Ljubav| Sex| Zabava| Život

Kratki letnji vodič za uspešan dejt

alexlambros RSS / 20.05.2010. u 20:02

AleXandar Lambros

U čemu je, dakle, problem? Činilo se da će to biti filmski dejt a jedva ste čekale da se vratite kući i razočarano bacite u krevet i nastavite s čitanjem novog ljubavnog romana. Stvar je u tome da je dejting zapravo igra koja se uči (i za koju su potrebna dva igrača). Kao i u svakoj igri, što je više igrate to ste sve bolji.
Da pojednostavimo i plastično predstavimo stvar. Muškarci su napadači a vi ste odbrambeni igrači tj. igračice. Ali, i jedni i drugi morate znati kako da driblate. Paradoks ove igre je u tome što je obema stranama cilj isti - postizanje fizičke bliskosti i odlazak u krevet, te su obe strane pobedničke ako se sve odigra kako treba. Samo su pristup i taktite dijametralno različite. I kao kod svake druge igre, od ogromne je koristi biti upoznat s metodama i taktikom druge strane.

Kao prvo, ovo je igra od pet rundi.

Početni koraci:

Zakazali ste dejt? U ovoj fazi razvoja događaja potrebno je da znate par krajnje jednostavnih stvari.
Mladići: Na celom svetu, bez obzira na kulturološke i sociološke različitosti i osobenosti, muškarci imaju manje-više iste ideje o prvom dejtu - bioskop, večera, klub ili bar. Devojkama je to dosadno! One hoće da ih zabavite!
Izvedite ih u zoo vrt, u neku umetničku galeriju ili ih odvedite na bandži džamping. I da, nemojte joj kupovati cveće! Nikako! To odmah deluje sumnjivo. Morate im se dopasti zbog toga kakvi ste, a ne zbog mogućnosti da im kupujete poklone.
Devojke: Čuli ste kako na prvom dejtu treba da izigrivate super kul i nezainteresovanu ribu i da ga pustite da se sam muči? Ok, ko vam je to rekao?! Jedno je prepustiti mu inicijativu a sasvim drugo ubiti ga u pojam. Mnoge su zbog ove loše taktite (koje se devojke iz, do sada neutvrđenog razloga, često neverovatno uporno drže), propustile par dobrih prilika. Potpuno je u redu pokazati da vam je zabavno i prijatno.


Korak broj 2:
Mladići: Pristanak na drugi i treći dejt su dobri signali ali još uvek ništa nije rešeno! Praksa pokazuje da devojke „prelome" baš tokom drugog ili trećeg dejta!
Devojke: Morate znati da, što se uspostavljanja fizičke bliskosti tiče, nije pametno popustiti pre trećeg dejta! (Da, smatraće vas „lakom robom" i to će se destimulativno odraziti na njegov „instinkt lovca"). Ovo nikako ne znači da ne treba da budete zavodljive, samo neosvojive.

Korak broj 3:

Mladići: Ovo je izuzetno osetljiva faza, odlučujuća za dalji razvoj događaja. Jedan pogrešan potez može upropastiti sve i vratiti vas na početak ili čak i ekspresno dovesti do kraja balade! Biti napadan podjednako je pogrešno kao i ne pokušati ništa! Budete li previše napadni u želji za fizičkim kontaktom delovaćete neostvareno i „ispošćeno". Devojke to trenutačno odbija. S druge strane, nije tajna da devojke ne vole fine i lepo vaspitane mladiće s džentlmenskim kodeksom zaostalim iz doba viktorijanske Engleske. Ne nađete li načina da joj se približite (u najbukvalnijem smislu), smatraće vas za „zavezanu vreću" i „neiskusnog šmokljana". Ukratko, budite bezobrazni ali krajnje taktični.
Devojke: E, sad ga pustite da se „prži". Nek pokaže šta zna. Ne olakšavajte mu posao, ali i ne glumite „frižiderku". Kapitulacija u ovoj fazi jednostavno ne dolazi u obzir.

 

Korak broj 4:

Mladići: Ne šaljite sms poruke niti je zovite telefonom da biste joj pričali o tome kako vam je lepo u društvu sa njom i kako ste se super proveli. Ne pričajte joj o tome kako želite ponovo da je vidite, jednostavno joj zakažite ponovni susret. Idealno bi bilo da do narednog dejta prođe nekoliko dana i da vas u međuvremenu njena najbolja drugarica snimi u gradu u društvu neke super zgodne cice. Ne treba da dobije (još uvek) nikakvu potvrdu o tome kakav je utisak ostavila.
Devojke: Zbunite ga. Dva su izbora pred vama, oba podjednako dobra. Taktika iznenađenja: preduhitrite ga i pozovite vi njega na sledeći dejt. Naravno, smislićeš dobar i ubedljiv izgovor za susret, jer ne želiš da on slavodobitno pomisli kako si se opasno „naložila".
„Odmorila bih od učenja i otišla na pecanje ali mi je auto u sumnjivom stanju pa ne bi bilo loše da pođeš sa mnom za svaki slučaj. A možda nešto i upecamo" (da, ti njega!) Ili - „Obećala sam komšijama da ću im šetati psa dok su na moru, ali mislim da je to ogromnom ovčaru potrebna čvršća ruka" (u prevodu: „kakav si ti snažan dasa"; jedna od velikih zabluda je da su žene te koje padaju na komplimente. Ne! Muškarci padaju na njih!). „Krenula sam da provozam bajs. Sećaš se one crkve brvnare o kojoj sam ti pričala na putu za (tu i tu nedođiju)? Mogla bih da ti je pokažem, rekao si da voliš da fotografišeš u prirodi", i tako dalje, i tako dalje ... Koje su prednosti ove taktike iznenađenja? Višestruke. Pokazaćeš da nisi „tipična riba" time što ćeš ispoljiti inicijativu. Nedostatak baš svake inicijative muškarci, iako svesni da su oni ti koji vode igru, smatraju nedostatkom samostalnosti i duha. Ovo će ga prijatno iznenaditi i naterati da se pita da li će baš sve ići onako kako je on to zamislio. Obavezno ga po povratku s izleta, šetnje, vožnje, šta god da je u pitanju, svrati na piće i/ili ručak koji ćeš ti platiti (plati račun čak i ako on bude insistirao na tome da on plati; to će poslati nedvosmislenu poruku o tome kako je za tebe takav stepen nezavisnosti jedna potpuno prirodna i obična stvar).
Druga opcija je da iskuliraš sledeći (ili čak sledeća dva poziva na sastanak; treće kuliranje smatraće se, sasvim opravdano, ispalom i nezainteresovanošću mada se, ukoliko si spremna na rizik, može pokazati kao odličan test njegove istinske zainteresovanosti). Naravno, i ovde ti je potreban dovoljno dobar i ubedljiv izgovor - „Jako bih volela da se vidimo, ali ispit mi očajno loše ide, moraću više da učim ovih dana" ... „ Drugarica je sama kod kuće čitavu nedelju, baš uživamo toliko smo malo vremena provodile zajedno u poslednje vreme" ... „Farbam ogradu i presađujem cveće, sva sam u bojama i prašini. Hoćeš da mi se pridružiš?"
Za koju god opciju da se odlučiš, krajnji efekat je isti. Zbuniti ga.

Korak broj 5:

Mladići: Tanka je linija što razdvaja i spaja - to je rečenica koju treba da imate na umu u ovoj fazi razvoja događaja. To što ste dogurali do pete runde/dejta, znači da su se stvari do sada odvijale kako treba. Nemojte uprskati na kraju. Pri kraju ove runde (a da ne govorimo o eventualnom produžetku pri nerešenom rezultatu), za čas se od potencijalnog dečka možete pretvoriti u dobrog frenda. Mnogo priče a malo akcije vodi vas upravo u tom smeru. U kafiću ne sedite na suprotnoj strani stola. Sedite odmah do nje.
Devojke: Učite od najboljih! Uvek je dobro igrati na kartu kako vas je teško dobiti. Dobar parfem je takođe važan. Svi luduju za podvezicama. Nosite haljine i čarape s podvezicama. Pobrinite se da u nekom trenutku vide kako na sebi imate podvezice. Nemati gaćice takođe je uzbudljivo. Ne škodi ni povremeno lizanje prsta, recimo, usred večere. Pričanje viceva takođe. I na svakom sastanku morate izjaviti nešto razoružavajuće - ko bi se u ove stvari razumeo bolje od Madonne?

pogledati i:

1. I žene merkaju - test za dame

2. Koji si tip - test za devojke i žene

 

Atačmenti



Komentari (18)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

g.radicevic g.radicevic 20:17 20.05.2010

samo pet..?

kod profija to traje najmanje 12
a najcheshce svih 15



angie01 angie01 20:52 20.05.2010

Jbte,

ovo ko Bazar il' Praktichna zena, gde su jedini upotrebljivi saveti za kukichanje-ono s mustrom i oni za kuvanje-ono , sa lepshom slikom gotovog jela!
Dawngreeter Dawngreeter 23:27 20.05.2010

People are weird

Citajuci ovo setio sam se sto ne zelim da se igram homo sapiensa.
alexlambros alexlambros 23:48 20.05.2010

Re: People are weird

People are weird


indeed
dule79 dule79 00:32 21.05.2010

Ajoj...

Za koji uzrast je ovaj tekst?
alexlambros alexlambros 02:36 21.05.2010

Re: Ajoj...

Za koji uzrast je ovaj tekst?


pa valjda ovaj b92 cita jos neko sem matorih apokalipticara?
duchesse duchesse 08:23 21.05.2010

Re: Ajoj...

matorih apokalipticara

vixxer vixxer 07:06 21.05.2010

Komplikovano

Ovde mi pada na pamet refren on ramstainove pesme:

You have a pus*y, I have a d*ck-a, so whats the problem? Lets do it quick!

duchesse duchesse 08:22 21.05.2010

Opaske

Muškarci su napadači a vi ste odbrambeni igrači tj. igračice.

It ain't necessarily so.
I da, nemojte joj kupovati cveće! Nikako! To odmah deluje sumnjivo.

Sumnjivo, a bogami i neukusno. Zaobići cveće u širokom luku!
nije pametno popustiti pre trećeg dejta

Haha! Evo da priznam da sam vazda popuštala pre 3. dejta, a uvek bila u dugim vezama. Mislim da to više zavisi od tipa muškarca.
Idealno bi bilo da do narednog dejta prođe nekoliko dana i da vas u međuvremenu njena najbolja drugarica snimi u gradu u društvu neke super zgodne cice.

Nja. Ne bi bilo sledećeg dejta. I like my men ready, interested, and willing to show it.
piće i/ili ručak koji ćeš ti platiti

Ako baja insistira da plati jer ima veću platu od tebe, ne odgovarati mu više na pozive.
Ne škodi ni povremeno lizanje prsta, recimo, usred večere.

Samo uz škampe ili sl, kad postoji legitiman izgovor.
Interesantan text, ulepša mi sumorno jutro!
dexter92 dexter92 11:19 21.05.2010

Uhhh

Ja sam vise za to da izadjemo negde, zapijemo se, imamo sex na 1. dejtu, a onda razmislimo o svemu.. :)
Milan Novković Milan Novković 11:33 21.05.2010

Re: Uhhh

a onda razmislimo o svemu.. :)

Ne radi danas ono što možeš da ostaviš za sutra (a i nije neka aktivnost to razmišljanje)
dexter92 dexter92 12:49 21.05.2010

Re: Uhhh

dada, nije lose ni nastaviti sa 'toplim probama'
scabies scabies 12:41 21.05.2010

Nisam izdržala do kraja ali

volela bih da mi neko objasni je li ovo ozbiljno ili je u pitanju neka šala/pošalica???
mariopan mariopan 16:09 21.05.2010

Re: Nisam izdržala do kraja ali

U moje vreme nije bilo kurseva za udvaranje nego ko ume- ume. Ko ne ume onda neka čita - trebaće mu/joj.

pa valjda ovaj b92 cita jos neko sem matorih apokalipticara?

Čita.

7ispala7 7ispala7 19:55 21.05.2010

eh

Danas klinci postizu mnogo brze zeljeni cilj...devojke su direknije ..kao i momci.Prolaze orginalne i bleskaste price- tipa sto ludje to bolje.Mislim da nema pravila sta na kom susretu 1,2..5(ne volim da pravim strategiju nikad)Pridrzavas li se i ti svega ovog privatno??
alexlambros alexlambros 20:12 21.05.2010

Re: eh

Pridrzavas li se i ti svega ovog privatno??


не

baroniknez baroniknez 04:50 23.05.2010

...

dobro, svakako da ovde ima dobrih saveta, ali ipak...


Mladići: Na celom svetu, bez obzira na kulturološke i sociološke različitosti i osobenosti, muškarci imaju manje-više iste ideje o prvom dejtu - bioskop, večera, klub ili bar. Devojkama je to dosadno! One hoće da ih zabavite!
Izvedite ih u zoo vrt, u neku umetničku galeriju ili ih odvedite na bandži džamping.


a sta ako je bas zaljubljena u filmove ili joj je bandzi glupost?
imam puno drugarica ne znam ni jednu da je imala zelju da ode na bandzi


Mladići: Pristanak na drugi i treći dejt su dobri signali ali još uvek ništa nije rešeno! Praksa pokazuje da devojke „prelome" baš tokom drugog ili trećeg dejta!


moja praksa pokazuje da nema ama bas nikakvog pravila. moze se reci da prvi dejt nije uvek vreme preloma, ali sve ostalo je tesko reci.


idealno bi bilo da do narednog dejta prođe nekoliko dana i da vas u međuvremenu njena najbolja drugarica snimi u gradu u društvu neke super zgodne cice. Ne treba da dobije (još uvek) nikakvu potvrdu o tome kakav je utisak ostavila.


tacno, ne treba biti napadan, ali ovaj deo oko super zgodne cice je netacan. zapravo to moze da ima uticaja ali i ne mora. u svakom slucaju nije pravilo.

S druge strane, nije tajna da devojke ne vole fine i lepo vaspitane mladiće s džentlmenskim kodeksom zaostalim iz doba viktorijanske Engleske. Ne nađete li načina da joj se približite (u najbukvalnijem smislu), smatraće vas za „zavezanu vreću" i „neiskusnog šmokljana". Ukratko, budite bezobrazni ali krajnje taktični.




pa i mi ne zivimo u viktorijanskom dobu :)
vaspitanje je kod nekih cura vazno kod nekih ne, kao i kod muskaraca. u svakom slucaju cesto i pozeljna osobina, ne slazem se da se izostavlja i moze se vrlo lepo ukombinovati sa onim "bezobraznim".


U kafiću ne sedite na suprotnoj strani stola. Sedite odmah do nje.


zar nismo rekli da se ne ide u kafic?

u svakom slucaju taktika zbunjivanja: prva dva puta sedite do nje, a treci put kada ona ocekuje nesto da se desi vi sedite preko puta nje ali se ovo ne preporucuje svakom to radimo samo mi koji smo na visim energetskim nivoima


Druga opcija je da iskuliraš sledeći (ili čak sledeća dva poziva na sastanak; treće kuliranje smatraće se, sasvim opravdano, ispalom i nezainteresovanošću mada se, ukoliko si spremna na rizik, može pokazati kao odličan test njegove istinske zainteresovanosti).


ne nikako!!! ako dva puta iskuliras sa izgovorom da treba da se vidis sa drugaricom, stvar je gotova. najcesce. ja sam se tako zajebao, lozila se na mene a ja je iskulirao zbog glupog izgovora (shvatio da laze i to me je odbilo kao i njena "igrica"


u svakom slucaju greska je sa ovim savetima sledeca: oni mogu da vas opterecuju i da vode u improvizaciju sto ce vas zbunjivati i dodatno frustrirati.

ako uzimate savete odavde uzmite samo jedan iz gore navedenog razloga a moj predlog su:

za muskarce:
Tanka je linija što razdvaja i spaja - to je rečenica koju treba da imate na umu u ovoj fazi razvoja događaja. To što ste dogurali do pete runde/dejta, znači da su se stvari do sada odvijale kako treba.


za zene:

Devojke: Čuli ste kako na prvom dejtu treba da izigrivate super kul i nezainteresovanu ribu i da ga pustite da se sam muči? Ok, ko vam je to rekao?! Jedno je prepustiti mu inicijativu a sasvim drugo ubiti ga u pojam. Mnoge su zbog ove loše taktite (koje se devojke iz, do sada neutvrđenog razloga, često neverovatno uporno drže), propustile par dobrih prilika. Potpuno je u redu pokazati da vam je zabavno i prijatno
.


i evo jedan moj savet:

prekinite kafu, setnju itd. onda kada je najbolje
alexlambros alexlambros 10:49 23.05.2010

Re: ...

prekinite kafu, setnju itd. onda kada je najbolje

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana