Društvo| Mediji| Politika

ORWELL TELEX

Filip Mladenović RSS / 16.05.2010. u 17:03

OTKAČENE VESTI
OTKAČENE VESTI
IZ  ZEMLJE  I  PODZEMLJA

U toku su intenzivni pregovori i razgovori o najefikasnijim metodama izlaska iz aktuelne ekonomske krize. Na prvom, konstitutivnom sastanku jednoglasno je zaključeno da dan ima 24 časa. Na sledećem sastanku išlo se više u detalje, tako da je vrlo lako postignut dogovor izmedju stranačkih prvaka o tome da sunce izlazi na Istoku, a zalazi na Zapadu. Na trećem, veoma važnom sastanku donet je, i to jednoglasno, zaključak da se Srbija nalazi u Evropi i da se graniči sa nekoliko zemalja. Na četvrtom sastanku načinjen je odlučan korak na putu ka kompromisu oko narednih ekonomskih mera Vlade Srbije. Naime, svi stranački prvaci složili su se da Srbiji treba prava, pravcata Vlada, sastavljena od ministara i premijera. Na petom sastanku govorilo se o konkretnim problemima, gde će koji ministar da traži pomoć, ko će da bude garant, a ko žirant. U ovom trenutku vode se razgovori o novim zaduživanjima, pozajmicama i kreditima. Kelneri su se rastrčali, kuvaju se gorče i sladje kafe, dok se šoferi u velikim, crnim limuzinama dosadjuju, posmatrajući prolaznice i čitajući dnevnu štampu.

**************

Iz dobro obaveštenih izvora stiže vest da su pri kraju konsultacije oko rekonstrukcije Vlade, poslaničkih klubova i podele posla u srpskom parlamentu. Prema neslužbenim informacijama, poslanici Demokratske stranke naručivaće u skupštinskom restoranu škembiće, poslanici G17+ bečku šniclu, poslanici SPO-a i Nove Srbije gibanicu, LDP-a kavijar i škampe, a poslanici SNS i DSS naručivaće šta preostane na meniju. Što se pića tiče, poslanici DS-a naručivaće špricere, G17+ kiselu vodu, gaziranu i negaziranu, SPO i Nova Srbija vruću rakiju, LDP šampanjac, dok će poslanici SNS i DSS naručivati mutne sokove. I najzad, sklopljen je dogovor u vezi sa dezertom. Za poslanike DS-a rezervisana je lenja pita, za G17+ rozen torta, za SPO i Novu Srbiju žito sa orasima, za LDP Mocart kugle, a za poslanike SNS i DSS knedle, sa šljivama. Poslanici radikala i socijalista, nezadovoljni ovim dogovorom, planiraju da sa sobom u Skupštinu nose lanč pakete i sendviče, po ugledu na svoje lidere iz zatvora u Ševeningenu.

***********

U prisustvu visokih zvanica juče je u Surčinu potpisan sporazum o poslovnoj i tehničkoj saradnji pet najvećih klanova u Srbiji. Prema odredbama upravo potpisanog sporazuma, šverc duvana i droge imaće prioritet u budućnosti, dok će krijumčarenje oružja, viskija i belog roblja biti redukovano za 30 odsto, u skladu sa evropskim trendovima. Uoči potpisivanja ovog istorijskog sporazuma, poznatijeg kao "Surčinski pakt", srpskim klanovima stigli su pozdravni telegrami sa Sicilije, iz Albanije i Grčke, dok su klanovi iz Hrvatske, Bosne, Makedonije i sa Kosova poslali delegate. Skup je protekao u srdačnoj atmosferi, u znaku parole koja je bila okačena u svečanoj dvorani gde je potpisan sporazum: Srbija na istoku i zapadu!

***********

Posle fabrike cigareta, u Čačku se planira i otvaranje fabrike za proizvodnju opreme za astronaute po standardima NASE. Narodni poslanik Velimir Ilić naglasio je da će otvaranje ove moderne fabrike predstavljati veliki korak napred za sve žitelje ovog grada, a i šire. Dok ne stigne neophodna oprema iz Amerike, u početku će se u ovoj fabrici proizvoditi ašovi, pijuci, krampovi i ostali alat prema vrhunskim standardima. G. Velimir Ilić tvrdi da će u novoj fabrici biti proizvedeni i delovi  za "Spejsšatl", dok on lično planira da učestvuje u jednoj od ekspedicija u kosmos. Ukoliko mu zdravlje dozvoli g. Velimir Ilić će biti prvi kosmički Srbin, pošto je za nebeske Srbine veoma oštra konkurencija. Toliko oštra da g. Velimir Ilić planira  i otvaranje pogona za oštrenje noževa i makaza, kao i za proizvodnju žileta sa krilcima.

*************

U jednoj od Ginekološko-akušerskih klinika dogodio se nezapamćen skandal. Prodavačica južnog voća S.L. na najvećoj gradskoj pijaci, inače trenutno na održavanju trudnoće, otišla je na rutinski pregled kod ginekologa, par meseci uoči porodjaja. Posle pregleda ginekolog joj je rekao da ako želi da je baš on porodi, da treba da mu plati na ime troškova sumu od 500 evra. Zabezeknuta prodavačica južnog voća S.L. na to je ljutito reagovala, udarajući ginekologa sa čim je stigla: kišobranom, tašnom, rukama i nogama. Dotrčale su medicinske sestre u pomoć, ali uzalud. Tek kada su stigli pripadnici bolničkog obezbedjenja, uspeli su da razjarenu trudnicu skinu sa bespomoćnog ginekologa. Epilog: lekar na odeljenju maksiofacijalne hirirugije zatražio je od ginekologa 500 evra na ime troškova lečenja, dok je prodavačica južnog voća S.L. morala da plati kaznu od 500 evra, u dinarskoj protivvrednosti, zbog remećenja javnog reda i mira, kao i za nadoknadu štete nanete bolničkom inventaru.

Atačmenti



Komentari (4)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

aleksanadar aleksanadar 17:45 16.05.2010

Кафица

Kelneri su se rastrčali, kuvaju se gorče i sladje kafe, dok se šoferi u velikim, crnim limuzinama dosadjuju...


А пију ли шофери кафу?

a poslanike DS-a rezervisana je lenja pita, za G17+ rozen torta, za SPO i Novu Srbiju žito sa orasima, za LDP Mocart kugle, a za poslanike SNS i DSS knedle, sa šljivama.


Све је у реду, осим ове лење пите. Протестујем!
sesili sesili 20:43 16.05.2010

Re: Кафица

I cigarica! Zašto se donosi Zakon o zabrani pušenja na svim mogućim mestima, a otvaraju se nove fabrike za proizvodnju cigareta. Trudnici - svaka čast! Žao mi je što je morala da plati kaznu. Treba je nagraditi za hrabvrost.
dolybell92 dolybell92 20:39 16.05.2010

Sastanak

je održan u nepotpunom sastavu.
Kako je moguće da nije bilo nikoga iz SPC
da se pomoli na početku sastanka i aminuje zaključke ?
To bez njih neće proći.


dragoljub92 dragoljub92 23:35 16.05.2010

Re: Sastanak

U jednoj od Ginekološko-akušerskih klinika dogodio se nezapamćen skandal. Prodavačica južnog voća S.L. na najvećoj gradskoj pijaci, inače trenutno na održavanju trudnoće, otišla je na rutinski pregled kod ginekologa, par meseci uoči porodjaja. Posle pregleda ginekolog joj je rekao da ako želi da je baš on porodi, da treba da mu plati na ime troškova sumu od 500 evra. Zabezeknuta prodavačica južnog voća S.L. na to je ljutito reagovala, udarajući ginekologa sa čim je stigla: kišobranom, tašnom, rukama i nogama. Dotrčale su medicinske sestre u pomoć, ali uzalud. Tek kada su stigli pripadnici bolničkog obezbedjenja, uspeli su da razjarenu trudnicu skinu sa bespomoćnog ginekologa. Epilog: lekar na odeljenju maksiofacijalne hirirugije zatražio je od ginekologa 500 evra na ime troškova lečenja, dok je prodavačica južnog voća S.L. morala da plati kaznu od 500 evra, u dinarskoj protivvrednosti, zbog remećenja javnog reda i mira, kao i za nadoknadu štete nanete bolničkom inventaru

neznam dal je ovo istina ili ne ali ako je istina onda je to najpozitivnija vest od 89-te.
svaka čast prodavačici južnog voća,ruka joj se pozlatila sasve amrelom.
ovo bi trebalo da se postavi u utisak nedelje

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana