Život| Životni stil

Sve moje revolucije

Vojislav Stojković RSS / 02.05.2010. u 15:05

Kad god se osvrnem unazad, vidim sve same revolucije, revoluciju  do revolucije. Doduše, tu i tamo, iz prikrajka, vreba me i pokoja kontrarevolucija.  Kao senke prate me kroz ceo život. Danju kao senke, a noću, kao noćne more. Da bih se tih senki i noćnih mora otarasio, odlučio sam da napravim popis svih revolucija u kojima nisam učestvovao.

U onu najveću, socijalističku revoluciju, 1941. do 1945. godine, sam zakasnio. Nisam se rodio na vreme. Ponekad se, ipak, pitam na koju bih se stranu stavio da sam bio rođen i da sam mogao da biram. Poznavajući sam sebe, sam sebi i odgovaram: Naravno, na pravu stranu.  Da, ali koja je strana bila prava? Ni naknadna kolektivna pamet vrlih političara, učennih istoričara, sociologa, politikologa i mudrih akademika, kafanskih i drugih filozofa, nije dala jasan i precizan odgovor na to pitanje. I ne samo da se danas ne zna koja je strana bila prava, nego čak, ni sa ove istorijske distance, nije najjasnije koja je strana pobedila. A tolike žrtve!?! Zato mi i nije žao, bolje što sam zakasnio.

Posle velike socijalističke revolucije stigla je seksualna revolucija. Iako, tek u pubertetu, ne samo da sam hteo da se uključim, već sam žarko želeo da budem prvoborac, da stanem u prve borbene redove.  Međutim, moje selo je ta revolucija zaobišla.  A čekao sam je, nije da nisam. I danju i noću...naročito noću...i naročito preko leta... u vreme raspusta... kada devojke iz velikih gradova pohrle kod svojih rođaka na selo. Sećam se da sam za dve ili tri devojke bio siguran da su revolucionarke. Prepoznao sam ih po uniformi.  Nosile su vrlo krtake mini suknje i uske majice bez grudnjaka. Jednoj od njih, nešto starijoj od mene, pohrlio sam, onako mlad, zelen i neiskusan, u vlažno revolucionarno krilo, sve uzvikujući čuvenu parolu: Vodimo ljubav, a ne rat. Da li me nije razumela, ili je možda bila kontrarevolucionarka, ne znam, tek, opalila mi takvu šamarčinu, da mi i danas levo uvo pišti čim se toga setim. Kada je došlo vreme da se i ja otisnem u veliki grad, u samo žarište seksulane revolucije, ona je počela da jenjava.  Heroine su se umorile ili poudavale. I, eto, nažalost, moje revolucionarne grudi danas ne krasi ni spomenica prvoborca, a ni orden narodnog seksualnog heroja. Žao mi je, nije da nije. Ali, šta da radim - za socijalističku revoluciju nisam se rodio u pravo vreme, a za  seksualnu revoluciju se nisam  rodio na pravom mestu.

U četvrtom gimnazije, umalo da ne postanem revolucionar. Ne svesno i ne svojom voljom. Za vreme velikog odmora napisao sam na školskoj tabli: Ceterum censeo gimnasium esse delendam. Ne sećam se da li sam hteo da pokažem koliko dobro znam latinski  jezik ili istoriju starih Latina, ali siguran sam da to nije imalo baš nikakve veze sa studentskim nemirima u Parizu. Znam sigurno, jer  za te studentske nemire nisam ni čuo, ali jeste čula profesorka, koja je ušla na čas pre vremena. Čuo je i direktor gimnazije i dobr deo nastavničkog veća. Da ne dužim, posle više razgovora sa razrednom, dva sa direktorom i tri sednice nastavničkog veća, provukao sam se sa ukorom pred isključenje. Da su me tada isterali iz gimnazije, verovatno bih postao revolucionar i priključio se studentskim protestima u Beogradu, a verovatno bih bio i u onom Kozaračkom kolu za Ginisa, koje se protezalo od Filozofskog do Pravnog fakulteta.

Zatim je usledila naučno tehnička revolucija.Iako sam bio u najboljim godinama, a vremenom stekao potrebne sertifikate i zvanja,  nisam otkrio ništa novo, ni jedan novi poluprovovodnik, integralno kolo, ili bilo koju drugu elektronsku napravu.

Za informatičku revoluciju sam zakasnio, pregazile me godine.

I na kraju da budem iskren – nisam učestvovao ni u petooktobarskoj revoluciji. Doduše, bio sam logistička podrška manjem broju revolucionara. Baza mi je bila za jednim stolom ispred Kasine.  Kada je negde pred zoru jedan od vođa petooktobarske revolucije, čini mi se onaj najstariji, zavapio: Ne razilazite se, još nije gotovo, oni bi mogli da udare na nas sa tenkovima, zaključio sam da je vreme za trećepozivce. Otišao sam i ja pred Skupštinu i tamo dočekao jutro. Znam da to nije mnogo, ali neka ostane zapisano.

 

 

TagoviKomentari (58)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

blogovatelj blogovatelj 15:13 02.05.2010

Ja samo da kazem

Da ako vec ne zelis / mozes da pises, a ti bar komentarisi sto vise.
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 06:26 03.05.2010

Re: Ja samo da kazem

Naravno da želim da pišem, ali, rekoh, sve teže pronalazim teme.:)
dragan7557 dragan7557 08:38 04.05.2010

Re: Ja samo da kazem

Vojislav Stojković
Naravno da želim da pišem, ali, rekoh, sve teže pronalazim teme.:)

Pre će biti da bežiš od tema kojih je više nego ikad.

Za utehu Hemingvej je na kraju pucao u sebe navodno zbog odsustva inspiracije a nadam se da je kod tebe drugi slučaj.

cerski
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 13:20 04.05.2010

Re: Ja samo da kazem

dragan7557

Za utehu Hemingvej je na kraju pucao u sebe navodno zbog odsustva inspiracije a nadam se da je kod tebe drugi slučaj.

cerski


Hemigvej je prethodno prošao lečenje "čuvenom" psihijatrijskom metodom poznatom kao "šok - terapija". Spržen mu je nepoznat, ali vrlo velik broj, moždanih ćelija sive kore.

Hvala na brizi, dragane, nije reč o tome.:))
antonacci antonacci 15:17 02.05.2010

Revolucija jede svoju decu

Zato ne moraš da žališ što su ti promakle, da si bio pojeden, ne bi sada napisao ovaj sjajan blog. Preporuka!

PS
Vrati nam se brzo!
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 06:30 03.05.2010

Re: Revolucija jede svoju decu

Nisu mene sve te revoluvije baš načisto mimoišle, nego nisam postigao ništa značajno.
Recimo, nisam čak bio ni pomoćnik nosioca spomenice prvoborca ili zamenik narodnog heroja u seksualnoj revoluciji.
loader loader 15:40 02.05.2010

Vrba, grožđe i kalemari


Tu je i blog-revolucija,
koja se dešavala ove 2-3 godine.
Revolucija izgleda ponekad hasa svoju dečicu :)
Kod Borisa Davidoviča to su krmača i okot .. Simpatično.
mariopan mariopan 16:06 02.05.2010

Re: Vrba, grožđe i kalemari

Za razliku od burnih i po pravilu krvavih revolucija sa mnogo žrtava, neke revolucije su tihe, gotovo neprimetne. Valjaju se lenjo, kao široki Dunav krajem sušnog leta. To i nisu revolucije, već evolucije, koje kao tiha voda  breg nose. U jednoj od takvih učestvovali smo moja supruga i ja. Sećam se, kao da je juče bilo, bila  je to nežna,  lepa, ali i uzbudljiva (r)evolucija. Niko nije stradao, a rodila su se dva nova bića, naši sin i ćerka. Za sada imamo i  četvero unučadi – tri princa i jednu princezu.

Najlepši deo revolucije

Pa piši nam i o sebi, pisao si o svemu drugom.
Tako znam da si nekada u blokadi i razumem te, pa čekam da te pusti....a sa revolucijama još nije gotovo, ide jedna, slutim, biće gadno, pa mi trećepozivci bolje da krenemo prvi, deca neka malo sačekaju?
seceranac seceranac 16:49 02.05.2010

Re: Vrba, grožđe i kalemari

mariopan
Za razliku od burnih i po pravilu krvavih revolucija sa mnogo žrtava, neke revolucije su tihe, gotovo neprimetne. Valjaju se lenjo, kao široki Dunav krajem sušnog leta. To i nisu revolucije, već evolucije, koje kao tiha voda  breg nose. U jednoj od takvih učestvovali smo moja supruga i ja. Sećam se, kao da je juče bilo, bila  je to nežna,  lepa, ali i uzbudljiva (r)evolucija. Niko nije stradao, a rodila su se dva nova bića, naši sin i ćerka. Za sada imamo i  četvero unučadi – tri princa i jednu princezu.

Najlepši deo revolucije

Pa piši nam i o sebi, pisao si o svemu drugom.
Tako znam da si nekada u blokadi i razumem te, pa čekam da te pusti....a sa revolucijama još nije gotovo, ide jedna, slutim, biće gadno, pa mi trećepozivci bolje da krenemo prvi, deca neka malo sačekaju?i u ovoj blogovskoj revoluciji bilo je dosta zrtava revolucije - banovanih, cenzurisanih, zatvorenih naloga. Mozda bi bilo lepo da se setimo nekih i da ih ovde pomenemo kao zrtve blogovske revolucije
mariopan mariopan 17:25 02.05.2010

Re: Vrba, grožđe i kalemari


i u ovoj blogovskoj revoluciji bilo je dosta zrtava revolucije - banovanih, cenzurisanih, zatvorenih naloga. Mozda bi bilo lepo da se setimo nekih i da ih ovde pomenemo kao zrtve blogovske revolucije

Da, neki dragi ljudi mi nedostaju.
Vračarac,Maricacarica,Constrictoria, Mungos, Jaril, Dracena....
Znam da su neki i sami otišli ali meni baš nedostaju.
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 06:31 03.05.2010

Re: Vrba, grožđe i kalemari

loader

Tu je i blog-revolucija,

U toj revoluciji sam više puta poginuo.
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 07:29 03.05.2010

Re: Vrba, grožđe i kalemari


mariopan
a sa revolucijama još nije gotovo, ide jedna, slutim, biće gadno, pa mi trećepozivci bolje da krenemo prvi, deca neka malo sačekaju?


Ako je reč o novoj seksualnoj revoluciji, ovoga puta me neće mimoići.
A, deca neka sačekaju, slažem se.
Jelica Greganović Jelica Greganović 16:28 02.05.2010

Alo,

vraćaj se ovamo!

Eto, počeo sam da pišem o sebi, a koga to interesuje.

Mene interesuje, pa ja kad bih tako razmišljala ni jednu priču ne bih napisala. Blog je lični dnevnik, šta je na njemu poželjnije od ličnih priča? A, ova je PRAVA! Velika je stvar evolucija, nešto manja je revolucija, ali ako mene pitaš nema većih stvari od malih stvari u životu.Vojislav Stojković Vojislav Stojković 06:34 03.05.2010

Re: Alo,

Jelica Greganović
Blog je lični dnevnik, šta je na njemu poželjnije od ličnih priča?

Ja sam sebi stavio u zadatak da pisanjem na blogu pokrećem i/ili rešavam ključne probleme čovečanstva, vasione i šire.
Dr M Dr M 08:07 03.05.2010

Re: Alo,

čovečanstva, vasione i šire

Pusti vasionu i covecanstvo, dovoljno je da od šire ispadne dobro vino..
Jelica Greganović Jelica Greganović 11:13 03.05.2010

Re: Alo,


Ja sam sebi stavio u zadatak da pisanjem na blogu pokrećem i/ili rešavam ključne probleme čovečanstva, vasione i šire

Pa, to je skroz u redu i dostupno, ja radim sve vreme, polazeći od čovečanstva i vasione moje porodice, koja je osnovna ćelija one sa zvezdama i ostalim telima, a onda prelazim i na širu familiju.
mogul_sad_ja_kasti mogul_sad_ja_kasti 11:26 03.05.2010

Re: Alo,

Blog je lični dnevnik, šta je na njemu poželjnije od ličnih priča?


eto šta ti je život! Voja se nećka a JA OČU DA PIŠEM AL MI UKINULO MOGUĆNOS NA LIČNOM BLOGU promenom izgleda istog!? jel to uREDu? mislim tek sam počela a ono sašjeklo...
i šta ću sada čitati? ko će biti pisac?

ma nemož ovde ugoditi pa to ti je!
Unfuckable Unfuckable 11:39 03.05.2010

Re: Alo,

pisanjem na blogu pokrećem i/ili rešavam ključne probleme čovečanstva, vasione i šire

utomsmislu, ja odavno već komuniciram direktno s Kosmosom, krajnje je praktično
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 12:30 03.05.2010

Re: Alo,

mogul_sad_ja_kasti
JA OČU DA PIŠEM AL MI UKINULO MOGUĆNOS NA LIČNOM BLOGU promenom izgleda istog!?


Daće, B(l)og i tebi, daće.
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 12:33 03.05.2010

Re: Alo,

Unfuckable
pisanjem na blogu pokrećem i/ili rešavam ključne probleme čovečanstva, vasione i šire

utomsmislu, ja odavno već komuniciram direktno s Kosmosom, krajnje je praktično


Ja ne samo da se obraćam kosmosu direktno, već utomsmislu dobijam i odgovore.
Sve češće čujem glasove, nešto ili neko mi se javlja.

Zato sam i rešio da se malo odvojim i odmorim od B(l)oga.
mariopan mariopan 13:47 03.05.2010

Re: Alo,

mogul_sad_ja_kasti
Blog je lični dnevnik, šta je na njemu poželjnije od ličnih priča?


eto šta ti je život! Voja se nećka a JA OČU DA PIŠEM AL MI UKINULO MOGUĆNOS NA LIČNOM BLOGU promenom izgleda istog!? jel to uREDu? mislim tek sam počela a ono sašjeklo...
i šta ću sada čitati? ko će biti pisac?

ma nemož ovde ugoditi pa to ti je!

I ko će sada biti pisac?
expolicajac expolicajac 16:31 02.05.2010

Deka

Za sada imamo i četvero unučadi – tri princa i jednu princezu.

Nije mi jasno kako pored prinčeva i princeze možeš da izgubiš inspiraciju. Pričaj im o tvojim revolucijama, spremaj ih za život. Kakav gubitak inspiracije tek si poslednjom rečenicom pokazao da nas foliraš. Prinčevi pritegnite dedu a ti princezo zahtevaj da bajke budu lepše od onih koje pričaju mame i tate.
Jelica Greganović Jelica Greganović 16:55 02.05.2010

Re: Deka

I još bolje, da nama priča priče o njima, veće inspiracije od dece nema, jeste da na uši može da ti izađe, ali to je to!
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 06:41 03.05.2010

Re: Deka

expolicajac


Jelica Greganović

jednatanja


Odaću vam tajnu, rešio sam da započnem rad na rukopisu nove knjige. Kada, i ako je zavšim posvetiću je unucima
Jelica Greganović Jelica Greganović 11:14 03.05.2010

Re: Deka

Odaću vam tajnu, rešio sam da započnem rad na rukopisu nove knjige. Kada, i ako je zavšim posvetiću je unucima


Tako se govori! A, ne ovo "nemam inspiraciju", cvrc!
mogul_sad_ja_kasti mogul_sad_ja_kasti 11:28 03.05.2010

Re: Deka

Odaću vam tajnu, rešio sam da započnem rad na rukopisu nove knjige. Kada, i ako je zavšim posvetiću je unucima


najlepšija tajna! samo napred...
vladimir petrovic vladimir petrovic 14:20 03.05.2010

Re: Deka

Vojislav Stojković
...Odaću vam tajnu, rešio sam da započnem rad na rukopisu nove knjige. Kada, i ako je zavšim posvetiću je unucima

Ovo već daje suvisli odgovor na nedoumice koje si izazvao kod nas dok smo čitali tvoj tekst, a i prethodne komentare, kako tvoje tako i od drugih blogera.

Iskreno govoreći, meni je najpre zasmetao tvoj naslov, jer ne volim reč - revolucija, a polazio sam od toga da si ti ozbiljan čovek, da bih naknadno shvatio da se ti - zajebavaš.

A ne budi iznenadjen što kažem da ne volim revolucije. Naime, ja sam, načelno govoreći, na strani onih koji su protivnici bilo kakvih revolucija, jer nema revolucije koja dobro donosi, ili bar samo dobrog. Kažu da su sve revolucije, kada prodju, više donele štete nego vajde. Tako je od vajkada, pa revolucije treba izbegavati.

Dalje,
Umorio sam se. Nedostaje mi tema. Biće da sam ponovo u kreativnoj blokadi. Eto, počeo sam da pišem o sebi, a koga to interesuje.
Kao autor, odjavljujem se na izvesno vreme, dok ne napunim baterije.


Ovo o "zamoru materijala" mi je bilo teško da shvatim, jer sam nekako ubedjen da ako ima volje, uvek se nadju teme o kojima se može pisati, pa i na blogu.
Mudri ljudi kažu da onaj koji nastoji da piše samo o izuzetnim temama brzo gubi igru... Kunst je pisati zanimljivo i o običnim temama, zar ne? I umeti sa - vremenom, jer nedostatak vremena visi nad svima nama kao Damoklov mač.

P. S. Što nam, bar malčice, ne reče o čemu će biti ta tvoja nova knjiga? Teško mi je da verujem da će biti o - unučićima, premda mi se čini da je Svetlana Velmar-Janković napisala (i) jednu knjigu posvećenu unucima... S druge strane, znajući te ovde na blogu, energičnog i sveobuhvatnog u znanju i iskustvima, čini mi se da još mnogo vatre gore i tebi, rano je za povlačenje u spokojne vode, he, he, he...

Vladimr The Kum
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 19:19 03.05.2010

Re: Deka

vladimir petrovic


P. S. Što nam, bar malčice, ne reče o čemu će biti ta tvoja nova knjiga?

A, otkud ja znam o čemu će biti.
Markes, kad napiše prvu rečenicu pojma nema na šta će mu knjiga izaći.
Ja nisam Markes, a još uvek nisam smislio ni tu prvu rečenicu, pa kako da znam o čemu će biti knjiga?

Ne žuri, kume Vladimire.

jednatanja jednatanja 17:22 02.05.2010

Multidimenzionalan

Sećam se, kao da je juče bilo, bila je to nežna, lepa, ali i uzbudljiva (r)evolucija. Niko nije stradao, a rodila su se dva nova bića, naši sin i ćerka. Za sada imamo i četvero unučadi – tri princa i jednu princezu.


na kvadrat, dva pa četiri
bocvena bocvena 17:27 02.05.2010

Od svih ovih revolucija

žao mi samo ove seksualne...što sam je propustila.

Ove druge su baš mogle i da nas preskoče.
dali76 dali76 17:42 02.05.2010

prosto ti zavidim

sto su te sve revolucije zaobilazile sem one sexualne:)))
Ja gdje god se okrenem sve bosko buha stories :))
Ako mislis da treba pauza, OK,mada ja bi se slozio sa Jelicom jer blog jeste licni dnevnik, koliko bih ja prica nenapisao da nisam pisao o sebi i svojim zivotnim pricama.
libkonz libkonz 17:46 02.05.2010

Re: prosto ti zavidim

podržavam pravljenje pauza, samo ne treba preterati. mesec dana ti je dosta
Dobro kažu Dali i Jelica, blog jeste lični dnevnik, siguran sam da imaš milion dobrih tema.
mariopan mariopan 18:00 02.05.2010

Re: prosto ti zavidim

A unučići, slatkiši mali?
Šta je tu teeeemaaaa......pa možebiti samo mali predah da se odmoriš? Dosta ti je mesec dana, kao što kaže Libkonz..

Evo, meni je krečio majstor koji ima tri unučeta, jedno ima samo 3 meseca ali su drugi dečaci, blizanci od starije ćerke već desetogodišnjaci i jedva čekaju da ih deda odvede na more, imaju tamo kuću pa svake godine celo leto samo sa dedom provedu. A deda, uncut, sve se "premišlja" da li da ih vodi ove godine, kaže kada sazna koliko petica imaju onda će da odluči....i stalno ga zivkaju na telefon da mu kažu koliko petica sada imaju ..mukice...i samo smo o njima pričali skoro deset dana, nije nam bilo dosadno ni minuta + uradili posao.
Najlepše je o njima pisati, pa nam piši i ti, ja samo čekam da čitam ko zapeta puška.
antonacci antonacci 22:56 02.05.2010

Re: prosto ti zavidim

OK,mada ja bi se slozio sa Jelicom jer blog jeste licni dnevnik, koliko bih ja prica nenapisao da nisam pisao o sebi i svojim zivotnim pricama.


Najlepše je o njima pisati, pa nam piši i ti, ja samo čekam da čitam ko zapeta puška.


Vojislav Stojković Vojislav Stojković 06:47 03.05.2010

Re: prosto ti zavidim

dali76


libkonz

mariopanSumnjam da će mesec dana biti dovoljno da napunim moje baterije, jer im je rok upotrebe pri kraju.
Черевићан Черевићан 22:59 02.05.2010

идимидоџи

чудо блогје јер ка'те навуче
бадава му опират' се вреди
госн Воја знани причотворац
несумњајмо маамом ће уследи
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 06:50 03.05.2010

Re: идимидоџи

G. Čer, Vi kao da govorite iz ličnog iskustva?
omega68 omega68 23:36 02.05.2010

Jeremija

Ne daj se , bre
isprovocirati
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 06:52 03.05.2010

Re: Jeremija

Ne, nisam isprovociran, a ni uvređen, samo mi je potreban predah.
Dr M Dr M 00:15 03.05.2010

...lucije..

Evolucija je neprekidni niz revolucija.
Nisi izbegao, nisu Te mimoisle, samo se trudis da ih ne primecujes..
Vracas se korenima, u potpalublje..? Paradoksalno, mozda je tamo cistiji vazduh nego na palubi..
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 06:54 03.05.2010

Re: ...lucije..

Dr M

Nisi izbegao, nisu Te mimoisle, samo se trudis da ih ne primecujes..

Doktore, onu seksualnu revoluciju sam primetio, ali džaba.
Dr M Dr M 08:02 03.05.2010

Re: ...lucije..

To je Revolucija koja tece.., nije kasno da se prikljucis..
Uostalom, kao i kod vecine revolucija, oni koji su u prvim redovima cesto propadnu, oni koji se kasnije ukljuce beru plodove..Primeri su svud` oko nas..
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 19:28 03.05.2010

Re: ...lucije..

Dr M
To je Revolucija koja tece.., nije kasno da se prikljucis..

Znam da nije kasno. Rado ću da se priključim, ali zaboravio sam čime i gde.
Dr M Dr M 20:56 03.05.2010

Re: ...lucije..

Ginko, da se setis gde, a ima lek i za čime..
Unfuckable Unfuckable 18:20 04.05.2010

Re: ...lucije..

Ginko, da se setis gde, a ima lek i za čime.

miloradkakmar miloradkakmar 01:42 03.05.2010

Tvoja

svaka reč prija.
Mi smo najbolji poznavaoci sopstvenog bića. Jeste da ponekad ne znamo da kažemo šta nam je , ali to duboko osećamo.

P.S. Ako kreneš na sever , javi.
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 06:55 03.05.2010

Re: Tvoja

miloradkakmar


P.S. Ako kreneš na sever , javi.

Hvala, svakako.
Unfuckable Unfuckable 01:57 03.05.2010

ne želeći

da poverujem svojim premorenim (a staračkim & razrokim) očima koje u priloženom tekstu vide da Džeremaja nije izbegao "antibirokratsku revoluciju", a poštapajući se večito upotrebljivom uzrečicom jednog od njenih mastermajndova - hoću da verujem da se gosn. Džeremaja, pogođen dahom napupelog proleća, sasvim optimistično zagnjurio u bujicu estrogena koja talasima plavi ulice Grada
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 07:03 03.05.2010

Re: ne želeći

Dok sam pisao tekst, znao sam da sam neku značajnu revoluciju zaboravio, ali nikako da se setim koju.
Unf, hvala ti što si me podsetio.
U "antibirokratsku revoluciju" su me zvali, ali srećom nisam prihvatio. Koliko mi je žao one seksualne, toliko mi je drago što u antibirokratskoj nisam učestvovao.

PS:
Unfuckable
pogođen dahom napupelog proleća, sasvim optimistično zagnjurio u bujicu estrogena koja talasima plavi ulice Grada


Podseti me na prvu rečenicu "Aleksandrijskog kvarteta": Danas je opojni dah vetra ponovo uzburkao more.
marco_de.manccini marco_de.manccini 05:19 03.05.2010

а, јок

Pravo da se, kao prost komentator, povremeno javljam, zadržavam.

не може! квота простих коментаторе је већ испуњена.
Unfuckable Unfuckable 05:29 03.05.2010

Re: а, јок

marco_de.manccini
Pravo da se, kao prost komentator, povremeno javljam, zadržavam.

не може! квота простих коментаторе је већ испуњена.

vaistinu
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 07:09 03.05.2010

Re: а, јок

marco_de.manccini

не може! квота простих коментаторе је већ испуњена.

Kao što znaš, ja sam, uostalom kao i ti i mnogi drugi, počeo na blogu kao prost komentator. Protokom vremena, sam sam sebi dodelio zvanje VIP komentatora.
Danas se sa nostalgijom sećam vremena dok sam bio prost komentator.
marco_de.manccini marco_de.manccini 16:29 03.05.2010

Re: а, јок

jeste, u pravu si, i ja sam bio prost.

neki ce reći takav sam i ostao, ali ja to shvatam kao pohvalu. nezaobilazna slava, novac, i moć koji idu uz pisanje blogova me nisu promenili.

razumem potrebu da se od svog tog uživanja i finoće ponekad i odmori.
vladimir petrovic vladimir petrovic 17:13 03.05.2010

Re: а, јок

Marco de.manccini
...ali ja to shvatam kao pohvalu. nezaobilazna slava, novac, i moć koji idu uz pisanje blogova me nisu promenili

Da su slava i moć došli - to je moguće, he, he, he... Ali novac?

Pitanje: da li ti možda praviš aluziju na to da bi pisanje blogova trebalo plaćati - novcem? Mislim, honorarima.
Kaži slobodno!

Ili si hteo reći da je tebi nekakav novac stizao iz drugih izvora, zato što se pročulo da si dobar bloger?

Čak i ako se zezaš, zna se da u svakom zezanju ima...marco_de.manccini marco_de.manccini 17:46 03.05.2010

Re: а, јок

ta izjava je rezultat mog uobičajenog nedostatka mere u preterivanju.
mariopan mariopan 19:01 03.05.2010

Re: а, јок

nezaobilazna slava, novac, i moć koji idu uz pisanje blogova me nisu promenili.


Ovaj deo sam propustila da primetim
mogul_sad_ja_kasti mogul_sad_ja_kasti 19:20 03.05.2010

Re: а, јок

mariopan
nezaobilazna slava, novac, i moć koji idu uz pisanje blogova me nisu promenili.


Ovaj deo sam propustila da primetim


..................

ps.ostadoh bRez teksta
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 19:22 03.05.2010

Re: а, јок

Eh, šta ti je kapitalizam - čim neko spomene novac, svi se uznemire.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana