Film| In memoriam| Kultura

Bekim Fehmiu 1936 - 2010.

Srđan Mitrović RSS / 15.06.2010. u 16:45

19639493174c179649d757b487452336_extreme.jpg

Bekim Fehmiu imao je 74 godine i bio je je dan od najpoznatijih filmskih glumaca u nekadašnjoj Jugoslaviji. Između ostalog glumio je u filmovima "Specijalno vaspitanje", "Partizanska eskadrila", ali najveću slavu u zemlji i inostrantsvu stekao je glumeći "Belog Boru" u "Skupljačima perja". Bekim Fehmiu glumio je i u brojnim stranim filmovima sa najvećim svetskim zvezdamam a između ostalog glumio je i Odiseja.

Karijeru je gradio i u inostranstvu, a posebno u Italiji, gde je imao ugovor s rediteljem Dinom de Laurentisom. Sarađivao je i sa Džonom Hjustonom, Avom Gardner, Šarlom Azbavurom i drugima. Dobitnik je mnogih nagrada, među kojima je i Zlatna arena na Festivalu jugoslovenskog filma u Puli, za ulogu Halil-bega u filmu „Roj“. Iz braka sa Brankom Petrić imao je dva sina – Hedona i Uliksa.

 

http://www.b92.net/kultura

 

 

"VREME": Knjigu uspomena završili ste još 1985. godine. Zašto je objavljujete baš sad?

BEKIM FEHMIU: Sve kockice su se složile. Nismo mi uvek gospodari svega. Zašto ste se vi rodili određenog dana, od određenih roditelja, na određenom mestu?

Javno ste se oprostili od glume kao znak protesta zbog antialbanske propagande. Šta ste time postigli?

Sva ona telefoniranja od Triglava do Đevđelije posle oproštajnog intervjua u Politici, aprila 1987. godine, pohvale za hrabrost, čestitanja, ništa mi nisu značili. Moj predosećaj, upozorenje, naročito sa pesmom Dušana Vasiljeva Čovek peva posle rata, koji kaže, "Ja sam gazio u krvi do kolena i nemam više snova..." a završava sa "O dajte meni, samo još šaku zraka, i malo bele jutarnje rose, ostalo vam na čast", ništa nije značilo. Postigao sam nulu, jednu apsolutnu nulu u atmosfri jahača apokalipse, prošavši kroz veliku duševnu patnju. Postigao sam ono, kao Stefan Cvajg u "Jučerašnjem svetu", izolaciju, usamljenost. To me nateralo da zapisujem dalja sećanja.

Šta mislite da je uzrok neslaganja srpskog i albanskog naroda?

Ja nisam naučnik. U zapisima Dimitrija Tucovića koje je napisao još 1912. godine rekao je da su Albanci najveći prijatelji Srba. U sjajnim knjigama profesorke sociologije i filozofije umetnosti Jasmine Udovički iz Bostona (SAD) Kosovo - politika konfrontacije i Srbi i Albanci kroz vekove, profesora Petrita Imamija u najnovijim izanjima Samizata možete naći odgovore na mnoga pitanja.

Na kraju knjige "Blistavo i strašno", vaš sin, Uliks Fehmiu, o vama je napisao da ste i vi iskusili nemilost političara prema porodici Fehmiu koja se prvo ispoljila na vašem ocu, jednom od glavnih ljudi ustanka albanskog naroda protiv Turaka 1912. godine, kome od tada nijedna vlast nije oprostila što se posvetio prosvećivanju albanskog naroda. Naime, vama je, odlukom političara, na samom početku karijere oduzeta stipendija Prištinskog pozorišta. Kasnije ste, međutim, kako vas predstavlja izdavač, zbog uspeha u inostranstvu postali ponos države. Molim vas, opišite vaše iskustvo o odnosu pojedinca i države.

Nikada volja i snaga političara nije mogla da me slomi u nameri ostvarivanja svog životnog cilja i nije istina da su me političari proglasili ponosom države, jer da je tako onda bi mi sigurno dodelili neku od nagrada, makar Oktobarsku.

Vi ste, sa ekrana i scene, kako se to uobičajeno kaže, plenili ženska srca. Koliko fizički izgled utiče na karijeru glumca?

Fizički izgled može samo delimično da utiče. Ono glavno što utiče jeste unutrašnje bogatstvo glumca, ono duhovno, duševno i intelektualno. Zar je Dastin Hofman lep glumac? Ali kakva lepota i čar izbija iz njegovih kreacija!

Šta za vas znači besa?

Ne za mene, već za sve Albance besa je bila najviša ljudska etička vrednost. Besa je bila jača nego bilo koji ugovor. Zbog te bese kroz istoriju Albanci su plaćali svojim glavama i zbog svojih zabluda. To je ono što je najviše krasilo albanski narod, u okruženju sa svetom. Takvu besu je imao i moj profesor dr Miloš Đurić, čiji je ceo život bio čas iz etike.

U svojim uspomenama opisujete tradicionalni način života i porodicu tonom izuzetnog poštovanja. Da li tradicija opterećuje?

Ne, ako se ona poštuje, kultiviše i ne nameće silom drugom. Naprotiv, vidite, kćerka reditelja Berta Kenedija, u čijem sam filmu Dezerter igrao, bila je član nekog društva u Los Anđelesu gde su se igrale srpske narodne igre. Gospodin Bert me je zamolio ako mogu da mu nabavim našu narodnu nošnju. Dao mi je mere svoje kćerke. U Narodnoj radinosti u Knez Mihailovoj ulici kupio sam kompletnu šumadijsku narodnu nošnju od opanaka do jeleka. Gospodin i gospođa Kenedi nisu mogli da nađu prave reči zahvalnosti, a radost kćerke je bila neopisiva. Ono što je najlepše, upravo je različitost tradicije koja čoveka obogaćuje i raduje.

Da li posećujete vaše, kako je u Prištini?

Kako da ne. Pet, šest meseci provodim u Prizrenu i Prištini. Bio sam prošle godine. U Prizrenu, od 1999, ona božanstvena Šaip-pašina kuća u kojoj sam živeo, više ne postoji. Zapaljena je. Hvala Bogu, postojaće zauvek u mojoj knjizi kao i grad Prizren. U Prištini je bio haos.

Kako vi govorite o umetnosti? Da li kao Eli For koga ste citirali u knjizi?

Apsolutno. On kaže: "Umjetnost je poziv na duhovnu zajednicu ljudi... Govoreći nam o čovjeku ona nam otkriva nas same." Koliko naših umetnika bez osećanja inferiornosti ravnopravno učestvuju i u duhovnom stvaralaštvu sveta. Pomenuću mlađu generaciju, kao Mikija Manojlovića, Miru Furlan, Radeta Šerbedžiju, Anicu Dobru, Slobodana Šnajdera, Boru Ćosića, Davida Albaharija, Dragana Velikića... Koliko romana, drama je napisano koje otkrivaju nas same juče i danas? Recimo Beogradska trilogija Biljane Srbljanović, Potpalublje Vladimira Arsenijevića, Profesionalac, Lari Tompson, Kontejner Duška Kovačevića, pa evo i najnovija premijera u Jugoslovenskom dramskom pozorištu Paviljoni, Milene Marković, koja je dobila nagradu u Beču. A naravno, i mnogi drugi koje nisam pomenuo. Pa zar nije u pravu Eli For: "Umjetnik to smo mi sami..."


 

Selidba iz Skadra

"Neobična je gužva pred našim vratima. Veliki kamion, natovaren pokućstvom, već je krenuo a drugi nas čeka. Svi susedi su se okupili da se pozdrave sa svima nama jer se vraćamo na Kosovo, u Prizren. Presrećna baka reče: Hvala Bogu, najzad, posle deset godina idemo svojoj kući!

Grleći se, suznih očiju, jedan drugom upućujemo najlepše želje.

Hanka Leče i njena deca stoje kao buket i čekaju da se poslednji pozdrave.

Stoje ispred kapije, plaču, mašu belim maramicama. Moja Bukuroše maše svojom ručicom... Dovikujem: Pišite nam i ja ću vama.

Sedim u ogromnoj kamionskoj kabini, pored mame. Da li to mami, mojim sestrama i meni klize suze ili kiša rominja? I jedno i drugo... Sada se čuje samo brujanje motora i dobovanje krupnih kišnih kapi po karoseriji.

Svi ćutimo, utonuli u svoje misli. Osećam prazninu, zebnju prema onom čemu idem u susret."

(odlomak iz "Blistavo i strašno")

 



Komentari (68)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

JJ Beba JJ Beba 16:47 15.06.2010

eee baš mi žao.

bio je dasa i faca.


R.I.P
Bili Piton Bili Piton 16:50 15.06.2010

Re: eee baš mi žao.



Booooze, kakav nacin da se zavrsi, strasno....

Jeste bio smeker a i dasa na svoj nacin... :(
JJ Beba JJ Beba 16:52 15.06.2010

Re: eee baš mi žao.

Bili Piton


Booooze, kakav nacin da se zavrsi, strasno....

Jeste bio smeker a i dasa na svoj nacin... :(

šta fali načinu? to je njegov izbor, njegovi razlozi.
hrabar čovek, očito
Bili Piton Bili Piton 16:54 15.06.2010

Re: eee baš mi žao.

JJ Beba

šta fali načinu? to je njegov izbor, njegovi razlozi.
hrabar čovek, očito


Ma znam...nego ja imam problem sa suicidom generalno. Kad sam bio na prvoj godini studija kompozicije ubio se Vasa Mokranjac, profesor, skocivsi sa petog sprata. Iako nije bio moj profesor, to je na mene ostavilo uzasan utisak i od tada se bas potresem kad se bilo ko ubije.
JJ Beba JJ Beba 16:57 15.06.2010

Re: eee baš mi žao.

Bili Piton
JJ Beba

šta fali načinu? to je njegov izbor, njegovi razlozi.
hrabar čovek, očito


Ma znam...nego ja imam problem sa suicidom generalno. Kad sam bio na prvoj godini studija kompozicije ubio se Vasa Mokranjac, profesor, skocivsi sa petog sprata. Iako nije bio moj profesor, to je na mene ostavilo uzasan utisak i od tada se bas potresem kad se bilo ko ubije.

kapiram te skroz, al kapiram i one koji više ne mogu.
Ima decu, unika, divnu ženu...
Očito je bol bila prejaka, neizdrživa

Jelica Greganović Jelica Greganović 17:02 15.06.2010

Večni mir

i laku zemlju.
Po njemu i po sceni sa krvavim rukama sam pamtila "Skupljače perja".



Bili Piton Bili Piton 17:02 15.06.2010

Re: eee baš mi žao.

JJ Beba

Očito je bol bila prejaka.



Da...

(bio sam na drugoj godini, ne prvoj - Vasa mi je sedeo u komisiji na ispitu s prve godine).
mirelarado mirelarado 17:35 15.06.2010

Re: eee baš mi žao.

JJ Beba
bio je dasa i faca.
R.I.P


И велики глумац. Mного тужна вест.


man ray loves me man ray loves me 19:08 15.06.2010

Re: eee baš mi žao.

to je njegov izbor, njegovi razlozi.

nije zabavno biti star.
JJ Beba JJ Beba 20:14 15.06.2010

Re: eee baš mi žao.

man ray loves me
to je njegov izbor, njegovi razlozi.

nije zabavno biti star.

...i tužan
jesen92 jesen92 21:34 15.06.2010

Re: eee baš mi žao.

...i meni...bas bas..
Exitus Letalis Exitus Letalis 23:37 15.06.2010

Re: eee baš mi žao.

nije zabavno biti star.

ne vidim kakve veze imaju godine s ovim činom?

starost jeste zeznuta.
ali ovo nema veze sa starošću.
malo je dublje.

što reče neko u komentarima na b92 - bekime, oprosti!
silver bullet silver bullet 09:53 16.06.2010

Re: eee baš mi žao.

šta fali načinu? to je njegov izbor, njegovi razlozi.
hrabar čovek, očito


Ja mu skidam kapu.
Ocigledno da je bio covek ostrih, naglih rezova, jasnih i cvrstih stavova. To se vidi po njegovom zivotnom putu, odlukama koje je donosio.
Stoga i ovu treba postovati.
Promisljeno i dosledno se povukao iz zivota.
Slava mu.
nurudin nurudin 11:16 16.06.2010

Re: eee baš mi žao.

Exitus Letalis
bekime, oprosti!


Ако можеш...

Заиста невероватно, зар је оваква вест била потребна да Беким осване на насловниј страни...??? Кад сам угледао дневне новине, прво што сам помислио било је: "хвала Богу, вратио се...". Кад оно Беким одлази...

Слава му и вечни мир који очигледно није имао.
man ray loves me man ray loves me 20:06 16.06.2010

Re: eee baš mi žao.

ne vidim kakve veze imaju godine s ovim činom?


i would venture a guess. to sto vi zovete 'covek naglih rezova' bi moglo ukazivati na bipolaran poremecaj. to je bolest koja stoji iza mnogih samoubistava. medjutim samoubistvo u osamdesetoj (a ne u tridesetoj) ukazuje na blazi oblik, gde depresija nije tako duboka. razlika koja preteze je dodatna depresija zbog starosti, mozda i bolesti sa slabim izgledom o kojoj nista ne znamo.
nadam se da ovo nece biti shvaceno kao klevetanje pokojnika. prvo, to su moje spekulacije koje ne moraju biti tacne, a drugo, i da jesu, biti bipolaran nije nista sramno.
silver bullet silver bullet 22:05 16.06.2010

Re: eee baš mi žao.

i would venture a guess. to sto vi zovete 'covek naglih rezova' bi moglo ukazivati na bipolaran poremecaj. to je bolest koja stoji iza mnogih samoubistava. medjutim samoubistvo u osamdesetoj (a ne u tridesetoj) ukazuje na blazi oblik, gde depresija nije tako duboka. razlika koja preteze je dodatna depresija zbog starosti, mozda i bolesti sa slabim izgledom o kojoj nista ne znamo.
nadam se da ovo nece biti shvaceno kao klevetanje pokojnika. prvo, to su moje spekulacije koje ne moraju biti tacne, a drugo, i da jesu, biti bipolaran nije nista sramno.


Zasto neko mora biti dusevno bolestan, ili bipolaran ako vam je draze, da bi doneo svesnu odluku da se povuce iz ovog zivota?

Ja smatram da podvlacenje crte koja vodi suicidu ne mora uvek biti rezultat dugogodisnje depresije, da moze biti i promisljen, intelektualno potkovan zakljucak koji svodi bilans svog zivota, bilo da je on pri kraju zbog godina ili bolesti ili je jednostavno iscrpeo sam sebe, pa moguce i u mladjim godinama.

No nekako mi se cini da lekari sve pokusavaju da smeste u neke fioke sa obelezenim latinskim imenima. Mozda zato sto im se onda zivot cini uredjenijim i shvatljivijim. Ali to su sad samo moje spekulacije.
man ray loves me man ray loves me 22:18 16.06.2010

Re: eee baš mi žao.

Zasto neko mora biti dusevno bolestan, ili bipolaran ako vam je draze, da bi doneo svesnu odluku da se povuce iz ovog zivota?

Zato sto mora da izadje iz samog sebe (i zatvori vrata) pre nego sto povuce oroz. Mora da iskljuci veliki deo svoje svesti, a to je ekstremno tesko.
Mislim da je 'racionalno samoubistvo' koje opisujes fantazija. Ona ne uzima u obzir sam cin. A cin je ekstremno tezak. Zato je put do njega takodje ekstremno tezak.
Pogledaj 'Stranca' na primer. Njegov postupak je 'hladan i racionalan'. A ustvari kad pogledas blize, on je anything but. Camus na kraju to kaze, kad Mersault shvati da je sve vreme glasno pricao u celiji svoj monolog.
(Inace nisam rekla da mora da bude bipolaran, vec samo da je to cesto slucaj, a 'dusevno bolestan' ne znam sta znaci. Takodje ne znam ni sta znaci ovaj zivot, sto bi valjda impliciralo da postoji i onaj.)
I jos jedna stvar, knjiga se zove 'Blistavo i strašno'.
silver bullet silver bullet 15:25 17.06.2010

Re: eee baš mi žao.

Mislim da je 'racionalno samoubistvo' koje opisujes fantazija. Ona ne uzima u obzir sam cin. A cin je ekstremno tezak. Zato je put do njega takodje ekstremno tezak.


Ekstremno tezak ali ne i neophodno posledica nekog psihickog oboljenja(koliko ja znam, na srpskom se kaze dusevna bolest)sto manicna depresija jeste. 'Nagli rezovi' ne moraju da oznace skokove iz depresije u maniju, vec ono sto bi nas narod rekao - sece odluke na panju.

Takodje ne znam ni sta znaci ovaj zivot, sto bi valjda impliciralo da postoji i onaj.)


Naravno.
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 16:52 15.06.2010

Sećam se..

Sećam se filma "Sakuplači perija"..Tamo je bio briljantan..
Slava mu..
buba_truba buba_truba 16:53 15.06.2010

Tuga...

... velika.
jaksa scekic jaksa scekic 16:58 15.06.2010

R.I.P.

JS
ivana23 ivana23 16:59 15.06.2010

Re: R.I.P.

arianna arianna 17:28 15.06.2010

Re: R.I.P.

"mi smo ovde pred jednim problemom koji treba da rešavamo zajedno

pošli smo ni od čega, jel tako? a treba da stignemo ka nečemu, to nešto nema ime
postoji samo zamisao da smo ti i ja sa jedne i druge strane barijere, nekakve provalije
a da sutra treba da budemo zajedno
Ja mogu da ti pomognem, ako hoćeš, mogu
a ako nećeš onda ostaješ sa one druge strane provalije i nema ti pomoći
ako hoćeš da ti pomognem, moraš i ti meni da pomogneš

jel me razumeš?" citat iz filma Specijano vaspitanje




slava mu
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 17:12 15.06.2010

ubre

baš bedak.

Jelena Pavlović Jelena Pavlović 17:24 15.06.2010

Samoca

Strasno je kada se covek oseti toliko samim i izolovanim da jedini spas moze da pronadje u nepostojanju. Mnogo, mnogo mi je zao.
prskalica prskalica 17:37 15.06.2010

blistavo i strasno

nikada mi se nije desilo da neki grad u kojem nisam bila, tako dobro dozivim i osetim kao sto je to bio slucaj sa prizrenom citajuci "blistavo i strasno" bekima fehmijua.
znala sam koliko je veliki glumac, ali nisam znala da je tako dobar pripovedac...
zao mi je sto je otisao...
margos margos 17:58 15.06.2010

Re: blistavo i strasno

Sve rekoše JJBeba, Jelena Pavlović i Prskalica ...
Mnogo mi je žao, no više njegovih bližnjih, no njega. On je birao, te i u tom činu bio svoj.
Baš je bio jedinstven.
Mir duši njegovoj.
pleonazam pleonazam 19:52 15.06.2010

Re: blistavo i strasno

Blistav život i strašan kraj...
Biljana 77 Biljana 77 18:07 15.06.2010

Srećan mu put!



I saučešće njegovim bližnjima.

EDIT: Skorašnji intervju Branke Petrić - verujem da su imali divan život bez obzira na mrak koji ih je kao i sve nas zapljusnuo.
maca22 maca22 18:09 15.06.2010

RIP

Zasto?
Exitus Letalis Exitus Letalis 18:16 15.06.2010

Re: RIP

maca22
Zasto?

eh, zašto!
malo razloga...
videla sam ga na "danima sarajeva".
sedeo je iza mene.
bila sam iznenađena da je došao uopšte jer u poslednje
vreme nije nigde izlazio.

zbogom bekime!
nađi konačno mir!
mariopan mariopan 18:30 15.06.2010

Re: RIP

Saučeršće porodici a njemu neka je mir večni.

Sad, kada se setim njegovih uloga, i meni je ona scena sa krvavim rukama baš upečatljiva.

joseywales joseywales 18:55 15.06.2010

RIP

Neka počiva u miru.

Čitajući vest, setio sam se Hantera S. Tompsona...
stefan.hauzer stefan.hauzer 19:07 15.06.2010

.

margos margos 19:28 15.06.2010

Grupa na fejsu

mlekac mlekac 19:43 15.06.2010

Poslednji pozdrav

velikom glumcu.

Saucesce porodici.
mogul_sad_ja_kasti mogul_sad_ja_kasti 16:49 16.06.2010

Re: Poslednji pozdrav

mlekac
velikom glumcu.

Saucesce porodici.



...v skljanke tjomnava stjekla,
ispod importnova piva
rosa krasnaja cvela
tiho i ne toropljivo...

slava VELIKOM!...
manituu manituu 20:07 15.06.2010

Otisao je na bolje mesto

samo promenio dimenziju....

al u ovoj je bio veliki..

i hvala ti na tome beki
mladen.mladen mladen.mladen 21:13 15.06.2010

...

Srpski film?
aleksanadar aleksanadar 23:12 15.06.2010

Одлазак

Али већ је време да одлазим - ја у смрт, а ви у живот. А ко од нас иде ка бољем спасењу, то нико не зна осим бог.

( Платон: "Одбрана Сократова" )



tyson tyson 23:22 15.06.2010

Bekim


Opasna je faca bio. Takvih, na žalost, nema mnogo.



Bojana Maljević Bojana Maljević 23:45 15.06.2010

bekim

loader loader 00:28 16.06.2010

Bele godine !

To je nešto što je obeležilo istoriju života mnogih ovdašnjih ljudi... Beli Bora, pre svega. Možda i "Specijalno vaspitanje", kao briljantna, briljantna uloga, sa ukusom šampona, ali - Beli Bora je vrh, jer su se stopili i veliki film, i velika uloga, i veliki epizodisti... Stoga je to neuporedivo najimpresivnije ostvarenje. Nisam znao da ima toliko godina. Svejedno. Tu nema godina.
Exitus Letalis Exitus Letalis 01:31 16.06.2010

Re: Bele godine !

1956. godine je upisao akademiju u bg.
u klasi mate miloševića.
tada je moglo.
bila juga napredno nenacionalističko društvo.
bar je to bilo kako valja.
ako ništa nije valjalo i ako je bila tamnica naroda.
e, ljudi, dokle smo dogurali.
da nas najbolji preziru a mi baš ne hajemo.
tripraseta92 tripraseta92 01:51 16.06.2010

blistavo i strašno



R.I.P.



DejanOz DejanOz 07:16 16.06.2010

RIP Glumčino

Bas žalosno... mnogo sam ga voleo gdegod da je igrao.

011-495 011-495 09:22 16.06.2010

Saucesce..

..porodici. Zao mi je sto je izabrao takav nacin da napusti zivot.
Za mene ce ostati u secanju scene iz S.V. "zabac! zabac loce sampon" i "Sarmu biju a gde si ti krenuo, da nesto prikoljes?"
bocvena bocvena 09:59 16.06.2010

Slava mu...

Obično nemam strpljenja za biografije, ali "Blistavo i strašno" sam progutala.

Neobičan život, neobičan čovek, neobičan kraj...
jinks jinks 10:20 16.06.2010

Delovao je

kao da su uloge pisane baš za njega.
KRALJMAJMUNA KRALJMAJMUNA 11:11 16.06.2010

Sjajajn i tužan lik

Dve vesti jedna za drugom danas su na Vestima B92: Tragičan odlazak Bekima Fehmiua i Viktorija Bekam uz Sunđera Boba. Tragikomično.

Danas pitam mladog kolegu na poslu: Znaš li da je umro Bekim Fehmiu? A on kaže: Ko? Ja opet: Gledao si Skupljače perja? On kaže: nisam, čuo sam, nešto mi je poznato. Isto tragikomično.

Nešto mi je na pameti sudbina Branka Ćopića. Umislio sam da su obojica otišli jer su bili moralni i očajni, i nisu pristajali na nametnuti izbor.
snezana mihajlovic snezana mihajlovic 22:11 16.06.2010

Re: Sjajajn i tužan lik

Znaš li...


tuga jedna
da se za takve ljude ne zna...
Rejlem Rejlem 11:17 16.06.2010

Tuzna vest

Video sam tek jutros na TV. Otisao je veliki umetnik, jedan od najboljih glumaca ex-yu.

Steta sto na tjubu nema vise scena iz Specijalnog vaspitanja sa Bekimom. Zavrsna scena (Bekim i Slavko sa cigaretama, po povratku sa identifikacije), kao i ceo film, mi se urezala za sva vremena.
aleksanadar aleksanadar 12:53 16.06.2010

Re: Tuzna vest

Zavrsna scena (Bekim i Slavko sa cigaretama, po povratku sa identifikacije)


И ја сам управо ту сцену имао на уму. Та сцена као да говори: "Ето, то је живот".
dexter92 dexter92 12:45 17.06.2010

Re: Tuzna vest

Steta sto na tjubu nema vise scena iz Specijalnog vaspitanja sa Bekimom. Zavrsna scena (Bekim i Slavko sa cigaretama, po povratku sa identifikacije), kao i ceo film, mi se urezala za sva vremena.

Bio je ceo film na jutjubu u nastavcima ukljucujuci i tu zavrsnu scenu sa muzikom, da li neko zna ko je kompozitor?
Rejlem Rejlem 15:39 17.06.2010

Re: Tuzna vest

dexter92
Steta sto na tjubu nema vise scena iz Specijalnog vaspitanja sa Bekimom. Zavrsna scena (Bekim i Slavko sa cigaretama, po povratku sa identifikacije), kao i ceo film, mi se urezala za sva vremena.Bio je ceo film na jutjubu u nastavcima ukljucujuci i tu zavrsnu scenu sa muzikom, da li neko zna ko je kompozitor?

Zoran Simjanovic valjda.
dexter92 dexter92 16:51 17.06.2010

Re: Tuzna vest

Bili Piton Bili Piton 21:34 17.06.2010

Re: Tuzna vest

Rejlem
dexter92
Steta sto na tjubu nema vise scena iz Specijalnog vaspitanja sa Bekimom. Zavrsna scena (Bekim i Slavko sa cigaretama, po povratku sa identifikacije), kao i ceo film, mi se urezala za sva vremena.Bio je ceo film na jutjubu u nastavcima ukljucujuci i tu zavrsnu scenu sa muzikom, da li neko zna ko je kompozitor?

Zoran Simjanovic valjda.


Jeste, Simke....i muzicka tema u sceni o kojoj govorite mu je vrlo lepa, dobro je znam.
jasnaz jasnaz 14:01 16.06.2010

.

ledilila ledilila 14:30 16.06.2010

Maestro.

Veliki, uspravni, tužni čovek. Klanjam se njegovoj seni.Minutu čutanja.
mlekac mlekac 19:03 16.06.2010

Re: ***

ivana23

TV B92: "Skupljači perja" petak 22h

Bar se neko dosetio!

Bravo!
razmisljam razmisljam 19:09 16.06.2010

Тужно је што многе добре филмове

имамо прилику да поново видимо тек кад Глумац оде.
expolicajac expolicajac 19:32 16.06.2010

S poštovanjem

Një shumë prej nesh mungon
cassiopeia cassiopeia 20:41 16.06.2010

Ode čovek



Pročitala sam "Blistavo i strašno" u dahu i juče kad sam videla vest potražih knjigu da je pročitam još jednom.
jucaibin jucaibin 20:53 16.06.2010

jako tuzno

sto je izabrao ovakav kraj. nek pociva u miru... koji na ovom svetu ocito nije imao...
Inner Party Inner Party 22:43 16.06.2010

Nas Belmondo!

Strasno je to sto se tako veliki umetnik nasao u tako ocajnoj situaciji. Ovo je veliki gubitak za Srbiju. Moje saucesce porodici i prijateljima...
ivana23 ivana23 11:45 17.06.2010

***

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana