Sport

Ljubavni trougao

Robert Matić RSS / 01.07.2010. u 23:00

Prvi deo drugog poluvremena Mundijala je iza nas…sa manje vise ocekivanim ishodom…tacnije potpuno ocekivanim. Iako je Chile igrao jedan od atraktivanijih fudbala tokom prvog dela turnira to je bilo manje nego potrebno da se cak i rezultatski tesko oprosti od Mundijala, na kome je sasvim finu epizodu imao. Meksiko takodje, s tim da je prilicno ostecen/pokraden. Slovaci i Japanci idu kuci kao heroji (za sebe); u Americi se fudbal ponovo (i dalje) smatra dosadnim sportom i tako ce biti do 2014 kada ce promene uslediti na dve nedelje dok se ponovo ne vrate kuci; Korejci se pridruzuju sunarodnicima sa severa; CR9 je tuzan depresivan i kako kaze slomljen, a Kapelo sa svojim, tj kraljicinim momcima ce zajedno sa covekom koji o sebi voli da govori u trecem licu i koji ce morati da pristane na smanjenje plate (posto nece da prizna da je doziveo neuspeh) zajedno kod psihologa po pomoc…nadasve potrebnu dok nije prekasno. Ta nit, ta potreba za ozbiljnom lekarskom analizom i dijagnozom je i jedina tacka u kojoj se dodiruju Engleska i Srbija, Antic i Kapelo….obojici, tj njihovim timovima je potrebna ozbiljna pomoc, prvenstveno na psiholoskom planu…Kapelom neka se bave Englezi i Italijani, a Anticem…njime se vec bavi TK…na moju zalost sto ima taj kapacitet i sto je na mestu koje mu to omogucuje, ali…sto i da ne, nekad su bili najbolji drugari, pa neka se i sada dogovore k’o onomad. Poslodavac i zaposleni…znaci krajnje legitimno.

Ja samo moram da kazem da je selektorova konferencija za stampu…blago receno…bila prilicno skandalozna…postoji i bolja rec, ali cu ostati pri izrecenoj kategorizaciji…u svakom slucaju bih je definisao kao otvoreni cas demagogije.

Potvrdio je moju tezu de je bio preimpresioniran svojim sopstvenim ucescem na Mundijalu i da nije u stanju da prizna sopstevne pocinjene greske pri izboru odredjenih taktickih varijanti i sve u svemu, da mu apsolutno ne pada na pamet da preuzme ni gram odgovormnosti za evidentan neuspeh na Mundijalu. Ako nista drugo za neuspeh u utakmici protiv dobrovoljnog fudbalskog drustva iz Perta, Sidneja, Brizbejna, Melburna i ostalih manjih naseobina na down under kontientu. Nesvarljiva kolicna demagoskih nerazumnih hvalospeva o sebi i sopstvenim “principima” i pozivanje na Fifinu statistiku…Nepodnosljivo i prilicno sramno…nije srecom nadmasio legendu sa vetrovite Karaburme iz 2006-e…ali ipak, zar time da se merimo opet?

Jednom recju: sramota. Ende…Toliko o gubitnicima…

Maradona.jpg

Pobednici….Tesko je reci ko ce zaista na kraju biti pobednik, ali znam da jednog zelim da vidim kako podize mozda najlepsi pehar u istoriji sporta. Licno mislim da i ima najvece sanse….ako odbrana hermanos-a uspe da ne kiksne previse puta protiv razigranih i rastrcalih nemackih mladica. Sve i da uspe u tome, cekaju ga Vilja i drugovi-to ce mu i biti najozbiljnije iskusenje, pre nego Dungi sapne nesto tajno na Soccer Stadionu u Johanesburgu…Sve u svemu, kako god nebriljantno i ne bas efikasno prvenstvo do sada bilo, odredjena doza spektakla svakako je pred nama. Protekle utakmice u 1/8 finala su tu i tamo donele dobrog fudbala i pristojnu dozu uzbudjenja, neizvesnosti nikako….ali fudbalskog uzbudjenja svakako…tu ne mislim samo na idiotsku ulogu urugvajskog sudije i  najboljeg prijatelja Tima Kejhila, vec prvenstveno na potpuno demoliranje Kapelove nabedjene ekipe i na dosta dobru partiju Maradoninih hermanosa-mora se reci uz takodje prilicnu nakonost ljudi koji remete carobnost igre 11-11, ali ipak….prilicno impresivno.

 

dunga-world-cup.jpgblater1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Za mene je glavno pitanje Mundijala od njegovog samog starta, osim toga da li ce Rajevac nauciti himnu Gane, to da li ce svet gledati ono sto ceka celih osamdeset godina…finale, koje se ceka od kako je Zil Rime odavno smislio koncept Svetskog Prvenstva. Drugim recima, postavlja se pitanje da li ce Maradona imati sansu da ispravi ucinjenu mu nepravdu iz 94-e i propustenu sansu da drugi put u karijeri podigne zlatnu boginju. Tada mu ju je uz Blaterovu pomoc oteo Dunga i vratio je u Brazil, posle 24 godine. Tada je ceo svet zeleo da gleda Maradonu, Batistutu i Kanidju protiv Romarija i Bebeta, ali se Blateru ta ideja nije dopala…a kako su Badjo i Barezi bili preumorni u jednom od najgroih finala ikada, Romario i Bebeto su mogli da pocnu da placu…od radosti…

Danas, sesnaest godina kasnije opet su tu i Maradona i Dunga i Blater, sa nesto promenjenim ulogama, ali sveprisutni svakako…ljubavni trougao je i dalje aktivan...

0341051B.jpg

Da li ce neko sada moci da pokvari to eventualno uzivanje na kraju…Paragvaj sa sve Larisom Rikelme svakako ne, Holandjani dosta tesko jer i dalje pored svih potencijala i naklonosti skoro celog fudbalskog sveta strasno smaraju na velikim takmicenjima jos od vremena Krojfa i nesto kasnije Gulita i Van Bastena; Rajevac ce svakako sve pokusati, ali njemu je slava vec orocoena, tako da ne mora mnogo ni da razmislja; Forlan i ekipa mislim da treba vise upravo o Rajevcu i Muntariju da misle, svakako pre nego o Kaki i Robinju; slicno vazi i za nemacke mladice i njihovog trenera koji voli da kopa nos-njima je Maradona trenutna i sveopsta preokupacija i to sa pravom; A Del Boske i pakleni David Vilja…e to je tacka gde ce Maradona stvarno morati da se zamisli i gde ce alhemija kojom su hermanosi obavijeni i koja ih do sada uspesno nosi doziveti svoj diplomski rad…Bice pakleno tesko i za jedne i za duge, ali tu i lezi danas pomalo eutanizovana lepota fudbala.

Sve u svemu, Rajevcu zelimo da jos tri puta pevusi himnu Gane, te da u borbi za trece mesto ne simulira vec da stvarno peva (dok misli na Boze pravde), a Maradoni i Dungi da do finala prodju sva iskusenja olicena u Larisi Rikelme, poletnim nemackim momcima i paklenom spanskom veznom redu. Time bi sve bilo skoro savrseno: imali bi veliko finale o kojem ceo svet sanja osam decenija, jedna africka selekcija bi se borila za utesno trece mesto, a Spanija bi konacno ostvarila svoj najveci uspeh-plasman u polufinale, nedosanjani san Kamaca, Santiljane, Huanita, Arkonade, Henta, Raula i ostalih iz pred, post i same Frankove ere…Za svakoga ponesto….

larissa-riquelme.jpg

 

article-1290583-0A2FD6C7000005DC-614_634x469.jpg



Komentari (22)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

tyson tyson 00:10 02.07.2010

Svaka čast


Larisa je keva.



todor_vasic todor_vasic 03:14 02.07.2010

Pre ce Jesic

da prizna onaj poraz od OFK-a,nego sto ce Antara reci da je ovo neuspeh.Posebno me nerviraju novinari,treneri,sportski radnici i drugi koji govore kako smo od Australije izgubili zbog naseg mentaliteta.Cvrc,pa kako onda kosarkasi,vaterpolisti,odbojkasi i drugi nemaju taj gubtnicki mentalitet,nego samo fudbaleri?Teodosic je do prosle godine grejao klupu da bi na EP zablistao,Paunic takodje,u vaterpolu smo pokazali da mozemo i bez Sapica i Ikodinovica da budemo najbolji.Kada fudbalski selektor bude mogao da sa spiska precrta prijatelje,bracu,kumove,kad u reprezentaciji ne budu igrali igraci koji su pozvani samo kako bi im skocila cena posle nekog takmicenja,tad i mi mozda uradimo nesto.Do tada : NAPRED URUGVAJ!!!
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 08:26 02.07.2010

sigde Robi legendo

Forlan i ekipa mislim da treba vise upravo o Rajevcu i Muntariju da misle


koliko sam ja sfatio sa slovenačkih medija (ne, ne, nisam darkvudovski pustio koren ođe, mada se potrefilo da je Vuča svirao u Mariboru tokom našeg boravka u severnoj Slaviji), Rajevac je u nekom fajtu sa Suljom Muntarijem, čak ga je poslao kući pa se Suli nešto javno izvinjavao...
Robert Matić Robert Matić 05:03 07.07.2010

Re: sigde Robi legendo

gde si majstore iz neve tsedek-a...stalno hocu da ti se javim, ali....znas i zasto....to sto nisam odgovorio....nisam mogao da se opasuljim...napisacu ti koju rec....
sto se tice muntarija, on je usao tu cisto zbog padeza...ali eto rajevac potvrdio moje predvidjanje....metnuo ga je, a i on ga metnuo urusima...
kako brutalno ispdanje...tezak bedak....ja u visedecensikom pracenju fudbala skoro da ne pamtim slicno....
luis surez, nacionalni heroj urugvaja, dobice spomenik u montevideu...
Kazezoze Kazezoze 16:58 02.07.2010

vatromet u a-damu

napokon su holandjani (sasvim zasluzeno) dobili brazil.
ovde u a-damu vatromet, trubi se na sve strane, i svi se radujuu kao da su vec svetski prvaci... ko zna, ako budu nastavili sa ovakovom igrom, mozda i postanu napokon svetski prvaci.

HUP HOLAND!!!


ramanyami ramanyami 18:22 02.07.2010

Hola Hup

'Holandjani dosta tesko jer i dalje pored svih potencijala i naklonosti skoro celog fudbalskog sveta strasno smaraju na velikim takmicenjima jos od vremena Krojfa i nesto kasnije Gulita i Van Bastena'

Ovaj put ne smaraju...

Hup Holland!

PS Pored njih, odlični su i Španci.
mlekac mlekac 22:52 02.07.2010

...



A taman sam se bila ponadala da ce Urugvaj da ispadne...
blogovatelj blogovatelj 05:41 03.07.2010

Ja samo da pitam...

da mu apsolutno ne pada na pamet da preuzme ni gram odgovormnosti za evidentan neuspeh na Mundijalu


Zasto 23. mesto Srbije smatras neuspehom?
Mislim, mozda si ti ocekivao da budemo prvaci sveta, pa ti onda ovo logicno dodje kao neuspeh, ali hajde da pogledamo stvari realno.
A sta je realno?
Pa, matematika je realna.

2006 - Nemacka
Izgubili od Holandije
Izgubili od Argentine
Izgubili od Obale Slonovace
Plasman je bio 32. mesto, dakle poslednji.
Primili deset golova.
Dali dva.
Gol razlika -8

2010 - JAR
Izgubili od Gane
Dobili Nemacku
Izgubili od Australije.
Primili tri gola. sedam manje nego na prethodnom prvenstvu, malo li je?
Dali dva. Ovo je nepromenjeno u odnosu na prethodno prvenstvo.
Gol razlika -1, neuporedivo bolja nego 2006.
Plasman je, kako procitah negde, 23. mesto, dakle napredak od 9 pozicija.

A da ti je neko rekao pre prvenstva "Hajde da se pogodimo djuture da Srbija bude bolja od Italije i Francuske i da pobedi Nemacku" priznaj da bi oberucke to prihvatio.
draft.dodger draft.dodger 16:52 03.07.2010

ŠIBENZI DOJČ!!!

Uginu i Argentina...
mlekac mlekac 17:34 03.07.2010

Re: ŠIBENZI DOJČ!!!

draft.dodger
Uginu i Argentina...

Pa reko oktopod da ce tako da bude
draft.dodger draft.dodger 18:08 03.07.2010

Re: ŠIBENZI DOJČ!!!

Pipak mu njegov, sve zna!
mlekac mlekac 22:19 03.07.2010

Re: ŠIBENZI DOJČ!!!

draft.dodger
Pipak mu njegov, sve zna!



Steta sto predvidja samo nemacke utakmice...
blogovatelj blogovatelj 01:30 04.07.2010

Re: ŠIBENZI DOJČ!!!

Uginu i Argentina


Dali cetiri Australiji, pa dali cetiri Englezima, pa dali cetiri Argentini.
Ovim je uspeh Srbije jos i veci. Nama nisu mogli ni iz penala da daju.
NNN NNN 21:19 03.07.2010

Kakav maradona kakvi bakrači!?

'90 je argentina bunkerčinom sa samo 2 pobede (i uz uobičajenu gomilu foliranja) stigla do finala
a '94 su ih Bugari odučili od fudbala (nije blater trpao maradoni kemiju v buljo)
Robert Matić Robert Matić 22:23 03.07.2010

Re: Kakav maradona kakvi bakrači!?

osnovna stvar: nisu bugari vec rumuni
bugari, tacnije jordan leckov su 94-e oduvali svabe...
pitanje i uloga maradone na ovom mundijalu je bila cisto romanticarske prirode....nista vise...romantika nije uspela, kao uostalom sto najcesce i ne uspeva i to je to...
smaranje do kraja, osim ako villa ne odluci da bude full time hero...
viva villa ...sada, posle svega
NNN NNN 11:54 04.07.2010

Re: Kakav maradona kakvi bakrači!?

Bugari su ih zgazili u grupi i time im, bacivši ih na Rumune, zapečatili sudbinu
krkar krkar 02:12 04.07.2010

Tropa

Bemti, pa baš ništa pogodio nisi.

Da probaš sa odbojkom? Ili preponskim jahanjem? Ili udičarenjem?
mlekac mlekac 02:43 04.07.2010

Re: Tropa

krkar
Bemti, pa baš ništa pogodio nisi.

Da probaš sa odbojkom? Ili preponskim jahanjem? Ili udičarenjem?

Nemoj tako, i to je vrsta umetnosti. Mislim, sanse da se pogodi sve otprilike su jednake sansama da se ne pogodi nista.
krkar krkar 03:00 04.07.2010

Re: Tropa

Nemoj tako, i to je vrsta umetnosti. Mislim, sanse da se pogodi sve otprilike su jednake sansama da se ne pogodi nista


Pa što se onda svi guze da pogode sve kad bi mogli da se hvale i da će pogoditi ništa?

Bemti naciju selektora i predsednika vlade
mlekac mlekac 03:13 04.07.2010

Re: Tropa

krkar
Nemoj tako, i to je vrsta umetnosti. Mislim, sanse da se pogodi sve otprilike su jednake sansama da se ne pogodi nista


Pa što se onda svi guze da pogode sve kad bi mogli da se hvale i da će pogoditi ništa?

Bemti naciju selektora i predsednika vlade



Pa nije uvek tako, ja sam pricala o ovom primeru.
Matematicka verovatnoca i tako to...
milisav68 milisav68 13:45 04.07.2010

Re: Tropa

Pa što se onda svi guze da pogode sve kad bi mogli da se hvale i da će pogoditi ništa?

Ima tu i kladionica.
mlekac mlekac 02:51 07.07.2010

Opet ista pesma...

Alo, sportisti!!!
Prva polufinalna utakmica okoncana, a bloga nigde!!!!!


Hocemo li da cekamo do finala da se neko opseti????

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana