Društvo| Ljudska prava| Satira

Belgrade Straight Pride

alexlambros RSS / 11.05.2010. u 14:32

 AleXandar Lambros

Uprkos pretnjama nekolicine ekstremističkih gay i lezbo organizacija koje su nedeljama pred održavanje dvanaestog po redu Beogradskog Straight Pride-a poznatijeg kao „Svadba za maštanje", najavljivale da će se sa učesnicima ovog skupa obračunati silom i da neće dozvoliti ovakvu, kako kažu, „sramotnu paradu loših venčanica i konfenkcijskih odela" koja bi u modnoj ekumeni mogla naneti štetu ugledu Srbije i njenim časnim i modno osvešćenim građanima, straight povorka održana je uz jake mere neobezbeđenja.

„Mislim da je ovo bio test demokratičnosti i zrelosti našeg društva", izjavio je tim povodom Dragan Đilas, gradonačelnik Beograda. „Evropi i svetu poslali smo jasnu poruku da je Srbija društvo otvoreno za sve modne sklonosti i ukuse koje neće tolerisati nikakve oblike modnih esktremizama i pretnji nasiljem. Srećan sam što sam na čelu grada koji svojim sugrađanima omogućava ne samo da se u miru venčaju bez bojazni da zbog toga budu fizički napadnuti, već i da s ponosom svoje venčanice i odela, ma koliko se to nekome ne dopadalo, prošetaju glavnim beogradskim ulicama, ne stideći se svoje ljubavi i konvencionalnog modnog izraza. Beograd i Srbija otvoreni su za sve različitosti. Nadamo se da će se sledeće godine Beogradskom Straight Pride-u pridružiti i neki hrabri parovi iz okruženja i zemalja EU."

S druge strane pripadnici nekoliko ekstremističkih i ultra modnih gay organizacija do poslednjeg časa pozivali su na otkazivanje ove, kako kažu „besprizorne manifestacije neukusa".

„Šta je sledeće?" - pita Veselin Gajić, vođa ekstremističke gay organizacije „Passion for Fashion", široj javnosti poznatiji po svom krimi nadimku Veselin Gabbana. „Danas parovi u odelima i venčanicama i s lošim frizurama, sutra kineske trenerke i fejk D&G naočare i neuredne pudle po parkovima? Kakvu to sliku o Srbiji šalje svetu? Od kralja Milutina čiji je dvor morao da se nosi po poslednjoj carigradskoj modi pa, čak, i da ide korak ispred Carigrada, do patrijarha Pavla i njegovog modnog noir a la Chanel minimalizma, u srpskoj je tradiciji ići u korak sa svetskim modnim trendovima. Šta bi naši slavni preci imali da kažu na ovo?" - zapitao se Veselin Gabbana.

 

 

 

Vođa ultra desničarske organizacije „Samo Kylie Srbina spasava", Ivan Vićentijević, policiji poznat kao Ivan Wintour, povodom Beogradskog Straight Pride-a je izjavio - „Aktuelna vlast je ovim pokazala ne samo da ne poštuje predačku tradiciju i da se dodvorava mentorima iz srednje Azije i Bliskog istoka već i da nema nameru da se bavi suštinskim problemima ovog društva. Šta nam oni, ovim masovnim venčanjima i deljenjem besplatnih kolica za bebe poručuju? Da je u redu razmnožavati se u okolnostima gde prosečan građanin nema ni za najobičniju Shiseido kremu a kamoli za pun spa i fitness program? Da li to znači da svi treba da se poženimo, sprcamo bebe i kolektivno se mažemo Pavlevićevom mašću?" - pitao je Ivan Wintour i najavio radikalizaciju budućih anti straight akcija. „Mi nemamo ništa protiv da oni svoje izopačene monogamne sklonosti i anti kemp estetiku upražnjavaju u privatnosti svojih domova, između četiri zida i daleko od očiju pristojnog sveta, ali izaći sa time na ulicu i to pod punim pokroviteljstvom vlasti, potpuno je nedopustivo", dodao je Wintour.

Ministar policije Ivan Dačić izjavio je da su pripadnici specijalnih odreda uhapsili nekoliko nasilnika koji su pokušali da razbiju izlog dve radnje venčanica u širem centru grada a da su u kontejnerima na uglu ulica Despota Stefana i Dečanska, pronašli veću količinu uvelih bidermajera. „Istraga je pokazala da su pripadnici ekstremnih gay organizacija uvelim bidermajerima nameravali da gađaju učesnike beogradske  povorke straight ponosa." Ministar Dačić najavio je hapšenje i privođenje pravdi svih izgrednika a republičko javno tužilaštvo najavilo je izmenu zakona kako bi se zabranio rad Belgrade Fashion Week-a i Fashion Selection-a.

Političari uglavnom nisu bili raspoloženi da daju izjave povodom događaja oko Belgrade Straight Pride-a, a po strani se držala i tradicionalno liberalna SPC. Jedino je episkop zvorničko-tuzlanski, Kačavenda, zbog svog tvrdog stava prema pravima heteroseksualaca i sklonosti ekstravagantnom modnom izrazu nazvan Lady Kača, izrazio punu i nedvosmilenu podršku - „Ovakva vrsta konzervativizma je nedopustiva u zemlji koja teži evropskim standardima", izjavio je Lady Kača i najavio osnivanje fonda pri eparhiji zvorničko tuzlanskoj za školovanje talentovanih stripera kao i otvaranje radnje crkvenog asesuara sa najnovijom linijom panagija i mitri iz Philip Treacy kolekcije.

 


Atačmenti



Komentari (22)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

meandmyself meandmyself 14:53 11.05.2010

Vrh


Vođa ultra desničarske organizacije „Samo Kylie Srbina spasava"


maca22 maca22 14:58 11.05.2010

Re: Vrh

jaksa scekic jaksa scekic 15:24 11.05.2010

Re: Vrh

maca22


gluposti
meandmyself meandmyself 15:57 11.05.2010

Re: Vrh

gluposti

Šta su gluposti? Možda to što ovde grad izdvaja pare za nečije venčanje?
maca22 maca22 16:07 11.05.2010

Re: Vrh

Treba da se vencavaju na Uscu iz bezbednosnih razloga.
antonacci antonacci 07:58 13.05.2010

Re: Vrh

maca22
Treba da se vencavaju na Uscu iz bezbednosnih razloga.



Policija nije u stanju da ih zaštiti od ekstremističkih gej organizacija koje drže u šaci centar grada i spremaju se da povorku gađaju pudrijerama i perikama.
Jelica Greganović Jelica Greganović 15:32 11.05.2010

:)

Veselin Gabbana



neuredne pudle po parkovima

Ups obećavam da ću sutra odvesti Varvarina na šišanje...sebe sam danas... frizerka nije imala vremena za oboje...
jednatanja jednatanja 16:22 11.05.2010

Ne mogu da verujem

da se još niko od nadležnih nije oglasio o vladici Kačavendi, o sponzorisanju "stripera" Nestorovića sa 20000evra, o kupovini odeće u Boss-u na dan sahrane Patrijarha Pavla.

Helloooooou, anyone from SPC here???
Jelica Greganović Jelica Greganović 17:37 11.05.2010

Re: Ne mogu da verujem


Helloooooou, anyone from SPC here???

Ne kanda, ali bi mogao da bude neko iz CK i da ubrzo u njihovim e'skluzivnim izlozima ugledamo novu liniju mantija za sve prilike.
talicni talicni 20:46 11.05.2010

Re: Ne mogu da verujem

jednatanja
da se još niko od nadležnih nije oglasio o vladici Kačavendi, o sponzorisanju "stripera" Nestorovića sa 20000evra, o kupovini odeće u Boss-u na dan sahrane Patrijarha Pavla.

Helloooooou, anyone from SPC here???


Novi patrijarh je izgleda odlucan da se obracuna s problematicnim popovima. Artemije je smijenjen i penzionisan, a cini mi se da je Kacavenda sledeci na redu.
Bili Piton Bili Piton 16:53 11.05.2010

Umro sam


vec kod Veselina, kod Kajli sam se vec bacao po sobi
makca92 makca92 10:45 12.05.2010

Re: Umro sam

Mene ubi Lady Kača!!!
bolkonski11 bolkonski11 17:56 11.05.2010

...

‚,Beograd i Srbija otvoreni su za sve različitosti''. Da li da se nasmejem na to?
A za venčanje??? Ma briga me, nek' rade šta im volja, imam svoja posla!
G.Cross G.Cross 20:08 11.05.2010

Pitam se

Jesam li ja poslednji koji je shvatio da su Alexandar Lambroz i Predrag Pedja Azdejkovic ista licnost?
Shame on me...
Predrag Azdejković Predrag Azdejković 12:25 12.05.2010

Re: Pitam se

Dr. Jekyll and Mr. Hyde
Bili Piton Bili Piton 15:31 12.05.2010

Re: Pitam se

G.Cross
Jesam li ja poslednji koji je shvatio da su Alexandar Lambroz i Predrag Pedja Azdejkovic ista licnost?


Kad neko pali na gurku....
tripraseta92 tripraseta92 21:39 11.05.2010

A Palma?

Srećom pa nisu leteli avionom. Šta bi Palma rek'o?
AlexDunja AlexDunja 00:16 12.05.2010

+

imaš plus,
ko bi reko
alexlambros alexlambros 12:37 12.05.2010

Re: Problemi...

http://sumadijapress.co.rs/index-p62-ni4591-c62.html


ni za to nisu sposobni
albireo albireo 00:21 13.05.2010

Svadba

Al' ovu svadbu Kačavenda nije propustio

NNN NNN 11:01 14.05.2010

Ni ovakve manifestacije

više neće biti bezbedne...

Kinez prerušen u ženu se udavao tri puta

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana