Društvo| Sport

Propas' našeg kluBskog fudbala

NNN RSS / 09.05.2010. u 23:50

 nemanja_wideweb__470x353,0.jpg

U principu, ovo jeste sportski blog, ali...
Ovo nije blog o očajnom derbiju, slabom Partizanu i još goroj Zvezdi, mafiji, fudbalskom savezu...(jedino po čemu će se pamtiti ovaj derbi je golčina Raće Petrovića za koga "niko nije čuo" dok ga Antara nije pozvao u reprezentaciju, čime su zapušena lajava usta dežurnim selektorima i opštim stručnjacima za sve i svašta, osim za ono što rade, ako uopšte nešto rade).
Ovo je donekle blog o novim generacijama koje dolaze, a ja iako nisam nešto mator (zapravo još nisam ni u "najboljim godinama" koje god da su) pamtim mnogo bolja vremena (o klupskom fudbalu je reč). Kad sam ja počeo da pratim fudbal, svake godine naši klubovi su stizali bar do četvrtfinala evrokupova, a i više, mnogo, mnogo više. Nekad se vikendom gledao fudbal na stadionima, a ne na TV-u. Nekad se znalo da je nedelja popodne - nogometni dan i provodio se uz tranzistore i Vreme sporta i razonode. Golovi su mogli da se vide u Sportskom pregledu (koji je uvek kasnio). Znali smo sve igrače Velike četvorke, a takođe i Želje, Saraj'va, Rijeke, "Rođenih"...Pa onda ono kad u sred prenosa, samo se čuje huk, pa onda pauza, pa po glasu komentatora prepoznaš da se javlja sa npr. Kantride... pa u ponedeljak u Indirektu, Vladanko, specijalno strejt samo za Kutak za sporni trenutak, razotkriva sudijske zablude...
Ali pre svega igrao se fudbal. Svaki gost (osim legendarne ekipe Milana s kraja 80-ih) je na Marakani igrao bunker. Padali su i Real i Liverpul i Bajern i Benfika i Arsenal... Do same završnice su stizali i Partizan i Dinamo i Hajduk i niški Radnički i Željo, čak i Rijeka ugazila Real, koga po običaju izvadio sudija (crveni karton Desnici zbog prigovora - a čovek bio gluvonem). Bilo je tu i raznih Videotona i Fljamurtarija...
Nije sad ono "kako je nekad sve bilo dobro", nego u velikoj državi (i velikoj ligi) je realno bila mnogo jača konkurencija, a veliki igrači se rađaju samo u velikim utakmicama (kojih sad gotovo da nema), nije bilo lakih utakmica, a sva gostovanja su bila teška (bod je bio k'o kuća). Od raspada zemlje u našoj prvoj ligi je igralo 15 klubova iz Beograda*, jebeš ti to gostovanje kad se stiže gradskim prevozom za 10-ak minuta i preko 90% navija za gosta!
Jak tim se stvara godinama (uzmite 10 prosečnih fudbalera i za nekoliko godina će biti savršeno uigrana ekipa). Kod nas se svake godine rasprodaje ekipa (prosečnom čoveku treba polusezona da nauči igrače svog tima, nekad se znala praktično cela liga), jer svaki mafijaš, ups, menađer hoće što brže da obrne pare. Nekad su igrači igrali zajedno i po 10-ak godina, jer su mogli napolje sa 28 godina - jeste nedemokratski, ali današnji globalistički propisi idu isključivo na ruku 10-ak najbogatijih klubova (koji btw svi ponaosob su u dugovima po više stotina miliona evara - danas je bogatsvo jako fleksibilan pojam). Sećam se kad je Zvezda izvukla PSV, a njima otišli Kežman, Roben i Romedal, a neke budale od novinara pričale kako je naša šansa njihova neuigranost, a mi nismo imali ni jednog igrača koji je u ekipi duže od dve godine!
Možda najgore od svega (mada je za razliku od prethodna dva razloga), prilično subjektivna stvar, to je da je stvorena atmosfera "da komšiji crkne krava", između ostalog i zbog nekvaliteta lige i nekonkurentnosti (neću da kažem neregularnosti, jer je tekuće prvenstvo potpuno regularno, a sledeće će biti još regularnije). U svakoj utakmici Zvezda i Partizan morau da pobedu po svaku cenu, ne birajući sredstva (sudije - "penali", "ofsajdi", autogolovi...), što je medveđa usluga svojim igračima, jer onda ni ne moraju da se trude da budu bolji (a u Evropi nema tog povlašćemog tretmana)... i onda je mnogo veći uspeh kiks komšije, nego sopstvena pobeda, a onda i "navijači" više mrze protivnika, nego što vole svoje.
O stoki koja se krije iza klubova i državi koja žmuri drugom prilikom...
Razlog što sam uz'o da pišem (ovol'ki uvod) je što došlo proleće, lepo vreme :) pa svaki dan izvedem klinca u šetnju na Adu na igralištance, gde ima puno dece, pa još ako su sa mamama, pa ... šta sam ono počeo? A, da...događaj od pre neki dan: dva klinca od šest godina (reče mi mama jednog od njih) se ljuljaju na ljuljaškama i jedan vikne: "Zvezda!", a onda drugi:"Partizan!" pa dalje:
- Zvezda!
- Partizan!
- Zvezda!
- Partizan!
...i tako...
- Zvezda!
- Partizan!
- Zvezda!
- Partizan!
- Zvezda! Zvezda! Zvezda!
- Partizan! Partizan! Partizan!
...a onda:
- Mančester!
- Mančester!
- Mančester Junajted!
...pa u glas:
- Mančester Junajted!
- Mančester Junajted!
...i tako dalje...
Moj brat od ujaka, koji ima 8 i po godina (brat, a ne ujak) navija za Liverpul. Zna i rezervni sastav. I celu Premijer Ligu. Gleda sve prenose (događaj nedelje je pregled PL ponedeljkom). Ne pika fucu na poljančetu sa drugovima, jer nema dovoljno dece ni za na male goliće (kad sam ja bio njegovih godina bilo nas je za dve cele ekipe na velike golove).


Propade nam (klupski) fudbal.



Ps.

- Završavaju se prvenstva i evrokupovi, zagrevamo se za SP (popunjavaju se albumi).
- U zemlji košarke zahvaljujući odličnom Partizanu prenos F4 prvi put posle 2004. (tijaniću, teraj se!). Barsa zasluženo prva. Krajem leta Svetsko Prvenstvo kod Budimca.U NBA mali veseljak (uz pomoć tata Šekila O'Nilovića) konačno hita ka svetu odraslih (a i Neš konačno pobeđuje Mamuze).
- Ana i Jelena u priličnoj meri zapušile usta budalama kakve se brzo nakote po forumima. Zagrevamo se za dva glavna GS - Federer brani nemoguće, Nadal dolazi po svoje, a Novak može na vrh ako ga posluže zdravlje i živci.

...dopište.



Komentari (223)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

marco_de.manccini marco_de.manccini 00:00 10.05.2010

храброст је ...

ал’ је онај на слици храбар! ја не бих смео да ставим ногу тамо.
mostarac mostarac 00:03 10.05.2010

Re: храброст је ...

ал’ је онај на слици храбар!

Srbin, bre!
marco_de.manccini marco_de.manccini 00:04 10.05.2010

Re: храброст је ...

ма ја сам на оног другог мислио.
mostarac mostarac 00:06 10.05.2010

Re: храброст је ...

I ja.
NNN NNN 00:08 10.05.2010

Re: храброст је ...

marco_de.manccini
ал’ је онај на слици храбар! ја не бих смео да ставим ногу тамо.
'teo sam da stavim ovu,

jer nekako simbolizuje upravo preuzetu titulu Čelzija (naših Baneta Ivanovića i Nemanje Matića), ali mi je ova gornja ipak spektakularnija, a i bolje se vidi dres Mančestera
NNN NNN 00:13 10.05.2010

No racism

marco_de.manccini
ма ја сам на оног другог мислио.
mostarac
I ja.
-Naseg boksera Belića, dragi gledaoci, prepoznat ćete po belim gaćicama, a njegovog protivnika Motungua iz Kenije po crnim.


marco_de.manccini marco_de.manccini 01:29 10.05.2010

Re: No racism

teo sam da stavim ovu,

срамота, па где га баш у колено гађао, хлеб хоће да му одузме, надам се да је добио искључење и суспензију неколико утакмица.
miloradkakmar miloradkakmar 00:11 10.05.2010

Posle

Svetskog prvenstva u fudbalu sledi u Barseloni Evropsko prvenstvo u atletici. Biće i to uživanje gledati.
NNN NNN 00:16 10.05.2010

Re: Posle

Mnogo veći gušt mi je svetsko prvenstvo, ali biće puno mitinga preko leta.
NNN NNN 00:57 10.05.2010

* beogracki prvoligaši od '90-ih:

- Zvezda,
- Partizan,
- OFK,
- Zemun,
- Rad,
- Obilić,
- Hajduk Lion,
- Zvezdara,
- Čukarički,
- Železnik,
- Radnički Novi Beograd,
- BSK Borča,
- Bežanija,
- Milicionar,
- Voždovac

Velika većina nije mogla da prismrdi ni 2. ligama onda.

niccolo niccolo 07:52 10.05.2010

Re: * beogracki prvoligaši od '90-ih:

Kakvim drugim ligama, pa pola toga je igralo u prvoj beogradskoj ligi, ako uđu u zonu to im je bio svetski uspeh. Klasičan primer Obilić, do Arkana nije u Beogradsku zonu mogao da uđe...


P.S. Ni ja ne navijam za naše klubaove, nego za Juve
NNN NNN 08:06 10.05.2010

Re: * beogracki prvoligaši od '90-ih:

Ni ja ne navijam za naše klubaove, nego za Juve
To su te generacije rođene posle '80.

ivana23 ivana23 09:04 10.05.2010

Re: * beogracki prvoligaši od '90-ih:

niccolo
Ni ja ne navijam za naše klubaove, nego za Juve




medjutim92 medjutim92 12:25 10.05.2010

Re: * beogracki prvoligaši od '90-ih:

NNN
- Zvezda,
- Partizan,
- OFK,
- Zemun,
- Rad,
- Radnički Novi Beograd


Igrali prvu ligu SFRJ

NNN

- Čukarički,
- Voždovac


Igrali drugu ligu u par navrata, ali ne zadugo. Voždovac igrao kao Voždovački.

NNN

- Obilić,
- Hajduk Lion,
- Zvezdara,
- Železnik,
- BSK Borča,
- Bežanija,
- Milicionar


Nedeljne matine utakmice pre pravog popodnevnog fudbala, s posetom daleko većom od prosečne današnje posete prvoligaških beogradskih ekipa (sem Partizana i zvezde)..

A koliko je još n-toligaških ekipa iz Beograda tek igralo drugu ligu neko vreme.. Dorćol, Rakovica, BASK, Železničar iz Bara Venecije, Teleoptik, Palilulac, Srem iz Jakova..
NNN NNN 12:46 10.05.2010

Re: * beogracki prvoligaši od '90-ih:

Hvala

Ps. ovo za posetu, nisam siguran da se odnosi i na Partizan
tj. prosek posete da, ali medijana (kvantil reda 0.5) verovatno ne
Milutin Milošević Milutin Milošević 13:11 10.05.2010

Re: * beogracki prvoligaši od '90-ih:

Sindjelić - Obilić

Kakav je to derbi Zone bio sedamdesetih godina. Uvek napeto. A izmedju dva stadiona 100 metara razdaljine.

Oni posle postadoše šampioni (khm, khm), a nama ostade i dalje na daleko čuven restoran.
niccolo niccolo 13:22 10.05.2010

Re: * beogracki prvoligaši od '90-ih:

ivana23


NNN NNN 13:36 10.05.2010

Re: * beogracki prvoligaši od '90-ih:

Sindjelić - Obilić
Vračarski derbi - ovoga se i ja sećam
medjutim92 medjutim92 13:58 10.05.2010

Re: * beogracki prvoligaši od '90-ih:

ivana23


A u predgrupi utakmice, namešten prijateljski derbi, 3:3..

stefan.hauzer stefan.hauzer 20:45 10.05.2010

Re: * beogracki prvoligaši od '90-ih:

- Milicionar,

Hehhe,sada se zovu Policajac!
Sto je zanimljivo,tamo su isli na pozajmicu igraci Zvezde,kada je Milicionar(Policajac) igrao prvu ligu,na prelazu iz starog u novi vek,(npr.Lazetic,Gvozdenovic...)!

niccolo

P.S. Ni ja ne navijam za naše klubaove, nego za Juve


Oprostio bih da je neki klub iz Engleske(Lids,West ham,Newcastle...)
docsumann docsumann 01:18 10.05.2010

predstoji i

Partizan na fajnl foru lige šampiona u vaterpolu...
NNN NNN 08:42 10.05.2010

Re: predstoji i

Partizan na fajnl foru lige šampiona u vaterpolu...
Već godinama očekujem da Partizan postane prvak Evrope. Najveći razlog što u poslednjih par godina nisu uspeli je što (odlični) igrači nemaju dovoljo jakih ligaških utakmica.
Smradovi iz LEN-a im godinama ne daju domaćinstvo F4, i uvek u žrebu igraju protiv favorita (domaćina)


Ove sezeone za Partizan igra i moj FB prijatelj Slavko Gak

docsumann docsumann 10:33 10.05.2010

Re: predstoji i

Samo za informaciju - Jadran (HN) osvojio Jadransku ligu, pobjedivši dubrovačkog Jug-a usred Dubrovnika 8:11.

A u Partizanu igra i bivši jadranaš Andrija Prlainović.
adam weisphaut adam weisphaut 07:21 10.05.2010

Ein Volk, Ein Reich..

Klik
Ako ih nije sramota neka se diče „Karadžićevom titulom“ koja je uzeta na osnovu „Jovanetićeve krađe“. Tu titulu nikada nećemo priznati kao što naša zemlja ne priznaje nasilno otimanje Kosova i Metohije. Naša borba sa lopovima i mafijašima u srpskom fudbalu biće još žešća. Nastavićemo da predstavljamo Srbiju na najbolji mogući način, jer Zvezda je Srbija."
libkonz libkonz 07:57 10.05.2010

Re: Ein Volk, Ein Reich..

ovde samo fali adekvatna muzička podloga
gledao sam utakmicu, tu je jedino ukradeno naše vreme. Glupo potrošena 2 sata.
antioksidant antioksidant 07:57 10.05.2010

Re: Ein Volk, Ein Reich..

adam weisphaut
Klik
Ako ih nije sramota neka se diče „Karadžićevom titulom“ koja je uzeta na osnovu „Jovanetićeve krađe“. Tu titulu nikada nećemo priznati kao što naša zemlja ne priznaje nasilno otimanje Kosova i Metohije. Naša borba sa lopovima i mafijašima u srpskom fudbalu biće još žešća. Nastavićemo da predstavljamo Srbiju na najbolji mogući način, jer Zvezda je Srbija."

tezak debilizam. nizmo izgubili titulu zbog nedosudjena 2 penala i zbog toleta karadzica vec zaao sto smo igrali ocajno, i sto ne umemo bolje nego ocajno. ali, sa kratkoostanicem i ne moze bolje. a sto se tice ovih parola "svi koji su zvezdasi su srbi" - ako se zeli "postovati tradicija" onda bi bolje bilo da se sa vise postovanja ophodilo prema coveku koji je zvezdu uzeo kada je niko nije hteo, kada zvezde nije bilo i koji je doveo do prvog mesta na tabeli.
youtube je sa proslog derbija koji smo izgubili na marakani. osmeh zna da se za svoj tim navija i kad dobija i kad gubi... a tribina ce se jednog dana ocistiti od sljama...

@ bfn - cestitam

adam weisphaut adam weisphaut 08:39 10.05.2010

Re: Ein Volk, Ein Reich..

ledao sam utakmicu, tu je jedino ukradeno naše vreme. Glupo potrošena 2 sata.

Slazem se, pobedio manje los od dva tima, ali to je u nasoj antiligi standardno vec jako dugo. No nadanaravni dziberizam i turbofolk patrijotizam ovog saopstenja je neverovatan cak i za lokalne fuzbalske standarde koji su, neophodno li je napomenuti, dno. No izgleda da koliko god da je srpski fuzbal nisko, moze da se padne i nize..
NNN NNN 08:47 10.05.2010

Re: Ein Volk, Ein Reich..

Nemam pojma čemu čemu služe ovakva (debilna) saopštenja, naročito posle onako jadne igre
osmeh zna da se za svoj tim navija i kad dobija i kad gubi... a tribina ce se jednog dana ocistiti od sljama...

niccolo niccolo 08:49 10.05.2010

Re: Ein Volk, Ein Reich..

No nadanaravni dziberizam i turbofolk patrijotizam ovog saopstenja je neverovatan cak i za lokalne fuzbalske standarde koji su, neophodno li je napomenuti, dno

A bolje se i ne može očekivati od tandema Lukić-Adžić

nizmo izgubili titulu zbog nedosudjena 2 penala i zbog toleta karadzica

Titula je izgubljena kad je bezveze smenjen Pižon posle jedne nerešene utakmice. Onda su geniji doveli Dostanića koji je još jednom odigrao nerešeno pa i izgubio sledeći meč (ili obrnuto, nebitno). Mada, kao što rekoh u prethodnoj rečenici, bolje se i ne može očekivati...
Biljana 77 Biljana 77 08:56 10.05.2010

Kako reče ona misica

.. preskordiciju ovog događaja nisam imala..
@ bfn - cestitam

Kažem ti ja..
medjutim92 medjutim92 12:18 10.05.2010

Re: Ein Volk, Ein Reich..

adam weisphaut
Slazem se, pobedio manje los od dva tima, ali to je u nasoj antiligi standardno vec jako dugo.


Ovo je verovatno najlošija šampionska ekipa u istoriji naših prvenstava (Obilić ne računam, oni su van konkurencije jer nisu ni igrali realne utakmice i niko ne zna koliko su ustvari bili dobri/loši). Ne mogu da se setim lošije, a ako zvezda uzme titulu, onda će to definitivno biti novi neslavni rekorder.
Milutin Milošević Milutin Milošević 13:14 10.05.2010

Re: Ein Volk, Ein Reich..

Mi smo bili očajni (i zato smo izgubili i tekmu i titulu), ali nažalost oni nisu bili ništa bolji. Ovaj momak što je dao gol je odličan igrač, ne samo zbog gola. Obrana i zadnja linija im je solidna. Ali zvezde tipa oba crnca i Saša Ilić su tuga jedna.
Colin_bgd Colin_bgd 13:28 10.05.2010

Re: Ein Volk, Ein Reich..

Ali zvezde tipa oba crnca i Saša Ilić su tuga jedna.

Da ste malo bolje obratili paznju svaki put kad je Sale Ilic dobio loptu, na kom god delu terenu i kako god okrenut, uvek se usmeravao ka protivnickom golu i pokretao akcije ka napred. Dok Raca Petrovic koga sad svi kuju u nebesa, dok jedno deset puta ne vrati loptu unazad ne ume da se okrene ka protivnickom golu. Dao je decko gol, svaka mu cast, ali on je jedan od losijih igraca u ovom timu Partizana, dok S. Ilic ipak zna ponesto. Diara i Kleo imaju samo prosecan osecaj za prostor sto je u ovoj ligi i konkurenciji dovoljno. Zvezdino fudbalsko umece je nepostojece vec 19 godina, ali to se dobije kada se dekretom prestane bavljenje fudbalom cim je prestignut vicesampionski "uspeh" Partizana u KES.
Da se razumemo, ni Partizan nije mnogo bolji, ali je ogromna razlika kada klub makar pokusava da tim igra fudbal, i kada ne pokusava uopste...
antioksidant antioksidant 13:33 10.05.2010

Re: Ein Volk, Ein Reich..

dok S. Ilic ipak zna ponesto

s naglaskom na ponesto
salim se, slazem se ... (za ilica)
Milutin Milošević Milutin Milošević 13:38 10.05.2010

Re: Ein Volk, Ein Reich..

Pokušao sam da obratim pažnju, ali nisam baš video mnogo toga što si napisao
Colin_bgd Colin_bgd 13:48 10.05.2010

Re: Ein Volk, Ein Reich..

Pokušao sam da obratim pažnju, ali nisam baš video mnogo toga što si napisao

Jeste, bilo je tacno kako sam napisao...
NNN NNN 14:02 10.05.2010

Re: Ein Volk, Ein Reich..

Zvezdino fudbalsko umece je nepostojece vec 19 godina
Zvezda je '92. (pre 18) bila na pobedu od ponovnog finala iako je sve utakmice igrala van zemlje i bila desetkovana kaznama (npr. Najdoski dobio 5 utakmica kazne za izmišljen crveni karton).
ali to se dobije kada se dekretom prestane bavljenje fudbalom cim je prestignut vicesampionski "uspeh" Partizana u KES.
Ovome ste u stvari oduvek vi pridavali značaj, a ne mi
ni Partizan nije mnogo bolji, ali je ogromna razlika kada klub makar pokusava da tim igra fudbal, i kada ne pokusava uopste...
Ovo je potpuno tačno (tim pre je saopštenje sramnije).
Colin_bgd Colin_bgd 14:13 10.05.2010

Re: Ein Volk, Ein Reich..

Zvezdino fudbalsko umece je nepostojece vec 19 godina

Zvezda je '92. (pre 18) bila na pobedu od ponovnog finala iako je sve utakmice igrala van zemlje i bila desetkovana kaznama (npr. Najdoski dobio 5 utakmica kazne za izmišljen crveni karton).

ali to se dobije kada se dekretom prestane bavljenje fudbalom cim je prestignut vicesampionski "uspeh" Partizana u KES.

Ovome ste u stvari oduvek vi pridavali značaj, a ne mi

Pa i KK Partizan igrao van zemlje te godine, pa osvojio...

Salim se, ali ozbiljno. U svemu na ovom svetu postoji inercija, pa tako i u zvezdinom bavljenju fudbalom. Uostalom, to nije nepoznata stvar, da je Madera tada odlucila da sad fudbal moze da saceka dok ne zaokruzimo granice. Mislim, nikoga ja ne osudjujem, niti se time nasladjujem (mnogo), samo stating the obvious...
NNN NNN 14:22 10.05.2010

Re: Ein Volk, Ein Reich..

Pa i KK Partizan igrao van zemlje te godine, pa osvojio...
Ipak Bora Stanković (verovatno) uspeo da izboksuje jednu utakmicu revanša 1/4 finala protiv Knora u Bg.

Ps.
Ja sam se radovao (i dalje se radujem) Saletovoj trojci.
A ti penalu Pančeva?


Colin_bgd Colin_bgd 14:36 10.05.2010

Re: Ein Volk, Ein Reich..

Ps.
Ja sam se radovao (i dalje se radujem) Saletovoj trojci.
A ti penalu Pančeva?

Ih, kakvo pitanje...
medjutim92 medjutim92 14:45 10.05.2010

Re: Ein Volk, Ein Reich..

Colin_bgd
Ps.
Ja sam se radovao (i dalje se radujem) Saletovoj trojci.
A ti penalu Pančeva?

Ih, kakvo pitanje...


.. i kakvo iskusno kuliranje odgovora
libkonz libkonz 07:50 10.05.2010

tako me savršeno

ne zanima naš klupski fudbal. Jesam nekada navijao za Zvezdu, i to baš navijao, ali mi se sve smučilo zbog opisanog mešetarenja. Oni, kriminalci, da trguju igračima i da ih boli uvo za rezultate Zvezde, a ja sad da se nešto nerviram - ne pada mi na pamet !
I zato YOU WILL NEVER WALK ALONE ! Dogodine prvaci.
Antić je car!
Počelo SP u hokeju. Navijamo za naše Ruse !
NNN NNN 08:59 10.05.2010

Re: tako me savršeno

Dogodine prvaci.
Al' u fantasy-ju

Počelo SP u hokeju.
Ali nažalost bez NHL igrača, ipak je Hokej na SP dosta ispod Olimpijade.

Navijamo za naš Boston (koji trenutno vodi protiv Filadelfije 3:1 i igra večeras).
Milan Lučić

Na SP za Slovačku (i dalje) igra naš Branko Radivojević
libkonz libkonz 09:38 10.05.2010

Re: tako me savršeno

Ali nažalost bez NHL igrača, ipak je Hokej na SP dosta ispod Olimpijade.

znam, ali mi treba neka uteha nakon onog neuspeha
zato u Sočiju će da bude osveta!
Atomski mrav Atomski mrav 10:53 10.05.2010

Re: tako me savršeno

Ali nažalost bez NHL igrača, ipak je Hokej na SP dosta ispod Olimpijade.

Ne znam, nisam baš pratio hokej ovih dana ali mi se učinilo na utakmici sa Slovačkom da sam video Sjomina i još neke NHL igrače... normalno je da oni iz najjačih timova neće igrati na SP kad se zakuvalo u plej-ofu NHL-a...
Biljana 77 Biljana 77 09:17 10.05.2010

Da dopišem

.. Los Suns su mi utisak nedelje.. Sjajan potez, naizgled smešno i nevažno, ali kad se uzme u obzir broj ljudi koji gleda NBA.. Ove godine navijam za njih samo zbog toga.

... Derbi - prespavala drugo poluvreme.. Mnogo brate dosadno.

... F4, Pariz... Partizan ne može da odigra utakmicu čiji će se kraj bar naslutiti 30 sekundi pre istog. Posle se ljudi pitaju, kad si stigla tako mlada živce da pogubiš.. Šalu na stranu, zadovoljna sam i igrom (a i navijačima). Neiskustvo je definitivno njihov jedini nedostatak. Što se mene tiče Barca očekivano i nadmoćno, žao mi zbog Tea. Jedino što je pokvarilo utsak je napad na Bodirogu.. Čist primitivizam.

+ Mislim da ću početi da navijam za Fetela u F1. Ima ono nešto.. Lud je k'o da nije Nemac.

A o onome što tek sledi: stvarno bi red bio uzeti evro-titulu u vaterpolu, ubiću muža što mi sve pare potroši na sličice + uspostavlja neodobrene kontakte po igralištima i navijam za Inter u finalu LŠ.
antioksidant antioksidant 09:26 10.05.2010

Re: Da dopišem

ubiću muža što mi sve pare potroši na sličice

ostale nam 4
3 grba i neki juznoafrikanac...
i to u prvom albumu
drugi je na -30tak slicica
Biljana 77 Biljana 77 09:33 10.05.2010

Re: Da dopišem

Ti bar možeš da se izvlačiš na Osmeh..
antioksidant antioksidant 09:40 10.05.2010

Re: Da dopišem

Biljana 77
Ti bar možeš da se izvlačiš na Osmeh..

on mi opasno skrece ka skupljanju ovih slicica ...
nema albuma ali ima sladoleda... :)
(mada mogu ti reci, super su fora - i sladoledi i slicice )
NNN NNN 12:23 10.05.2010

Re: Da dopišem

ostale nam 4
3 grba i neki juznoafrikanac...
Aj, daj spisak, ako 'oćeš
(ovo je i blog za menjažu )
escherichije_colic escherichije_colic 14:46 10.05.2010

Re: Da dopišem

53,189,198,389,452,453,499,524,538,600,609

Ako neko ima, neka javi.
NNN NNN 14:56 10.05.2010

Re: Da dopišem

escherichije_colic
53,189,198,389,452,453,499,524,538,600,609

Ako neko ima, neka javi.
Imam (samo) Upsona i sutra idem na Terazije.
escherichije_colic escherichije_colic 15:00 10.05.2010

Re: Da dopišem

Imam (samo) Upsona i sutra idem na Terazije.


Javi šta ti fali, da bacim pogled.
NNN NNN 16:02 10.05.2010

Re: Da dopišem

296 - reprezentacija Srbije
...i još preko 100 sličica
(ali ako me žena pita - ne skupljam )
929292 929292 16:15 10.05.2010

Re: Da dopišem

Biljana 77
Jedino što je pokvarilo utsak je napad na Bodirogu.. Čist primitivizam.



primitivizam je i skandiranje partizanovih navijača upućeno teodosiću: "p..ko ciganska!"
NNN NNN 16:36 10.05.2010

Re: Da dopišem

Jeste
escherichije_colic escherichije_colic 16:39 10.05.2010

Re: Da dopišem

296 - reprezentacija Srbije


Od naših mi ostade samo Kuzmanović. Inače, za nepuna tri dana (max po dva sata) sam izđorao skoro 200 slajbi kod česme Imao i ekipu Srbije, i grb ... sve otišlo. Inače, taj grb je prilično tražen na Terazijama.
NNN NNN 17:29 10.05.2010

Re: Da dopišem

Od naših mi ostade samo Kuzmanović. Inače, za nepuna tri dana (max po dva sata) sam izđorao skoro 200 slajbi kod česme Imao i ekipu Srbije, i grb ... sve otišlo. Inače, taj grb je prilično tražen na Terazijama.

Vidi PP
antioksidant antioksidant 17:30 10.05.2010

Re: Da dopišem







NNN NNN 17:35 10.05.2010

Re: Da dopišem

Imam Pienara i grb Holandije.
antioksidant antioksidant 17:42 10.05.2010

Re: Da dopišem

NNN
Imam Pienara i grb Holandije.

blago tebi
NNN NNN 17:44 10.05.2010

Re: Da dopišem

Mogli bi lako da budu tvoji
antioksidant antioksidant 17:46 10.05.2010

Re: Da dopišem

NNN
Mogli bi lako da budu tvoji

mislim da je bolje da predjemo na pp (a sad je pravo vreme da upotrebim klasiku - DA SE NE LOZE DRUGARI (drugarice mozemo da lozimo - to se ne smatra losim))
reanimator reanimator 17:56 10.05.2010

Re: Da dopišem

Ako se dobro sećam(ovo sam boldovao da naglasim loženje), meni je poslednja u albumu bila ekipna Novog Zelanda
A iskustva sa Terazija govore da su najdeficitarnije :
- 00
- 000
- 28
- grb italije
Biljana 77 Biljana 77 17:58 10.05.2010

Re: Da dopišem

Reanimator
Omanuo si stotku.. Kako?
antioksidant antioksidant 18:01 10.05.2010

Re: Da dopišem

A iskustva sa Terazija govore da su najdeficitarnije :
- 00
- 000
- 28
- grb italije

ako ovo nije lozenje nemam pojma sta je..

inace, 00 i 000 nisam ni video u albumu dok mi nisu rekli da ima i tih slicica...
a da li ce neko da narucuje svoje slicice preko paninija?
NNN NNN 18:04 10.05.2010

Re: Da dopišem

- 00
- 000
- 28
- grb italije
dve nule imam duplikate, a ove dve stvarno nemam
da li ce neko da narucuje svoje slicice preko paninija?
Mislim da je ovo sramota (da neko obznani da je uradio )
reanimator reanimator 18:25 10.05.2010

Re: Da dopišem

Biljana 77
Reanimator
Omanuo si stotku.. Kako?

Pokušavam da otkrijem razloge svog sramotnog 408. mesta na PumaTip2010 i blenem u rezultate, umesto da pratim blog..i eto :)
NNN NNN 19:16 10.05.2010

Re: Da dopišem

PumaTip2010
Približi širim narodnim masama.

@AO
imam i grb Amerike (nego sam mislio da sam nekom dao)
antioksidant antioksidant 20:39 10.05.2010

Re: Da dopišem

@AO
imam i grb Amerike

jos re da mi nadje grb italije i miran sam...
Milutin Milošević Milutin Milošević 20:55 10.05.2010

Re: Da dopišem

Da proverim ja ovde u Ženevi? Ovde svi ludi za sličicama. Ima nekoliko bazara po gradu
NNN NNN 12:25 11.05.2010

Re: Da dopišem

mi nadje grb italije i miran sam...
Miran si
nestor92 nestor92 09:22 10.05.2010

SAOPSTENJE ZA JAVNOST...

... je zaebalo sve, sto bih rekli nasi Moravci.

Dakle, menadzment Zvezde je nadmasio sopstvene literarne i modne sposobnosti i resio da pomrsi racune gospodinu loknici i drustvu.

Ne dva, tri penala nisu sudjena. U svakom slucaju mnogo vise nego sto je Zvezda stvorila prilika.

A moj sin takodje navija za Mancester. Shvatilo dete vrlo brzo koja se igra ovde igra umesto fudbala...
escherichije_colic escherichije_colic 09:45 10.05.2010

Re: SAOPSTENJE ZA JAVNOST...

Ne dva, tri penala nisu sudjena. U svakom slucaju mnogo vise nego sto je Zvezda stvorila prilika.


Potpis. Ne za tri penala nego za broj šansi. Lukić je danas najveća sramota FK Zvezde i istinski pokazatelj koliko nisko smo se srozali, sa svojim debilnim saopštenjima i roze košuljicom. Kad je Pižon za svoj (ne)rad uzimao 5000e mesečno i još se time hvalio, mogu misliti koliko su Lukić i svita ojadili klub. Saznaćemo tek kad im vidimo leđa. Ko i svaki puta kad se menja garnitura.
medjutim92 medjutim92 12:13 10.05.2010

Re: SAOPSTENJE ZA JAVNOST...

Kladim se u šta god oćete da je Lukić samo potpisao saopštenje. Autor najpre može da bude Kleut, a ako nije on, onda je neko drugi iz iste Vesić-Vlahović ekipe koja stoji iza FK, a bili su u KK.

Ekipa koja je od košarkaškog kluba napravila KKSS u košarci nije mogla ništa da uradi. U košarci se u Evropi igra do proleća, u domaćem prvenstvu imaju još 3-4 ozbiljne ekipe, kako kad, u NLB ih ima još toliko, i ozbiljna utakmica se igra na najviše dve nedelje. Tu nema mesta za muljanje i saopštenja koja će da sakriju sve greške uprave.

U fudbalu, posle ispadanja iz Evrope još u avgustu drugu sezonu uzastopno (uz proglašavanje poraza od Slavije nesrećnim i nezasluženim, a u Pragu je zvezda mogla da popije 5 komada, dok je u Beogradu dala gol posle indirekta zbog previše koraka koje je golman napravio - toliko o igri), ostaje vrlo malo ozbiljnih utakmica u kojima će neko da te napadne, uz par tvrđih bunkera po kaljugama. Kad se za celu sezonu odigra 5 ozbiljnih utakmica, onda može od svake pobede da se pravi veliki uspeh, onda može da se priča o velikom timu za evropske domete (mada je Adžićeva priča o najuspešnijoj sezoni u istoriji uvreda prvo za Lukića, koji je igrao u najuspešnijem periodu kluba u istoriji, od 1986 do 1993, a onda i za zdrav razum), onda se loži masa pozivanjem na nacionalizam, sabornost, na uku buku i galamu, iako je tim tek malo bolji od prosečnih ekipa iz lige, a bolji je samo za dva odlična igrača po desnoj strani, za veliko ime i za navijače. Pomalo za Raja Božovića i druge uticajne likove (Dok je Rajo bio dobar s Partizanom, pljuvali su ga koliko su mogli zbog nekih vrlo čudnih Partizanovih utakmica sa Zetom, a sad je divan i pošten lik koji u zvezdinoj loži gleda utakmice). A povremeno i za sudije (Smederevo, BSK, Spartak..)

Da je zvezda kojim čudom prošla Slaviju i ušla u ligaški deo LE, ne bi bila prva ni na polusezoni. Nema šanse. I ovako su realno imali sreće po pitanju povreda ključnih igrača, kratku klupu, igrače koji moraju da igraju (Nije Pižon zamenjen zbog loših rezultata.. čim je otišao, eto igrača Raja Božovića na terenu, a i Reljića koji je došao iz Rudara iz Pljevalja, čije gazde su Šarići, a bivši prvi čovek kluba upravo Adžić).. Da je zvezdu neko spustio na zemlju sa tri gola u Beogradu, što bi bilo sasvim moguće, pola Lukićeve bajke o renesansi kluba bi palo u vodu.

Mnogo toga je zvezda pokušala na silu i halabuku, ali treba malo i igrati fudbal, a malo se i ponašati kao veliki klub, a ne za SVAKI loš rezultat u toku cele sezone pronalaziti krivce u medijima i nekome kome smeta jaka zvezda i hoće da je destabilizuje (koliko sam samo puta čuo ovo ove sezone)

oko ponašanja velikog kluba:



Ne volim Stevanovića, ali zbog ovog ću da ka poštujem ceo život. Kad bi se više ljudi u domaćem fudalu ovako ponašalo, imali bi mnogo normalniju situaciju, i mnogo lepših stvari na terenu.
escherichije_colic escherichije_colic 09:39 10.05.2010

derbi

Ja ne znam ko je objektivan očekivao da Zvezda uzme titulu. Iskreno, ja sam iznenađen i prezadovoljan što smo uzeli kup i ostali u igri za prvenstvo do samog kraja. Bez leve strane (Ignjatijević, Reljić na levom beku + niko iz veze ) bez mozga u manevru, forsirajući Lekića kad je očigledno da čovek ne bi pogodio kuću sa dva metra, a kamo li gol ... Da je ovakva Zvezda uzela prvenstvo, to bi tek bilo poražavajuće za naš bedni fudbal. Partizan (kakav takav) bar ima neko iskustvo u svim linijama tima (Krstajić, Ilić/Moreira, Diara) i to se videlo na terenu. Ubili su nas posedom, zatvorili našu jedinu ofanzivnu opciju (Ninkov/Lazetić) i to je bio kraj.
Što se tiče penala nad Kaduom, u prvi mah stvarno nije ličilo na penal. Ipak, kad odgleda čovek na frejmove, lepo se razlikuju tri momenta: 1) Brazilac probacuje loptu pored Krste, 2) Krsto podmeće nogu i 3) telom baca Kadua u kupine. Znači ipak penal. Istina, Kadu je poleteo kao da ga je pokosio MG40 protiv-pešadijski mitraljez iz ww2 (od milošte "šarac" a ne half od skoro 40 godina. U tom slučaju Jovanetić mu je morao pokazati žuti karton za simulaciju, kad je već mislio da penala nema. Za onaj drugi "penal" nad Lazetićem nisam tako siguran, mada je i on zaslužio aplauze na otvorenoj sceni za umetnički dojam.
Nije mi jasno zašto je Dostanić počeo utakmicu sa Lekićem. Ko je gledao finale kupa, jasno mu je bilo u kakvoj je formi taj tip. Trebalo je upariti Jevtića sa Perovićem, spustiti loptu na zemlju i napasti Krstajića tamo gde je tanji. Izgleda da je ipak prioritet ove sezone bio reklamiranje predsednikovog "otkrića" iz srpske lige. Isto tako, nije mi jasno kako Dostanić nije uspeo da izvuče Lazetića iz zatvora, usmeri njegovo delovanje više u sredinu i prebaci težište igre na Kadua. To je bio ključ utakmice. Lazetić i Kadu su možda i mogli nešto da izmuljaju u napadu, uz podršku dva brza i prodorna špica. Ovako, sa depresivnim Bogdanovićem (pravi seoski igrač - samo trčanje i izuvanje lopte, nema pojma šta se dešava oko njega na terenu, svaki kratak pas pogrešan, svaki prijem lopte je izgubljena lopta ...) i jalovim Lekićem, to nije moglo da liči ni na šta drugo osim na ono mučenje koje smo gledali u subotu. Kakav trener, takva i igra. Ipak, još uvek mislim da je Dostanić, za Pižona, Murinjo lično. Samo onaj ko nije gledao Zvezdine utakmice pod "golubovom" palicom, može da žali za takvim "stručnjakom". Podsetiću - taj tip je trpao Isaha, Savia i Gumu u istih 11. Mučeni Dostanić je barem pokušao da reši levu stranu sa Kaduom.

I Stamenković ... BRATE STANI NA TAJ GOL, NEMA POTREBE DA ŠETKAŠ NA 11m KAD SI POKRIVEN SA 2 DEFANZIVNE LINIJE!!!
reanimator reanimator 10:37 10.05.2010

Re: derbi

escherichije_colic

Nije mi jasno zašto je Dostanić počeo utakmicu sa Lekićem. Ko je gledao finale kupa, jasno mu je bilo u kakvoj je formi taj tip.

Da ne izneveri skaute Deportiva
Inače..sve se slažem..bio bi težak blam da smo dobili. I ne samo blam, nego bi onda usledilo loženje (kad smo kod loženja..samo da ne zaboravim..pre par nedelja Adžić daje izjavu za TV o pritiscima na Zvezdu i obrazlaže da je to zato što Zvezda, uprkos opštem miniranju, igra..pazi sad ovo..najbolju sezonu u istoriji kluba???!!!), koje bi rezultiralo ispadanjem, ne u prvom kolu kvalifikacija, nego u onom prvom prvom.
Inače, živo me zanima da li će iko od novinara u ovoj zemlji izneti podatak koliko bodova prednosti je imao Dostanić kad je preuzeo i sa koliko minusa je završio? Mislim, meni nije iznenadjenje, jer znam da je već jednom sahranjivao Zvezdu (a i ostalih 28 klubova koje je vodio u medjuvremenu), nego me zanima da li će iko to da napiše.
Takodje, da li će iko da se pozabavi izjavom mladog Perovića na konferenciji za štampu uoči derbija, a koju neformalno vode "poznati" iz galerije (keš taksi, milioner, pevač grupe Ruž????), gde Perović obećava da će dati sve od sebe, a na pitanje da li su se fizički oporavil od teške utakmice u kupu, kaže : "da, utakmica je bila teška, a i napijanje posle utakmice". I tu se svi kao nešto otkinu od smeha..kao, podrazumeva se da će da proslave, ipak je kup zajeban trofeej i tako to. I čemu onda ovaj lament što im kao nisu odobrili odlaganje derbija? Što nisu iskulirali napijanje taj dan, da prodje derbi, pa onda kao da proslave sve?
I da..slažem se da je i Pižon bio dno, ali Dostanić je ipak umetnik upropaštavanja.
PS Bez obzira na sve navedeno, pokradeni smo za dva čista penala.
myredneckself myredneckself 11:02 10.05.2010

Re: derbi

Ne pika fucu na poljančetu sa drugovima, jer nema dovoljno dece ni za na male goliće (kad sam ja bio njegovih godina bilo nas je za dve cele ekipe na velike golove).

Kakva šteta! U ostalo se baš ne razumem
escherichije_colic escherichije_colic 11:08 10.05.2010

Re: derbi

PS Bez obzira na sve navedeno, pokradeni smo za dva čista penala.


To je podatak oko kojeg bi više grobari trebalo da stave prst na čelo. Zvezda - nikad gori igrači, mizeran trener, dno dna uprava, igramo bez publike, igramo protiv predsednika FS (ovo je fakat) igramo tri dana posle finala kupa i dva dana posle mamurluka ... Kada tako pogledamo stvari, nije iznenađujuće što su nam najbolje šanse na derbiju nedosuđeni penali i nepostojeći ofsajd.
Partizan - odmorni, sveži, na svom terenu, sa "legendama juga" Moreirom, Ilićem i Krstajićem, sa smrdljivim Karadžićem, Džombom i svitom, sa blago pristrasnim sudijom ... Nešto se ne sećam da su umirali u lepoti. Iskreno, ne sećam se niti jedne krštene šanse da su napravili, osim onog bunara Diare u prvom poluvremenu, o kojem je buđavi komentator pevao hvalospeve do kraja tekme. Da im nije Stamenković (po drugi put ove sezone) poklonio pobedu, ne bi ništa ni oni napravili.
medjutim92 medjutim92 11:52 10.05.2010

Re: derbi

escherichije_colic
Iskreno, ne sećam se niti jedne krštene šanse da su napravili, osim onog bunara Diare u prvom poluvremenu, o kojem je buđavi komentator pevao hvalospeve do kraja tekme. Da im nije Stamenković (po drugi put ove sezone) poklonio pobedu, ne bi ništa ni oni napravili.


Partizanu je i iks odgovarao.

Stamenković je u prvom poluvremenu spasao par dobrih šuteva.

Što se penala tiče, malo je podaleko da vidim s juga do ispod severne tribine dal je bio faul ili ne tako da stvarno ne znam, ali sudija je generalno bio ležeran prema grubostima, i jednih i drugih. Da je bio malo oštriji, ne bi se pričalo o Lazetićevoj glumi/penalu, jer bi mnogo ranije dobio drugi žuti..
NNN NNN 12:40 10.05.2010

Re: derbi

Stamenković je pristojno branio.
Ja drugi "penal" sigurno ne bih svirao, a možda ni prvi.

Začuđujuće je da utakmica nije pomerena za nedelju, ali kako smo igrali ne verujem ni da bi dva meseca odlaganja dalo neke rezultate.
Više sam sam očekivao od desne strane (možda da eventualno pogode ono drvo u glavu). Sredina je previše puštala Partizan. Očekivao sam da iako su umorni (i mamurni) mogu bar pola sata da igraju fudbal.
medjutim92 medjutim92 13:05 10.05.2010

Re: derbi

NNN
Začuđujuće je da utakmica nije pomerena za nedelju, ali kako smo igrali ne verujem ni da bi dva meseca odlaganja dalo neke rezultate.


Kad je Partizanu 6 igrača išlo u Japan (najbolji se još i povredio, a Krstajić zbog povrede nije ni išao), Adžić kukao da bi pomeranje Partizanove utakmice ugrozilo regularnost prvenstva. Isti aršin za sve.

Partizan cele jeseni igra četvrtkom LE, a nedeljom prvenstvo, bez odlaganja (tako je posle pobede nad Šahtjorom došao remi u Požarevcu). Ako hoćeš da budeš ozbiljan tim, moraš da računaš s tim ritmom igranja. Na stranu što se baš i nisu nešto uimorili protiv slanine u sredu.

NNN
Više sam sam očekivao od desne strane (možda da eventualno pogode ono drvo u glavu).


Šašava stvar je što Partizan nema krštenog desnog beka, i najjači je preko leve, tj zvezdine desne strane. Najveći deo utakmice ide s iste strane..

NNN
Sredina je previše puštala Partizan. Očekivao sam da iako su umorni (i mamurni) mogu bar pola sata da igraju fudbal.


Ako su mamurni, niko drugi im nije kriv.

Ako su umorni, žalim slučaj, ko što rekoh, neozbiljno je da ne mogu da odigraju dve utakmice u toliko dana.
Milutin Milošević Milutin Milošević 13:23 10.05.2010

Re: derbi

Bez leve strane (Ignjatijević, Reljić na levom beku + niko iz veze

Broj 29 licenciran početkom godine je bivši kapiten petlića koga su ranije generacije trenera upropastile da bi isforsirale svoje igrače. Nekada kreator igre, čista desetka, igrao je poslednjih 5 godina na levoj strani, po kazni. I to odlično - čak za reprezentaciju u svom godištu. Nije odigrao ništa ove godine, i oteran je u Sopot u januaru.
niccolo niccolo 13:24 10.05.2010

Re: derbi

Ako su umorni, žalim slučaj, ko što rekoh, neozbiljno je da ne mogu da odigraju dve utakmice u toliko dana.

Eh, a koja naša ekipa može da odigra dve utakmice u toliko dana...sam si rekao i za Partizan i remi u Požarevcu...
escherichije_colic escherichije_colic 13:43 10.05.2010

Re: derbi

medjutim92
Stamenković je u prvom poluvremenu spasao par dobrih šuteva.


Ja se sećam samo onog šuta N.Tomića posle kornera i eventualno još 1. Ne kažem da je loše branio ili da je loš golman, ali činjenica je da u 2 derbija prima 2 gola "sa autokomande" (ili kako se već ono nekad govorilo)

Iskreno, ni ja verovatno ne bih svirao onaj penal. Ipak, na osnovu frejmova, stiče se utisak da je Krstajić iskusno oduvao Kadua. Obratite pažnju na sledeću fotku:
lopta prošla, ali igrač nije

Inicijalni start možda i jeste bio čisto na loptu ali sve posle njega bio je faul i penal (postavljanje noge, džudo zahvat + bacanje telom u napadača) A stoji i da je ovaj naš jedva dočekao kontakt i zato verovatno nije ni dobio penal.
escherichije_colic escherichije_colic 13:46 10.05.2010

Re: derbi

Broj 29 licenciran početkom godine je bivši kapiten petlića koga su ranije generacije trenera upropastile da bi isforsirale svoje igrače. Nekada kreator igre, čista desetka, igrao je poslednjih 5 godina na levoj strani, po kazni. I to odlično - čak za reprezentaciju u svom godištu. Nije odigrao ništa ove godine, i oteran je u Sopot u januaru.


Ovo je neki drugi Reljić

Onaj što nam je igrao levog beka na derbiju, to je neki Adžićev lik iz Pljevalja, navodno opasan univerzalac (igra uz obe aut linije) Iskreno, nije ostavio lošiji utisak od Ignjatijevića, barem što se tiče igre u odbrani. U napadu su obojica podjednako neupotrebljivi.

antioksidant antioksidant 13:48 10.05.2010

Re: derbi

A stoji i da je ovaj naš jedva dočekao kontakt i zato verovatno nije ni dobio penal.

utisak je da je kadu i isao na kontakt i pad bez ikakvog pokusaja da ugrozi gol (kada se vec slucajno nasao u situaciji odakle moze i da se sutne u okvir)
medjutim92 medjutim92 13:55 10.05.2010

Re: derbi

antioksidant
A stoji i da je ovaj naš jedva dočekao kontakt i zato verovatno nije ni dobio penal.

utisak je da je kadu i isao na kontakt i pad bez ikakvog pokusaja da ugrozi gol (kada se vec slucajno nasao u situaciji odakle moze i da se sutne u okvir)


upravo, a imajući u vidu penal koji je nedavno odglumio protiv Smedereva, ne čudi me da će sudija da se zamisli da li je faula stvarno bilo.

Ko što rekoh, bilo je predaleko da bih video da li je stvarno bilo faula, ali ono što se videlo i sa 100 m daljine je bilo da ljudi ne znaju šta bi s loptom, pa daj da probaju da legnu, često je prolazilo. No, bilo je vuci vuci pomagajte suci, ali sudija nije pao na to.

Uprava zvezde je maksimalno palila vatru, i dovela do toga da sudija ne sme da donese odluku kojom bi mogao da direktno reši utakmicu, a u takvoj situaciji je pokazao premalo kartona za grubu igru kakvu smo videli, i svirao preventivne ofsajde, samo da slučajno nekom ne pokloni gol. Iako zvezdaš, iako je zvezda bila prezadovoljna njegovim izborom za derbi, čovek nije hteo da rizikuje.
Milutin Milošević Milutin Milošević 13:56 10.05.2010

Re: derbi

Ovo je neki drugi Reljić

Početkom sezone sa brojem 29 bio je licenciran Miloš Malović.
escherichije_colic escherichije_colic 13:57 10.05.2010

Re: derbi

Partizanu je i iks odgovarao.


Ne menja stvar, igrali su očajno i verujem da bi se svaki grobar, koji je pre svega ljubitelj fudbala, složio sa mnom. Bolja je bila ona Zvezdina šansa iz nepostojećeg ofsajda nego sve što je Partizan napravio za 90 minuta.

Nema veze, više volim ovako - sad će opet da padne loženje na ligu šampiona do septembra pa bolno otrežnjenje u vidu nekih strašnih Izraelaca, Slovaka, Kiprana isl.

A šta reći za nas ... Što se mene tiče, sve su suze odavno isplakane. Zvezda je pukla pa je pukla odavno, još kad je Piksi rasprodao sve što je valjalo iz Zengine šampionske generacije. Ova Lukićeva ekipa sad samo udara finalne eksere u sanduk.
escherichije_colic escherichije_colic 14:03 10.05.2010

Re: derbi

Početkom sezone sa brojem 29 bio je licenciran Miloš Malović.


Iskreno, to ime mi je poznato samo sa FMa, nisam imao priliku da ga gledam uživo. Poznajući Zvezdinu politiku zakopavanja talenata iz svoje škole zarad promovisanja raznoraznih menadžerskih "projekata", ne bi me iznenadilo da je dečko bolji od Ingnjatija i Pljevljaka zajedno.
Milutin Milošević Milutin Milošević 14:06 10.05.2010

Re: derbi

nisam imao priliku da ga gledam uživo

Ne da ti nisi imao priliku - nego on nije imao priliku (ovo, svakako, nije na tvoj račun). Uistinu, Zvezda je upropastile sve svoje talente, sem sinova ranijih fudbalera (a i njih je, samo što ne znaju)
NNN NNN 14:13 10.05.2010

Re: derbi

Kad je Partizanu 6 igrača išlo u Japan (najbolji se još i povredio, a Krstajić zbog povrede nije ni išao), Adžić kukao da bi pomeranje Partizanove utakmice ugrozilo regularnost prvenstva. Isti aršin za sve.
Ali...za razliku od Zvezde koja je tražila 1 dan (a i u nedelju je bio regularan termin, igrali su Hajduk i tamo neko), Partizan je tražio pomeranje za tamo neki slobodan termin.

Partizan je imao 4 i po dana - Zvezda manje od 3.
Partizanu je putovalo 6 igrača (a igrala 3-4) - Zvezdi protiv Vojvodine igralo bar 11

Ako hoćeš da budeš ozbiljan tim, moraš da računaš s tim ritmom igranja.
Ovo jeste, ali mi nismo ozbiljan tim (a i lakše je da se kuka, nego da se igra)
NNN NNN 14:25 10.05.2010

Re: derbi

antioksidant
A stoji i da je ovaj naš jedva dočekao kontakt i zato verovatno nije ni dobio penal.

utisak je da je kadu i isao na kontakt i pad bez ikakvog pokusaja da ugrozi gol (kada se vec slucajno nasao u situaciji odakle moze i da se sutne u okvir)
I mene ovo iznerviralo
escherichije_colic escherichije_colic 14:21 10.05.2010

Re: Utuk na utuk

Kako se ono kaže: "Bolje pametno ćutati nego laprdanjem otkloniti svaku sumnju da si glup"

Njihovo saopštenje je jednako prizemno pljuvanje kao Lukićevo, malo manje sirovo ali suštinski isto.
medjutim92 medjutim92 14:24 10.05.2010

Re: Utuk na utuk

escherichije_colic
Kako se ono kaže: "Bolje pametno ćutati nego laprdanjem otkloniti svaku sumnju da si glup"

Njihovo saopštenje je jednako prizemno pljuvanje kao Lukićevo, malo manje sirovo ali suštinski isto.


Ima mali otklon od Kosova ka sportskim temama, ali svakako je sasvim nepotrebno.

Šta je sledeće, saopštenje za evropske utakmice?
NNN NNN 14:29 10.05.2010

Re: Utuk na utuk

medjutim92
Saopštenje partizana, kao odgovor na saopštenje Zvezde
Ne nameravam da čitam uopšte, kao što nisam ni ono prvo (ukapirao sam koji su highlights-i: penali, Kosovo, mušmule...)
Milutin Milošević Milutin Milošević 14:09 10.05.2010

Majstor ostaje majstor

Holandski trener Marko van Basten demantovao je mogućnost da sedne na klupu Milana tvrdeći da nije spreman za tu ulogu.
Nasuprot naložilencima tipa: baš bih voleo da mi prvi posao bude da vodim najveći klub na svetu ili reprezentaciju
Atomski mrav Atomski mrav 09:10 12.05.2010

Re: Majstor ostaje majstor

Nasuprot naložilencima tipa: baš bih voleo da mi prvi posao bude da vodim najveći klub na svetu ili reprezentaciju


Pa zar mu prvi (ozbiljni) posao nije bio da vodi holandsku reprezentaciju?

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana