Sport

I, na koga je sada red?

Miloš Šaranović RSS / 30.06.2010. u 01:56

Nekako je neumesno, neprihvatljivo i skoro-pa-opasno pričati o tome ko za koga navija dok reprezentacija zemlje u kojoj živiš učestvuje u borbi za titulu prvaka sveta.

Uz poštovanje prema brojnim kritičarima koji će reći da Antićev tim i nije bio kandidat za tako nešto, tek je sada trenutak (ili je bio od 23. juna popodne) da se mirno i slobodno iznesu navijački pogledi na SP...

Da ne ulazimo u priču o tome da li je veliki Vlada Veličković veći od Pikasa jer je 'naš' ili još luđu o Teslinim nemerljivo vrednim izumima i njihovom, svakako neumesnom, poređenju sa Pasterovim ili Galilejevim, Takmičara Na Ić u Južnoj Africi više nema a tamo su ostali samo najbolji.

Njih osam, na moju veliku radost četiri južnoamerička tima, na ponos kontinenta kojem pripadam tri evropska i na sreću Afrike i dela planete koji i fudbal gleda znatno šire nego kao samo igru, Gana.

Navijam za Brazil, nije mi baba po majci iz Resifea niti sam ikada bio u državi koju neke moje kolege davno nazvaše Zemljom fudbala, sambe i kafe ali navijam za njih. Skoro oduvek...

Kada su im 1978. godine Argentinci 'maznuli' titulu bio sam mali ali sam čuo od onih čije sam mišljenje poštovao da je to sramota, četiri godine kasnije sam tužan gledao kako ih Rosi 'ubija', a 1986. zapamtio Fernandezove spuštene čarape i najveću, za mene, tinejdžera koji fudbal ludo voli, najveću nepravdu na svetu i plasman Francuza u polufinale...

Tada sam prestao da 'mrzim' Argentince i da navijam protiv njih s kim god igrali. Nisam od obožavalaca golova kakav je Maradona dao Šiltonu i ne sporim da je jedan od najlepših svih vremena upravo Maradonin Šiltonu. Prvi je gadan, drugi je jedan od onih zbog kojih gledam fudbal. Verovatno mnogi misle da nisu zaslužili i da je Dijego običan prevarant ali sam ja navijao za njega i kojekakve Đustije, Braune i Olartikoečee u finalu...

Sledeće Svetsko prvenstvo bilo je prvo koje sam gledao uživo, imao sam svoju reprezentaciju, još neko kratko vreme postojeću, a ne znam da li ima smisla sećati se, ne znam šta mi je bilo strašnije, kada Tafarel nije skinuo šut Kaniđe ili kada Goikoečea jeste Hadžibegićev.

Teška mi je bila 1994. godina, težak, siguran sam, Bađu promašaj u Los Anđelesu, ali sam se radovao, ludo radovao, što su Dunga i sjajni BeBeToRoMaRio plakali i pevali.

Nikada neću shvatiti šta se desilo u Sen Deniju četiri godine posle toga i nikada, nadam se, neću gledati prvenstvo slabije od onog iz Azije 2002. godine. Gore, ubeđen sam, i od Italije 1990, opet završeno lepo za Zubu i one koji su ga pratili.

Italijani u finala ulaze svakih 12 godina, a onda osvoje svako drugo, kaže statistika poslednjih 40 godina, valjda je to i najzgodnije objašnjenje za činjenicu da je svetski prvak 2006. godine postao Fabio Groso.

I, na koga je red?

Dungin Brazil, nalik onom Dunginom igračkom, sa sve Zinjom, Mazinjom i Maurom Silvom, deluje ozbiljno. I pored rukometa Luisa Fabijana protiv Obale Slonovače i pored toga što Kaka ne liči ni na sebe ni na kakvog dobrog fudbalera i pored toga što nisu tu Ronaldinjo i Pato i pored toga što igraju Žilberto Silva i Felipe Melo... dobar tim koji igra dobar fudbal.

Španija, Del Boske i puno znalaca, uz početak koji podseća na neke sa romanskog govornog područja i obećava slavu na kraju, tehnički i taktički savršene igrače i razbijen 'večiti kompleks' velikih takmičenja, još jedan veliki favorit.

Argentina, ekipa koju vodi najčudniji čovek u odelu viđen pored aut linije, ekipa u kojoj nije bilo mesta za Zanetija i Kambijasa i u kojoj se ljute Veroni i Valteri Samjueli a Milito i Palermo ne ljute jer igraju bolji od njih!? Tim koji ima Mesija koji nije postigao gol na čtiri utakmice, kao ne mogu da osvoje? Neozbiljno bi bilo reći tako nešto...

Holandija, dva finala sedamdesetih pa tri decenije bez ozbiljnog rezultata na svetskim, dobar trener, ozbiljni igrači, sigurni sa Dancima, taman koliko treba dobri na svakoj posle toga, četiri pobede na četiri utakmice, puni nade da su oni, a ne Španci, sledeći na listi pobednika.  

Urugvaj, najmanja zemlja koja je bila prvak sveta, daleko najmanja, najsređenija i ekonomski najzdravija država Južne Amerike, Forlan i Suarez, čudni Vašington na klupi, svoje dve titule osvojili kada dobar deo planete nije znao tačan termin održavanja SP, prvaci sveta u godinama deljivim sa deset. Ne kažem da je važno, kažem samo...

Nemačka, sa ekipom od koje će polovina tek za četiri godine biti u 'ozbiljnim igračkim godinama' i čiji sastav toliko zabavlja one sklone prebrojavanju krvnih zrnaca da me termin 'benetonizovana' već ozbiljno nervira, bi mogla do finala. I mogla bi da stane u četvrtfinalu, ne bih se kladio da je do Leva, mislim da je to što je nadigrao Kapela više pitanje za Apsona, Terija i Berija nego pohvala Jogijevoj strategiji. A i čačka nos pred ljudima, to je nepristojno... A Miler, Ozil i stariji im drugari igraju opasno, nema spora.

Paragvaj je već stigao dalje nego ikada. I sledeća prepreka je prva 'nepremostiva', Italija kakva je u Afriku došla to sigurno nije bila. Protiv Japana su prošli na penale, ne mislim da Barios, Valdes i Roke ne mogu da daju gol bilo kome ali ne mislim ni da mogu dalje od ovoga.

Nisam, ruku na srce, mislio ni da Gana može tu gde jeste. Nekako jeste bilo logično da Afrikanci na svom kontinentu dođu daleko, Rajevac jeste doveo dobar tim i sve je to lepo ali ja i dalje mislim da je za njih svaka pobeda podvig a ovaj plasman maksimum. Bar do utakmice sa Urugvajcima, možda će već tada ove reći zvučati potpuno blesavo...

Raspisah se, volim fudbal i važno mi je Svetsko prvenstvo. I ofirah se, ja bih da Brazil u finalu pobedi Argentinu ili Španiju, ali to je ono što bih ja... A šta će Karlos Bledorn, Dijego Armando, Visente, Oskar, Joakim, Herardo, Bert i Milovan znaćemo brzo. U petak počinje rasplet, 11. jula je, definitvno, kraj.

I početak iščekivanja, već 2014. godine se igra u Brazilu.



Komentari (80)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

BebaOdLonchara BebaOdLonchara 02:14 30.06.2010

deutschland uber alles

medjutim92 medjutim92 09:35 30.06.2010

Re: deutschland uber alles

Jedini razlog zašto nisam siguran u nemačko osvajanje titule je solidno teži raspored od većine konkurenata, i dosad i od sad. Imali su i tešku grupu i još engleze u osmini finala, a to kad tad sustigne.

Urugvaj, Holandija, Brazil i Argentina su, recimo, dosad imali značajno lakši posao. Pa čak i Gana, obzirom da su prošli dalje zahvaljujući Australiji, a onda igrali s Amerikancima. Jedino Španija je imala većih problema, ali dobrim delom zbog svoje gluposti protiv Švajcarske, dok me nisu ubedili da su zaslužili prolaz protiv Portugala.

Mnogo mi je krivo što sticajem okolnosti verovatno neću moći da gledam četvrtfinala ni u petak ni u subotu.. možda nekako i bude subota, ali opet.. nadam se da ću u jednom polufinalu gledati derbi, crno-beli Nemci protiv crveno-belog Paragvaja..

EDIT:

Potpitanje: da li će domaćinovanje Brazila na sledećem SP, dobar nastup Južnoamerikanaca i loš Afrikanaca i Azijata značiti da ćemo na sledećem SP gledati 6 ekipa iz Južne Amerike?
Milutin Milošević Milutin Milošević 10:38 30.06.2010

Re: deutschland uber alles

da li će domaćinovanje Brazila na sledećem SP, dobar nastup Južnoamerikanaca i loš Afrikanaca i Azijata značiti da ćemo na sledećem SP gledati 6 ekipa iz Južne Amerike

Mnogo bi bilo da prodje 6 od 10 mogućih
medjutim92 medjutim92 13:10 30.06.2010

Re: deutschland uber alles

Milutin Milošević
da li će domaćinovanje Brazila na sledećem SP, dobar nastup Južnoamerikanaca i loš Afrikanaca i Azijata značiti da ćemo na sledećem SP gledati 6 ekipa iz Južne Amerike

Mnogo bi bilo da prodje 6 od 10 mogućih


Mnogo, ali zasluženo.

4 ekipe ušle u prvih 8 na svetu, peta je ušla prvih 16 i ispala od druge južnoameričke reprezentacije. Imaju realne šanse za titulu, čak i ne previše daleku mogućnost da sve 4 preostale prođu u polufinale.

Koliko god 6 od 10 bilo mnogo, niko drugi nije više zaslužio mesto.

Od 6 afričkih ekipa, jedna ušla u top 16 (dosad u top 8). Od ostalih skoro da ništa nismo ni videli. Nema šanse da zadrže broj.

Okeanija dve ekipe, nula prošlo dalje.

Azija, niko u top 8, dve u top 16, uz rezultatsku katastrofu Severne Koreje.

Ekipa koja je iz južnoafričke grupe prošla kroz kvalifikacije, igra četvrtfinale.

Verujem da bi Ekvador, koji je bio šestoplasirani u kvalifikacijama, pokazao mnogo više od polovine ekipa koje su došle na SP..
Milutin Milošević Milutin Milošević 13:15 30.06.2010

Re: deutschland uber alles

Ovom logikom, do pre ovog prvenstva trebalo bi da učestvuju samo Evropske i Južnoameričke ekipe
antioksidant antioksidant 13:22 30.06.2010

Re: deutschland uber alles

Milutin Milošević
Ovom logikom, do pre ovog prvenstva trebalo bi da učestvuju samo Evropske i Južnoameričke ekipe

Ограничен број европских екипа
medjutim92 medjutim92 14:30 30.06.2010

Re: deutschland uber alles

Milutin Milošević
Ovom logikom, do pre ovog prvenstva trebalo bi da učestvuju samo Evropske i Južnoameričke ekipe


pa realno, 1982 se prvi put igralo sa 24 ekipe, a bilo ih je 14 iz Evrope i 4 iz Južne Amerike.. i od tih ostalih 6 ekipa, Alžir i Kamerun nisu bili poslednji, a nijedna nije došla do druge runde. Stoji da je Alžir zaslužio prolaz, ali gleda se konačan rezultat. Pa opet, te dve ekipe su napravile bolji rezultat od Azije koja nije imala ništa bitno do 1994, recimo 1990. je imala i daleko najgori tim prvenstvu - UA emirate i sedmoricu Mubaraka..

86. Maroko prolazi u drugi krug i ispada od Nemačke.
90. Kamerun ulazi u 8 i jedva ispada.

Zahvaljujući rezultatima, 1994. Afrika ima tri tima na SP.

Kasnije je došla do 5, zahvaljujući proširenju na 32 ekipe i drugim solidnim rezultatima.

Ovaj put su imali 6 ekipa jer su bili domaćini, ali ničim nisu opravdali taj broj.

Azija je od 2 ekipe 1994 takođe došla do mnogo više - 4, em širenje, em su od 1994 počeli i da ulaze u drugi krug, prvo Saudijci 94. 1998. imaju 4 tima, nijedan ne prolazi dalje. 2002 imaju opet 4, i tek onda posle dugo godina prave rezultat kojim pokazuju da igraju fudbal - Koreja u polufinalu, Japan u drugom krugu, doduše sve to kao domaćini sa povoljnim žrebom i naklonošću sudija, kao što i Afrika ponovo potvrđuje da se ne zeza. Ustvari, ne Afrika, samo Senegal i donekle Južna Afrika. Tunis i Nigerija poslednji u grupi, Kamerun treći ispred najgore ekipe prvenstva - Saudi Arabije..

2006 ima 5 afričkih timova, samo jedan prolazi u top 16.
Ovaj put je od 6 afričkih timova (ne računam Francusku ) samo jedan prošao dalje.

Bilo mi je sasvim OK širenje prvenstva sveta na zemlje van tradicionalnih centara moći, ali mislim da ne može dalje od ovog, jer prosto Afrika i Azija nemaju toliko kvalitetnih ekipa, a prvenstva i inače postaju sve manje i manje kvalitetna.

Ako je bilo fer da se dođe do 6 afričkih ekipa na račun maksimalno jedne ekipe u četvrtfinalu, mislim da je fer i da ima 6 južnoameričkih sledeći put. Sličan princip kao i u Evropi za dodelu mesta za evrokupove. A i fudbal bi profitirao..
aleksandarz92 aleksandarz92 15:14 30.06.2010

Re: deutschland uber alles

Južna Amerika će za sledeće svetsko prvenstvo imati isti broj mesta kao i za ovo. 4 sigurna, a jedan u baraž. Domaćin se ne računa.
Praktično znači: Da, Južna Amerika će imati 6 ekipa na sledećem svetskom prvenstvu.

PS
Navijam da ih ne bude u polufinalu.
Miloš Šaranović Miloš Šaranović 18:12 30.06.2010

Re: deutschland uber alles

Šta je sledeće?

S obzirom na to da je UEFA već 'prevazišla kvalifikacije' odlukom da na prvenstvima kontitenta igraju 24 tima (praktično svaki drugi) mogla bi i FIFA, bojim se, da poveća broj učesnika... do 2014. neće.

Kriterijuma prema kojima se određuje broj učesnika raznih zona je više, jedan jeste 'specifična težina' pa Južna Amerika ima pet od deset, a Evropa, ne manje uspešna (9:9 je u titulama za sada), nema svoju polovinu jer bi polovina od 53, koliko UEFA članica ima, bila preveliki broj.

Ipak, ima 13 evropskih ekipa kada se igra van tog kontinenta. Dovoljno.

Azija i Afrika na osnovu brojnosti fudbalskih saveza, čitaj država, i pokušaja popularizacije igre, imaju deset odsto predstavnika (Azija 46 i 4,5 tima, Afrika 55, pet timova), Australija je 'prebegla' u Aziju, pa su se otvorila vrata Novozelanđanima...

Meksiko i SAD ne uspevaju dalje od četvrtfinala za Severnu i Centralnu Ameriku (tri puta u poslednjih pedesetak godina) ali je brojnost (40 država) dovoljna za tri i po mesta.

SP 2006. godine i ovo aktuelno uspela su da imaju predstavnike svih kontinenata, tako bi moglo da bude i u Brazilu gde će učestvovati, zna se već
13 timova iz Evrope
Brazil
4,5 predstavnika Južne Amerike
3,5 predstavnika Zone KONKAKAF (4+3+pobednik baraža)
5 timova iz Afrike
4,5 predstavnike Azije (u kojoj je, fudbalskom geografijom, i Australija)
0,5 predstavnika Okeanije (4+0+pobednik baraža)
i to je spisak.

Žreb kvalifikacija neće pre jeseni 2011. godine, evropske i južnoameričke kvalifikacije počinju u jesen 2012, a poslednje učesnike znaćemo u novembru 2013.

Eto, nije daleko.
man ray loves me man ray loves me 05:07 30.06.2010

?

Da ne ulazimo u priču o tome da li je veliki Vlada Veličković veći od Pikasa jer je 'naš' ili još luđu o Teslinim nemerljivo vrednim izumima i njihovom, svakako neumesnom, poređenju sa Pasterovim ili Galilejovim, Takmičara Na Ić u Južnoj Africi više nema a tamo su ostali samo najbolji.

Kladila bih se da i jedan i drugi imaju samo prezir za navijanje i navijace. Za Galilejoa vec ne znam...
Rejlem Rejlem 08:19 30.06.2010

¡Viva España!

Strah me je da ce Mesi i drugovi da trokiraju na Nemcima. Daj boze da gresim.
Navijam za Spaniju dokle god bude tu. Drugi favorit mi je Argentina. U Maradonino, kasnije i Batistutino vreme nisam voleo Argentince, ali sad su mi ok.
Mada mi se sve vise nesto cini da ce Brazil ponovo ovo da uzme.
NNN NNN 09:09 30.06.2010

Avatar te ofirao

mikele9 mikele9 09:13 30.06.2010

Karioke

Brazil, Brazil, Brazil..... i samo Brazil! navijam za Brazil od kako znam za sebe. Gledao sam Pelea uživo!!!!!! Pele je u fudbalu ono što je Džordan kasnije bio u košarci, jedan jedini!!! Najbolja navala za milion godina unapred: Garinča, Didi, Vava, Pele i Zagalo!!! Ljudi pre svega vole fudbal a onda dolazi sve ostalo. I kad osvoji i kad ne osvoji titulu, Brazil ostaje za mene No 1
docsumann docsumann 10:47 30.06.2010

Re: Karioke

Najbolja navala za milion godina unapred: Garinča, Didi, Vava, Pele i Zagalo

Makarov, Larionov, Krutov.

Ups, izgleda da ovo nije blog o hokeju... pardon

P.S. Veliko finale Brazil vs. Argentina
Milutin Milošević Milutin Milošević 11:06 30.06.2010

Re: Karioke

Moje mišljenje je da će sa druge strane biti Nemačka ili Španija.
nestor92 nestor92 13:38 30.06.2010

Re: Karioke

Makarov, Larionov, Krutov.


Petrov, Mihajlov, Harlamov. Mi matori se sećamo svega i svačega.
nestor92 nestor92 09:21 30.06.2010

A nismo našima još ni 40 dana dali...

Ako se složimo da su Urugvaj, Gana i Paragvaj autsajderi za osvajanje titule, ostaje nam njih 5. Najveća nepoznanica od tih 5 je Holandija jer nije imala nijednog problematičnog protivnika i bila je sigurna. Argentina ima problem Mesija jer za razliku od onog što radi u Barsi on na SP igra sebično i samoživo i ne dodaje loptu čak ni kada je to očigledno ili neizbežno. Samo zbog toga, a ne zbog nečeg drugog nije do sada postigao gol, a ako tako nastavi i neće.

Brazil je siguran i ukoliko Holandija nije bolja nego što mislimo, ima prolaz u finale. A tamo?

P.S. Ja navijam za Argentinu, ali njoj fali sredina terena. Maksi Rodrigez je napadač, Gutierez i Di Maria krila. Ko koga tu ...
jabez.wilson jabez.wilson 11:07 30.06.2010

Re: A nismo našima još ni 40 dana dali...

Slazem se za Holandiju, uopste su fanovi zbunjeni koliko holandjani mogu, sve tri tekme u grupi (protiv ipak ne toliko jakih) su odigrali skoro pa dosadno, samo da se prodje, onda su u 1/8 finala imali trenutak sjaja, Robenova klasika ali to je to, da li se cuvaju ili jednostavno ne mogu da se razigraju videcemo uskoro, Brazil je takodje bio neubedljiv na dve utakmice ali je zato protiv odlicnog Cilea odigrao mozda najbolju utakmicu na poslednja 3 prvenstva. Opet je pitanje da li mogu da je ponove? Slazem se i za Mesija, malo je sebicniji i nadrkaniji nego u Barsi ali nikad (slovima) nikad necu moci da svarim ekipu gde selektor pojedinacno ljubi svakog igraca pred u tunelu i paradira pored aut linije kao da nisu ISKLJUCIVO zbog njega jedva prosli kvalifikacije odigrali dve tri teske blamaze, pozvali 876 igraca na proveru i dosli do komicne situacije gde se stampa pita zasto mesi ne igra kao u Barseloni? Dakle Maradona je ogavan tip i tacka ali ako bez spornih situacija osvoje titulu, kapa dole, imaju agresiju&znanje.
Ipak navijam za Spaniju, taj vezni red tu tecnost tacnost igranje vezanih ociju pasove u prazno uigranost, to nema niko trenutno u svetu. Cavi i Inijesta su podjednako Najbolji dizel motor i Omegin satni mehanizam.....
NNN NNN 11:36 30.06.2010

Re: A nismo našima još ni 40 dana dali...

Argentina ima problem Mesija jer za razliku od onog što radi u Barsi on na SP igra sebično i samoživo i ne dodaje loptu čak ni kada je to očigledno ili neizbežno. Samo zbog toga, a ne zbog nečeg drugog nije do sada postigao gol, a ako tako nastavi i neće.
A kako da da gol ako doda loptu?
ludvig92 ludvig92 11:56 30.06.2010

Re: A nismo našima još ni 40 dana dali...

Brazil je takodje bio neubedljiv na dve utakmice ali je zato protiv odlicnog Cilea odigrao mozda najbolju utakmicu na poslednja 3 prvenstva.


potpisujem.
mislim da je to ujedno najbolje izdanje jedne selekcije za sada na mundijalu.

Sa druge strane, brazilska javnost nikada nije vise mrzela ovako uspesnog selektora, koji je pre 4 godine preuzeo rastimovani orkestar koji se jedva plasirao na SP, gde ih je zidan sam pobedio, a od tada su osvojili kopa amerika, prosetali se kroz kvalifikacije, i trenutno izgledaju kao da tek pale motore.

Ako ovako nastave, mislim da samo Spanija moze da ih dobije u finalu.

nestor92 nestor92 13:43 30.06.2010

Re: A nismo našima još ni 40 dana dali...

A kako da da gol ako doda loptu?


"Dobro čini i dobru se nadaj"

Možda bi u tom slučaju i napravili neku akciju. Pa bi mu neko ( ali svakako ne Tevez ) dodao. Možda neki dupli pas, ovo, ono...

Ako nastave ovako neće proći do finala.
Jelica Greganović Jelica Greganović 09:48 30.06.2010

Koga oči moje vide,

pa kakva radost na ovaj odvratan dan!
Ja navijam za Brazil, ali ćutim kao mudra sova, jer Mali sin, poznati barselonista navija za maticu njegovog omiljeTog kluba.
medjutim92 medjutim92 10:00 30.06.2010

Re: Koga oči moje vide,

Jelica Greganović
pa kakva radost na ovaj odvratan dan!
Ja navijam za Brazil, ali ćutim kao mudra sova, jer Mali sin, poznati barselonista navija za maticu njegovog omiljeTog kluba.


Katalonija igra na SP?
Jelica Greganović Jelica Greganović 10:13 30.06.2010

Re: Koga oči moje vide,

Katalonija je srce Španije.
Miloš Šaranović Miloš Šaranović 12:16 30.06.2010

Re: Koga oči moje vide,

Što bi prost svet rekao, bolje te našao.
Dobar stav, pusti dete, jednog dana će saznati Istinu:)...
zarpa-town zarpa-town 10:12 30.06.2010

Boca, boca de mi vida

Boca, boca de mi vida....vos sos la alegria de mi corazon ...

Maradonchad, samo napadacki!

Suvisno bi bilo da kazem ko je moj favorit :) Dakle, red je na Gaucose !
hrille hrille 11:44 30.06.2010

Luka Laban

Ne mirisim da bi Brazil mogao do titule,uzivam kad igraju i sve je to OK,ali kao da im nesto fali....neznam.
jeca92 jeca92 12:05 30.06.2010

BRAZIL

Ja volim, voooooooolim Brazil i navijam za njih.....uvek. Da li će moći da osvoje nemam pojma. Ovaj Pedro Pinto sa CNN-a kaže da misli da će Holandija da osvoji prvenstvo što znači.....Ma nema veze, ako mogu super, ako ne mogu moji drugi favoriti - uvek su Nemci. Da budem iskrena i Španci lepo igraju, to se videlo juče protiv Portugalije a i Argentinci, jeste da nisu "moje" reprezentacije ali barem će biti zanimljivih mečeva.
Napred Brazil
Milutin Milošević Milutin Milošević 12:17 30.06.2010

Re: BRAZIL

Ovaj Pedro Pinto sa CNN-a

Ne gledam CNN, ali sam odavno prestao da gledam i ove specijelne emisije na Eurosportu. Bože me sakloni, kako oni lupaju. Gori su i od Matsa Vilandera.
jeca92 jeca92 14:05 30.06.2010

Re: BRAZIL

Ne gledam CNN, ali sam odavno prestao da gledam i ove specijelne emisije na Eurosportu. Bože me sakloni, kako oni lupaju. Gori su i od Matsa Vilandera.

Ja gledam izveštaje iz Johanesburga, a taj Pedro Pinto se najbolje tamo razume u fudbal i zato ga uvažavam, čisto još jedna prognoza od nekoga ko prati fudbal.
A Mats Vilander, pa nije on loš, stvarno mislim da je ok kada analizira igru, kakve su prednosti a kakvi nedostatci pojedinih igrača. E sada, jeste da se izlupetao samo tako pred finale RG, kada je otprilike prognozirao da će Sod da razbije Nadala, tu je ispao neozbiljan, takođe zna da bude malo pristrasan ali i pored toga lepo analizira igrače. Rekla bih da je uglavnom objektivan.
Ovo je bio mali trol nas ljubitelja tenisa
kinky kitten kinky kitten 12:36 30.06.2010

Pobedice "nasi" :)

Ja nekako u finalu vidim Brazil i Argentinu. Titula, bojim se, ide ipak Brazilcima, ako je suditi po onome sto su do sad prikazali, iako tradicionalo navijam za Argentince, na ovom prvenstvu jedinu reprezentaciju bez trenera. Meni bar deluje da se oni mucenici sami organizuju, dok onaj nasmrkani pajac u odelu paradira pored aut linije, i za sada im sasvim solidno ide.

Sto se polufinalnih parova tice, Urugvaj ce lako preko Gane do Brazila, koji ce zapravo odigrati finale pre finala s Holandijom. Nemci ni sa prilicno losim protivnicima (ukljucujuci i nesretnu Englesku, koja je prekopirala balkanski stil na ovom SPu) nisu mnogo prikazali, pa bi bilo ocekivano da ih ad hoc Argentinci posalju kuci. Spanija ce lako s Paragvajom, ali je pitanje koliko ce izdrzati famozni psiholoski pritisak u polufinalu, uprkos konacno osvojenoj tituli evropskog sampiona i mozda najkompletnijoj prikzanoj igri do sad na SPu.
docsumann docsumann 12:50 30.06.2010

Re: Pobedice "nasi" :)

Meni bar deluje da se oni mucenici sami organizuju, dok onaj nasmrkani pajac u odelu paradira pored aut linije

Alooo, pa znaš li ti ko je to ???
Milutin Milošević Milutin Milošević 13:17 30.06.2010

Re: Pobedice "nasi" :)

Urugvaj ce lako preko Gane

Mislim da će ovde biti iznenadjenje
kinky kitten kinky kitten 13:33 30.06.2010

Re: Pobedice "nasi" :)

docsumann

Alooo, pa znaš li ti ko je to ???

Znam, Kustina muza
kinky kitten kinky kitten 13:35 30.06.2010

Re: Pobedice "nasi" :)

Milutin Milošević
Urugvaj ce lako preko Gane

Mislim da će ovde biti iznenadjenje

Sasvim moguce, ako Gani poklone penal...
Milutin Milošević Milutin Milošević 13:44 30.06.2010

Re: Pobedice "nasi" :)

ako Gani poklone penal...

A zašto bi se nameštaljke završile u osmini finala?
nestor92 nestor92 13:46 30.06.2010

Re: Pobedice "nasi" :)


Milutin Milošević
Urugvaj ce lako preko Gane

Mislim da će ovde biti iznenadjenje


I ja. Urugvaj nema igru. Gana ima.
kinky kitten kinky kitten 14:03 30.06.2010

Re: Pobedice "nasi" :)

Milutin Milošević
A zašto bi se nameštaljke završile u osmini finala?

I ja se pitam. Nema potrebe zaista, ali to onda nece biti iznenadjenje.
libkonz libkonz 14:34 30.06.2010

Re: Pobedice "nasi" :)

I ja. Urugvaj nema igru. Gana ima.

prljavu igru?
docsumann docsumann 16:46 30.06.2010

Re: Pobedice "nasi" :)

Alooo, pa znaš li ti ko je to ???

Znam, Kustina muza

I to je tačno ... između ostalog
die hard die hard 20:04 30.06.2010

Re: Pobedice "nasi" :)

Mislim da će ovde biti iznenadjenje


Ja sam nekako ubedjen u to.
mlekac mlekac 13:00 30.06.2010

Red je na sudije!

Ako je suditi po ovome

JOHANEZBURG - Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) odlučila je danas da usled grešaka načinjenih tokom deljenja pravde na dosadašnjim mečevina Mundijala u Južnoj Africi četvoricu sudija ne uvrsti na listu arbitara u nastavku šampionata.
Na spisku sudija ne nalaze se Horhe Larionda iz Urugvaja, Italijan Roberto Roseti, Koman Kulibali (Mali) i Francuz Stefan Lanoj.
medjutim92 medjutim92 13:13 30.06.2010

Re: Red je na sudije!

mlekac
Ako je suditi po ovome

JOHANEZBURG - Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) odlučila je danas da usled grešaka načinjenih tokom deljenja pravde na dosadašnjim mečevina Mundijala u Južnoj Africi četvoricu sudija ne uvrsti na listu arbitara u nastavku šampionata.
Na spisku sudija ne nalaze se Horhe Larionda iz Urugvaja, Italijan Roberto Roseti, Koman Kulibali (Mali) i Francuz Stefan Lanoj.


Sad mi nije jasno, ja sam mislio da svakako urugvajski sudija ne sme da sudi četvrtfinale zbog mogućeg sukoba interesa..
NNN NNN 13:19 30.06.2010

Re: Red je na sudije!

Mislim da urugvajac ne bi mogao da sudi dalje na ovom SP (jer se Urugvaj plasirao u 1/4 finale) čak ni da nije smrad.
mlekac mlekac 13:31 30.06.2010

Re: Red je na sudije!

NNN
Mislim da urugvajac ne bi mogao da sudi dalje na ovom SP (jer se Urugvaj plasirao u 1/4 finale) čak ni da nije smrad.

Sto ste sitnicari!

Pa pustite ove iz FIFE da se prave vazni kako su bili ostri!

EDIT:
Da li je iko procitao ceo clanak ili ste procitali samo citat?
Meni je daleko zanimljiviji deo o snimcima.
prekybgd prekybgd 14:47 30.06.2010

Champ

Pobednika iz meča Argentina-Nemačka vidim kao prvaka....plus eventualno Španiju posle sinoćnje igre..
jasnaz jasnaz 14:59 30.06.2010

kladionica:



1.

mikele9 mikele9 18:56 30.06.2010

Re: kladionica:

jasnaz
kladionica:
1. Brazil

Sve znaš!
mnenadic mnenadic 21:01 30.06.2010

Re: kladionica:

Ako u finalu bude igrao Brazil i ako pobedi, to znači da je pobedio fudbal!
saliven saliven 15:04 30.06.2010

Pol, vidovnjak iz Oberhauzena

Nemci imaju Pola, hobotnicu iz Oberhauzena koja predviđa ishode utakmica Pancera. Podsecam da je Pol do sada tačno predvideo ishod svakog nemačkog meča, uključujući i poraz od Srbije.
mlekac mlekac 22:57 30.06.2010

Re: Pol, vidovnjak iz Oberhauzena

saliven
Nemci imaju Pola, hobotnicu iz Oberhauzena koja predviđa ishode utakmica Pancera. Podsecam da je Pol do sada tačno predvideo ishod svakog nemačkog meča, uključujući i poraz od Srbije.

Too!
Ja pitam vec onoliko sta je reko Paul?

Nego, nesto se kanda malo neckao - da nece da padnu penali?
aleksandarz92 aleksandarz92 15:21 30.06.2010

Navijam

za:
Gana - Ne volim Urugvaj, obično navijam za Afrikance
Nemačka - ne volim Argentinu, Maradonu kao trenera posebno
Holandija - Najviše zbog toga što bi bio red da jednom osvoje titulu. Brazil mi je takođe drag.
Španija - Ne volim Paragvaj

Usuđujem se hrabro da prognoziram da će se u polufinalu naći Španija i još tri reprezentacije.
Milutin Milošević Milutin Milošević 15:32 30.06.2010

Veliki stručnjaci...

... nastavljaju da smisleno analiziraju naše učešće na Svetskom prvenstvu

Đorić i Kosanović: "Antić je kriv!"
aleksandarz92 aleksandarz92 15:48 30.06.2010

Re: Veliki stručnjaci...

Milutin Milošević
... nastavljaju da smisleno analiziraju naše učešće na Svetskom prvenstvu

Đorić i Kosanović: "Antić je kriv!"

Ako oni tako kažu, verovatno je tako. Sreća naša da imamo takve stručnjake
ludvig92 ludvig92 16:12 30.06.2010

Re: Veliki stručnjaci...

nastavljaju da smisleno analiziraju naše učešće na Svetskom prvenstvu


ja jos cekam izjave stepija i zivadinovic milana, pa da mogu da dam sud:)))
nestor92 nestor92 16:16 30.06.2010

Re: Veliki stručnjaci...

Milutin Milošević
... nastavljaju da smisleno analiziraju naše učešće na Svetskom prvenstvu

Đorić i Kosanović: "Antić je kriv!"



Pa naravno, sta se foliramo.


SA DJOROM NA STAZE SLAVE!
NNN NNN 16:51 30.06.2010

Re: Veliki stručnjaci...

Sreća naša da imamo takve stručnjake
Samo i treba pažljivo slušati i raditi upravo suprotno!
libkonz libkonz 17:05 30.06.2010

Re: Veliki stručnjaci...

Đorić i Kosanović: "Antić je kriv!"

neko tu fali. da li se Dejo oglasio?
tyson tyson 22:58 30.06.2010

Re: Veliki stručnjaci...

Đorić i Kosanović: "Antić je kriv!"

Šta kaže Santrač...?



medjutim92 medjutim92 08:38 01.07.2010

Re: Veliki stručnjaci...

libkonz
Đorić i Kosanović: "Antić je kriv!"

neko tu fali. da li se Dejo oglasio?


Zar si sumnjao?


''Antić više zarađuje i od Del Boskea! To su abnormalne sume za naše područje, ja mu te pare nikada ne bih dao. Ne samo njemu, nego bilo kome!'', počinje Savićević.

a jedva je dočekao da se javi i Bjeković.. pa i Golac..
libkonz libkonz 10:08 01.07.2010

Re: Veliki stručnjaci...

počinje Savićević.

a jedva je dočekao da se javi i Bjeković.. pa i Golac..

Sve expert do eksperta. loodilo.
hvala za info o Deji, stvarno nisam znao.
Colin_bgd Colin_bgd 15:37 30.06.2010

Namestaljka

Svetsko prvenstvo je ocigledno namesteno od strane velikih proizvodjaca sportske opreme jer su cetvrtfinalni parovi sledeci:

A: Holandija (Nike) - Brazil (Nike)
B: Urugvaj (Puma) - Gana (Puma)
C: Nemacka (Adidas) - Argentina (Adidas)
D: Spanija (Adidas) - Paragvaj (Adidas)

Svi su u cetvrtfinalu i u polufinalu podjednako zastupljeni u reklamno-komercijalne svrhe, a i pobednik je unapred poznat jer su polufinalni parovi (ovako kako sam obelezio) A-B i C-D, sto znaci da ce u finalu igrati Adidas protiv pobednika Nike-Puma, sto ce biti vrlo verovatno Nike, jer je Puma osvojila prvenstvo 2006 u Nemackoj.

A kako je Nike osvojio sa Brazilom Koreju/Japan 2002, red je na Adidas, tako da ce pobednik celog prvenstva biti bolji iz duela Spanija - Nemacka ili Argentina.

Adidas zato i ima najvise timova, za slucaj da neka frljoka udje neplanirano u mrezu.

Rek'o mi covek, garantovano...
mlekac mlekac 22:59 30.06.2010

Re: Namestaljka

Colin_bgd
Svetsko prvenstvo je ocigledno namesteno od strane velikih proizvodjaca sportske opreme jer su cetvrtfinalni parovi sledeci:

A: Holandija (Nike) - Brazil (Nike)
B: Urugvaj (Puma) - Gana (Puma)
C: Nemacka (Adidas) - Argentina (Adidas)
D: Spanija (Adidas) - Paragvaj (Adidas)

Svi su u cetvrtfinalu i u polufinalu podjednako zastupljeni u reklamno-komercijalne svrhe, a i pobednik je unapred poznat jer su polufinalni parovi (ovako kako sam obelezio) A-B i C-D, sto znaci da ce u finalu igrati Adidas protiv pobednika Nike-Puma, sto ce biti vrlo verovatno Nike, jer je Puma osvojila prvenstvo 2006 u Nemackoj.

A kako je Nike osvojio sa Brazilom Koreju/Japan 2002, red je na Adidas, tako da ce pobednik celog prvenstva biti bolji iz duela Spanija - Nemacka ili Argentina.

Adidas zato i ima najvise timova, za slucaj da neka frljoka udje neplanirano u mrezu.

Rek'o mi covek, garantovano...

Slusaj, sve dok nisu oni odvratini SAD dresovi (Nike) sve ostalo nekako i mogu da progutam!
gently5210 gently5210 17:57 30.06.2010

Argentina

Tipujem na Argentinu :)
iris.davidovich iris.davidovich 20:05 30.06.2010

Muz

i ja smo se dogovorili jos kad smo popunjavali album da koju ekipu prvo popunimo, ta ce biti pobednik. to je bila argentina
e, sad; sve mi se nekako cini da ce finale igrati nemacka i brazil
doloreshaze doloreshaze 22:48 30.06.2010

Re: Muz

iris.davidovich
i ja smo se dogovorili jos kad smo popunjavali album da koju ekipu prvo popunimo, ta ce biti pobednik. to je bila argentina
e, sad; sve mi se nekako cini da ce finale igrati nemacka i brazil


Pogresna logika :) Ja sam predvidela da reprezentacija koju poslednju popunim osvaja trofej. I nisam smela to naglas da izgovaram jer su Spanci nekako brzo isli a za njih navijam oduvek. Medjutim, poslednje dve slicice koje sam nasla ispred Moskve bile su Buskets i Navas! Tako da... Viva Espana!!!
NNN NNN 23:18 30.06.2010

Re: Muz

Ja prvo skupio Francusku, pa naše
doloreshaze doloreshaze 23:31 30.06.2010

Re: Muz

NNN
Ja prvo skupio Francusku, pa naše

Zato su i jedni i drugi ispali... Kazem ja, ko poslednji u album, prvi na svetu :)
aleksandarz92 aleksandarz92 06:44 01.07.2010

Re: Muz

Ja sam prvo popunio Englesku, pa USA i Alžir. Oni neće biti prvaci.
Poslednja sličica je bio Kačar, ali naši se ne računaju jer su sličice naših igrača po provinciji deficitarne (lepe deca po rančevima, frižiderima i sl.) Ostaje da svetski prvak bude onaj kog sam predzadnjeg zalepio - Harison Afful, Gana
mlekac mlekac 07:07 01.07.2010

Re: Muz

aleksandarz92
Ja sam prvo popunio Englesku, pa USA i Alžir. Oni neće biti prvaci.
Poslednja sličica je bio Kačar, ali naši se ne računaju jer su sličice naših igrača po provinciji deficitarne (lepe deca po rančevima, frižiderima i sl.) Ostaje da svetski prvak bude onaj kog sam predzadnjeg zalepio - Harison Afful, Gana

TO!!! Napred Mama Afrika! (Znam da nema sanse, ali ljudski je nadati se)
NNN NNN 08:30 01.07.2010

Re: Muz

Harison Afful
321?
Najružniji igrač u albumu
medjutim92 medjutim92 08:39 01.07.2010

Re: Muz

pa ne zzove se džaba Harrison Awful
mlekac mlekac 14:11 01.07.2010

Re: Muz

medjutim92
pa ne zzove se džaba Harrison Awful

Slusaj, znajuci africka imena, on je jos dobro prosao.

Ja sam pala kad sam otkila da neki dete krstavaju imenom Mathata (problem).
aleksandarz92 aleksandarz92 16:52 01.07.2010

Re: Muz

Jeste, broj 321. Nije Awful, nego Afful.
Najružniji u albumu je br. 451 (valjda je taj broj) Ryan Nelsen, kapiten Novog Zelanda. Ja nisam zvanično skupljao sličice već moja ćerka, tako da smo ih sve lepili zajedno. Kad god je trebalo zalepiti nekog Novozelanđanina ona je Nelsena prekrivala rukom da ga ne vidi.
draft.dodger draft.dodger 16:35 02.07.2010

Zadovoljstvo...

Brazil sa igračem i golom manje.

EDIT;
PARASTOS ZA DUNGINE NERVOZNE SERONJE
Milutin Milošević Milutin Milošević 16:41 02.07.2010

Re: Zadovoljstvo...

Skoro pa gotovo
aleksandarz92 aleksandarz92 16:58 02.07.2010

Re: Zadovoljstvo...

Jedni za koje navijam su prošli. Ajmo sad Gana.

PS
'Će napiše neko blog koji će da bude na prvoj strani. Dojadilo mi više da tražim ovaj "iza kreveta"
moderator05 moderator05 17:13 02.07.2010

Re: Zadovoljstvo...

aleksandarz92
'Će napiše neko blog koji će da bude na prvoj strani. Dojadilo mi više da tražim ovaj "iza kreveta"

Već je napisan.
galski galski 22:13 04.07.2010

Urugvaj

Lep tekst ali uz jednu ozbiljnu gresku: "Urugvaj, najmanja zemlja koja je bila prvak sveta, daleko najmanja, najsređenija i ekonomski najzdravija država Južne Amerike,.."
Urugvaj je daleko, daleko od najsredjenije i ekonomski najzdravije drzave J.Amerike. Brazil je neprikosnoven u svakom pogledu na ovim prostorima, govorim iz iskustva zivota u Brazillu i iz vise poseta Urugvaju i komentara samih Urugvajaca.
Sto se tice reprezentacije, skroman tim sa nekoliko izuzetnih pojedinaca, sa dekadentnom igrom orijentisanom na odbranu i sta u napadau urade Forlan i Suarez. Dosli su do polufinala prakticno bez ijednog narocito teskog protivnika i uz ludacku srecu protiv Gane.
Miloš Šaranović Miloš Šaranović 20:12 05.07.2010

Re: Urugvaj

Nisam ekonomista i jesam navijač Brazila.
Najmanja po broju stanovnika, daleko, jeste.
Ako je GDP po glavi stanovnika veći, ako je nezaposlenost manja a procenat porodica koje se smatraju siromašnim tri puta manji nego u Brazilu...
Ako je stepen korupcije manji, ako je rast nacionalnog dohotka veći...
Nekako ostajem pri tvrdnji da je Urugvaj ekonomski uređenija država.
Ali nije važno, ideja je bila da se piše o fudbalu i Svetskom.
Za koga sada da navijamo kada je Brazil misiju završio?
Pozdrav.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana