Gost autor| Istorija| Moj grad

.

Aleksandar Vasović RSS / 12.07.2010. u 16:55

.



Komentari (4)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

njanja_de.manccini njanja_de.manccini 20:24 12.07.2010

evo

ja sam jedna od onih osoba koja je bila u Cacku nebrojeno puta i nikad nisam videla Terme. Idem letos opet i poseticu ih obavezno.
Inace da je tako nesto ovde u Americi odmah bi napravili turisticku atrakciju. U blizini San Antonia ima neke jame koje su u poredjenju sa Postojinskom na primer, smesne, ali ovde su cudo nevidjeno. U privatnom su vlasnistvu tako da ko god posedjue tu zemlju sigurno ne brine za svoj opstanak.
Vasoj organizaciju zelim puno uspeha u radu.

andjelija_lisac andjelija_lisac 21:43 12.07.2010

...


kao klinka zavirivala sam tamo često pošto mi je bilo fascinantno da su to rimske terme... eeeeeeej... tamo neki daleki,fantastični rim pa u sred čačka... i onda dođete tu... i ništa... gomila smeća,friško zapišano i po koja mačka... i uvek sam se vraćala tu nadajući se da ću uhvatiti tog nekog fantastičnog duha prošlosti... ali džaba... elem, ne živim tamo već deset godina, ali svraćam često... pre neki mesec zavirila sam opet tamo ne bih li uhvatila tog nekog duha... džaba... zapišano... i tužno...
elem, srećno... sa oživljavanjem... a ja ću navratiti... u nadi da će se taj duh konačno pojaviti
znik znik 00:27 13.07.2010

...

Neverovatno je koliko je istorija čačanskog kraja bogata, a koliko se malo pažnje poklanja tom bogatstvu. Ima Čačak i rimske terme, i arheološke iskopine iz bronzanog doba. Postoje i ostatci rimskih i vizantijskih utvrđenja u okolini, sa starim hrišćanskim bazilikama, starijim od crkve u Čačku. Delovi mozaika i freski su preneti u čačanski muzej.
Ako vas put nanese u Čačak, obavezno svratite u muzej. Gospođa Bojović koja tamo radi je izuzetan kustos.
medjutim92 medjutim92 13:59 13.07.2010

Gore na Gradini bio je grad..

..živeli su ljudi i pre nas..

ko što otpeva ne naročito poznati čačanski pesnik..

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana