Društvo

Vizantija, Turska, EU i Replikatori I.

dragan7557 RSS / 28.06.2010. u 10:31

Definition; A replicator is anything of wich copies are made.

U jednom skorašnjem blogu o fluidima, društvu i slično pročitah čitavu gomilu "teza" o predpostavljenoj dobroti EU integracija.

Pošto imam skorman životni staž od nešto više od 40 godina življenja i rada u EU to smatram ovaj staž za dovoljan razlog da napišem nekoliko stvari o ovom procesu.

Proces replikacije ima samo jedan proizvod, koji se zove Imitacija, a koji pojam objašnjava dovoljno svakom ko hoće da razumno razmišlja.

U Istoriji Balkana (srpski deo) tokom više od jednog milenijuma su se desila uglavnom dva procesa društvenog repliciranja ili imitiranja, kao što u naslovu i piše. Dokaz ovome nije potreban, ali dovoljno je reći da ne slavimo viđe Boga Peruna i Boginju Svetlanu, pošto je replikator Vizantija (u jednom slučaju i Rim) pokušao da sebe replicira na ovim prostorima što je ima i danas vidljive verske ostatke, koji su u rukama sposobne propagande poslužili (između ostalog) kao razlog za zadnje ratove.

Sva takozvana tradicija (naša i drugih) nije ništa drugo do imitacija nečega što je implementirano u društvo od strane replikatora u nekom predhodnom vremenu a istom prostoru, bilo da je u pitanju Vizantija i Turska,  pošto o Perunu i periodu"divljaštva" (koje to svakako nije bilo) i nemamo nekih podataka. Narvno da je i pre Peruna bilo nekih bogova a koliko su nam bili bliski, to samo oni još pamte.

Implementacija imitacije Turske u Srbiji je trajala skoro 500 godina ili bolje rečeno sve dok je Porta u Stambolu bila dovoljno moćna da kako tako održava svoju vlast na prostorima Balkana. Naravno da ako pojam imitacija  zamenimo pojmom replikacija sadržaj spojave nije oštećen i još uveke je u pitanju označavanje jednog te istog procesa. Kako je ta imitacija "modernog" izgledala, za sobom su dovoljno podataka ostavili savremenici tih "naših izvornih" zajednica iz tog vremena.

Samovolju i Bahatost Dahija, je posle Drugog Srpskog Ustanka zamenila još gora i nepodnošljivija samovolja i bahatost Kneza Srbije Samodržca Miloša Obrenović, kasnije diktatura kralja Jugoslavije A. Petrovića koja tzv. Kuća se još uvek ponosi sa svojim turskim nadimkom Karađorđević, koga je čak promovisala i u zvanično Ime.

Posle ovih je došla Imitacija (Replikacija za osetljive) Komunizma na čelu sa Jožom (od milja turistom) čijih se predivnih ili zločinačkih, već po izboru, dana i danas stariji sećaju. U tadašnjoj Evropi (EEZ) je kao protiv teža nadirućem nepostojećem bauku Komunizma, kao uspešno sredstvo suprostavljena (replicirana ili imitirana) država blagostanja, žestoko promovisana srećnim životom u slici i reči iz amero Jerusalima zvanog Holivud. Srećni Slobodni i nada sve pravični ameri su živeli u čoveka dostojnim kućam, vozili automobile dužine omanjeg prekookeanskog broda a iznad svega (u tim vremeninima) su kauboji širili civilizaciju prostorima divljeg zapada, koji je trebao dovesti u red. Reklo bi se baš kao što se sada neko nada da će EU dovesti Srbiju u red.

Replikacija ili Imitacija društva u Jugoslaviji, iz tog vremena je dobro dokumentovana  a da su se deca iz tog vremena igrala Kauboja Indijanaca izleda nije poznato samo ovim novokomponovanim zastupnicima Ideologije "Pre nas nije postojalo Ništa" dok je onim sa "Našom" tradicijom, uz kazan i pečenje Rakije (turska reč), dovoljno ukazivanje na slavnu prošlost i valjda na podatak u kojima smo se kao deca igrali Četnika i Partizana. Velika je šteta što se posle drugog svetskog rata (namerno mala slova) nismo igrali Srba i Turaka, što je naravno posledica spomenjenog procesa REPLIKACIJE ili IMITACIJE već po želji onog ko plaća cenu ovih "integracionih" procesa ili kako bi se elegantnije reklo "Nevidljiva ruka Tržišta."

Da "nevidljiva ruka tržišta" nema ništa zajedničkog sa bilo kakvom vrstom nevidljivosti, nije jasno izgleda samo onim za koje se Istorija  završila sa Adamom Smitom ili Marksom (kome Marks uopšte nije ni ime - ali zar je ime uopšte nešto važno?, mogao se zvati i Ćosa berberin), važna je Ideologija koja se Replicira ili Imitira.

Da je kojim slučajem "Caru" Lazaru ovo bilo jasno, verovatno da bi Kosovska bitka imala manje mrtvih. 

 

cerski

 

 



Komentari (27)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Vojislav Stojković Vojislav Stojković 10:54 28.06.2010

Da prekratimo muke

Pošto imam skorman životni staž od nešto više od 40 godina življenja i rada u EU to smatram ovaj staž za dovoljan razlog da napišem nekoliko stvari o ovom procesu.

Brate Dragane, da prekratimo muke, reci nam otvoreno dal da idemo u tu EU ili ne?
dragan7557 dragan7557 11:05 28.06.2010

Re: Da prekratimo muke

Vojislav Stojković
Pošto imam skorman životni staž od nešto više od 40 godina življenja i rada u EU to smatram ovaj staž za dovoljan razlog da napišem nekoliko stvari o ovom procesu.

Brate Dragane, da prekratimo muke, reci nam otvoreno dal da idemo u tu EU ili ne?

Brate Vojislave, odgovor na pitanje ti ne mogu dati pre publikacije (sutra) drugog dela ove "Drame", ali mogu da ti ukažem na neke dokumentovane posledice društvene replikacije ili imitacije, koje sa izuzetnim osećajem za realnost, napisao Nićifor Ninković u "Žizni Opisanija Moja" iz vremena Miloša Obrenovića (beše njegov Berberin i Lekar), a za razliku od imitatora dahija i njihovog ponašanja Nićifor imaše i manu tadašnju (a i sadašnju) da bude Pismen.

cerski
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 11:12 28.06.2010

Re: Da prekratimo muke

OK, izdržaću nekako do sutra.
Sepulturero Sepulturero 21:52 28.06.2010

Re: Da prekratimo muke

Ево, пошто и ја живим у ЕУ већ преко 40 година, да ја одговорим. Ми НИКАДА нећемо ући у ЕУ. Ово тврдим сасвим одговорно као неко ко ту не само живи већ и редовно прати политички живот и медија.
Чак мислим да ни Хрватска неће да уђе јер је њима примање нових чланица отприлике последње на листи приоритета (изузетак је можда Исланд али то није баш нека држава а, осим тога, дугује им силне паре). Да парафразирам Необавештеног, то им је последња рупа на свирали.
Жалосно је колико се штампарске боје и папира троши у Србији око овог, уствари непостојећег, питања.
dragan7557 dragan7557 23:05 28.06.2010

Re: Da prekratimo muke

Ми НИКАДА нећемо ући у ЕУ.

Hvala na iskrenosti.

reci nam otvoreno dal da idemo u tu EU ili ne?

Brate Vojislave, kako vidim ljudi su mišljenja da nema potrebe, osim na odmor, da se ide u EU.

cerski
Milan Karagaća Milan Karagaća 12:06 28.06.2010

Orginali falsifikata

Prijatelju celi istorijski proces koji si prikazao pokazuje da su kod nas najgori oginali falsifikata, ima puno replika koje pomešane sa imitacijama više ni same ne znaju šta su ali nam zadaju grdne muke.Čudi me da su se tradicionalisti tako lako odrekli Peruna, a i dalje tvrde da smo u njegovo vreme bili narod najveći na Balkanu i šire i duže.
Što se Turaka tiče, ostalo je mnogo replika i orginala jedino što nisu načisto da li da to prikazuju kao dobro ili loše. Možda se u inat EU vratimo našim turskim korenima u istorijskom a i drugom smislu jer nije bilo u pitanju samo imitacija već i reprodukcija, podukcija.
Svi smo mi posledica i rezultat istorije ali bi morali da se više pobrinemo da što manje budemo njena greška.
Što se EU tiče, dal da idemo dal da ne idemo, niti je ona sveta krava ni mi zlatno tele. Ako tele uspe dovoljno da odraste i postane ravnopavno sa kravom i ne traži da i odraslo sisa , samo će nam se kasti.
Ako bih birao između formalnog i stvarnog ja bih pre izabrao da budemo stvarno na nivou zemalja EU pa makar formalno i da ne budemo članica, ali stvar je u tome što mi to sami nismo sposobni bez i formalne pomoći EU.
Mi bi i da se učlanimo ali da nam ne uđe njihov, tj.da zadržimo svoju identitet i tradiciju a i Kosovo onako kako mi hoćemo.
Inače, velika preporuka za tekst.

mikimedic mikimedic 12:14 28.06.2010

Re: Orginali falsifikata

ali se trebamo pobrinuti


ali treba da se
markostamenic markostamenic 12:31 28.06.2010

Re: Orginali falsifikata

mikimedic
ali se trebamo pobrinuti


ali treba da se



ali bi trebalo da se
Milan Karagaća Milan Karagaća 12:36 28.06.2010

Re: Orginali falsifikata

markostamenic
mikimedic
ali se trebamo pobrinuti


ali treba da se



ali bi trebalo da se

hvala, ispravljeno. Pa ne pišem ja pismeni iz pravopisa po raznm varijantama.Ja bih sada rekao moramo da me neko ne bi opt ispravljao da li se kaže trebati ili trijebati.
mikimedic mikimedic 13:03 28.06.2010

Re: Orginali falsifikata

trebati ili trijebati.


ni u kom slucaju ne moze ni trebati niti trijebati, vec samo treba.
mikimedic mikimedic 13:03 28.06.2010

Re: Orginali falsifikata

ali bi trebalo da se


zasto?
markostamenic markostamenic 15:08 28.06.2010

Re: Orginali falsifikata

mikimedic
ali bi trebalo da se


zasto?



iskreno, nemam pojma...samo mi je ostalo u memoriji pamcenja da je to pravilno a 'treba da...' nije...inace mi nije namera da zakeram, samo me povukao niz trebamo, treba,... pa reko' da nastavim, ili sto bi jedan kolega rekao da iskoristim centarsut :) .
dragan7557 dragan7557 15:37 28.06.2010

Re: nije o jeziku

Tema ovog bloga nije jezik, pa zato dragi moji koji ste to započeli uzdržite se od korekcija. O Jazikosloviji će biti reči a i bilo je.

cerski
dragan7557 dragan7557 16:04 28.06.2010

Re: Orginali falsifikata

Čudi me da su se tradicionalisti tako lako odrekli Peruna,

"Tradicionalisti" su daleko od bilo kakve vrstte tradiconalizma, i Jevreji su odrekli sve Isusu Nazarećaninu u ime judejske tradicije, a spomenuta nauka je puna odricanja od starog u ime skorojevićkog, tako da je to reklo bis e "normalno."
Svi smo mi posledica i rezultat istorije ali bi morali da se više pobrinemo da što manje budemo njena greška.

Sa ovim se ne slažem jer mi nismo posledica Istorije već je Istorija posledica ljudske sumanutosti kroz vreme, reklo bi se čista deskripcija događaja.
Ja recimo Napoleona ne smatram ništa manjim ratnim zločincem od samog Hitlera, kada su u pitanju žrtve koje je ostavio za sobom.


Što se EU tiče, dal da idemo dal da ne idemo, niti je ona sveta krava ni mi zlatno tele. Ako tele uspe dovoljno da odraste i postane ravnopavno sa kravom i ne traži da i odraslo sisa , samo će nam se kasti.

O ovom pitanju kao i obično odlučuje Elita=Avangarda pa je svaka diskusija nepotrebna.
U slučaju da se raspiše referendum, onda bi se moglo uz skoro nemoguće isključenje svih spoljnih uticaja (idealno i nedostižno stanje) referendum bi bio odraz volje naroda (kao u Švajcarskoj).

Što se tiče tvoje primedbe o zlatnom teletu i istovrsnoj kravi, mogu ti reći da EU sa vlastitim građanima skoro da i nema direktan kontakt, a kada su stranci u pitanju za njih su zaduženi visoko plaćeni (o narodnom trošku) resorni činovnici (koji su samo mali delić nadnacionalne organizacije koja NIJE DRŽAVA ni po jednom sada važećem parametru.
Mi bi i da se učlanimo ali da nam ne uđe njihov, tj.da zadržimo svoju identitet i tradiciju a i Kosovo onako kako mi hoćemo.

Identitet i "tradicija" su dve stvari sa kojim EU nema ništa ali sa Kosovom bogami razne ćate EU svakako imaju mnogo toga.

Treba da budeš načisto sa jednim, EU NEMA svoj identitet u smislu nacaionalnosti i tradicije, niti je moguće govoriti o nekim specifičnim EU vrednostima, koje su karakteristične samo za EU.


cerski
Milan Karagaća Milan Karagaća 16:42 28.06.2010

Re: Orginali falsifikata

Treba da budeš načisto sa jednim, EU NEMA svoj identitet u smislu nacaionalnosti i tradicije, niti je moguće govoriti o nekim specifičnim EU vrednostima, koje su karakteristične samo za EU.

Ja nisam ni rekao da ima ni da je to država, ali ovi što nas ubeđuju da ne treba ići u EU uporno upravo plasiraju tvdnju da će nam neko ukinuti naš a nametnuti neki tamo njihov identitet. EU je taman toliko razniolika koliko su raznoliki narodi i države koje su njoj.Što se tiče specifičnih vrednosti to se slažm ali postoje opštevažeći propisi koje moramo prihvatiti a to se nekima ne sviđa.
samo mali delić nadnacionalne organizacije koja NIJE DRŽAVA ni po jednom sada važećem parametru.

i to se slažem.
Sa ovim se ne slažem jer mi nismo posledica Istorije već je Istorija posledica ljudske sumanutosti kroz vreme, reklo bi se čista deskripcija događaja.

Da ali sumanutosti nekih prošlih u čijim posledicama užvaju ili pate naslednici.U tom smislu sam mislio da su istorijski događaji uticali na našu anašnju sudbinu a mi ne možemo da utičemo na prošlu istoriju osim da je čerečimo i prepravljamo.
mikimedic mikimedic 16:59 28.06.2010

Re: Orginali falsifikata

iskreno, nemam pojma...samo mi je ostalo u memoriji pamcenja da je to pravilno a 'treba da...' nije...inace mi nije namera da zakeram, samo me povukao niz trebamo, treba,... pa reko' da nastavim, ili sto bi jedan kolega rekao da iskoristim centarsut :) .


los centarsut. u potpunosti su pravilna oba oblika. s tim sto postoji suptilna razlika u znacenju.
dragan7557 dragan7557 18:15 28.06.2010

Re: Orginali falsifikata

EU je taman toliko razniolika koliko su raznoliki narodi i države koje su njoj.

Još kad bi se zvali braćom i isticali bratsvo i jedinstvo, samo korak od oko 7 godina bi ih delio od još jedne tvorevine iz istog vremena, bazirane na drugim premisama ali po formi skoro iste, nadnacionalne tvorevine zvane Jugoslavija.
Razlika je u osnivačima, preteču EU je formirao korporativni kapital obe Jugoslavije (kraljevinu i onu drugu) interesi druge vrste i borba za vlast između dva poretka i jedne ideologije. Kapitalizam nije ideologija već stanje društva.

postoje opštevažeći propisi koje moramo prihvatiti a to se nekima ne sviđa.

Najveći i možda jedini pomena vredan domet Korporativne Evrope je ukidanje prepreka (granica) za promet roba usluga i naravno naroda (čitaj podanika EU.)
Što se opštevažećih propisa tiče, postoje i drugi mehanizmi za njihovo ostvarivanje pa je uloga EU u tome manje važna (ali ipak važna).

Pečenje rakije je zabranjeno u državama članicama, a biće i u Srbiji, mnogo pre pojave EU, iz fiskalnih razloga, kao i privatno krvoproliće (klanje stoke) za čega postoje humani razlozi a ne neko zakonodavstvo.

Ono što neupućene protivnike najviše buni je neshvatanje uloge EU u životu Vlasti (za koju se oni na vlasti i onu u opoziciji plaše) a koja ulogs u političkom životu država članica ne igra ama baš nikakvu ulogu.
Elite država članica mogu u svom domenu (čitaj državi) da rade ama baš što im se ćefne, sve dok to nije u sukobu, pa čak i kad jeste, sa zakonskim normativima usvojenim od strane zakonodavnog tela EU.

Oni koji se bez ikakvog zdravorazumskog povoda nadaju da će EU ispraviti stanje u Srbiji (doterati Srbiju u red) mogu bolje da se mole svevišnjem, jer će to pre dati rezultate nego čekanje na EU činovništvo.

cerski

dragan7557 dragan7557 18:28 28.06.2010

Re: Orginali falsifikata

Ako bih birao između formalnog i stvarnog ja bih pre izabrao da budemo stvarno na nivou zemalja EU pa makar formalno i da ne budemo članica, ali stvar je u tome što mi to sami nismo sposobni bez i formalne pomoći EU.

Ovo mi nije najjasnije? Šta si hteo da kažeš sa boldovanim tekstom?

cerski
Milan Karagaća Milan Karagaća 19:33 28.06.2010

Re: Orginali falsifikata

dragan7557
Ako bih birao između formalnog i stvarnog ja bih pre izabrao da budemo stvarno na nivou zemalja EU pa makar formalno i da ne budemo članica, ali stvar je u tome što mi to sami nismo sposobni bez i formalne pomoći EU.

Ovo mi nije najjasnije? Šta si hteo da kažeš sa boldovanim tekstom?

cerski

Recimo da budemo stvarno na nivou Holandije a da nismo i formalno članica EU.
Pa zato što upristojavanje celokupne zakonske egulative kod nas ide jo uvek više da bi se ispunili formalni zahtevi EU ako hćemo status kandidata ili kasnije člana no što bi mi normalne stvari sami regulisali.
dragan7557 dragan7557 20:13 28.06.2010

Re: Orginali falsifikata

Recimo da budemo stvarno na nivou Holandije a da nismo i formalno članica EU.

Nivo u svim sferama društvenog života je do skora bilo nacionalno pitanje, od momenta kada su nacionalne elite "posegle" za supranacionalnim telom EU (prve najave 1950) nije imalo nikakve veze sa dobrom naroda već sa oslobađanjem puteva kapitala od granica koje su upravo činili nacionalni interesi.

Svaka elita se odrekla dela Suvereniteta, kako bi kapital mogao da se porodi i ponovo oplodi na nadnacionalnom nivou. Da bi se stvorio "nivo" nije potrbna formalnost članstva u EU niti je ista nadležna za to.

Kako su prošle države Rumunija, Poljska, Bugarska itd formalne članice EU? Nezaposlenost, mizerni uslovi za stanovništvo, uzlet kriminala etc....
Za ovaj postignuti nivo nije bilo potrebe da se učlane u EU, isto bi postigli i bez formalnog članstva.
Pa zato što upristojavanje celokupne zakonske egulative kod nas ide jo uvek više da bi se ispunili formalni zahtevi EU

Ovde se ne radi o upristojavanju domaće regulative jer to spada pod ingerencije domaće elite, več o harmonizaciji zakonodavstva sa EU, što ima sasvim drugi karakter i sadržaj.

U Esnafu molera, pekari nemaju šta da traže jer imaju svoj Esnaf.

Evropski Ekonomski Prostor sadrži i države koje nisu formalne članice EU ali imaju koliko toliko harmonizovano zakonodavstvo sa EU.

I na kraju EU nije policajac za nacionalne elite koji će ih naterati da rade po pravdi i zakonu. Niti su to ciljevi niti područje sa kojim se EU bakće.

cerski
sentinel26 sentinel26 18:36 28.06.2010

Perun je za sve kriv

Samovolju i Bahatost Dahija, je posle Drugog Srpskog Ustanka zamenila još gora i nepodnošljivija samovolja i bahatost Kneza Srbije Samodržca Miloša Obrenović, kasnije diktatura kralja Jugoslavije A. Petrovića koja tzv. Kuća se još uvek ponosi sa svojim turskim nadimkom Karađorđević, koga je čak promovisala i u zvanično Ime.

Bahatost ovih današnjih beogradskih dahija se mnogo ne razlikuje...

Nije slučajno prije neki dan prikazan film "Timočka buna" koji na svoj način prikazuje jedan istorijski dogadjaj - pobunu naroda i obračun Kralja sa radikalima...

Svaka sličnost sa skorašnjim dogadjajima i ponašanjem njegovog veličestva prema "novim" radikalima je slučajna ...

Da je kojim slučajem "Caru" Lazaru ovo bilo jasno, verovatno da bi Kosovska bitka imala manje mrtvih.

Danas smo opet vidjeli film "Boj na Kosovu", reinkarnaciju filmske replike nečega što se zbivalo u izvedbi keacionista korišćenjem Darvinove teorije evolucije.

Da je Perun veliki grešnik prema Srbima ima mnogo dokaza:

- 28.juna 1389. godine izgubili Kosovo...

- 28. juna 1874. godine preminuo tvorac najvažnije srpskog projekta Ilija Garašanin...

- 28. juna 1914. godine Gavrilo Princip ubio F.Ferdinanda i počeo Prvi sv.rat...

- 28.juna 1921. godine srpski kralj je kupovinom glasova usvojio jedan nazadni ustav...

- 28.juna 1948.godine Kominterna isključila KPJ i izdala čuvenu IB rezoluciju.

- 28.juna 1989. na čuvenom mitingu na Gazimestanu vodja svih Srba najavio krvavi rastur Jugoslavije...

- 28. juna 2001. godine poslovodja Balkanske kasapnice sproveden u Hag, gdje je i skončao, ne dočekavši da čuje popis i vidi brojku na skali vage svojih nedjela...

dragan7557 dragan7557 20:28 28.06.2010

Re: Perun je za sve kriv

Da je Perun veliki grešnik prema Srbima ima mnogo dokaza:

Mnogo pre Peruna na Balkanu jedan drugi je rekao:

"Do not believe in anything simply because you have heard it.

Do not believe in anything simply because it is spoken and romored by many.

Do not belive in anything simply because it is written in your religious books.

Do not believe in anything merely on the authority of your teachers and elders.

Do not believe in traditions because they have been handed down for many generations.

But after observation and analysis, when you find that anything agrees with reason and is conducive to good and benefit of one and all, then accept it and live up to it."

Siddharta Gautama Buddha.


Pozdrav tebi,

cerski
Milan Karagaća Milan Karagaća 21:56 28.06.2010

Re: Perun je za sve kriv

A ovi ga malo preteraše na putu ka Europi.
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=06&dd=28&nav_id=441886
Čak ni u Poljskoj kao najkatoličkijoj i zemlji gde je najviše vernika nadbiskup ne vrši smotru iti se postrojava garda u njegovu čast.Ovo nije blo ni za Cara Dušana, ni Lazara, ni Miloša ni karađorđa, ni kralja Milana , ni kneza Mihajla, ni kralja Aleksandra, al ima da bude što bilo nije.Ovo nije ni po vojnom ni državnom protokolu, valjda to znaju i ministar i patrijarh.
Izvinjavam se za trol ali eto ima veze sa tradicijom jer sada je za uvođenje nekih novatorija a za koja se ne zna osnovanost dovolno reći "tako se valja".
sentinel26 sentinel26 22:49 28.06.2010

Re: Perun je za sve kriv

Milan Karagaća
A ovi ga malo preteraše na putu ka Europi.
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=06&dd=28&nav_id=441886
Čak ni u Poljskoj kao najkatoličkijoj i zemlji gde je najviše vernika nadbiskup ne vrši smotru iti se postrojava garda u njegovu čast.Ovo nije blo ni za Cara Dušana, ni Lazara, ni Miloša ni karađorđa, ni kralja Milana , ni kneza Mihajla, ni kralja Aleksandra, al ima da bude što bilo nije.Ovo nije ni po vojnom ni državnom protokolu, valjda to znaju i ministar i patrijarh.
Izvinjavam se za trol ali eto ima veze sa tradicijom jer sada je za uvođenje nekih novatorija a za koja se ne zna osnovanost dovolno reći "tako se valja".

Gospodaru, tj. njegovom veličestvu i kursadžiji je potrebna podrška Crkve jer oni funkcionišu na principu spojenih sudova ...

Branitelji otadžbine moraju da se postroje i poljube skute visokopreosvećenom nakon bdenija i činodejstvovanja ...

Onda će im on dati blagoslov ...
Davanje blagoslova vojnicima, borcima protiv neprijatelja, je počelo još mnogo ranije samo nije bilo uvedeno u zvanični protokol...
U pitanju je legalizacija ...
dragan7557 dragan7557 23:18 28.06.2010

Re: Perun je za sve kriv

visokopreosvećenom

Ovo počinje da liči na Voje Radovanovića, stariji i još stariji.

Nisam ni znao da postoje nisko visoko, još visočije preosveštenstvo.

Analogija nalaže postojanje niskog još nižeg i najnižeg preosvećenih.

Naravno tu je i srednji kadar sa srednjim preosveštenstvom.

Osrednje verovanje u Tvorca gospoda Našego će se na kraju pretvoriti u potpunu nevericu.

Valjda je uvođenje staleških oznaka sledeći čin popova Ćire i Spire.

Nikako mi nije jasno kada će se neko proglasiti za The God Himself kao što se to dešava u Indiji i da završimo pos'o.

cerski
dragan7557 dragan7557 07:32 29.06.2010

Re: Perun je za sve kriv

Ovo nije blo ni za Cara Dušana, ni Lazara, ni Miloša ni karađorđa, ni kralja Milana , ni kneza Mihajla, ni kralja Aleksandra, al ima da bude što bilo nije.

Kod Miloša Obrenovića popovi su često dobijali i (zasluženo) batine, tek da se zna ko je gazda.

cerski
dragan7557 dragan7557 07:55 29.06.2010

Re: Stradija

Posle uvođenja verske službe u vojsci će valjda i preduzeća javna i Tajkunska početi da se utrkuju ko će pre otvoriti radno mesto sveštenika u svojoj firmi.

Naravno uz naoružanog portira će sedeti i niži sveštenik u bankama a pored direktora visoki, opet sveštenik,

U Upravnim odborima će biti obavezno imenovanje visokih preosveštenstava koja će pre sednica osveštavati kako upravljače tako i prihode, pređašnje, sadašnje i buduće.

Na graničnim prelazima će pored carinika i policije će obavezno biti prisutni i sveštenici.

U pitanju je legalizacija ...


U skladu s'tim i skupštinu preseliti u Hram Svetosavski kako bi donosila Bogougodne Odluke.

Običnim građanima koji ovo treba da plaćaju izdavati Oproštajnice svih Grehova, na Kredit sa nižom kamatnom stopom od uobičajene a tajkunima i političarima besplatno. Naravno uniformisana lica će prilikom stupanja u službu biti oslobođena plaćanja a Oproštajnica će im besplatno biti predata uz službenu legitimaciju, i važiće za ceo tok službe

cerski

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana