Istorija| Život

шлем

Черевићан RSS / 27.05.2010. u 23:41

иако су им надређени строго наредили да шлем не скидају једва је дочекао кратак застој колоне и пиш паузу да се стровали на врео песак одложи пушку и ослободи главу од  вреле металне капе те из ње извади писмо вереници да га по ко зна који пут прочита пре него га преда  за слање . метак у слепоочницу није ни осетио у оној паници кад снајпери запуцаше по њима . рефлексно покуша да у том кратком прелазу између живота и ничег дохвати руком шлем крај ногу небили се заштитио ,међутим помоћи му више ниотког неби . . . био је септ 1940 када је из либије на египат кренула велика италијанска офанзива  . . .

Slika005.jpg 

маје 2010 .гибли данима не престаје. топли ветар из пустиње подиже фину прашину пуне су нам је очи, плућа и да не помињем. мили ми Газда закључио напречац да сам доста помалти га њихао те да ћу му кориснији бити на либијском градилишту аутопута триполи -бенгази чија се северна траса у дужини преко 1000 км већ пружа надомак медитерана тек тек додирујући сам руб пустиње у заливу сирта. ми обележавамо јужну трасу ево већ биће месец дана а и потрајаће још охохо.паузе у послу користимо да се пробрчкамо у мамљивој води мора на домак. недирнута пешчана плажа пружа се у дужини 2000 км од туниса до египта потенцијална је локација будућих хотела јер страни капитал је почео лагацко да се прилива у либију.погледу је тешко одолети изазову пучине са које таласи огромни и моћни силовито претурају приобални песак односећи га у плаве дубине.стална борба мора и копна наочиглед.навиклом, мањка ми женско друштво, док мушких око мене, да се смрзнеш, но млади су, радним задацима усмерени а шали склони, па се уклапам, трошан, но још вазда прилагодљив.

прошли петак у близини насеља бен џавад рашид фигурант који је са трасирком зашао међу пешчане дине како бисмо обележили ширину путног појаса, уочавам кроз окулар инструмента, машеми да дођем.кад му се приближих упозорава ме да има нешто црно у песку али да пазим још из другог св рата има заосталих мина, он је из овог краја па зна. наравно знатижеља превагну те трасирком разгрнух сипак песак кад оно шлем . и онда у моменту ветром ношен допреми до уха глас имама са разгласа на минарету џамије у бен џаваду како ,преводи ми рашид, помиње суру 82:17-19 која указује: „A znaš li ti što je Sudnji dan, i još jednom: znaš li ti što je Sudnji dan? Dan kada niko nikome neće moći nimalo pomoći . . . .“

маштовит измешах стварност и умишљај и исхода евовам.шлеем пак,без икаквих ознака у-на њему ено га на зиду либијског апартманами и што га више посматрам почетак ове причица ми све уверљивији бива.



Komentari (54)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Jelena Pavlović Jelena Pavlović 23:52 27.05.2010

Sudnji dan


Stvarnost i umisljaj su vam u potpunoj harmoniji. Sta sve moze da isprica jedan davno u pesku zakopan slem.
Черевићан Черевићан 10:24 28.05.2010

у походе машти ,ајмо

драга гђо Pavlović у тренутноми окружењу особа иоле маштовита са умишљајем бива у моменту опседнута. драго ми је да то искусих, а Вама хвала на дружењу.
razmisljam razmisljam 00:00 28.05.2010

Волела бих

да је тај шлем само заборављен или изгубљен у неко бежанији. А опет, бојим се да војници у рату не заборављају своју опрему тек тако по ивицама пустиње, па ми Ваша прича тим уверљивија и тужна.
Греота сваког војника у бесмисленим ратовима...
Черевићан Черевићан 10:31 28.05.2010

реалности маам

драга razmisljam и сам бих задовољнији био да је Ваше виђење исправно па прихватимо и ту могућност но на терену који помињем беше у то време уистину ратни кркљанац те ни помена томе да је неко опрему по пустињи заборављао.
поготову шлем.

хвала што се са нама у друштву .
docsumann docsumann 00:29 28.05.2010

kao što se na meni vidi...

ja volem šlem s rogovi
Черевићан Черевићан 10:36 28.05.2010

хе,хе

шлем срогови
а рогови нови
ајд идемо
да се пободемо

читах, има томе, певаше викинзи при завеслајима . . . фала на јавки, docsumann-е
dolybell92 dolybell92 00:35 28.05.2010

Баш лепо

Триполи - Бенгази је и налепши део Либије.
Медитеранска клима, море...

Не пропустити ни у ком случају


Черевићан Черевићан 10:19 28.05.2010

рима трагови

o да dolybell92 свакако, од Вас указано,хвала на јавки, се неће пропусти. наиме претстоје нам семинари у Триполију ( ми смо лоцирани у Сирту)па ће бити прилике видети остатке 3 ситија. наравски и Гадамес који је малко смакнут у пустињи а ка југу . . .
dolybell92 dolybell92 14:06 28.05.2010

Re: рима трагови

За успомену купите мале пустињске руже,
не овако велике... мало би било незгодно
Черевићан Черевићан 07:47 29.05.2010

јооој, лепоте

засад сем уочавања уистину оку мамљивих пејзажа флору пустињску коју помињете драга dolybell92 не евидентирах.но обзиром да 10ак сати у песку проводим надам се да нећу тог ужитка бити ускраћен

49 41 49 41 00:39 30.05.2010

Re: јооој, лепоте - Air Flow on max cold

za gazdu ti Milog dok broji zvancige u ofizu hladnom;
a, tebe zasljemci na suncu nam dragom.
... jos ce da prica o minuloj reumiti.

Da, dopunim zivljenje nam gastarbeitsko na blogovski nacin.
Slika ti je krasna; al' joj nesto fali?!?

Tunika bela, a jos bolje crna; moz' bit i nastrafte.

Temperatura tela 36*C, okolja 45*, 55*, 60*C.
Gologuz pod tunikom.
Hladniji vazduh od tela ti "bezi" - odozgore na dole; do peta ti.
Topliji, od peta na gore; spolja tunike ti.

Prirodna ventilacija, ispod i sa spoljenje strane tunike ti!
Brze i lakse za dnevnog pesaka, kamiljeg jahaca.
Черевићан Черевићан 07:25 31.05.2010

г 49 41

за ових месец боравка неуочих ознојаног либијца.ми посве другојачији зарад гардеробе тако да се полако иста прилагођава окружењу.материјали од које су направљене су прозрачни, малко спутава хаљина око ноогу али тело диише
док марама око главе ( модел арафатски )је уистину благотворна . . .

- гдеси таки и гардробно буди , неки нам указаше раније
Черевићан Черевићан 14:19 31.05.2010

наравно

и оне се сретну . . .

bauer. bauer. 02:37 28.05.2010

...

Pa zato vas nema, gos'n Čer? Selila se operativa u Libiju?

Pričali mi ljudi, koji su bili svedoci onih, nekih, ranijih vremena, boljih ili lošijih, ko će ga znati, kako se rakija pekla od smokve, ili već kakvoga ploda koji je u sebi sadržavao nešto šećera, u kanalizacionim šahtama diljem Libije. Da pojasnim, to su bile kanalizacione šahte u izgradnji, naših majstora delo, pre nego što su puštene u upotrebu. Jer, nije se moglo izdržati, a zakoni su bili jako strogi.

Jeli ostalo nešto od toga, danas?
Черевићан Черевићан 10:45 28.05.2010

алхемија

г bauer-е у данашње време свака иоле опремљенија лаб у Либији има дестилатор ѕа h2o
па уз малко маште, све зуји у ушима након дегустације производа из тог апарата малко модификованог додуше што није препоручљиво законски но се ипак упркос забрани масовно ради. ко ради.за опрему коју помињете нечух засад.
иначе мили Газда ми предложи да се малко прецстарост од женских одморим те да ми је ово где сам . .добитак на лутрији. и убедиме, поводљивог.

волим када сте снама удруштву,хвала.
49 41 49 41 04:04 28.05.2010

Ja se pitao

sta bi s njim?!?
Ostrvo, brodovlje dolasi i odlazi naravno i hajkule sa njima - pozamasne.
Mozda prebego u Cerevic, radi drustva sa srnama i u miru.

Odao se pustinjastvu, sa pogledom na sirine.

Welcome beck.
Черевићан Черевићан 10:58 28.05.2010

хвала г 49 41

није било алтернативе, мили Газда, в. посесиван у својој одлуци ме поводљивог убеди у исправност оваквог исхода и . .ето ме Африканца већ 20 радних дана и још се некајем
зарад пристанка, ха,ха

драго ми је за Вашу редовност наблогуми.
Voja Radovanović Voja Radovanović 05:18 28.05.2010

pozz...

Pozz g. Čerevićan...baš su nedostajali Vaši tekstovi...Sve najbolje i čuvajte se jakog sunca....
Черевићан Черевићан 11:07 28.05.2010

г Војо

докоднас у срему капа главу чува овде то чини бурка и да видите ефекта каце умотам у поменуту мараму пре изласка на терен . . . ништ' невидим где бауљам ал темену прија, упс.

фала на сугестији и овом дружењу.
GajaR GajaR 05:52 28.05.2010

no comment

Dragi druže,
ovaj tvoj članak ne zaslužuje bilo kakav komentar... osim jedne debele preporuke...
Черевићан Черевићан 11:09 28.05.2010

елем

ваш коментар пак, г GajaR , заслужује само. . . ХВАЛА.
KRALJMAJMUNA KRALJMAJMUNA 05:55 28.05.2010

Č sa druge planete

Duše mrtvih se viju po toj pustinji. Svako zrno peska ima priču. Ko zna da li ima više duša ili zrna peska. Na prvi pogled više je zrna peska. Ko će ga znati?! Možda istinu zna taj pevač sa razglasa na raketli što je zadužen da saopštava istine. Možda jednog dana ljudi (ili njihovi daleki potomci) nađu izgubljenu trasirku i neki dokoni Čerezijanac izmisli oko nje priču za dokone blogerijance (sa druge planete su oni) o ludom i talentovanom građevincu-pretku koji pre par stotina hiljada godina zamajavaše (ispravan li je ovaj glagolski oblik?) neandertoblogere preko ondašnjim smešnih sokoćala.

Selam alejkum!
mariopan mariopan 08:40 28.05.2010

Re: Č sa druge planete

Znači zato vas nema na blogu?

Šlem...nekako mi se više dopada da zamislim da je neko dete dovuklo taj šlem igrajući se..pa ga zaboravilo. Kada je narod siroma' sve mu treba, pa su i kod nas dugo posle onog rata za svašta koristili šlemove, čuture, porcije i ostali vojni pribor koji bi našli - odbačen. Bilo je toga po poljima, putevima kuda su se vraćali kućama, pešice..možda je nekome težak bio da ga nosi pa bacio? Tako su se u siromašnom narodu posle rata šlemovi koristili i kao noše (pričala mi pok. svekrva)) ili kao posude za kuvanje u polju (čobani) ili kao posuda za napoj stoke - po dvorištima.

Lepše mi je da mislim da je taj šlem odbačen uvis jer je rat prestao - da je vojnik otišao kući a njegov šlem poslužio za nešto korisno siromašnom narodu u pustinji?

Pozdrav g Čer i preporuka
Черевићан Черевићан 11:20 28.05.2010

алејкум селам

г Кингу,коментар Вам за јавну похвалу те као и вазда и овај пут сте у праву. ми пролазни чиндбеници тренутка у неком футуру егзактном заслужићемо можда да нас случајем откопају потомци те да се чудом чуде ко ими ономе из давнина нашта набасамо докони. коментаре и боље да им чути нећемо . . .

вазда сте драг коментатор текстовами.хвала.
Черевићан Черевићан 11:30 28.05.2010

драга гђо mariopan

једном када даш пристанак да те миле Газде по жељи личној развлаче ко рамунику готово је са дрчењем. тако се ија помирљив по нарави упустих у ову афричку неизвесност . . .

налаз шлемова овде уз медитеран су честа појава.разне војске су либијом пролазиле, рат је био, па се нетреба чудити. свакако да су неки и у весељу одбацивание али уз многе су налажени остатци људских костура . . . но беше му ваљда не поновило се НИКОМ и НИГДЕ.


поз. и Вама и хвала на похвали текстами
mariopan mariopan 13:54 28.05.2010

Re: драга гђо mariopan

Черевићан
једном када даш пристанак да те миле Газде по жељи личној развлаче ко рамунику готово је са дрчењем. тако се ија помирљив по нарави упустих у ову афричку неизвесност . . .

налаз шлемова овде уз медитеран су честа појава.разне војске су либијом пролазиле, рат је био, па се нетреба чудити. свакако да су неки и у весељу одбацивание али уз многе су налажени остатци људских костура . . . но беше му ваљда не поновило се НИКОМ и НИГДЕ.


поз. и Вама и хвала на похвали текстами

Meni je Libija bliska i zato što mi je tamo godinama živela najmlađa sestra, donela mi je dosta suvenira odande i nikad nije mogla da prežali što se vratila, tamo joj je bilo divno.
Mlađeg sina je rodila u Trupoliju, bilo je to pre 35 godina, tada je govorila da je Tripoli samo gomila kuća od blata samo je nešto malo zgrada videla (ne znam kako je sad) , ćerku je odvela odavde sa 9 meseci...tako da su deca dolazila leti na odmore i nikada nisu videla sneg.

Kada su se sasvim vratili, deca dugo nisu htela da se igraju u pesku, govorili su da tu ima škorpija....a kada je došla prva zima spavali su ovde kod mene, bio svinjokolj..i svane jutro a napolju sve belo od prvog snega.....mali se probudio prvi, pa onako bos i u pidžami, vrišteći od sreće istrči napolje vičući... "vidite koliko šećeraaaa"..imao je 5 godina
Sad ima dva "šećerka" svoja

Može tamo biti i lepo, eto njima je bilo, nezaboravno.
Pozdrav
Черевићан Черевићан 17:32 28.05.2010

триполи

је данас милионски град са подоста европеизације.наша се дирекција налази у њему па се провозах пар пута авенијамаму. у ноћним сатима град шљашти и више није изненађење кад видите младе либијке како саме ајче возила идећи у провод . . .
нажалост ми теренци живимо у месту Сирт но које се такођер задњу деценију интензивно европеизира ( авеније,паркови,јавни објекти) ту је смештена и резиденција г Гадафија у којој прима стране делегације ( његови су преци из тих пустињских крајева).

него . . .женских слабо уочих, упс
mariopan mariopan 19:20 28.05.2010

Re: триполи

него . . .женских слабо уочих, упс

Ma dobro, odmorite malo?

medju javom i medj snom

obitavate maestralno
Черевићан Черевићан 12:28 28.05.2010

избора има

драга Ana+ међутим недрчан и прилагодљив успевам уистину обитавати у свакој средини па што би Либија била посебност, тако размишљах кад понуду милог Газде прихватих, и још ни након месец дана овдашњег боравка, се некајем, ха,ха
.
хвала на посети. надам се да је Потомак у прогресу.
Unfuckable Unfuckable 12:15 28.05.2010

Libija...

u odnosu na opcije koje nudi Malta zvuči kao kazneni bataljon.
Nadam se da će se Istinski Znalac ipak snaći u tom pesku, uprkos upuCtvu Milog Gazde
Черевићан Черевићан 12:32 28.05.2010

посве Вам

компарација утрефљена, драги г Унф-е, но ми сремци смо чудна сорта, бациш нас наглаву тако се и приземљимо, а глави ништа ( ил бар тако умишљамо).Либија јесте изазов и за нормалне акамоли нас . .са друштвом у глави. но пробаћу . . .

драг ми је овај сусрет са Вама,хвала.
dolybell92 dolybell92 14:36 28.05.2010

Пићенце

Својевремено смо били у прилици да купујемо
тзв. Дасковачу, за коју немам појма од чега је била
прављена, вероватно од хлеба и којечега..,
и коштала је 5 динара/лит. Била је сасвим ОК.
Само су Бугари имали своје пиће, које су успевали
да прошверцују тако што су га паковали у конзерве,
фабрички, са натписима грашак, боранија и сл.
Виски се тешко набављао, иако га је било,
али је био баш прескуп, мислим негде око 40 дин.

Не знам како је сада, али је исто било занимљиво
наћи се у ситуацији да ништа не може да се прочита,
сем оног ко је знао арапски - апсолутно су сви
натписи били на арапском.
Гадафијева одлука је била да кад остали свет
уведе арапски и они ће онда писати на другим језицима.

Водите рачуна о вожњи и нипошто немојте ви возити.
То ће вам већ неко тамо рећи и зашто, да ја
овде не давим о томе.



Tripoli
pnbb pnbb 15:09 28.05.2010

Re: Пићенце

тзв. Дасковачу,

lokalno se daskovacom zove rakija od breskvi... koje su jelte pune secera, pa mozes dosta da prepeces .. posto je greota da se baci, od kolicine se uletvis, otud ime

jedna flasa koju sam nekad imo, sigurno najbolja rakija koju sam pio.. za drugo i trece mesto se daleko iza kolju jedna domaca valjevcanka i jedna fabricka kosjericanka ( obe naravno trnovace, treba li pominjati)
Черевићан Черевићан 17:05 28.05.2010

ајд па живели

је једино што ми пасује као одговор на Ваш коментар pnbb ,хвала на дружењу
Черевићан Черевићан 17:19 28.05.2010

причају

овдашњи да се ракија од урме и данас пакује као флаширана вода за пиће и јавно продаје но незнам јер алкохол не конзумирам. што се тиче вожње нама теренцима су додељени ланд ровери али са возачем либијцем који знају енглески тако да проблема неимамо.хаоса у саобраћају сам сведок јер свакодневно по пар стотина км прелазим на путу триполи бенгази.по пустињским путевима пак возим и сам јер су нам свима урађене возачке дозволе.натписи су и сада искључиво на арапском тако да ако при руци немаш бедекер или мапу бићеш ускраћен за називе места кроз која пролазиш.
мени лично (полу)знање малтешког поприлично помаже у комуникацији са мештанима јер
у острвском језику има цца 60% арапских речи.. .

ето.
dolybell92 dolybell92 01:06 29.05.2010

Re: причају

по пустињским путевима пак возим и сам


Moжда тамо може, мања је шанса да вам се што
догоди... али да случајно налетите на неко дете,
или дете на ваш ауто, исто је, не би вас нико
спасио. Онда би у затвору чекали док се родитељ
не смилује да вам опрости или се нагоди - некад
у будућности, ако вас се сети.
Черевићан Черевићан 08:32 29.05.2010

ено

на путу триполи бенгази устрану скрајнуто трупло погажене камиле већ 2 месеца муве мами ширећи неподношљив смрад. виновници знани но се нагађају.могу мислити колико временси та нагодба потраје у случају хуманоида , dolybell92. стога хвала на указу.
stasava stasava 16:21 28.05.2010

pismo

Bas ste nedostajali, gospodine Cerevican. Mene ste potpuno ubedili u pricu o slemu, potpuno je nebitno da li se stvarno bas tako i dogodilo. Verovatno je neko verenici poslao pismo?
Черевићан Черевићан 17:02 28.05.2010

анализирајући

далије или није писмо било послато погубилибисмосе у сферама шпекулација што није намера , stasava, но несумњам да они који су поштовали ратни кодекс ,ако су било чије адресирано писмо на бојишту налазили исто прослеђивали примаоцу. тако би и са овим, замислимо.
tyson tyson 19:58 28.05.2010

kaciga


Šlem je američki M-1, a budući da se u Libiji u vreme onog rata dži aj džoovi nisu tukli jer je otuda iz Misira nailazila kraljičina vojska, mora da niko nije zaplakao ni za tim komadom željeza, ni za nekadašnjim nosiocem.



Черевићан Черевићан 08:12 29.05.2010

честитка

г tyson-е на будности и информисаности. посве је могуће да амерички шлем залутао у ове пределе око залива Сирта јер је знано да је америчка 8 армија јануара 1943 под командом ген. Кларка ушла у тунис . . .

Lord Greystock Lord Greystock 21:56 28.05.2010

Asocijacija

џавад рашид фигурант који је са трасирком зашао међу пешчане дине

Poštovani,
naviknut na Vaše tekstove, kada sam pročitao ovaj deo teksta, a s obzirom da nisam znao šta je "trasirka" (evo stidim se, priznajem) u prvi mah sam pomislio da su se Rašid i neka dama koja radi trasiranje (šta god to bilo) posle zalaska među dine malko zaigrali, te da sledi neki lascivni deo, pa će se neko npr. nažuljati na nešto i onda će iznenađeno otkriti da je to šlem, i onda će...

Izvinjavam se na pokvarenim mislima
Черевићан Черевићан 08:25 29.05.2010

е сад

Lord-е Greystock што се прца тиче ние и да тог неима овде.младе тунижанке и мароканке у бенгазију посредством макроа наравски радњу раде само тако.200 либ динара ( цца 100 еура -оријентациона тарифа) што и није нека лова у односу на доживљено задовољство које пустињске лепотице приуште. вели Јое наш геолог још му зуји у ушима а био сњима пре месец дана.ја јес да сам малко већ наглув али неискусити ту зујку био би ојачи пропуст . . .

добро да ме и на те непримерене радње за моје године потсетисте.хвала.а и на дружењу.
muaddib92 muaddib92 22:44 28.05.2010

Kakav Pariz-Dakar..

Само право гази
Са гуме Пирели
Триполи/Бенгази
Биће Черов рели

..ево биће 5 година на посао на аеродром долазим са нбгд онако згуза из правца насеља Ледине, има правац око 2 км који зову 'Гадафијев пут', направљен је због самита када је оно дошао са камилама и телохранитељкама, кажу службе да се прогнозирао атентат на њега, бивало и шлемова и панцира..
Дакле само право док мили газда не нареди другачије - мада ми се јавља да и без савета знате кући доћи
Поздрав
Черевићан Черевићан 09:29 29.05.2010

дакле,

г muaddib-е пустињска вожња ми уистину не недостаје уживанција је права но захваљујући џипиес-овима уграђеним у ланд ровере се в.добро сналазимо по песку . . .



што се тиче договора са милим Газдом коректно га је испоштовати , а кућа . . ние да ме немами телесно (полу)скљоканог но духом још вазда несташног што лутања тражи.. .

фала на јавки.
dolybell92 dolybell92 15:10 29.05.2010

Мал` да заборавим

Најлепше баклаве које сам у животу јела,
биле су у Триполију.
Има их невероватно разноликих врста и
све су феноменалне.
Пробајте их свакако чак иако не волите слаткише.


Ivana Knežević Ivana Knežević 16:26 29.05.2010

Re: Мал` да заборавим

Ja bih svratila na baklave ako Cher nije ljubitelj.

A Vas, dragi Cher, je zadovoljstvo pratiti u sledecoj fazi pustolovina. Ovaj detalj sa slemom im je tek dao pravu dimenziju - ljudsku, tragicnu. I u praznini pustinje nismo od toga udaljeni.
Черевићан Черевићан 22:31 29.05.2010

слаткише

јес да умерено конзумирам но свакако ћу указ имати на уму гђо dolybell, хвала
Черевићан Черевићан 23:12 29.05.2010

неодољивости песка у походе, ајмо

драга гђо Knežević ево и са моје стране позив на баклаве у триполију, па изволите.
а што се тиче пустиње, маам је уистину. колега са посла је у аранжману локалног водича са групом (мало џипом мало на камилама) провео 6 дана у пустињи преживљавајући од оног што у песку нађоше. чак ни воду понели нису. вратио се одушевљен фотоапарата дупке пуног фоткама. наравно попали нас да му се у првој следећој тури прикључимо.



очигледно фазе пустоловина ми претстоје . . . него,волим када блогми посетите,хвала.
Ivana Knežević Ivana Knežević 17:02 30.05.2010

Re: неодољивости песка у походе, ајмо

Uh, Cher, pa Vi kad ste na domak ne mozete odoleti, razumljivo je. Ni vodu nisu poneli!? Valjda se uzdaju u satelite, sta li. Luda posla.
Ali mi vrlo daleko, u navodnjenoj Kanadi, mozemo da zamisljamo sve to vrlo, vrlo romanticno.

Posle takvog jednog iskustva ja bih sve baklave u Tripoliju smazala.
Черевићан Черевићан 08:03 31.05.2010

h2o

у пустињи . . . ние да неима, гђо Knežević , a где овакве ни пијаћа далеко ние

vidomir pavlovic vidomir pavlovic 21:58 30.05.2010

POTRAGA

Već mesec dana mi se ne javlja moj drug pisac idem danas da ga obiđem da vidim jel živ? Ima godina, a danas je svašta moguće. Otiđoh do stana mu, nemam više internet, kucam lupam vičem niko mi ne odgovara. ZEMOOOO derem se ali đaba. pomislih možda je u šetnji sačekaću... Posle dobrih pola sata videći da ga nema otiđoh kući. Dođoh sledeći dan opet ista priča nema ga ko da je, puj puj, umro. Pogledah malo bolje kroz vrata i ugledah otvorena vrata na frižideru. Neka jeza mi prođe kroz telo. To je znak da je stan napušten, ali gde je moj drug mogao otići. Znam da je zadnjih dana kukao na neke sitnice.., pomislih da te sitnice nisu narasle..? Požalih se mom cimeru a on kaže da to nije dobar znak, nije ti se kaža mi on, javio, a dao si mu broj telefona u slučaju nečega, stan zaključan frižider isključen vrata otvorena, garant nema nikog. Nisam mogao da dočekam jutro da zovnem firmu mu, da vidim šta je bilo sa njim.
Dobro jutro da li mogu dobiti Zvet upitah na centrali, kad čuh da on više ne radi kod njih niti će! U brzini brzo razmišljah kako da ga pitam da li se nije nešto dogodilo.., ne daj Bože..? Ne ne nije to u pitanju otišao je u Libiju da radi....
Pade mi ogroman kamen sa srca, dobro je da je živ, a što mi se nije javio više se ni ne zapitah, od sreće...
Черевићан Черевићан 07:42 31.05.2010

г pavlovic -u

живот јесте сачулатац
године ми чине своје
одлука јес' изненадна
разлог просто ето то је

да ме малтом не нађосте
либија је нов ми дом
маам пустиње привуче ме
неодолех зову том



(да негушим сад остале
детаљније на . . . пп)



Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana