Sport

Serbien über alles

Robert Matić RSS / 18.06.2010. u 23:28

Dobismo Nemce…od vremena Sekularca i Soskica ih nismo dobili na Mundijalima, a neko rece da ih overall nismo dobili 38 godina…Potpuno ludilo, zar ne…Licno mislim da na tom mestu sa svim istorijskim prizivanjima i statistikama i treba da se stane i pokusamo koliko toliko samo da uzivamo u trenutku. Srbija- Nemacka 1:0…nema predznaka, dopuna, akronima, nista…samo dve reci i rezultat…ende…fenomenalno…Nemacki jasno, dali smo gol, oni nisu….mi smo imali precku i stativu, oni jednu precku…no hard feelings…Drugim recima: pogledajte semafor!

Sto se mene licno tice as boy Made in Serbia, dovoljno….i vise nego dovoljno, jer sam uvek govorio, cak i pre Linekera, da je jedna od najlepsih stvari u modernom fudbalu videti Nemce na sredini terena kako placu, besne i tuguju jer je sudija odsvirao kraj utakmice…PRICELESS…always…tim pre sto su ti trenuci tako retki.

 

 

 

 

 

 

Ovde govorim generalno i globalno protiv bilo koje mocne ili tranzicione ekipe, ne samo u nasem SFRJ/SRJ/SCG/SRB slucaju…uvek je lepo videti tuzne Nemce na fudbalskoj travi…uvek…Siguran sam da se veliki Lineker slaze i da bi rado ovaj moj osecaj dodao kao apendix svoje danas vec slavne izjave. Sve u svemu, nista lepse nego pobedtti Nemce u fudbalu u vaznoj zvanicnoj utakmici. Nista lepse…

Dok se radujemo i zamisljamo ponovo kako smo najbolji kada je najpotrebnije, sto je samo po sebi oksimoron u nasem slucaju, mislim da bi bilo sasvim u redu osvrnuti se i na ostale aspekte danasnje svakako impresivne pobede.

Prvo i najosnovnije, po dobrom srpskom obicaju odigrali smo samo jedno dobro poluvreme. U drugom smo prakticno bili podcinjeni sve vreme-razlika u broju igraca nije bila vidljiva. Nedostatak snage, koncentracije, opterecenje rezultatom i zutim kartonima, strah od eventualnog uspeha, etc…neka Antic razmislja o tome i neka nadje resenje za sledeci put….ali definitvno nismo bili isti u drugom poluvremenu i moglo je skupo da nas kosta, kao i uvek do sada, uostalom. Upravo u tome i jeste cela briljantnost danasnjeg dogadjaja jer se to nije desilo i zato treba slaviti i biti realan istovremeno. Jednako realan, kao sto treba reci da i pored ne bas briljantne igre u drugom poluvremenu ekipa je ipak uspela da napravi tri dobre sanse (stativa, precka, Kacar) za razliku od Nemaca koji su leteli tu oko peterca ali ipak nista krucijalno nisu napravili…znaci, zasluzili smo bar jos jedan gol.

Eh, da i penal…Sta reci…Mozda postoji neko objasnjenje ali razum mi ne dozvoljava da ga prihvatim…dve utakmice dve istovetne situacije, potpuno amaterske, sada Vidic…Voleo bih da ga vidim da je kod Fergusona ovo uradio…A inace je bio prilicno briljantan tokom utakmice…Objasnjenje?…mislim da je bolje da ga ni ne cujemo…

 

Kartoni…sta reci…mislim da treba da ga vrate da sudi drugu spansku ligu. Realno, osim kriterijuma pri deljenju kartona nije tako lose sudio, ali ipak…misim da se malo zaneo, mada sa druge strane, danke fur Klose.

Sve u svemu, veliki dan za fudbal Made in Serbia…mora se reci…sad ako potraje, jos bolje…Australija je sledeca, trebalo bi sve u redu sada da bude, mada moze i da se iskomplikuje. Idealno bi bilo da se kenguri sutra napnu i nekako sebi produze nadu za opstanak u Juznoj Africi. To bi znacilo da svi egal ulaze u poslednje kolo i da je sve na nama…..

 

Videcemo…ovo danas je u svakom slucaju bilo za pamcenje…bez obzira na manjkavosti u drugom delu, ipak je sve nekako vraceno na svoje mesto …more less...

 

Atačmenti



Komentari (34)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

man ray loves me man ray loves me 23:35 18.06.2010

the picture is stuck with me forever

Idealno bi bilo da se kenguri sutra napnu

mlekac mlekac 23:45 18.06.2010

Vala, kad vidim ovakve komentare...

AFRIČKI TIGAR!
Subota - 19.06.2010
Vladimira Stojkovića FIFA je proglasila za igrača utakmice. Opravdano! Kako je samo pročitao šut Podolskog u 60. minutu. Kao afrički tigar bacio se u levu stranu i dugo posle toga ostavio „pancere“ u šoku.


AFRIČKI tigar?????

Otkud, bre, tigorvi u Africi????

Od svih zivotinja iz Azije, tamo se primile jedino indijske kobre, ali tigrovi jok!
docsumann docsumann 13:18 19.06.2010

Re: Vala, kad vidim ovakve komentare...

Otkud, bre, tigorvi u Africi????


Pa pobjegli iz zoološkog vrta
Covek u belom Covek u belom 23:07 19.06.2010

Re: Vala, kad vidim ovakve komentare...

docsumann
Otkud, bre, tigorvi u Africi????


Pa pobjegli iz zoološkog vrta



Unfuckable Unfuckable 00:42 19.06.2010

ne bih

tako olako pljuvao sudiju, mislim da nam je njegov kriterijum sasvim odgovarao i išao "na ruku" Našoj igri, pre nego Njihovoj.
Filip2412 Filip2412 01:14 19.06.2010

Re: ne bih

Sudiji ne znam ime ali cini mi se, izuzetno fin covek.

Opste veseljeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!

Unfuckable Unfuckable 01:33 19.06.2010

Re: ne bih

Filip2412 Filip2412 02:01 19.06.2010

Re: ne bih

stize drugar da se nesto malo popije pa palimo u grad, sinoc spavo samo 5 sati ali ajde... izdrzace se

kupio sam pivo - samo nemacko za ovu priliku Löwenbräu & Warsteiner kombnacija
blogovatelj blogovatelj 06:21 19.06.2010

Re: ne bih

kupio sam pivo - samo nemacko za ovu priliku Löwenbräu & Warsteiner kombnacija


Svaka cast za kombinaciju, kao da sam je ja birao.
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 08:05 19.06.2010

Nije sve gotovo..

Rekoh na svom blogu posle Gane da nije sve gotovo. I da Milijaša treba pod hitno menjati jer je spor za ovakuvu vrstu igru.
E ni sada nije gotovo. Treba dobiti Australiju i to ubedljivo, ako mislimo dalje. Tu će morati konačno Tošić u igru...
Unfuckable Unfuckable 10:11 19.06.2010

Re: Nije sve gotovo..

Tu će morati konačno Tošić u igru...

Dragec...
pa mi smo istomišljenici, ne mogu da veeeerujem
escherichije_colic escherichije_colic 12:05 20.06.2010

Re: Nije sve gotovo..

Protiv Australije će verovatno gledati da odmori Žigića i koga god bude mogao iz odbrane. Moj tip je da će Kolarov, Vidić i Žiga na hlađenje- što će reći da na teren izlaze mali Obrad, Luković i Danko (sasvim sigurno, čak mi se javlja da će barem jednom zatresti Švarcerovu mrežu) Može da se desi da Tošić krene u nekoj varijanti umesto Krasića ili Laneta, mada mi je teško da zamislim da će se Antić lišiti Krasinog centaršuta po desnoj strani, odnosno Lanetove harizme i efikasnosti u napadu. U manevru ne očekujem eksperimentisanje. Bez Stankovića ne možemo, eventualno ože da se desi rokada Kuzmanović/Kačar. Ninković je specifičan i osećam da će nam biti ključni igrač prvenstva, u slučaju da napravimo neki rezultat vredan pažnje (od plasmana u 4 pa nadalje) Čovek koji najviše treba da se čuva kartona protiv kengura je Bane Ivanović. S obzirom da Kjuel ne igra, ne vidim neke velike probleme po našoj desnoj strani. Luk Vilšir je solidan igrač ali on deluje na suprotnoj strani i ako ga mali Obrad iskontroliše, dosta posla u odbrani biće završeno.
Samo treba držati loptu na zemlji i demonstrirati sigurnost u dodavanjima. Treba ih stisnuti na početku i gledati da se prva šansa realizuje. U tom slučaju oni moraju na sve ili ništa, što nama otvara dodatni prostor po njihovim (ionako šupljim bokovima) i stvara šansu za drugi gol iz kontre i overavanje plasmana u 16.
dr.wagner dr.wagner 09:57 19.06.2010

Čestitke , čestitke !!!



Wagner
011-495 011-495 10:13 19.06.2010

Plus

FNRJ + SFRJ/SRJ/SCG/SRB
Sto se tice utakmice mi skoro svaki put igramo ocajno i kukavicki ali je ovo prvi put da smo sa takvom igrom bilo koga pobedili pa jos Nemce.
Ovo ce uci u guslarke pesme iz POkosovskog ciklusa (mislim da je jasno zasto posle Kosova) i to u rangu gde su Srbi(n) ubili Murata ali su zato Turci sistematski vladali skoro 500 godina.
Tj. pokazuje se jos jednom da smo kampanjci galaktickih razmera. Noge,srce i pamet su ostavili u svlacionici na poluvremenu. Jedino sto nas je spasilo je to sto je 80% napada islo preko Podolskog a ovaj je imao najgori dan u karijeri, inace bi nas izresetali. Za zapisnik, sa te strane je Vidic branio pristup i skoro nijednom nije zaustavio Podolskog ili druge koji su odatle dolazili. Fergusone, prodaj ga dok jos mozes pare da izvuces.
escherichije_colic escherichije_colic 11:57 20.06.2010

Re: Plus

Tj. pokazuje se jos jednom da smo kampanjci galaktickih razmera. Noge,srce i pamet su ostavili u svlacionici na poluvremenu. Jedino sto nas je spasilo je to sto je 80% napada islo preko Podolskog a ovaj je imao najgori dan u karijeri, inace bi nas izresetali.


Možemo da se ložimo koliko hoćemo i da nam bude drago do neba- kad je nešto istina, onda je to tako. Nadam se samo da se neće ponovo ostvariti
Srbi(n) ubili Murata ali su zato Turci sistematski vladali skoro 500 godina.

već da će ova pobeda napraviti neki klik u našim glavama. Treba skapirati te momke, ipak oni svaku veliku utakmicu igraju pod teretom poraza, koje su im prethodne generacije ostavile u amanet. Neka ova generacija bude prekretnica i neka odsada svaki put protiv velikih odigramo barem rasterećenije.
maharaja2 maharaja2 10:34 19.06.2010

:)

Realno, sanse za prolaz dalje su minimalne. Ova pobeda nad Nemcima je cista sreca. Protiv Australije necemo imati igraca vise, a oni nece promasiti penal...
Jelica Greganović Jelica Greganović 10:50 19.06.2010

Samo da prijavim,

juče sam bila u Italiji, gde je u manjem "gradiću" na centralnom trgu postavljen veliki video bim, žene su se razmilele po radnjama, a muškarci su čučali gde su stigli, kad su se ispunile klupe i između prskova fontane, gledali utakmicu. Bilo ih je sa svih strana, ali najviše Italijana. I svi su navijali za nas
Doctor Wu Doctor Wu 11:40 19.06.2010

Re: Samo da prijavim,

I svi su navijali za nas

Kad ljudi vole Nemce. Kod mene u ofisu sam morao da smirujem Engleze kad su poceli da skacu od srece kad je Stojkovic odbranio penal.
Atomski mrav Atomski mrav 12:24 22.06.2010

Re: Samo da prijavim,

Kolege iz Holandije slali mailove podrške pre utakmice a onda čestitke posle utakmice.
Posle su rekli da, kako oni ne mogu da pobede Nemce i osvete se za finale 1974., to su outsource-ovali u Srbiju!
noboole noboole 12:11 19.06.2010

hmmmm

Ne bih rekao da je 2 poluvreme bilo toliko lose. Jednostavno konstelacija na terenu je bila takva da su shields bili na maksimumu a fejzeri na minimumu. Makar se meni to (pri)cini(njava).
die hard die hard 21:29 19.06.2010

Re: hmmmm

Jednostavno konstelacija na terenu je bila takva da su shields bili na maksimumu a fejzeri na minimumu. Makar se meni to (pri)cini(njava).


A meni se mnooogo svidjaju ovi tvoji shieldsi i fejzeri
noboole noboole 07:24 20.06.2010

Re: hmmmm

Naravno. Bruk Šildsi i Đonatan Fejzeri
Bonner Bonner 13:34 19.06.2010

Serbien über alles!

Apropo Serbien über alles ili Boze pravde gde su danas dvorski izvestaci na Blogu 92???

Cela Evropa uzivo prenosi vencanje svedske Princeze Viktorije, a Srbija uz mali broj drzava, evropskih monarhija na vencanju kao visoke zvanice ima Prestolonaslednika Aleksandra i Princezu Katarinu!

Gde su royalty experts???

mlekac mlekac 13:42 19.06.2010

Re: Serbien über alles!

Bonner
Apropo Serbien über alles ili Boze pravde gde su danas dvorski izvestaci na Blogu 92???

Cela Evropa uzivo prenosi vencanje svedske Princeze Viktorije, a Srbija uz mali broj drzava, evropskih monarhija na vencanju kao visoke zvanice ima Prestolonaslednika Aleksandra i Princezu Katarinu!

Gde su royalty experts???


Evo ti livestream iz Stokholma - sa ulice, to jest:
Bonner Bonner 13:56 19.06.2010

Re: Serbien über alles!

mlekac

Evo ti livestream iz Stokholma - sa ulice, to jest:


Nemacki ZDF und Phönix, austrijski ORF2 prenose 5 sati neprekidno uzivo!!!

Bonner Bonner 14:28 19.06.2010

Re: Serbien über alles!

Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina su upravo prosli plavim tepihom medju poslednjim, po rangu najvisim zvanicama, medju ostalim prestolonaslednicima, kraljevima i kraljicama. Princeza Katarina nosi na glavi dijademu a Prestolonaslednik lentu, onako dosta zvanicno.

Bonner Bonner 14:32 19.06.2010

Re: Serbien über alles!

I sede u drugom redu u Crkvi, izmedju spanskog i danskog naslednog para!

mlekac mlekac 14:36 19.06.2010

Re: Serbien über alles!

Bonner
I sede u drugom redu u Crkvi, izmedju spanskog i danskog naslednog para!


Pa daj fotke!
Bonner Bonner 14:59 19.06.2010

Re: Serbien über alles!

mlekac

Pa daj fotke!


Nemam fotke, ali mozes na stream phönix ili zdf.


Bonner Bonner 15:03 19.06.2010

Re: Serbien über alles!

mlekac

Pa daj fotke!


Evo ti stream na Phönixu


http://www.phoenix.de/livestream/vlc_veryhigh3.html

mlekac mlekac 16:00 19.06.2010

Re: Serbien über alles!

Bonner
mlekac

Pa daj fotke!


Evo ti stream na Phönixu


http://www.phoenix.de/livestream/vlc_veryhigh3.html


Аu brate! Ko je bio kondicioni trener ovim mucenicima iz obezbedjenja sto moraju da trce pored kocije????

O'ma da se navata da malo objasni pojedinima iz nase reprezentacije kako se to radi!
escherichije_colic escherichije_colic 11:52 20.06.2010

ne posustajte ...

Filip2412 Filip2412 17:39 20.06.2010

Re: ne posustajte ...

Bravo esherichije
drmomir drmomir 06:47 21.06.2010

Vidić

baš liči na orla u trenutku kad dodiruje loptu rukom...
Odlete čovek stvarno.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana