Politika

Izbori - ne hvala

dragan7557 RSS / 24.05.2010. u 08:30

U jednoj od "mojih domovina" su u junu Izbori !

Vlada se odavno  "srgala", sprcala, razdrndala i ima već više od tri meseca zvanično ne postoji. Ćao, nema više, završeno a gospoda političari -naivan bi pomislio, posramljeni svojim neuspehom su se zavukli u mišiju rupu i ne puštaju glasa od sebe.Nema "rekonstrukcije" prepravke, dopravke i sličnih mađioničarskih trikova i poznatog repertoara Šeširologije i Nauke o političkom Spaseniju. Niste ispunjavali Svetu Voljetinu Glasača i zato gospodo Ekselencije "Marš u Čošak."  Međutim nije tako.

Mađioničarska Šeširologija predviđa i izraz /Pojam, Demisionarno - sa velikim D a naglasak koji možda izgleda samo naglasak, je životna važnost za, izvin'te, cenjeni Elektorat ili necenjene Glasače a i za nji'ove polit-pastire. Krah Vlade nikako ne znači da oni negde idu. Jok bre, ostaju na svojim mestima dok ne dođu na ista ponovo (kao da nisu nigde ni išli- kao što i nisu) a jedino što se menja su resori koji su sada već budući Plen. Demisionarci upravljaju dok ponovo Svetom Voljom Glasača ne budu - izabrani. Kako stado ne bi ostalo bez Pastirčina, Demisionarci  nastavljaju da vladaju dok se ponovo ne vrate iz negde, u koje negde nikada nisu ni išli. Redak Zver su oni koji se ne vraćaju, obično je razlog da sada kao Viđeni, Iskusni Upravljači idu na "Važna Radna Mesta" na kojima su Plata=Dohodak dva do tri puta veće, pa umesto skromne političke platice od oko € 130.000 godišnje po odlasku na nove Društvene Zadatke koi sa sobom nose nove izazove u teškoj Bitci za moje i tuđe dobro (ili za nji'ovo) sa platama koje su dvostruko trostruko ..... Veće, a Odgovornost glasačima se pretvara u odgovornost Krupnom Kapitalu, koji je mnogo rojalniji kada su novci u pitanju, i široke Ruke deli zaslužnim građanima - politikantima "po zasluzi."

Hrišćanski demokrati, Socijalalisti i Liberali, tri glavna igrača na sveopštoj kladionici izlažu svoje programe sa sve Paketima budućih Mera kako bi nam objasnili zašto od svega (ko na vašaru) ponuđenog, treba da baš njih biramo.

Naravno u jednom se svi slažu, mila Domovina je do guše zadužena, pomaganjem tzv."Unesrećenim Bankama"  (stotine milijardi Evra), naših para koje su demisionarci razbacivali kao da su Tuđe, jer one to i jesu, pošto su naše građanske, vodeći ratove (u naše ime) koji nisu naši (pa nas se i ne tiču (reakao bi naivan)),a kao demisionarci su svojim kolegama u Grčkoj preko naših novčanika dali milijarde Evra kako bi se jadne Grecke kolege oporavile i opet nastavile po istom. Sranje je ozbiljno poručuju mile nam stare =nove Esnaflije - Politikanti ozbiljnim, najozbiljnijim Tonom da "MI" (pod mi se podrazumeva graždanija - moramo da stežemo Kaiš - nije kaiš slanine, već onaj naš na stomacima) a  svo to halakanje Izborno je začinjeno Obećanjima kako posle kiše dolazi Sunce ("Daleko je Sunce" jednog našeg sugrađanina je ođe nepoznato, al' je isto) te kad "prebrodimo" ovu Krizu biće i nama graždaniji i Njima Ekselancijama lakše-naravno ako preživimo. Da će Oni -Ekselencije preživeti, nema sumnje.

Na TV (koja nije  Javni Servis) se ređaju Mila Stara Lica koja ganuto Prete graždaniji da ako se ne opamete i ne glasaju Baš Njih, (u Srbiji poznato pod imenom "izbor manjeg Zla) će ista graždanija pod vlašću onih drugih načisto otići u više od tri materine.

U međuvremenu su dugovi prešli izgleda nacionalnu štednu sumu koju smo mi građani od usta štedeli (€ 300.000.000.000 na štednim računima građana) a doš'o je red da Pravi Ljudi dođu na prava mesta. MI ćemo sve dovesti u red i počistiti đubre koje su ONI=MI,  napravili kaže Prominencija, samo da nam poklonite Vaše poverenje za sledeći period, kao što ste nam nesuvislo Vaše poverenje poklonili u prošlom mandatu.

Ista Stara Nova lica će verovatno-čitaj Sigurno, trajati na čelu Esnafa - čitaj Polit. Partije, dok ja budem živ, i zato sam danas spakovao glasački listić i teretno (bez marke) ga vratio u glasačku opštinu sa objašnjenjem da Moje "Sveto" Pravo glasa neću da koristim, te da me Organi u budućnosti ne uznemiravaju sa svojim Pisanim Verbalnim Nasiljem, oličenim u glasačkom listiću. Od onog listića od brašna imam veće vajde.

cerski

p.s.Raduje samo što je veći broj minornih partija u svoj program Budućnosti uneo Basic Income kao politički cilj. 

p.p.s. Za naše manje uspešne sugrađane u svakom mestu postoji "narodna kujna" koju svi mi zajednički finansiramo, kao i sve ostalo, uključujući tu i mađioničare demokratije.



Komentari (4)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

g.radicevic g.radicevic 10:16 24.05.2010

ozbiljna rabota...

Sranje je ozbiljno

al uvek
a nama ovdeN je to
ionako
prirodno okruzzenje
dragan7557 dragan7557 09:08 25.05.2010

Re: ozbiljna rabota...

g.radicevic
Sranje je ozbiljno

al uvek
a nama ovdeN je to
ionako
prirodno okruzzenje

Nije samo vama.

cerski
sentinel26 sentinel26 18:13 24.05.2010

A da ipak razmisliš malo ?

Ovo zato što je sadašnji ministar (vlade u ostavci ) Ferhagen javno uputio jednu izjavu - poruku Srbiji i Boži Djeliću (iako ga nije imenovao, upućena je njemu ).

Naime poruka je odgovor na situaciju - da se uz jedno nemoguće i jednu moguće traži još jedno nemoguće...

Briga me za Ferhagena, on će da vodi predizbornu kampanju i prave poteze će da vuče poslije izbora, ali ove izjave koje daje B.Djelić ovijhe dana su štetne po narod...


dragan7557 dragan7557 09:12 25.05.2010

Re: A da ipak razmisliš malo ?

sentinel26
Ovo zato što je sadašnji ministar (vlade u ostavci ) Ferhagen javno uputio jednu izjavu - poruku Srbiji i Boži Djeliću (iako ga nije imenovao, upućena je njemu ).

Naime poruka je odgovor na situaciju - da se uz jedno nemoguće i jednu moguće traži još jedno nemoguće...

Briga me za Ferhagena, on će da vodi predizbornu kampanju i prave poteze će da vuče poslije izbora, ali ove izjave koje daje B.Djelić ovijhe dana su štetne po narod...



Prijatelju, zbog raznih štetnosti, ja kao deo naroda sam i odlučio da se odreknem svog Prava, na čega imam potpuno pravo. Pošto sam u godinama ne želim da me potresa ništa što ima veze sa politikom.

cerski

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana