Ekonomija

Stara Štednja

dragan7557 RSS / 25.05.2010. u 10:08

Evo dolazi i Isplata Jednog delića Stare Štednje koju će građani "dobiti" jer su nepravedno opljačakani, a stara štednja pod onom i onakvom državom .....

 Ono što se zbilja dešava je sledeće:

Mi ćemo vam pokupiti vaš novac spičkaćemo ga kako se nama sviđa, a onda vi imate da zaradite drugi novac koji ćemo mi isto tako da vam uzmemo. Od ovog "svežeg" novca koji ste sami zaradili a mi vam ga pokupili, posle odvajanja velikog dela za nas, ono što preostane (a to nije baš mnogo), podelićemo Vama našim vernim štedišama kao milostinju.

Sve u ime pravde. Prvo vam sve uzmu, onda vas ubede da je za to kriv neko drugi, a onda vam nastavljaju da uzimaju još više predstavljajući vam to isto kao pravdu !

Svako se raduje ovoj "Pravdi" za malog čo'eka" koji je u ime ideala sam sebe obeštetio a Oni mu to predstavili kao "Pravednost."

Ukratko i one pare koje ste izgubili sad sami sebi vraćate i zadovoljno se osmehujete na Pravednost.

Kome nije jasno da građani sami sebi vraćaju (uz odbitak troškova i ostalog) iz svog džepa pare koje su im već jednom uzete i otišle u nepovrat taj zbilja treba da se upita ....

Za one koji smatraju da im neko drugi po nekoj pravdi vraća nepravdom im oduzeto ova šarena laža je kjupljeni i debelo plaćeni Loli Hop, koji će lizati do kraja života i smatrati da   "Eto ima Boga."

Još gore nego "Sve će to narod pozlatiti" Laze K. Lazarevića, kod koga narod da, pa onda više ne daje. 

Sistem: dva puta uzmi i jednom kilavo vrati mnogo manje nego što si uz'o prvi put i veselnik kome si pokupio sve biće još ubeđen da je u dobitku.

Može i uzmi što više a vrati o svetom Nikad što manje.

Matematička formula 2+2+4= 1  ili meni sedam, tebi jedan, a ti zadovoljan.MI još zadovoljniji.

cerski

Primedba: da je pravda ćorava je poznato, al'  da je narod još ćoraviji je nepobitna činjenica .



Komentari (3)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Rejlem Rejlem 15:10 25.05.2010

Vala bash

da je pravda ćorava je poznato, al' da je narod još ćoraviji je nepobitna činjenica

mariopan mariopan 15:12 25.05.2010

....

To je oproban način pljačke a posle se to zove "prvobitna akumulacija kapitala" a ljudi "akumulatori" se zovu "biznismeni" a nekada i "patriote" jer to su sve uradili iz dobrih želja da nas spasu brige o sopstvenom novcu. Zna se da je briga oko novca i za novac jedna od najvećih ljudskih briga i može ljude da odvede u stres i depresiju. Znači - za naše dobro.
dragan7557 dragan7557 07:54 26.05.2010

Re: ....

Znači - za naše dobro.

'bem ti tak'o dobro.

cerski

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana