Društvo| Mediji| Politika| Život| Životni stil

Unija voajera svih fela

Dragan Jakovljević. RSS / 14.06.2010. u 17:08

Da li je jedan kriminalac upucao drugog zbog žene ili zbog toga što zna da „mrtva usta ne govore"? Koje je marke bila mašina za mlevenje mesa u kojoj je jedan od njih samleo svoju žrtvu? Ko je naručio ubistvo zaštićenog svedoka u postupku za ubistvo ubice jednog od ranije ubijenih? Da li je žena ubice poznatog kriminalca koji je verovatno ubio poznatog političara prenosila novac preko granice u čarapi ili rezerovaru za gorivo? Koji ih je plastični hirurg tako uspešno sakrio i od rođenih majki?


To vam je, dragi moji, rafal kojim bivamo zasuti čim otvorimo novine, tj. neki od informativnih internet sajtova. Kakve poplave, kakvi investitori, kakvo svetsko fudbalsko prvenstvo... Svima su nam oči uprte u nastavak domaće krimi-sapunice sa primesama horora, kojoj kao da nema kraja. Tačnije, prosto smo primorani da oči držimo razgorogačene, kako posle ne bismo ispali glupi u društvu. Ako već ne znate ko je sinoć na Farmi napujdan na koga (to će vam još i progledati kroz prste jer je količina bljuvotina na toj ljudsko-životinjskoj paradi tolika da ju je teško svariti u jednom cugu, a da ne dobijete teško trovanje želuca), onda se barem opismenite tako što ćete savladati servirano krimi-gradivo.


Tako se cela Srbija ovih dana pretvorila u veliku detektivsku agenciju, sa dva voajerska odeljenja u kojima se sa interesentima radi na farmersko-balegarskim praktičnim slučajevima i onima za koje mozak uopšte nije poželjan - čak ni sa minimalnim brojem operacija.


Ali, nemojte misliti da su granice među ovim odeljenjima oštre. Naprotiv, čak su i jedva vidljive, jer su sve teže uočljive i međe između bulevarskih medija i onih koji bi trebalo da to nisu. Svako bi da se bar malo ovajdi o našu sklonost voajerisanju. Priznajte koliko vas žmaraca podiđe kada na naslovnoj strani novina koje ste kupili pročitate da su se dve (ras)prodavačice sopstvene intime na Farmi međusobno dohvatile u koštac, sa posledicama na koje vas urednik novina upućuje čak na osmu stranicu (naravno da vam ono glavno neće ispričati na naslovnoj, koja je na kiosku svima dostupna, jer ni kod babe više nema džabe). I ima li većeg uzbuđenja nego kada vas sa iste te naslovne pozovu da na dvanaestoj pročitate kako je Kalinić testerisao ekstremitete svojim kompanjonima, a posle ih žive spaljivao. Kakve nerazjašnjene afere, kakvi presvučeni političari sa još krvavim rukama, kakvi ministri oslobođeni odgovornosti za (ne)učinjeno, kakvo poreklo tajkunskih imperija, kakva kuka i motika u rukama gladnih... U poređenju sa Firčijevim prdežom i Simovićevom ženom-pobeguljom, sve ostalo je nirvana.

Atačmenti



Komentari (6)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Jelica Greganović Jelica Greganović 18:29 14.06.2010

*

gedza.73 gedza.73 20:41 14.06.2010

Re: *

I ima li većeg uzbuđenja nego kada vas sa iste te naslovne pozovu da na dvanaestoj pročitate kako je Kalinić testerisao ekstremitete svojim kompanjonima, a posle ih žive spaljivao.

Da li je moguce da to pise u novinama?
(naravno da vam ono glavno neće ispričati na naslovnoj, koja je na kiosku svima dostupna, jer ni kod babe više nema džabe)

To je mana velegrada. U selu sednes na praznu gajbu u uglu prodavnice i dok zena pretura po rafovima ti prelistas dnevnu stampu.
Ova tema ti se dobro dopunjava sa 'Zar je (ne)važno ko je kriv?'.
Lepo se vidi kako ode ovaj svet u materinu.
Kako kaze stanoviti S.Tajler 'there's something wrong with the world today'.
srdjan.pajic srdjan.pajic 21:44 14.06.2010

Re: *

Jelica Greganović



mlekac mlekac 22:08 14.06.2010

Ista meta isto odstojanje...



Samo za siru populaciju
kviskobg kviskobg 16:17 17.06.2010

Re: Ista meta isto odstojanje...

mlekac


Samo za siru populaciju


Znas kako ovaj prozor na slici zove moje bivsa tasta?

Spijunfenster.....
radulence radulence 01:22 15.06.2010

.

eto zasut sam i ja.
konachno.
ovde.
hvala.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana