Društvo| Planeta| Putovanja| Reč i slika| Život

Jovina avantura

Dragan Jakovljević. RSS / 13.06.2010. u 15:46

Sretnem Jovudokrova jesenas u našem rodnom gradu i čovek mi ispriča kako je preko neke naše turističke agencije za debele pare dobio posao u Španiji. Fizički doduše, ali Jovadokrova u tom trenutku nije imao mogućnost da bira.

Lepo se tamo snašao i htede, kaže, posle da im se zahvali u medijima što su mu to omogućili, ali niko nije hteo da objavi njegovu priču, pa čak ni fotografiju. Kažu, žalimo slučaj, jer se dotična turistička agencija već reklamira kod nas i jedan je od stalnih komintenata, tako da joj vaša reklama nije potrebna.

He, pa nisam ni ja od juče, reče Jova i preuze stvar u svoje ruke. Evo, ovako je to bilo:



Komentari (11)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

mariopan mariopan 16:36 13.06.2010

Super mu aranžman :-)

Ako je skupo bar je bilo teško a i veliko.
sesili sesili 16:42 13.06.2010

Re: Super mu aranžman :-)

Vredi svaku paru!
stasava stasava 17:45 13.06.2010

zene

A zene? Nije u redu!
shomodji shomodji 18:48 13.06.2010

Re: zene

stasava
A zene? Nije u redu!

Treba i deca da se navikavaju
dragan7557 dragan7557 19:01 13.06.2010

Re: zene

stasava
A zene? Nije u redu!

Diskriminacija !!!!!


cerski
jovadokrova jovadokrova 23:31 13.06.2010

Re: zene

Re: zene

stasava
A zene? Nije u redu!


Treba i deca da se navikavaju


Ma svi su se navikavali, ništa ne brinite, bilo je tu svega,mirisa paljevine, vožnje pod policijskom pratnjom... Važno je imati opušten odmor.
A dotična agencija i dalje radi, mislite o tome...
mariopan mariopan 00:25 14.06.2010

Re: zene

A dotična agencija i dalje radi, mislite o tome...

Mislim, mislim..... možda je ova?

Vraćala se ja iz Atine, pre jedno trinaestak godina. U autobusu je bilo nas troje do Soluna.
Tu u Solunu navali narod u bus ko nenormalan i počne da ubacuje pakete do krova busa.... kada je onaj šverc oko Nove Godine cvetao, vukao narod lampice za jelke, šolje za kafu, prekrivače na angro - prave švercerske ture a vodila ih jedna gospođa, (sada već poznata naša agencija), tada još u povoju.....pa su nam u Solunu napunili autobus da smo ličili na ciganski karavan. Do krova smo bili popunjeni šverc- komerc robom a ja sam zgrčene noge držala na nekim kutijama sa šoljicama za kafu. Što je najgore, to nije bio njihov autobus, nisu ga tada ni imali, nego od druge agencije sa kojima sam ja putovala.

I krene ta gospođa, vlasnica te agencije kroz autobus da ubere "porez" na prtljag, i traži baš dosta, po dvadeset- trideset maraka, odokativno, u ono vreme velike pare ali šverceri daju ko podmazani...a meni prekipelo jer nije dozvolila da izađemo u Solunu da bar popušim ko čovek nego nas napunili ko ćurku za Božić i piče prema Beogradu. I još ne putujem sa njima ali se zbog njih maltretiram.

Kada je stigla do mene zarežim na nju da mi makne tu ispruženu ruku ispred nosa jer ću je ujesti !
Ona se štrecne i kao ja sam jako bezobrazna, treba da platim kao svi drugi - a ja onda zapalim cigaretu, mrtva hladna u prepunom autobusu. Kaže ona meni da ja ne smem da pušim u autobusu a ja joj opet kažem da mi se makne ispred očiju jer ja ne putujem sa njenom agencijom, nemam veze sa njom i njenim šverc komerc turizmom, zato ni ona mene ne sme da maltretira ...nisam platila kartu da me ko paket pakuju sa nogama na kutijama šoljica i da me neko reketira...nego neka dođe onaj kome sam platila kartu pa neka mi kaže zašto nije stao da popušimo ili odemo u vc posle 7 sati vožnje u Solunu nego je sve to vreme pakovan autobus da u njega stane što više robe - onda ne bih pušila u busu, i neka mi objasni ko je ta gospođa koja me maltretira i reketira?


I to je sada jedna jako "ugledna turistička agencija", vodi ljude po celom svetu. Ono beše lično vlasnica agencije ili supruga vlasnika kako mi rekoše šverceri koji su tu turu svake nedelje prelazili sa istom gospođom i plaćali reket koliko god ona kaže.

Nisam imala ništa protiv sirotih švercera, ti ljudi su tada jedino tako ishranjivali porodice, ali reket koji su plaćali svima pa i carini bio je nenormalan. I tu se gospodža ugradila lepo.

Da napomenem, ona je sedela napred kod vozača i sve vreme nesmetano pušila zajedno sa ekipom koja vozi. A mene je našla da nagazi?

Kasnije smo se još jednom srele, isto tako, zaobišla me u velikom luku, mislim da su dobro prošli i svi ostali šverceri koji su sedeli u mojoj blizini jer je i njih nekako preskočila
jovadokrova jovadokrova 16:14 14.06.2010

Re: zene

Re: zene

A dotična agencija i dalje radi, mislite o tome...


Mislim, mislim..... možda je ova?

A možda i nije, konkurencija je poovelika.
shomodji shomodji 14:52 14.06.2010

Eh

Kad smo kod agencija...
jovadokrova jovadokrova 16:12 14.06.2010

Re: Eh

Šta reći,
nemam dovoljno pogodne reči, a umalo da me udari tramvaj, mada nisam sujeveran ko Gaudi.
saton saton 18:17 14.06.2010

Re: Eh

JA sam apsolutno uzivao sto u blogu, sto u komentarima! Odavno se nisam ovako smejao :) Srpska posla :)

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana