Satira| Sex| Zabava

Es ist nicht möglich

Milutin Milošević RSS / 24.06.2010. u 00:09

Istina je: posle bitke svi su generali. Istina je: najteže je dokazati teoriju zavere. Istina je: izgubili smo 1:2. Istina je: nismo pobedili = izgubili smo. Istina je: ko gubi ima pravo da se ljuti.

Ipak, ne mogu da ne napišem ovaj blog. A vi slobodno udrite. 

79632679-23062010214036.jpg

Sećanje ide četiri godine unazad. Katastrofa naše reprezentacije protiv Argentine i obećavajući poraz protiv Obale Slonovače (ovo mogu da objasnim ako treba) nisu me toliko pogodili koliko rezultati osmine finala. Ista ova nesrećna Australija, koja je nama zastala u grlu večeras, izbačena je nepostojećim penalom u nadoknadi vremena da bi kasnije "srećniji" tim postao prvak sveta. Ista ova "srećna" Gana takodje je završila takmičenje na Svetskom prvenstvu da bi Brazil nastavio dalje. Bio sam ogorčen, ljut - videvši da igra ne znači ništa, da jednostavno reprezentacije nekih zemalja moraju biti u četvrtfinalu, polufinalu, da neko od njih mora osvojiti titulu.

Jutro je sve nagoveštavalo. Na medjunarodnom Eurosportu vesti su davale priloge sa konferencija za štampu Engleske, SAD i Alžira (ne Slovenije) i Nemačke, Gane i Australije (ne Srbije). Smrdelo je od ranog jutra.

Današnji dan proveo sam u Bačkoj, sa grupom starih dobrih izvidjačkih prijatelja. Na samom polasku iz Beograda, jedan od njih mi je rekao da je iz Niša dobio poruku da je namešteno da dalje idu Nemačka i Gana. Prirodno, odbijao sam svaku pomisao na takav scenario, koliko god je on bio odlučan da njegov prijatelj ima proverene informacije.

Posle utakmice čuo sam se sa bratom. Pokušao sam da mu kažem. Nije vredelo. Njegov odgovor je bio: nismo pobedili - dakle ispali smo. Istina je: 1 + 1 = 2.

Ne mirim se sa ovim iz dva razloga. Prvi je da sam gledao, na drugom televizoru, meč Nemačka - Gana. Nije uopšte trebalo gledati našu utakmicu, onu u kojoj nismo pobedili. Samo gledajući ovu predstavu svako je jasno mogao da zaključi da mi ne možemo proći. Es ist nicht möglich. Da smo dali gol iz bilo koje od šansi koje smo imali, ubedjen sam da bi se našao način da se to poništi. Videlo se to iz drugog razloga: nedosudjenog penala u poslednjim minutima. Amerika je dala gol u poslednjim minutama nadoknade, nama to nije omogućeno.

Razlozi su sasvim jednostavni. FIFA odavno nije udruženje nacionalnih fudbalskih saveza, već moćna mašinerija koja ima za cilj da sebi i ponekima obezbedi zamašan prihod. Da upotrebim paralelu sa našom situacijom: FIFA odavno ne spada u sportsku nego u zabavnu redakciju. Oni jednostavno nisu mogli da priušte sebi da nijedna afrička reprezentacija ne prodje u drugi krugposle svih akcija koje su preduzeli na promociji fudbala u africi, da jedna nemačka i engleska (ne grešim - namerno koristim mala slova) ne prodju u drugi krug. Nažalost, pre četiri godine žrtve su bili Australija i Gana, a danas su ove dve reprezentacije učestvovale u farsi u kojoj smo mi ispali žrtveni jarci.

Jedino me birnu posledje reči čoveka koji je znao da ćemo izgubiti: "Nemoj da zanemariš mogućnost da je neko od naših učestvovao u ovome".



Komentari (144)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Filip2412 Filip2412 00:17 24.06.2010

...

Jedino me birnu posledje reči čoveka koji je znao da ćemo izgubiti: "Nemoj da zanemariš mogućnost da je neko od naših učestvovao u ovome".


Krasic? yebote kako je ono mogo da promasi....

ma ne znam, ne mogu ni ja da pisem...

dve stvari ostaju:

protiv Gane igrali smo ko usrani,
protiv Nemacke smo imali srece
loader loader 09:44 24.06.2010

Re: ...

Moramo da prihvatimo činjenicu da se stvari nekad dešavaju tako, da se svašta može zaključiti. Pomenuti Krasić dve, Žigić dve, Bane Ivanović pogađa sa 5 metara golmana u šaku... i sijaset drugih prilika, ili poluprilika za naše. Plus mogući penal, koji sudija nije imao hrabrosti da sudi u 90-tom minutu. Sve u svemu, igrali smo protiv Australije bolje nego Nemačka (protiv istih), kojoj je ušao prvi šut i posle je sve bilo druga priča. Australijanci su, ne zaboravite, već u 3. minutu protiv Nemaca promašili stopostotnu. Protiv nas dugo nisu ni opepelili. Nemce smo pobedili, a ne pobedili na sreću. Po šansama smo potpuno izjednačeni. Ko je gledao snimak, hladne glave, mogao je da prebroji. Ganu smo mogli da pobedimo i sa 10 igrača. Mi promašili šanse, a oni dobili poklon ruku u šesnaestercu. Kako to nije sreća? No, sve to je sport. Ako bi se stvari sa papira jednostavno preslikavale na teren - ubrzo više ne bi bilo gledalaca.

Naravno da shvatam fudbalski čemer gazda Milutina nakon sinoćnjih događaja :) Veliki je to i strastveni zaljubljenik u ovaj sport na travi :) Ali, uprkos dosta uverljivim hipotezama iz posta, ja baš i nisam pristalica vere u nameštanje. Pre sam za to da naši momci iz otvorenih prilika šutiraju odlučnije i sa više koncentracije. Sad, kad se desilo, sve izgleda moguće. Ipak, zavisilo je od nas. Mogli smo da ih nadujemo sa najmanje 3:0 i tu sudija više nema šta da traži. Jedini preostali odgovor je da su naši promašivali namerno, jer postoji saglasje sa nezvaničnim odlukama FIFE da se "ispoštuje" fudbal Afrički i da jedna fudbalski autoritativna Nemačka prođe dalje. Tako može da izgleda sad, kad se sve izdogađalo. A ja i ne pomišljam da jeste tako. Pomišljam da je trebalo iskoristiti 2-3 od brojnih prilika i dovesti stvari na svoje mesto. Ostali u grupi me ne zanimaju.

Nije li činjenice o eventualnom nameštanju trebalo kazati pre nego što su utakmice 3. kola odigrane? Tada bi se možda i FIFA lecnula, uplašila javnosti, pa odreagovala drukčije. Možda bi kazali - "Ej, nek ovi Srbi prođu.. vidite da su nas provalili!" Ovako, post festum, to mi zvuči kao par prijatelja iz kladionice koji skoro redovno igraju 3+ golova na utakmici. Krene li traljavo, a poluvreme se završi 0:0, počnu sa jadikovkama kako je namešteno, kako su im treneri rekli da ne šutiraju u gol, nego pored, kako je velika lova u igri... Bude li golova - mudrijaški se osmehuju :) ...

Sveukupno, sabirajući tri tekme, naši momci su odigrali odlično. Daleko bolje nego što je većina ovdašnjih skeptika i kritičara očekivala. Treba ovu generaciju pobodriti i sačuvati je za naredna takmičenja.

docsumann docsumann 09:51 24.06.2010

Re: ...

Plus mogući penal, koji sudija nije imao hrabrosti da sudi u 90-tom minutu

E, to mi nije jasno. Da je dosuđivanjem penala (i realizacijom istog) Australija ispadala iz takmičenja, mogao bih da razumjem da sudija nije imao muda za tu odluku. Ovako, Australija ne bi bila (uopšte ili nešto posebno) oštećena, njima bi i 2:2 bio častan rezultat, a mi bi bili na konju. Dosuđivanje penala bi samo olakšalo sudiji situaciju, u vezi sa kritikama i optužbama, nakon meča.
NNN NNN 10:24 24.06.2010

Re: ...

Slažem se s loaderom.

Nije kraj sveta (mada sam možda još više sjeban nego kad smo '90. izgubili od Argentine na penale). Ova reprezentacija ima materijala za buduća takmičenja.
+ jeste da postoje različiti aršini (a mi smo obično na pogrešnom kraju batine) npr. Argentina je dala gol iz čistog ofsajda (3. protiv Južne Koreje), 2. gol Brazila protiv Obale Slonovače je potpuno neregularan (Luis Fabijano pimplovao loptu rukama), ali nisu iste stvari dozvoljene (primerene) Jupiteru i volu, a ja mislim da smo mi sad napravili jedan korak od vola ka Jupiteru

nestor92 nestor92 11:53 24.06.2010

Autoritet

Mogli smo da ih nadujemo sa najmanje 3:0 i tu sudija više nema šta da traži


Mi smo mala zemlja bez autoriteta i uvek nam sleduje deblji kraj batine.

Osim, ako na vreme pobegnemo od batine ili obezbedimo da nam ona više ništa ne može.

Isto je važilo i za ozbiljnije stvari u vezi sa nastankom i raspadom bivše nam ujedinjene "ne povratila se" domovine, a tek za fudbal.

E zato UVEK prodju Nemci, Italijani, obično i Holandjani i Francuzi ili Španci, kao i zemlje sa fudbalskim autoritetom kao što su Brazil i Argentina.

Mi taj autoritet nemamo.
loader loader 03:21 25.06.2010

Re: Autoritet

Italijani su ispali.
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 13:43 25.06.2010

Re: Autoritet

Italijani su ispali.

što mi žaoooo....
miloradkakmar miloradkakmar 00:18 24.06.2010

Rekoh ja,

nerviraju me Veliki i Sudije !
Milutin Milošević Milutin Milošević 00:20 24.06.2010

Što bi rekao onaj...

... iz Fajront Republike:

Ko od sada prebaci na Svetsko prvenstvo, dabogda mu keva igrala ispred Dragstora
stari92 stari92 06:17 24.06.2010

Што би рек'о онај ..

Н.Н. навијач на стадиону (неком):
Судија,дабогда цел живот да носиш црнину !

(завера,нег' шта ))
ecce-florian ecce-florian 08:51 24.06.2010

Re: Што би рек'о онај ..

Oštro demantujem da
Današnji dan proveo sam u Bačkoj, sa grupom starih dobrih izvidjačkih prijatelja. Na samom polasku iz Beograda, jedan od njih mi je rekao da je iz Niša dobio poruku da je namešteno da dalje idu Nemačka i Gana.


Jedino me birnu posledje reči čoveka koji je znao da ćemo izgubiti: "Nemoj da zanemariš mogućnost da je neko od naših učestvovao u ovome".


ima bilo kakve veze sa klađenjima na nekim drugim blogovima.


Ovakvo dovođenje u pitanje regularnosti rada kladionica, neutemeljeno i proizvoljno, je stvarno flagrantan primer neodgovornog pisanja blogova.
ps

da li je ovaj post prvenac u novom odeljku blogova na nemačkom pored već postojećeg bloga na engleskom?

kakve ovo ima veze sa VAC-om ?
mlekac mlekac 00:27 24.06.2010

Vala,

Oni jednostavno nisu mogli da priušte sebi da nijedna afrička reprezentacija ne prodje u drugi krugposle svih akcija koje su preduzeli na promociji fudbala u africi,


Ovo i moj zmu (onaj sto je tek onomad otkrio fudbal), tvrdi od pocetka prvenstva. Da neko od Afrikanaca mora da prodje dalje.

Tough luck da je to ispala bas reprezentacija iz nase grupe.

Dobro, ja cu, kao prava zaljubljenica u Afriku i dalje da navijam za Ganu, pogotovo sto ih trenira nas covek. Mada mi je jasno da je to samo jos jedan krug. Cisto sumnjam da ce proci Amere...
enzo_molinari enzo_molinari 00:35 24.06.2010

zavera sigurno.


Da smo dobili 2:0 isli bi dalje, a ovakvu teoriju bi imali Ganci ili Australijanci
Filip2412 Filip2412 00:37 24.06.2010

Re: zavera sigurno.

zavera sigurno.

Da smo dobili 2:0 isli bi dalje, a ovakvu teoriju bi imali Ganci ili Australijanci
da budem iskren, onako kukavicku igru protiv gane ja sebi jedino mogu da objasnim zaverom ili nekom vudu magijom
pix3lchick pix3lchick 00:49 24.06.2010

Re: zavera sigurno.

enzo_molinari

Da smo dobili 2:0 isli bi dalje, a ovakvu teoriju bi imali Ganci ili Australijanci

Upravo tako.
Jedine misterije su izvođenje Krasića i ubacivanje Pantelića. A to ide Antiću na dušu, jednoj zadrtoj, arogantnoj ******.
Ali hajde neka bude, teorija zavere kod nas ima izrazito terapeutsko dejstvo, sigurno mnogo lakše nego suočavati se sa odgovornošću i/ili nekompetencijom. To mu dođe nešto kao religija - samo što umesto Čika Boge, bude kriv i odgovoran Nekitamoveliki Zli. A mi tići, nevine žrtve - kako god da okreneš.
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 01:37 24.06.2010

Re: zavera sigurno.

Da smo dobili 2:0 isli bi dalje, a ovakvu teoriju bi imali Ganci ili Australijanci

fakat.
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 07:44 24.06.2010

Re: zavera sigurno.

enzo_molinari

Da smo dobili 2:0 isli bi dalje, a ovakvu teoriju bi imali Ganci ili Australijanci


Juce (pre utakmice) na kraju poslovnog sastanka je pomenut i fudbal: jedan kolega Nemac je ispricao da postoji teorija po kojoj Gana mora da pobedi Nemacku zato sto je jedina preostala africka drzava i mora da ide dalje...

Drugim recima sklonost da se za sopstvene probleme i greske okrivljuju drugi je opsteljudska a ne srpska. Glavna razlika izmedja nas i Nemaca po tom pitanju je "samo" sto smo mi u toj luzerskoj poziciji neuporedivo cesce nego oni. Mada imam utisak da su, iz istih razloga, Nemci jos neobjektivniji i jos teze podnose poraze (valjda nisu ljudi navikli). Nisam nikad cuo toliko napada i okrivljavanja sudije kao posle nedavne pobede Srbije ... i svi su bili jednoglasni u toj osudi, ukljucujuci i kolege sudije. Sudija jeste bio prestrog ali je tu svoju strogocu bar ravnomerno rasporedio na obe strane. Mogu samo da zamislim sta bi bilo da je napravio neku kardinalnu gresku samo na racun Nemacke (a takvih primera je vec bilo dovoljno i u dosadasnjem toku ovog takmicenja)...

ps. Po sveukupnoj igri i sansama Nemacka je sinoc nezasluzeno pobedila Ganu. I dok su svi izvestaci slozni i utakmicu nazivaju "Zitterpartie" (partija drhtanja) ogromnoj vecini ljudi to nista nije smetalo da slavi pobedu u nekom auto-korzo-u. A gubitnicima ostaje da se ljute, zale na zlu sudbinu i sve objasnjavaju teorijom zavere ...
freehand freehand 08:38 24.06.2010

Re: zavera sigurno.

enzo_molinari

Da smo dobili 2:0 isli bi dalje, a ovakvu teoriju bi imali Ganci ili Australijanci

Word. Ovde nema šta da se doda na temu zavere.
Inače, rekoh već - imamo centarfora kljusinu i golmana koji misli da je i
njemu zabranjeno da koristi ruke u šesnaestercu.
Sve ostalo je bilo stvar sreće, jer su momci igrali dobro i trudili se muški.
Za sledeće takmičenje (a nadam se da neće biti lomova, jer su i tim i selektor ok) parola je:
"Ako želiš pobjediti ne smiješ izgubiti!"
krkar krkar 00:38 24.06.2010

Istina

Čuo sam da je prekjuče popodne u Džalalabadu održana tajna konferencija. Učestvovali:

papa Vojtila
Adolf Hitler
Hogar Strašni
Madlen Olbrajt
Kučuk-Alija
starac Fočo od stotinu ljeta
Kriger
Šicer
Čiro Blažević
Paja Patak
Hašim Taći
Marti Ahtisari
Nikolas Tolstoj
neki mason, nisam siguran za ime
Marijana i Lotar Mateus
Miljan Miljanić (ne znam zašto baš on)
nekoliko ameba
muftija Zukorlić
Gordana Suša
Turgut Ozal
Hans-Ditrih Genšer
Milo Đukanović
Janez Janša
nekoliko žena u crnim burkama, identitet nije utvrđen
Brankica Stanković
Dragan Džajić
Boris Jeljcin a možda i Černomirdin iako za njega nije potvrđeno
Alija Izetbegović
Ibrahim Rugova
Vuk Branković
Marko Orlandić
Kalimero
mali mrav
Hamurabi
ET
Stipe Mesić
Georgi Dimitrov
Đuro Pucar-Stari

Priča se da ih je bilo još ali Služba nije mogla da utvrdi sve učesnike.

Na sastanku je odlučeno da se Srbiji svakako onemogući da se kvalifikuje. Ispod terena su ugrađene specijalne provodničke spirale kojima su se srpskim fudbalerima tokom meča selektivno emitovali negativni elektromagnetni talasi. Na tribinama je viđen i dr. Zuher koji je svoje parapsihološke sposobnosti fokusirao na blokiranje mentalnih sposobnosti lidera srpskog tima Krasića, Žigića i Pantelića (Interesantno je da svi pokušaji dr Zahara nisu ni najmanje uticali na tok misli Nikole Žigića; srpska nauka tek će utvrditi kako i zašto se naš špic pokazao imun na oružja kortikalnog rata).

Ovaj antisrpski samit nije mogao da ostane skriven našim tajnim službama pa su na vreme pokrenute protivmere. Grupa 69 pod vođstvom zastavnika Bogija u Generalštabu nepostojeće armije intenzivno se koncentrisala te je tokom utakmice pao AWACS iznad Tibeta. U Rimski bunar kao žrtve su prineta dva lovna terijera bivšeg ministra Jočića i nekoliko punjenih bataka iz Lokija (sa širokim izborom priloga) a Milja Vujanović i Kleo Patra tokom cele utakmice stvarali su protiv-antisrpski mentalni virtuelni zid. Dobrica Ćosić je zbog godina bio indisponiran i nije mogao da se priključi sveopštoj patriotskoj akciji a Milka Forcan je pre nekoliko dana iovako izdala našu stvar i na nju niko nije ozbiljno računao.

Uprkos našem junačkom otporu vatinkansko-kominternovsko-džihadlijska zavera ipak je urodila plodom i naši hrabri i srčani orlovi ne idu dalje iako su od 3 utakmice izgubili samo 2.
Milan Karagaća Milan Karagaća 00:48 24.06.2010

Re: Istina

Tito, Kardelj, Bakarić, Šuvar,Bogić Bogićević,Van den Bruk i Klinton, bez njih ne može biti antisrpske zavere.
njanja_de.manccini njanja_de.manccini 01:53 24.06.2010

Re: Istina

krkar

ovo je komentar godine!

Druže Krkar tebi jedna preporuka velika ko Australija!
Dragan Pavlicevic Dragan Pavlicevic 05:01 24.06.2010

Re: Istina


a predsedavao Cak Noris, glavom i bradom
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 07:53 24.06.2010

Re: Istina

Istina
Čuo sam da je prekjuče popodne u Džalalabadu održana tajna konferencija. Učestvovali:

papa Vojtila
Adolf Hitler
Hogar Strašni
Madlen Olbrajt
.....


Cuo i ja ... samo po mojim informacijama su sastanku jos prisustvovali i Cedica, Sonja Biserko i Natasa Kandic. A za objektivno i nepristrasno izvestavanje su bili zaduzeni Pera Lukovic, Cece i Srdjan Kusovac ...
Sepulturero Sepulturero 09:45 24.06.2010

Re: Istina

Браво, Кркар. Баш им си лепо кркнуо ;-). Препорука.
jinks jinks 10:16 24.06.2010

Re: Istina

sa sledećima ste ipak preterali i nije im mesto na vašem spisku

Vojtila
Hogar Strašni
Čiro Blažević
Paja Patak
neki mason, nisam siguran za ime
Marijana i Lotar Mateus
Miljan Miljanić (ne znam zašto baš on)
nekoliko ameba
muftija Zukorlić
Gordana Suša
Turgut Ozal
nekoliko žena u crnim burkama, identitet nije utvrđen
Brankica Stanković
Dragan Džajić
Boris Jeljcin a možda i Černomirdin iako za njega nije potvrđeno
Vuk Branković
Kalimero
mali mrav
Hamurabi
ET
Georgi Dimitrov


krkar krkar 11:23 24.06.2010

Re: Istina

sa sledećima ste ipak preterali i nije im mesto na vašem spisku


Interesantno. A što baš njima nije?

Zaboravio sam i mnoge druge, pa ništa:

Homeini
Bambi
Bambijeva mama
van den Bruk
Stipe Šuvar
Drnovšek
braća Dalton
Frau Miler...
dobrosavljevic_m dobrosavljevic_m 12:08 24.06.2010

Re: Istina

neki mason, nisam siguran za ime

'Ajde, Krkar, priznaj da si to bio ti
krkar krkar 12:23 24.06.2010

Re: Istina

'Ajde, Krkar, priznaj da si to bio ti


Odvratna mi je i sama ideja - a posebno besmisleni folirantski rituali i simbolika.
mikimedic mikimedic 13:16 24.06.2010

Re: Istina

Cuo i ja ... samo po mojim informacijama su sastanku jos prisustvovali i Cedica, Sonja Biserko i Natasa Kandic. A za objektivno i nepristrasno izvestavanje su bili zaduzeni Pera Lukovic, Cece i Srdjan Kusovac ...


a krkar? ili je jos u bajkonuru?
aleksanadar aleksanadar 14:06 24.06.2010

Re: Istina

Hogar Strašni





Присуство Страшног поменутој Конференцији у мени буди неке (иначе успаване) сумње...
docsumann docsumann 15:26 24.06.2010

Re: Istina

a predsedavao Cak Noris, glavom i bradom

Ono što kažu - Čak Noris je čak i kad nije.
freehand freehand 15:51 24.06.2010

Re: Istina

Uprkos našem junačkom otporu vatinkansko-kominternovsko-džihadlijska zavera ipak je urodila plodom i naši hrabri i srčani orlovi ne idu dalje iako su od 3 utakmice izgubili samo 2.

Ali smo za sledeće prvenstvo spremili odgovor: Vuk Branković, Bata Živojinović i Lesli "Goli pištolj" Nilsen zaduženi su da rabucaju bagru i rasteraju ih ko mačke sa .ebišta, eda bismo se ljudski i srpski mogli posvetiti igri kao takvoj.
Uzgred, predlažem da se u stručni štab kooptira Dr. Dulitl da bismo bili sigurni da svi igrači razumeju šta im selektor govori.
Neues aus der Nachbarschaft Neues aus der Nachbarschaft 17:37 24.06.2010

Re: Istina

Drugim recima opet SERBIEN MUSS STERBIEN!
dobrosavljevic_m dobrosavljevic_m 18:33 24.06.2010

Re: Istina

Odvratna mi je i sama ideja - a posebno besmisleni folirantski rituali i simbolika.

Šala, Krkar, šala
NNN NNN 19:46 24.06.2010

Re: Istina

dobrosavljevic_m
Odvratna mi je i sama ideja - a posebno besmisleni folirantski rituali i simbolika.

Šala, Krkar, šala
i on se šalio
manituu manituu 01:49 25.06.2010

Re: Istina

krkar
'Ajde, Krkar, priznaj da si to bio ti


Odvratna mi je i sama ideja - a posebno besmisleni folirantski rituali i simbolika.

dobro krkar, zar stvarno mislis da se sve desava slucajno?
ok. ne pricamo o fudbalu...ali izraz- teorija zavere- je i izmisljen da bi nesto izvrgnuo ruglu, zvuceci pogrdno...i skrenuo pogled sa pravog stanja stvari...
malo stvari se desava slucajno...
a teorija zavere jeste zavera, samo je izraz pogresan.....
Milan Karagaća Milan Karagaća 00:39 24.06.2010

Eto ga sad, opet drugi krivi

Kako to, kad pobedimo onda smo superirni od svih jer smo Srbi, pa naš inat, pa igramo sada uz pravu himnu, pa nisu više "Plavi"nego , "Srpski orlovi", sada znaju pod kojim znamenjem i za koji narod i koju državu igraju, osvetiće Kosovo i i 1. i 2. i sve ratove. Cela se nacija, država i mediji digli i napravili halabuku kao da te mladiće šalju u rat gde je pobeda pitanje života ili smrti, a ne kao sportiste na sportsko takmičenje.Pa tako napraviše atmosferu, vodiše ih čak i u Hram Sv.Save da se bogu pomole. Novinari se utrkivaše ko će više puta da upotrebi prefiks srpski pa srpski golman, srpski bek, srpski fudbaleri, srpski orlovi, kad pobede onda je to zato što su Srbi a ne dobri sportisti,srpski navijači (kao da su avijači su samo Srbi).Kao da zaboravljaju da se us portu pobeđuje isključivo dobrom igrom, kondicijom, dobrom taktikom, da je neko dobar i vrhuinski sportista zato što je talentovan , uporan i uložio mnogo znoja a ne zato što će se obavezno krstiti jer to rade i drugi i što je rođen kao pripadnik naše nacije jer i drugi su istom zaslugom pripadnici svoje nacije.
Umesto da se zdravo navija a igrači puste da sportski igraju i bore se za pobedu ali i da i mi i oni budemo spremni i da izgube, stvara se atmosfera da protivnika treba zgaziti, razbiti,razvaliti, uništiti, kao da medije uređuju pijane navijačke grupe.
E kad izgubiše od Gane svi su bili ganuiti i već je počela medijska priprema za čerečenje igrača i selektora.
Onda pobediše Nemce zahvaljujući sportskoj sreći, ali zaboravismo da je ona i promenljiva,nasta euforija a u Press-u odmah patriotski tekst kako smo pobedili nemačku kletvu i osvetili im se za sve ratove.
Stvori se odmah atmosfera o nepobedivosti i neupitnosti daljeg plasmana.
Sada kada izgubismo odmah poče da se traži razlog, prvo će biti zavera i nameštanje počev od sudije koji nije sudio penal u našu korist iako je bilo očigledno da nije bilo namernog igranja rukom. Istina, mogao je svirati ali bi onda napravio veću profesionalnu grešku. Dalje vidimo zavere sa svih strana i nameštenu stvar u kojoj je maltene učestvovao i sam selektor.
Umesto svega toga trebalo bi se malo više ponašati sportski i viteški, odati priznanje fudbalerima koji su se trudili i nisu loše igrali pa ih sada dočekati na aerodromu i podržati ih jer je sigurno da je njima teže pao poraz nego bilo kome od nas koji smo uz pivo gledali na TV.Neka ih i sada prime svi oni političari koji su se spremali da to urade da su postali svetski prvaci jer oni su to sigurno više od svih navijača i političara želeli.
Jeste da je u pitanju svetsko prvenstvo ali nije i svetski rat pa da se posmatramo kao pobednici ili poraženi tuđom krivicom.Valjda je u sportu u pitanju takmičenje i igra a ne rat i ne tuča pijanih i razularenih navijačkih grupa.
Doch, es ist moeglich.
NNN NNN 09:02 24.06.2010

Re: Eto ga sad, opet drugi krivi

očigledno da nije bilo namernog igranja rukom
Ne, slučajno je podigao (raširiio) obe ruke i napravio "lepezu", ali eto nije imao nameru da ga lopta pogodi
Penal ko suza!

Nije bitno ko šta priča, nego šta se dešava na terenu.
NNN NNN 09:05 24.06.2010

Re: Eto ga sad, opet drugi krivi

odati priznanje fudbalerima koji su se trudili i nisu loše igrali pa ih sada dočekati na aerodromu i podržati ih jer je sigurno da je njima teže pao poraz nego bilo kome od nas koji smo gledali na TV

Sa ovim se apsolutno slažem!

Nervira me "čerečenje" reprezentacije - nisu to zaslužili, a posebno ne od onih koji to najviše rade.
Milan Karagaća Milan Karagaća 09:20 24.06.2010

Re: Eto ga sad, opet drugi krivi

Milan Karagaća
duplo gre[ka, molim da obri[ete

NNN NNN 09:33 24.06.2010

Lopta je okrugla

mikimedic mikimedic 13:17 24.06.2010

Re: Eto ga sad, opet drugi krivi

pa nisu više "Plavi"nego


ma za sve su krivi zuti..... mislim kenguri.

aleksanadar aleksanadar 14:17 24.06.2010

Re: Lopta je okrugla

Lopta je okrugla


Само да додам: на лопту која се котрља не хвата се маховина.

Colin_bgd Colin_bgd 00:49 24.06.2010

O rep...

Zato i nismo pobedili, jer nismo verovali da jeste moguce. Zato su Nemci prosli, zato su i Englezi prosli, zato su na kraju i Amerikanci prosli, jer veruju u sebe. A mi umemo samo da mastamo, ne i da verujemo u sebe (vidi i pod "srpski teniseri i teniserke". Ovako nas cinizam i paranoju mozemo da obesimo samo macku o rep i na po koji blog...

ps. A glavno da smo u glavama vec bili u cetvrtfinalu sa "lakim" Urugvajem, gde bi nam Dijego Forlan nabio tri komada, pa bi samo sedam dana kasnije na to kukali...
lidiaz lidiaz 00:59 24.06.2010

Re: O rep...

Posto bi prosli naivne Amerikance. Na isti nacin ko i Australiju
lidiaz lidiaz 00:58 24.06.2010

Ne preteruj

Primili smo dva prilicno jeftina gola, promasili nekoliko pravih sansi.
Krasic je bio preplasen, Zigic nije odigrao ono sto jedino ume, zamene su usle prekasno.
Pritom vec u nekom 60 minutu smo pali, Australijanci su uvek imali igraca vise, i u odbrani i u napadu.

Nas unaped nije zanimao rezultat i utakmica Nemacke i Gane, tu uslugu nam je Australija vec napravila u obe svoje utakmice.
Trebalo je da pobedimo.
Na kraju price, i da smo dali taj drugi gol bi prosli, ali nismo
njanja_de.manccini njanja_de.manccini 01:46 24.06.2010

Re: Ne preteruj

sve ovo potpisujem.

nema zavere, nego nije bilo čoveka koji je mogao da da bar još jedan gol. ova reprezentacija nema golgetera.

Još samo da kažem Hvala Veliko svim reprezentativcima i Antiću jer su bar pobedili Nemačku! i to je neki uspeh

NNN NNN 09:07 24.06.2010

Re: Ne preteruj

Njanja, nisi valjda gledala utakmicu?

njanja_de.manccini njanja_de.manccini 13:27 24.06.2010

Re: Ne preteruj


NNN
Njanja, nisi valjda gledala utakmicu?


normalno da sam gledala! kakvo je ovo pitanje? ja sam tatin sin dragi moj. dok si ti bio u pelenama ja sam navijala na stadionu Crvene Zvezde! dolazila cak iz MK!
NNN NNN 14:45 24.06.2010

Re: Ne preteruj

normalno da sam gledala! kakvo je ovo pitanje?
Zar nisi ništa naučila iz ovogodišnjeg Vimbldona?
njanja_de.manccini njanja_de.manccini 16:16 24.06.2010

Re: Ne preteruj

ajde molim te nemoj sad da ceo blog sazna da sam ja kriva sto su izgubili.
budi drug
gion gion 01:08 24.06.2010

Kenguri pojeli naše orlove za večeru


E baš mi drago što smo izgubili samo zbog onih silnih maloumnih izjava selektora Antića, te Haškog pritvorenika R. Karadzića, te nekoliko hiljada izjava pristrasnih navijača... ne postoje gori, nesnosniji, zlosutniji komemetnatori na sveklilikim forumima, Blogovima, portalima, no što su oni.

Evo nekih od tih izjava:
Antić nam je preko medija poručio: ne sekirajte se narode, sigurno pobedjujemo !
-Evo upravo na RTS-u Antić priča kako smo igrali fenomenalno, no eto nismo imali sreće, šta reći , a ne plakati nad tom neuračunjivom izjavom.

R. Karadzić reče juče u Hagu, da će Srbija pobediti 3:0

Toliko o blentavim izjavama javnih ličnosti.
A šta tek reći o stotinama izjava naših čitaoca na portalma , koji su nas već smestili u finale, iako je normalnom čoveku jano da je to više deo BAJKI i basni, no realnosti.
Ne kaže se dzaba, da su rodjeni optimisti zapravo neinformisani pesimisti.
Sve ovo gore vam napisa rodjeni genetski pesimista, kojem je realnost i nepristrasnost u genima, zato sam godinama na meti ovih bolesnih optimista ceo život.
Filip2412 Filip2412 01:12 24.06.2010

Re: Kenguri pojeli naše orlove za večeru

gion, optimizam je obavezna stvar u zivotu, na izjavama nikome ne zameram a izjave haskih optuzenika o fudbalu me apsolutno ne interesuju i ne znam zasto interesuju tebe

problem je u kukavickoj usranoj igri koju smo pruzili protiv gane kao i na momente sa igracem vise protiv Nemaca. Drgi problem je da ocigledno imamo pogresne igrace u napadu, treba ih izbaciti i traziti nove.


i zayebite sa politikom, zivim u kanadi i niko ovde naravno ne politizuje fudbal, moje drugarice na poslu indijka i meksikanka navijale su za nas i nije im padalo na pamet da pronalaze izjave karadzica pa nemojte ni vi time da se bavite
NNN NNN 08:19 24.06.2010

Re: Kenguri pojeli naše orlove za večeru

E baš mi drago mi je što smo izgubili
Ja sam se najviše nervirao zato što sam znao da će da se pojave ovako debilne izjave

Baš me briga ko je šta pričao, momci su bili mnogo bolji i nisu zaslužili da izgube, a naročito ne na ovakav način (da se toleriše jako gruba igra Australije i da se ne svira čist penal).

Ako ništa drugo, bar su uspeli da obraduju pola Srbije, vidi se po (debilnim) komentarima da ima puno onih kojima je "baš drago"
docsumann docsumann 08:29 24.06.2010

Re: Kenguri pojeli naše orlove za večeru

R. Karadzić reče juče u Hagu, da će Srbija pobediti 3:0


A ovi iz zemunskog klana, šta su oni rekli? Gdje su ti Šešeljeve prognoze? Šta je Ceca očekivala?
Sve u svemu, ovo je jedna vrlo površna i loše urađena analiza.
gion gion 09:05 24.06.2010

Re: Kenguri pojeli naše orlove za večeru

docsumann
R. Karadzić reče juče u Hagu, da će Srbija pobediti 3:0


A ovi iz zemunskog klana, šta su oni rekli? Gdje su ti Šešeljeve prognoze? Šta je Ceca očekivala?
Sve u svemu, ovo je jedna vrlo površna i loše urađena analiza.


Specijalno iz Južne Afrike sam spremio kratku analizu, koja će vas možda zadovoljiti.

Jedan od najvećih krivica za brodolom naše ekipe je sam Antić, koji je svom nebuloznom retorikom podgrejavao opuštenciju u ekipi, i stav, da smo mi jaki sami po sebi, a ne po onom šta pokažemo i uradimo na terenu.
docsumann docsumann 09:25 24.06.2010

Re: Kenguri pojeli naše orlove za večeru

Jedan od najvećih krivica za brodolom naše ekipe je sam Antić, koji je svom nebuloznom retorikom podgrejavao opuštenciju u ekipi, i stav, da smo mi jaki sami po sebi, a ne po onom šta pokažemo i uradimo na terenu.

Ovo može da napiše samo neko ko se nije aktivno bavio (kolektivnim) sportom.
To što trener (selektor) saopštava za medije, nema veze s onim što kaže igračima na treningu i sastanku pred utakmicu.
stefan.hauzer stefan.hauzer 01:28 24.06.2010

.

Imam i ja teoriju...
Prvo poluvreme,postoji zelja,igra,sanse...ne iskorišćene. Toga nema na svetskom prvenstvu,tu se iz dve-tri sanse mora dati gol. Eto,naprimer Australija...jedna polušansa i jedna ,slobodno mogu reć',frljoka i rezultat je tu. Mislim,desilo se isto ono,sto i protiv Nemaca i Ganaca. Pad na početku drugog poluvremena,samo Nemci to nisu iskoristili,ostali jesu.'Oćemo li mi nekad naučiti igrati bunker? Kad već,fudbal ne znamo!? Opet,počeće sledeće kvalifikacije i opet ćemo se busati kako smo najjači...ali ,Boze moj i Englezi se busaju,a veći su luzeri od nas. Mada,nadam se...da makar jednom nas neće ovako ,brutalno ,otrezniti.

I da...da je Krasić dao onaj gol(sam na golmana),razmontirali bi Australce,da je ...
niccolo niccolo 05:49 24.06.2010

Re: .

da je Krasić dao onaj gol(sam na golmana),razmontirali bi Australce

Da Marija Kilibarda ima qrac bila bi LadyGaga...
stefan.hauzer stefan.hauzer 10:52 24.06.2010

Re: .

niccolo

Da Marija Kilibarda ima qrac bila bi LadyGaga...

,sad sam u jos većem bedaku...to sam se ja tesio,a ti tu LadyGaga.
krkar krkar 11:26 24.06.2010

Re: .

Da Marija Kilibarda ima qrac bila bi LadyGaga...


Ne, bila bi Marija Šerifović.

(Ili SA Marijom Šerifović? Hmm...)
ecce-florian ecce-florian 15:31 24.06.2010

Re: .

Re: .

da je Krasić dao onaj gol(sam na golmana),razmontirali bi Australce


Da Marija Kilibarda ima qrac bila bi LadyGaga...

Ne ovo nije lepo, nije
Molim da se fundamentalno obrati pažnja na korišćenje poređenja
npr. pristojno bi bilo
Da baba ima trolu bila bi tramvaj
Domazet Domazet 01:43 24.06.2010

Slika i prilika shizofrene Srbije...

...s jedne strane Gazda koji upozorava na Zaveru nad Zaverama protiv nas (i Slovenaca, mada, kako li su samo Zverenici nad Zaverenicima onda poklonili bod Slovencima u utakmici sa USA, to valjda zato shto su znali unapred kako ce sve da se zavrshi pa kao malo da zakomplikuju)a sa druge Gion (da je bar sa Gejshama pa 'ajde) kome bi preselo leto da se Reprezentacija Srbije kvalifikovala. Dodushe, shto ono neki Borislav reche, Balkan je Poluostrvo Chuda, sasvim je moguce da bi ovaj isti Gion Bez Gejshi tvrdio kako sigurno osvajamo prvenstvo samo da nam je poshlo za rukom da damo drugi gol...

A utakmica nije bila losha i reprezentacija se trudila. I zato mislim da je MK dao odlichan predlog pa cu da mu dam preporuku. A ako Krkilele nastavi ovako ja cu morati da zamolim Moderaciju da ga udalji sa Bloga. Vec drugi put za kratko vreme me je maltene naterao na neprirodni chin preporuchivanja njegovog teksta!? I ja sam zhiv chovek i ne znam koliko cu dugo moci da odolevam...
srdjan.pajic srdjan.pajic 07:44 24.06.2010

Re: Slika i prilika shizofrene Srbije...

A ako Krkilele nastavi ovako ja cu morati da zamolim Moderaciju da ga udalji sa Bloga. Vec drugi put za kratko vreme me je maltene naterao na neprirodni chin preporuchivanja njegovog teksta!? I ja sam zhiv chovek i ne znam koliko cu dugo moci da odolevam...


Izdrži Domazete, svi smo uz tebe!
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 09:56 24.06.2010

Re: Slika i prilika shizofrene Srbije...

Domazet
A ako Krkilele nastavi ovako ja cu morati da zamolim Moderaciju da ga udalji sa Bloga. Vec drugi put za kratko vreme me je maltene naterao na neprirodni chin preporuchivanja njegovog teksta!? I ja sam zhiv chovek i ne znam koliko cu dugo moci da odolevam...



Hahaha moram da priznam da sam i ja jednom bio u slicnoj situaciji: kad sam procitao Krkisin tekst o udesu poljskog drzavnog aviona. Secam se da sam, odusevljen, pomislio: posle ovog teksta bi bilo cisto gubljenje vremena da citam bilo sta na ovu temu - imam kompletnu sliku i sve potrebne informacije. I pomislio sam da bi piscu trebalo, za njegovo dobro, zabraniti da se bavi domacim politickim temema posto je tu (vise nego) ocigledno pristrasan. I ta mu pristrasnost toliko pomuti razum da (pre)cesto ispada smesan...
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 07:45 24.06.2010

Srbi pobednici

Ako sam te dobro razumeo, Milutine, naša reprezentacija je ustvari pobedila Australiju.
Mi smo moralni (nebeski) pobednici.
Baš kao 1389, kada smo pobedili na Kosovu i 1999. kada smo pobedili NATO.

Čestitam našoj reprezentaciji i selektoru Antiću, a tebi Milutine i čestitke i zahvalnost na uverljivom i argumentovanom dokazu još jedne naše velike pobede.
wukadin wukadin 08:00 24.06.2010

Re: Srbi pobednici

1389. su bar zvonila zvona na Notrdamu.
Ekvivalent bi bio da smo u nekoj situaciji pobedili 3:0, a da nam je bilo potrebno 4:0
Ovako, kad se sve namesti, jer nam je bilo dosta i nereseno...
Nemam komentara.
wukadin wukadin 08:06 24.06.2010

Re: Srbi pobednici

U stvari, ako je istina sta vidim na blogu da se izjavljivalo pre tekme (nisam pratio, ipak bolje) onda pre mozemo poredti sa Marickom bitkom. Kada se cirkalo unapred slaveci pobedu. A Turci nisu gubili vreme...
freehand freehand 08:57 24.06.2010

Re: Srbi pobednici

Bojažljivo ću reći da je razlika u tome što je fudbal, ipak... igra?! Ili ne?
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 12:15 24.06.2010

Re: Srbi pobednici

Jeste fudbal, ipak, igra, ali pobeda je pobeda.
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 12:19 24.06.2010

Re: Jebo Srbiju, idemo na pivo!

wukadin

Nemam komentara.


Posle utakmice grupa mladića iz mog komšiluka je imala komentar.
Uzvikivali su u glas:
"Jebo Srbiju, idemo na pivo!"
wukadin wukadin 07:57 24.06.2010

Dosta zezanja

I da se daje prilika nekim pojavama da se spredaju. Necu da imenujem...
Jeste, ko gubi ima pravo da se ljuti. Jeste, fudbal je mnogo vise od igre, ima politike i namestaljki. Al' da smo dali go u prvih pola sata sve bi bilo drugacije. Dakle za manjak koncentracije u napadu i nedostatak zelje da se "pogine" u odbrani ne mozemo kriviti nikoga. Osteceni smo za penal, ali kako to da jurimo Kengure za dva gola?!
A posto je naslov na nemackom, evo vam jos nesto.

Kad nisam ovo postavio kad smo tukli Svabe... sad mogu ovu Ganci da pevaju.
aleksanadar aleksanadar 08:08 24.06.2010

Којешта

Da smo dali gol iz bilo koje od šansi koje smo imali...


Е, онда би ствари ишле другим током.

Ако утакмица Немачка - Гана и јесте била представа (не знам, нисам гледао), ова наша то НИЈЕ. Боље смо играли у првом полувремену, али нисмо давали голове. И то није ништа ново. Хиљаду и један пут је тако било. А шта би са головима које смо примили (у другом полувремену)? Јесу ли били НАМЕШТЕНИ? Јок, море. (Што би Басара рекао.) Нажалост, у фудбалу не побеђује онај ко "игра боље", него онај ко да више голова.

А што изгубисмо од Гане? Да ли је, у тој утакмици, наш тим био супериоран, али је судија досудио непостојећи једанаестерац? Јок. Обрнуто од тога.

ЈЕДИНА спорна ствар може бити оно играње руком пред крај утакмице са Аустралијом. Не бих знао. Изгледало је да није намерно...


П.С.

Никада нисам видео лепшу игру нашег тима. И, жао ми је.
NNN NNN 09:20 24.06.2010

Re: Којешта

ЈЕДИНА спорна ствар може бити оно играње руком пред крај утакмице са Аустралијом. Не бих знао. Изгледало је да није намерно...
Previše se (pogrešno!) pridaje značaj nameri!
(šta bi bilo da je imao nameru da igra rukom, ali da ga lopta ne pogodi, da li bi onda trebalo da se svira penal ).
Ni igrač Južne Koreje nije imao nameru da da autogol, pa ga je ipak dao i Argentina je povela.
Dakle, nije bitna namera, nego položaj ruke!
(bitno je i da li je uticalo na igru, npr. da je lopta udarila odbrambenog igrača u ruku i ušla u gol ne bi bio penal )

Ovo je bio čist penal.

Никада нисам видео лепшу игру нашег тима. И, жао ми је.
I meni.
aleksanadar aleksanadar 09:39 24.06.2010

Re: Којешта

Previše se (pogrešno!) pridaje značaj nameri!


Не може се намери придавати "превише" или "премало" значаја, него управо онолико колико то захтевају правила игре.

Колико је мени познато, ненамерно играње руком у шеснаестерцу се не кажњава. И, рекох, "изгледало је" - мени, лаику - да аустралијски играч није намерно играо руком. Уосталом, тако се изразио и наш коментатор, за кога претпостављам да познаје фудбалску игру нешто боље од мене.

Као што рекох, нисам зналац, па не могу да тврдим, са сигурношћу, нити да јесте, нити да није.

Али, треба поћи од правила, а онда утврдити да ли је судија на терену правилно проценио ситуацију.

И, наравно, уздржати се, при доношењу суда, од пристрасности... Ни по бабу, ни по стричевима.
(А знамо, све што нам је било потребно, био је управо тај пенал, управо тај погодак, неколико минута пре краја утакмице. Ништа више.)
NNN NNN 09:52 24.06.2010

Re: Којешта

Pa, da nije napravio "lepezu" ne bi ga ni pogodila lopta.
Ne možeš da raširiš ruke i da kažeš "napucana lopta"

Ko zna, možda ne bismo iskoristili penal, ali je trebalo da se dosudi.
stefan.hauzer stefan.hauzer 11:00 24.06.2010

Re: Којешта

Da,čist penal...prvo,polozaj ruke,drugo uticaj na igru.(tačka)
Ne možeš da raširiš ruke i da kažeš "napucana lopta"



No,sinoć,izgleda nismo bili hrabri,a jbena sreća prati hrabre... i eto,Panteliću ne sviraju cist ofsajd,on ne da gol...a 'vamo mu sviraju "manji" ofsajd on da,sto ti je sreća,nesreća.
nestor92 nestor92 11:58 24.06.2010

Re: Којешта

NNN

Ne možeš da raširiš ruke i da kažeš "napucana lopta"


Ma bio je i tu nema zbora. Namera se prosuđuje u odnosu na položaj ruke a ne radi se lobotomija da bi se videlo o čemu je igrač razmišljao.Ni Vidić nije igrao namerno, niti je nešto uticao na igru, niti je time bilo šta sprečio.

Namera se ceni kod izricanja disciplinskih mera - kartona. Namera - crveni karton.

Ali, daj da imamo malo da se vadimo na nešto.

Mi smo ipak ekipa dobrog, ali ne vrhunskog kvaliteta. Ima vrhunskih, ali i rupa. A ne sme bar rupa da ima.
NNN NNN 08:21 24.06.2010

Ko zna

Nažalost, pre četiri godine žrtve su bili Australija i Gana, a danas su ove dve reprezentacije učestvovale u farsi u kojoj smo mi ispali žrtveni jarci.
Možda na sledećem prvenstvu, mi budemo na "pravoj strani"
petar_p petar_p 09:32 24.06.2010

ne bih iskljucio

tzv. "teorije zavere"; da je bilo po "planu", mi nismo smeli da dobijemo Nemacku -- ali to su ti inadzijski Srbi, uvek nesto talasaju bas kada ne treba. Onda se to pamti, i nadje se nacin da nam se to lepo naplati, u svakom smislu.
dirtyharry dirtyharry 09:38 24.06.2010

...



srdjee srdjee 10:30 24.06.2010

Сербы устроили перекур с пивом

Накануне решающего матча с Германией Лазович и Пантелич грубо нарушили режим.

Сербы устроили перекур с пивом








NNN NNN 10:50 24.06.2010

Re: Сербы устроили перекур с пивом

Pa kad im ne daju rakiju
alselone alselone 10:55 24.06.2010

Re: Сербы устроили перекур с пивом

A sto ne piju Jelen?

NNN NNN 11:18 24.06.2010

Re: Сербы устроили перекур с пивом

alselone
A sto ne piju Jelen?

Razgrabilo se!


alselone alselone 11:38 24.06.2010

Re: Сербы устроили перекур с пивом

NNN
alselone
A sto ne piju Jelen?

Razgrabilo se!


Trne mi leva ruka. Molim te sledeci put meti neko upozorenje pre ovakvih slika.
tyson tyson 22:10 24.06.2010

Re: Сербы устроили перекур с пивом

Trne mi leva ruka.

Promeni ruku



stari92 stari92 05:57 25.06.2010

Pozovi,hitno, + 94

Trne mi leva ruka.

Da nije (pred)infarktno stanje ?
Da li imaš bol u grudima,gušenje,..?

Ne bih se ja igrao sa tim simptomima,u tim godinama.
A,i vreme je protiv hroničnih i metereopata,pa ti vidi !

D=]
alselone alselone 07:06 25.06.2010

Re: Pozovi,hitno, + 94

stari92

Da nije (pred)infarktno stanje ?
Da li imaš bol u grudima,gušenje,..?
Ne bih se ja igrao sa tim simptomima,u tim godinama.
A,i vreme je protiv hroničnih i metereopata,pa ti vidi !



Ja sam vise mislio na predifarktno stanje posle gledanja slike ali je i tajson dao kreativno tumacenje.
08sale82 08sale82 11:16 24.06.2010

Pogrešna logika

Tog igranja rukom moglo je i da ne bude i šta bi ste onda rekli da je uzrok našeg neuspeha ? Naše propuštene šanse. To je primaran razlog. Penal tu dođe samo kao začin, ali nikako kao glavno jelo.
Te priče "rekao mi prijatelj koji je saznao nekim kanalima" manite me toga. Još plus "da je neko od naših učestvovao u tome". Da li iko normalan može u onakvoj našoj igri da nađe indikator zevere. Nemoj te na taj način vređati igrače. Mislim da to ovi momci nisu zaslužili.
Stvar se desila u sledećem. Mi smo prvo poluvreme njih ugazili, ali nismo dali gol. I pokazali smo u tih 45 minuta više fudbala nego Francuzi, Italijani i Englezi u svim njihovim utakmicama zajedno. U drugom poluvremenu Australijanci kreću sumanuto ka našem golu i ka nama. Išli su kao kamikaze. Tako nešto do sada nisam video. Grizli su tu nema šta i to im priznajem. Događanje je bilo sasvim čudno. I opet Australijanci nisu odigrali ni jednu akciju jer za to nisu kadri, napali su onako kako su jedino i znali snagatorskim fudbalom, ali jako i snažno. Naši su bili prinuđeni da se brane. Htela ih je lopta i iz dva šuta dadoše dva gola.
Sad posle bitke svi su generali pametni. Kad je se videlo šta se događa možda je odmah trebalo praviti izmene i ubaciti naše brze igrače (Tošić, Lazović, Mrđa, Pantelić) da bi ih prebacili, odigrali kontru i odgovorili na onu jurnjavu i ono ludilo. Selektor je to i uradio, ali tada smo već gubili sa dva nula. Da smo kojim slučajem mi poveli siguran sam da Australijanci ne bi imali snage za preokret.
Milutin Milošević Milutin Milošević 11:55 24.06.2010

Re: Pogrešna logika

Još plus "da je neko od naših učestvovao u tome". Da li iko normalan može u onakvoj našoj igri da nađe indikator zevere. Nemoj te na taj način vređati igrače. Mislim da to ovi momci nisu zaslužili.

Igračima svaka čast.
freehand freehand 20:42 25.06.2010

Re: Pogrešna logika

Tog igranja rukom moglo je i da ne bude i šta bi ste onda rekli da je uzrok našeg neuspeha ?

Moglo je i njihovog prvog gola da ne bude. Onda ne bi bilo ni drugog, pošto ne može da bude drugi ako nema prvog, jelda?!
Ali bi to onda bio razlog NJIHOVOG neuspeha?!
Što je logika zajebana stvar kad je nezgrapnog koristiš...
08sale82 08sale82 20:12 26.06.2010

Re: Pogrešna logika

freehand

Moglo je i njihovog prvog gola da ne bude. Onda ne bi bilo ni drugog, pošto ne može da bude drugi ako nema prvog, jelda?!

Može sjebo si se. Tad bi bilo jedan nula.
freehand
Što je logika zajebana stvar kad je nezgrapnog koristiš...

Nije ti baš ispravna ova rečenica.

freehand freehand 20:30 26.06.2010

Re: Pogrešna logika

Nije ti baš ispravna ova rečenica

Ih, da mi je to jedina od te fele...
BTW - u redu ti je razmišljanje sem toga o penalu. Mislim, taj penal rešava utakmicu, šta god da se dešavalo pre i posle toga. Najmanje je važan (penal) kao onaj iz koga nas je Gana pobedila.
U svemu ostalom se slažemo.
ime_korisnicko ime_korisnicko 12:02 24.06.2010

laz i mimikrija

Ovaj komentar sam, posto sam prvo naleteo na taj blog, vec postavio, ali kako mislim da mu je mesto i ovde, a u nadi da se autor ovog nece naljutiti:

Kada cemo se osvestiti i shvatiti da nam se situacije od sinoc, ne samo u fudbalu, desavaju - jer smo zbog nedostatka karaktera liseni i samopouzdanja i autoriteta koji iz njega proisticu, a sto jos dodatno produbljujemo svojom sklonoscu ka samozavaravanju i kamufliranju tih slabosti pricama o svetskim zaverama i statijaznam!

Bili smo bolji jedno poluvreme?!?
Pa sta? Utakmica traje dva poluvremena. Australija, sa objektivno losijim timom, je bila bolja drugo poluvreme i, za razliku od nas, umela da bude fudbalski konkretna.
Od sest poluvremena koliko smo odigrali na Prvenstvu bolja ekipa smo bili u dva, a slabija u cetiri, pa smo, shodno tome, tako i prosli u krajnjem skoru - jedna pobeda i dva poraza.

Samo to je realnost...
docsumann docsumann 12:05 24.06.2010

Re: laz i mimikrija

Samo to je realnost...

A ove zgrade, ljudi, automobili i drveća oko mene?
stefan.hauzer stefan.hauzer 12:21 24.06.2010

.

Sad mi se bas ono,razbistrilo ...

Neko od ove četiri,da budem brutalno iskren,amaterske ekipe će u polufinale - Gana,SAD,Juz.Koreja i Urugvaj,a neko od ove četiri neće - Engleska,Argentina,Nemačka,Meksiko...eh,a sve nam se lepo bilo poklopilo,al' kad neće ,neće.
Milutin Milošević Milutin Milošević 12:29 24.06.2010

Re: .

Neko od ove četiri,da budem brutalno iskren,amaterske ekipe će u polufinale - Gana,SAD,Juz.Koreja i Urugvaj

Od svih ću samo za Koreju da navijam
NNN NNN 12:40 24.06.2010

Re: .

Od svih ću samo za Koreju da navijam
Za sponzore
lidiaz lidiaz 14:10 24.06.2010

Re: .

Milutin Milošević
Neko od ove četiri,da budem brutalno iskren,amaterske ekipe će u polufinale - Gana,SAD,Juz.Koreja i Urugvaj

Od svih ću samo za Koreju da navijam


Ja za Ameriku :), mada je i Urugvaj dobar.
Inace, po cemu su oni amateri? Neki od njih su zaradili od fudbala vise nego neki Nemci.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana