzu, taj humor ima jednu specificnu ocajnicku notu u sebi, i to nije bez razloga:


Pogotovu taj humor iz ocaja, zapravo vrlo ljudski odraz nemoci da se bilo sta promeni (tipa daj da se smejem kad vec ne mogu da se ubijem).
Aleksandar Stosic Aleksandar Stosic 09:59 19.04.2010

Re: bili ne volim da trolujem

ali brate nikad nisam uspeo da shvatim ljude koji nisu englezi, a zive u engleskoj..
koliko treba da bude debeo razlog da bi toliko mucio sebe ziveci u zemlji gde je klima toliko uzasna


stvar je kud i kamo kvalitetnijeg zivota u Engleskoj, pa i ostalim zapadnoevropskim sumornim klimama, nego u Srbiji. Kada bi ti ponudili platu od nekoliko huljada funti u odnosu na srpsku od nekoliko stotina ili jedva hiljadu, kada bi se okreneo oko sebe i video prednosti zivota u Engleskoj,i kada bi shvatiokoliko je sve blize, lakse i jednostavnije, kada bi video za kolikoo jeftine pare mozes da odes na letovanje i to na mesta o kojima si samo mastao, kada mozes on line da kupis svoj omiljeni laptop, fotoaparat ili slicni gadzet, kada zaboravis sta su redovi na salterima jer sve moze da se zavrsi preko interentea, kada mozes da gledas koncerte svojih najomiljenijih bendova o kojima si do juce samo mastao i sve to za male pare, kada mozes da se kvalitetno obuces takodje za nesvhatljivo jeftine pare, onda shvatis zasto neko moze da zivi u Engleskoj a da nije Englez.
Neues aus der Nachbarschaft Neues aus der Nachbarschaft 11:53 19.04.2010

Re: bili ne volim da trolujem

ali brate nikad nisam uspeo da shvatim ljude koji nisu englezi, a zive u englesko


Jedan od razloga zasto ziveti u UK su i sami Britanci.
Goran Vučković Goran Vučković 12:08 19.04.2010

Ko kaže da je meksikanska hrana ljuta

onda shvatis zasto neko moze da zivi u Engleskoj a da nije Englez.

Ma šta loša - klima u Engleskoj je super. Bar gledajući iz Škotske (a računam i iz Irske)
Bili Piton Bili Piton 13:53 19.04.2010

Re: bili ne volim da trolujem

Aleksandar Stosic
kada mozes da se kvalitetno obuces takodje za nesvhatljivo jeftine pare


Tacno tako

Mozes da ubodes neke najbesnije patike po fabrickoj ceni, ako znas gde da ih trazis. Lillywhites (bese li to robna kuca na pikadiliju? posenilio sam) ima rasprodaju sportske opreme citavo leto, ja redovno tamo kupim sjajne patike (i to branded stuff, fila, adidas, nike, sve asortiman iz J-D sports, drz ne daj....takodje moja omiljena, Lonsdale...za 10-15 funti! Sve je budzasto, od trenerki, dukseva ovakvih-onakvih, majica, nema sta nema...nema teorije da to po tim cenama ikada nadjes u beogradu...
Colin_bgd Colin_bgd 13:58 19.04.2010

Re: bili ne volim da trolujem

koliko treba da bude debeo razlog da bi toliko mucio sebe ziveci u zemlji gde je klima toliko uzasna,

Ne znam zasto ljudi uvek, po meni pogresno, uzimaju u obzir razmatranje klime u Britaniji kad govore o ostrvu kao izboru mesta za zivot? Pa naravno da niko nije dosao u UK zbog klime (mada ni ona nije bez prednosti, jer uvek znate da ce biti oko 15 stepeni, manje-vise, nema nekih velikih oscilacija, a ni kisobran se vise ne nosi posle godinu dana kada pada kisa, jer niko to ne radi...). Klima me interesuje 3 nedelje godisnje kad idem na odmor: 2 nedelje leti hocu sunce na moru, 1 nedelju zimi hocu sneg na planini. Ostalih 49 nedelja u godini mi je primarna, hajde da kazemo, sloboda zivota, da mi niko ne sedi nad glavom, i da me drzava ne dira mnogo bez obzira koje sam boje koze, veroispovesti (ili uopste bez iste), nacionalnog porekla, politicke opredeljenosti, pa cak i finansijskog stanja. Naravno, ovo se odnosi na danasnji period (1960’s +), ako neko hoce sad da protestvuje tipa “koliko su englezi pobili, porobili, opljackali...”, to je ipak neka druga tema...
Bili Piton Bili Piton 14:09 19.04.2010

Re: bili ne volim da trolujem

Colin_bgd
da mi niko ne sedi nad glavom, i da me drzava ne dira mnogo bez obzira koje sam boje koze, veroispovesti (ili uopste bez iste), nacionalnog porekla, politicke opredeljenosti, pa cak i finansijskog stanja.


I ne samo to. Ne znam kako ti, Koline, zivot ovde jeste pun stresa generalno, ali meni se cini da se ipak odvija na jedan spokojan, miran, uhodan, pomalo dosadan nacin manje vise. Za razliku od Srbije, gde je uvek usijano do belog, gde su svi na ivici zivaca ko vise ko manje, gde svako cima na svoju stranu pa onda onaj drugi cima na svoju jos vise i tako u krug, stalno je neka povisena, feverish atmosfera, sve je stalno u nekakvom afektu - imas li i ti taj utisak?


Colin_bgd Colin_bgd 14:37 19.04.2010

Re: bili ne volim da trolujem

zivot ovde jeste pun stresa generalno, ali meni se cini da se ipak odvija na jedan spokojan, miran, uhodan, pomalo dosadan nacin manje vise. Za razliku od Srbije, gde je uvek usijano do belog, gde su svi na ivici zivaca ko vise ko manje, gde svako cima na svoju stranu pa onda onaj drugi cima na svoju jos vise i tako u krug, stalno je neka povisena, feverish atmosfera, sve je stalno u nekakvom afektu - imas li i ti taj utisak?

To sto je zivot pun stresa, to ima vise veze sa time da smo svi (?) u nekim srednje-radnim godinama, i to je uobicajeno. Zivot jeste tezak, gde nije, ali nema onog kljucanja u glavu i ...anja u zdrav mozak. Nema onog “ne znam sta ce sutra biti”. Nema totalne korupcije i totalne nepravde. Nema nepotizma, kumstva, “dodjes mi, dodjem ti”. Nema centralne kontrole zivota i smrti, kao u Srbiji, i kao sto sam napisao, drzava uglavnom ostavlja svoje gradjane da zive svoj zivot kako hoce, ako je u zakonskim okvirima, ali je i spremna da se prilagodjava (i to redovno i cini) kada vidi da je je zivot ipak prevazisao neka resenja. Zato su po meni i uspesni, jer ne robuju losoj tradiciji, naprotiv.

Srbiju je Milosevic zaglibio i unazadio nevidjeno, nismo mi jos svesni koliko. Mi smo do druge polovine osamdesetih bili normalno drustvo, istocno, komunisticko, sa svim manama i nedostacima i zaostacima, ali generalno uglavnom normalno. A onda je dosao (izgurali su ga svi pomalo) Milosevic i u, ispostavice se, istorijski jako osetljivom trenutku bacio celu zemlju u provaliju (ekonomski, istorijski, mentalno), izvrsio super selekciju da je svu travu pocupao, a sav korov i ono najgore iz svih sistema do tada doveo do savrsenstva.

I da se vratim malo na topic, upravo iz tih razloga englezi i mogu da se bave hapsenjem pape, dok mi moramo da se prvo pozabavimo sobom malo vise, u ovom konkretnom istorijskom trenutku. Dole neko napisa kako se englezi ne bave svojom imperijom, i koliko su zla naneli, itd, ali oni su sebe izanalizirali toliko i na kraju zakljucili mnoge stvari o tome sta je imperija zapravo sustinski i bila, da se ne moze bas mnogo tome prigovoriti...
Aleksandar Stosic Aleksandar Stosic 14:40 19.04.2010

Re: bili ne volim da trolujem

Ne znam zasto ljudi uvek, po meni pogresno, uzimaju u obzir razmatranje klime u Britaniji kad govore o ostrvu kao izboru mesta za zivot? Pa naravno da niko nije dosao u UK zbog klime (mada ni ona nije bez prednosti, jer uvek znate da ce biti oko 15 stepeni, manje-vise, nema nekih velikih oscilacija, a ni kisobran se vise ne nosi posle godinu dana kada pada kisa, jer niko to ne radi...). Klima me interesuje 3 nedelje godisnje kad idem na odmor: 2 nedelje leti hocu sunce na moru, 1 nedelju zimi hocu sneg na planini. Ostalih 49 nedelja u godini mi je primarna, hajde da kazemo, sloboda zivota, da mi niko ne sedi nad glavom, i da me drzava ne dira mnogo bez obzira koje sam boje koze, veroispovesti (ili uopste bez iste), nacionalnog porekla, politicke opredeljenosti, pa cak i finansijskog stanja. Naravno, ovo se odnosi na danasnji period (1960’s +), ako neko hoce sad da protestvuje tipa “koliko su englezi pobili, porobili, opljackali...”, to je ipak neka druga tema...


I ne samo to. Ne znam kako ti, Koline, zivot ovde jeste pun stresa generalno, ali meni se cini da se ipak odvija na jedan spokojan, miran, uhodan, pomalo dosadan nacin manje vise. Za razliku od Srbije, gde je uvek usijano do belog, gde su svi na ivici zivaca ko vise ko manje, gde svako cima na svoju stranu pa onda onaj drugi cima na svoju jos vise i tako u krug, stalno je neka povisena, feverish atmosfera, sve je stalno u nekakvom afektu - imas li i ti taj utisak?


ta cinjenica da nema temperaturnih oscilacija je veoma vazna. Osim jula i avgusta, koji su ovde u Irskoj bukvalno odvratni - ali ko jos provodi jul i avgust u Irskoj!- meni manje vise prija ova prijatna svezina koja se krece od 12,13 - 17, 18 C tokom proleca, 9, 10-12,13 tokom jeseni.
Ovde gde ja zivim, kisa pada, naravno, cesto ali sto kaze Kolin niko ne nosi kisobrane jer kisa ne pada ceo dan nego, 2-3 sata i onda grane sunce i ti posle pola sata zaboravis da je uopste i nesto padalo.
Inace, sto se tice opustenijeg zivota bez trzavica o tome ne treba ni trositi reci.
Aleksandar Stosic Aleksandar Stosic 14:42 19.04.2010

Re: bili ne volim da trolujem

rbiju je Milosevic zaglibio i unazadio nevidjeno, nismo mi jos svesni koliko. Mi smo do druge polovine osamdesetih bili normalno drustvo, istocno, komunisticko, sa svim manama i nedostacima i zaostacima, ali generalno uglavnom normalno. A onda je dosao (izgurali su ga svi pomalo) Milosevic i u, ispostavice se, istorijski jako osetljivom trenutku bacio celu zemlju u provaliju (ekonomski, istorijski, mentalno), izvrsio super selekciju da je svu travu pocupao, a sav korov i ono najgore iz svih sistema do tada doveo do savrsenstva.

sve potpisujem, a i ono iz prvo i poslednjeg pasusa:)
(jesi grobar, ali svaka ti je na mestu)
Colin_bgd Colin_bgd 14:45 19.04.2010

Re: bili ne volim da trolujem

jesi grobar

i ta mi je na mestu...
Bili Piton Bili Piton 14:51 19.04.2010

Re: bili ne volim da trolujem



edit - u inat, sa susednog bloga



ivana23 ivana23 16:11 19.04.2010

Re: bili ne volim da trolujem

Bili Piton
edit - u inat, sa susednog bloga

Nemoj u inat...

I nemoj da nosis majicu Mančester junajteda.

Bili Piton Bili Piton 16:57 19.04.2010

Re: bili ne volim da trolujem



ivana23

I nemoj da nosis majicu Mančester junajteda.



Nene, strogo smo neutralni u tom smislu, ovakvo nesto imam



I secam se da sam ovo nosio proslo leto u Beogradu (to je bilo pre Tatona), a ove godine ipak necu...
blogovatelj blogovatelj 17:43 19.04.2010

Re: bili ne volim da trolujem

kada zaboravis sta su redovi na salterima


Za ovo kapa dole. Pronalaskom interneta covecanstvo je dobilo mnogo, ali usteda vremena po redovima nema cenu.
blogovatelj blogovatelj 17:52 19.04.2010

Re: bili ne volim da trolujem

Nema onog “ne znam sta ce sutra biti”.


Mislim da je ovo najveca prednost zivota u "normalnoj" zemlji, tj mogucnost da mozes da napravis neki srednjorocni / dugorocni plan.
Doctor Wu Doctor Wu 21:52 19.04.2010

Re: bili ne volim da trolujem

Slazem se da je Dokinsov pablisiti stant u pitanju ali mi se cini da bi Votson bio mnogo spremniji da se slozi s njim da mu ovaj licno ne ide toliko na nerve.

A kome ne ide? Dosadan je k'o proliv i sa evolucijom i sa svojim ateizmom. Smor.

Inace, ove price o tome da li je bolje tamo, ovde ili onde su deplasirane. Svako ima neku svoju pricu i odradjuje je najbolje kako zna i ume. Neko u Beogradu, neko u Londonu, neko u Halifaxu, neko u Corku, neko na Samoi. Ima ljudi koji zive svetski u Kragujevcu, kao sto ima i ljudi koji zive ko skotovi na sred Manhattana.

To sto ti pricas o Londonu -karakteristicno zimsko sivilo kada svane i smrkne se kao od bede i kad su citav dan spojeni nebo i zemlja-, na primer, ja video zimus u Cirihu kad sam prolazio na skijanje. Meni ta Svica i inace tuga bozja sa sve onim gastarbajterskim kucama koje bi isto tako kao sto su u Cirihu mogle biti i u Jesenicama, Storama, Stratfordu ili Majdanpeku (sasvim je druga prica kad se popnes na brdo, tamo je sve predivno). Drugo sto su Svajceri jezivi provincijalci, gejacine. A kad citas one reporte UN o kvalitetu zivota, taj Cirih ispada najpozeljnije mesto na svetu (verovatno je zato prepun nasih gastosa). Jbg, mora da nesto sa mnom nije u redu.
bobo92 bobo92 23:54 19.04.2010

Re: bili ne volim da trolujem

Bili Piton


Englezi sa severa vaze generalno za "more friendly" (iako se s time ne bi slozili Englezi juznjaci - po njima, severnjaci nisu "friendlier" nego "nosier" ).




blogovatelj blogovatelj 05:26 20.04.2010

Re: bili ne volim da trolujem

Ima ljudi koji zive svetski u Kragujevcu


Svima preporucujem Kragujevac.
Goran Vučković Goran Vučković 09:19 20.04.2010

Re: bili ne volim da trolujem

-karakteristicno zimsko sivilo kada svane i smrkne se kao od bede i kad su citav dan spojeni nebo i zemlja-

Nema tako depresivne stvari koja se ne može voleti



Kome treba prevod na engleski, može ga naći ovde.
Bili Piton Bili Piton 14:15 20.04.2010

Re: bili ne volim da trolujem

Doctor Wu
Slazem se da je Dokinsov pablisiti stant u pitanju ali mi se cini da bi Votson bio mnogo spremniji da se slozi s njim da mu ovaj licno ne ide toliko na nerve.

A kome ne ide? Dosadan je k'o proliv i sa evolucijom i sa svojim ateizmom. Smor.


Os se bijes??

Meni ta Svica i inace tuga bozja sa sve onim gastarbajterskim kucama koje bi isto tako kao sto su u Cirihu mogle biti i u Jesenicama, Storama, Stratfordu ili Majdanpeku


Ovo je tacno

Drugo sto su Svajceri jezivi provincijalci, gejacine.







manituu manituu 18:07 24.04.2010

Re: bili ne volim da trolujem

Klima me interesuje 3 nedelje godisnje kad idem na odmor: 2 nedelje leti hocu sunce na moru, 1 nedelju zimi hocu sneg na planini.

au brate nasta ti se sveo zivot...uzivaj
adam weisphaut adam weisphaut 06:30 19.04.2010

Pu pu

nekrsti
adam weisphaut adam weisphaut 06:36 19.04.2010

Re: Pu pu


Bili Piton Bili Piton 09:30 19.04.2010

Re: Pu pu

adam weisphaut



Kako ja volim taj film, nemas pojma...

A Every Sperm is Sacred?
stefan.hauzer stefan.hauzer 07:54 19.04.2010

episkop grada Rima

u tekstu,poznat kao ˝papa˝!
duchesse duchesse 08:57 19.04.2010

:)

Malo nešto ne verujem da će da ga 'apse, ali baš bi bilo lepo. Bila bi frka veća od one koju je napravio Henry VIII svojevremeno.
Nego, slike su vrhunske! Posebno No2. Onaj prethodni Papa je imao fotogeničnije lice, ovaj liči na imperatora Palpatina.
Coco Rosie Coco Rosie 09:04 19.04.2010

Re: :)

i, naravno...Miss Kitty by Schmidlin :)

duchesse duchesse 09:15 19.04.2010

Re: Sinead O'Connor

it is time we separated our God from our religion, and our faith from its alleged leaders.

O kada bi ljudima ovo došlo iz sedalnog predela tamo gde bi mozak trebalo da im bude!
antioksidant antioksidant 10:27 19.04.2010

Re: Sinead O'Connor

duchesse
it is time we separated our God from our religion, and our faith from its alleged leaders.

O kada bi ljudima ovo došlo iz sedalnog predela tamo gde bi mozak trebalo da im bude!

:)
ljudi znaju
znaju i "lideri" ali im lepse ovako
a sta je s ljudima?
valjda im lakse
duchesse duchesse 10:36 19.04.2010

Re: Sinead O'Connor

valjda im lakse

Na B. Kosi, čekamo zeleno svetlo moja kola i ja na semaforu pored crkve, kad se na pešačkom pojavi jedna žena u svojim poznim 40im, pogleda demonstrativno u crkvu, pa u mene, i prekrsti se, onako, svojski, sve vreme fiskirajući moju malenkost osionim pogledom. Ja utom skapiram da na crkvi zvone zvona, a ja, nekrst, držim se za volan.
Elem, htedo' da kažem da nije samo tako lakše, nego je i lepše verujućem narodu. Mogu, eto, da obave par tih ispraznih rituala, i automatski da se izdignu iznad nekoga ko rituale ne praktikuje. A vole ljudi da se izdižu, vole, vole.
antioksidant antioksidant 11:12 19.04.2010

Re: Sinead O'Connor

Mogu, eto, da obave par tih ispraznih rituala, i automatski da se izdignu iznad nekoga ko rituale ne praktikuje

Srđan Mitrović Srđan Mitrović 09:18 19.04.2010

a evo i prigodne pesme...

Sherry Vine, obrada pesme "Paparazzi" Lady Gaga

Vojislav Stojković Vojislav Stojković 09:29 19.04.2010

Hebeš takvu državu

Na teritoriji kvazi države Vatikan nije nikada rođeno ni jedno jedino dete.



DakleM... kao u naslovu.

Bili Piton Bili Piton 09:42 19.04.2010

Re: Hebeš takvu državu

Vojislav Stojković
Na teritoriji kvazi države Vatikan nije nikada rođeno ni jedno jedino dete.



Mi se zezamo a njima stvarno treba jedno porodiliste u obliku bundeve....
majstor_vuksan majstor_vuksan 11:45 19.04.2010

E sad


ispasce mlakonje britanci ako ga ne uhapse. Ak su uhapsili ovog lika sto ne bi i papu

antioksidant antioksidant 11:50 19.04.2010

Re: E sad

majstor_vuksan

ispasce mlakonje britanci ako ga ne uhapse. Ak su uhapsili ovog lika sto ne bi i papu


pa to samo ako papa skoci padobranom u londru i ponudi kolektivan prelazak iz katolicanstva u anglikanstvo
majstor_vuksan majstor_vuksan 12:00 19.04.2010

Re: E sad

antioksidant
majstor_vuksan

ispasce mlakonje britanci ako ga ne uhapse. Ak su uhapsili ovog lika sto ne bi i papu


pa to samo ako papa skoci padobranom u londru i ponudi kolektivan prelazak iz katolicanstva u anglikanstvo



Toni Bler vec pristao, sta znas.
Jelena Pavlović Jelena Pavlović 11:57 19.04.2010

to be continued

Pope the Grinch.
Sofroniye Sofroniye 12:35 19.04.2010

Ljubav prema Britancima...

Tesko da postoji vece zlo za ovaj svet od britanskog kolonijalizma...

--------------
Heart of smugness

Unlike Belgium, Britain is still complacently ignoring the gory cruelties of its empire

Maria Misra
Guardian

Tuesday July 23, 2002


...

No one has even attempted to quantify the casualties caused by state-backed forced labour on British-owned mines and plantations in India, Africa and Malaya. But we do know that tens of thousands of often conscripted Africans, Indians and Malays - men, women and children - were either killed or maimed constructing Britain's imperial railways. Also unquantified are the numbers of civilian deaths caused by British aerial bombing and gassing of villages in Sudan, Iraq and Palestine in the 1920 and 1930s.

Nor was the supposedly peaceful decolonisation of the British Empire without its gory cruelties. The hurried partition of the Indian subcontinent brought about a million deaths in the ensuing uncontrolled panic and violence. The brutal suppression of the Mau Mau and the detention of thousands of Kenyan peasants in concentration camps are still dimly remembered, as are the Aden killings of the 1960s. But the massacre of communist insurgents by the Scots Guard in Malaya in the 1950s, the decapitation of so-called bandits by the Royal Marine Commandos in Perak and the secret bombing of Malayan villages during the Emergency remain uninvestigated.

....
duchesse duchesse 12:46 19.04.2010

Re: Ljubav prema Britancima...

Tesko da postoji vece zlo za ovaj svet od britanskog kolonijalizma...

Jel? A Hitler je bio Majka Tereza?
majstor_vuksan majstor_vuksan 12:52 19.04.2010

Re: Ljubav prema Britancima...

duchesse
Tesko da postoji vece zlo za ovaj svet od britanskog kolonijalizma...

Jel? A Hitler je bio Majka Tereza?


Jel Staljin bio Franjo Asiski?
alexlambros alexlambros 12:46 19.04.2010

papa Nazinger

verovatno se nista nece desiti ali je znacajno vec i to sto se nasiroko prica o tome cisto da se razbije ta vekovna fama o tom klerikalnom olosu kao nedodirljivim i izvan zakona ...
radi se o globalnoj promeni svesti a to je uzasno tesko i u tom smislu ovo je krupan korak ... ako Nazinger otkaze posetu Engleskoj, to je vec puna pobeda ...
Dokins je junak modernog doba
majstor_vuksan majstor_vuksan 12:53 19.04.2010

Re: papa Nazinger

alexlambros
verovatno se nista nece desiti ali je znacajno vec i to sto se nasiroko prica o tome cisto da se razbije ta vekovna fama o tom klerikalnom olosu kao nedodirljivim i izvan zakona ...
radi se o globalnoj promeni svesti a to je uzasno tesko i u tom smislu ovo je krupan korak ... ako Nazinger otkaze posetu Engleskoj, to je vec puna pobeda ...
Dokins je junak modernog doba


Kakvo doba takvi junaci.
antioksidant antioksidant 14:14 19.04.2010

Re: papa Nazinger

razbije ta vekovna fama o tom klerikalnom olosu kao nedodirljivim i izvan zakona ...

za klerikalni olos i nekako ali ovog ce stititi to sto je covek drzavnik...
e tog olosa mi da se resimo...
4krofnica 4krofnica 14:07 19.04.2010

na sta mislis,

kada kazes zdravlje?
Bili Piton Bili Piton 14:20 19.04.2010

Re: na sta mislis,

4krofnica
kada kazes zdravlje?


Dopada mi se kako su Dokins i Hicins nastupili, mislim da je to jedno zdravo razmisljanje.
4krofnica 4krofnica 14:40 19.04.2010

Re: na sta mislis,

mislila na isto, par puta ostavih pun komentar, ali mi 'puca' internet i ostavih skracenu varijantu..
da vidim sad..tri cetiri sad PUF?

e> RADI!
Bili Piton Bili Piton 15:13 19.04.2010

Re: na sta mislis,



kad smo vec na britis blogu, moram da kazem da me je obradovao ovaj Wizzair sto ce da leti sa Lutona za Beograd od polovine leta....gledao sam za drugu polovinu avgusta u Beogradu, 120 evra sa sve taksama, jedino sto naplacuju prtljag posebno...i sto ce da me kosta voz do Lutona, ali je zapravo zgodno, vrlo blizu ovde imam Thameslink pravo do aerodroma....

Aleksandar Stosic Aleksandar Stosic 15:27 19.04.2010

Re: na sta mislis,

kad smo vec na britis blogu, moram da kazem da me je obradovao ovaj Wizzair sto ce da leti sa Lutona za Beograd od polovine leta....gledao sam za drugu polovinu avgusta u Beogradu, 120 evra sa sve taksama, jedino sto naplacuju prtljag posebno...i sto ce da me kosta voz do Lutona, ali je zapravo zgodno, vrlo blizu ovde imam Thameslink pravo do aerodroma....

sto se tice wizz aira, moram da budem srecan da vise ne moram da idem do dublina vec sa waterford aerodroma 10 minuta od moje kuce, odakle idem do lutona i onda 3 sata kasnije na Surcin. konacno ne moramo da se maltretiramo, milina bozja. zena mi je vec kupila kartu za 5.avgust a cemo da vidimo, a i ja kupujem povratak iz Bgd 2. oktobra za 29 evrica:)
4krofnica 4krofnica 16:37 19.04.2010

Re: na sta mislis,

bravo Stosicu, gde ga nadje tako jeftine..to je meni jedan smer do posla mesecno, a samo predjem most...

eh pazi ovo
papa zaspao tokom mise..
"....Osmorici muškaraca, koji su bili žrtve sveštenika, papa se izvinio, rekao da crkva mora da prizna sve ’greške i grehove’ svojih pripadnika i da učini sve što je njenoj moći kako bi istražila slične optužbe širom sveta."

i tako...covek jedva postizava, gust mu raspored izvinjavanja
njanja_de.manccini njanja_de.manccini 15:21 19.04.2010

Bili

moram da ti kazem da sam pomislila da je vest tebi poslao reanimator jer je on poznat po stancanju ovakvih sokantnih prica. kad ono ti ozbiljan.
inace ne bi bilo lose da odgovara drug Papa za svoje ucesce u zataskivanju ali ne verujem da ce to da se desi.

ono sto ste ti i Stosic diskutirali oko povoljnosti zivota u UK, sve mogu da potpisem i prenesem na USA - only Texas u zadnje vreme doduse : )))) jel tako Nina, Bauer, Domazet, itd?
Bili Piton Bili Piton 15:28 19.04.2010

Re: Bili

njanja_de.manccini

inace ne bi bilo lose da odgovara drug Papa za svoje ucesce u zataskivanju ali ne verujem da ce to da se desi.


Nece naravno. Ali su ova dvojica ustala i rekla ono sto misli ogroman broj ljudi - ovog coveka treba uhapsiti. I nasli advokata da to pravno obradi ako moze i oko toga nadigli dzevu.

Sasvim ispravno po mom misljenju.
njanja_de.manccini njanja_de.manccini 15:31 19.04.2010

Re: Bili

ma slazem se ja da to neko treba Glasno da kaze, steta sto nece nista vise od toga da se desi.

nego ko bese linkovao ovaj clanak Richard Dawkins Vs the Pope, hvala mu do neba ja umirem od smeha.
Bili Piton Bili Piton 16:16 19.04.2010

Re: Bili


Linkovao je Wu.

Da ne propustimo i Britanke

I'm on the phone, i wanna be on my own

bauer. bauer. 03:24 20.04.2010

Re: Bili

ono sto ste ti i Stosic diskutirali oko povoljnosti zivota u UK, sve mogu da potpisem i prenesem na USA - only Texas u zadnje vreme doduse : )))) jel tako Nina, Bauer, Domazet, itd?

A klima? A to što tamo voze suprotnom stranom? Nemoj ti mene u to da mešaš
AlexDunja AlexDunja 17:14 19.04.2010

i ja volim britance:)

ove:





i jos nekoliko drugih:))

i meni se cini da bi osim srbije
jedino u engleskoj mogla da zivim.
potpuno te razumem bili, kad pricas
o nekom smirenom nacinu zivota, bez frke.
uvek sam bas takav osecaj imala tamo.
Bili Piton Bili Piton 17:29 19.04.2010

Re: i ja volim britance:)

AlexDunja


Pa tacno si ubola, ako nesto imaju Britanci to su glumci i muzicari
AlexDunja AlexDunja 17:43 19.04.2010

Re: i ja volim britance:)

Pa tacno si ubola, ako nesto imaju Britanci to su glumci i muzicari

pada:))

ja volim i njihovu literaturu,
mada sam izgubila korak,
pa ne znam kako izgleda savremena scena.

ali v.woolf, lowry, conrad, huxley....
da ne nabrajam, ne mogu svih ni da se setim...
Bili Piton Bili Piton 17:50 19.04.2010

Re: i ja volim britance:)


Nesto mi ovo pade na pamet....seca li se neko ovoga? Cepalo je po diskomeru....



tripraseta92 tripraseta92 20:02 19.04.2010

Re: i ja volim britance:)

I ja UK! Pa nije ta klima baš tako loša. Leta nisu tako vrela kao ovde, niti zime tako ledene.

A da pošaljemo tamo malo ove naše pedofile? Kad ih već naši ne 'apse, možda im se tamo "posreći"
loader loader 21:00 19.04.2010

Papa, rešetke i dinar

Razmišljam...
šta bi se desilo
kad bi stvarno
zbog prikrivanja, tj. zataškavanja zločina
papa bio uhićen i stavljen iza rešetaka.
Dal bi dinar skočio? .. :) . . .


Aleksandar Stosic Aleksandar Stosic 21:25 19.04.2010

iz danasnjeg

Irish Times-a, veoma zanimljiv tekst Hansa Künga.
manituu manituu 02:52 21.04.2010

Ipak mi niste naveli dovoljno dobar razlog

Da bih se preselio u V. Britaniju....
Ipak, nista ne moze da zameni budjenje u mojoj sobi u ulici ispod tasha, gde me u pola 9 ujutru probudi zrak sunca, izadjem na terasu, sednem za sto i popijem natenane jutarnju kafu, gledajuci u pticice koje su svile gnezdo na drvetu ispred moje zgrade...ali, mislim da je sunce presudno...
ne znam da li shvatate, ali bas zabole jednog thai-ja dal mu je drzava sredjena kao engleska, ili kako neko rece " normalna" zemlja, ako se probudi ujutru, izadje bos na ulicu, popije sveze cedjeni sok od mandarine, i polije se iz flase hladnom vodom da malo razbistri glavu hehehe....
ne mora da misli cak ni o tome dal ce da pada kisa ili ne, jer je TOPLA, i ne treba mu kisobran...
nemam nista protiv engleza, jer ne verujem u naciju, mozda imam nesto malo protiv engleskog vaspitanja, ali svakako mislim da su oni i izmislili ceo taj svoj "uredjeni" sistem, zato sto im je bilo hladno i gadno vreme, i jos uvek je...
englez koji se rodio na tajlandu, ili ziveo tamo dovoljno dugo, verujte, potpuno je zaboravio engleski " uredjeni" sistem, i zivi opusteno kao i svaki drugi thai...
a posto sam ja rodjen u srbiji, ne bi mogao da zivim u engleskoj samo zbog tog " njhovog uredjenog sistema", bas zato sto nisam odgajan u tom duhu, i nemam takvu klimu...
ali, vidite, gle cuda, na tajlandu bi opusteno mogao da zivim..jer je tamo jos bolja klima nego u srbiji, znaci, idem napred heheh
antioksidant antioksidant 07:45 21.04.2010

Re: Ipak mi niste naveli dovoljno dobar razlog

manituu
Da bih se preselio u V. Britaniju....



njanja_de.manccini njanja_de.manccini 13:11 25.04.2010

Bili

jesi video ovu vest?

Uk apologizes to Vatican
Bili Piton Bili Piton 15:29 25.04.2010

Re: Bili

njanja_de.manccini
jesi video ovu vest?

Uk apologizes to Vatican


Nisam. Sad su ga uprskali, seronje

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana