prior credidi

Черевићан RSS / 29.11.2007. u 19:01

 

састав на тему . . . . . градитељску

година је 60 а.д. период зиме.фебруар.љуља се један бродић немиром медитерана на путу из вест банк-а ка риму.у њему је и  павле (потоњи светац) који по позиву нероновом иде да појасни какву то нову религију проповеда обзиром да је лојалан римљанима.надомак Melitae (потоње малте) суну невреме те у не баш вештим рукама корманоша пукне лађу охриди . . .а Павле са пратњом нађе смештаја у конфорној пећини подно сеоцета Гаргур.свестан своје животне мисије он и овде на невеликом острву  проповеда о хришћанству и богме попали  причом малобројне становнике поменутог сеоцета да прихвате Христа као весника ускрснућа те постану му међу првим следбеницима.касније у риму Павле не успе да убеди и оне који правду деле у нужност и оправданост  нове религије те му јавно легионар  мачем главу отсече на камену једном како неби и даље ширио немир међ’ народом те сумњу у постојеће. 

на месту изнад  негдање пећине у месту Gargur данас је црквено здање San Pawl tat-targa ( степеник ка Павлу) atard.jpg грађене   око 1638 г. у полумраку олтара покрај статуе Светца на зидном приказу уметник је насликао поменуту сцену изрима ,како Павлу главу отсецају,а  знатижељно мноштво то посматра.међутим 1 лик издваја се из масе својим изгледом.та особа,наиме,жмури.било је разних тумачења,те да је особа слепа,те да услед живчане преосетљивости неможе да посматра егзекуцију,или да се услед гордости нежели поистовећивати са знатижељном руљом око себе.присећам се  у првом мојем сусрету са овим приказом како издвојих мишљење, шаљив, да је могуће трепнуо док је уметник сликао . . .уствари све то неби било толико битно да лик жмурећег човека не приказује градитеља поменуте цркве Тумас Дингли-ја ,архитекте tumas.jpg који подиже у своје време множину богомоља по малти и то све од локалног камена укључивши и сводове те зидне декорације.често грешан дођем тамо па се у тишини и полумраку дивим умећу бивших градитеља предвођених мајстор Тумасом.поживео је ,седамдесетак година,био је велики радник и никад се ничим није издвајао од осталих својих сарадника,спавао је са њима,хранио се,веселио,једино ,за разлику од њих у глави својој знао је да осмисли посебност у изгледу сваке нове богомоље

1111.jpg

коју је градио и да то конструктивно приведе намени.те да то саграђено и траје.занимљиво је да су сви одреда овде познати градитељи сакралних објеката за живота портрете своје радили да трају потомству.мајстор Дингли-ју та врста трајања очигледно није била значајна,анато указује и овакав приказ његовог лика (једини сачуван ? ) урађен када је геније већ био  покојни.а мртвацу се,нормално, очи приказују затворене,па ко разуме ,схватиће, шта је безимени сликар желео потомству да поручи.сахрањен је Тумас Дингли уз поменуту црку а данас је простор около ње  поплочан обзиром да се налази у окружењу стамбених зграда.међутим у уском појасу земље који одваја храм од фреквентне саобраћајнице постоји стара маслина чије гране када је ветар јачи  дотичу  зид храма.предање вели  да је из гроба архитекте Тумаса израсло то дрво и да то Он (ре)инкарниран (католичка црква баш не учи оваквом размишљању ) уствари мази своје чедо . . .

сваког септембра на дан сеоске Фесте када се статуа Светца износи изцркве statuaii.jpg те проноси по насељу упућени могу на постаменту где фигура  стоји да уоче златну плочицу са текстом Prior Credidi ( први верујући) на чега се мештани веома поносни.

него . . . . да се зна

 зарад посетиоца блога Б92 а посебно оних 80двое (тренутно) којима сам вип избор постирем овај прилог са намером да их упознам како сам од данас уврштен од стране Уредништва Блога међу ВИП блогере. поприлична је то обавеза за мене списатеља непрофесионалца којему је литарарни израз начин  да прекрати печалбарске сате . сем мени, велика је ово част и за моје село Черевић по којему и ник одабрах.Ред је наравно захвалитисе  онима који коментаром запазише моје текстове од самог почетка постирањаих ( drWu ,princeza) док је активност г Stankovic Dejana да ми се додели могућност писања на блогу Б92 ( Његов састав . . .скините ми черевићана сврата :-)! 7 април т.г. те подршка коментатора тог текста којима се и овом приликом захваљујем ) верујем, ишире  знана. Захвалност пак уредништву Блога неред би био  ненагласити.

Ето.



Komentari (127)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

bravar bravar 19:15 29.11.2007

bez naslova

Bez naslova i bez citanja, cestitam, primeceni, VIP status na naslovnoj:)))
Черевићан Черевићан 19:27 29.11.2007

натоварен

bravar -у , велика ми је част додељена те сад наместо да се уловорике ушушкам претстојими очи у очи са читаоцима блога ту одлуку Уредништва Блога и потврдити.етоми (драгог) товара . . на већ постојеће путарске обавезе.
хвала . . . . на хвали.
bravar bravar 21:19 29.11.2007

Re: натоварен

Ne brinem se ja za Vas, Cere. Vazda ste se s nama dobro divanili, a o tekstovima - i da ne pominjem - znase:)


Verujem cvrsto da ce lakse Vama biti, no ovom jadnicku. A on gura, ide dalje:)))
Черевићан Черевићан 21:37 29.11.2007

претоварен

личими bravar -у ко низбрдо да ходи, е кад крене натраг обро је бостанлук ( ко ија у изазовима постова кои следе,ха,ха)
jacHa. jacHa. 19:16 29.11.2007

čestitam

i u tu čast sad nas je 80troe
Черевићан Черевићан 19:33 29.11.2007

1 по 1

значи уопште неморам де се дилемишем око 80 трећег поклоника моје писане речи. фалаВам jacHa.
vucko vucko 19:18 29.11.2007

Čestitam

Čer, čestitke za useljenje u VIP status i sve najbolje želim - a (kao što bi se to, jelte, na radio Šumadiji iz Aranđelovca u svoje vreme, tradicionalno) komšijama želim prijatno popodne :)
angie angie 19:22 29.11.2007

Re: Čestitam

Dragi Gospodine- veoma mi je drago za vashe uselenje!
jacHa. jacHa. 19:23 29.11.2007

Re: Čestitam

i mir u svetu ;-)
uz pesmu po izboru muzičkog urednika. neka nada topčagić
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:28 29.11.2007

ČESTITAM,

dragi Čerevićane!!! Vala si zaslužio :)
Vidi, našla sam ovaj mrvičak od slike, pisalo panorama Čerevića...ti ćeš bolje znati da li je zaista...malo sićahno, ali od srca.
Черевићан Черевићан 19:30 29.11.2007

нов станар

питом по природи надам се добром међукомшијском односу гђо angie .делим Ваше задовољство усељењами.
Черевићан Черевићан 19:40 29.11.2007

опељешени фића

па нинаш радиобеочин кад је доспео дотог статуса није био оперисан од честитки типа . . . дабогда црко коми скино точка фићиног предбирцузом ,уз локални хит . . . ја се смалом ушарага гурам .фала на честиткама . иВи уздрављу био.
Черевићан Черевићан 21:08 29.11.2007

сликца

не штоје она сићурава то ок него што ја наочаре једине из лепезе употребљивих оставих убироу натабли тако да кроз лупу . . неличими искрено. неко житно поље здрветом усреди више ми набчку личи, додуше и крајолик окосела се, по причању ,баш измениојо, па . . . . никад се незна. стога . . . .фала за сликицу.
а што се тиче статуса избореног па нимије сведно искрено да Вам признам гђо Jelicе Greganović јер бити ТО једини исвог сокака, шта сокака, целог Села . .. . још како мош да понесе уоблаке. међутим надмалтом тренутно ведро па стога остах ево приземљен. а и боље је тако. јелда.
фалаВам на лепим речима . . колега ,упс.
nikola svilar nikola svilar 19:27 29.11.2007

VIAJPI :))))

у првом мојем сусрету са овим приказом како издвојих мишљење, шаљив, да је могуће трепнуо док је уметник сликао


:)))) fotoaparatom! :))))

бивших градитеља предвођених мајстор Тумасом.поживео је ,седамдесетак година,био је велики радник и никад се ничим није издвајао од осталих својих сарадника,спавао је са њима,хранио се,


jednim delom svog zivota i Gaudi Antonio takav bese, ali o tom potom..

стара маслина чије гране када је ветар јачи дотичу зид храма.предање вели да је из гроба архитекте Тумаса израсло то дрво и да то Он (ре)инкарниран уствари мази своје чедо . . .


prelepa slika!

i fasada u akvarelu razume se!

čestitke za VIP! zasluženo!
Черевићан Черевићан 19:47 29.11.2007

опстанка трудноћа

г Свилар где нађосте мр Гаудија да ме дотучете . . начисто .барселону сам прошпартао током једне деценије безброј пута небихли дотакао поменутог генија остварења. а што се тиче акварела приказаног, оригинал је одпре скоро 4 стоје година, ал се неда пергамент .посве искрено, бројем прилога те шароликошћу тематском устину сам се трудио да статус ВИП заслужим. далеко теже биће га одржати.
захвала за Ваше честитке се подразумева.
nikola svilar nikola svilar 21:42 29.11.2007

Re: опстанка трудноћа

далеко теже биће га одржати.


iskreno sumnjam u ovo g. sveta
imate vi toga - verujem i na pretek.

pa dovoljno da ponovite sve one price
(ponovo ja o onom nesretniku sto ga jadnog
autobus prepolovi negde u nekom selu u vojvodini)
sto prilagaste kao komentare na postove
kolega vam vipovaca cenjenih :))))
nikola svilar nikola svilar 21:56 29.11.2007

Re: опстанка трудноћа

барселону сам прошпартао током једне деценије безброј пута


epizoda (4/x) sa anjom odvija se u prestonici katalonskoj ,
doduse vise se prica o kalatravi santijagu
nego li gaudi y cornetu ali dopasce vam se
ne sumnjam u to
bauer bauer 19:27 29.11.2007

na temu gradjevinsku,

pa koja drugo tema za naslovnu nego gradjevinska :) Чestitam!
Черевићан Черевићан 20:21 29.11.2007

од множине, баш њу

ха немош ивер даље од . . чек.чек испашћу у овој досетки . . .буква рецимо, ато неби тео , него bauer -у а шта ми и приличи у лепези тема које ми се дрангуларијумом присећања мотају друго него . . . држ се заната, па отуд ето Динглија . уиствари посве искрено . . тај састав је дошао наред за презентирање јавности.е сад што се баш поклопио са промоцијоми увипа. . . . . случајност је посве.хвала на честитки.
Zelenovic Zelenovic 19:30 29.11.2007

Cestitka

omiljenom mi Cerevicanu na promociji, ocekivanoj, imatome.... A prica, za preporuku, najkrace. Pozdrav, majstore.
Черевићан Черевићан 20:03 29.11.2007

маачка умеће

поштовани Zelenovic -у, ХВАЛА . изгледа да је ово било у мојем животном запису прибележено па сад само стигох . . доте странице.
оно за мајстора нисам вредан поређења јер само онај који прави шарене ту титулу може понети, веле коднас уселу .а то су мачкови.
волим када сте са нама.
Zelenovic Zelenovic 20:20 29.11.2007

Re: маачка умеће

Pogodac. Hvala na dopuni. I u svetu velike crne muzike, (trade mark : Jazz), mom osnovnom gorivu, samo najveci majstori imaju prava na najvisi cin a to je: Cat. Molim lepo.
dunjica dunjica 19:40 29.11.2007

VIP

Čestitke od srca! Zaslužili ste odavno.
Черевићан Черевићан 20:12 29.11.2007

пред судом читалаца

dunjica , увек сте ми драг коментатор јер то одиста умете радити . саставе личне, посебно! е сад да ли сам вихтиг . . .неком можда и јесам ( например мојем милом Газди овдашњем, само нек потрајеми, тјст обрнуто, ха,ха ) а на блогу довољно је текстом примамљив бити читаоцима. а важан . . .то и није толико вихтиг. обрадовалистеме присуством, хвала.
jesen jesen 23:33 29.11.2007

Re: пред судом читалаца

[quoteа на блогу довољно је текстом примамљив бити читаоцима. а важан . . .то и није толико вихтиг]...pa nije da nije..ako citaoci kazu da je zasluzeno onda nemojte biti skromni...uzivajte u pohvalama i stecenoj vaznosti...Cestitke i pozdrav
Черевићан Черевићан 09:08 30.11.2007

ненавикнут

но уживам ја jesen-у ние да не, него ред је се малко фемкати, но неосећајући се притом важнији од неки дан раније. фала на . . . похвали. изволите, будите нам у друштву.

Cestitke!

Bilo je krajnje vreme!
Nego, primecujem da ste za ovu priliku pojednostavili svoj pravopis.
Черевићан Черевићан 19:58 29.11.2007

пафала

Ана&. . . .знате нови статус намеће и промену типа литераног исказа, стога . . .ма шалим се, ваљда од узбуђености, матор сам па ме емоција звекне директ у изражајост списатељску .ма уходаћусе ја . .постаром, небригешајте.
никад ние касно да Вас ако зато основа има надлежни запазе. но то сазнање обично сгодинама долази , мислим, да се и без журбе до циљ стићи може.драгомије да сте снама ОВАЈ пут.

Re: пафала

moja malenkost je nistavna spram Vas.
Черевићан Черевићан 09:17 30.11.2007

женско је . . . .женско

мени поклонику супротног пола комбинација женско-ништавно никако непасира, Ана& . . . и сатим се сложити немогу. женско је већ самим својим полом упредности ајош ако има иза себе и резултата ( ато код Вас немањка) писимизму места неима. сести и писати, писати . . писати и . . уочено биће.несумњајте у себе.

Re: женско је . . . .женско

posmatrala sam vas ja potajno od avgusta 2006, nego mi je trebalo dosta vremena da se upustim u konverzaciju. profesionalna obazrivost...
Черевићан Черевићан 20:14 30.11.2007

подприсмотром

опа, но не замерам на опрезности, тако одлучисте па откуд ми онда право да коментаришем. драго ми је да сте се ево најзад упустили у конверзацију Ана&...... јер ћутати се може али реч је изазов ,што имам обичај да кажем.
blue blue 20:13 29.11.2007

:)

vi ste bili vip,
iovako ionako,
isanjim i beznjega
al ja bih nekako,
da vama,
samo vama,
uz taj vip,
(dizvinete) ture i
Rara Avis.
ako moze.
Черевићан Черевићан 21:30 29.11.2007

луд збуњеног

ако је по шеми коју набасах резоновати рара - авис би био . . ПОВЕЛИКИ залогајчићми.но фала blue на коментару, те речима одабраним.искрено . .заголицоломе неспремног на тако нешто.

blue blue 00:31 30.11.2007

Re: луд збуњеног xe xe

zagrdih nesto ?
rara avis.. meni na pameti bila retka 'tica... gosn Sveto

al da znate da svasta ima na netu pod rara avis..
zlo i naopako.. :)
Черевићан Черевићан 08:30 30.11.2007

папагалу

признајем blue да сам на моменат бијо трилемичан кад прочитах Ваш коментар где помињете рара-авис но повезах некако б92 са мојим графичким одговоромВам, запуцах нависоко нескроман, но сад кад се сконцентрисах . .ха ние искључено да временом а у новом статусу не постанем то на чега Ви помислисте . тицапонављачица знате матором рефлекси ми баш некрешу ома, ал са задршком обично будем утоку. опростите.
но имајте на уму. . . врста која се прилагоди . . опстаје.
KRALJMAJMUNA KRALJMAJMUNA 20:26 29.11.2007

Znakovi pored puta, Čerevićanovog

Nekako se pogodilo da su mi stigle dve nevelike knjige i da je Čerevićan promenio status. Za mene je bolje ovo prvo. Za Čerevićana drugo. Jedna od knjiga, PEČALBADE, daje mi prednost nad nekim od množine čitalaca Bloga. Mogu da upoređujem ondašnje i sadašnje verzije priča (a ima razlike, ima), mogu da učim unapred (što nije bilo omiljeno u moje vreme gimnazijskog školovanja), mogu da pogađam (ima tu zadovoljstva) šta će iskočiti na blogu, mogu da čitam u krevetu i na drugim SEDEĆIM mestima,..A lepo je opremljena, sasvim jednostavno, kako dolikuje. Jeftina, taman koliko pisac nije. Čekam da jednom dobijem potpis i dve-tri reči. Tiraž je mali, nije je bilo lako naći.
Čerevićan, neka ti ovo na dobro izađe.
A drugu knižicu, o crnom kamenu bez sjaja, ću tek da ...
Kazezoze Kazezoze 21:24 29.11.2007

chestitke!

vec sam se pocheo ljutiti na urednishtvo bloga shto vas ne uvrste vec vishe na VIP stranu, kad vidim blesnu cher na naslovnoj))
pricha je kao po obichaju prelepa, a ako dozvolite mogu za verne chitaoce da okachim link sa knjigom "Pechalbade".
AlexDunja AlexDunja 21:26 29.11.2007

Re: chestitke!

Kazezoze
vec sam se pocheo ljutiti na urednishtvo bloga shto vas ne uvrste vec vishe na VIP stranu, kad vidim blesnu cher na naslovnoj))
pricha je kao po obichaju prelepa, a ako dozvolite mogu za verne chitaoce da okachim link sa knjigom "Pechalbade".

ajde kazzz!
slozice se cher:)
nikola svilar nikola svilar 21:53 29.11.2007

Re: Znakovi pored puta, Čerevićanovog

Jedna od knjiga, PEČALBADE, daje mi prednost nad nekim od množine čitalaca Bloga.


zavidim vam kinže na knjizi toj "печалбаде", pa
tek sad primetih da se prema sećanju, kvarnommi, razumese,
malo ogreših od domaćina kad i ne znajući, lupetajući na pamet jel te,
napisah u jednom sastavu "u pečalbadi" umesto "печалбаде"... cccc
Черевићан Черевићан 21:57 29.11.2007

ма безједа само

јер ко чека, а надао сам се , дочека, Kazezoze но сада , већ се понављам, претстоји посао доказивања. но имасе времена у печалби, а и период долази зимски треба некако осмислити . .оних пар сати слободних . . измећу два рнбачења за премилог ми Газду, да неотупим у ћелијама сивим. на честиткама хвала, уочих ја Ваше опаске уредништву у вези мојега статуса, но све има свој ред . . .што се тиче линка на мој сајт ( није то књига Печалбаде) одвољевам, зато и постоји да се дељењем умножава што ми и намера би, пре коју годину . . .
Kazezoze Kazezoze 22:10 29.11.2007

Re: ма безједа само

dobro onda,evo chitaocima na uvid cherove priche i pesme, koje sam ja u svojim favoritima naslovio pechalbade, otud i greshka, nenamerna;-)
Черевићан Черевићан 22:32 29.11.2007

одакле кренути

KRALJуMAJMUNA радује ме да сте до поменутих књига стигли, тјст обрнуто. ето вам сада увида очему докон размишљам кад се не замајавам основном ми делатношћу , путарском. обзиром на литерарну популарност аутора издавач је о свему одлучивао , аја му захвалан што је анонимуса уопште и унео у издавачки програм. за потпис . .ако Вам значи уз пар пригодниг реченица ,немарим. поезија је углавном , на само у Вашем случају, скрајнута (када се има избор) но и учој подоста тога је омени речено . . .опсидијан је верујте мамљив камен ,
лепоје одВас да нам се придружисте.хвала.
Черевићан Черевићан 23:18 29.11.2007

сваким даном у сваком погледу . . .

г Свилар за сазнања никад касно ние, једино ако то човек себи призна. но постојили воља поменуте књиге ( печалбаде ,проза те мук опсидијана,поезија) је могуће, према мојим сазнањима од издавача, набавити путем http://www.yu4you.com веле усрему . . .нетреба скитати . .треба питати
KRALJMAJMUNA KRALJMAJMUNA 08:23 30.11.2007

Re: сваким даном у сваком погледу . . .

Черевићан
г Свилар за сазнања никад касно ние, једино ако то човек себи призна. но постојили воља поменуте књиге ( печалбаде ,проза те мук опсидијана,поезија) је могуће, према мојим сазнањима од издавача, набавити путем http://www.yu4you.com веле усрему . . .нетреба скитати . .треба питати

Ja dobio obe preko knizara.co.yu. Preko njih naručujm i kupujem i polovne knjige, vrlo uspešno. Ali su priznali da su Čerevićanove knjige malko teže nabavili. Možda da ja naručim desetak komada pa da onda delimo: ko napiše duhovit i pametan tekst na Č blogu dobije knjigu Pečalbade, ko napiše duhovitu pesmu dobije MUK.
Черевићан Черевићан 08:47 30.11.2007

цмок од издавача следи

KRALJуMAJMUNA за такву идеју мој Издавач би Вас целивао несумњам. ето наиме начина да распрода још оно мало тиража коиму прашину на полици магацина мами.
dracena dracena 20:33 29.11.2007

Č e s t i t a m

Черевићан Черевићан 21:47 29.11.2007

убојазни тек тек

dracena вазда ми драга , а посебно кад оваког убело истуреног делегата ,у своје име, упути да ми честитку у поводу промиције пренесе. ФАЛА. само . . незнам оћул се умети захвалити адекватно, малко већ одртавео
dracena dracena 21:52 29.11.2007

Re: убојазни тек тек

Pa pošaljite i vi nekog delegata, kao ja, i mirna Bačka. Moramo jedni drugima malo gledati kroz prste. Tolerancija, Čer, prijatelju. :)))
Черевићан Черевићан 22:16 29.11.2007

усе и усвоје . . .

вите dracena убачкој то можда тако хода но усрему ми мислимо невреди се брукати путем делегата ,боље то лично чинити . . .
Milan Novković Milan Novković 23:06 29.11.2007

Re: усе и усвоје . . .

невреди се брукати путем делегата ,боље то лично чинити

...бркове :)
Черевићан Черевићан 00:22 30.11.2007

аи браду

ову човеколику тицу срести по ладовини . . па незнам г Milanе Novković -у ком би . .опанци, пардон обојци били вишак .Ви . .вазда оригинални, пријате када сте санама, па изволте малко ка сутерену.. има за грицнути ,редје
ivana23 ivana23 20:38 29.11.2007

Č e s t i t a m

Черевићан Черевићан 21:40 29.11.2007

управусте

ivana23 , памтићу овај дан републике, упс ( ха, стара школа) као1 од угоднијих по следу догађању. хвала на честитки.
d j o l e d j o l e 20:55 29.11.2007

Cestitke

Черевићан Черевићан 22:55 29.11.2007

можда да можда ,ко зна

d j o l e , ФАЛА, никако постићи да се историјом позабавим, а волимје, лажљиву. елем, веле књиге да су витезови плашљиви и побегуље (у стилу беште ноге усраћувас мисм лађама зарад околности водених ) са родоса овде затекли . . . .но погледајмо шта вели запис оверен

о витезовима-пљачкашима
Iz svetog grada oterani su 1187. godine kada je Jerusalim osvojio Saladin, veliki islamski vojskovođa koga istorija pamti kao mudrog hrabrog ratnika i dostojnog protivnika legendarnom vitezu iz Trećeg krstaškog rata Ričardu Lavlje Srce. Nakon odlaska iz Jerusalima jovanovci provode vekove boreći se protiv muslimanskih vođa iz svojih baza u Akri, na Kipru i Rodosu. Na Rodosu su bili do 1522. godine kad ih je, posle šestomesečne opsade, porazio i proterao veliki vezir Sulejman Milostivi, koji je, za pravo čudo, dozvolio vitezovima da napuste ostrvo Rodos sa svim svojim imetkom. Potom su lutali Evropom osam godina pre nego što su došli na Maltu, ostrvo koje im je naposletku dodelio Karlo Peti, imperator Svetog Rimskog carstva. Veliki majstor i 4000 njegovih vojnika preselili su se na Maltu 1530. godine i od tog doba potiče i njihov današnji naziv – Malteški vitezovi

омалти
U starom veku pripadala je Feničanima, Grcima, Kartaginjanima i Rimljanima. Od 870. godine Maltom su vladali Arabljani, a od 1090. do 1530. godine nalazila se u sastavu Kraljevine Sicilije.

.



d j o l e d j o l e 23:43 29.11.2007

Re: можда да можда ,ко зна

Г. Черевићан, hvala na odgovoru o starozavetnim stanovnicima Malte :), kao i prici o pobeguljama/vitezovima. Rekoste priror credidi, pa mi je bilo interesantno da saznam kom su narodu oni i pripadali (prvi misionari koji su dosli na Maltu su, verovatno, bili jedinstveni i po tome da se tada mozda prvi put u istoriji desilo da pripadnici jednog naroda propovedaju veru drugim narodima ... mozda se i ranije to desavalo, ne znam).

Cestitam jos jedanput :)

AlexDunja AlexDunja 21:22 29.11.2007

cestitke, cher!

brana petrovic:
GRADILIŠTE


(odlomak)

Koja li nas to silendra,
da mi je samo znati,
u zajednički jaram,
u zajedničko pozorište,
preže?
Zagledajte se dobro!

Gle:
na dnu živih zidara kao
na dnu zvezda,
svi mrtvi zidari leže.
Черевићан Черевићан 00:46 30.11.2007

е Бранчило

AlexDunja угодно се осећам када сте са нам јер не мањка вазда оригинална информација са Ваше стране.одбир поезије пасује.+брана знан по Дорћолу као velikи Brančilо мени пак знан када се шездесетих појавио на сцени српске поезије у коју је унео слободан и непосредан израз да би уњој остао ЗАСВАГДА.
изволите дружимо се уз понуде и хвала на честиткама.
kuki kuki 21:39 29.11.2007

?

И шта сад? Јал` морамо да се спонашамо у Вашему презенту? Пре свега, морамо ли да Вам се обраћамо са Ви? Нема више швоћкања? Нашто то сличи сада? Молићуфино за даља упутства.
Черевићан Черевићан 22:08 29.11.2007

ма сам'

опуштено ко идосад нећемо ниш мењати уничем нитићу ја себе уобразити на бази важности умишљене,
било би ЕТО упуцтво задаље, kuki . волим да сте снама.
Strongman Strongman 21:56 29.11.2007

Cestitke za useljenje u VIP status




A evo je i bombonjera, da ne bude da dolazim praznih ruku
Черевићан Черевићан 22:02 29.11.2007

опа

г. Снажни ни сумњао нисам да нећете евидентирати мој угођај. хвалаВам на мацосу насмешеном а ни слаткише неодбијам него их ево овог момента распакујем па . . изволте, кад ја већ неумем да онако, ко наше даме са блога, приредим тулума са све тортама, наресцима, пићем . . етц
AlexDunja AlexDunja 22:07 29.11.2007

pa sto ne kazete?

Черевићан
г. Снажни ни сумњао нисам да нећете евидентирати мој угођај. хвалаВам на мацосу насмешеном а ни слаткише неодбијам него их ево овог момента распакујем па . . изволте, кад ја већ неумем да онако, ко наше даме са блога, приредим тулума са све тортама, наресцима, пићем . . етц

kavijar?
Черевићан Черевићан 22:11 29.11.2007

АЈД САД ГОСТИ НАПРЕД понуде (изгледа)следе

ето показалосе по ко зна кои пут да није лоше . . указати на своја неумећа . . . .AlexDunja фала уиме придошлих на крканлук
AlexDunja AlexDunja 22:16 29.11.2007

Re: АЈД САД ГОСТИ НАПРЕД понуде (изгледа)с

Черевићан
ето показалосе по ко зна кои пут да није лоше . . указати на своја неумећа . . . .AlexDunja фала уиме придошлих на крканлук

ma ne sme ni pica da zafali:)

slavi se:))
Strongman Strongman 22:39 29.11.2007

Re: опа


г. Снажни ни сумњао нисам да нећете евидентирати мој угођај. хвалаВам на мацосу насмешеном а ни слаткише неодбијам



"ruku ruku mije..."
dracena dracena 22:24 29.11.2007

Nema da fali

Ovako nešto ima samo kod Čera: švedski sto sa uniformisanom poslugom.


Za svaki ukus po nešto: red jastoga, red slaninice:


Izvinjavam se, torta mi nešto nije uspela, ali su sitni kolači odlični.


Valjda će muški poslužiti piće. Ja ne mogu, spala sam s nogu. :))))
Strongman Strongman 22:38 29.11.2007

Re: Nema da fali

dracena
Ovako nešto ima samo kod Čera: švedski sto sa uniformisanom poslugom.


Za svaki ukus po nešto: red jastoga, red slaninice:


Izvinjavam se, torta mi nešto nije uspela, ali su sitni kolači odlični.


Valjda će muški poslužiti piće. Ja ne mogu, spala sam s nogu. :))))

drecena

evo mog kandidata za sefa osoblja uz takvu klopu.

dracena dracena 22:47 29.11.2007

Re: Nema da fali

Wow! Meni agencija poslala poslugu, a ja nisam mnogo zagledala. Sad tek vidim da i tu može da bude razlike. Ja mislila da svi merkaju samo klopu k'o ja.. :)))
vucko vucko 23:36 29.11.2007

Al' orasi nisu prosti

Za svaki ukus po nešto: red jastoga, red slaninice:

Ta slaninica je u stvari dimljeni losos sa nekim mlečnim premazom/kremom tipa "filadelfija" ili tako nešto - koliko vidim...
Черевићан Черевићан 00:03 30.11.2007

без конкурса, изволте

г Снажни Ваша кандидаткиња је без провере ома за саветника шефу особља постављена, што је са гђом драценом усаглашено обзиром да је ето признала несконцентрисаност у одабиру послуге. признајем, слаб сам нешто на мрежасте чарапе а комараца помалти ние данема па дајој се нађем при . . .терањуи.
Jelica Greganović Jelica Greganović 00:59 30.11.2007

Izvin'te komšija,

malo kasnim, dok sam ušrehila ove šerbet listiće, prođe vreme...

Черевићан Черевићан 01:23 30.11.2007

за очекиватије било

ОДВАС гђо Јелице слаткиш .овај има да плане док си реко . .декурација. фала на труду . .нисте требали ( само једну, упс)
а ја управо суно шербет шоља ком 1самосправљен, нешто ми се нажуљали крајници љиљајућисе између 2 отока овдашња аветар . .оркански поливо по високоми челу. ево за који сат ме чека ХОР на градилишту да радним струментима запевамо оду раскопаном друму па ми је нужан .. . .добар глас да
координирам извођаче.
него изволите ка понудама, у стилу ,ушака доно удупету одно.
Черевићан Черевићан 01:35 30.11.2007

алал Вам

dracena , јер без добре организације ништа,показалистесе дорасли задатку и нема Вас мењамо ни улудилу. икебана по столу пантљичару мами а жубор шампањца који управо отвори AlexDunja и најситијег би предомислио. стога . .недангубимо . . лапи пиће, онај јастог може сепредомисли па одмили, наресци добију воњ одбијајући, а ситни колачи кљокну изгледом . . .него . . АЈМО НА РЕАЛИЗАЦИЈУ ОБАВЕЗА ПРЕМА ПОНУДИ па ко преживи понуду (упс) приповедаће, тјст писаће.
Черевићан Черевићан 01:39 30.11.2007

да не погађамо

vucko него лепо је да сте снама , овом приликом , хвала, те стога да се тачно утврди очемје реч . . изволите . . .
Strongman Strongman 08:14 30.11.2007

Re: Izvin'te komšija,

Jelica Greganović
malo kasnim, dok sam ušrehila ove šerbet listiće, prođe vreme...



Auuuu

eto mene na serbrt tortu:




Strongman Strongman 08:15 30.11.2007

Re: без конкурса, изволте

г Снажни Ваша кандидаткиња је без провере ома за саветника шефу особља постављена



Ja bih stvar proverio. Da se zna da smo ozbiljna kuca.
MuadDib MuadDib 22:56 29.11.2007

Faljen Isus (+ Paja)

Честиткам, my dear Eulipian friend... Та имало је чему, ако си млад духом! Повеља (урамљена) чека на аеропорту, а участ електорску ево и пригодне химне (сам нек неко рекне да је досадна):

The Eulipians
Some of the greatest minds I've ever known
held court while sitting on empty milk crates
in the parking lot of ghetto liquor stores.
At their feet I embraced the love of knowledge,
and through their tutelage defined self-worth
in my own terms.

These are the ..Eulipians....
writers, poets, musicians, painters,
and uncommon drunks..
those shade-tree philosophers who
contemplate the fungus within the
cracks of society;
Who dance with reckless abandon,
unfettered by formal inhibition,
through the presumptuous
speculation of the ages;
Who live in county jails, cardboard boxes,
alley ways, and luxury Apartments;
Whose very existence exposes the scam
of Great Bruteland.

While these obscure intellectuals
stand well outside the mainstream
of academy, I..ve watched
with astonished delight as
they sing, scat and scribe their
philosophy into the mainstream
of human knowledge;
As they rammed forth the proposition
that passion transcends caste
and social privilege.

Bird, Malcolm, Langston, Trane ..
They sing but one song:
Knowledge is free.
Черевићан Черевићан 23:55 29.11.2007

св Павле је овде ЦАР

ако низбогчега оно зарад урамљене повеље допливати до ареодромаВам морам, ту више дилеме неима.
ашто се тиче The Eulipians мр Eric L. Wattree-а ,па зар би и имао когод негативну примедбу .ју, ју .
MuadDib-е немој Вас узмрзи малко се узверати који спрат више има за презалогајити а и залити. пажљиве су надасве наше друуге . . .фала им обашка зато.
sashaNS sashaNS 23:05 29.11.2007

Na VIP statusu

Vam od srca cestitam, a kao jednoj od
80двое (тренутно) mi je bas drago sto
Vase tekstove sada ne mogu promasiti
u zurbi.
Pozdrav!
Черевићан Черевићан 23:39 29.11.2007

одвољеВам

хвала Вама sashaNS што сам уврштен на Вашем ВИП избору . драгомије то прочитати. па изволите се ,мало напред, послужити . . по избору
vidomir pavlovic vidomir pavlovic 00:06 30.11.2007

DRAGI G. CHER...

....Veoma Ste me prijatno iznenadili sa premeštajem !
Baš sam bio razmišljao ŠTA BI VI JOŠ trebali napisati pa da vas uvrste u vrstu VIP blogera. Svakom se uspehu radujem, a Vaš mi je nekako posebno drag. Prvi ste koji se niste kačili sa politikom iako je imate u malom prstu ! Prvi Ste koji mi je svojim načinom "bezgrešaka " privukao pažnju na sebe. Prvi ste koji sam se slatko smejao jer sam morao više puta pročitati da shvatim ŠTA TO PIŠE a tako prosto bilo...Mislim da sam prvi koji Vam je skraćeno napisao G. CHer što me posebno raduje...Žao mi je samo jedne stvari , žao mi je što Ste me ostavili na cedilu, na malteškim drumovima sa ovim crnim arapima ...
Ali, zarad VašeVamsreće, i ja sam sretan.

Još je lepše kad ideš negde, a dočekaju te raširenih ruku sa osmehom NA LICU i poklonima, i lepim željama, i toplim srcem?

Kad te razumeju.
..
Kad te prepoznaju, samo po naslovu...

E to je Bratstvo i jedinstvo to je drugarstvo za koje vredi živeti.
Očaran sam dobrodošlicom, prosto mi deluje neprirodno..., ali to je snaga bloga 92

Blogeri, ako neko poželi da nauči Malteški, NARUČITE KNJIGE OD Gospodinamu Cherevićanina... On je veoma skroman , neće da Vas gnjavi njegovim dostignućima, ali zahvljujući g. Chegevari, hahaha, G Cheru mi "jugovići" imamo literaturu potrebnunam za sporazumevanje sa Maltezima i Malteškim Vitezovima, ako ništa drugo neka je za uspomenu...
G. CHER...još jednom ČESTITAM OD SRCA I IZVINI NA ODAVANJUMI TAJNE O JOŠ KNJIGA...
Черевићан Черевићан 02:10 30.11.2007

годи оку

ето драги блогери како изгледа коментар нашег човека који ми је пружио прилику да га упознам овде у белом свету, да попричамо, да се иформише о мојим лутањима у доконе сате и да ме сада предвама овде доводи у ситуацију да морам погледа да скрајнем јер ме толика количина хвале искрено речено збуњује, и може сличити као да је све договорено унапред утиска ради, а ко зна да није . . . ако ћемо искрено.
него г vidomirе pavlovic-у јесте Ви пробали кадгод јастогова.ако нисте недозволите оном тамо малко вишље да се почне осећати јер уочавам сви нешто зазиру одњега . мисм . .да се небаци . . .па изволте.
Dejan Stanković Dejan Stanković 00:00 30.11.2007

Cestitam na VIP-u

mada to kod mene nista ne menja, ja odavnod rzim Cerevicana na svojoj VIP listi.


a sad u nove radne pobede,
vidomir pavlovic vidomir pavlovic 00:10 30.11.2007

Re: Cestitam na VIP-u

I još nešto molim vas sad kad Ste tamo, izbacite ono i između V i P nek ostane vidomir pavlović, tako bih se i ja mogao PROŠVERCOVATI kao V P bloger, ko bi me dešifrovo...

A znam da to možete jer Vi tako i pišete...
Черевићан Черевићан 01:44 30.11.2007

скинут сврата

г Dejanе Stanković-у част ми је Вас посебно позвати на закуску да се јавно захвалим за Ваш скромни допринос промоцији ме у ВИП блогера. НЕК СЕ ЗНА. па изволте . . .а потом . .па наравно у нове р. победе гремо
Черевићан Черевићан 01:49 30.11.2007

фала на честитки

а што се тиче сугестије за фалсификата па . . чекајте малко да се одомаћим наблогу г vidomirе pavlovic -у
а потом . . па видећемо . . .треба људима помагати училинас кадгод. него невидим Вас тамо уз асталске понуде . .па шта се мислите ?
jasnaz jasnaz 00:11 30.11.2007

! č e s t i t k e !

zadovoljstvo je , poštovani čer, u vašem zadovoljstvu od slaganja reči uživati , pomalo učestvovati . u to ime , bogato & dugovečno :

vidomir pavlovic vidomir pavlovic 00:32 30.11.2007

HALOOOOO...

...G. Cher da se niste opiliiiiii...., HI I I Kkk
Черевићан Черевићан 00:57 30.11.2007

даааааа

па ние vidomirе pavlovic -у да ми очи нису напола одкопљеве дужине но се недам ал пиће ме полако заноси ка налеђа . .све ми се чини ПО МЕСЕЧИНИ која туче систока директ ми учело. него изволте приватитесе , ние да нема . .понуде.хвала на дружењу.
Черевићан Черевићан 01:09 30.11.2007

метузалем

jasnaz ако је судити побиљки има даи вашим праунуцима постирем саставе што би било нескромно очекивати.
драгомије прочитати да Вам је пријатно овде те ми то налаже обавезу да и убудуће текстовима недозволим да недореченошћу одбијају потенцијалне читачице-че те омогућим коментаре који ће целину са постираним саставом чинити, на обострана задовољства.
мезе повољи ? . . изволте на мећуспрат
Milan Novković Milan Novković 01:22 30.11.2007

Re: метузалем

...омогућим коментаре који ће целину са постираним саставом чинити...

A ja "...žudim za vremenima kad sam kao neuspeh još uvek bio nekompletan..." :)
Черевићан Черевићан 01:55 30.11.2007

игрорек

е г Новковићу Ви ме вазда слудите те морам да читам прво понашем па онда по арапском небили схватио поруку. тако и овај пут. целина некомплетности је срж неуспешних коментара . .ако сам добро разумео,ха,ха
него, ајмо напопиће а и јастог се нарогушијо нико несме да га пипне.
Milan Novković Milan Novković 02:05 30.11.2007

Re: игрорек

Sasvim slučajno sam se našao na stranici "fail" www.nobodyhere.com sajta :) Tj ne razmisljam ništa, samo nasumice lepim fragmente, zezam, u party sam raspoloženju :)

Ni njega to ne drži dugo:
Черевићан Черевићан 20:20 30.11.2007

ха,ха

дође тако човеку жута минута и треба је баш тако ,како велите искористити, опуштено, без замарања ћелија сивих једном речју у добром расположењу те склон зекењу ,г новковићу, па незамерам. чакштавише.
Dejde Dejde 00:41 30.11.2007

Čestitka!

[b][/b][i][/i]TRI PUT URA ZA OVAJ VIP-USPEH!!! URA, URA, URA!!!
Iako baš nismo česti u komentarisanju, redovni smo u čitanju Vaših originalnih tekstova! Samo napred, majstore pera (ili-ti, tastera)!
Черевићан Черевићан 01:00 30.11.2007

биће прилике

Dejde да се и коментарима кад Вам време дозволи а инспирација наиђе прикључите саставимами но кад сте већ снама изволите на закуску који спрат вишље . наравски хвала за оно . . . .3хУРА .
Черевићан Черевићан 01:01 30.11.2007

биће прилике

Dejde да се и коментарима кад Вам време дозволи а инспирација наиђе прикључите саставимами но кад сте већ снама изволите на закуску који спрат вишље . наравски хвала за оно . . . .3хУРА .
asterix asterix 01:19 30.11.2007

Re: биће прилике

Ja sam chuo da se razbio o hridi njegov brod kod ostrvca Komino i da ga je ujela zmija i da zato sad na Malti nema zmija. A da je na Maltu prvo doshao u St. Paul's Bay. Ispravi me ako sam u krivu. A treba napisati prichu i o tri relikvije koje su sada u Crnoj Gori:))
Super pricha, hvala vam i pozdrav.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana