Biz| Društvo| Politika

MIŠKOVIĆ i BEKO - SUDBINA KARIĆA?

Filip Mladenović RSS / 07.06.2010. u 00:11

BOGOLJUB KARIĆ
BOGOLJUB KARIĆ
Samo da podsetim:   te zime 2004. bilo je posebno napeto na padinama Dedinja. Naročito u kolekciji vila novokomponovane dinastije Karić, a sve zbog jedne »otvorene« izjave tadašnjeg lidera G 17 Plus Miroljuba Labusa tokom pregovora sa koalicionim partnerom o budućoj srpskoj vladi. Šta je to toliko nasikiralo dinastiju Karić, da je lično Bogoljub Karić morao na noge Koštunici, dok je informativni program Be-Ka televizije tada bio prepun pretećih izjava na račun G 17 Plus?

Labus je rekao da porodica Karić mora da vrati novac od poreza na ekstraprofit, koji je dobila iz budžeta, pa još i sa kamatom. Takodje, Labus je rekao da će se prodati »MOBTEL« i sve pare, koje pripadaju narodu, biće mu vraćene tako što će biti uplaćene u penzioni fond. »Zlatna koka« dinastije Karić, mobilna telefonija, u stvari je poklon bračnog para Milošević svojim nekadašnjim prvim komšijama, koje su se prosto utrkivale u ulizivačkim, poltronskim izjavama i gestovima.

Na top listi Miloševićevih tajkuna iz devedesetih Karići su pri samom vrhu, u društvu sa Miškovićem zvanim DELTA i Mitrovićem zvanim PINK, a odmah iza njih su Milan Beko, Miodrag Kostić, Petar Matić, Stanko Subotić, Predrag Ranković Peconi, Nicovići, Vuk Hamović, Vojin Lazarević, Zoran Drakulić, oba Dragana Tomića, Živorad Mihajlović, Milovan Bojić.... Dafina i gazda Jezda su mala deca u odnosu na pomenute velike igrače, koji se sada prave Englezi, i to kiparski, a do juče su bili - veliki Srbi!

Karići i svi nabrojani Miloševićevi tajkuni zapravo su proizvodi jednog nakaznog, zločinačkog režima, koji je žario i palio tokom devedesetih. U proizvodnju Karića i ostalih uložene su ogromne investicije, u obliku krvi, patnje, progonstva, uništenih kuća, otetih uštedjevina, ukradenih plata i penzija velikog broja gradjana, poharanih penzionih i zdravstvenih fondova. Poslednji ratovi na Balkanu poslužili su, izmedju ostalog, i kao paravan za preraspodelu društvenog bogatstva u džepove i na račune par stotina familija, bliskih familiji Milošević.

Dojučerašnji ratni profiteri, preko noći, one izmedju 5. i 6. oktobra 2000, postali su ekstraprofiteri, a sada su već industrijalci, biznismeni, domaćini. Pileće pamćenje učinilo je da se danas Miloševićevi ratni profiteri kite tudjim perjem, tj. šepure ukradenim kapitalima, da stvaraju svoje televizije, svoje istine, da formiraju vlastite stranke, da lobiraju, jednom rečju da kupuju ljude i nov identitet opljačkanim parama.

Bogoljub Karić je nakon Labusovih prozivki ostao i bez MOBTEL-a, i bez BK televizije, a potom je zbog podignute otpužnice pobegao iz Srbije. Naredbu za raspisivanje međunarodne poternice 20. februara 2006. godine izdao je istražni sudija Okružnog suda u Beogradu Dragan Lazarević. On je istog dana doneo i rešenje o sprovođenju istrage protiv Bogoljuba Karića i rešenje o određivanju jednomesečnog pritvora, s obzirom na to da se Karić nije odazvao pozivu na saslušanje u Okružni sud u Novom Sadu zbog navodnog pokušaja podmićivanja poslanika DSS-a Mike Vlaovića.

Četiri godine kasnije, 6. juna 2010, predsednik Srbije Boris Tadić je u Smederevu na sednici Glavnog odbora DS rekao da se bogatstvom koje nema pravo poreklo mora pozabaviti tužilaštvo, a oni koji su bogatstvo stekli pošteno moraju biti zaštićeni.

On je kazao da je u Srbiji neophodno pokrenuti sistem reformi koje u osnovi imaju uspostavljanje novog sistema vrednosti kod pojedinaca i nosilaca odgovornih funkcija.

Posle serija izjava o ekonomskom patriotizmu i potrebi da srpski biznismeni koji imaju of-šor kompanije u poreskim rajevima kapital prebace u Srbiju, predsednik Srbije sada ide i korak dalje, i traži da se ispita poreklo novca, kako kaže, nepristojno bogatih ljudi.

Iako se iz ranijih izjava može samo pretpostaviti na koga misli, Tadić nije otkrivao konkretna imena!

Da li Miškovića i Beka čeka sudbina Bogoljuba Karića?

Atačmenti



Komentari (94)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

stefan.hauzer stefan.hauzer 00:31 07.06.2010

prvi...

(krenulo me)
markonio92 markonio92 00:56 07.06.2010

Bogoljub

Šta li radi Bogi...
jovadokrova jovadokrova 01:53 07.06.2010

I get so sick on a ride everytime

Da li Miškovića i Beka čeka sudbina Bogoljuba Karića?


Ha, ha, ha, da li se to u Srbiji nalazi BEST ROLLERCOASTER EVER pa nas zato vozaju...?
Pa mi dishemo za gorepomenutu ekipu:
u društvu sa Miškovićem zvanim DELTA i Mitrovićem zvanim PINK, a odmah iza njih su Milan Beko, Miodrag Kostić, Petar Matić, Stanko Subotić, Predrag Ranković Peconi, Nicovići, Vuk Hamović, Vojin Lazarević, Zoran Drakulić, oba Dragana Tomića, Živorad Mihajlović, Milovan Bojić....

I kao shto reche devojka sa jutubetovog videja I get so sick on a ride everytime chck this out:
KRALJMAJMUNA KRALJMAJMUNA 05:45 07.06.2010

2

Tekst je dosta slab. Jedva dvojka.
Karić je oteran isključivo zbog političkih ambicija. Predviđali su mu 13% na sledećim izborima i to je bilo više nego dovoljno za šut kartu.
O Peconiju i onima koji iza njega stoje ne treba da pišeš jer o njima ništa ne znaš.
dragan7557 dragan7557 07:52 07.06.2010

Re: ko ili šta

BOGOLJUB KARIĆ

je na slici. Bogoljub ili PLUG? Zajedno nespojivi a ako se doda uticaj Kravate od oranja nema ništa.

cerski
freehand freehand 16:55 07.06.2010

Re: 2

KRALJMAJMUNA
Tekst je dosta slab. Jedva dvojka.
Karić je oteran isključivo zbog političkih ambicija. Predviđali su mu 13% na sledećim izborima i to je bilo više nego dovoljno za šut kartu.
O Peconiju i onima koji iza njega stoje ne treba da pišeš jer o njima ništa ne znaš.

E pa Kralju, ako si zaista Kralj - ajd' nas prosvetli!
Taj Gospodin kockaste glave a bez vrata, vlasnik svačega nečega po Srbiji, potpuna mi je enigma. Niti ga ko pominje, niti mu ko prilazi.
Da konačno saznamo ko to iza Njega stoji (a da to nisu Mihajlov, Jočić i Bubalo) i čime stvara taj neprobojni omotač oko njegovog imena!
KRALJMAJMUNA KRALJMAJMUNA 07:30 08.06.2010

Re: 2

freehand

KRALJMAJMUNATekst je dosta slab. Jedva dvojka.Karić je oteran isključivo zbog političkih ambicija. Predviđali su mu 13% na sledećim izborima i to je bilo više nego dovoljno za šut kartu.O Peconiju i onima koji iza njega stoje ne treba da pišeš jer o njima ništa ne znaš.E pa Kralju, ako si zaista Kralj - ajd' nas prosvetli!Taj Gospodin kockaste glave a bez vrata, vlasnik svačega nečega po Srbiji, potpuna mi je enigma. Niti ga ko pominje, niti mu ko prilazi. Da konačno saznamo ko to iza Njega stoji (a da to nisu Mihajlov, Jočić i Bubalo) i čime stvara taj neprobojni omotač oko njegovog imena!

Prosvetljenje košta. Moram da pazim šta pišem.
Svako ko je iole informisan zna da je Peconi napravio imperiju još za vreme SM. I da je opstao i za vreme ZĐ. I za vreme ZŽ. I za vreme VK. I za vreme MC. Imao je malih teškoća u vreme Sablje ali je to brzo ispeglano. I svako ko je iole informisan zna da čovek ima određene sposobnosti ali i strahovito mnogo prostora za unapređivanje sposobnosti (u prevodu, ne bih mu dao da čuva ni nacrtane ovce).
Dakle1: iza njega stoji grupa moćnih građana koja se zove (zini da ti kažem ...);
Dakle2: on je samo figura koja disciplinovano odrađuje poslove a nije "blesav" kao Karić da krene u politiku jer zna dokle seže lanac kojim je vezan i svako prelaženje granice bi ga odvelo na Novo bežanijsko groblje.
Kako ti izgleda ova izmišljena priča?
freehand freehand 10:00 08.06.2010

Re: 2

Izgleda mi kao da nisam saznao ništa novo te da se moram pomiriti
sa činjenicom da me je iluminacija i ovog puta mimoišla.
Tebi se Kraljevstvo, dakle, opasno ljulja, bar što se mog podaništva tiče.
Elem, što se dotičnog Gospodina tiče - prosto vrišti njegovo nepojavljivanje
ni u kakvom kontekstu.
Nigde.
Ne mogu da zamislim kakvo je članstvo i sastav te opasne grupe.
Ako su to "oni" iz "one" Službe, ili one druge - pa onoliko su se pojavljivali
i javno, kao vlasnici, muževi vlasnika, očevi vlasnika... U prvom javljanju
pomenuo sam tri prezimena za koja sam siguran da su u vezi sa ovim što ne smemo
da ga pominjemo.
Zna se, otprilike, ko ga je uveo u "Rubin", ko ga je uveo u "Ratar", ko ga je uveo
u "Luku Dunav", ko mu je odraživao Severni Banat... Ili sebi, kakogod.
Ali sam i dalje glupav da ukapiram ko je to veći od Miškovića i ekipe?!

OZNA, DB, KOS, KGB, CIA ili neki još tajniji tajni igrači? Iluminati, Sendero luminoso, Tupak amaru? Vatikan, Sionski mudraci? Znači, brate, znači ne zna se ko su al' su mnogo zajebani!
niccolo niccolo 11:13 08.06.2010

Re: 2

OZNA, DB, KOS, KGB, CIA ili neki još tajniji tajni igrači? Iluminati, Sendero luminoso, Tupak amaru? Vatikan, Sionski mudraci? Znači, brate, znači ne zna se ko su al' su mnogo zajebani!

Uzmi Fukoovo klatno od Umberta Eka. Tamo je sve jasno objašnjeno...
freehand freehand 11:54 08.06.2010

Re: 2

niccolo
OZNA, DB, KOS, KGB, CIA ili neki još tajniji tajni igrači? Iluminati, Sendero luminoso, Tupak amaru? Vatikan, Sionski mudraci? Znači, brate, znači ne zna se ko su al' su mnogo zajebani!
Uzmi Fukoovo klatno od Umberta Eka. Tamo je sve jasno objašnjeno...

Fala lepo. Tata mi je govorio da se uzmem u pamet. A o G. Peconiju je znao taman koliko i G. Fuko.
KRALJMAJMUNA KRALJMAJMUNA 12:27 08.06.2010

Re: 2

freehand
Izgleda mi kao da nisam saznao ništa novo te da se moram pomiriti sa činjenicom da me je iluminacija i ovog puta mimoišla.Tebi se Kraljevstvo, dakle, opasno ljulja, bar što se mog podaništva tiče.Elem, što se dotičnog Gospodina tiče - prosto vrišti njegovo nepojavljivanje ni u kakvom kontekstu.Nigde.Ne mogu da zamislim kakvo je članstvo i sastav te opasne grupe.Ako su to "oni" iz "one" Službe, ili one druge - pa onoliko su se pojavljivalii javno, kao vlasnici, muževi vlasnika, očevi vlasnika... U prvom javljanju pomenuo sam tri prezimena za koja sam siguran da su u vezi sa ovim što ne smemo da ga pominjemo.Zna se, otprilike, ko ga je uveo u "Rubin", ko ga je uveo u "Ratar", ko ga je uveou "Luku Dunav", ko mu je odraživao Severni Banat... Ili sebi, kakogod. Ali sam i dalje glupav da ukapiram ko je to veći od Miškovića i ekipe?!OZNA, DB, KOS, KGB, CIA ili neki još tajniji tajni igrači? Iluminati, Sendero luminoso, Tupak amaru? Vatikan, Sionski mudraci? Znači, brate, znači ne zna se ko su al' su mnogo zajebani!

Ja znam, ti ne znaš. To je dobra kombinacija za tebe.
Peca je skoro u kućnom pritvoru. NE sme da se pojavljuje javno, iako ga ja povremeno vidim kad dolazi u svoja noćna mesta. To izgleda kao da Obama stiže u noćni klub, ili Čeda Jovanović na pregled u privatnu medicinsku ustanovu. Džip, Audi, Audi, Džip, opasni tipovi (a ružni, brate). Tužan život. Neću te prosvetliti, znam, neću ti dati adrese gde se P pojavljuje, neću ti reći ko su ljudi koji vuku konce i konopce.
Sve ovo ne pišem tebi nego tužnom Filipu koju nešto hoće ali ne može. Pa ja poželeo da mu pomognem da se vrati u realnost. Dosta je za danas.
freehand freehand 12:35 08.06.2010

Re: 2

Ja znam, ti ne znaš. To je dobra kombinacija za tebe.

Amin!
BTW - što rek'o jedan moj dobar drug - svečano mi se .ebe i gde se kreće i gde izlazi dotični.
E sad, ko je Lutkar...
Ma pojavio se i Ličo Đeli u nekom momentu.
Znaš kako se ono kaže - zaklela se zemlja raju da su u cara Trajana kozje uši.
[b][/b]
tajatehno tajatehno 13:00 08.06.2010

Re: 2

freehand

KRALJMAJMUNATekst je dosta slab. Jedva dvojka.Karić je oteran isključivo zbog političkih ambicija. Predviđali su mu 13% na sledećim izborima i to je bilo više nego dovoljno za šut kartu.O Peconiju i onima koji iza njega stoje ne treba da pišeš jer o njima ništa ne znaš.E pa Kralju, ako si zaista Kralj - ajd' nas prosvetli!Taj Gospodin kockaste glave a bez vrata, vlasnik svačega nečega po Srbiji, potpuna mi je enigma. Niti ga ko pominje, niti mu ko prilazi. Da konačno saznamo ko to iza Njega stoji (a da to nisu Mihajlov, Jočić i Bubalo) i čime stvara taj neprobojni omotač oko njegovog imena!



Nije da se vise ne pominje samo Bogoljub.
Ko se jos seca odbeglog Slobodana Radulovica,Miljka Zivojinovica i ostalih koji piju spricer na nekoj prijatnoj plazi
Filip Mladenović Filip Mladenović 13:18 08.06.2010

Re: 2

KRALJMAJMUNA

freehandIzgleda mi kao da nisam saznao ništa novo te da se moram pomiriti sa činjenicom da me je iluminacija i ovog puta mimoišla.Tebi se Kraljevstvo, dakle, opasno ljulja, bar što se mog podaništva tiče.Elem, što se dotičnog Gospodina tiče - prosto vrišti njegovo nepojavljivanje ni u kakvom kontekstu.Nigde.Ne mogu da zamislim kakvo je članstvo i sastav te opasne grupe.Ako su to "oni" iz "one" Službe, ili one druge - pa onoliko su se pojavljivalii javno, kao vlasnici, muževi vlasnika, očevi vlasnika... U prvom javljanju pomenuo sam tri prezimena za koja sam siguran da su u vezi sa ovim što ne smemo da ga pominjemo.Zna se, otprilike, ko ga je uveo u "Rubin", ko ga je uveo u "Ratar", ko ga je uveou "Luku Dunav", ko mu je odraživao Severni Banat... Ili sebi, kakogod. Ali sam i dalje glupav da ukapiram ko je to veći od Miškovića i ekipe?!OZNA, DB, KOS, KGB, CIA ili neki još tajniji tajni igrači? Iluminati, Sendero luminoso, Tupak amaru? Vatikan, Sionski mudraci? Znači, brate, znači ne zna se ko su al' su mnogo zajebani!Ja znam, ti ne znaš. To je dobra kombinacija za tebe. Peca je skoro u kućnom pritvoru. NE sme da se pojavljuje javno, iako ga ja povremeno vidim kad dolazi u svoja noćna mesta. To izgleda kao da Obama stiže u noćni klub, ili Čeda Jovanović na pregled u privatnu medicinsku ustanovu. Džip, Audi, Audi, Džip, opasni tipovi (a ružni, brate). Tužan život. Neću te prosvetliti, znam, neću ti dati adrese gde se P pojavljuje, neću ti reći ko su ljudi koji vuku konce i konopce. Sve ovo ne pišem tebi nego tužnom Filipu koju nešto hoće ali ne može. Pa ja poželeo da mu pomognem da se vrati u realnost. Dosta je za danas.


Ako su svetlo dana ugledale beležnice Ratka Mladića, ugledaće ga i beležnice Jovice Stanišića. On svakako zna kako su nabrojani ratni profiteri "zaradili" prvi milion maraka! Uključujući i Predraga Rankovića Peconija! Nema mesta za tugu, već samo za RADOZNALOST! Čarolija novinarskog zanata!
KRALJMAJMUNA KRALJMAJMUNA 13:33 08.06.2010

Re: 2

Ako su svetlo dana ugledale beležnice Ratka Mladića, ugledaće ga i beležnice Jovice Stanišića.

Ako su to originalne i neizmenjene beležnice Ratka Mladića onda sam ja KRALJ SRBIJE.
KRALJMAJMUNA KRALJMAJMUNA 13:35 08.06.2010

Re: 2

BTW - što rek'o jedan moj dobar drug - svečano mi se .ebe i gde se kreće i gde izlazi dotični

Nije to nezanimljivo, mislim to gde izlazi i kako izlazi i sa kim izlazi. Sve može da bude interesantno i informativno.
sentinel26 sentinel26 13:38 08.06.2010

Re: 2

KRALJMAJMUNA
Ako su svetlo dana ugledale beležnice Ratka Mladića, ugledaće ga i beležnice Jovice Stanišića.

Ako su to originalne i neizmenjene beležnice Ratka Mladića onda sam ja KRALJ SRBIJE.

Važno je da su intrigantne i da postižu cilj...

Ma, vaše kraljevsko visočanstvo, to nije ništa spram onoga što će bude kad nadju kosti Čiča Draže...
KRALJMAJMUNA KRALJMAJMUNA 13:42 08.06.2010

Re: 2

sentinel26

KRALJMAJMUNA
Ako su svetlo dana ugledale beležnice Ratka Mladića, ugledaće ga i beležnice Jovice Stanišića.Ako su to originalne i neizmenjene beležnice Ratka Mladića onda sam ja KRALJ SRBIJE.Važno je da su intrigantne i da postižu cilj...Ma, vaše kraljevsko visočanstvo, to nije ništa spram onoga što će bude kad nadju kosti Čiča Draže...

Tek su te kosti jedna velika koska! Samo nam to treba.
Filip Mladenović Filip Mladenović 13:44 08.06.2010

Re: 2

KRALJMAJMUNA
Ako su svetlo dana ugledale beležnice Ratka Mladića, ugledaće ga i beležnice Jovice Stanišića.Ako su to originalne i neizmenjene beležnice Ratka Mladića onda sam ja KRALJ SRBIJE.

NE ZAMENJUJTE TEZE! A šta ako kad-tad progovori Jovica Stanišić ili ostavi iza sebe neke zabeleške, baš na ovu temu, kako je ko "zaradio" prvi milion maraka!?
KRALJMAJMUNA KRALJMAJMUNA 14:03 08.06.2010

Re: Friteza

Filip Mladenović

KRALJMAJMUNAAko su svetlo dana ugledale beležnice Ratka Mladića, ugledaće ga i beležnice Jovice Stanišića.Ako su to originalne i neizmenjene beležnice Ratka Mladića onda sam ja KRALJ SRBIJE.NE ZAMENJUJTE TEZE! A šta ako kad-tad progovori Jovica Stanišić ili ostavi iza sebe neke zabeleške, baš na ovu temu, kako je ko "zaradio" prvi milion maraka!?

Joca je suviše promućuran. Progovoriti neće.
Filip Mladenović Filip Mladenović 14:08 08.06.2010

Re: Friteza

Nagodba sa Tribunalom u Hagu je čudo! Kad je "čelična lady" Biljana Plavšić mogla da se nagodi, zašto ne bi i "suviše promućuran" Jovica Stanišić!?
KRALJMAJMUNA KRALJMAJMUNA 14:18 08.06.2010

Re: Friteza

Filip Mladenović
Nagodba sa Tribunalom u Hagu je čudo! Kad je "čelična lady" Biljana Plavšić mogla da se nagodi, zašto ne bi i "suviše promućuran" Jovica Stanišić!?

Bolest je čudo.
ivana23 ivana23 14:21 08.06.2010

Re: Friteza

Filip Mladenović
Nagodba sa Tribunalom u Hagu je čudo! Kad je "čelična lady" Biljana Plavšić mogla da se nagodi, zašto ne bi i "suviše promućuran" Jovica Stanišić!?

Da je imao nameru da se nagodi, vec bi to uradio za proteklih sedam godina.

Drugo, mislim da takvi likovi, sa takvih pozicija... ne ostavljaju iza sebe pisane tragove.
freehand freehand 14:33 08.06.2010

Re: 2

KRALJMAJMUNA
BTW - što rek'o jedan moj dobar drug - svečano mi se .ebe i gde se kreće i gde izlazi dotični
Nije to nezanimljivo, mislim to gde izlazi i kako izlazi i sa kim izlazi. Sve može da bude interesantno i informativno.

Jes' ti Kralj ili paparaco?

Što se ostaloga tiče - pazi kako bi odjeknuli memoari Rada Markovića, Aca Tomića, Pavla Bulatovića, ili, ne daj Bože - Aleksandra Saše Tijanića?!
A ozbiljno govoreći - niti se ja nekakvoj "istini" iz tog tipa "istorijske" građe nadam, niti bih je baš uzimao kao dokazni materijal. Pre bih očekivao da ivica još malo stisne i odradi dodatne poene u kampanji.
Ili, mada priznajem da liči na SF, dogovore da se svako dofati šljama u svojim redovima. Pa ko pretekne, makar bio jako usamljen.
Ili da konačno dođe Toma, sredi barabe i gotova stvar!

Vidiš ti kol'ko je nama optimističkih opcija na raspolaganju?!
milisav68 milisav68 20:04 08.06.2010

Re: 2

sentinel26
KRALJMAJMUNA
Ako su svetlo dana ugledale beležnice Ratka Mladića, ugledaće ga i beležnice Jovice Stanišića.

Ako su to originalne i neizmenjene beležnice Ratka Mladića onda sam ja KRALJ SRBIJE.

Važno je da su intrigantne i da postižu cilj...

Ma, vaše kraljevsko visočanstvo, to nije ništa spram onoga što će bude kad nadju kosti Čiča Draže...

Dok je Jovo živ, o tome ne treba da se brine!
Filip Mladenović Filip Mladenović 22:17 08.06.2010

Re: 2

Direktor JP "SRBIJAGAS" Dušan Bajatović u ponedeljak uveče u emisiji „Intervju sa Jugoslavom Ćosićem“ na TV B92 priznao je da je lično on zaposlio po jednog člana porodica Stanišić i Simatović. On je tada rekao i da prilikom njihovog zapošljavanja u „Srbijagas“ nije bio objavljen ni javni konkurs, kao i da je to učinio, između ostalog, da bi se ovi haški optuženici osećali bolje znajući da članovi njihove porodice imaju posao.

milandjuk milandjuk 06:50 07.06.2010

Da li Miškovića i Beka čeka sudbina.......

...........Bogoljuba Karića?

tesko ali nada umire zadnja

duchesse duchesse 10:15 07.06.2010

Re: Da li Miškovića i Beka čeka sudbina

zadnja

Poslednja.
nestor92 nestor92 12:49 07.06.2010

Re: Da li Miškovića i Beka čeka sudbina

Too, vojvotkinjo! Izvinite što Vam ne ukazah čast velikim slovom.
neverovatnimiki neverovatnimiki 07:17 07.06.2010

Bulanizmi

U Smederevu je jako zagadjen vazduh zbog zeljezare.Tako da verujem da je gospodin Tadic sve ovo pricao,pomalo opijen stetnim miomirisima,suzenom svescu.
Kada se vrati u Beograd i napuni pluca zdravim beogradskim smogom verovatno ce da se pokaje zbog ovakve izjave koju je dao.
Uskoro ce da usledi demanti iz kancelarije predsednika,tipa:"Predsednik Tadic nikada nije ni bio u Smederevu.On i ne zna gde je to."
saliven saliven 09:19 07.06.2010

pravda

PRAVDA ZA MIŠKOVIĆA
Dr M Dr M 12:44 07.06.2010

Re: pravda

pravda
PRAVDA ZA MIŠKOVIĆA


Ne budi surov!
Ovo je civilizovana zemlja...
7ispala7 7ispala7 09:26 07.06.2010

bogi..

Karic je svojevremeno samo zbog politike i morao da napusti zemlju jer mu je jasno stavljeno do znanja da to NE SME.Posto se osilio sa gomilom uzasnih da ne kazem nikakvih savetnika izmaklo mu se tlo pod nogama i sad je tamo ..gde je.Alavost je rec koja povezuje sve te nase velike biznismene, pukli su jedni...a i ovi ce.Mene jedino brine ..ok..oticice i ovi i oni ali para nema nigde Neko se gore pitao gde je Bogoljub i sta radi...u velikim je ciframa i u toj zemlji gde zivi i pravi ..jos para
niccolo niccolo 10:37 07.06.2010

Re: bogi..

ok..oticice i ovi i oni ali para nema nigde

Tačno je da nema para, ali se zato ovakvi poput Filipa pale na priče o hvatanju zlih tajkuna i promiče im to da vlast ništa ne radi po pitanju privrednog razvoja, niti smanjuju javnu potrošnju i sve ono što bi zaista trebali da rade...To i jeste cilj svih tih "krivičnih prijava", hlaba i igara. Uostalom nek neko navede nekoga ko je zaista i osuđen nakon spektakularnog hapšnjenja za ovu ili onu "privrednu mafiju" poslednjih godina...
Filip Mladenović Filip Mladenović 11:34 07.06.2010

Re: bogi..

niccolo
ok..oticice i ovi i oni ali para nema nigdeTačno je da nema para, ali se zato ovakvi poput Filipa pale na priče o hvatanju zlih tajkuna i promiče im to da vlast ništa ne radi po pitanju privrednog razvoja, niti smanjuju javnu potrošnju i sve ono što bi zaista trebali da rade...To i jeste cilj svih tih "krivičnih prijava", hlaba i igara. Uostalom nek neko navede nekoga ko je zaista i osuđen nakon spektakularnog hapšnjenja za ovu ili onu "privrednu mafiju" poslednjih godina...

Jedan od uzroka loše privatizacije je i alavost ovdašnjih tajkuna. Firme su, izmedju ostalog, kupovane ne zato da bi se razvila proizvodnja i povećao izvoz, već da bi se na koruptivan način došlo do gradjevinskog zemljišta.
U Srbiji je tokom protekle dve decenije, umesto koncepta industrijalizacije, dakle uvažavanja JAVNOG interesa, dominirao GRUPNI interes, zbog čega je domaća industrija desetkovana u korist uvoznog lobija! Sada bilo koja Vlada mora da vadi kestenje iz vatre, da ne bude vruće jeseni 2010!
dragannalovic dragannalovic 12:36 07.06.2010

Re: bogi..

Karic je svojevremeno samo zbog politike i morao da napusti zemlju jer mu je jasno stavljeno do znanja da to NE SME.

Ne bih rekao da je imao loše savetnike jer je bio na dobrom putu da dogura i do predsednika Srbije i to uz moto: " Glasajte za nas, već smo dovoljno nafatirani pa možda nešto i udelimo sirotinji, nećete valjda da čekate dok se namire ovi novi gologuzani a i ko zna koliki su im apetiti" i što je najsmešnije kasnija dešavanja su nam svima pokazala koliko je ta idiotarija zapravo bila istinita. Kružile su i razne priče, da i dalje radi za Slobu i familiju, čak i da je postao konkurencija drugom velikom gazdi(koji je potegao svoje rodjačke veze u G17, DS i DSS). Bilo kako bilo, svima je laknulo kada su pustili Bogija da utekne, i još da nam velikodušno ostavi svoju bračnu saputnicu, tetka Milanku, da mu malo pripazi na glasače i na stranku.Što se tiče para koje je opljačkala tajkunska bratija, zna se gde su , na Kipru, Zelenortskim ostrvima,Rusiji, Švajcarskoj ali nema ko da ih uzme. Setite se samo šta se desilo sa blokiranim računom bivšeg Slobinog ministra zdravlja u Švici, za koji su naše vlasti naprasno izgubile interesovanje a Švajcarci bili prinudjeni da ga odblokiraju.
Filip Mladenović Filip Mladenović 12:42 07.06.2010

Re: bogi..

Indikativna je izjava Mirka Todorovića, vlasnika konfekcije "TODOR", jednog od osnivača Demokratske stranke, koji je pre neki dan isključen iz DS.
Na pitanje novinara dnevnog lista "BLIC" - Zašto je predsednik prozvao of-šor kompanije?, Mirko Todorović odgovara: "Šta je time hteo da kaže, ja ne znam. Mislim da je Kosovo najcrnji srpski of-šor. Mnogo se robe i para dole "pere". To je uzrok nevidjenog deficita budžeta na koji niko neće da upozori da slučajno ne bi izgubio glasače."
buba_truba buba_truba 09:41 07.06.2010

Nije to "pileće pamćenje"

Filip Mladenović
Dojučerašnji ratni profiteri, preko noći, one izmedju 5. i 6. oktobra 2000, postali su ekstraprofiteri, a sada su već industrijalci, biznismeni, domaćini. Pileće pamćenje učinilo je da se danas Miloševićevi ratni profiteri kite tudjim perjem, tj. šepure ukradenim kapitalima, da stvaraju svoje televizije, svoje istine, da formiraju vlastite stranke, da lobiraju, jednom rečju da kupuju ljude i nov identitet opljačkanim parama.

Nije to, Filipe, stvar pamćenja. Pragmatizam je u pitanju. I tako sve od jutra tog 6. oktobra 2000.

P.S. Pragmatizam: delovanje koje je strogo prilagođeno neposrednim praktičnim ciljevima odnosno potrebama (Veliki rečnik stranih reči i izraza, autori: Ivan Klajn i Milan Šipka)
Filip Mladenović Filip Mladenović 11:24 07.06.2010

Re: Nije to "pileće pamćenje"

Par dana ranije uvod u Tadićevu prozivku dao je predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić: "Većina ljudi koji su se obogatili u prethodne dve decenije ne pokazuje naročitu socijalnu odgovornost, ne samo kad je u pitanju razvoj ekonomije, nego i kada je reč o zadužbinarstvu i ktitorstvu, koje je u srpskom narodu bilo duboko utemeljeno vekovima."
milisav68 milisav68 20:08 08.06.2010

Re: Nije to "pileće pamćenje"

Filip Mladenović
Par dana ranije uvod u Tadićevu prozivku dao je predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić: "Većina ljudi koji su se obogatili u prethodne dve decenije ne pokazuje naročitu socijalnu odgovornost, ne samo kad je u pitanju razvoj ekonomije, nego i kada je reč o zadužbinarstvu i ktitorstvu, koje je u srpskom narodu bilo duboko utemeljeno vekovima."

I sad treba da se zamislimo.
sentinel26 sentinel26 11:51 07.06.2010

Takav scenario više nije moguć

Prvo, Mišković i Beko nijesu naivni, znaju cijeli scenario koji je sproveden protiv B.Karića, nesudjenog proizvodjača salate.

Čudi me da tom NuNS-u nije poznat taj scenario i da o njemu nijesu ni slova napisali... Ovo gore navedeno ("citat istrgnut iz saopštenja izvršnog sudije" - "G"ul je kul ) je priča za narod...
Karićev scenario su probali i sa Subotićem, ali on nije bio naivan, niti neobavešten da ne zna sa kim ima posla...

Oduzeli su mu Mobtel i prodali ga...
BK televiziju, toga momenta najbolju, su uništili kao oni buldožerom zgradu u Šilerovoj...

Zar nije mogla i ta televizija da se proda..? Pa treći kanal RTS je mogao biti prodat umjesto uništenja ( "ukidanja" )..
Sada nema nijedne televizije koja može da smeta strankama, niti MIškoviću, Beku i ostalima...

Mišković i Beko nemaju potrebe da osnivaju partije i da sa njima učestvuju na izborima i udaraju na udruženje G-17% i ostala udruženja i stranke. Oni već imaju svoje stranke, koje ne smiju da pisnu, koje ne smiju da urade ništa protiv istih...

Reče li jedan kvazi-političar javno na TV da je napad na Miškovića i Beka "pretnja B.Tadiću"..?
Niti jedna medijska kuća, ni UNS-ovci niti NuNS-ovci nijesu tražili objašnjenje te izjave...

Koliko je novinara i iz kojih novina ili TV medija podržalo izjave, izveštaje, prijave i ostalo što je uradio Savet za borbu protiv korupcije...?

Znate li (i kada ćete pisati ) zašto je Dinkić izgubio sudske sporove protiv Verice Barać, predsednice Saveta za borbu protiv korupcije, odnosno da je novčano kažnjen ...?

Filip Mladenović Filip Mladenović 12:12 07.06.2010

Re: Takav scenario više nije moguć

Više tužilaštvo u Beogradu uputilo je Službi za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja povodom krivičnoh prijava koje je Savet za borbu protiv korupcije podneo protiv 17 lica, medju kojima je i Milan Beko, umešanih u spornu privatizaciju Luke Beograd.
Pre toga je Stanko Subotić tužilaštvu dostavio dokaze o kriminalnim radnjama počinjenim tokom privatizacije kompanije NOVOSTI. I u toj spornoj privatizaciji jedan od osumnjičenih je Milan Beko.
A ako Milan Beko prodje kao Bogoljub Karić, nastupa neminovan "domino" efekat!
Dont Fear The Reaper Dont Fear The Reaper 13:30 07.06.2010

Re: Takav scenario više nije moguć

Više tužilaštvo u Beogradu uputilo je Službi za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK)...

Ma pre će biti da je to samo nova epizoda u Borisovoj omiljenoj seriji "Baba se češlja..."

Ne može se - posle svih afera koje su se pojavile, neplanirano, jedna uz drugu, da se baš svima jasno pokaže koja je (trocifrena) rupa na svirali Savet za borbu protiv korupcije, a i da se malo smire Vlasi pre nego Savet bude zamenjen Poslušnicima iz Agencije za borbu protiv (Otkrivača) Korupcije.

Pa teba i malo političkih poena nabildovati, pred predstojeće cenjaknje oko vlasti sa Umivenim NaciRadikalima. Pa sada narod odobrava Odlučnog Tadića i još jednom potvrđuje marketinški utucanu mu ideju (vuče copyright još od Staljina) - "Ma Tadić je dobar, nego oni oko njega su taki i taki, a on i ne zna šta se dešava".

No, taj Javni Poziv (izem ti istragu koja prvo sve najavi, pa onda kada su svi dobro sakriveni, krene da ih traži) je ujedno i Javno upozorenje svim pobrojanim (beše ceo spisak lica) da prestanu da se cenjkaju kada plaćaju "stanarinu" ;> a i da dobro pregledaju dokumentacju i uklone / izmene / falsifikuju / kreativno dolickaju / ako je nešto optužujuće ostalo. Ujedno i da se "pobrinu" za sve one koji do sada nisu bili "Zbrinuti", da ne bi neko dobio volju da priča. Pa kome pare, kome nekretnine, kome nameštenje za celu širu porodicu, i par ambasadorskih mesta i tako to, sve po Cenovniku.



Jelica Greganović Jelica Greganović 14:45 07.06.2010

Re: Takav scenario više nije moguć

Koliko je novinara i iz kojih novina ili TV medija podržalo izjave, izveštaje, prijave i ostalo što je uradio Savet za borbu protiv korupcije...?

Profesionalni novinari i mediji ne bi trebalo da ikoga podržavaju, već što objektivnije da izveštavaju javnost.
sentinel26 sentinel26 17:03 07.06.2010

Re: Takav scenario više nije moguć

Jelica Greganović
Koliko je novinara i iz kojih novina ili TV medija podržalo izjave, izveštaje, prijave i ostalo što je uradio Savet za borbu protiv korupcije...?

Profesionalni novinari i mediji ne bi trebalo da ikoga podržavaju, već što objektivnije da izveštavaju javnost.

Radi se o onoj vrsti podrške - koja se zove objavljivanje svih informacija i saopštenja koje je taj Savet objavio...
Taj Savjet je u svim slučajevima ukazao na precizne dokaze za svoje tvrdnje za korupciju ...
Koliko dugo oni upozoravaju vlast i javnost na korupciju u vezi privatizacije Luke Beograd...

Ovi koji su prećutkivali saopštenja ili uskraćivali podatke iz istih, nijesu "profesionalni novinari" već "profesionalne režimske sluge" ...

Ne postoji "objektivno izveštavanje javnosti" već istinito i neistinito a izmedju njih se nalazi neobavještavanje...

Objektivnost se pojavljuje kada se uz informacije dodaju ocjene i analize, a kada se uz informaciju dodaju pretpostavljeni ili izvedeni zaključci onda se ne može uopšte govoriti o objektivnom informisanju ...

Sva štampa u Srbiji je objavila uvrede koje je M.Dinkić izrekao javno na konferenciji za štampu, na račun predsednice Saveta, Verice Barać, ali ni njih 10% nije objavilo informaciju da je imenovani osudjen na novčanu kaznu zbog toga ...

freehand freehand 17:13 07.06.2010

Re: Takav scenario više nije moguć

Malo li je 10%?!
Pri tome sam ja relativno dobro upoznat sa radom Saveta, a sve kroz programe B92. Što znači da to mogu biti i svi drugi koji to žele.
Šta sad?

P.S. posao novinara jeste OBJEKTIVNO izveštavanje. Pitanje istine je malo složenije, pa su za njega ipak zadužene druge strukture, i svetovne i duhovne.
Jelica Greganović Jelica Greganović 18:35 07.06.2010

Re: Takav scenario više nije moguć

Radi se o onoj vrsti podrške - koja se zove objavljivanje svih informacija i saopštenja koje je taj Savet objavio...

Ova rečenica prihvatljivo objašnjava prethodnu tvrdnju, koja je bar neprecizno napisana, zbog čega sam je i prokomentarisala. Ovako objašnjeno mi je prihvatljivo, ali ovo nije nikako:

Ne postoji "objektivno izveštavanje javnosti" već istinito i neistinito a izmedju njih se nalazi neobavještavanje...

Itekako postoji objektivno izveštavanje javnosti, koje je cilj svakog profesionalnog obavljanja novinarskog posla i kome nisu potrebni nikakvi navodnici, a još manje bavljenje tako totalitarnim pojmom kao što je istina, jer upravo to obično vodi u neprofesionalnost novinarstva i njegovo podvođenje potrebama dežurnog režima ili interesima grupa ili pojedinaca.
Objektivnost se pojavljuje kada se uz informacije dodaju ocjene i analize, a kada se uz informaciju dodaju pretpostavljeni ili izvedeni zaključci onda se ne može uopšte govoriti o objektivnom informisanju ...

Ovo je tipično totalitarno viđenje novinarstva, koje je i dominiralo i u vreme našeg socijalizma, kada je novinarstvo stavljano u službu režima upravo mešanjem dva novinarska oblika - izveštajem i komentarom. Time se i dobijalo ono što je režimu bilo potrebno - sugestivni "izveštaj". Inače, u takvoj novinarskoj nakaradi kakva je ocenjena ili analizirana, pod izgovorom "objektivnog" izveštavanja, vest nije ni potrebno izvoditi i zaključak, on je uvek vešto podmetnut "ocenom" ili "analizom". Zato je cilj svakog profesionalnog novinarstva da, pre svega, ima jasno odvojen izveštaj od komentara, a komentar jasno potpisan tako da se zna ko iza tog mišljenja, odnosno analize, stava stoji, jer se time kao što je jedino ispravno i profesionalno vezuje za pojedinačni stav, a ne podmeće kao opšteprihvaćena, sugestivna vrednost, iza koje je uvek najmanje interes društva, a najviše pojedinaca ili režima u čijoj su oni službi.
Sva štampa u Srbiji je objavila uvrede koje je M.Dinkić izrekao javno na konferenciji za štampu, na račun predsednice Saveta, Verice Barać, ali ni njih 10% nije objavilo informaciju da je imenovani osudjen na novčanu kaznu zbog toga ...

Ovo, doduše, nema sasvim veze sa onim što sam ja prokomentarisala, ali ako si ovo napisao da bih to prokomentarisala, onda mogu da ti kažem da je to tipičan primer selektivnog novinarstva, odnosno neprofesionalnog, jer javnosti predstavlja samo one informacije koje osobama, odnosno njihovim interesima, koje stoje iza tih medija odgovaraju. A, to nema veze sa profesionalnim novinarstvom, odnosno objektivnim izveštavanjem o kome ti ja pišem.
011-495 011-495 19:00 07.06.2010

Re: Takav scenario više nije moguć

Filip Mladenović
Više tužilaštvo u Beogradu uputilo je Službi za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja povodom krivičnoh prijava koje je Savet za borbu protiv korupcije podneo protiv 17 lica, medju kojima je i Milan Beko, umešanih u spornu privatizaciju Luke Beograd.
Pre toga je Stanko Subotić tužilaštvu dostavio dokaze o kriminalnim radnjama počinjenim tokom privatizacije kompanije NOVOSTI. I u toj spornoj privatizaciji jedan od osumnjičenih je Milan Beko.
A ako Milan Beko prodje kao Bogoljub Karić, nastupa neminovan "domino" efekat!


Sve te podatke odavno imaju i to je skupila devizna inspekcija SRJ a posle Republike Srbije. Predmeti su odavno predati ali nema ko da pokrene stvar sa mrtve tacke. Sve se to cuva pa kad zatreba,onda se adut izvadi...ala ovo lici na preferans.
Svaske godine se rade "tematske" provere po sektorima ekonomije. Po svim velikim firmama,inspektori uglavnom daju realne izvestaje ali ovi dalje ne odu.
sentinel26 sentinel26 20:04 07.06.2010

Re: Takav scenario više nije moguć

Jelica Greganović
Ne postoji "objektivno izveštavanje javnosti" već istinito i neistinito a izmedju njih se nalazi neobavještavanje...
Itekako postoji objektivno izveštavanje javnosti, koje je cilj svakog profesionalnog obavljanja novinarskog posla i kome nisu potrebni nikakvi navodnici, a još manje bavljenje tako totalitarnim pojmom kao što je istina, jer upravo to obično vodi u neprofesionalnost novinarstva i njegovo podvođenje potrebama dežurnog režima ili interesima grupa ili pojedinaca...

1. Hvala na lekciji ... bolje da je pošaljete nekom članu uNS-a ili NuNS-a, biće mu od koristi, meni ne treba ...
2. Pojmovi "objektivnost" i "istinitost" nijesu identični...
3. Istina nije totalitarni pojam ...
4. Novinarsko izvještavanje koje nije i istinito ne može da bude objektivno ...
5. U Srbiji ne postoji objektivno novinarstvo, jer je u službi režima ... Posljednji zakon o javnom informisanju je najbolji dokaz ...

Objektivnost se pojavljuje kada se uz informacije dodaju ocjene i analize, a kada se uz informaciju dodaju pretpostavljeni ili izvedeni zaključci onda se ne može uopšte govoriti o objektivnom informisanju ...
Ovo je tipično totalitarno viđenje novinarstva, koje je i dominiralo i u vreme našeg socijalizma, kada je novinarstvo stavljano u službu režima upravo mešanjem dva novinarska oblika - izveštajem i komentarom. Time se i dobijalo ono što je režimu bilo potrebno - sugestivni "izveštaj".

Ovo je tipično zlobna konstatacija koja nema veze sa novinarstvom ...

Vidim da se razumijete u "sugestivne izveštaje", pa evo vam jednog primjera koji nije iz realnog socijalizma (o kojem vi saznanja stičete iz knjiga )...
Vijest:
1) Informacija - u automobilu su pronadjeni leševi dvije osobe...
2) Komentar - pretpostavlja se da se radi o ubistvu i samoubistvu...

Ovo je sugestivan izveštaj, uvidjaj još nije završen, istraga ni započela, a obdukcija tek slijedi, medjutim novinar objavljuje pretpostavljeni zaključak, koji profesionalni novinar ne "smije" (ne treba ) da objavi prije izjave - saopštenja istražnog sudije...
U doba totalitarnog i mrskog "real socijalizma" novinari nijesu smjeli da objave ovakav zaključak...

Kada u Srbiji bude objavljen spisak vlasnika svih novina i drugih medija moći će da se procjenjuje objektivnost tog izvještavanja, tj. informisanja voljenih gradjana...
Kad saznamo ko su njihove gazde biće sve jasnije ... objektivno novinarstvo u real-korupcionizmu ...

Da se vratimo Miškoviću, Beku i ostalima ... ja vjerujem da su se oni na vrijeme obezbedili i da ni slučajno ne mogu da dožive Karićev scenario ...
Novinarsko izvještavanje o njihovoj djelatnosti i sticanju bogatstva, do sada, nije bilo objektivno...

Teorija me ne zanima, komentarisao sam praksu i odnos većinskog novinarskog
aparata prema Savetu za borbu protiv korupcije a koji se najbolje manifestovao kroz lični odnos prema predsednici toga Saveta ...

DELTA gospodina Miškovića je svojevremeno podnosila tužbe protiv predsednice Saveta, imala prikrivenu podršku jedne vladajuće stranke, o tome je bilo riječi na blogu kod Nebojše Milenkovića...

freehand freehand 22:54 07.06.2010

Re: Takav scenario više nije moguć

I posle kažu - Kardelj umro?!
WIMBLEDON WIMBLEDON 11:47 08.06.2010

Re: Takav scenario više nije moguć

Посао новинара jе да користе само потпуно проверене податке. Све остало jе нагађање или манипулациjа. А, ко жели да буде и истраживач, нека му jе драги бог у помоћи!
Jelica Greganović Jelica Greganović 14:20 08.06.2010

Re: Takav scenario više nije moguć

1. Hvala na lekciji ... bolje da je pošaljete nekom članu uNS-a ili NuNS-a, biće mu od koristi, meni ne treba ..

Nema na čemu, s obzirom da ih stalno delite drugima, pretpostavljala sam da vam neće biti naodmet još jedna za skladište. Pogotovu, jer ste pisali neprecizno o nečemu što je poprilično osetljiva stvar i gde očito mešate osnovne pojmove, a na štetu profesionalnog novinarstva.
Vidim da se razumijete u "sugestivne izveštaje"

Naravno da se razumem u posao koji radim, ali vaš pokušaj spina je suviše banalan da bih se primala na njega, ili to što se u to razumem ne znači da to i radim. Ili - to što vi pišete o novinarstvu, ne znači da se u njega i razumete, što se iz priloženog i da videti.
pa evo vam jednog primjera koji nije iz realnog socijalizma (o kojem vi saznanja stičete iz knjiga )...

Hvala na primeru, ali ne razumem zašto mi ga dajete kada ste maločas konstatovali da se u takve izveštaje razumem. Uz to da takvo znanje nisam stekla iz knjiga, već iz života i rada u socijalizmu, koji se kod nas završio pre 20, a ne pre 200 godina.
Vijest:
1) Informacija - u automobilu su pronadjeni leševi dvije osobe...
2) Komentar - pretpostavlja se da se radi o ubistvu i samoubistvu...

Loš primer, iz kog se vidi da ne znate ni kako izgleda vest, a kamoli kako izgleda sugestivna vest. Ali, kako niste radi da slušate lekcije, da se ne trošim za džabe.
U doba totalitarnog i mrskog "real socijalizma" novinari nijesu smjeli da objave ovakav zaključak...

O, itekako su smeli i ne samo to, nego su mogli da dodaju i poneku karakternu osobinu automobila ili pronađenih leševa, da insinuiraju poreklo...i sve to mnogo finije no što ste vi probali da uradite.
2. Pojmovi "objektivnost" i "istinitost" nijesu identični...

Pa, to i pokušavam da vam objasnim.
3. Istina nije totalitarni pojam

Istina jeste totalitaristički pojam, jer pretpostavlja nedodirljivost, tj. dogmu.
4. Novinarsko izvještavanje koje nije i istinito ne može da bude objektivno ...

Ko je taj koji određuje šta je istinito? Istina ima koliko i očiju koje je gledaju. Objektivnost ne zavisi od istine, niti se upliće u vlasničko poreklo istine, već prikazuje što je bliže moguće realnom stanju, bez prtljanja sa istinom, kao jednim od najzloupotrebljavanijim pojmova, koji obično služe sakrivanju objektivnog stanja, a u korist autora istine.
5. U Srbiji ne postoji objektivno novinarstvo, jer je u službi režima ... Posljednji zakon o javnom informisanju je najbolji dokaz ..

Hvala na obaveštenju, ali ja ni jednog trenutka nisam tvrdila da postoji.
sentinel26 sentinel26 18:02 08.06.2010

Re: Takav scenario više nije moguć

Jelica Greganović
Loš primer, iz kog se vidi da ne znate ni kako izgleda vest, a kamoli kako izgleda sugestivna vest. Ali, kako niste radi da slušate lekcije, da se ne trošim za džabe.

Tako je, ja sam veoma neposlušan i ne volim nikakve lekcije ...

Samo 4 godine poslije vašeg rodjenja učestvovao sam u pisanju pravih vijesti ali i prisustvovao štampanju, lansiranju i čitanju lažnih vijesti, ni tada se nijesam bojao onoga režima, kao ni danas ovoga sadašnjeg, pa vi ipak sačuvajte tu energiju za nekog drugog ...

Osim toga nijeste ni kvalifikovani da meni držite lekcije, pa bih vas kulturno zamolio da me više zaobidjete ... "izmedju nas je provalija" - ovo su vaše riječi iz jednog prethodnog propalog pokušaja držanja lekcije i disciplinovanja ...

Da se ja vratim temi bloga...

O gore pomenutim, Miškoviću, Beku i ostalima i njihovom bogaćenju sam se više puta izjasnio ...obogatili su se uz pomoć režima, sa monopolom na tržištu i dalje vjerujem da su se oni na vrijeme obezbedili i da ni slučajno ne mogu da dožive Karićev scenario ...

Neki od njih imaju i svoje novine i novinare...

Ko je u Srbiji detaljno pisao (govorio ) o enormnoj pljački na železnici osim TV B-92 ...?

Radi onemogućavanja rada Saveta za borbu protiv korupcije, koji nije postao sluga vladajućih stranaka, formirana je Agencija za borbu protiv korupcije i donešen krnji zakon o istoj, o kome sam u dva navrata pisao...

freehand freehand 19:13 08.06.2010

Re: Takav scenario više nije moguć

Kako odoleti i ne odgovoriti na ovakav kvaziintelektualni bućkuriš?
Prvo
Samo 4 godine poslije vašeg rodjenja

kakav značaj ima ova starosna odrednica? Biće da su krajem šezdesetih novinari pisali samo istinu? Ili da berba šezdesetih piše samo neistine?
Ili da sad đuturumi vredni strahopoštovanja mogu na osnovu nama nepoznatog staža i profesionalnih vrednosti da određuju šta valja a šta ne, ko vredi a ko ne?
učestvovao sam u pisanju pravih vijesti ali i prisustvovao štampanju, lansiranju i čitanju lažnih vijesti

Onomad, dok sam i sam bio u novinarstvu vesti sam pisao sam. Čak se i ne sećam da se to radilo grupno i da se u takvim poduhvatima "učestvovalo".
Čuj - prisuistvovao štampanju?!
Što se "lansiranja" tiče - pamtim nekoliko Apollo misija, ali sa televizije. Objektivni razlozi su me sprečavali da prisustvujem, , mada bih voleo da sam bio u prilici.
A "čitanju" - ihaj, pa radio sam na radiju, onoliko! Mada, nikad u toku prisustvovanja nisam znao da su lažne, priznajem.

Ko je u Srbiji detaljno pisao (govorio ) o enormnoj pljački na železnici osim TV B-92 ...?

E pa - osoba kojoj se uporno obraćate je bivši urednik a sadašnji dopisnik upravo kuće koju ste naveli. Kakva joj još kvalifikacija treba da bi bilo kome (možda, čak, i vama?!) držala lekcije iz novinarstva?
Eto, pa jedan Roger i od mene.
sentinel26 sentinel26 20:19 08.06.2010

Re: Takav scenario više nije moguć

freehand
Kako odoleti i ne odgovoriti na ovakav kvaziintelektualni bućkuriš?
Ko je u Srbiji detaljno pisao (govorio ) o enormnoj pljački na železnici osim TV B-92 ...?

E pa - osoba kojoj se uporno obraćate je bivši urednik a sadašnji dopisnik upravo kuće koju ste naveli. Kakva joj još kvalifikacija treba da bi bilo kome (možda, čak, i vama?!) držala lekcije iz novinarstva?
Eto, pa jedan Roger i od mene.


Žao mi je, niti ste razumjeli pomenuti tekst, niti ste pročitali prethodne pokušaje (i na drugim blogovima ) držanja netraženih lekcija, koji su započeli uvredama, pa vam neću odgovarati...

Pomenuta (moja ) rečenica nije dovoljna za držanje nenaručenih lekcija i van teme bloga...
Pisao sam i ja o mnogim pljačkama u Srbiji i van nje (čak i prije B92 ) pa mi to nije dalo legitimitet da bilo kome držim nenaručene lekcije o objektivnosti u srpskom novinarstvu ...

Bejaše li riječ (tema bloga ) o Miškoviću, Beku i njihovim kolegama koji su se obogatili, samo ne znamo još koji od njih spadaju u "pristojno" bogate a koji u "nepristojno" bogate ...

Onoga što vidjesmo u publici na Rolan Garosu niko ne spominje, ni da li i on možda spada u neku od ovih gore pomenutih grupa... Selektivnost ili je nešto drugo u pitanju ...

Sa konstatacijama koje sam izneo u vezi izveštavanja i prijava Saveta za borbu protiv korupcije vezano za naprijed pomenute vlasnike firmi niko nije dužan da se složi niti sam ja koga prozivao zbog toga ...

milisav68 milisav68 21:03 08.06.2010

Re: Takav scenario više nije moguć

Radi se o onoj vrsti podrške - koja se zove objavljivanje svih informacija i saopštenja koje je taj Savet objavio...
Taj Savjet je u svim slučajevima ukazao na precizne dokaze za svoje tvrdnje za korupciju ...
Koliko dugo oni upozoravaju vlast i javnost na korupciju u vezi privatizacije Luke Beograd...

To valjda treba da radi sud, ili sam ja nešto pomešao.Au da, ja sam zaboravio da je to praksa nekih država u okruženju koje su već jednom nogom u EU da to rešavaju neke komisije.
wukadin wukadin 12:36 07.06.2010

Ne zanosi se

Da li Miškovića i Beka čeka sudbina Bogoljuba Karića?


Ne.
Mislim da ne moram objasnjavati.
Jos jedno skretanje teme, uspesno ili ne - videcemo. Ne znam samo sto se toliko skrecu teme kad razbijamo na evropskom putu.
Filip Mladenović Filip Mladenović 12:47 07.06.2010

Re: Ne zanosi se

wukadin
Da li Miškovića i Beka čeka sudbina Bogoljuba Karića?Ne.Mislim da ne moram objasnjavati.Jos jedno skretanje teme, uspesno ili ne - videcemo. Ne znam samo sto se toliko skrecu teme kad razbijamo na evropskom putu.


Mislim da se ne radi o skretanju teme. Ako kurs evra nastavi ovako, Srbiju predstojeće jeseni čeka ili argentinski ili grčki scenario! Postavlja se i pitanje izvrdavanja plaćanja poreza, što neminovno tanji budžet Srbije (videti gore citat izjave Mirka Todorovića, upravo isključenog člana DS o pranju para na Kosovu, najcrnjoj srpskoj ofšor kompaniji)!
niccolo niccolo 13:10 07.06.2010

Re: Ne zanosi se

Ako kurs evra nastavi ovako, Srbiju predstojeće jeseni čeka ili argentinski ili grčki scenario!

Pa iz tog razloga i jeste skretanje teme. Prava tema je šta će vlast da uradi da odmah smanji javnu potrošnju i time pokuša da izbegne grčki scenario. Umesto toga mi ćemo sledećih 6 meseci da gledamo kako Verica Barać podnosi krivične prijave protiv Beka, a Beko protiv Verice Barać i tako ćemo se u krug zamajavati...I samo ćemo jednog dana da se probudimo i neće biti ni dinara u državnoj kasi...
Filip Mladenović Filip Mladenović 13:22 07.06.2010

Re: Ne zanosi se

niccolo
Ako kurs evra nastavi ovako, Srbiju predstojeće jeseni čeka ili argentinski ili grčki scenario!Pa iz tog razloga i jeste skretanje teme. Prava tema je šta će vlast da uradi da odmah smanji javnu potrošnju i time pokuša da izbegne grčki scenario. Umesto toga mi ćemo sledećih 6 meseci da gledamo kako Verica Barać podnosi krivične prijave protiv Beka, a Beko protiv Verice Barać i tako ćemo se u krug zamajavati...I samo ćemo jednog dana da se probudimo i neće biti ni dinara u državnoj kasi...

Ne samo da smanji javnu potrošnju, nego i da poveća javne prihode. Budžet se slabo puni i zbog izvrdavanja plaćanja poreza!
niccolo niccolo 14:24 07.06.2010

Re: Ne zanosi se

Budžet se slabo puni i zbog izvrdavanja plaćanja poreza!

Eto vidiš, sad si dokazao da sam u pravu - krivična prijava za LB nema veze sa izvrdavanjem plaćanja poreza...Znači ovo je blabla priča da bi se držala pažnja javnosti dalje od stvarnih problema. Lepo je da smo se složili...
Filip Mladenović Filip Mladenović 14:29 07.06.2010

Re: Ne zanosi se

niccolo
Budžet se slabo puni i zbog izvrdavanja plaćanja poreza!Eto vidiš, sad si dokazao da sam u pravu - krivična prijava za LB nema veze sa izvrdavanjem plaćanja poreza...Znači ovo je blabla priča da bi se držala pažnja javnosti dalje od stvarnih problema. Lepo je da smo se složili...

Prema toj logici i sve što se dešavalo uoči Karićevog bekstva iz Srbije bila je blabla priča! Teza o držanju pažnje javnosti dalje od stvarnih problema više ne "pije vodu". Više od 90 odsto gradjanki i gradjana Srbije samo jednim pogledom u vlastiti frižider ili račun za neplaćenu struju kapira u čemu je glavni problem!
Sepulturero Sepulturero 20:23 07.06.2010

Re: Ne zanosi se

niccolo
Ako kurs evra nastavi ovako, Srbiju predstojeće jeseni čeka ili argentinski ili grčki scenario!

Pa iz tog razloga i jeste skretanje teme. Prava tema je šta će vlast da uradi da odmah smanji javnu potrošnju i time pokuša da izbegne grčki scenario. Umesto toga mi ćemo sledećih 6 meseci da gledamo kako Verica Barać podnosi krivične prijave protiv Beka, a Beko protiv Verice Barać i tako ćemo se u krug zamajavati...I samo ćemo jednog dana da se probudimo i neće biti ni dinara u državnoj kasi...


Не верујем да се они толико боје грчког сценарија. Вероватно ће у септембру да прогласе банкрот државе па ће дугови добрим делом да буду отписани а онда Јово наново.
То је уствари грчки, а и аргентински, сценарио само банкари не воле да се о томе много прича из разумљивих разлога.
KRALJMAJMUNA KRALJMAJMUNA 09:25 08.06.2010

Re: Ne zanosi se

Više od 90 odsto gradjanki i gradjana Srbije samo jednim pogledom u vlastiti frižider ili račun za neplaćenu struju kapira u čemu je glavni problem!

Sve dok budeš pisao ovakve budalaste rečenice nema ti spasa. I ne zanosi se da ti je to rodno ravnopravno. To je samo znak da nemaš veze sa jezikom i sa logikom.
wukadin wukadin 12:00 08.06.2010

Re: Ne zanosi se

Ako kurs evra nastavi ovako, Srbiju predstojeće jeseni čeka ili argentinski ili grčki scenario!


Ako je Tadic mislio ozbiljno
Ako moze Misku da uzme silu love, tj.
Ako je Misko jos uvek ima (profuckalo se, ne bi pokusavao da uvali Deltu da mu cvetaju ruze)
Ako je nije ili nece skloniti na vreme, a sam Tadic rece gde
Ako te love ima dovoljno da se odrzava nerealan kurs (dinar precenjen bar 10%).
Ako se odrzavanjem nerealnog kursa moze oporavljati srpska privreda...

E sad, ovakav nacin misljenja jeste konzistentan. Drugi konzistentan nacin misljenja je Tadic spinuje, odnosno skrece temu sa velikih uspeha njegov... ovaj Cvetkoviceve vlade. I to je konzistentno. I cesto se desava...
Kada imas dve konzistentne mogucnosti, Okamova ostrica sece onu koja je manje verovatna, odnosno ako je tesko proceniti verovatnocu onu koja trazi vise dodatnih uslova vise "ako".
Videsmo koliko ima tih "ako", pri cemu cenim da Tadic pada na prvom uslovu.
enzo_molinari enzo_molinari 14:40 07.06.2010

samo neka skrece paznju

Neka je i skretanje paznje ali konacno da cujemo nesto ostrije tonove. Do sada niko nije ni spominjao ni jednog ni drugog kao da ne postoje. Ipak je ovo napredak.

Ja sam licno zgrozen bahanalijama koje su do sad ne neometano vec kao sasvim normalnu stvar pravili Miskovic i Beko. Miskovic jedini uvozi, prodaje svima sve, jedini kupuje domace i jedini izvozi , odredjuje cene i za uvezeno i za izvezeno. Srbija najskuplja u regionu. Beko bahato sa lukom Begrad, a cujem, ne znam da li je istina kad neo nesto uradi ili izjavi protiv njih , odmah mu dolazi poreska policija, ubopok i ostali.

Ako Predsednik skrece paznju sa nesposobnosti svoje vlade, sa krize ili sa nekog drugog problema na ovaj nacin samo neka nastavi, kad ode predaleko nece moci nazad zbog kredibiliteta i onda ce se valjda monopolisti nestati.
Filip Mladenović Filip Mladenović 17:16 07.06.2010

ODJECI I REAGOVANJA

...Da li će se poruka predsednika Tadića da je potrebno ispitati poreklo imovine "nepristojno bogatih ljudi u Srbiji" sprovesti u delo - mišljenja u parlamentu su različita. Neki poslanici imaju i konkretne predloge, čiju imovinu prvo ispitati.

"To su imena koja inače stalno vidimo i zaista su onako drastični primeri kršenja zakona, ali još drastičniji primeri kako državne institucije za njihove potrebe, za njihove privatni interes krše zakone i poništavaju opšti odnosno državni interes. Tu bi svakako mogao da misli na Miškovića, Beka, Danka Đunića, Vlahovića, Hamovića, Lazarevića, Kostića i verovatno ih ima još", rekla je za B92 Verica Barać, predsednica Saveta za borbu protiv korupcije.

U Srbiji, prema dostupnim podacima, ima oko 700.000 imućnih, ali je onih ekstremno bogatih nekoliko stotina. Ipak, porez na dohodak plaća samo oko 20.000 ljudi.

Bogatstvo koje u razvijenom svetu stiču generacije kod nas su mnogi zaradili u vreme sankcija i tranzicije. Koje vreme je napravilo naše "nepristojno bogate građane"?

"Period sankcija je stvorio uslove za pojavu preduzetničke patologije. I to je bilo podsticano na razne načine i od države, jer je država morala da funkcioniše i u peridou sankcija. Značajan broj ljudi je dobio povoljne pozicije koje je iskoristio, dobio novac koji je kasnije upotrebljavao u raznim privatizacijama", kaže Aleksandar Denda, ekonomski analitičar.

Oporezivanjem milionera u Srbiji popuni se tek oko 10 odsto budžeta. U zemljama Evropske unije taj prosek je između 25 i 30 odsto.

Jelica Greganović Jelica Greganović 19:40 07.06.2010

Re: ODJECI I REAGOVANJA

U zemljama Evropske unije taj prosek je između 25 i 30 odsto.

I u Grčkoj?
ivana23 ivana23 19:54 07.06.2010

Re: ODJECI I REAGOVANJA

Jelica Greganović
U zemljama Evropske unije taj prosek je između 25 i 30 odsto.

I u Grčkoj?


Atina -- Zamenica grčkog ministra kulture podnela je ostavku jer njen suprug duguje pet miliona evra za porez.

Stanovnici Atine ne veruju da ovaj slučaj znači i odlučnu borbu protiv korupcije:

"Mislim da je ovo šou za televiziju, uvek je tako. U početku se ozbiljno sprovode neke mere, svi misle da ćemo konačno početi da ih poštujemo, ali se brzo vraćamo starim običajima,"

"Obični ljudi uvek za sve plate. Ne verujem da je ikada u istoriji neka krupna zverka ispaštala zbog grešaka."
Exitus Letalis Exitus Letalis 20:16 07.06.2010

kao ...

društveno odgovorni članovi ove male srećne zemlje, ima da pazare đilasu platane i da mu naprave "tajkunski most".

svaki platan sa zlatnom pločicom - svome gradu društveno odgovrni mišković/beko/mitrović/kostić/matić/drakulić/hamović etc i svaki po nekoiko pločica i ima bulevar da bude još stariji i lepši.

a oni da konačno postanu društveno odogovorini građani.
ako ima to iko osporava!

p.s. i da odu u hram ko fucbaleri... pre pločica zlatnijeh ...
jesen92 jesen92 22:35 07.06.2010

sudbina Karica

..a sta fali njihovoj sudbini...jel im fali dlaka sa glave?...Da nisu mozda ostali bez kinte, bez kuca, bez nekretnina...Veliki broj ljudi koji je bez posla i prihoda, bez sansi ili sa penzijama od kojih ne moze da se zivi, veoma bi voleli da imaju sudbinu Karica....Mozda bi Miskovicu , Beku i ostalima, takodje svanulo kada bi znali da ih ceka sudbina Karica....Uzivace do kraja zivota a niko nece da ih dira i da ih proziva....milina....Mozda im Tadic pomaze da se dokopaju slobode tj oslobode svake odgovornosti?
7ispala7 7ispala7 15:24 08.06.2010

Re: sudbina Karica

jesen92
..a sta fali njihovoj sudbini...jel im fali dlaka sa glave?...Da nisu mozda ostali bez kinte, bez kuca, bez nekretnina...Veliki broj ljudi koji je bez posla i prihoda, bez sansi ili sa penzijama od kojih ne moze da se zivi, veoma bi voleli da imaju sudbinu Karica....Mozda bi Miskovicu , Beku i ostalima, takodje svanulo kada bi znali da ih ceka sudbina Karica....Uzivace do kraja zivota a niko nece da ih dira i da ih proziva....milina....Mozda im Tadic pomaze da se dokopaju slobode tj oslobode svake odgovornosti?

..ma potpuno se slazem sa tobom! Bre, Karic jos da im plati, nije bolje moglo da mu ispadne.To sto je tamo gde je pa nije jadan na parizeru i iznajmljnom stanu pa nema od cega da ga plati a sto se tice porodice polovini je i laknulo jer napokon mogu da izigravaju male Bogoljube po Beogradu!!
jesen92 jesen92 00:39 09.06.2010

Re: sudbina Karica

Bre, Karic jos da im plati, nije bolje moglo da mu ispadne.To sto je tamo gde je pa nije jadan na parizeru i iznajmljnom stanu pa nema od cega da ga plati
..pa to...uziva covek negde, bolje mu je nego da se dere da salata treba da bude nas izvozni brend...
Exitus Letalis Exitus Letalis 16:13 09.06.2010

Re: sudbina Karica

jesen92
Bre, Karic jos da im plati, nije bolje moglo da mu ispadne.To sto je tamo gde je pa nije jadan na parizeru i iznajmljnom stanu pa nema od cega da ga plati
..pa to...uziva covek negde, bolje mu je nego da se dere da salata treba da bude nas izvozni brend...

ako dobro pamtim, kuća onolika u londonu.
snimale one sestre karić neki spot u toj kući.
pride, pokazivali je.
i da dodam da je sam reko da ima 200 iljada jura platu mesečno.
mogo je malo i da ušpara.

ovi silni kafići kosta kafe su taođe napola njegovi, napola miškovićevi...
das ne brinemo...
sascha011 sascha011 01:01 08.06.2010

Karic -prvi medju jednakima

Nadam se da je ostatak tajkunske socijalne podgrupe ove zemlje na dobrom putu da se pridruzi svetskoj tajkunskoj margini ciji je skromni predvodnik sa ovih prostora uvazeni dekan (doduse, svog licnog univerziteta) i doktor zivotnih nauka Bogoljub Karic. Medjutim, to ce se, po svemu sudeci, tesko dogoditi ako gore navedeni do krvi ne nacepe Borisa, Mladju ili Ivicu.. kao sto je onda, onako nesmotreno, Bogoljub to uradio Voji. Sad mu ne bi pomoglo ni da ga, na primer, u Estorilu.. ili, dobro, negde drugde pozove na slavu. Mada se kod nas srba i ne poziva na slavu, a i kumovi se, ako su pametni, ne druze bas nesto preterano..
dolybell92 dolybell92 01:56 08.06.2010

Mišković , Beko i ostali

Kako su se u doba postojanja Jugoslavije,
ovda mogli legalno obogatiti pojedinci e da bi nakon
raspada iste, imali toliko novca da mogu da kupuju
šta im padne na pamet...da mi to za početak neko objasni,
pa onda možemo dalje ... ja mora da pitam za taj prvi milion ?

Znam da je kao bilo zabranjeno podizanje kredita za takvu vrstu posla,
a isto tako znam da je to rađeno... banke nastajale i nestajale.

Da li se to zove legalno sticanje dobiti i snalaženje ?
filantrop filantrop 06:51 08.06.2010

Pilece pamcenje

Moje bogami nije.
Ja sam iz Kragujevca i za Milana Beka sam narocito emocionalno vezan
Malo sam slab sa tacnim datumima, dosta je vremena i dogadjaja proslo, ali negde otprilike 97 ili 98 u Cmarketima su se pojavili prehrambeni i kozmeticki proizvodi ciji je generalni distributer bio privatno preduzece Dibek u vlasnistvu M.Beka, neki jogurti ako se ne varam i tako to.

U isto vreme, negde 98, Beko je doveden od strane tadasnje vlasti da bude predsednik upravnog odbora drzavnog preduzeca Zastava automobili. Valjda da je privredno ozivi.

Zastavu nije oziveo, uspeo je samo da zameni dotadasnji logo novim koji je veoma licio na Hjundaijev logo, pa su Kragujevcani novi logo nazvali Zjundai.

U septembru 2000 u centru grada, kod zastavinog sata, masa zastavinih radnika je cekala Slobu da dodje u posetu koju je organizovao upravo Milan Beko. Mahali Slobi, pod pretnjom otkazom.
(Zaposljavanje u to vreme je bilo apsolutno nemoguce bez uclanjenja u SPS-JUL.)

Ako se dobro secam, Beko je bio prvi na izbornoj listi za Kragujevac za JUL, za savezni parlament i dobio je mesto.

Isto vece, koincidencija ili ne, Djindjic je odrzao miting za izbore 2000, kod krsta.



http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2000&mm=09&dd=15&nav_category=1&nav_id=11831



http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2000&mm=09&dd=15&nav_category=1&nav_id=11868


http://www.b92.net/biz/fokus/ko_je_ko.php?yyyy=2007&mm=03&nav_id=238022
simicmacan simicmacan 09:11 08.06.2010

Da prostite...

Da prostite ... ovim profiterolama svi mi zajedno mozemo samo da poduvamo ... pa da posle pricamo kako se Srbija savijati nece ... a oni lete li lete, Kipar, Svajcarska, Devicanska i Razdevicena ostrva ... i poneka Budva i Krasici
BTW, kaze li se Razdevicena? :) Razdjanjena? Raskonzervirana? Rasekstraprofiterirana? Skidam mrak i crnu magiju? Joooooj

tajatehno tajatehno 12:56 08.06.2010

BOGOLJUB

Nasa slika i prilika u svakom pogledu
kaldorei kaldorei 13:24 08.06.2010

familija

Ništa dok na TV-u ne vidim kako gospođa Mišković & gospođa Beko krše ruke i zahvaljuju na pomoći & podršci Porodici.

To + učešće na izborima.
sentinel26 sentinel26 14:21 08.06.2010

Neke rečenice

koje je izgovorio B.Karić su "vaskrsle" skorašnjih dana...

U slučaju prepoznavanja, nema kajanja...


Unfuckable Unfuckable 19:50 08.06.2010

nema zime

za Miška i Ekipu dok je Večiti Ministar u sedlu
freehand freehand 20:12 08.06.2010

Re: nema zime

Unfuckable
za Miška i Ekipu dok je Večiti Ministar u sedlu

Gosin MAXImilijan?
Unfuckable Unfuckable 20:19 08.06.2010

Re: nema zime

pa on i Tomica su simboli večite vladavine, niko sličan mi ne pada na pamet.
A Mišković je procvetao za vreme njegovog stolovanja, ili ja nešto čitam pogrešno (?)
Uzgred, ovo "uputstvo" građanstvu je vrhunac cinizma i bezobrazluka.
milisav68 milisav68 21:37 08.06.2010

Re: nema zime

niko sličan mi ne pada na pamet.

Možda braća Pozderac!
Filip Mladenović Filip Mladenović 22:04 08.06.2010

NAJNOVIJA VEST!

Savet za borbu protiv korupcije podneće uskoro krivične prijave protiv odgovornih za preuzimanje akcija C- marketa, među kojima su Danko Đunić, Miroslav Mišković, Milan Beko i Slobodan Radulović, tvrdi za „Blic“ Verica Barać, predsednica Saveta za borbu protiv korupcije.

freehand freehand 22:23 08.06.2010

Re: NAJNOVIJA VEST!

Filip Mladenović
Savet za borbu protiv korupcije podneće uskoro krivične prijave protiv odgovornih za preuzimanje akcija C- marketa, među kojima su Danko Đunić, Miroslav Mišković, Milan Beko i Slobodan Radulović, tvrdi za „Blic“ Verica Barać, predsednica Saveta za borbu protiv korupcije.



A Koštunica/Mihajlov/Co?
alselone alselone 07:11 09.06.2010

Sutanovac

Da li ste ispratili kako je junosa lupio kontru juce na B92. Ili mozda nije kontra nego znak "ovima" - samo se salimo, da se raja raduje. To jos uvek ne mogu da procenim, ali da je zanimljivo - zanimljivo je.
Filip Mladenović Filip Mladenović 12:42 09.06.2010

Kako bi to BOB DILAN opisao?

...Ima mnogo zanimljivih elemenata u viziji Boba Dilana: njegova svest o patnjama i vrlinama potlačenih, njegov osećaj za nepodopštine savremenog društva u SAD, njegova mržnja prema ratu, njegova lična potreba za nezavisnošću od materijalističke kulture, kao i njegov predosećaj apokalipse. Dilanova vizija je, u stvari, bitno apokaliptička; uvek iznova on govori o zlom svetu koji će uskoro biti kažnjen i ukinut, onda kada „brod pristane“.

Svet Boba Dilana je svet u kome su nezaposleni Holis Braun (Hollis Brown), njegova žena i petoro dece, naočigled svojih zemljaka, prepušteni smrti od gladi u prljavoj kolibi i na "prljavoj kiši" (The Ballad of Hollis Brown), u kojem borci za ljudska prava bivaju ubijeni (Oxford Town), u kojem zatvorenike maltretiraju sadistički čuvari (The Walls of Red Wing). To je svet ogorčenih iseljenika (I Pity the Poor Immigrant), eksploatisanih podstanara (Dear Landlord), površnih i pohlepnih žena (Sad-Eyed Lady of the Lowlands).

To je svet u kome beli Amerikanci sistematski uništavaju čitava indijanska plemena, u kojem svaka od zaraćenih strana smatra da je Bog na njenoj strani (With God on Our Side), u kojem se "gospodari rata" kriju u svojim vilama, "dok krv mladih ljudi/ ističe iz njihovih tela/ zakopanih u blato" (Masters of War). Amerika je za Dilana zemlja koja uživa u prizoru boksera koji se ubijaju (Who Killed Davey Moore), zemlja u kojoj sudija može da prinudi devojku na seks, uz lažno obećanje da će joj oca spasti od vešala (Seven Curses); zemlja u kojoj siromašne belce bogataši uče da mrze crnce (Only a Pawn in their Game); zemlja u kojoj se rudnici i fabrike zatvaraju bez imalo brige o dobrobiti radnika (North Country Blues). Dilan smatra da je za mlade ljude Amerika jedno apsurdno, nadrealno mesto!

(Odlomak iz eseja Frenka Dejvija "Leonard Koen i Bob Dilan: poezija i pop muzika"

freehand freehand 23:32 09.06.2010

Pazi ga - PrivrednikVs.Svedok

Očešali retrovizore pa povadili artiljertiju.
šta bi bilo da se očešu kolone Miškovića i Verice?
Mislim, Đipovi protiv Biciklista.
KRALJMAJMUNA KRALJMAJMUNA 05:57 10.06.2010

Re: Pazi ga - PrivrednikVs.Svedok

freehand
Očešali retrovizore pa povadili artiljertiju. šta bi bilo da se očešu kolone Miškovića i Verice? Mislim, Đipovi protiv Biciklista.


Što volim da sam vidovit sproću Peconija.
freehand freehand 08:27 10.06.2010

Re: Pazi ga - PrivrednikVs.Svedok

KRALJMAJMUNA
freehand
Očešali retrovizore pa povadili artiljertiju. šta bi bilo da se očešu kolone Miškovića i Verice? Mislim, Đipovi protiv Biciklista.

Što volim da sam vidovit sproću Peconija.

Ma daj... Sem što si bio Tajanstven, još si bio i Vidovit?!
Kojekako, interesantna je etikecija: taj nije ni Kontroverzni Bizmismen ni Tajkun, nego Privrednik, jbt!
Mis'im , ko je taj čovek u stvari? Da nije neki mnogo veći izdajnik?
Eno Verica Barać pominje da se vlasnik Luke "Dunav" u Pančevu uknjižio i na akvatoriju, al mu ne pominje ime i prezime... Da popizdiš.
KRALJMAJMUNA KRALJMAJMUNA 10:41 10.06.2010

Re: Pazi ga - PrivrednikVs.Svedok

freehand

KRALJMAJMUNA

freehandOčešali retrovizore pa povadili artiljertiju. šta bi bilo da se očešu kolone Miškovića i Verice? Mislim, Đipovi protiv Biciklista.Što volim da sam vidovit sproću Peconija.Ma daj... Sem što si bio Tajanstven, još si bio i Vidovit?!Kojekako, interesantna je etikecija: taj nije ni Kontroverzni Bizmismen ni Tajkun, nego Privrednik, jbt!Mis'im , ko je taj čovek u stvari? Da nije beki mnogo veći izdajnik?Eno Verica Barać pominje da se vlasnik Luke "Dunav" u Pančevu uknjižio i na akvatoriju, al mu ne pominje ime i prezime... Da popiziš.

To PRIVREDNIK PREDRAG RANKOVIĆ PECONI znači da je izašao iz faze kontroverzni biznismen i iz faze biznismen. Kod nas PRIVREDNIK ima izrazito pozitivan "zvuk". A BIZNISMEN i dalje ima malo prizvuk kriminala. Znači, idemo dalje.
PS Koga ja pomenem na Blogu - da se pazi od sivih automobila i ružičastih žena.
Vidoviti Kralj.
sentinel26 sentinel26 20:13 10.06.2010

Re: Pazi ga - PrivrednikVs.Svedok

freehand
Eno Verica Barać pominje da se vlasnik Luke "Dunav" u Pančevu uknjižio i na akvatoriju, al mu ne pominje ime i prezime... Da popizdiš.

Nemojte da se ljutite na Vericu Barać, ona i Savet nijesu objavili štampi niti TV nijedno od onih 17 imena u vezi Luke Beograd, imena su "procurela" iz tužilaštva ...

Oni tako rade ... A zašto i kako su iz tužilaštva procurela imena prije nego ono odluči o podizanju (ili odbacivanju ) optužnice po krivičnoj prijavi nije teško pogoditi ...


Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana