Šta može offline reklama da nauči od interneta

Marek Vidovič RSS / 29.11.2007. u 22:13

Pisanje reklame za web je potpuno drugačije nego pisanje za offline medije. Međutim nešto imaju zajedničko: cilj (iako ne uvek primarni) je prodaja.

Nedavno sam na sopstvenoj koži osetio, kako može loše napisana offline reklama da košta ne samo klijenta vremena i novca, nego i prodavca. Prilikom izbora gradjevinskog zemljišta sam u jednom štampanom mediju našao oglas, koji je ispunjavao moje zahteve. Lepa okolina, pristupačno, dostupne komunalije na zemljištu i pristojna cena.  


Dogovorio sam susret sa predstavnikom agenicje i došao da pogledam odabrano zemljište. A to me je neprijatno iznenadilo. Veoma loša pristupačnost (nije bilo čak ni asfaltiranog puta), na zemljištu pored skladište odpada, komunalna mreža 100 metara od zemljišta. A malerka je našla zemljište, čak i u trećeg pokušaja. Ljut i razočaran sam se rastao i otišao.

Ceo problem je bio u loše napisanom oglasu. Netačne informacije su sigurno dovele više kupaca, koji su razočarani odlazili. Bilo je to gubitak vremena i novca, ne samo za mene nego i za maklerku.

Pay per click kao inspiracija
U ciljanoj internetovoj tekstualnoj reklami, oglašivači dobrim odabirom ključnih reči i tekstom u  oglasu isfiltriraju ili eliminišu one kojima ne žele da se obrate a na sajt će dovesti samo stvarno zainteresovane za svoj proizvod ili uslugu. Dovoditi kvalitetne posetioce je danas alfa i omega dobre kampanje. U obrnutom slučaju gubi oglašivač ali i korisnik-potencijalni kupac.



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana