Život

Palimpsest II

mikele9 RSS / 19.07.2010. u 22:58

palimpsest2.jpg

 

O Bože!Jutros sam među maminim papirima pronašao njegovo pismo!

 

Godinama nisam prilazio maminim i tatinim stvarima, nisam imao ni snage ni volje. Njihovu odeću sam davno dao Crvenom Krstu ali lične stvari nisam ni pipnuo. Činilo mi se da bih ih povredio ulazeći u njihovu intimu. Ipak! Posle posete i susreta sa mojim navodnim ujakom, smogao sam hrabrosti da zavirim u ono što je ostalo iza mojih roditelja. Među tatinim stvarima pronašao sam neku vrstu dnevnika u kojem je s vremena na vreme, sudeći po datumima koje je uredno upisivao, pisao o ljudima i situacijama koje su mu izgledale značajne i važne. Pisao je o mami i ljubavi koju je osećao prema njoj, o meni, mom odrastanju. Ima tu i divnih opisa Ognjene Zemlje gde nas je vodio kada sam imao desetak godina. Ni reči nema o Jugoslaviji, Beogradu,Crnoj Gori, rodbini.

 

Mama je uredno povezana, čuvala bakina pisma i pisma koja joj je tata pisao kada je zbog posla bio u Brazilu, Venecueli, Americi. Sva su bila čista i nezgužvana kao da su tek stigla. Jedno, njegovo(?), bilo je odvojeno od ostalih, presavijeno i očito čitano mnogo puta.

 

Srce mi je zadrhtalo. U prvi mah sam sve vratio na mesto i zatvorio fioku. Posle nekoliko dana, bio sam sam u kući, otvorio sam fioku i uzeo pismo. Ruke su mi drhtale dok sam ga vadio iz koverte. Nije napisao Draga ili mamino ime, pismo je počinjalo vešću da mu je baka ispričala istinu! Pokušavao je da shvati i prihvati stvari takve kakve jesu: Tačno je da smo bili mladi i možda nezreli za brak, verovatno je tvoja mama postupila dobro ali je dodao reči njegovog đeda-strica Milića: Što me ne puštiše da se ženim kada mi je to srce željelo iako sam ima’ sedamnaest godina. Poželeo joj je sve najbolje u životu i braku ali je na kraju zamolio da ako se ikada ukaže prilika, vidi makar izdaleka svog sina. Ne želim da ti se mešam u život a najmanje da ga kvarim, samo se nadam da ćeš shvatiti moju želju. Pošalji mi molim te bar njegovu fotografiju, bile su reči kojima je završio pismo. Znači istina je!

 

Uzeo sam pismo i stavio ga u novčanik. Nosio sam ga sa sobom, peklo me je ali se dugo nisam usuđivao da ga opet čitam. Razmišljao sam: da li mu je mama odgovorila, da li mu je poslala moju fotografiju, da li je to jedino pismo koje je primila od njega? Počeo sam da se prisećam bakinih reči kako imam najlepše plave oči na svetu. Mama i tata su imali oči kestenjaste boje. Da li i on ima plave oči? Istina ponekad ili vrlo često može da bude strašna i okrutna. Počeo sam da ga zamišljam kao osamnaestogodišnjaka pa onda kako li danas izgleda? Ništa nisam rekao ženi i ćerkama. Onda mi je palo na pamet da ga potražim na Google-u. Umetnik je, verovao sam da ću pronaći nešto o njemu. Bilo ga je na mnogo sajtova ali sam tražio onaj na kojem bih mogao da vidim fotografiju, da vidim kako izgleda, da li ličimo. Najzad! Na jednom američkom Art sajtu sam ugledao fotografiju koja je delovala kao da je skoro snimljena. Fotografija ga je prikazivala celog, na sebi je imao crne farmerke, belu košulju dopola zavrnutih rukava, na nogama Starke a na glavi beo letnji šešir širokog oboda. Pored nogu mu se nalazilo belo kučence nalik na Maltezera. Pokušao sam da uveličam fotografiju, hteo sam da vidim boju njegovih očiju iako je nosio naočare. Nisam uspeo. Brada mu je bila seda, delovao je snažno iako prilično vitko. U desnoj ruci je držao upaljenu cigaretu. Koliko ima godina, pomislio sam i setio se da je godište moje mame, stariji je od mene devetnaest godina. Pokušavao sam da nađem sličnosti među nama. Odštampao sam fotografiju i presavijenu je stavio u kovertu sa pismom. Kad god bih sa posla izašao u vreme ručka, odlazio sam u svoj omiljeni italijanski restoran gde sam se osećao kao kod kuće. Po već ustaljenom običaju sedao sam za sto koji se nalazio u dnu prostorije. Poručivao sam uglavnom morske plodove, pre toga bih popio čašicu argentinske Grape a uz jelo sam pio kalifornijski Roze. Sada međutim, poručio bih kafu, zapalio cigaretu, vadio pismo i stvaljao ga na sto. Dešavalo se da ga danima ne pročitam ne gledajući ni njegovu fotografiju. Pošto bih popio kafu i završio cigaretu, vraćao sam novčanik u džep.

 

Nisam znao šta da radim, na kraju sam se poverio ženi. Obožavam je, među nama nikada nije bilo tajni. Ona je Argentika, pametna i obrazovana, rođena u bogatoj porodici, školovana u Engleskoj ali sam ipak strepeo da li će shvatiti ono o čemu joj govorim! Dugo je ćutala mrseći kosu a onda mi je odlučno rekla: Ja bih ga potražila! Rekao sam joj da to ne mogu da uradim, da to ne želim. Vladimir, ti nećeš sebi da priznaš da bi voleo da ga upoznaš, da se sretneš s njim, inače zašto bi toliko dugo krio od mene njegovo postojanje i zašto nosiš sa sobom mamino pismo i njegovu fotografiju? Naravno, samo ti možeš da doneseš odluku, ja sam ti rekla svoje mišljenje i znam da sam u pravu. Dogovorili smo se da ćerkama bar za sada, koliko je to za sada nisam znao, ne govorimo ništa. Nastavili smo da živimo kao da se ništa nije desilo. Eva nije ni pogledom pokazivala da se bilo šta promenilo u našem odnosu, ponašala se uobičajeno, stvari su nastavile da teku ustaljenim tokom. Moja muka je bila i ostala samo moja! Dešavalo mi se da zbog obima posla ili zanimljivog projekta, za trenutak zaboravim na njega ali mi se pomisao da on postoji vraćala kad god bih ostajao sam. Vadio sam pismo i čitao ga iako sam ga znao napamet, gledao fotografiju, ponovo išao na Google ali nisam bio sposoban da donesem bilo kakvu odluku. Ne retko mi se dešavalo da poželim da uništim pismo ali sam bio bolno svestan da ću i pored toga i dalje misliti na njega. Da li mu je mama odgovorila da joj više ne piše? I zašto je on pristao na to? Počeo sam da ga na neki način poštujem, korektan, nije želeo da je muči, prihvatio je njenu odluku po cenu da nikada ne vidi svog sina, mene! I dalje u novčaniku nosim pismo i njegovu fotografiju i kako vreme prolazi sve više sam siguran da ga neću potražiti. Iako se kaže krv nije voda, nas dvojica smo jedan drugome stranci i možda je bolje da tako i ostane.



Komentari (53)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

stasava stasava 23:03 19.07.2010

PRVA

A sada da citam
mikele9 mikele9 23:07 19.07.2010

Re: PRVA

Za prvu moj omiljeni cvet

razmisljam razmisljam 23:21 19.07.2010

УПИТНИК

Наочаре, Старке, брада, уметник...
Вееелики упитник ???????
Нећу да изговорим слутњу...

( заборавих и плаве очи )
ivana23 ivana23 23:24 19.07.2010

Re: УПИТНИК

Postoji ta fotografija na netu...
angie01 angie01 23:27 19.07.2010

Re: УПИТНИК

Нећу да изговорим слутњу...


ja to josh od prvog dela!:)
mikimedic mikimedic 23:51 19.07.2010

Re: УПИТНИК

.



docsumann docsumann 10:50 20.07.2010

Re: УПИТНИК

Postoji ta fotografija na netu..


vidio
stasava stasava 11:27 20.07.2010

Re: УПИТНИК

Нећу да изговорим слутњу...

Nemoj da sumnjas, poznavala sam celu srpsku emigraciju , neveliku, razjedinjenu i posvadjanu, nema Vladimira, nema nikoga iz sezdeset i neke, svi su od osamdeset na gore. Ima neverovatnih sudbina, ljudi koji su bili u okruzenju kraljevske porodice, tamo se mucili, mnogi snasli. Emigracija je stara, politicka....mi smo bili sveze meso kada smo dosli i ostali dve godine. A grad, ah BsAs, moja najveca ljubav.
mikele9 mikele9 12:18 20.07.2010

Re: УПИТНИК

( заборавих и плаве очи )

Oči plave kao Nezaboravak, kako ih zaboraviti
mikele9 mikele9 12:20 20.07.2010

Re: УПИТНИК

Postoji ta fotografija na netu...

Da video sam je...sve je dozvoljeno koristiti u svrhu pisanja...ako nikoga ne povređuje. Zar ne Ivana
mikele9 mikele9 12:25 20.07.2010

Re: УПИТНИК

Нећу да изговорим слутњу...

ja to josh od prvog dela!:)

Izgovori angie01, slutnje ostaju slutnje ako ih ne izgovoriš i ne dobiješ odgovor...bilo kakav
mikele9 mikele9 12:26 20.07.2010

Re: УПИТНИК

vidio

I ja vidio
mikele9 mikele9 12:35 20.07.2010

Re: УПИТНИК

Нећу да изговорим слутњу...

Nemoj da sumnjas, poznavala sam celu srpsku emigraciju , neveliku, razjedinjenu i posvadjanu, nema Vladimira, nema nikoga iz sezdeset i neke

Stasava, po zakonu verovatnoće, nemoguće je da nema ni jednog Vladimira. Istovremeno, sasvim je moguće da je Vladimir fikcija mog uma, što ništa ne menja na stvari. Pišem kako znam i umem a siguran sam da mi makar iz podsvesti u tome pomažu književne gromade Horhe Luis Borhes, Antonio Tabukim i Danilo Kiš.
Kombinujem realnost sa irealnošću, igram se istinom i polusitinama, mogućim i nemogućim konstrukcijama, nekad uspešno, nekad manje uspešno...
ivana23 ivana23 13:18 20.07.2010

Re: УПИТНИК

mikele9
Postoji ta fotografija na netu...

Da video sam je...sve je dozvoljeno koristiti u svrhu pisanja...ako nikoga ne povređuje. Zar ne Ivana


angie01 angie01 14:27 20.07.2010

Re: УПИТНИК

Izgovori angie01,


pa ja sam za takve stvari obichno diskretna-zato ne rekoh nishta ni prvi put,...a ti koliko si hteo!
stasava stasava 15:38 20.07.2010

Re: УПИТНИК

Kombinujem realnost sa irealnošću, igram se istinom i polusitinama, mogućim i nemogućim konstrukcijama, nekad uspešno, nekad manje uspešno..

Umetnice, Vi to tako dobro radite! Za mene fikcija ili irealno nije nimalo manje vazno od realnosti. Ne kazem od stvarnosti, jer i fikcija je stvarnost. Tako jaka stvarnost da vise nisam sigurna da neki Vladimir ne zivi bas u BsAs. Mozda sam ga cak i upoznala!
mikele9 mikele9 19:44 20.07.2010

Re: УПИТНИК

ivana23

mikele9 mikele9 19:47 20.07.2010

Re: УПИТНИК

pa ja sam za takve stvari obichno diskretna-zato ne rekoh nishta ni prvi put,...a ti koliko si hteo!

Za diskretnu sa zadovoljstvom:
mikele9 mikele9 19:55 20.07.2010

Re: УПИТНИК

Umetnice, Vi to tako dobro radite! Za mene fikcija ili irealno nije nimalo manje vazno od realnosti. Ne kazem od stvarnosti, jer i fikcija je stvarnost. Tako jaka stvarnost da vise nisam sigurna da neki Vladimir ne zivi bas u BsAs. Mozda sam ga cak i upoznala!

Da sam neko drugi, teško da bih odoleo da se ne uobrazim posle ovoliko komplimenata
Vladimir ovaj o kome pišem možda živi a možda i ne živi u BsAs, možda uopšte ne postoji a možda će me (nas) sve iznenaditi javljanjem. Sve je u Kosmičkom Galimatijasu moguće
Evo tebi tvog BsAs od srca
razmisljam razmisljam 21:19 20.07.2010

Re: УПИТНИК

Oči plave kao Nezaboravak, kako ih zaboraviti


Никако. Ја своје нашла још ономад и од тада ме прате ( с љубављу ) .
mikele9 mikele9 21:30 20.07.2010

Re: УПИТНИК

Oči plave kao Nezaboravak, kako ih zaboraviti

Никако. Ја своје нашла још ономад и од тада ме прате ( с љубављу ) .

Ja moje nasledio od majke, babe i dede


razmisljam razmisljam 21:34 20.07.2010

Re: УПИТНИК

А ја своје од свекра и свекрве :) .
mikele9 mikele9 06:34 21.07.2010

Re: УПИТНИК

А ја своје од свекра и свекрве :) .

Pa zato te ima u svim relevantnim medicinskim enciklopedijama...fenomen
mlekac mlekac 08:37 21.07.2010

Re: УПИТНИК

mikele9
А ја своје од свекра и свекрве :) .

Pa zato te ima u svim relevantnim medicinskim enciklopedijama...fenomen


Moja cera je veci.

Kad se, od nas dvoje smedjookih tamnokosih rodilo belo, plavokoso plavooko dete, moj je Zmu mrtav ozbiljan svima objasnjavao da je takva na kumu (koja je zivela sprat ispod nas)

mikele9 mikele9 08:50 21.07.2010

Re: УПИТНИК

Moja cera je veci.
Kad se, od nas dvoje smedjookih tamnokosih rodilo belo, plavokoso plavooko dete, moj je Zmu mrtav ozbiljan svima objasnjavao da je takva na kumu (koja je zivela sprat ispod nas)

Žmu ti legenda, moj čovek, pozdravi ga i poljubi sve po kući
margos margos 00:40 20.07.2010

Miškoci,

jedva čekam da te vidim i priupitam par stvari u čet'ri oka.
Opasan si, bre!

mikele9 mikele9 12:41 20.07.2010

Re: Miškoci,

Miškoci,
jedva čekam da te vidim i priupitam par stvari u čet'ri oka.
Opasan si, bre!


Jedva čekam, baš sam te se uželeo
Nikad nisam bio opasan, bar ja tako sebe vidim, al' da mnogo lajem, lajem brate<_<
ddsonik ddsonik 03:12 20.07.2010

uh

Posle ovih prica (mislim na ovaj i prosli nastavak) moram malo da sednem, da se oporavim, dodjem do sebe... Srce pocne brze da kuca a u glavi neki cudesan nemir.
Ceo zivot jeste neki mozaik, sastavljen iz mnostva najrazlicitijih slicica, ali ti mu dodade i jos jedan layer koji me ostavlja bez daha.

Ko ostane ravnodusan posle ove tvoje price, sa njim nesto nije u redu

A kako je krenulo, ocekujem i neku konekciju sa ovom stranom planete

Puno pozdrava
mikele9 mikele9 12:51 20.07.2010

Re: uh

Ceo zivot jeste neki mozaik, sastavljen iz mnostva najrazlicitijih slicica, ali ti mu dodade i jos jedan layer koji me ostavlja bez daha.
Ko ostane ravnodusan posle ove tvoje price, sa njim nesto nije u redu

Moja žena koja ne čita (bar sam tako mislio a i ona se tako deklarisala) ovo što pišem, jutros mi je sa podignutom obrvicom rekla: Ispovedna proza, a?
Ništa pred njom ne tajim, od ne sam davno prihvatio stav da je laganje, laž, nepotrebna i ne služi ničem dobrom. Ipak, ona smatra (nije mi to rekla) da je iznošenje intime (makar bila i fiktivna) u javnost, pogrešno. Zamolila me samo da nju ne umuvavam u tekstove
Verujem ti prijatelju da se ne može ostati ravnodušan na ovakvu priču, na razvejane sudbine...ima toga na ovom belom sveti i previše.
Pozdrav Princezi i vama dvoma
ddsonik ddsonik 13:25 20.07.2010

Re: uh

Ne znam da li ove tekstove 'vadis' iz nekih svojih arhiva ili su to 'friske' slike, ali u svakom slucaju su mnogo dobri i nekako imam utisak kao da vezbas (nista bez vezbe, jel'te) i da ces nas iznenaditi sa nekim romanom, pre ili kasnije. Nisam bas siguran sa strpljenjem kao nekom vrlinom ( nesto sto sam do sada imao dosta prilike da vezbam i ne ide mi lose),no ipak mislim da ne bi bilo dobro dugo cekati na to. Kako god, uzivam u tvojim postovima.

Sto se intime tice i iznosenja u javnost...pitanje je sta ko dozivljava kao intimno, pa ce to verovatno i sam preskociti da bas eto eksponira Mada sam po prirodi radoznao, u ovom slucaju nisam razmisljao o tome da li je fiktivna ili zivotna prica. Dobro je kao prica i tako je napisana da zivi svoj zivot.

Btw. ja veceras opet idem na svirku i nesto mi se 'javlja' ces opet morati da sednes
mikele9 mikele9 20:05 20.07.2010

Re: uh

Ne znam da li ove tekstove 'vadis' iz nekih svojih arhiva ili su to 'friske' slike, ali u svakom slucaju su mnogo dobri i nekako imam utisak kao da vezbas (nista bez vezbe, jel'te) i da ces nas iznenaditi sa nekim romanom, pre ili kasnije.

Dragi moj, evo šta sam povodom pisanja romana već odgovorio silver bullet
Što se tiče pisanja romana, ja to na blogu i činim! Pišem roman sbrda-sdola, po trenutnom nadahnuću biram teme, ponekd dijametralno različite, izvrćem se kao rukavica, ulazim iza ogledala, često otvoren i ogoljen do egzibicionizma...dakle, to što pišem je jedna veliki roman bez klasične konstrukcije i poštovanja pravila pisanja romana.

Btw. ja veceras opet idem na svirku i nesto mi se 'javlja' ces opet morati da sednes

Meni se već 'javilo' odlično raspoloženje, upravo sam se vratio sa Save gde sam pecajući proveo četiri sata a pri odlasku, ribu vratio u vodu. Znači spreman sam na divne vibracije koje će sigurno dopreti do mene
Pozdravi kolege a Princezu ionako svaki čas ljubiš, pa neka jedan poljubac bude od mene
bauer. bauer. 03:40 20.07.2010

...

Mik, mislim da ne govorim samo u svoje ime... posle ovih priča, sve si nas naterao u razmišljanje

Ali, znamo da život piše romane. Pa, ako je tako kako život piše, ja navijam da se pročita do kraja. Mislim da će svima biti lakše.
mikele9 mikele9 12:58 20.07.2010

Re: ...

Mik, mislim da ne govorim samo u svoje ime... posle ovih priča, sve si nas naterao u razmišljanje
Ali, znamo da život piše romane. Pa, ako je tako kako život piše, ja navijam da se pročita do kraja. Mislim da će svima biti lakše.

Baueru dragi, da nam svima bude lakše, u šta sumnjam, kraj nikako ne može biti Holivudski a najverovatnije kraja i nema
mlekac mlekac 03:52 20.07.2010

Ocekivano

predivan nastavak...

Hvala za divne price, Mikele.
mikele9 mikele9 13:00 20.07.2010

Re: Ocekivano

Ocekivano
predivan nastavak...

Hvala za divne price, Mikele.

Baš si benevolentna i ljubazna blogokoleginice
sesili sesili 07:15 20.07.2010

Hvala

i od mene. Sve me je zaintrigiralo. Mislim, kako bih se ja osećala da čujem nešto tako. Slušala sam o deci koja su usvojena, pa su to kasno saznala. (Uvek se nekako sazna). Kolika je bila njihova potreba da nađu biološke roditelje. Hvala Mikele, čekamo rasplet.
mikele9 mikele9 13:05 20.07.2010

Re: Hvala

Hvala
i od mene. Sve me je zaintrigiralo.
Hvala Mikele, čekamo rasplet.

Hvala tebi sesili. Razumem zaintrigiranost, očekivanje raspleta ali ne znam šta bih ti odgovorio! Rasplet se najverovatnije nikada neće dogoditi. Mogu ja da ga izfingiram ali to ne bi bilo to. Uostalom, ko zna
GajaR GajaR 07:47 20.07.2010

vinjeta

mikele, i agata kristi bi ti pozavidela...<_<
...a, kad malo bolje raymislim, i baron minhauzen
mikele9 mikele9 13:08 20.07.2010

Re: vinjeta

vinjeta
mikele, i agata kristi bi ti pozavidela...<_<
...a, kad malo bolje raymislim, i baron minhauzen

Gajo druže, prehvali me! Inače, trebao si još malo bolje da razmisliš i napišeš: Bajron (Minhauzen)
silver bullet silver bullet 09:40 20.07.2010

Uh

Uh, sta reci posle ovoga? Razmazala sam se po podu...
Ako je prica istinita - zivot pise romane; ako nije - trebalo bi da pisete romane.
mikele9 mikele9 13:23 20.07.2010

Re: Uh

Uh
Uh, sta reci posle ovoga? Razmazala sam se po podu...
Ako je prica istinita - zivot pise romane; ako nije - trebalo bi da pisete romane.

Zaista sam ponekad iznenađen (prijatno) kakav utisak ostavi moje pisanje na nekoga (tebe), drago mi je zbog toga
Što se tiče pisanja romana, ja to na blogu i činim! Pišem roman sbrda-sdola, po trenutnom nadahnuću biram teme, ponekd dijametralno različite, izvrćem se kao rukavica, ulazim iza ogledala, često otvoren i ogoljen do egzibicionizma...dakle, to što pišem je jedna veliki roman bez klasične konstrukcije i poštovanja pravila pisanja romana.
docsumann docsumann 10:55 20.07.2010

Mikele,

ovo je poklon za tvoju argentinsku stranu (priče) ...

intervju sa Marijom Kodamom, Borhesovom životnom saputnicom. Suvišno je i reći zanimljiv, al eto rekoh
mikele9 mikele9 13:29 20.07.2010

Re: Mikele,

Mikele,
ovo je poklon za tvoju argentinsku stranu (priče) ...

intervju sa Marijom Kodamom, Borhesovom životnom saputnicom. Suvišno je i reći zanimljiv, al eto rekoh

svaki istinski dar je uzajaman. Onaj koji daje ne lišava se onoga što daje.
Dati i primiti su isto. Kao i sve radnje vasione, posveta jedne knjige je magična radnja. Takođe bi je trebalo definisati kao najugodniji način da se izgovori jedno ime. Ja izgovaram sada njeno ime: Marija Kodama. Kakva jutra, kakva mora, koliki i vrtovi Istoka i Zapada, kakav Vergilije.“

Hvala ti prijatelju docsumann, Borhesa, malo je reći obožavam ali i Marija je žena koja je jedina mogla i morala da bude uz njega i sa njim
dusanovaiivanovamama dusanovaiivanovamama 23:40 20.07.2010

Re: Mikele,

............Molim bogove svoje
......... ili sveukupnost vremena
....... da moj život zasluži zaborav,
....da moje ime bude Niko kao Odisejevo,
........ali da neki stih potraje
.........u noći naklonjenoj sećanju
............ili u jutrima ljudi.
"Besmrtnost me ne interesuje, čak me i plaši. Jezivo bi mi bilo saznanje da ću uvek biti Borhes. Sit sam sebe, svoga imena i slave i jako bih voleo da se rešim svega toga."


Mikele, moj naklon
mikele9 mikele9 06:39 21.07.2010

Re: Mikele,

.........Molim bogove svoje
......... ili sveukupnost vremena
....... da moj život zasluži zaborav,
....da moje ime bude Niko kao Odisejevo,
........ali da neki stih potraje
.........u noći naklonjenoj sećanju
............ili u jutrima ljudi.
"Besmrtnost me ne interesuje, čak me i plaši. Jezivo bi mi bilo saznanje da ću uvek biti Borhes. Sit sam sebe, svoga imena i slave i jako bih voleo da se rešim svega toga."

Mikele, moj naklon

moj duboki naklon dusanovaiivanovamama
Oduševljen
miloradkakmar miloradkakmar 11:07 20.07.2010

Proganjaju me

pitanja: da li bi trebalo znati sve o sebi, kako udenuti nova saznanja, da li se nešto pomera u našem ustoličenom životu....!?

mikele9 mikele9 13:35 20.07.2010

Re: Proganjaju me

Proganjaju me
pitanja: da li bi trebalo znati sve o sebi, kako udenuti nova saznanja, da li se nešto pomera u našem ustoličenom životu....!?

Milorade prijatelju, nova saznanja se udevaju teško uz precizno klesanje kao što su Inke mikronski precizno uklapali ono ogromno kamenje u Maču Pikču. Koliko god nam život bio ustoličen, uvek će biti novih saznanja i spoznaja koje moraju u njemu naći svoje mesto. A ima ga!
jasnaz jasnaz 20:34 20.07.2010

/

mikele9 mikele9 20:53 20.07.2010

Re: /

jasnaz drago mi je da poznajem nekog toliko suptilnog, delikatnog, samosvojnog kao što si ti!
jasnaz jasnaz 21:24 20.07.2010

: obostrano :





mikele9 mikele9 21:32 20.07.2010

Re: : obostrano :

: obostrano :

,,,puno mi srce,,,
myredneckself myredneckself 02:29 21.07.2010

Re: : obostrano :


Prelepljene realnosti, sudbine...

mikele9 mikele9 08:47 21.07.2010

Re: : obostrano :


Prelepljene realnosti, sudbine...

Nerazlepljivo prilepljene

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana